≡ Menu

Maldive & maladive

Lucrare&Copyright@Ion Barbu

Lucrare&Copyright@Ion Barbu

Elena Udrea s-a întors din Maldive cu aceleași maladive certitudini care o hăituiau la plecare. Concediul nu a rezolvat nimic. A fost, probabil, prea scurt. O dezintoxicare de tupeu ține mai mult de o săptămână.

Așteptată cu sufletul la gură de reprezentanți ai presei, nu de reprezentanți ai DNA (cum anticipa o parte a presei), Elena Udrea a declarat că alegerea lui Klaus Iohannis a fost cu “totul întâmplătoare”.

Nu știu câtă dreptate are lidera PMP, dar, dacă alegerea lui Iohannis a fost cu “totul întâmplătoare”, în mod sigur, nealegerea Elenei Udrea nu a fost întâmplătoare.

Dacă, potrivit lui Traian Băsescu, ”iarna nu-i ca vara”, nici prezidențialele nu sunt ca parlamentarele. În 2012, deși a pierdut în fața cvasinecunoscutului Liviu Brătescu, Elena Udrea a intrat în Parlament prin redistribuire.

La prezidențialele de anul trecut, n-a mai putut fi nici distribuită, nici redistribuită, nici retribuită. Eliminată din primul tur, s-a redistribuit de una singură în observator electoral pentru turul al doilea. La Paris, mais cette fois-çi sans Bicá.

Acolo a înțeles cum a fost ales întâmplător Klaus Iohannis?

Dar, dacă luăm în serios declarațiile de atunci ale Elenei Udrea (eu nu le-am luat), dânsa a luptat pentru alegerea lui Iohannis. Curat “întâmplător”.

Mă omor după clasicul debut în forță al declarațiilor Elenei Udrea: “Adevărul este că…”. Totuși, nu de la Elena Udrea am aflat adevăruri despre milioane problematice ale lui Dorin Cocoș sau despre ”năzbâtii” prietenești ale Alinei Bica.

Înainte de plecarea în Maldive, Elena Udrea a mai rostit un adevăr – cel despre ce se întâmpla, în timpul guvernului Boc, la Autoritatea Națională pentru Restituirea și Monitorizarea Achizițiilor Publice.

Întrebată “de ce nu aţi făcut publică poziţia dvs. la acel moment?”, Elena Udrea a răspuns astfel:

Cum să atac propriul Guvern? Am spus-o în interiorul Executivului şi în partid. Permanent, eu am încercat să fac lucrurile cât mai corect, dar şi cât mai loial faţă de echipa din care am făcut parte.”/…/”Dar pot ieși acum, să spun foarte multe lucruri pe care unii par că nu și le amintesc ori cred că eu le-am uitat.”

Eu, unul, n-am nicio îndoială că Elena Udrea poate “ieși” acum. Alții cred că, dimpotrivă, tocmai acum ar putea să “intre”. Dar să nu ne substituim instituțiilor statului.

Nu sunt sigur de cele pe care le-a uitat ori ba Elena Udrea din cele învățate ca studentă la Drept.

Pentru unii, zisele Elenei Udrea au constituit o denunțare a Cristinei Trăilă. Drept e – nu am studii de Drept, așa că mă întreb dacă nu a fost mai degrabă un autodenunț involuntar.

Dacă a fost, întrebările ar fi: în România, tăinuirea se pedepsește ori nu? Disciplina de partid și loialitatea față de Guvernul din care faci parte sunt scuze acceptate de Justiție pentru tăinuire?

Elena Udrea ne anunță și câte mai rămân de făcut în România în timpul aflării lui Klaus Iohannis la Cotroceni:

modificarea Constituţiei prin respectarea voinţei românilor, o nouă lege electorală, întărirea şi depolitizarea instituţiilor (poate chiar prin măsuri legislative), o lege care să ajute presa să supravieţuiască în această perioadă economică dificilă fără să fie obligată să cânte în strună Puterii, reforma în Sănătate sau realizarea unor investiţii strategice care să genereze locuri de muncă etc.”

Oare de ce nu s-au făcut toate acestea în timpul când, pentru ani buni, Puterea a însemnat Palatul Cotroceni (Traian Băsescu) + Palatul Victoria (Emil Boc) + Palatul Parlamentului (PD-L)? De Legea lustrației nu mai pomenesc, ca să nu roșească Roberta Anastase.

