≡ Menu

O pupilă monstruos dilatată

 

Ren Magritte, Perspective: Madame Recamier by David

René Magritte, Perspective: Madame Récamier by David

Fosta pupilă prezidențială, Elena Udrea, își toarnă zilnic în ochi o cantitate exagerată de atropină. Pe cale de consecință, a devenit o pupilă monstruos dilatată.

Totuși, în imensa-i expansiune de sinceritate, nu e loc și pentru un firicel de logică. Semn că ori a gătit prea mult pentru popota SRI, ori a mâncat acolo prea des.

Am priceput că Elena Udrea funcționează, continuu, cu (,) curent alternativ (“am fost permanent o sursă alternativă de informații la președinte”) și mă bucur pentru resursele energetice ale țării.

Îmbufnată că n-a putut ajunge președinte al României, declara, imediat după alegeri, că dl Klaus Iohannis a devenit președinte în mod “întâmplător”.

Azi ne informează — și continuu, și alternativ – că Iohannis a devenit președinte grație generalului Florian Coldea. O logică de rit Sebastian Lăzăroiu.

Abia acum înțeleg de ce s-a dus Elena Udrea la Paris în ziua de 16 noiembrie ca să voteze pentru Iohannis: era agentul – continuu și alternativ – al lui Coldea.

Limpede: generalul e un plutonier nesimțit, care mai întâi a folosit-o în scopuri electorale, dar a uitat să distrugă originalul documentului secret înmânat lui Traian Băsescu referitor la filajul de la Paris al tandemului Bica-Udrea.

Dilatată rău de tot a fost pupila și de către fostul prieten și partener de afaceri al familiei Cocoș – Dinu Pescariu. Acesta a trimis-o pe Udrea la Codlea să-i deblocheze un cont din Elveția, dar a uitat să-i achite onorariul – 500,000 €.

Că Pescariu nu s-a purtat ca un domn, e clar.  Că e și un porc — fiindcă, după ce n-a plătit-o, a și denunțat-o și pretinde că deține probe că a plătit-o — e și mai de șorici.

În acest moment sunt foarte interesat de felul – ba alternativ, ba continuu amuzant – în care funcționează logica pupilei, logică pe care o propune pentru “implementare” la nivel național. Implementatori-Șefi: Dan Andronic și Ion Cristoiu.

Pretinde că nu a fost parte a sistemului dinăuntrul căruia denunță “sistemul ticăloșit” (ticăloșit de cine anume?). Atunci, cum avea puterea de a interveni pe lângă ”dușmanul de moarte”, Victor Ponta, pentru numirea Laurei Codruța Kövesi?

Cum de reușea să obțină numirea prietenei Alina Bică la DIICOT? Cum de putea să-i ceară lui Codlea deblocarea unui cont din Elveția aparținând escrocului de casă, Dinu Pescariu?

Elena Udrea susține că l-a ținut permanent la curent pe Traian Băsescu în legătură cu mega-matrapazlâcurile lui Florian Codlea. Cinste ei! Să nu-l fi ținut, cumva, în curent. Efectele sunt diferite.

Întrebată de niște jurnaliști ce a spus și cum a acționat președintele după primirea acestor rapoarte alternative oferite continuu, Elena Udrea răspunde: ”Nu știu, trebuie să-l întrebați pe dânsul.”

Jurnaliștii respectivi nu au de ce să facă drumul până la ușa lui Traian Băsescu, fiindcă știu bine ce a făcut președintele cu informațiile oferite de Elena Udrea despre Florian Coldea.

L-a avansat în grad pe Coldea în două rânduri. O dată – general cu două stele. A doua oară – general cu trei stele.

Elena Udrea oferă circ acelora cărora sistemul din care a făcut parte le-a furat pâinea de la gură. Ce vinde azi fosta pupilă prezidențială nu este coniac Segarcea de 7 stele.

E aceeași poșircă halucinogenă oferită românilor de statul pe nedrept poreclit ”de drept”. Dacă Statu-Palmă-Barbă-Cot este un personaj fictiv, Statu-Palmă-DIICOT nu este un basm, ci o caracatiță reală.

Se știe că “Salonul doamnei Juliette Récamier a atras, de-a lungul câtorva decenii, numeroase personalităţi din lumea culturală, ştiinţifică şi politică a Franţei.”

