≡ Menu

Marele Comunicator

Dl Teodor Meleșcanu este pe cale să devină pentru români ce a fost Ronald Reagan pentru americani – “The Great Communicator”.

Eternul externist al României de Interne și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu scandalul provocat de măsurile adoptate de Guvern referitoare la grațiere și modificarea Codurilor penale.

Diagnosticul:

“Se puteau prezenta mult mai bine și au fost probleme de comunicare. Sper să le depășim.”

Despre Ordonanța 13, e de așteptat ca la Bruxelles să răspundă cam așa:

“Ordonanța este excelentă; numărul ei este problema – 13 aduce ghinion. Îi vom da numărul 14 și cu asta s-a rezolvat totul. Inclusiv problemele de comunicare.”

În legătură cu posibilitatea abrogării Ordonanței 13, șeful diplomației române a răspuns, firește, foarte diplomatic:

“Este una dintre idei, dar trebuie să vedem dacă nu sunt și alte posibilități”.

Știm, domnule ministru, încă dinainte de 1989, când dumneavoastră tot la Externe vă chinuiați cu probleme interne: “Există posibilități care se poate și posibilități care nu se poate.“

Da, se poate și așa. Totuși, Strada spune că nu se mai poate. Poate-poate înțelegeți.

32

Desen & © – DION

În decembrie 2014, dl Meleșcanu, nu întâmplător tot ministru de externe, recomanda românilor așteptând zgribuliți la Paris să voteze să se ducă la Nancy:

“…mai ales că este un oraș superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franța și care este bine cunoscut și în Romania”.

Hotărât lucru, comunicarea este marele har al dlui Meleșcanu. E timpul ca românii să-i comunice acest lucru.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Dezideriu Dudas

  « Arta nouă » la M.A.E. poate fi « salvată » de « vechi », ca la « Dilema » ( atat timp cat Frontul Salvării Naționale pare că si-a deschis filiale in « suburbiile globale »….)…, de un comunicator cu adevarat fascinant ( de altfel doi, altfel de primul n-as fi aflat usor…), dacă retinem ca Mihai Botez a ajuns la un moment dat amabasadorul României in SUA . Redau mai jos un fragment din cartea lui Andrei Pleșu, « Față catre față – Intalniri si portrete » -- pag. 353 ( capitolul, « Un personaj atipic : Mihai Botez ») :
  « Nu epitetul contondent era specialitatea lui Mihai Botez ci mai degrabă metoda reducerii la absurd. E faimoasă opoziția publică pe care a facut-o, intr-o ș sedință de partid, la ideea realegerii lui Ceaușescu in funcția de președinte al țarii. Dinaintea unui prezidiu amuțit si a unei asistențe paralizate, el a vorbit despre incapacitatea marelui erou, despre mentalitatea lui vetustă, despre necesitatea rotirii cadrelor. Si, pentru a incununa totul, a formulat constructiv o alternativă : Elena Ceaușescu, savant modern, de renume, infinit mai aproape de condiția unui conducator eficace. Un excelent exercitiu de retorică, mi-am spus cand am auzit istoria aceasta, care facea turul Bucurestilor. Conducatorul suprem era demolat sever intr-o « principială » ambianță de partid, iar nevasta conducătorului era ridiculizată in aceasi ambianța, printr-un perfid omagiu. Imi imaginam cu delicii zâzania concurențială născuta inevitabil in familia Ceausescu, de indată ce i s-a raportat incidentul.,. In plus, autorul incidentului isi asigurase abil impunitatea : cum să te atingi de cineva care, deși a spus lucruri necugetate despre președinte, are cuvinte atat de calde despre inefabila lui consoartă ? »
  PS : In continuare, un pasaj de la pag. 355, din aceasi carte ( tot Andrei Ple ș su, despre Mihai Botez ) : « A acceptat in cele din urma, un post incomod, luand asupră-și imaginea destul de uzată a României. Ș i e sigur ca acolo unde era prezent, România nu se facea de ras. ». IN FINAL, si o explicație, la pag. 357 : “ …el e partea noastra bună, in care nu vrem sa ne recunoaștem, de teamă sa nu ne pierdem farmecul picant, « latin », « arhaic », « tracic », devenit de la o vreme erzaț de identitate » .

 • Pingback: Dorin Tudoran despreMeleșcanu, noul Ronald Reagan al lumii! | @ntonesei's blog()

 • Ion Fercu

  R.Reagan a fost un purtător onest de hățuri in filmele de duzina, agent publicitar pentru vânzarea săpunului. Ca Președinte n-a fost , totuși, ultimul dintre cei de la Casa Albă. A nimerit niște consilieri normali…
  T. Meleșcanu a fost/este purtător de hățuri al SECU/NEOSECU.
  Mici diferente………………………………………….

