≡ Menu

n-ar fi rău să fie bine; mult mai bine

1 decembrie 2016

“Un imn poate fi cântat și ca un bocet.

Uneori, ca să înțeleagă asta, un român are nevoie de un frate armean.

Harry este acel frate al meu. Al nostru.

De mult. Din totdeauna. Mereu. Treaz.

Un mare artist. ” (17 martie 2015)

 • Liviu Antonesei

  Superb e Harry! Nu l-am mai văzut de mult, cred că de la conferința ta de la IICCR. trecut-au ani…

 • … ca gazele pe șisturi…

 • Liviu Antonesei

  Ha, ha, ha! Excelent. Te văd în mare formă!

 • Dezideriu Dudas

  Din orasul lui Hagi ( sper sa nu-l “manance” si pe el Papahagi…), trebuie sa spun ca mai grav este ca « n-ar fi bine sa fie si mai rau, mult mai rau », cum se spunea in fotbal odata, mai putin catastrofic : « e bine-asa rau »….In « Marea pasiune », cand Jules Rimet ( Gerard Depardieu in film ), in drum spre Uruguay, avea angoase ( « SE CADE ? « …) determinate de « distractia fotbal » cand omenirea se pregatea de razboi, fiica lui « l-a trezit » : « da’ ce, ai furat banii ? DE CAND UN VIS ESTE ASA CUM SE CADE ? »

  « Gazele de sist » insa par a ne salva….Decat a KK steagu’ ( aici arderea ar fi o izbavire…) ca la « KK Klan »…, cred ca « SE CADE » mult mai mult in materie de una, Romania, decat in fotbal ( « se cade » in fotbal, mai ceva ca-n filme…), unde KK Klanu’ a dezintegrat toate formele de agregare ale materiei….

  LA MULTI ANI, PENTRU UNA, ROMANIA !

  De la Unu’…

  PS. Poate, ca « ucenici » ai lui Trump, vom (re)invata ca UNU PLUS UNA FAC DOI ( iar de-aci, stim bine, noi romanii : « Unde-i Unu’ nu-i putere, Unde-s Doi puterea creste… »…)….Nu cum ne prostisem, Unu plus Unu sau chiar Una plus Una…. Sper ca Hagi sa poata veni pe 28 ianuarie la Constanta, la « Romania, starea noastra de veghe ». Pentru Papahagi oferta va fi direct la Cluj…N-as vrea sa-l aiba pe Hagi prin preajma pana nu va intelege ca nu l-a trimis nefasta de-acasa….Mihai Sora a fost imprudent. E drept, modest, nu s-a gandit la el ca la un Hagi al culturii….

 • Marius Mioc

  E ziua națională, domnul Iohanis a împărțit niște ordine Steaua României.
  Printre noii laureați, necolaboratorul Nicolae Breban.
  Deasemeni, colaboratorul Dan Berindei, președinte al Institutului Revoluției Române condus de Ion Iliescu.

 • Președintele e îndrituit să decoreze pe cine găsește de cuviință; nu de opiniile noastre se va împiedica. Unde merge mia, merge și suta, adică unde a mers Vadim, de ce n-ar încăpea Breban. Primul turna direct la generalul Iulian Vlad, cel de-al doilea lucra cu adjunctul dlui Vlad, generalul Nicolae Pleșiță. Niciunul nu a colaborat cu Securitatea, ci doar cu capiiiiii ei. Așa a decis Curtea, așa au stat lucrurile.

 • Lucian

  Tratat de punere pe gânduri.
  Restul este scenografie sunătoare, dedicată unor indispensabili, atent ferită de mobilizări fundamentale și naive.
  Boierie bituminoasă, nu alta!

 • Mattei

  La musica parla. De cand un Turcit postmodern stie ce, cum si cine sunt armenii, sau de cand un Pacepa digitalizat la Baneasa de un surogat de pedofil ne invita sa jucam Hora Unirii cu un domn Alecu ( altul decat cel fost, si decat cel cunoscut in presa azi), scapare ‘desteapta, dar cu fructe exotice,
  muzica le vorbeste tuturor.
  Mie imi aminteste ca tacerea este peste tot. Domnitor veritabil, suprem.