Mănăstirea penitenciară în care poate fi exilată Juliette a noastră s-ar putea să atragă numeroase personalități ale originalului stat de drept consolidat în ultimii zece ani. O formă cenaclieră a crimei organizate.

S-a afirmat că pictorul David a portretizat-o pe doamna Récamier ”ca pe o eroină a Republicii sau ca pe o protagonistă a Imperiului, pe când ea era opusă ideologic ambelor forme de organizare.”

Cărei forme de crimă organizată i s-a opus, vreme de 10 ani, Elena Udrea? Eroină a cărei Republici este? Ce fel de Imperiu a fost cel al cărei protagonistă protejată s-a obișnuit să fie?

Înainte de a comanda portretul final al Elenei Udrea unui David sau unui René Magritte local e bine să avem pachetul cu ”trăsături definitorii” ale modelului.

Altfel, iar ne trezim că vorbim despre Ana Ipătescu, când, în realitate, avem de-a face cu Mița Baston. Ca să nu mai spun că, nu orice suflet cu vedenii este o Ioana D’Arc. Poate fi doar biciclistă.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Podetul Radios

  Chateaubriand, catolic practicant, nu innopta, la Juliette, pe recamier. Se intorcea, seara de seara, la fumeia legiuta. Cu care dintre cele doua isi savura insa muschiul ”a la Chateaubriand”? Ghici ghicitoarea mea!…

 • Sainte-Beuve,Chateaubriand et son groupe littéraire sous l’empire.
  Carte mare.
  Fiecare neam cu “recamiera” lui…

 • Ultor

  D-na Udrea este, dupa spusele sale, d-na (n)info(rmata) care-l informa alternativ si in registru continuu pe domnul (sic!) Presedinte. Cu atatea servicii pe metru patrat e clar de ce acesta se declara cel mai informat roman din tara. Cu vreo sapte/opt servicii informale si unul/una informal presedintele stia unde se ascunde si un ac de gamalie. Si daca-i asa, atunci cum de vajnicul, unicul, bunicul luptator antiorice nu stia de Marele Jaf al propriului Sistem? To be or not tu be? A bea sau a nu bea, aceasta-i intrebarea… Si daca statul prin reperezentantul sau in varf bea, cum mai poate sta statul (sic!) drepti? Iote ca ne-am pricopsit cu o dilemma cat pentru cei 10 ani de (man)dat cu statul de drept pe aratura. Am mai infrant odata…Sa Traieniti bineeee!

 • Pingback: O pupilă monstruos dilatată « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Ultima Horă!

  Tocmai am aflat ce a făcut Elena Udrea în ultimii 10 ani. Sursa e beton-armat: Elena Udrea.

  Deci: “Sunt un om care a luptat zece ani pentru o Justitie puternica si independenta si pentru statul de drept. ”

  Din acest moment, orice alta opinie referitoare la rolul jucat de Elena Udrea in ultimii zece ani va fi considerata o calomnie. Despre rolul pe care il va juca in urmatorii 10 ani, vom afla tot de la Elena Udrea. Caci dansa stie totul -- chiar si despre Elena Udrea.

  Omu’ care a inventat gaina care naste pui vii, Ion Cristoiu, este si primul pui de gaina nascut viu care a citit Jurnalul Elenei Udrea. Fabergé nu alta: http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-am-citit-jurnalul-el…

 • Dezideriu Dudas

  Propunem infiintarea INSTITUTULUI ROMAN DE CUNOASTERE RECENTA A SISTEMULUI DIN INTERIOR iar domnu’Jack sa tina lampa…, ca ambasador al puilor vii. Da’ sa nu vina draku’ rupt in fund ca ne piere tot cheful…

  ONG-ul oamenilor de bine “Marii Lampasii ai Natiei”

 • Petre

  Coana Joiţica a vrut şi a luptat ca la Mărăşeşti pentru o Justiţie independentă? Uite rezultatul: noi aici, ea va ajunge în spatele fileului tot 10 ani, exact cât a luptat pentru o Justiţie independentă. Uite-aşa se închide cercul, iar Păsărica va ajunge în cuşcă. Ce îşi face omul cu mâna lui …

 • Pingback: O pupilă monstruos dilatată | România curată()

 • Dana (Mara)

