≡ Menu

Năprasnicul domn Aligică

Desen și © - DION

Desen și © – DION

Deși pe limba și buzele sale sunt încă foarte vizibile “amprentele” fesierilor (aka. buci) prezidențiali, pe care i-a lustruit în anii deceniului Băsescu, pupinul Aligică Dragoș Paul scoate iarăși capul la luptă – “Si luptă si dă-i, si dă-i si luptă!”

Om cu trei doctorate, năprasnicul erou este o ilustrare dureroasă a vorbei “Unde e multă minte, e și multă prostie.” În cazul volintirului nostru, mintea se vede din ce în ce mai puțin, vizibilitatea trecând integral de partea prostiei cu tupeu.

La un Târg de Carte, dom’ Aligică și mulți dintre camarazii săi de pupinism (aka. pupincurism) ar putea avea o surpriză văzând cum multe din isprăvile lor istorice ilustrează sute de pagini ale unei cărți dedicate damblalei care i-a măcinat.

Dacă pe idolul lor ni l-au livrat drept “un președinte pentru alte coordonate istorice”, istoria coordonatelor de caracter în care s-au plasat unii dintre ei a dat azimutul slugărniciei cu ștaif și — vezi cazul Aligică — al obrăzniciei cu caimac.

Se pregătesc și alți imnologi ai “împăratului cu șapcă” să o ia de la capăt, cu bateriile încărcate de uitare, și s-o țină langa, încă un deceniu-două, începând cu acel “cosmogonic” de Agitprop: “Dl. Băsescu se raportează altfel la cer.” ?

Dom’ Aligică, mierla mai mică! E prea devreme. Merităm olecuță de liniște.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Liviu Antonesei

  Ha, ha, ha! O mică bijuterie portretistică, ba chiar si peisaj în jur! O să-l fur mîije dimienața! Acum, am pus un film cu violențele de la mitingul fascist de sîmbătă de la Varșovia…

 • Am vazut Varsovia ta… Vai de mama ei de Europa -- unde te uiti prin ea, nebunie de toate felurile si culorile.

 • Liviu Antonesei

  Excat, frate Dorin, de la Vest la Est… Parcă am fi spre finalul interbelicului. Sper că n-am făcut o proorocire!

 • Valentin Feyns

  O lume nebuna

 • Liviu Antonesei

  Nu vă pot contrazice…

 • Da

 • Dezideriu Dudas

  Ciocu’-mic la ciocoi pare a fi nemuritor, mierla mai mică, de mai aproape de cer(ul lui dom’Aligică…), duce la mierlire și deci, aici, măcar aici, instituția lichidării « judiciare » a minciunii ar trebui să funcționeze, sau să re-funcționalizeze din nou adevărul. Consonant, și probațiunea judiciara a re-intrării în adevăr ar trebui să funcționeze.
  ARESTAȚI LA DOMICILIUL ADEVĂRULUI CE AȘTEAPTĂ INTRAREA ÎN CONTROL JUDICIAR ÎNTRU ADEVĂR (lipsesc însă, deocamdată, « procedurilii »… -- așa ne trebe’ dacă n-am stat la « locurilii » noastre -- ….)
  -- DIN CICLUL « CIOCU’ SAU MIERLA MAI MICĂ ? » ( fost « VRĂBIUȚE SAU LICURICI ? » )

 • Să sperăm, domniile voastre, că nu ne vom pierde libertatea ori căpățînele.

 • Liviu Antonesei

  Sp soerăm, că doarnădejdea moare ultima!

 • Pingback: Dorin Tudoran despre „năprasnicul domn Aligică” | @ntonesei's blog()

 • AdiR

  Nu știu cine este acest Ali gică. Dar știu că sunt enorm, de mulți, inclusiv aparent foști colegi de-ai mei, aparent toți, au suferit enorm, au primit bani, pe card, deci legal, deci este în regulă.
  Dar eu rămân la ideea patriei care se salută cu farurile, care vine din Cluj, cumva, care sunt psihopați, cu acte,
  oh, da, Aligică este buda din fundul patriei.Nu vreți să fiți cinstiți, cu mine, care spune adevărul,
  vă place Aligică. Bine, la dracu cu patria urmăritoare și proteguitoare, până la briciul lui Psycho…

 • AdiR

  Ali Gică sau nu, patria nu mai știe ce să facă. Deci este indeterminată, ceea ce înseamnă că scopul a fost atins.Patria este fără comandă.

 • AdiR

  Dar să nu vă înșelați, cei care iubesc patria distrug tot ce trebuie, exact ca voi, organele oficiale. Eu nu aveam îndoieli. Aproape nimeni nu crede asta.
  Știți unde să mă găsiți, deși nu aveți nevoie de mine, deloc, niciodată. Pentru că vă displace adevărul.
  Aleluia!

 • Kindor

  Europa vai, dar si mai vai de mama ei de America. Cu ingaduinta domniei tale as putea presupune ca numai Rusia nu-i vai de mama ei. 🙂

 • Kindor

  Dar daca Aligica ar tacea d-voastra despre ce ati mai scrie cand ati vrea musai sa va exprimati sentimentele din urma?

 • DG Ontelus

  eficiența comunicării// dinspre această parte a singurătății/ oamenii par a fi departe mai departe decât vă puteți imagina/ dinspre dumneavoastră înțeleg că lucrurile sunt animate sensul debordează/ nu vă contrazic/ toți avem dreptul la un punct de vedere/ dar dumneavoastră simțiți că uneori lumea devine facultativă/ o ficțiune deplorabilă/ nu ah considerați că nu e cazul să ratăm nicio șansă nicio plăcere/ probabil că aveți dreptate s-ar putea să mă înșel eu/ să știți că și mie îmi plac anumite lucruri anumite persoane/ dar nu prea mă manifest ca atare sunt inert privit din afară/ vă grăbiți mă scuzați mă bucur că ați stat de vorbă cu mine/ la revedere și numai bine

WP Admin