≡ Menu

O discuție cu Mihaela Helmis la Radio România Actualități

http://www.romania-actualitati.ro/dorin_tudoran-29870


 • Ancelin Roseti

  Domnule Dorin Tudoran, vă felicit pentru tot şi vă doresc puterea şi sănătatea necesare pentru a vă reîntoarce la masa de scris.

 • Dorin Tudoran

  @Ancelin Roseti

  Va multumesc.

 • @) Dorin Tudoran

  Am ascultat o buna parte din emisiune si, chiar daca n-am fost la conferinta de la Ateneu, nu stiu de ce dar parca am senzatia ca ai avut mai multa parte de normalitate in aceasta emisiune, poate si printre cartile si berile -- putine, sa nu ne iasa vorbe de alcoolici! -- de la Bookfest.

 • A fost mai bine decat la Ateneu, se comunicä mai bine cu generatiile mai tinere, constat asta si în terapie cu generatii diferite. Ai atins tot ce se putea atinge iar discretia (o marcä Dorin Tudoran) ia forme prin care orice “indiscretie” devine posibilä si are un impact formidabil. Ar trebui s-o trecem pe lista calitatilor caracterului national, chiar impusä “discret”. Multumesc Liviu Antonesei, stii tu pt. ce!
  dg

 • Mara

  Domnule Tudoran, am gasit pe net o asa zisa ultima poezie scrisa in “agonie” de Adrian Paunescu si adresata diasporei.(Nu cea de pe patul de spital). Oare este autentica? Se spune ca a fost trimisa prin mail unui prieten din diaspora. Sincera sa fiu m-a impresionat…mesajul. Desi am citit caracterizarile “talibanilor” de la 22 despre poet, amaraciunea primei sotii care i-a citit si “trait” caracterul, totusi nu poate fi ignorat…
  Toate cele bune.

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei
  Fotografiile de la Bookfest ne incrimineaza rtau de tot. E valabil si pentru Vasile…

 • @) Dorin Tudoran

  Asta cam asa este, dar mortul de la groapa nu se mai intoarce, cum spuneam cind eram copii. Am facut-o, asta e!

 • @) Dan Gogleaza

  Nu ai pentru ce, Dane, bucuria a fost de partea mea.

 • Este un interviu foarte… adevărat, domnule Tudoran. Felicitări! (deşi ar putea părea ceva ciudat să îl feliciţi pe cineva pentru că este firesc şi autentic.) Întrucît trăim vremuri interesante, cred că e de datoria mea să răspic normalitatea.

  Vă mulţumesc şi vă doresc să aveţi inspiraţie cît mai multă şi cît mai lungă, deîndată ce vă veţi relua îndeletnicirile pentru care aveţi chemarea.

  Cu respect,
  MM

 • Dorin Tudoran

  @Marius Delaepicentru

  Multumesc si vara linistita, fara zgaltaituri…

 • Daca_nu_nu

  Am văzut şi emisiunea în care au fost invitaţi dl Tudoran şi dl Dan Goglează (prin bunăvoinţa Zitellei care-a avut amabilitatea de a trimite link-ul spre TVR Internaţional), am ascultat şi această înregistrare, până la sfârşit. La Ateneu n-am fost, că ardelenii se urnesc greu şi, cum bine ştim, chiar de pornesc ei cu noaptea-n cap, tot se-ntâmplă să piardă trenul… A spus-o altul mai mare decât mine, deci nu era nevoie s-o mai probez.
  Emisiunea mi-a plăcut pentru că a fost o discuţie liberă, fără scrobeală, chiar cu umor, dar, totuşi, serioasă. Felicitări protagoniştilor.
  Din această înregistrare am reţinut trei lucruri:
  1. „Nimeni nu se naşte revoluţionar”. E un lucru demn de reţinut, mai ales că „spre deosebire de frică, curajul nu este contagios”.
  2. În România, „idiferent de ce scrii, eşti judecat după locul în care scrii”. Vai, cât de adevărat este! Nu ne onorează, dar trebuie s-o recunoaştem.
  3. Profesorul trebuie să fie o „prezenţă discretă” în evoluţia discipolului său. „Nu mi-au plăcut niciodată profesorii foarte insistenţi, care vor să facă din elevii lor ceea ce ei n-au putut să fie…”, spune dl Tudoran. Hm. Asta e bună de afişat în sălile de curs…
  Felicitări domnule Tudoran, sănătate şi putere de muncă. Vă mai aşteptăm, aşa să ştiţi!!! Dacă n-aţi uitat cumva, eu aştept de ceva vreme să vă aşezaţi la masa de scris.

  P.S. Mulţumiri dlui Dan Goglează pentru modul în care a privit problema testării psihologice a profesorilor, în discuţiile cu scriitorul şi profesorul Liviu Antonesei publicate în Observator cultural.

 • Dorin Tudoran

  @Daca_nu_nu

  Pai acum scriu direct la computer, nu mai folosesc “masa de scris”. Bine, bine, ma asez, numai sa mai incap…

WP Admin