  (Nitel pe linga subiect) -- ieri am vazut o emisiune cu Umberto Eco intr-o forma de zile mari pe postul RAI Storia, (genul de emisiuni de care avem mare nevoie si noi in Romania, un canal tv viu, menit sa deschida orizonturi nu sa opacizeze). Printre altele a vorbit de revolutia internetului si cum a influentat transmiterea informatiei, ” forta falsului” si mecanismele manipularii, ce nu functioneaza in jurnalism, etc. A fost interesant ca unele subiecte erau abordate in paralel cu interviuri din tinerete. Ar fi tare inspirat ca tvr sa aiba un canal asemanator cu Rai Storia. La cita energie si bani s-au cheltuit aiurea numai cind ma gindesc la produsele prostesti ale protv., se putea investi si in educarea publicului, nu in manelizare si tembelizare.
  Dupa emisiunea cu Umberto Eco a urmat un documentar impresionant despre Mali, despre metodele agresive ale asa numitului program Parteneriat pentru reducerea foamei in Africa, mai exact Markala Sucar Project SOSUMAR prin care urmau sa fie rase asezarile bastinasilor, acestia desradacinati si stramutati din zona fertila a tarii pentru a lasa locul liber acestor ” investitori” de un cinism extraodinar. Foarte interesant, aceste informatii nu ajung in presa din Romania. Aici se spune din virful buzelor ca “sint lupte intestine”, dar nu adevaratele cauze.

 • mihaidg

  Biciclist si putin dadaist fiind, tin sa apar onoarea biclistelor, amintindui lui Dorin Tudoran poema lui Trist-în-Tzara: “la chanson d’un dadaïste qui n’était ni gai ni triste et aimait une bicycliste qui n’était ni gaie ni triste…”

 • neamtu tiganu

  nu stiu ce-I cu mine da in ultimul timp am obsesii cu etnia, ma bucur ca Doamna Udrea nu are vro etnie din aia…., intelegeti…., ca ar iesi o criptomanie de numa, numa,

 • Dezideriu Dudas

  Un alt Mihai, nea’Mihai ( Rogobete ), s-a prins primu’ si desi am reactionat rapid, imi suflase postu’ : ” biciclist sef” la Partidu’ prostilor…Acu’ ce sa zic, partidu’ prostilor e la “ai nostri” ( Liviule, ma bazez pe tine : Fa-te ca esti prost ! ), la Iasi, desi de Gabriel Ontelus tot intreb da..’ dracu’ de-mi zice vreun destept ceva…Bre’ nu puteti face ceva organizare si la prosti ? Va vom fi recunoscatori. Daca-l salta si pe… VA-RU-JAN, va cantam …LA -- PI -- AN ! Vad ca la borduri am rezolvat cate ceva…

  Nici macar la ingineri n-am fost primu’…Pana sa ma dezmeticesc, deja dom’Neamtu deschisese lista….

  P.S. Cand le-am spus unor prieteni ( prostii se imprietenesc foarte repede, e simtitori…/ Da, Vanghelie, asa ca tine, e populari, acum e bine…) ca-n ultimul timp ma ocup numai de avioane, adica sunt un fel de “ministru la avioane”…, unu’ a lasat putin bicicleta din dotare si m-a intrebat : Bre’, n-ai nevoie de un secretar de stat la parasute ?

 • Trist-În-Tzara veseliei

 • Si un mare scriitor (si nu doar scriitor) ca Umberto Eco nu se mai sinucide ca e trecut cu vederea la Nobel…

 • Ultor

  Nu stiu sinci nu ma intereseaza ce etnie are d-na Udrea, dar stiu ca dansa a umblat cu cioara vopsita…

 • Ultor

  Deh, gena unor poeti e mai simtitoare, vede enorm si simte monstrous…

 • Dezideriu Dudas

  Bre’, ai grija, vezi ca cioara-i schmucka ! N-o lua de me(a)nsch-a, ca intinezi nobilele idealurilor ale marilor mensch-i.

  Schmucka (in)gala(ta)ctica ( Schmuck cel Mic, la fem. )

 • traian basudrescu

  Azi, in Bucale, ciclistele care ies la soseaua Chiselevului, cu nasele lor, sint preponderente gaite de-ale lui Kiritescu, fara a fi neaparat gheise sau gaytze in restul timpului. Parerea mea! Doar Monica Macovei iese pe motoreta, dar isi pune casca in prealabil, iar cind nu are prealabil la indemana, se tine cu mina de stilpul hornului, de care nu a legat vreo sfoara cu motocei, si-l monitorzeaza atent pe Iohannis, de teama sa nu se preschimbe acesta, la presiunea NATO, din Klaus Werner in Clausewitz von Dambovitza.