Există vreun pericol ca “Evenimentul Zilei” și revista “22” să cânte în struna Puterii de azi, cum au cântat în struna Puterii de ieri? Nu de alta, dar “această periodă economică dificilă” nu a început exact după 16 noiembrie 2014.

Probabil că Elena Udrea crede că, într-adevăr, cea mai bună apărare este atacul. Nu știu dacă a făcut sport de performanță, dar știu că Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, a făcut.

Rămâne de văzut cine și cum atacă mai eficient și, mai ales, de ce “desecretizări” vom avea parte.

Adevărul spus de Elena Udrea l-am tot auzit. Poate apar și “luări de cuvânt” ceva mai proaspete.

Preferabil – din partea instituțiilor statului, fiindcă oamenii vorbesc vrute și nevrute.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • InimaRea

  Marea Barieră de Corali e centură de castitate, de loialitate ori de siguranță?

 • Nu stiu. Eu navighez in/pe alte ape. Adica, prefer sa recitesc cartea Gabrielei Melinescu “Juramantul de saracie, castitate si supunere” caci, dincolo de frumusetea cartii, volumul ma duce cu gandul la Nichita Stanescu…

 • Chris Rea

  Domnu’ nenea Tudoraneeeee ! Esti cu adevarat un idiot perfect lipsit de harul scrierii, dar dotat cu un incredibil comportament de marlan ordinar!

 • Petru Jipa

  Voci maladive. UDREA aude voci!

 • InimaRea

  Cum poate fi incredibil un comportament ordinar? Și cum poate fi cineva dotat cu comportament? Măi nenele meu, măcar înjură logic chiar dacă-njurătura-i comportament de mîrlan ordinar.

 • Dezideriu Dudas

  Conform teoriei haosului, daca alegerile prezidentiale au fost “cu totul intamplatoare”, atunci chiar am ajuns la dreptatea ‘ceea de pe lume…”Noroc” ca academicienii, urmasii Elenei, nu clarifica lucrurile, fiind mai tot timpul ocupati cu cozile la care tre’ sa stea, pentru ratii….”Un intamplator” mai putin probabil democratic poate fi periculos de probabil pe restul cailor ramase…Cam asta vrea sa zica Elena cea noua si d-nul Tudoran iar s-a prins mai devreme….Nu e vorba de castitate, loialitate sau siguranta in varianta InimaRea -- varianta “publica”, ci doar de structuri disipative, atentie, nu speciale, ci doar disipative -varianta de lucru, capitalista….

  Paradoxal, cum mai scriam pe-aici, atat timp cat doar ( mai….) vorbesc, nu sunt nici antidemocratice….Cand erau mai mult, doar au creat un jucator suplimentar care, in contextul lui TERTIUM NON DATUR, fortau totusi o cale de mijloc…Chiar daca ei se considera un fel de INCEPUTUL SI SFARSITUL…..Tot atunci mai scriam ca alaturi de ei, s-a format la fel de disipativ si “fractalul Voiculescu” ( plecand de la intriga tentativei de sinucidere a lui AN )….Bre’, nu va speriati, “fractal” nu inseamna plagiator si “nici macar” violator….Poate fi insa dus “la duba”, alaturi de cultura….

 • USCATREA

  Chris Rea, sunteti doamna Udrea sau o admiratoare a dumneaei? Dupa stil, as inclina sa cred ca sunteti “admiratoarea” de la RTV! Pacat ca nu pot sa va aud, ca am si ureche muzicala, nu numai “simtul stilului”!

 • Dezideriu Dudas

  Extraordinar
  comentariu ! Mata’ sigur intelegi ce-i ala un fractal. Desigur, la categoria
  lui matale, d-ala ordinar ! Asa e bre’, pana nu le rupem la banditi cateva
  fractale pe spate, nu se lasa…Treci pe la casierie !

