≡ Menu

Mai mult; absolut niciuna!

Fără să observăm, fără să ne pese și fără a fi gata să recunoaștem, de o bună bucată de vreme  nu mai suntem deranjați de minciună. Ne interesează doar cine minte mai mult. Boala a venit spre noi dinspre politică, iar noi, în chip sinucigaș, o reîntoarcem politicii ștampilată cu ”Bun de folosit”.

După anunțarea rezultatelor unor alegeri din 2009, dl Victor Ponta a fost singurul politician care, involuntar, a spus adevărul. În vreme ce colegii și adversarii săi se acuzau reciproc de fraude electorale, dl Ponta a explicat sintetic eșecul taberei sale declarând: ”Ei au avut o mașină de fraudat mai bună!”

Mare scandal! Mare supărare! Mare doliu național!

”Cum și-au permis nenorociții ăia să fure mai mult decât nemernicii ăilalți? Cum e posibil, într-un stat de drept, într-o democrație, ca unii să aibe o mașină de fraudat mai mare decât mașina de fraudat a altora?” Etc.

Astăzi ni se oferă  mostre speciale.

Președintele Traian Băsescu ne anunțase că hotărârea de a-l numi pe dl Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de Prim-ministru o luase încă din decembrie. Dl Emil Boc confirmase spusele președintelui.

Acum, aflăm tot de la președinte, că de fapt, la 6 februarie a.c., i-a oferit funcția de premier dlui Victor Ponta. Cum putea face așa ceva, dacă hotărâse, încă din decembrie trecut, că premier va fi Mihai Răzvan Ungureanu, greu de înțeles.

Desen & Copyright 2012 – DION

Dl Ponta afirmă că dl Băsescu minte. Președintele, însă, prezintă o înregistrare plus minuta discuției cu pricina. Oferta este confirmată și de dna Elena Udrea și dl Gheorghe Flutur. Beton!

Și cu hotărârea din decembrie, cum rămâne? Când s-a mințit mai mult și când s-a mințit mai puțin? Atunci sau acum?

Dar cu promisiunea fermă a președintelui că nu-i va oferi niciodată dlui Ponta răspunderea de a forma și conduce un guvern, cum rămâne?

Noi, cei porecliți ”Electoratul”, ce putem spune?

Simplu – ne-am consolat cu ideea de a merge fie pe mâna celor care mint mai mult, fie pe mâna celor care mint mai puțin. În funcție de ce ni se pare mai amuzant – mai multul sau mai puținul.

De fapt, mergem nu pe mâna unora sau altora dintre ei. Mergem mână în mână cu ei toți. De aceea, noi suntem, de fapt, cei mai mari mincinoși. Dnii Băsescu și Ponta, doamnele Elena Udrea și Olguța Vasilescu doar ne imită, spre a ne face să ne simțim bine și importanți. 

Cei care la ultimele alegeri prezidențiale au colectat semnături de susținere pe lista soluțieiVotați cu încredere răul mai mic!” nu au de schimbat decât sloganul: “Votați cu încredere mincinosul mai mare. Mincinosul mai mic nu prezintă nici o încredere!“

Absolut niciuna!

  

 • Greu blestem! Si nici macar n-avem vreun Munchausen, dar niste “baroni” fraudulosi!

 • Ion Granaru

  PREFERER N’EST PAS CHOISIR, NI PEUT-ETRE NON PLUS ELIRE (in context electoral). Exista solutia abstentionismului activ, adica buletinul alb. Romancele maritate cu Frantuji stabiliti pe la noi au invatat deja cum sa voteze nealegind, intromitand numai o hartie impaturita in urna obscena a politicarilor, fraudatori ori nu. Din pacate, Dialogarii Sociale cei mai galagiosi + dalba Blandiana si alti Paleri, in 2000, implorau poporenii sa aleaga, dintre Ilici si Tri(ne)bunul Vadim, pe cine stiti, iara nu sa se abtina -- fie pasiv, nemergand la sectia de votare; fie activ, intromitind ce zisei in fraza precedenta.