 • Proxy Niet!

  La parasute v-a luat deja postul de secretar Cruduta,, care, cica, l-ar fi ademenit la Erosul Tarifat din reteaua ei si pe Bordura Junior, nemaimultumindu-se cu futbolistii lui Nea Gigi de cand acesta i-a oprit formal de a risca sa realizeze cele mai reusite pase ale dinsilor pe sofaua costisitoare din retea, nu in teren.

 • rotas sator

  Avea sanse mai putine decit Chifu sa ia Marele Premiu de la Botosani. S-a resemnat Batrinul Umberto cu cele italiene. Bune si alea.

 • viral

  Cica ar fi umblat si cu pupaza din tei.

 • Dezideriu Dudas

  Abia pe seara facui si traducerea filozofica…Pana acum reactionasem la cea tinchigereasca…Cum ar veni, DADAIST = BICICLIST…, asta ar fi cam la nivelul lui Machiaveli…

  La nivelul Clausewitz am avea MO-TO-CI-CLIST ( multumim, nea’Traian, da’ daca esti chiar dictatoru’, nu-ti fu’ greu…Poate te fortezi mai tare…)

  Totusi, la nivelul nostru, cred ca am intuit perfect, si in tinichigereasca…. Mi-e sa nu avem PI-A-NIST !

  Sau, parafrazandu-va pe dvs. ( tre’ sa trec si sursa, ca-i mai grea injinereasca mea “: “ Trist in tzara veseliei “ ) = CANTAND STRIDENT LA PIANUL LOCAL ( Nota 1 ) / IN TARA MARILOR TACERI ( legate de marile intrebari )
  ( cum scrie recent Ana Blandiana de doua pacate -- care lasa intrebarile fara raspuns : INVENTAREA TERORISTILOR SI A MINERILOR, da acum, pe linia : bicicleta – motocicleta – pian / pianist, VA-RU-JAN /, ar mai fi una buna de zis : LA’ BRE’ CA ACUM AM INVENTAT SI ANTICORUPTIA / Nota 2 / SI-AM REZOLVAT-O ! )

  MINERUL MIC CU LAMPASUL MARE, aplicand la “secta” MARII MINERI AI NATIEI “

  NOTA 1 = si cultura, tot un fel de “locala” este -- chiar “privata” de la nea’Gabriel, cel mic, incoace -- atat timp cat ar fi “periferica”, “mica”….
  NOTA 2 ( nu-i nota ta Vanghelie, stai jos ! ) = Are una dom’Gaszi cu ANTICORUPTIA, de zici ca-i din neamu’ lui SUN-TZU ( pana la urma ar fi antidemocratica, e drept, in niste conditii, da’ tare mi-e ca tocmai le-am parcurs….), unu’ care nu fu’ schmuck nici cand fu’ mic si mai facea pe el…. Tre’ sa fac cumva in week-end-ul asta cu dom Gaszi ca mi-e ca nemilosii de la CriticAtac nu-l mai tin prea mult pe-acolo cu “banalitatea” ‘ceea si tre’ sa-mi termin si eu comentariile cu “strapungerile” si “contributiile celea” ( pe articolul lui G.M. Tamas -- dom’Gaszi, de pe CriticAtac, “Inapoi la banalitate” )

 • shota kisselidze

  De acolo aflam ca Juliettte Recamier si Doamna de Stael au fost surse alternative de informatii pentru Napoleon. Involuntar, desigur. Fiindca Fouche, ministrul de interne, le citea cu regularitate corespondenta europeana si raporta cui trebuie, adica Basescului sau, pe care-l mai si trada cind avea ocazia. PS. Ne reamintim , cu aceasta fericita ocazie, disputa Paler-Dinescu despre Magureanu ca Fouche iiescan. Paler sustinea ca Magu era un Fouche de Dambovita, iar Dinescu, care il intilnise o data facind anticamera la Nea Ion, mirosise in el doar un tip contopistic ai carui ciorapi degajau un persistent damf de ciorapi supraelastici. Deh, poetul tot poet, mai bun la deharismatizat -- sau dezumflat gogosi -- decit fostul politruc al ”Romaniei libere” ceausiene, sef ,o vreme, al lui Alex Stefanescu.