 • Dezideriu Dudas

  Dom’Ion, folosind logica polivalenta a lui Anton Dimitriu, am reusit sa sparg cele mai importante bariere in comunicarea mea publica. Va rog sa retineti, e vorba doar de mine.
  La nivelul general insa, tinand cont de ce am scris mai sus, AFIRM : in materie de interese nationale, n-am vazut pe nimeni in joc pana acum ceva timp. Nu stiu cine e dom’Secu/Neosecu, nici macar daca nu cumva e “don’ ” sau ” nea’ “…, da’ Teodor Melescanu mi s-a parut un om normal la cap. Am participat la un curs/seminar ( stati linistiti, pentru prosti, nu pentru destepti…- am fost cu ASDR RD -ul, ca sa nu par prea prost !…)…. odata, si acesta ne-a explicat cum a re-obtinut clauza natiunii celei mai favorizate din partea SUA. Liderul “raului” din Congres care bloca decizia ( cazuse la vot…) era un senator foarte puternic atunci, sa-i zicem X. Dom’Mele, a reusit sa coboare in arena si l-a vizitat direct pe X. Bre’ nea’X, eu sunt “pix” din Romania, ministru de externe, alea-alea…Bre’, ce-ai bre’ cu noi ?
  -- RASPUNDE X : -- Ce Romania bre’, ca te vad a uom serios. Ceilalti nu vor sa ne aprobe problema y si Piy-ecu e necrutator…Niciun X pana nu Y !
  -RASPUNDE PIX : Bine bre’ X, hai ca va rezolvam noi cu Piy-ecu’ ( nu stiu daca nu a si zis, “baga-i-as”…, n-a consemnat…) ca oricum aici am autoritate mai mare….

  Vorba lui dom’Tudoran, “clestar” ? Sa nu-mi spuneti ca n-ati auzit de Pix…De Piy, nu stiu ce sa va zic…E cam Nou….Da’ cu chinezii astia inventatori…., fac ei Turnul Eiffel si-l vand chiar acolo…Chiar daca e breloc, la cate sunt…., se face de o divizie de motoreta mobra, ca la METROM-ul nost’…

  MetroNom

 • DG Ontelus

  Genève, Nancy, à propos// 1978, Jean François Maurice ,,Lui: Monaco,/ 28 degrés à l’ombre/ C’est fou, c’est trop/ On est tout seuls au monde/ Tout est bleu, tout est beau./ Tu fermes un peu les yeux, le soleil est si haut./ Je caresse tes jambes, mes mains brûlent ta peau.// Elle: Ne dis rien,/ Embrasse-moi quand tu voudras/ Je suis bien,/ L’amour est à côté de toi.// Lui: On est bien// Lui: Monaco,/ 28 degrés à l’ombre/ Tu ne dis plus un mot/ J’éteins ma cigarette, il fait encore plus chaud/ Tes lèvres ont le goût d’un fruit sauvage/ Et voilà,/ Comme une vague blonde/ Tu m’emportes déjà.// Elle: Ne dis rien,/ L’amour est au-dessus de moi.”

 • Alin R.

  De acord. Eu, unul, ii comunic simplu ca de la Albac, Horea si alte asezaminte onorabile candva, ca ori pleaca ori va fi prezentat drept cea mai inutila freza- coafata, mosmondita de vasiliscii capsati in serie -aparuta vreodata pe holurile vieneze, geneveze, americane si romanesti, pentru ca rusesti.
  Suna onorabil. Pentru ca eu sunt civil, Doamne-Fereste sa nu mai fiu asa de civil!

 • Alin R.

  Perceptia este realitatea. Sa le multumim si catorva gunoaie, deloc onorabile, care nu au auzit vreodata de trilema lui Gorgias, intrupata de Dl. Melescanu, pre la noi. Cu onoare, in conditiile vremii.
  Tacerea nu va fi suficienta, domnilor si mai putin doamnelor!

 • Raoul

  Cine vrea mesaje discrete, confidențiale, secrete, se înșeală.Noi nu comunicăm, ca țară.decât prin semne. Mai mult nu vor unii, dar adevărul este că nici nu se poate.
  Noi, ca țară, suntem unici. Putem face ce dorim. Oricând. Nu vă lăsați amăgiți de niște tancuri inutilizabile.
  Dar România nu mai gândește politic. De asta să va fie frică.

 • DG Ontelus

  aveam senzația că înaintam// dar de fapt stăteam pe loc și lucrurile din jurul meu se mișcau doar/ o percepție greșită prin urmare îmi spun însă nu cumva deși direcția este corect/ evaluată sensul este cel eronat și în curând aveam să înțeleg că așa era/ iar realitatea nu mă depășise ci eu mă poziționasem într-un asemenea fel încât/ confundam o simplă părere dată de noul relief cu adevărata stare a lucrurilor/ cu mult peste orice și-ar putea cineva imagina dar despre povestea aceasta/ poate mai târziu va fi ocazia să vorbesc atât pentru astăzi