 • InimaRea

  Vorbim despre minciuna politica? Diplomatica, de afaceri, conjugala, miloasa (pentru crutarea inimii si mintii sensibile la crudul adevar)? Despre minciuna necesara, inevitabila, salvatoare?
  Oricum, nu vorbim despre mitomanie -- e alt domeniu.
  Probabil ca despre a politica e vorba. Atunci, minciuna are statura -- poate chiar aura -- omului politic care o spune. De pilda, FD Roosvelt a mintit, in campania electorala, ca nu va intra in razboi desi stia ca razboiul era inevitabil pentru America; mai mult, stia ca razboiul era oportunitate istorica pentru ca America sa devina putere mondiala de prim rang (apud Kissinger -- Diplomatia).
  Cu totul alta situatie in cazul Clinton, cu Monica lui. Si iar alta, in al lui Reagan -- cu Arme pentru Contras. Asa diferite cum sint, minciunile acelea au contribuit la calmarea situatiei, la pastrarea increderii americanilor in guvernarea lor.
  Daca-i in folosul statului, minciuna e oficiala si -- ca atare -- e raison de’Etat. Daca-i cu-adevarat folositoare statului, ramine adevar istoric. Cind e demontata de istorici, intra-n legenda, in folclor, ca proba de maretie politica (cum e, la noi, unirea tarilor romane sub Mihai Viteazu, de la Balcescu citire).
  Minciuna presedintelui Romaniei -- la care va referiti, aici -- e pe masura staturii sale politice, a obiectivelor sale politice si a ideilor sale despre binele natiunii si modernizarea statului.
  El nu e cel mai important om politic al ultimilor 8 ani, e singurul om politic important din aceasta perioada -- asta e masura sa politica.
  Obiectivul sau politic este sa domine politica interna pina la sfirsitul mandatului actual, fie acela de bunavoie scurtat (cum pretinde c-ar intentiona daca). Sa ramina, adica, singurul om politic important. Una din caile pentru aceasta -- parte integranta a sistemului sau de putere -- e macelarirea chalengerilor.
  I s-a spus Zeus dar corect mitologic trebuia sa i se spuna Cronos.
  Ideile sale despre binele natiunii si modernizarea statului nu exista -- in acest sens. Insa, confundindu-se cu institutia prezidentiala (observati cum se refera la “presedintele Romaniei”, nu la el insusi, adica la sacerdotiul sau, la misiunea sa, la menirea sa pe acest Pamint) binele natiunii depinde de binele sau, iar modernizarea statului inseamna cresterea puterii “sefului statului”. Legal, constitutional, sa nu mai fie nevoie de masinatiuni, intrigi si tradari -- sa agraiasca El si sa se faca.
  De aceea isi doreste cu ardoare revizuirea constitutiei. In textul constitutional la care viseaza, e ceva care ne va face si pe noi sa visam, daca mergem pe mina lui.
  Stiu ca ma-ntind dar trebuie sa temina asta.
  In legatura cu Ponta, “Presedintele” nu minte, el da tonul pentru ca-ntreaga natiune sa-l huiduie pe nenorocit, intr-un glas. Nu are nici o legatura cu adevarul ori minciuna ce pune “Presedintele” -- nu. El comunica natiunii ce trebuie sa creada despre (Ponta, Antonescu, Voiculescu, Iliescu etc).
  Pina ca toata natiunea sa-nteleaga ce misiune i-a trasat “presedintele”, toti oamenii “Presedintelui” cinta din rasputeri aceeasi idee, sa-i intre bine-n cap natiunii.
  E nevoie de disciplina spartana, in aceste momente grele pentru tara. Vedeti cazul Boldea -- de 10 ani haiduceste dar a trebuit sa plece din PDL pentru a auzi sunetul catuselor. Daca nu se certa -- pe plan local -- cu seful grupului parlamentar al PDL, era si-acum bine mersi -- presedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. Acolo unde se clocesc legile, cum ar veni. Ei, asa-i romanu’ -- imprevizibil. “Presedintele”, insa, nu-i asa -- el e vizionar.