 • leana basudrea

  In afara subiectului, dar nu de tot. La un congres al istoricilor europeni, tinut in fosta RFG, vine un istoric sovietic si tine o cumunicare despre publicatiile din URSS. Da cifre din abundenta: atitea milioane de cotidiene, hebdouri, magazine, mensuale, anale, anuare, revistute pentru puradei,reviste de specialitate, scoase toate in tiraje astronomice, apoi, retoric, intreaba: ” Mai spun cineva, domnilor, ca poporul sovietic nu este poporul cel mai informat din lume?”

 • Dezideriu Dudas

  Asa zisei si eu : Daca nu Mihai Eminescu, macar Nicolae Labis ! Bre’, oare Eminescu, macar Labis, or fi facut fata la Orchestra inginerilor ? Poate la tuba ( Vanghelie, nu duba, ‘ti-ar duba-a drea’…) ?

  CUSCA VESELA : ” ( Oamenii si mainile ) La pasarica lesinata “

 • Felinarul din Phanar

  Din neamul lui SUN-TZU sau, mai degraba, al fanariotilor Sutzu/Soutzo? Ca pe sutzii Bucurestilor de altadata inca nu i-am luat in colimator hermeneutic. Poate-i ia Vanghelie in noul sau partid de buzunar, also known as The Pickpocket Party.

 • Dezideriu Dudas

  Bre’ vezi ca n-au cum intra cu felinaru’ la sistemul interior…Ia-ti un lampas.

  La problema : DA. Avem cu totii dreptate. Din pacate, cum scria Plesu despre “fraierul de Havel”, doar dreptate….

  Am patit si eu ca dvs, la dom’Gaszi. Am asociat un comentariu prea mare -- vreo 2 pag. A 4 ( Contributiile 2-8 si Strapungerea 2 ) si nemilosii nu l-au preluat. Arunc dracu’ felinarul si-mi iau lampasu’…O sa asociez 2 comentarii, cate un A 4 ( Vanghelie, stai linistit, iar nu-i vorba de tine…La o adica poate exista si A 5, A 6…asa ca fii increzator, chiar daca nu poti avea incredere in noi…Daca nu intelegi, intreaba-ti prietenul injiner…El poate organiza si la OSCE un seminar explicativ pe tema…Nu zic pe cine poate aduce ca speaker ca necinstesc preacinstita adunare….)

 • Ultor

  Stahanovism cat vezi cu ochii… Pai nu asa a decurs si reformarea statului in ultima decada? Si in special cea a serviciilor, despre care se spune/spunea ca sunt excelente. Fractura logica consta in faptul ca intr-o societate in care toate compartimentele sunt debile, numai unul este performant?! Daca asa stau lucrurile cu adevarat, atunci tocmai ce am anumit o dictatura…

 • Dezideriu Dudas

  Bre’, m-am inselat ! Eu am intrat cu felinaru’ . Incearca si mata’….La mata-i insa mai greu, da’ poti stii ? Acolo sa fi ajuns ?

  Daca da ? Ce s-o fi intamplat ? Ori o fi adormit Vanghelie la poarta pesterii ori e felinaru’ prea mic si doar tine lumea vigilenta…

  CETATEANU’ SI MAI VIGILENT CU LAMPAS ( dar cu lumina insuficienta, sau neincheiata… cum ar zice dom’Gaszi iar eu il deconspir la ” Contributia 2 “- ultima idee ).

