≡ Menu

O propunere: BARBU & PERJOVSCHI

Cum hotărârea președintelui american, Donald J. Trump, de a ridica un zid de-a lungul frontierei între Statele Unite și Mexic întristează profund și “mase largi” de cetățeni români, propun ca, după realizarea proiectului, Zidul să fie “zugrăvit” de Ion Barbu și Dan Perjovschi.

Până la jumătatea Zidului, Barbu zugrăvește partea de zid ce scoate limba la mexicani; Perjovschi – partea de zid ce-i face mai bogați pe americani, tăindu-le și pofta de a consuma droguri cu căldarea.

Ajunși la jumătatea Zidului, Barbu și Prejovschi fac schimb de locuri de muncă. Să vadă și Perjovschi cum e să te lase mexicanii “cu ochii în soare”; să vadă și Barbu cum e să fii bogat asemenea sărmanilor comuniști de la Hollywood.

Pe Ion Barbu îl conving eu — îmi e dator vândut, ba am și colaborat la multe alte proiecte răvășitoare.

Pe Dan Perjovschi nu-l cunosc personal, așa că am nevoie de un intermediar de nădejde.

Nu vă faceți nicio grijă în legătură cu fondurile necesare acestui proiect plastico-faraonic. A găsit el Trump bani pentru Zid, găsesc și eu bani pentru “umanizarea” proiectului său.

Cred că SRI ar putea să finanțeze acest proiect, oferind banii pe care-i va recupera de la 007 Sebi Ghiță. Ar putea fi invitați să-și “aducă aportul” și Cocoș, Pescariu, Videanu, Vanghelie, Dragnea și “alți iubitori de frumos”.

Dacă SRI ne va refuza, invocând faptul că ei se ocupă doar de siguranța națională a României, nu și de cea a altor națiuni, atunci poate ne pun o vorbă bună la DIE.

Ne-ar putea ajuta fostul Administrator al Domeniilor DIE, Teodor Meleșcanu, de care Externele nu se lasă despărțite nici moarte și-l țin lipit de ele încă de pe când era adolescent.

Mai ales că “Dom’ Teo”, cum îl alintă criticii de specialitate, este un mare iubitor de “artă nouă”, el fiind cel care i-a invitat pe alegătorii români, supărați ca stau la cozi imense la Paris, să se ducă, neică!, să voteze la Nancy “mai ales că este un oraș superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franța și care este bine cunoscut și in Romania”.

Dacă susnumitul “art nouveau” ăsta e bine cunoscut și în România, de ce n-ar fi și Barbu & Perjovschi și mai bine cunoscuți în Mexic și Statele Unite?

Iată mai jos “kilometrul zero” de la care se pot pune pe treabă îndrăgiții noștri artiști.

5._trump_wall_

 • virgil

  Dati un leu pentru Ateneu 🙂

 • virgil

  eu zic sa va orientati printre prietenii din SUA . Nu se accepta sepci “Make America Great Again” made in Romania.

 • Dezideriu Dudas

  Subscriu. Dau si Banu’

 • Cinicul de serviciu

  Propuns sa experimentam idea cu un proiect pilot. Sa incepen cu zidul de la est de Ierusalim, ca e mai scurt. Daca este un succes ii trimitem pe artisti peste ocean.

 • Liviu Antonesei

  Se ia! Am si poza adecvata!

 • Dezideriu Dudas

  Subscriu si aici da’ am dat Banu’ mai jos. Sunt in austeritate. Propun ca toate statele sa se autofinanteze….Subscrieti ?

  Austeritate pentru Toate nu doar la Toante

 • Pingback: Dorin Tudoran despre Zidul lui Trump, Barbu și Perjovschi | @ntonesei's blog()

 • Vasile Gogea

  …un fel de… „zid al lui Möbius”?…

 • DG Ontelus

  i didn’t met cezar mititelu// pasageră ori constantă pasiune literatura nefiindu-mi/ doar mod de viață m-a hrănit mă digeră/ încît supraviețuirea/ va fi artistică sau nu va fi deloc/ virgil mazilescu, ,,nikolai stavroghinˮ/ ,,un semn că pe zi ce trece destinul se luminează/ nici lupte nu vor avea loc nici oboseala/ nu va mai fi pusă în cumpănă ah da/ o veche liniște un vierme al prezentului/ cîtă limpiditate – lațul/ momentul potrivit și gîtul vorbe vorbe/ care cu foarte multă vreme înaintea/ nașterii mele trebuie să fi existat/ așa cum există pămîntul și cerul și norii/ pămîntul și cerul și apele iarba luminaˮ

 • neamtu tiganu

  Cred ca n-ar fi rău să se cumpere licență de la marele zid chinezesc, care se vede după luna. Sa ne imaginam ca se face o broderie de ziduri, va imaginați ce tare ne’ar admira lunaticîi, ar zice ce haioși sunt pamintenii.