 • Dana (Mara)

  Daca tot sintem in Romania ca intr-un teatru al absurdului, contradictiilor si ilogicii hai sa lansam si varianta care ar avea o oarecare logica ca dna Udrea ar putea beneficia de “regimul protectiei martorilor”. Numai asa se poate explica de ce este ocolita de anchete in ciuda tuturor evidentelor care indica o implicare daca nu directa, macar complicitate. Tainuirea este incriminata, dar doamna se poate “fofila legal” pentru ca neregulile semnalate le-a facut l-a modul generic, nu le-a identificat cu persoane si fapte concrete (care in prima faza dupa sesizare sau autosesizare este treaba Curtii de Conturi). Iar dinspre partea cu “implicarea sotului” acolo poate opera faza cu “protectia martorilor”. Poate ca pentru propasirea tarii si consolidarea statului de drept, independenta justitiei…si din loialitate neclintita pentru presedinte, etc. doamna si-a demascat sotul dupa care a si divortat. Un scenariu de film din seria viata bate filmul. Dar sa nu anticipam, sa asteptam deznodamintul caci abia acum incepe descilcirea itelor.

 • Bogdan Brebenel

  Cred ca Herminei Albe i se acorda prea multa atentie… lucrurile se rezolva de la sine: PMP a ajuns in prezent la 3% din intentiile de vot.

 • reader

  1. Daca faceti un left-click pe numele troll-ului Chris Rea, veti vedea comentariile de pe alte site-uri ale acestui mare fan Udrea. Sint 42 in acest moment si majoritatea sint in apararea frumoasei din Pleshkoy. Un idiot care poate fi pus pe lista neagra fara remuscari.

  2. Citind textul asta mi-am amintit de bascaliile epice ale lui N. C. Munteanu. A publicat una, in jur de 2005, pe un site numit AVEREA (disparut rapid si fara urma) in care se juca cu doua personaje publice la moda: Arogantul si Prostanacul. Am ris ca la Jerome K. Jerome. Tare rau imi pare ca nu am copiat bijuteria.

 • Dezideriu Dudas

  Da ! Ai lu’ Iehova !

 • vitezomanu gica

  eu, dac’as fi in locu doamnii, m’as interesa mintenas ce linie de tramway-trolembuz-avtobuz imi circula prin sofragerie, cu cap de linie in dormitor, ca nu se stie ca pamintu cum se va manifesta, pe viitor, afectziunea celuia caruia i’am fost fidea, pina la proba contrarie, dup’atitea amenintzari fara perdea ale dinsii.

  la multzi ani, parcare!

 • Dezideriu Dudas

  Iar d-nul Jack -- in varianta clujeana , sa fie Colombo – in varianta NATO sau Hercule Poirot – in varianta UE.

  Varianta constanteana

 • Rojojin Prigojin

  Bravo pentru structurile disipative! Mi-e ciuda ca nu mi-a venit intai mie iudeea unei analize, inspirate din NOUA ALIANTA, la ”Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati!” Un coleg de-al meu propunea, pe vremuri nu de mult apuse, sa traducem sintagma bruxellezului Ilya prin ”structuri cheltuitoare”. Nu ar fi fost rau daca ne gindim cat au risipit Serviciile Misterioase cu ”acoperitii” lor, inclusiv cu Ponta si Turcescu, poate si cu Daciana, elementul de legatura dintre cei doi. Ehehei, QUASI CURSORES MILITIAE LAMPADA TRADUNT.