 • AVP

  Băse, ca orice politician, e un mare mincinos ; şi totuşi, în context, a fost “răul cel mic” (şi chiar şi acum este).

  Oricât ne-am supala, asta e situaţia.

 • Dorin Tudoran

  @AVP

  Olio-lio-lio!
  Poate o fi fost, pe cand il subventionau cu incredere unii semnatari si co-semnatarti, dar acum — sincer si spre regretul meu — nu mai pare a fi…
  Nu cred in sondaje (am biroul plin de asemenea instrumente), mai ales in cele facute in Romania, dar cand te duci sub 10% incredere, nu ai cum sa mai fii “raul cel mic”.

 • Sarmanul presedintele nostru! Acum am inteles totul, ca si cum, brusc, o mana nevazuta mi-ar fi risipit toata ceata ce-mi acoperise atata vreme ochii. El e perfect, incapsulat in logica lui -- perfecta si ea! -- si are perfecta (cum altfel?) dreptate cand declara ca nimic nu are a schimba in asta privinta. Toata suferinta lui (si a noastra) vine doar dintr-o greseala de coordonate istorice, ceea ce confirma, (caci nici nu se putea altfel!), justetea formulei -- PREMONITORII! -- in care l-au nemurit mai marii intelectualilor neamului: “Un presedinte pentru alte coordonate istorice!”. Ori, poate, geografice? -- as indrazni eu sa completez. Fiindca da, de trei ori da! -- de s-ar fi nascut el cu cel putin 200 de ani mai devreme ori, macar, cu vreo 6600 de km mai la est, ori cu vreo 1300, pe putin, mai la nord, ce reforma ar fi reusit sa faca si ce minune de stat reformat ar fi lasat mostenire copiilor copiilor… EBEI!

 • napocitaniu

  dom’ tudorane

  cu toate ca acualimente am un anume “rau de mare”, io nu’mi retrag semnatura de pe lista lu’ avp, sa stitzi!

 • unicornu

  “raul cel mic” a fost poate in 2004: perspectiva instapanirii depline a lui A.Nastase, ne-a facut sa-i dam gir candidatului aliantei DA. Care era Stolojan.

  Mai apoi santaje si alte jocuri de culise si ne-am pomenit cu basescu. Care avea deja un palmares impresionant: ministrul care nu era in stare sa-si dea seama ca Romania are nevoie de infrastructura (n-avem nevoie de autostrazi), omul politic care a inlesnit venirea minerilor in Bucuresti (era omul lui ilici atunci), ministrul care a volatilizat FLOTA, ministrul care a distrus guvernarea Conventiei, fost securist (o fi securist bun din ala cu care stai la taclale sau ii ceri sa-i puna la punct pe ceapistii care-ti dau salariul).

  Mai tarziu, ca presedinte cu guvern dirijat in persoana: a distrus economia, a taiat prosteste (salarii, pensii, locuri de munca) FARA sa puna nimic in loc (austeritatea fara masuri de decolare eeconomica este CRIMA), coruptie extinsa, nepotism, comportament marlanesc, implicarea serviciilor in guvernarea tarii etc etc.

  In aceste conditii “raul cel mic” este doar expresia unui pupincurism desantat, cu speranţa (deja patologica) ca pe ultima suta de metri vreun ochi binevoitor sa observe indelunga râvna intru propasirea basismului multilateral dezvoltat.

 • Dorin Tudoran

  @napocitaniu

  Depinde din ce ni se trage.