 • Dezideriu Dudas

  recamier…doamna de sta…., pasarica lesinata…Cum draku’ sa nu degaje damf….? N-are legatura ? Hai bre’, da’ ciorapi-s departe ? Stiu ca nea’ Paler, dupa 1990, la o adunare a scriitorilor a incercat sa-i readuca pe metereze pe poieti da’ si pe poeti….Acestia din urma, banditi, canci ! Poietii, din contra, simteau ca au primit inhalantele salvatoare, ca astmaticii… Poetii simteau un damf…, ceva de genul : Hai bre’, tot al’de mata incercati sa ne prostiti ( Vanghelie, nu tu, tu esti destept ca toti prietenii tai, academicienii.., si oricum era verb nu substantiv, da’stai linistit ca n-a dat nimeni gramatica jos din pod…) ? Nea’Alex, mai mic atunci ( da’ nu era bolnav ), fiind subalternul lui nea’Tavi ( multumesc Kisse…, la prosti preluam doar avioanele…), cre’ca isi dadea nervos mana prin par…da’ disciuplinat si…de la DISCIUPLINA ‘ceea, a iesit un breton de toata frumusetea, ceea ce nu avea cum scapa cetatenilor vigilenti ( specialisti si la METEO ) . Va ASIGUR eu, care sunt si mai vigilent . Vreti sa va ASIGUR in CHF sau in vreo moneda bretona chiar ? Mi-ar fi mai simplu in puii vii, ca ouale sunt toate rechizitionate pentru control…

  Lordul OO

  P.S. Am inceput sa fac si eu delimitarea poeti/poieti…Desi tot ceream organizare, care tre’…- tre’ sa recunosteti -- , nu vedeam chiar ramura mea de activitate….Desi, tre’ sa recunosc, daca nu ma invingea domnu’injiner Geoana la Marasti-Marasesti-Oituz si alte alea’…( aici au dreptate si ei, chiar si pe la OSCE….., nici Socola nu-i departe…) ramaneau intinate nobilele idealuri ale ingineriei orchestrale…

 • Ghita Bizonu’

  Domnu’ Tudoran

  acceptati reverenta mea.. Oricat ma stradui sa fiu scarbos si canalie (adica unu care gandeste altfel) nu reusesc ca mneavoastra care sunteti scriitor : O pupilă monstruos dilatată MISCHTEAUX!!!
  As vrea io sa fi reusit asta … (sau pe aia cu nea Nelu Cotrocelu’ a lu Tribunatecu’ ). Se pare ca imi lipsesc multe litre de talent…

  Acceptati va rog intreaga mea invidie …

 • vavilon

  Apropo de Mali, stimata doamna, intrebarile corecte sint, in principiu, doua: 1. Quo prodest?/La ce foloseste? + 2. Cui prodest?/Cui foloseste? Le puneau juristii romani, care stiau ceva mai multa carte decat Karl Marx, nenea ala barbos intretinut de amicul sau Fritz Engels (carele asuma si paternitatea copilului concoctat cu servitoarea), epigon al lui Hegel, ala ce punea coada la pruna ori de cite ori cerca sa-i convinga pe contemporanii sai ca ”interesul economic bate fesul”. Le punem si noi in legatura cu Rosia Montana ori cu Afacerea Pungesti si-i descoperim pe pungasi mintenas.

 • lica samadauca

  Talentul? Cica l-ar fi mostenit Dorin de la stra-stra-strabuncul sau Tanase Todoran, care a fost tras pe roata, inainte de Horia & Kloschka, dupa ce a condus, cu un discurs nemaipomenit de sobru si de frumos la cheie, , razvratirea granicerilor nasaudeni impotriva imparatitei Maria Teresia, alta pupila dilatata (de propriul ei consort insa , caruia medicul curtii vieneze ii recomanda in latina operatia respectiva, asa: : ”Prater ea censeo, diutius ante coitum vulvam Sacriatissimae Maiestatis titillandam esse”; de unde intrebarea:”De ce s-o titileze, cumetre, daca nu pentru a o dilata?”)..

 • Aceeasi

  Bagari de seama: PRAETER, nu PRATER; SACRATISSIMAE, nu SACRIATISSIMAE. Cu scuzele de rigoare.

 • Dana (Mara)

  Foloseste probabil “cui trebuie”. Dar “discretii” afaceristi ar putea fi mai subtili ca prea bate la ochi ca mai peste tot in lume unde vor sa “implementeze” vreun proiect economic abuziv din care cistiga numai ei cu serioase distrugeri de mediu si pierderi pentru populatia bastinasa, pac apare si instrumentul eficient -- diversiune, razboi, destabilizare, coruptie -- mediul propice pentru a-si impune interesele.
  Nu vreau sa va indispun dar urmariti de curiozitate si documentarul romanesc Exodul. O tragedie siriana -- documentar tv realizat de Marian Voicu si trageti concluziile.
  O zi buna.