 • InimaRea

  Alt an, alte pretenții, este? Despre hibristofilie, dară, să vorbim -- că multu-i pilduitoare pentru biată mintea omenescă.
  Vine de la hybris -- greșeala fatală a muritorilor față de zei. La Sofocle, Eriniile pun în aplicare mandatul de condamnare pentru paricid. Tatăl Agamemnon, la rîndu-i, vinovat de sacrificarea Ifigeniei pentru a izbîndi în Războiul Troiei. Vechii greci vedeau ceea ce numim noi, laicii -- uneori și oarecum restrictiv -- ”păcatul originar”, ca sursa nenorocirilor unui întreg neam de oameni.
  Hibristofilia ar fi atracția pentru geniul răului -- pentru Rău, în genere. Vine de la noii greci -- americanii care au explicat fascinația unor femei pentru bandiți sîngeroși. Bonnie&Clyde, cum ar veni. Dar și ipostaze cu care ne-am obișnuit de-acum, de unde ni se păreau neverosimile: femei ce-și aleg un osîndit pentru crimă, și-l cultivă prin corespondență, vizite, pînă la a-l lua de bărbat.
  Și pe la noi, era obiceiul pămîntului să scape un condamnat la moarte dacă venea o fată-fecioară să-l ia acasă. Mă rog, putea fi și o vădană acrită de singurătate ori una care doar avea nevoie de un bărbat în bătătură dar mai ales la plug ori la pădure.
  Cic-ar fi și ceva messianism sau marianism în hibristofilie. Poate fi devreme ce Biserica e mireasa lui Cristos, un osîndit la crucificare de chiar poporul Său. Învierea ca re-naștere într-o viață curată -- se poate, am citit eu că se poate. Dar de văzut, n-am văzut -- și nici n-am încredere în vindecare miraculoasă de Rău, altfel decît prin lobotomie. Dar e problema mea, pînă la urmă.
  Să rămînem la atracția Răului. Plecînd de la ipoteza că atrasa își dorește binele. Pleacă desculță de-acasă, în căutarea fericirii. Nu-i e clar cum va să fie fericită dar îi e că numai îmbogățindu-se poate fi. Și cum te poți îmbogăți -- fată tu, doar nurlie fiind -- altfel decît prin oameni bogați, ori măcar puși pe-mbogățire? Ca și tine -- fată tu! -- dar, în lumea bărbaților, asta-i calea, printr-unul din ăștia.
  Acu’, să mă ierte intelectualele subțiri, sofisticate, cum și fetele/femeile care prin forțe proprii -- honny soit qui mal y pense! O femeie de succes nu-i musai să ajungă în top printr-un bărbat competitiv. Dar să țină cont doamnele pe care fără voie poate că le-am vexat, de împrejurarea că eroina noastră plecă desculță de-acasă. Alta-i cînd încălțată, învățată, educată, părerea mea… Nu zic că orice desculță e musai să se prostitueze, însă -- helas! -- șansele de a izbîndi sînt mult mai mici în capitalism decît în comunism. Or, noi nu regimul de tristă amintire-l avem în vedere (”noi” adică autorele și complicii să literari) ci pe-acela al realei libertăți de a-ți alege drumul în viață, minunata orînduire a egalității șanselor, cum ar veni.
  În building roman, eroul se construiește văzînd și făcînd -- în timp, prin lacrimi și sînge. Zicem că autorele scriptului căruia-i facem omenească exegeză găsește de cuviință să amîne reușita eroinei sale, supunînd-o unui lanț de bărbați modelatori: Cocoș, Stolojan, Băsescu. Nu-i misoginism ci dimpotrivă -- bărbații sînt și ei limitați la un singur gen de acțiune. Astfel, primul îi vede potențialul erotic, al doilea -- pe cel politic, iar ultimul vede tot. De aceea și e în vîrful lanțului trofic; tot de-aceea, îi pune Dumnezeu mîna-n cap eroinei noastre, cînd binevoiește a-i permite să intre-n raza de acțiune a Masculului Alpha.
  Bine, cîrcotașii pot susține că a fost anume plasată acolo, în rază -- zic. Da -- și?
  Autorele de care vorbesc respectă legea de fier a personajului -- trebuie să-l ducă capu’. În necesară completare, să aibă și o voință nestrămutată de a se ajunge, de a parveni -- ar spune răutăcioșii dar nu-s buni comentatori, să-i lăsăm în sărăcia lor invidoasă! Aste calități pot explica -- cui vrea să priceapă, desigur -- că se poate ajunge rapid, de la desculță -- la tocuri-cui, de la bacu’ luat ca vai de lume, la catedră universitară și cabinet propriu de avocatură.
  Cam miroase a Romantism, nu credeți? Ei bine, romanticii literari erau inspirați, prevedeau potențialul cuiva, disimulat într-o condiție aparent fără nici o șansă pe lumea asta. Mă avînt a susține că viața însăși e romantică, în acest fel, altminteri -- de unde atîtea fulminante și uluitoare succese, într-o lume pasămite lovită de-ncremenire în proiect (cum văd unii lumea românească, de parcă s-ar uita la poze făcute cu dagherotipul).
  Cum bine știm -- dacă am citit tot ce era neapărat necesar de citit -- soarta eroului impresionează nu doar prin grandioasă ascensiune, ci și prin -- ba mai curînd, numai prin -- căderea tragică. O tragedie americană, vă amintiți? Altfel, ce-ar fi decît o parodie a la Joseph Andrews (Fielding, cu voia dv, al cărui personaj cu-adevărat reușit rămîne Tom Jones. Ce spuneam…Faptul că eroul e salvat în ultima clipă nu arata alta decît anticiparea obligatoriului happy end, la ironicul autor englez, care mirosise rețeta succesului literar).
  Însă nu-i doar autorele vinovat de succesul scriptului său -- noi, cititorii săi, colaborăm cu drag la iluzionismul său literar. Căci adevăr spun voua: realitatea e iluzia liteaturii, dar și iluzia e realitatea literaturii.
  Dar dacă devenim noi terre-a-terre și scoatem liteatura din ecuație? Ne rămîne balansul -- ”pendulare” nu-mi sună bine -- între iluzie și realitate. Pentru noi ăștia, pervertiții literar, e pericol de a ne-ntoarce în Peștera lui Platon. Ori măcar la vaietul Ecclesiastului -- Vanitas vanitatis etîcî.
  Ei, rămîne de văzut dacă așa-i -- adică, dacă totu-i doar vanitate pînă la urmă. Fiindcă societatea modernă aduse, în sprijinul eroului vremii sale, slavarea prin martor-denunțător. Sigur să-nseamnă distrugerea iluziei dar ceva-ceva din vanitate tot mai rămîne. Și-abia ăsta-i cîștigul după ce se trage linie.
  E momentul să-nchei elegant: Eu am încredere în soarta ta, fată tu…

