≡ Menu

O nație modificată mediatic – românii

Photo-blog-71-150x1501Dacă ridicolul ar ucide, partidele politice din România ar dispărea din lipsă de membri. Sau cel puțin din lipsă de conducători. Tot un drac, fiindcă în aceste gropi de gunoi — partidele politice — nu contează decât conducătorii. Restul e figurație purtătoare a pestilenței “de la centru”.

Dacă din vorbirea politicienilor români s-ar elimina – prin lege organică, fiindcă în România nu se respectă niciun gentlemen’s agreement – un număr de cuvinte, câteva lozinci și un pumn de propoziții, toți acești papagali modificați genetic ar rămâne muți.

E de imaginat ciocănitoarea Udrea ciocănind la poalele stejarului politic al națiunii cu un cioc privat de muniție ca “Demisia!”, “Pușcăria!”, “Plângere la DNA!”, “Trădarea intereselor naționale!”, “Corupție!”, Gala Bute/Nu mai pute!”? Cât de mic ar deveni oare  într-un asemenea caz partiduțul, care și așa încape într-o poșețică Vuitton, primit cadou de la Traian Băsescu?

Vi-l puteți imagina pe Călin Popescu-Tăriceanu – singurul președinte de Senat despre care nu se știe exact în ce partid parlamentar face parte – fără  “Demisia!”, “Pușcăria!”, Plângere la DNA!”, “Trădarea intereselor naționale!”, “Corupție!”, “Liberali ai lui Ion Brătianu și Petre Roman, uniți-mă!“? Redus la muțenie, câte zile s-ar putea plimba acest etern fotomodel cu motocicleta pe culoarele Parlamentului?

Ce-ar însemna Victor Ponta fără acces la “Demisia!”, “Pușcăria!”, “Plângere la DNA”, “Trădarea intereselor naționale!”, “Corupție!”, “Nu mă lasă la Bruxelles!”? Totuși, câte teze de doctorat poate să învețe pe de rost acest Pico della Mirandola până să o uite pe a sa? Câte partide de baschet – unu vs. unu – ar putea organiza cu marele Ghiță Mureșan acest Titulescu de buzunar?

Ce fel de Văran al tuturor văranilor mediatici și subterani ar mai fi Dan Voiculescu, fără dreptul de a face gargară de 15 ori pe zi cu “Demisia!”, “Suspendarea!”, “Pușcăria!”, “Trădarea intereselor naționale!”, “Corupție!”, “Mafia DNA!“, “Telepatia ucide România!”, “Să vină CEDO!”, “Justiția aservită lui Băsescu!”?

05.28

Și ce fel de comandant de luntre transpartinică ar mai fi Traian Băsescu, fără dreptul de a plânge – ”Dragă Stolo…” -, lipsit de imunitate, când spune ”N-am știut, dar am știut”, privat de acces la ”Vă asigur că” și cu interdicție la ”Paule, pentru mine tu ești regele, nu trădătorul ăla de Mihai! Ești cel mai tare, din parcare, Paule. Crede-mă!? Ce s-ar alege de el și de moștenirea lui geostrategică, dacă n-ar mai putea face cu ochiul semn că ”Dacă tot e s-o sugem, măcar s-o sugem pe a americanilor, că e mai lungă și mai groasă!

Sunt primul care se opune obstrucționării discursului politic prin metode inumane, precum cele sugerate mai sus. Căci, pusă în aplicare, o asemenea cenzurare a dreptului papagalilor modificați genetic de a se da vulturi naționali ar pune țara – cel puțin din punct de vedere mediatic – pe butuci.

Cui ar mai putea adresa membrii Academiei Bercea, Cioabă, Didițel-Spoitoru & Ăilalți Iulieni dorința împărătească ”Mânca-ți-aș p… ta.” și cine le-ar mai putea acorda OK-ul republican ”Mânca-mi-ai p… mea.”?

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • OntelusDG

  Pentru orice om onest, istoria este smintitoare, aproape în orice privință. Totul este ca, până la ultima secundă a vieții pământești, omul să rămână ori să redevină onest.

 • Alina

  Maestre, m-ai lovit in inima! Fir-ar! Chiar ‘figuratie purtatoare a pestilentei de la centru’ ??

