≡ Menu

Narcisiști & narcisiste din toate țările, lăsați-ne!

le-bal-des-ego-par-laurent-schmitt-publie-chez-odile-jacob_5125128

 

Am câțiva prieteni care mă tot întreabă de ce mi s-a pus pata pe narcisiști, pe care ei, spre deosebire de mine, îi consideră doar cazuri amuzante și benigne.

Explicațiile mele despre toxicitatea eliberată “în mediul înconjurtor” de narcisiști nu au reușit să convingă asemenea prieteni. Ce să mai zic de neprieteni.

Interviul din L’Express (aici), realizat de Claire Chartier cu Laurent Schmitt despre cartea acestuia din urmă, LE BAL DES EGO, îmi sare în ajutor. Ca și cartea.

Câte exemplare din cartea lui Laurent Schmitt se vor vinde este greu de bănuit.

Nimeni nu cunoaște numărul hipernarcisiștilor & hipernarcisistelor, și-apoi, ei & ele nu citesc asemenea cărți.

 

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 • Yajujj + Majujj

  Napoi la clasici, fratilor! In GOG-ul lui Papini, acolo, ai un instituitpr de religie noua, mai apta de universalizare dectit islamul sau crestinismul -- EGOLATRIA, venerarea propriului EU. O pot practica si bogatanii lumii, ridicandu-si temple, comandindu-si statui si icoane scumpe, dar si sarantocii, fiindu-le de ajuns acestora din urma o simpla fotografie personala, inramata, inaintea careia sa se inchine si sa rosteasca rugaciuni de n ori pe zi…

 • St.+James

  Aflu cu tristete ca si dumneavoastra l-ati constatat ca fenomen de proportie pandemica. Am supravietuit toxicitatii generate de monoideismul lor si sper acum si repausului total la care te reduc. Cum ai putea iubi asemenea fiinte ? Si atunci ce rost mai ai tu insuti ?

 • PaduchelePlesuv

  Multumiri pentru articol! Dupa descrierea din el, mi-am dat seama ca un personaj de pe unele bloguri ar putea fi un narcisist pervers.

 • InimaRea

  Sau sa o puna pe face book, twitter -- si s-o tot actualizeze. Pe curentul pseudoreligios “Cum mai arat astazi” -- de succes in functie de like-uri in regim de cooperative de ajutor reciproc. Cvasireligios e cind ajungi la “Ce-am mai facut azi” -- break news pentru lista de prieteni, care-s obligati sa cotizeze cu like, macar, desi cu comment ar face mai multe puncte.

 • Papae Gallus

  Sint jalnice personagii egolatrii de genul asta -- feibucisti sau tuiteristi -- in comparatie cu Saint-Simon (nepotul, utopistul, nu ducele memorialist) al carui valet avea, intre altele, insarcinarea de a-l trezi, in fiecare dimineata, cu formula, ritualizata, aceasta: ”Sculati-va, Excelenta, omenirea asteapta in continuarre mari fapte filantropice din partea dumneavoastra!” Acum, ehehei, feisbucarii, blogarii si tuiterienii ar putea, din ratiuni de economie si eficacitate, inlocui cameristul cu un papagal bine dresat, capace sa rosteasca mobilizatorul indemn de mai sus.

 • Dezideriu Dudas

  Industrializarea egoului, cinsprezece minute de faima mondiala ( la noi, minute “fara numar”, “fara numar”…, si “intrari” prin selfi-uri atent controlate de “mediul extins prin fractalizare”….)….

  DE CE ? Pentru ca noi nu mai avansam impreuna ( intr-adevar, “omul” a murit….- nimeni nu mai spera la nimic,,,) ci doar luptam unii impotriva altora…Pentru asta corpul social secreta valori de “selectie” si duce astfel la fabricarea de “personalitati dominante”…

  INTERESANTE IDEI….

  Cum trebuie sa-I multumim narcisistului Adrian P. pentru demantelarea patriotismului si nationalismului demagogic, ar trebui sa-I multumim si narcisistului Volodea pentru aceleasi “valori” translatate la nivelul global…Chiar daca ei credeau ca vin dar de fapt plecau…Abia acum imi dau seama ca “specarclul inimarea” are si varianta globala….

  Care sunt structurile disipative cele mai puternice promotoare ale strategiilor de “selectie” ? Grupurile politice si administrative internationale, tarile, marile sisteme institutionale, academice si universitare…, exact acelea de la care asteptam solutii pentru a mai atenua din agresivitatea “selectiilor”….pro-domo…Cum mai scriam pe-aici, INTERDICTIA INCESTULUI, translatata din antrolopogie in stiintele politice si administrative, cred ca va fi ideea principala care va fundamenta “NOUA POLITICA”. Asta ar insemna un fel de anticoruptie la dulai, ca cea de la catei functioneaza “prima-ntaia” …ONU a fost proiectat ca un fel de DNA global, dar “Dan Voiculescu global” nu a fost atat de “fraier” precum al nostru….

  Deocamdata , nu doar CUNOASTERE INUTILA ci si MORALA INUTILA….

 • Master Town

  Ia te uita cine a ridicat primul piatra… anti-narcisismului…

 • Modestie, numele tău e “Master Town”!

 • Liviu Antonesei

  Din cite imi pot da seama, autorul o ia pe urmele Scolii de la Chicago care, acum vreo trei decenii, poate mai bine, constata ca -- corect cred -- complexele nu sint imuabile si ca umanitatea tocmai incepuse intrarea din era Complexului Oedip in cea a complexului Narcis. Inainte de a pleca de la Adenium, aprobasem o carte, tot a unui autor francez, pe aceeasi tema. Problema este ca impotriva complexelor lupta e dificila!

 • Narcis Zarnescot

  Ati plecat de la Editura Adenium? Nu ma mir. Meritati una cu nume mai evocator.

 • Liviu Antonesei

  Nu numele ma incurca pe mine!

 • Curiosul bine temperat

  Dar ce (daca nu sint indiscret)?

 • Liviu Antonesei

  Mai ales ritmul. Eu sint un ins rapid si prompt, imi toaca nervii taraganeala…

WP Admin