 • Natafletz

  …Mai ales că dna Udrea nu este la primul autodenunț. Dar dacă știm că instituțiile statului se sesizează mai selectiv, măcar ”intelectualii” vigilenți, campioni ai antiplagiatului (care altminteri, se pare, au avut revelația existenței practicii plagiatului odată cu demascarea imposturii dlui Ponta) să se fi sesizat când doamna Udrea a zis, inocentă, în fața camerelor tv, că nu are cum să fie vinovată de plagiat întrucât teza dumneai a fost scrisă de un coleg, ea fiind foarte ocupată în perioada cu pricina… nici EVZ, nici 22 și nici măcar Dilema Veche, altminteri furibundă în cazul Ponta, nu au produs nicio opinie, așa, măcar de fason…

 • Pingback: Maldive & maladive | România curată()

 • Prin anii 90, ascultam foarte mult Chris Rea…

 • Dezideriu Dudas

  Iudeea era ca haos inseamna intamplare iar structuri disipative, determinare. E drept, determinarea costa, deci poate fi trecuta la cheltuieli…

  Ref. la cei 3, legatura a fost foarte buna, probabil mai buna decat se spera…. Meserie ! Ca unu’ s-a lasat “pe dreapta”, ce sa faca, era in plus…Poate fi trecut si el la cheltuieli….Oricum era prea mare aglomeratie nerasfirata “pe dreapta” ( nu ca pe stanga “rasfirarea” ar fi mai mare, nu…., da’ rusinea….)….Bine ca nu s-au dus toti 3 acolo !

  Ilya Rogojin, ref. la IUDEA ANALIZATA DE POLITIA LAMBADA ( dupa ce a fost MILITIAE )

 • Gicu Pesimistu

  Studiu comparativ: Elena din Udroia si-a dat de gol ”scribul”, ”negrul tezial”, GHOSTWRITER-ul, Pontovanul, nu. Negrul acestuia a plagiat si s-a autoplagiat, insa Victor-Viorel nu l-a dezavuat, nici facut de ocara publica. Despre al Plescoiencei nu stim nimic sub acest aspect. Cercetarile merita continuate. Chiar si la Olguta Vasilescu (al carei negru sociologic a fost, pare-se, Wilfredo Pareto). . Concluzia: traim o perioada excrementiala… de vreme ce nici in ”scribii” bine remunerati nu mai poti avea incredere, frate, nepoate, cumetre!

