≡ Menu

Meleșcanu – Art Nouveau și Diaspora

Desen & Copyright @DION

Desen & Copyright @DION

Mulți dintre condamnații politici din timpul dictaturii comuniste au fost acuzați de acțiuni împotriva statului defășurate sub influența elementelor trădătoare din străinătate – aka Diaspora.

Mulți dintre cei care au reușit să părăsească România multilateral dezvoltată au fost numiți agenți ai forțelor reacționare din străinătate – aka Diaspora.

Nu puțini dintre foarte puținii comuniști cu poziții importante care s-au despărțit de Ceaușescu în ultimul moment au cerut sprijin unor români trăind în afara țării – aka Diaspora.

Cei care găsesc încă suficiente motive să plece din România și după căderea dictaturii comuniste trăiesc tot în această insulă planetară – aka Diaspora.

După zece ani de magnifică & eroică luptă anticorupție, românii continuă să-și dorească a trăi în străinătate, chiar dacă sunt numiți la grămadă “căpșunari corupți” – aka Diaspora.

La aceste alegeri prezidențiale, toate aranjamentele par să meargă strună. Excepție fac mucii aruncați în fasolea democrației originale de trăitorii din afară care (auzi, tupeu!) vor să voteze – aka Diaspora.

Își vine să crezi că a venit fie momentul ca România să-i dea un cap în gură Diasporei și să-i spună “Hai, lasă-ne c-avem treabă!”, fie ca Diaspora să-i dea papucii României – “Auzi, uită numărul ăsta de telefon, că noi chiar avem treabă.”

Altfel, ori cealaltă Românie (aka Diaspora) își consolidează statutul de salvamar fără noroc, ori România de acasă câștigă titlul absolut la proba de țap ispășitor.

Dacă vreți să vedeți cum arată viitorul originalei democrații românești, luați aminte la spusele dlui Teodor Meleșcanu, acest Talleyrand de Ștefan Gheorghiu și DIE/SIE aflat azi, 16 noiembrie 2014, într-un șpagat exemplar – cu o bucă în Paris și cu alta la București:

“Nu e nimeni vinovat.”/…/ “Sunt extrem de mulțumit.”/…/”Cei care doresc cu adevărat să voteze pot să facă acest sacrificiu, să se ducă la Nancy, mai ales că este un oraş superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franţa şi care este bine cunoscut şi în România”.

Când SIE este extrem de mulțumită, Diaspora trebuie să “voteze” fie cu “Săru’ mâna!”, fie cu “Hai sictir!”

Buletinul meu de vot e la vedere. Poate fi citit cu voce tare.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 

 • Ilinca

  Bine ca nu i-a trimis sa voteze la Brest ( la vreo 600 de km de Paris, cred) sugerandu-le ca au ocazia sa vizite gara orasului construita in stilul “Art-deco”!

 • Dana (Mara)

  Doamne ajuta! Se pare ca Iohannis l-a devansat pe Ponta si dupa ora 19 trendul este estimat in favoarea lui.

 • Ilinca

  Care ” Doamne”? Cel ortodox sau cel protestant? haideti sa-l lasam pe Doamne-Doamne, pe patriarhul Daniel si fetele bisericesti implicate activ in politica si sa recunoastem ca meritul le revine celor care au iesit la vot.

 • No Name / DP

  Pentru dl Melescanu, tot raul spre bine. Daca dl Iohannis iese presedinte, Eminenta Sa MULTIPLE INTELLIGENCE TASKS se poate rasfata cu un lung, lung concediu la Nancy, in minunate cadre Art Nouveau. Mai-mai ca i-as face si eu cadou o vaza Emile Galle, pe post de “piedica in calea uitarii” prestatiei sale in aceste alegeri.

 • Yogi Berra: “It ain’t over ’til it’s over”
  Cand se vor comunica rezultatele finale, daca vom avea de ce sa ne bucuram, o vom face…

 • Ilinca

  Nici nu s-a terminat bine votul, nici nu se cunoaste cu certitudine rezultatul final si domnu’ Tismaneanu se grabeste sa scoata articolul si multumirile:

  “Interventiile unor intelectuali critici, indeosebi cele ale unor Gabriel
  Liiceanu, Andrei Plesu, Andrei Cornea, Luminita Marcu, Vlad Zografi,
  Radu Vancu, Rasvan Lalu, Doina Jela, Ioan Stanomir, Angelo Mitchievici,
  Sorin Ionita, au avut un impact maxim in aceasta perioada.”

  A uitat sa adauge ” si cu voia dvs, ultimul pe lista V. Tismaneanu”.

  Penibil.

 • No Name / DP

  E clar! Dl Melescanu -- la Nancy!

 • PaduchelePlesuv

  DomnuleTudoran, se cuvine sa va felicit pentru victoria candidatului dvs preferat. L-ati sustinut pana in ultima clipa. Modul in care mai bine de un milion de romani s-au decis pentru a-l vota pe dl Johannis, in ultima zi, este naucitor. Insa retineti ca eu, 80% cu studii primare, doar 20% cu studii medii, analfabet si cu IQ foarte redus, nu il percep pe dl Johannis ca pe presedintele meu: poate ca un plagiator nu era demn sa imi fie presedinte, insa nici un profesoras smecher nu-mi inspira respect ori incredere. Sa fie, deci, presedintele dumneavoastra. Ca sa-l citez pe presedintele Basescu, nu accept dictatura majoritatii.

 • PaduchelePlesuv

  Desigur ca invit aceasta “dreapta” sa pretinda eliminarea imediata a bolsevicelor subventii la caldura in orase. Chiar de azi.Trebuie sa recunoasteti ca suport greu ca aceia care ma fac pe mine nostalgic, comunist, analfabet, lipsit de inteligenta, sa ma jigneasca in timp ce se incalzesc pe banii mei. Sa-si plateasca incalzirea singuri si dupa aia sa se dea oameni de dreapta.

 • St.+James

  Felicitari ! Dumneavoastra !

 • Pafnutie de la Slobozia

  But keep it in mind: Popii, in umedul amurg./Doinesc pe Doina Jela.

 • Dartygnan

  Eu i-as darui Melescanului, sustras pe sestache Palatului, puricele din LA FEMME A LA PUCE, cunoscutul tabloul al lui Georges la Tour, sau, dinspre Piata Stanislas, quelques coups de genou -- bien sentis -- dans le derche.

 • Ortodontul

  Si Prea(ne)fericitul Daniel s-a orientat, in homelia sa de ieri tematizandu-l pe samariteanul cel milostiv si aratind cum Doamne-Doamne poate interveni in favoarea noastra si prin mijlocirile unor neapartenenti ai neamului nostru (de putane, hoti + mincinosi). Au popii ortodocsi antenele lor? Sau fir direct cu Sfantul Petru? Greu de spus.

 • No Name / DP

  De fapt, o cheama Jela (prenume) Doina (nume de familie). Nu ca ar avea vreo importanta…

 • No Name / DP

  Aveti dreaptate. Nu- mai dau galle-ul; i-ajunge puricele si cel mult gaina neagra de pe poteca lui Klimt.

WP Admin