  Unii combat raul de mare (ca si raul de orice… miscare) luand o bulina: http://en.wikipedia.org/wiki/Dimenhydrinate.

  Altii incearca alte leacuri.

  Unii voteaza. Altii -- nu.

  Cum am scris candva ca “Asa cum unii au rau de mare, dl Traian Basescu are rau de uscat”, eu n-as merge cu lista AVP-ului. Dar nu-i condamn pe altii, care sunt mai curajosi sau/si mai rezistenti la raul de mare.

  Oricum, pentru noi toti, exista si solutia radicala “Opriti pamantul, ca vreau sa cobor”.

  Unde anume se poate cobora, sau cat de (mai) jos se poate cobora sunt intrebari la care nu-mi permit sa raspund.

  Good luck, dom’ niku!

 • AVP

  Pai e simplu de ce: fiindca tembeliziunile & retelele netocratice -- pe care Base le-a infruntat cu fudulia specifica securistilor clasici -- l-au tocat pana l-au diabolizat si chit ca pana la urma a venit la vba mea si-a scos-o pe madam U din palat, de-acuma era prea tarziu sa mai poata repara ceva, helas, si-atunci cupola n-a avut decat sa scoata la inaintare piesa cea mai grea, sperand ca va mai phootea repara ceva… PR-ul catastrofal al Marinarului tot atat de foodul ca Papai, dar fara spanac suficient, vai, s-ar putea sa le faca figura lor, baietilor grei, si sa castige cei care nici cu visu nu visau (daca vor fi atat de dastepti sa nu supele Leul dupa usa…) Parerea mea, pai cum drea.

 • Dorin Tudoran

  @AVP

  Tare! Tare de tot! A venit la vorba ta? Bravos.

  By the way, ce te face sa crezi ca “madam U”, cum o numesti pe pe doamna, a fost scoasa cu totul din carti?

  Cum iti dau dreptate ca ceilalti nu prea au cum castiga (adica sa castige suficient de clar, cat sa faca singuri jocul si guverne…) eu in locul matale as fi mai cuviincios, fiidca de reintra in cartile din care nu sunt sigur ca a fost scoasa, doamna te poate lua pe rever si poate da cu matale un “lung de linie” de nu te (mai) vezi. Nu miza pe ajutorul pe ti l-ar putea oferi in acel caz ai matale “tovarasi de drum”, fiindca n-o sa vezi de la ei acel sprijin. Tot de la mine vei primi sprijin, ca asa sunt eu, dusmanul tau…

 • AVP

  Hai ca esti tare mataputza, dle… oops. Ca si cum pana acum, de cand m-am luat in colti cu ea (si sunt ani buni de atunci), m-ar fi ajutat de m-ar fi rupt. Nu stiu ce naiba te face sa crezi ca io tot urmaresc nu stiu ce interese ; interesul meu e sa spun adevarul intr-o forma cat mai mumoasa, restul, cine-mi intinde o mana de ajutor ca sa pot sta cat mai mult la masa Planete-Ou, e un herou pe care Planeta insasi, deci Domnul Zeu, il va ajuta si-l va slavi ca si pe mine, dl meu.

  Hai ca mai vbim, in caz ca nu ne sictirim, evident.

 • napocitaniu

  dom’ tudorane,

  eu, oricum, sper sa “cobor la prima”, dupa coltz, sa n’apuc vremile cin’ o sa ne conduca prima promotzie de la schooala de ‘nalte studii-sotzial-politico-ioconomice “spiru sebastian bondrea lazarescu-lazarus”, classa dom’ profesor doctor docent basescu.

  ca’mi ajung si astia de azi, cu gubernele lor de unicate.

  da’, n’atzi putea d-voastra, daca tot i’atzi facut mai sus o promisiune lui avp, , sa’mi tzinetzi si mie sacoshica la coada? nu de alta, da’ parca simtz “parfum de fimee” p’in preajma, plus c’am ‘nceput s’o si visez colorat

 • napocitaniu

  am uitat sa zic: buline nu ieu, ca beu!