 • Dezideriu Dudas

  Ref. la : « ….Așteptându-i pe barbari …. » :

  Am scăpat !

  P.S. Nu ştiu însă cum o scăpați dvs. în 9 mai 2018….Am adus și doua universități pentru asta, dacă mai aduc și-un câne…

 • R.Alin

  Nobila propunere,de a zidi prin arta zidurile de-abia inaltate la cer, desi cam prea costisitoare. Asta desi artistii fac ce vor, si bine fac, uneori doar cu gratificatii simbolice care sa nu fie decoratii.
  Partea proasta este ca mai sunt si altii care se considera artisti, ba chiar caricaturisti de marca, pleiade rotitoare pe cerul subsolului praduit dupa sondari mestesugite, si care sunt buni colegi cu finantatorii prezumati ai acestui proiect bulimic.Si care vor ridica pretentii nemaiauzite sa faca si ei la fel pe ici, pe colo.Asta inseamna ca nu te poti baza pe banii lor prea vizibil-prezumati, ca si ei au pierdut multi bani de cand cu Marea Criza (desi nu pierd vremea cu libera si legala concurenta), ca cel mai probabil masa asta monetara nici macar n-a existat vreodata, nici la ei si nici la preceptorii de mari valori de trafic international de oameni, ei insisi turisti la a doua generatie.Miliardarii patriei nu mai stiu nici ei, brusc, de ce si mai ales cum, ei, crescuti de clusterii indivizibilitatii capitalului mobil si imobil patriotic.
  Altfel, de ajutat se ajuta intre ei, dar fara urme altfel decat pestilentiale, indiferent ce cred birocratii pe doi lei care ii divinizeaza cotidian. Ce bine ca educatia este bine protejata de idei periculoase, in care sa se arate arogant ca democratia apare ca o floare din tot felul de instituiri rationale solide, ca altfel am sti toti ca la noi numai artistii nu mai suporta sa afle ca legal-rational inseamna sa fii teleghidat din intunecimi de sist si fara chestii electro-tehnice.Minunat ca sculer-matriterii si-au pierdut vocatia printre acte cu caracter zis secret, in care secretul este doar acela ca nimic nu este secret, afara de manarea psihedelica a puterilor subceresti si pamantesti spre protectia totala a constiintei de orice tulburare a digestiei. Si spre criminalizarea tuturor, incepand cu cei care gandesc in termeni de gratii si iertari de datorii morale.
  Sa ne dam cu unguent pe constiinta de cluster incremenit in spatiu, sau de Matrioska de colectie, si apoi sa murim in picioare cu niste lei supraevaluati la tescherea, asta ne-ar scapa de mariri ironice.Si de vagi remuscari ca trece timpul decomunizarii la orase si mai ales sate de stat.
  Hotarat lucru, arta ca arta numai este de actualitati.

 • Filip

  Un zid este o placere, o caricatura devine o necesitate. Mai ales cand o privesti, literalmente, prin functiile de baza ale patriei numite Romania.
  Pe mine nu ma mai intereseaza, decat ca joc etern. Toti au crezut ca sunt un pion.
  Acum toata tara este o masa de pioni.
  Daca ne jucam, doua treimi din inteligenti nu apuca viitorul an chinezesc.Dar nu ne jucam.
  Israelul este ceea ce suntem si noi. Cu discretie, dar si altceva. Curvasarie. Nimeni nu va recunoaste, dar sunt multi indispensabili, modele pentru viitorul tot mai concret. Ii vedem in functiile cele mai inalte. Cine s-ar injosi sa ii ajute?
  Pace voua!

 • DG Ontelus

  dinspre apus o boare// dinspre sine un arc/ cădea-vor la urmă oare/ aceleași frunze în parc/ încet orizont se destramă/ ciudații rămân interziși/ tânjesc după dulcea pastramă/ oftez scriu surâd pe furiș

 • DG Ontelus

  istoria literaturii române// i.budai-deleanu/ v.alecsandri/ m.eminescu/ i.l.caragiale/ g.bacovia/ t.arghezi/ l.blaga/ i.barbu/ m.sadoveanu/ l.rebreanu/ h.papadat-bengescu/ g.călinescu/ urmuz/ m.eliade/ e.cioran/ b.fundoianu/ g.naum/ i.mălăncioiu/ v.mazilescu/ n.steinhardt

WP Admin