 • @) DT

  Perfect! ZAveau dreptate alde Baudelaire si Arghezi, ce nestemate pot iesi din gunoi, cadavre politice si mucega… Se posteaza instanaeu pe pagina mea de FB…

 • Dezideriu Dudas

  In timpul comunicarii noastre anterioare ref. la cartile d-nului Liviu Tofan – IRIR, din care eu deduceam ( din pacate, “pe partea asta”, nu-mi merge inductia…, “n-are voie”, se pare, de la “Militia globala” de data asta…) ca pana si “banditii” care “sugeau sangele poporului” alaturi de capitalistii ceia verosi inainte de 1989, au devenit mai incisivi pentru sustinerea intereselor nationale decat “ai nostri”, prea ocupati cu marea problema a alegerii intre Monaco, Las Vegas si/sau alte d’astea…, nu aveam tabloul complet al circuitului integral al ingenuncherii Romaniei. Acum il avem.
  Consider ca sintagma, ‘figuratie purtatoare a pestilentei de la centru’…(doar) la nivel de membrii de partid, este o exagerare. “Pestilenta de la centru” pute a Fa si a Rexona ( cum era bancul acela de dinainte de 1989 cand secretarul de partid al Regimentului spunea in careu ca occidentul intra in putrefactie si pute, iar comandantul il completeaza : Da , pute a Fa si a Rexona !…) si in strainataturi, cand interesele geostrategice grupate pe familii politice o impun. Ar merge cu “Ridica-te Gheorghe” ( in cazul asta, membru de partid – nu stiu de ce imi aduc aminte de filmul, “Si Ilie face sport”…), daca “s-ar aseza” Germania de exemplu…De Franta nu mai zic…, ca “s-ar ridica” si Eulampiu (“Tiganu’ meu” de la TCM Brasov, nu “neamtu” – scuze dom’Neamtu pt. Germania, dar vine bine”pe tun” acuma -- …”era indragostit” de numele Eulampiu )…

  DEZIDERIU, TOT UN FEL DE EULAMPIU, dar mai Gheorghe ( ca si ID Sarbu la vremea lui )…, caruia ii e frica “sa se ridice” in fata celor “lungi si groase” ( mai ales, girate de Presedinte ). Nu sunt insa atat de “rezistent…”… ca cei de dinainte de 1990 si ma mai scap….Partidul Prostilor nu poate sa nu sufere de prostata…Macar pana se ajunge la o intelegere globala privind diagnosticul Romaniei ( si sa inceteze pansamentele peste ranile supurande, ca si caldarile cu zoaie aruncate din cand in cand de M.M. “pe post” de spirt…)…Nu cred ca d-nul Vasile Gogea se referea la acel submarin mondial si fara o ironie globala…Se saturase el de acea piosenie internationalista in plin sistem inchis de internationalisti ( desi, atunci nu prea “aveai voie”…), d-apoi de actuala piosenie globala potentata de “sistemul deschis” de globalisti ( acum “ai voie” orice, ca oricum nu conteaza )…
  ( DE CE MI-E FRICA – exceptand “prostata” ceea’ totusi -- ? Tot din armata stiu : mic fiind, nu te juca cu “capacitatile defensive”…in fata “capacitatilor ofensive” ale celor mari….Caporalii o spuneau insa altfel soldatilor…, iar fruntasii saracii, dimineata, aveau “mari probleme”…Eu am facut armata la T.R. si in loc de caporali aveam locotenenti, dar fruntasii ramaneau la fel de “drepti” dimineata in folclorul cazon…Ca sa inteleaga cumva si doamnele, folosind o matrice asociata prostatei culturale, “razbunatoare” a lungii rezistente antedecembriste, simbolul edificator ar fi : “fruntasa” SUA…, ca sa nu lasam evocarea d-lui Tudoran si fara o poveste… Iata deci ca la “filozofi”, spre deosebire de “tinichigii’”, ar merge si fara traducerea lui SRS…)

 • @Dezideriu Dudas

  ma refeream la pestilenta morala si ea numai a Fa ori Rexona nu miroase…

 • Pingback: Nasul TV » O nație modificată mediatic – românii()