 • Dorin Tudoran

  @napocitaniu

  nu exista incompatibilitati…

 • Radu Calin Cristea

  Episodul de la Cotroceni merita o explicatie. Basescu e lansat intr-o campanie de marketing politic. In ultimele 8 zile a dat patru lungi interviuri (Pro TV, EVZ, B1 TV, TVR). Lanseaza mesaje, testeaza piata, trage sfori. La interviul cu Cristoiu, aparent cel mai familiar si neprotocolar dintre toate, Basescu a avut la stinga lui un vraf de hârtii pregatite pentru pac la rasboiul. A avut nevoie de fapt doar de una. La un moment dat a aruncat bomba cu propunerea lui Ponta. Avea, culmea coincidentei, pregatita si stenograma discutiei. A scos-o, era ultima din vraf si si-a intrebat asistenta daca e ”stenograma subliniata”. I s-a raspuns ca aia este si Cristoiu a inceput sa citeasca, aratând în dungă, spre cameră, pasajele pricinoase. Discutia a fost pe un ton de bascalie reciproca. Daca Basescu n-ar fi alteva decât un manipulator mediocru, i-ar fi spus lui Ponta ca pe el l-a desemnat sa devina premier. Ponta ar fi raspuns da sau ba. Si Basescu si Ponta ar fi iesit apoi cu o declaratie/conferinta de presa in care ar fi anuntat oferta acceptata sau respinsa. Asa sunt uzantele. Nu s-a intimplat asa pentru nici Basescu si nici USL n-au luat in serios ceva ce aparuse in discutie intr-un schimb de ironii si sarcasme. Aici se termina povestea adevarata. E scurta si nu are note de subsol. USL a cerut inregistrarea stenogramei care sa ateste neseriozitatea ofertei hăhăite a lui Basescu. Basescu n-o da, ca-i strica jocurile. Pentru el au valoare doar pasajele subliniate pe hîrtie. Caseta audio circula prin redactii, dar nu prin acelea dispuse s-o difuzeze. Sforarul sef are si niste sforarei foarte harnici. De pilda Udrea, in mare criza de orice. Si ea stiuse de propunerea lui Ponta. Voinescu: habar nu avea de propunere. Apoi si-a amintit: ba da, sigur ca ne-a spus presedintele. Evident, a sarit si Boc: stia si el. Faptul ca atitia oameni cu scaun la cap ajung sa despice in patru firul unei diversiuni abjecte e, din pacate, un semn, ca Basescu si-a atins obiectivul. Pe linga acelea de a repune pe tapet chestii dragi lui -- ologirea opozitiei, revizuirea Constitutiei etc. Am intrat deja intr-o campanie nu doar murdara si primitiva, ci si intr-una care, iata, pune in miscare, campanii de manipulare foarte subtile. De astea sa ne temem cel mai rau, nu de sacose si pixuri.

 • Ivi

  Ieri si astazi am facut un experiment: am urmarit doar comentatorii basisti, insă în primul rând pe nonverbal (uneori am și oprit sunetul, că tot e la moda ”The Artist” cu ale sale premii Oscar…) -- a fost un spectacol halucinant …încă odata comentatorii pro-basisti au fost de toata jena, de un râsu-plânsu grotesc, niște ”conArtisti desăvărșiți”…
  Pur și simplu, vorba cronicarului, te sparie gândul (absurdul dar nu ionescian, ci cel pervers-analitic) …a inceput sa le placa “masochismul” in relatia “sado-maso” cu jupânul Base …e un spectacol fascinant de o perversitate nemaintalnita in care, pe masura ce „El Base” devine “javra ordinara” din “masculul alfa”, acesti comentatori devin niste “mili-boci” de un penibil pe care, personal, nu l-am mai vazut nicicând in mass-media…