 • Alex D

  După ce se stropși la un ambasador care tace sistematic în timp ce vorbește în subtext, și se pregătea să admonesteze un altul, care tace folosind o limbă de lemn dată cu ceva șmirghel de Potomac, Dl Ministru amuți brusc.
  Asta nu este rău, tăcerea este de aur dar, dincolo de curiozitatea absolut minoră și impropriu retorică ,care ne-ar face să ne întrebăm cine concepe, aplică și evaluează politica externă a țărișoarei- aici nu credem nici în teoria titularului care nu știe mai nimic, doar transcrie pe curat, nici a dualității executive, ci doar în mâna invizibilă și fără creier autohton care semnează dezinformări fabuloase-, ne putem totuși gândi că UE cam devine politică externă (trecem peste faptul că trebuia să fie afaceri europene practic internalizate, dar atunci nu mai poți face spionaj care să îți cadă în cap când vine momentul fast). Ce poziție are țărișoara? Cine este țărișoara?
  Din 2012 executivul se cam dizolvă, iar din 2015 disoluția este flagrantă.Deși este bicefal, sau hydră nenumită, dar operativă.
  Nu știm ce vrea țărișoara în viața ei furtunoasă, dar știm că un fost poloist (sportivii de performanță, ca și profesorii universitari ar trebui declarați singurii incompatibili cu funcții care sunt distruse de antrenorii, sau tutorii lor) se plimbă aiurea prin lume. Ar fi mare păcat să rateze oportunitatea de a sprijini singurul punct de sprijin al țărișoarei în lumea asta europeană mare și rea, Fillon F.Dar poate preferă să fumeze un trabuc în companii dubioase, marinărești de-a dreptul, sub pretextul că francezii sunt ipocriți (plus că-i facem când vrem Noi).
  Până căderea guvernului de transparenți se va fi fiind realizând, o lucrare pionerească și colectivă absolut necesară, poate că se dezleagă și limba acestui mare comunicator dupe punctaje. Slabe și sincer ipocrite speranțe!

 • Alex D

  Spre deosebire de poloistul tipic, prin definiție înotător într-o piscină, de fapt un acvariu opac anume copiat de la niște frați, s-ar putea întreba care este legătura între unii indispensabili, carierele lor potemkiene și Sennaia.Pleoșc și deodată parcă ar putea afla că lucrările de control, pionerești, sunt bine intenționate întru bunăstarea unui pact securist de tipul celui din 27 oct 2004 românesc, prin care democrația trebuie împiedicată cu orice preț să capete vreo rădăcină nehibridizată cu cei care operează fantomele marinărești ale comunismului trăitor în inteligența interlopilor de stat. Ce ar fi reforma veritabilă fără niște lucrări de control…?
  Stat-spion, în contra aliaților și partenerilor, plus împotriva intereselor ei vitale, patria apriori își criminalizează proprii angajați ai elitei unice. Pactele succesive, formale și mai ales secrete îi obligă, crimele anterioare și viitoare îi obligă, legătura secretă cu niște oameni binevoitori născuți dintre îngeri pravoslavnici de asemenea.
  Pentru că toți criminalii de stat vor să domnească tăcerea leninist-fascistă cu iz de școală ardeleană, facă-se voia lor!

 • AD

  Flota a dispărut, și alte flote au fost țepuite la mal, de niște generali. Petrolul, gazele pe jumătate, au fost date pentru consolidarea externă a unui regim autocratic. Plus ceva echivalent, în autostrăzi inexistente, privatizări foare drăguțe, către întreprinderi de state, drenarea unui venit sigur provenit din impozite și taxe.
  Întâi am avut un vinovat, care a fost promovat ulterior. Apoi am avut un vinovat, care a fost condamnat pentru altceva, neaprobat de Parlament.
  Ulterior organele s-au regrupat, și am avut nenumărați vinovați de corupția de stat, a celor care-i fac și apoi pun dolari inseriați în falș ca să-i desfacă.
  Banii au circulat, au produs bunuri și funcții, până când a venit Albă ca Zăpada.
  Între timp, amenințările securiste au devenit fulminante, patrioate până la cerul vândut pe drepturi ecologiste de nișă securistă externă, iar cei care comentează sunt dușmanii poporului din stat.
  Este ok. Eu întreb un lucru simplu: cum se face că cei care au știut, promovat, negociat, beneficiat, și translatat în tot felul de activități economice, cu impact direct asupra sănătății populației devenite inutile pentru că nu mai plătește impozite suficiente celor care sunt specializați în crima organizată statal, acești zeci de generali, procurori, judecători, oameni de afaceri mai puternici decât un stat, nu sunt întrebați nimic, dar cei care comentează despre rețelele de fantome ale CIE-SIE care operează în draci în Occident (marinari, cercetători, întreprinzători, asociați în fundații și organizații care spionează cetățenii români care mai trebuie să și voteze) sunt amenințați constant și monitorizați de parcă ei ar distruge pseudo-statul român?
  O condamnare sigilează acte de trădare, care trebuie continuate de aceiași care au consiliat, executat și beneficiat de actele amintite, anterioare.
  Asta este România. De aceea amenințarea a devenit jocul preferat al securității cosmopolite, la ordin. Nimeni nu știe ce și pe cine servește, dar toți servesc patria. Ca orice general dement, ales anume pentru aceste treburi.
  Asta este România! Bucurați-vă de ea!

WP Admin