 • Neculai Constantin Munteanu

  Internetul e ca burta chitului, uneori pastreaza tot ce a inghitit din intimplare. Ca prin minune, textul acela inca nu e pierdut. V-as da un link, insa am inteles cu exista sansa sa intre la spam. Asa ca, fiti bun, apelati la Google cu “Neculai Constantin Munteanu Arogantul bate Prostanacul”. S-ar putea sa aveti noroc. In seara asta mai era. Enjoy!

 • reader

  Nu, nu! Articolul asta il gasisem. Nu e asta. Am mai gasit si altele, sint mai multe, in care apar Prostanacul si/sau Arogantul. I-ati avut de clienti de multe ori si tocmai de asta mi-e greu sa-l gasesc pe acela care ma intereseaza.

  Era un text 100% ludic amintind oarecum de scena tabloului cu nemuritorul uncle Podger, fara nici un fel de meschinarii socio-politice, un fel de studiu comparativ la misto intre cele doua mari personalitati caricaturale. Ca sa va ajut sa il gasiti (poate il aveti pe undeva), fiecare fraza se termina cu o poanta de felul celor inventate de Tia Serbanescu in bref-urile ei, iar articolul, in intregul lui, era foarte asemanator -- asta o sa va ajute mult 🙂 -- ca spectacol cu (vedeti pe youtube) “Chris Bliss -- Amazing juggling finale”: jonglerii umoristice in cascada. Clipul pare anost la inceput, dar va rog sa nu-l abandonati dupa 15 de secunde. Aveti putintica rabdare cu dl Bliss, e un mare entertainer.

  p.s. Stiu eu o arhiva undeva, am gasit AVEREA din 2005 acolo, dar e cam anevoios de gasit un articol anume. Poate reusesc in weekend sa fac ceva sapaturi.

 • Dezideriu Dudas

  ” Cu Tizian, in copie, in loc de “Rapirea de Serai”.”…..Asta-i buna ! Nu chiar ca “a lui dom’Neamtu”…., dar totusi…
  Calatoria continua….

 • Dezideriu Dudas

  Noroc ca gresii mai sus cu “Rapirea Seraiului”….Bre, “Rapirea din Serai” nu se lasa :
  “ Potrivit unor surse din politică, în aceste zile urmează să apară un nou partid de stânga. El se va forma mai întâi în Parlament și apoi se va extinde și teritorial, urmând a fi condus de Mircea Geoană și Marian Vanghelie. “( sursa, “Telegraf” Constanta )

  GAUDEAMUS ALMANAHETUR
  IUVENES DUM DUMM-US ( ultimul “dum”, nemtesc )

 • Dana (Mara)

  Scuze pentru off topic, dar stirea din Paris este terifianta -- masacrul de la ziarul satiric Charlie Hebdo. De data asta a fost un comando foarte bine organizat, nu pare sa fie vorba de vreun dezaxat izolat, vreun bolnav mintal din rindurile carora sint majoritatea care fac astfel de acte abominabile. Este ceva premeditat si pus in practica parca de niste profesionisti in materie.
  Trist si ingrijorator inceput de an. Oare sceleratii astia sint constienti de raul imens pe care il fac majoritatii comunitati musulmane, asa se duce pe apa simbetei si ultima bruma de empatie si simpatie pentru aceasta comunitate greu incercata mai ales in Siria. Ciudat este ca numai Franta votase recent alaturi de Rusia si China pentru cauza palestiniana. Aceasta este rasplata? Trist si revoltator!

 • Dezideriu Dudas

  E un moment cumplit pentru istorie -- omenire. Geografia -- Romania, mai poate astepta….

 • Christopher Lawson’s Pal

  !Una lagrima para Georges Wolinski, faimosul desenator de benzi si caricaturist! A fost si el impuscat de caizii alcaizici, alaturi de Cabu + atii. In amintirea lui vom reciti, din biblioteca personala, cartulia titulata ”Lettre ouverte a ma femme”/Scrisoare deschisa catre nevasta-mea/. Fumeia din dotare ii va fi raspuns, ceva mai tirziu, tot carturareste, cu ”Chambre a part”/Dormim in acelasi apartament, dar, uneori, in paturi separate/.
  PS. Daca Liviu Antonesei isi mai aminteste antologia cu afise de la ”Charlie Hebdo” + ”Harakiri”, adusa noua de Chris Lawson, lectorul englez din anii 1976-1978, il rugam sa intervina cu propriile sale blogariseme..