 • Katrina

  Cum bine spunea un mare filoziof albanez, democratia se bazeaza pe minciuna, iar candidatul care va minti mai “adevarat” va fi ales, cu conditia ca pungile sau cadourile date alegatorilor sa nu existe, adica totul sa fier bazat pe minciuna…

 • InimaRea
 • Shadow

  @AVP-ica

  pt foarte putine persoane printre care si “mataputza” (am citat si eu din matale 🙂 basescu “mai este” raul cel mic.
  Azi e “raul cel mare”, cel care “taie si spanzura” total nedemocratic. Ca si altul care va sa vina poate fi la fel e o propozitie adevarata dar greu de “atins” pt ca actualul basec a dus pe “inalte culmi” diversiunea si spiritul nedemocratic.
  Fara “supalare” ca sa spun ca matale, basecu este azi raul cel mare. Ma asteptam la ceva mai multa “obiectivitate” de la unul ca matale dar ma rog probabil ca de “vina” sau “divina” este “noua companie de prieteni” la care ai aderat matale in ultimii ani(cam de la momentul in care persoana matale a fost nominalizata intr-una din versiunile “posterioare” ale raportului final “initial”).

 • Katrina

  Daca Gadea era la curent cu activitatea revolutionara a primului ministru MRU…
  http://www.cotidianul.ro/mihai-razvan-ungureanu-lacrimi-de-crocodil-fals-eroism-si-dezinformare-176806/

 • gellu dorian

  Raul cel mai mare din decembrie 1989 incoace este Ilici -- “să-i condamnăm pe cei care au întinat idealurile comunismului!”, a fost prima lui chemare pe sticla manipulatoare, ca apoi să-l comprimită pe Coposu, să-l elimine pe Ion Raţiu, să-l refuze pe Anghel Rugină, să înnăbuşe mişacrea din Piaţa Universităţii, să cheme minerii în stil kaghebisto-securist, să-şi instaleze camarila de emanaţi pe care nu o mai putem da deoparte, să tragă şi acum sfori de crezi că vrea să ia România cu el în mormânt. Daca e să acceptăm, tot el a propulsat politic şi pe “raul cel mic”, care, după unele conduceri de minister şi primărie, l-a învins în prima tentativă reuşită de a lua Cotroceniul pe “raul cel mijlociu” -- “ăsta e norocul acestui popor, Adriane, să aleagă dintre doi comunişti!”, a spus Băse sigur pe sine şi concesional pentru urechile celor nostalgici după regimul defunct. (A se vedea cîte dosare are “raul cel mijlociu”, unele deja cun condamnare, altele gata de a fi clenţe de deschidere la uşile inchisorii. ). Să elimne, în adoua tentativă, de data aceasta, de păstrare a Cotroceniului, “răul prostovan”. Să gestioneze acceptabil o criză care ne-ar fi ăngropat dacă ar fi fost pe alte mîini. Departe de mine de a-l apăra pe Băse, dar el este chiar “raul mic” şi aici sunt de acord cu AVP. Din păcate, răul este unul general, imens, în sensul, acum acceptat, “mai bine cu rău, decît fără rău” -- asta, luînd în calcul că sub pesedei, în situaţie de criză, am fi fost o ţară de neguvernat, de luat la mezat de “coordonatorii” noului imperiu european. Nu a mai rămas prea mult din răul ăsta -- vom ieşi cu respiraţia la gură, nu cu gura blocată şi sufletul prin ceruri. Minciunile lui Băse măcar au o transparenţă evidentă. Dar, aşa este, tot minciuni sunt. El a spus, în privinţa minciunii legate de invitaţia la guvernare a lui Ponta, că îl invită cu “guverul propus de el şi cu planurile de guvernare” şi apoi, dacă vor fi bune, îi va oferi guvernarea. Era o strategie de tip Băsescu, în lipsa totală de dialog al celor de la USL. Cam asta a fost!