 • În ton cu bârâiala mea neîncetată despre prostie, pot spune că pestilenţa de la ea vine şi poate ar fi ridicolă dacă nu ar fi sâmburele degenerescenţei (apropo de modificare genetico-mediatică). Văd prostia cotidian, manifestându-se plenar, sub toate chipurile ei, începând cu ignoranţa pură a idiotului, trecând prin incultura semidoctului şi ţintind spre culmile inepţiei licenţiate.
  Două vorbe descriu starea de putoare care s-ar potrivi contextului: “e prost de pute” şi “pute pământul sub el”. Prostia şi lenea minţii sunt simbiotice.
  Adăugăm la astea o linguriţă de fudulie şi un praf de ipocrizie şi avem în faţă compoziţia din care se plămădesc liderul de gaşcă al vremurilor de azi şi comilitonii săi. Uneori gaşca asta seamămănă a partid politic, alteori a instituţie fundamentală a statului, alteori a ceată de promotori şi formatori de opinii prefabricate.
  Într-adevăr, luându-le acestora darul de-a putea sufla în foalele lozincilor şi mantrelor cu care ne agasează (pe unii) ar mai curăţi eterul. Dar nu pot să nu ţin seama şi de ceea ce fac sau nu fac, lucruri nu mai puţin perverse şi funeste decât şopocăiala sau răgetele lor.

 • OntelusDG

  Un agnostic postmodern, intelectual occidental orientalizat, membru fondator al unui ong aflat în relații patrimonial-diplomatice cu statele și piețele îmi atrage atenția asupra caracterului incorect politic al termenului ,,smintitoare”, precum și al sintagmei ,,vieții pământești”. Reeducat, în urma unui workshop-training-debriefing, corectez: istoria nu este ,,smintitoare”, ci o bună oportunitate pentru ”pursuit of happiness”, iar ,,viața pământească” reprezintă un pleonasm, atâta timp cât ipoteza vieții extraterestre aparține teoriei conspirației. Îi mulțumesc agnosticului pentru necesarele clarificări și nu uitați: ”Big brother is watching you”.

 • Pico(lo) della Mirandola, maestre! 😛

 • Dezideriu Dudas

  @ Don’ Florin # 8

  Prin clasa V-a m-au dat ai mei la Scoala de muzica…Faceam flaut, desi, idem ( ba si cu economii…), puteam sa “prestez” si la piculina…I-am pacalit insa pe “ai mei” si n-am facut flaut / piculina decat de cateva ori si, in loc sa ma duc la orele de muzica, ma duceam la fotbal…Interesant este ca aici, dupa ce l-am cunoscut din presa si prin cunoscuti pe Constantin Teasca- flautul, am avut ocazia sa lucrez direct cu Nicolae Proca – piculina…, care n-a mai avut sansa sa creasca la nivel de flaut, pentru ca “Academia Muncitoreasca” de la Brasov, mai vigilenta decat in orice alt judet muncitoresc al patriei noastre muncitoresti, l-a infierat cat se poate de muncitoresc pe Nea’Niculae…Asa a ajuns pe la divizia C, unde “prestam” ca fotbalist mai light, fiind si student, pe bune, in acelasi timp…M-a impresionat bonomitatea lui ( desi ferm si autoritar ), si am intrebat odata un “specialist in extensii muncitoresti” ( intamplator, era natural sa-l cunosc, din familie…) , ce a facut asa de grav Nea’Niculae ? A devenit deodata “generalist”, bineanteles, “pios si evlavios” ( starea de spirit materna a celor de azi…) si mi-a dat un raspuns cat se poate de comun, valabil tuturor echipelor de fotbal din Romania…. Cred ca istoria se opreste pe aceasta directie doar la “Academia Hagi”…, dar mai e ceva de treaba ca sa se-ntample in tot fotbalul romanesc…
  Care-i legatura ? Ei care-i…Poate tinichigii nu “se prind”, dar academicienii….

  Flautistul de la Academia Piculina, PICOLO post-modern la Chelnerii moderni ce toarna in paharele capitalismului romanesc, inainte de LAUDATIUM…
  ( Daca Dan Voiculescu s-a autointitulat “capitalistul rosu”, cum ar trebui sa se intituleze vreun comunist de culoare capitalista -- care-o fi aia ? -- ? … Exceptand comunistu’ cela “rupt in fund”…desi aportul lui la capitalismul dambovitean este “de-a dreptul pui viu”, ce tu…oua…, intinate in nobilele lor idealuri de “ Bombonelu’ ”…)

 • коко

  tot ce vedem e un lucru normal ca dupa orice mare inundatie gunoaiele ies la suprafata si plutesc inundatia din ROMANIA anului 89 nu a facut acelasi lucru oare?