 • Dezideriu Dudas

  CORUPTIE ? Vai d-na Dana ( Mara ), dar sunteti impotriva “politicii poporului “…. ? La noi e invers…, suntem deja in Etapa a II-a si nu s-au primit noi ordine… Ne tot predam, da’ a draku’ de mai vrea cineva sa ne mai atace…Au rezolvat-o “nemilosii cu fata miloasa” ( faza pe tari ), in Etapa I. Poate ‘si-aduc aminte “ai nostri”…si “baga ceva” la “Fane pe nou”…Bre’, da’ nou, nu vechi ! Alea-s ca_cascada…Si lasati-l pe nea’Cristi, c-a obosit prea mult in PMP…., noul “oaches” al politicii romanesti…

 • Dana (Mara)

  Desi fenomenul acesta al “ghetoizarii” pare spontan si poate in anumite conjuncturi “mai favorabile” chiar este benevol, (vezi comunitatea chinezilor raspinditi prin lume) ar fi interesant un studiu serios si obiectiv asupra ghetoizarii ca politica de stat. Suna contradictoriu, absurd, pentru ca rolul statului este de a-si proteja cetatenii. Dar in cazul unor state captive unde conduce o minoritate, fie etnica, fie care a monopolizat toate resursele si economia, aceasta minoritate isi prezerva dominatia prin anihilarea opozitiei care este majoritatea populatiei. Prin ghetoizare rezolva si problema demografica iar costurile sint mai reduse decit in democratie -- mai putin de 1 $ pe persoana pe zi. Din ghetouri nu se vor ridica niciodata voci “relevante”, nu vor fi editorialisti, sociologi, profesori universitari, scriitori aspiranti la inalte premii, cel putin vreun lider care prin activitati teroriste sau reprobabile va oripila si mai mult comunitatea internationala occidentala. Este un cerc vicios din care cistiga cei care fac jocurile, au putere si bani. In genul acesta de retete pe care le experimenteaza acum statul sirian nu ai cum proba ca este vorba de o ghetoizare premeditata, politica de stat. Dar filmul te conduce la Cui prodest? Cui foloseste sa fie anihilata(social, economic,politic) populatia sunnita cel putin din Siria?

 • Heraclite des Fesses d’Ephese

  Da, ”interesul bate fesul” si ”gura poarta gurul” (i.e.edilul curul cu fundul instalat, la Roma, in SELLA CURULIS).

 • Dezideriu Dudas

  Vine Richard Clayderman la Sala Palatului pe 26 martie. Bre’, n-ati inteles. Sa va zic sa intelegeti : vine CLAY -- DER -- MAN…! Si ghiciti la ce canta ? LA -- PI -- AN ( ca doar nu “la tuba/ duba” …) ! SCA -- PA VA -- RU- JAN ? Bre, daca nu-l chemau milosii pe Clayderman, nemilosii nu-l iertau pe VA-RU-JAN…Cine dreak le-ar mai fi cantat ? Eu si “fraierii” stim doar “MARSUL MAGARILOR”, LA PI-AN…Si de la Stefan Zeletin incoace, “nu se mai pune”, ca cica a tradat si chiar intinat ( mult mai grav…, tradarea mai treaca-mearga, “n-are rude la Nazaret / Ierusalim”, parca, sau cum se spune…)……nobilele idealuri ale lui “prin noi insine”…Cum ar veni, dom’Neamtule, nici cu Labis “nu se mai pune”…si nu vad care-i problema sa extindem cercetarea sistemului la interior…De aia ai deschis lista ‘ceea ? Poate ajungem odata si la exterior…Cum spuneam, mi se pare mai “fraiera” SIE decat SRI-ul, unde mai merge cu un lampas, chiar felinar…Dar la SIE, fara “sori galactici” ( nu frati cu sore la spital gen Socola, gen oarecum feminin…), nu se vede nimic…., indiferent cate stele numara Vanghelie pe cer…Al draku, da-ncepe numai de la 5 ( de la 6 la 10 este maestru…, ca tot a repetat dupa dictare…) si nu-l pot dezvata. Poate injineru’ Jeoana, pretinu’ lui…., care ar putea sa-i spuna ce inseamna distanta (moto)galactica de la M 6 -- M 10…

  FENOMENOLOGIA DE (TE) PITESTI
  ( Da, Vanghelie, te-ai prins : ” esti un fenomen”…Dar nu galactic, acolo-i altu’ pe ramura…)

WP Admin