 • Lucian

  Păi Iuda este mereu eficient, nu causeur. Functionarii lui Iuda…No, servus!

 • Valentin Feyns

  Parla, parla, daca o asculti si tare mi-e teama ca nu. Iar apropo de Turciti si fructe exotice, va sugerez niste rahat cu prune (ca tare mi-e teama si ca nu cunoasteti perjele)

 • Cinicul de serviciu

  Un clip care ma pune pe ganduri, nu stiu dca trebuie sa fiu mandru sau ingrijorat. Statul democratic roman si-a modernizat fortele de ordine. Au toate dotarile tehnologice din Occident chiar si negociatori! Auzisem de existenta negociatorilor dintr-un articol din Adevarul care spunea ca un sef negociator cu stagiu la FBI a fost dat afara pentru ca s-a filmat in niste ipostaze adamice.

 • Marius Mioc

  Aveți dreptate. Dacă a mers Vadim la președintele Iliescu, de ce n-ar merge și Breban + Berindei la președintele Iohanis? Că doar nu s-a schimbat ceva esențial de la Iliescu la Iohanis.
  Corecție pentru mine: Berindei (colaboratorul) e președintele Colegiului Științific al Institutului Revoluției, președintele Institutului fiind Ion Iliescu.
  Corecție pentru dv.: Nu Curtea, ci CNSAS a stabilit că Vadim și Breban n-au colaborat. N-a existat vreo hotărîre judecătorească în aceste spețe, fiindcă nimeni nu a contestat verdictul CNSAS.
  Dar după hotărîrea Curții Constituționale, conform căreia consemnările lucrătorilor securității nu sînt îndestulătoare pentru a stabili calitatea de colaborator al securității, nici nu cred că exista vreun temei de contestare a verdictului CNSAS.

 • Mattei

  Multumesc, nu servesc, dar important este sa fie la fel ca susnumitii, o ieftina braga inregistrata, nu falsificata de la omologare.

 • DG Ontelus

  metafora plajei// scrisă cu majusculă este inspirată căci implică luminarea/ trupului și a sufletului deopotrivă/ mania fotografierii este într-adevăr un semn al dificultății/ dacă nu chiar al imposibilității de a trăi plenar o experiență/ iluzia imortalizării unui loc și a unui timp în fotografie este înduioșătoare și/ spune multe despre nevoia de autoamăgire a omului modern/ călătoria ca nostalgie a transcendenței are sens doar dacă admitem/ ipoteza seducătoare a camuflării sacrului în profan/ dacă însă luăm aminte la generalizarea apostaziei în/ modernitatea occidentală postcreștină atunci călătoria devine mai degrabă/ o goană după un minimum de sens al vieții dincolo de/ reiterarea exasperantă a unor acte și cuvinte/ vidate de importanță în viața cotidiană a agnosticului contemporan/ de altminteri tăria credinței a fost o nebuloasă oricând/ în istoria ultimelor două milenii astfel încât mobilitatea fără precedent/ a omului de astăzi poate fi văzută mai degrabă ca oportunitate oferită de/ impactul major al tehnicii decât un sofisticat izvor de spiritualitate fie și seculară/ în fine gestiunea fricii de moarte simțită mai ales ca extincție definitivă/ de către agnostic dă măsura exactă a pregătirii respectiv a nepregătirii/ insului modern-postmodern pentru confruntarea/ cu ‘nepătrunsul ascuns’ adică acea specială călătorie a sufletului/ după ieșirea din trupul în care a consimțit smerit să stea

 • DG Ontelus

  imn// Ție Doamne Dumnezeule/ se cuvine/ slava și mulțumirea noastră/ ne iartă/ ne apără ne miluiește ne mântuiește/ pe noi păcătoșii

WP Admin