 • @) All

  Luati de aici, dragii bunicului…

  http://adevarul.ro/tech/internet/video-vrea-aplice-sri-codul-rutier-internet-calculatoare-inmatriculate-perechezitii-fortate-1_53abc0470d133766a8e874a3/index.html

  Si cine vrea are si micul meu comentariu de pe FB:

  Ba, maiorilor, mai dati dracului generalii cretini afara! Va fac de rahat!

  Ce bine ma simteam cu Celibidache, ma pregateam sa pun si ceva muzica, dar poti?! Un general SRI, cu mentalitatea de securist ceausist netulburata, a venit in fata Comisiei parlamentare cu niste propuneri pentru Legea privind securitatea cibernetică care ne-ar duce din aproximativul stat de drept la multvisatul de securisti stat de drepti. Intre altele, potrivit proiectului de lege privind securitatea cibernetică, percheziţia informatică se poate efectua chiar dacă persoana vizată nu a comis nicio faptă penală sau infracţiune şi fără să mai fie nevoie de autorizaţia unui judecător! Deci, perchezitionam nevinovati, ne lipsim de mandatul judecatorului. Halalal, nene, de ce nu te duci mata in Coreea de Nord? Aia n-au computere personale, iar daca ar avea, nu le-ar trebui lege sa capaceasca pc-urile! Va aminteste de ceva asta? Oricum, cititi articolul, cruciti-va si nu uitari sa-i cereti maiorului demiterea dementului securist ceausist. Vorbesc si eu, nu de mult maiorul insusi ii confunda pe biciclisti cu teroristii si bucicletele cu kalashnikoave, mitraliere Uzi sau pusti de asalt. Baieti, luati niste carbaxine ceva, mergeti la psihiatru sau macar la fete, ca va cam iau mintile foc ce la febra!

  Acum, stau si ma gindesc daca securstii din SRI au ajuns singur la aceste gindeme ori e rezulatutul intillnirilor la un pahar ale unora dintre eu cu ghinararul de ismene, care rivneste la postul maioruului, daca acesta ajunge, Doamne iarta!, presedinte…

 • St.+James

  @ Liviu Antonesei # 11

  Si inutil ! Informatiile pot fi stocate si pe un stick USB. Sper sa nu le dea prin cap ca si acestea trebuiesc declarate. 🙂

 • washingtontimes

  Liviu Antonesei,
  Psihopatii de la NSA s.c.l. din ‘Murika sint sfatuitorii, furnizorii de idei si tehnologie si exemplul viu pentru secaturile sereistice. Disperati si unii si ceilalti. Pe buna dreptate, de altfel, pentru ca lucrurile merg din rau in mai rau cam peste tot.

  Cu atit mai socanta decizia unanima de miercuri a Curtii Supreme (I might have to reread this and wash my eyeballs because I don’t believe what I’m reading. -- comenteaza un cititor):

  The Supreme Court ruled Wednesday that police must obtain warrants before snooping through people’s cellphones, delivering a unanimous decision that begins to update legal understanding of privacy rules to accommodate 21st-century technology.

 • Dana(Mara)

  http://www.gandul.info/stiri/nu-da-maimutei-briciul-secretele-din-servieta-sri-care-ajung-la-presedinte-premier-si-ministri-prin-posta-militara-uneori-cu-acceleratul-12834638
  Iar posta militara ajunge uneori cu acceleratul, vorba domnului Iaru, trenul acela care atinge performanta de a ajunge la destinatie mai tirziu decit trenurile de acum 20 de ani, daca au norocul acesta si nu se fura sinele. Oare lucrurile acestea nu le “observau” serviciile, ca nu se misca nimic in tara asta in folosul cetatenilor obisnuiti ci numai in profitul gastilor si castelor de imbogatiti?

 • Baietii sint atit de cretini incit nu realizeaza ca din pricina canditatii de informatii interceptate -- 99, 99% irelevante! -- devine imposibila depistarea si procesarea celor relevante. Scurt spus, bulimia produce abulia. Civilizatia noastra o sa moara prin implozie, sufocata de acesti birocrati sinistri, nu prin explozie provocata de islamisti, martieni sau klingonieni…

 • Fa Rexona

  @All
  Vrei sa cuceresti femeia? Foloseste sapun ”Cheia”.
  (Atentie, ca e cu talc!)

WP Admin