≡ Menu

Oameni și jocuri

E week-end. Citesc. Chiar și declarații. Suntem lăsați să credem că toți cei ce vorbesc cred în ce spun și spun ce cred. Spectacol. Pe alocuri – amuzant. Pe alocuri – întristător. Pe alocuri – de-a dreptul grețos. Oricum – funambulesc.

Îmi amintesc de  Games People Play, cântecul lui Joe South. Cei mai mulți leagă numele cântecului  de cel al Petulei Clark.

 

Iată-l în câteva interpretări:

Joe South – http://bit.ly/73SnS

Della Reese – 03 Games People Play

Arlene Roth – 02 Games People Play

Bettye LaVette – 15 Games People Play

The Fenicians – 13 Games People Play

Bonus amuzant:

Tom Jones, Engelbert Humperdinck și Billy Preston, organistul  copil lansat de Nat King Cole – thttp://bit.ly/9oBUIB

Oh the games people play now
Every night and every day now
Never meaning what they say now
Never saying what they mean

And they wile away the hours
In their ivory towers
Till they’re covered up with flowers
In the back of a black limousine

Chorus
La-da da da da da da da
La-da da da da da de
Talking ’bout you and me
And the games people play

Oh we make one another cry
Break a heart then we say goodbye
Cross our hearts and we hope to die
That the other was to blame

Neither one will give in
So we gaze at our eight by ten
Thinking ’bout the things that might have been
It’s a dirty rotten shame

Repeat Chorus

People walking up to you
Singing glory hallelulia
And they’re tryin to sock it to you
In the name of the Lord

They’re gonna teach you how to meditate
Read your horoscope, cheat your faith
And further more to hell with hate
Come on and get on board

Repeat Chorus

Look around tell me what you see
What’s happening to you and me
God grant me the serenity
To remember who I am

Cause you’ve given up your sanity
For your pride and your vanity
Turns you sad on humanity
And you don’t give a da da da da da

Repeat Chorus

 Da, “God grant me the serenity/To remember who I am…”

 Duminică liniștită!

 

 

 

  • divanuriletomitane

    M-am gandit ca d-nul Petre Mihai Bacanu ar fi putut intelege ca « anticomunistii cu fata bolsevica » este o formula prin care am incercat sa fac o aluzie, atat la el, cat si la d-nul Dorin Tudoran Apropiatii acestui blog nu ar fi putut insa crede asa ceva…Iar d-nul Bacanu, dupa cum cunosc eu elitele din Romania, ori nu este interesat sa cunoasca opiniile comentatorilor anonimi, ori ma putea incadra, facil, la categoria celor cu care nu merita sa comunici….

    Asa ca duminica m-a gasit linistit, chiar daca « troica » SUA – UE -- Rusia integrata intr-un model global, numai motive de liniste nu poate da pentru cei de la « butoanele status-quo-ului »….

    Multumiri pentru urare domnule Tudoran. Asemenea.

    PS : Stiu ca, rezidual, mi-a ramas si o « metaforoasa » ( o referire la termenul « metaforos », ceea ce, inevitabil, in viitor, cel putin in opinia mea, va fi legat de personalitatea d-lui DT….) in ultimele comentarii, ceea ce l-ar putea face chiar pe d-nul Tudoran sa creada ca « una spun si alta cred »… « Metaforele » d-lui DT au fost insa benigne si utile in lupta impotriva metaforelor maligne folosite de Adrian Paunescu in acel timp istoric. Acum insa, d-nul DT a renuntat la metafore, pentru ca in lipsa « rationalismului » , a ramas in societate un rationalism rezidual malign, care, paradoxal, readuce in actualitate, indirect, fostele metafore….Daca lumea nu se va misca ( sa se faca ceea ce s-a spus si ceea ce s-a crezut….), suntem in pericol de a transforma Binele in Rau si invers, doar pentru ca, de la « butoanele puterii », solutiile resapate, pot da senzatia unui nou inceput de istorie….Francis Fukuyama credea, cand vorbea de sfarsitul istoriei imediat dupa anii 90….Acum insa nimeni nu mai are curajul sa creada că poate spune sau să spună ceea ce crede, despre un eventual « sfarsit al istoriei ». Cel mult, poate trece de la sensul figurat imaginat de Fukuyama, la sensul propriu generat partial prin evenimentele din 11 septembrie.2001. Unii, continuand vechiul proiect malign de sfasiere a lumii ( nu e sigur ca AP era un adept al sau, tinand cont ca a avut curajul sa vina alaturi de Milosevici, o cauza evident pierduta, ceea ce nu mai seamana a niciun fel de proiect « practic »….) iar altii devenind extrem de defetisti, nemaiavand incredere ca se mai poate intampla ceva pozitiv relevant care sa conteze in lume. Bilanturile individuale care sa se incheie pozitiv in relatia cu Raul din lume, sunt absolut insuficiente Atat timp cat Ministerul de Finante si contabilii in general tin de « Kakistocratie », singura solutie pare a fi fortarea unui « Bilant global »….Dar nu pornind de la principii, valori, care luate individual sunt bune, dar global dau rezultante sociala mediocre, ci integrand si diferentiind aceste valori si principii cu alte elemente de tehnica a mijloacelor si scopurilor care sa dea o rezultanta sociala pozitiva.

WP Admin