 • toteu

  Comertul laponitzo-american pin perspectiva unei laponite care s-a umplut de ciuperci in procesul de tranzactie.
  Oki. Deci. Facuse gagicuta un parteneriat pe ceaiuri , tincturele, uleiuri si alte mosmondele. A deschis o facere bilateraloasa aici la americani. Ea cu buruienile ei cu tranzitarea.
  Amu urmeaza intriga. Din trei parti americanul lua doua pentru el una ramanea la laponita. Partea din spate de obicei. Ashe. Acum intriga si mai hard la taxe. Laponita platea taxele la tot parteneriatul din partea ei din spate. Pai si cu ce se alegea? Pai ar fi bine sa se fi ales macar cu atit.
  Unde mai pui incheierea si anume ca laponita muncea din hard ca sa ma plateasca si dobanda la dobanda la imprumutul de la banca pentru ca sa mearca la scoala. Cum care scoala? Acum urmeaza puncul culminant carecar fi trebuit sa ia cu asalt auditoriul pe la intriga.
  Era o scoala….asa….cam ca aia de la Bucuresti cu bila pe ea. Un fel de ASE dar la americani unde o invatasera ei pe ea cum ca asa se trage la economie. Se trage tare rrrrau, dupa cum am vazut pe partea laponitei. Pe partea cealalta numai soare, si zambete si dulceata. Acum concluzia: cind o cadea bila de pe scoala aia, o sa iasa vreo internationalista cu mintea nepusa pe bigudiurile acestor clenciuri economice. Noroc cu realitatea, care trezeste studentimea din hipnoza. Acum laponita traieste din scris carti despre economia de tepuire.

 • toteu

  Atacul de la Paris a fost cam atacurile terro din Romania, cind bolsevicii au luat puterea. Sabotaj economic si crime puse evident in seama altora, ca si acum cind dansii ca e mai multi de 50 blameaza iar…Procesul comunismului se face de toarasii tismanieni, dragi pretinibsi toarasi, iar atentatele sunt finantate tot de ei. Ca ei este alesi. Crima este sfanta la tismanieni sau este pusa in seama altora. Asta pentru damele carora le curg fardurile de ingrijorare. Uciderea in masa este sfanta la muma tuturor demonCratiilor, se numeste scoatere din viata pe probatiune pentru exprimarea unor pareri contrare scolii tismaneene. Daca se face prin inginerie sociaoa, de ce nu s-ar face si prin terorism full blown. Sa nu uitam ca Binladen a fosta la inceputurile lui pretenel cu Dickul Cheneey.
  Evident ca propagandistul religios Hickey va spune ca e razbunarea Domnului pentru votul Frantei, iar damele de harem vor aproba ca iata….asa este.
  Razbunarea adevarata a Domnului este pe acest harem politico religios, aceasta struto camila care necheaza in placeri la bordelul noii internationale de cadane politico religioase.

 • toteu

  Unde mai pui taticuke terorismul importat la Pungesti. La nechezatul Chevronului
  se suparara fortele de ordine pe sat. Acum aici la shientru de unde transmit pe probatiune, am vazut la televizor pe papa Hagee spunand ca lor li s-a dat stapinirea pe pamanturi si resurse. A deschis Cartea ca vrajitorul vraful lui si a teologhisit…si a mai poruncitara ca sa se citizeze la imparatia Domnului, zice el si baga cu Israelul. Iar apoi dupa ce poruncea el din toate suncile adunate prin mila congrefatiunii…MOMENT PUBLICITAR.
  Apare un nenea John care zice ca a dat si el una mie dolarei la Aparatul De Razbel pentru apararea Imparatieiei….si minune mare. A doua zi i-au fost iertate toate datiriile in sistem. Asta da minune publicitara.
  De aceea la Ortodocsi se stie ca Imparatia Lui Dumnezeu NU este din aceasta lume. Si lua crestinul la pietre hotul compania Pradatoare, cam cum luau razesii lui Stefan in sabie armia turceasca. La Pungesti insa razboiul s-a dus cu pietre, ca sabia a fost capturata de turcii de la Chevron si intoarsa pe spinarea razesului.

WP Admin