 • Dorin Tudoran

  @Katrina
  Interesant. Si mai interesant, as zice, este ca i se cer explicatii dlui Mihai razvan Ungureanu in legatura cu veridicitatea celor relatater in acel text abia acum dupa peste 20 de ani.
  Oare de ce abia acum? Oare de ce nu a fost revoltat, poret de peste doua decenii, senatorul Valer Marian? As fi preferat sa-l vad pe dl senator incepandu-si interpelarea exact de aici: de ce abia acum…

 • Dorin Tudoran

  @InimaRea

  Multam.
  Un gest firesc de prietenie subminat de — de-acum clasicele! — paragrafe de auto-sorcovire (“Eu care; eu insumi; eu…”) si cele de auto-victimizare in care autorul detine recorduri absolute!

 • Dorin Tudoran

  @Katrina

  Nu stiu care este filozoful acela albanez, sper doar sa nu fie vorba de E. Hodja…

 • Dorin Tudoran

  @Radu Calin Cristea

  Dl Basescu nu este vinovat ca-i ies asemenea miscari. E un merit ca se dovedeste mai siret si decat adversarii sai si decat noi, cei care scribalim..
  Prtevizibil ca “portantul” este inca o data Ion Cristoiu, adus sa intareasca-- tactic si strategic — echipa editoriala de la EvZ

 • # 26

  Cred, totusi, ca in fata “sireteniei” lui Traian Basescu nu merita nici sa ne complexam, nici sa ne inclinam admirativ. Iar de inselat, siretenia lui ii insala numai pe scribalaii care se lasa ori vor doar sa para ca, in functie de unele miscari din urechi, se pot, la o adica, preface c-au fost perfect inselati. In fond, mult, mult mai merituosi in privinta inselarii prin siretenie s-au dovedit a fi fost Stalin, Fidel Castro, Kim Jong IL… Ma rog, doar daca dl Basescu nu ascunde in maneca/scufie si alte probe de siretenie -- si mai si! -- in stare sa sparga recordurile si sa rastoarne ierarhiile.

 • Shadow

  @gellu dorian
  Dle draga nu numarul de dosare ale unui rau sau ale altuia sunt importante ci numarul de decizii judecatoresti “pe bune” date. Ca dosarele alea ale lui nastase au inceput “la tv” cum se face justitia in Romania si pt cine a uitat cu martorii Ceausescu si mai stiu eu cine.
  In timp pe alte dosare grele s-a dat disjunctie si “nup” si analize care au dat “pierderi zero” pt statul roman.

  Cat despre “criza care ne-ar fi ingropat” sa fim seriosi ne-au ingropat in anul 2009 atat impozitul forfetar cat si cresterea de contributii si in acelasi an de doua ori cresteri de pensii. Ne-au ingropat imprumuturile statului de pe piata interna care au lipsit sectorul privat de finantare.

  Si “ne-au ingropat” si mai mult cresterea tva mai tarziu si scaderea consumului prin scaderea salariilor si s-a dorit si a “pensiilor” tuturor in loc sa se elimine din sistem partea nenecesara.
  Si ne-au ingropat si cele cateva mii de posturi din deconcentrate donate la clientii politici (chestie pe care nici “raul ala mijlociu” nu a facut-o).

  Asta nu inseamna ca il apar pe nastase sau ca minimizez in vre-un fel contributia emanatiei iliescene. In fond “testamentul” batranului comunist a fost pus perfect in practica de actualul presedinte. Iar acel “testament” suna asa:

  “Fie multipartitism dar si la stanga si la dreapta tot ai nostrii”.

 • Dorin Tudoran

  @Shadow

  Inteleg: multicomunism.

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  evident doar “extremele se confunda”. partid unic sau “ideologie unica” a tuturor partidelor e aceeasi “smecherie” sau “inginerie sociala”.

WP Admin