≡ Menu

Magnanimul domn Severin

Înainte de a afla ce crede Curtea Supremă în legătură cu acuzațiile care i se aduc (luarea de mită și trafic de influență), dl Adrian Severin, cândva întruchiparea lui Christos în PSD și Parlamentul European, a dat o declarație dovedind, deși nu mai era nevoie, cât de magnanim este:

“Le pot acorda iertare călăilor în robe. Sunt pregătit pentru absolut orice.”/…/”Suferința purifică și înalță.”

Să nu-ți dea lacrimile?

Modestia acestui sfânt este și ea exemplară: ”…cei care am făcut o revoluție acum 25 de ani.”

desen & © - DION

Desen & © – DION

 

Corectorii de la HotNews au cam dat-o în bară aici, fiindcă dl Severin nu la “revoluție” a pus umărul, ci la ”loviluție”.

Una din diferențele fundamentale între revoluție și loviluție este că prima își devorează fiii, începând meniul cu cei mai gustoși, în vreme ce a doua îi scaldă în lovele.

Hotărât lucru, Anticorupția e mai rea decât Antichristul și Inchiziția împreună.

Dacă o va învinge, încă o dată și fără drept de apel, Adrian Severin va fi sanctificat și își va avea ziua în Calendarul Purificării Neamului.

Mai jos, ceva bibliografie suplimentară.

http://www.dorintudoran.com/romanii-e-porci-cu-adrian-severin/

http://www.dorintudoran.com/dreptul-la-un-adrian-severin-cu-usile-larg-deschise/

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Valentin Feyns

  “Sfanta mare nerusinare”

 • Vasile Gogea

  …”săracul” Severin: ”Sunt cel mai sărac om politic din România.”
  (http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/dna-cere-o-pedeapsa-mai-mare-pentru-adrian-severin-612404)

 • Dezideriu Dudas

  Stimate Domnule Tudoran,
  Inainte de a scrie acest comentariu am citit ce comentarii am scris la articolele dvs. spre care faceti trimitere. Incercam atunci sa fiu cat mai eliptic deoarece nu al’de Adrian Severin si nici macar al’de Dan Voiculescu n-au fost principalii castigatori ai competitiei capitalismului in Romania. E drept, acestia nu au venit niciodata alaturi de fortele reale ale societatii, nici macar alaturi de cele profesionale, pentru a putea da un parcurs virtuos capitalismului romanesc. Dan Voiculescu a facut-o, dar mai mult a incurcat decat a descurcat….
  Insist insa. Ei sunt, in situatia actuala care tine blocata Romania, doar niste vectori de imagine ( Voiculescu,, Severin…) ai unui autohtonism intretinut de forte cu adevarat uriase in Romania, forte care au «n» canale de legatura cu fortele externe pe care dvs. probabil le considerati lipsite de vina. La fel si DNA-ul, tinand cont ca la orice atingere a intereselor straine in Romania, dai in unul , tipa doi ( doi ori zece ambasadori…)…Cand capitalul strain penetra in Romnania, toti securistii erau perfecti. Acum, cand vor sa elimine concurenta, ii omoara pe « ai nostri », securisti, comunisti, corupti, totul la gramada… « Ordonata »… « Ai lor » sunt parfum ! La « dosarul Microsoft » am inteles. Sa vad insa cum va rezista S.U.A. la « dosarul Pinalty » ! Nea’Mitica va fi procuror-sef !
  Sunt nuante, 50 % aveti dreptate, dar ce facem cu restul de 50 % ? E ca cioara lui dom’Vasile tara asta…Norocul lui ca mai are un dinte si « mamaliga » n-are cum sa-l sperie….
  Ocupati-va dvs. de dreptatea ‘ceea de pe lume ca vad ca va considerati indreptatit, desi rezultatele de dupa 1990 n-ar trebui sa va incurajeze. Trebuie insa sa va ganditi la ceva ca prea va vad suparat. De ce ? Ei, aici, doar Paul Goma avea raspunsul : de aia ! Niciodata nu l-am inteles pe Paul Goma dupa acea limita cum nu va inteleg nici pe dvs. acum. Am aflat insa prin dvs., de la Camus ( via Imre Naghi… ), ca dupa limita binelui si cea a raului, nu mai stim ce e bine si ce e rau….Dar dupa o limita netrasabila ?
  Eu imi vad de drumul meu. In 28 ianuarie, la Constanta, printre ceilalti fosti ministri de externe ( Adrian Severin, Andrei Marga, Cristian Diaconescu, Titus Corlatean ) ii voi invita si pe Adrian Cioroianu dar si pe Andrei Plesu. Postarea dvs. de astazi m-a facut curios sa vad ce opinie au si « negresitii » fata de politica externa a Romaniei dupa 1990. Le voi/vom pune tuturor o serie de intrebari standard. Nu e vreo problema daca nu vor veni in 2017, poate in 2018, 2019… si tot asa, macar 26 de ani pot/putem incerca si eu/noi, ca si cei care au revolutionat toata Europa de Est dar s-au impiedicat in « lovitura de stat » din Romania. Si-acum…, in toate celelalte tari a fost perfect, doar la noi a fost gresit. Sa nu credeti ca ignor cele 1000 de victime. Ar fi regretabil sa credeti asta. Tocmai ca nu le ignor….
  Concret, la tema, daca AS nu are o acoperire a unui Serviciu Secret ( in sensul in care actiunea lui de atunci avea rostul unei evaluari si operationalizari a relatiei reprezentantilor nostri cu structuri institutionale straine, in acel caz, presa, legatura lor cu forte structurate mai amplu….SA NU-MI SPUNETI CA ALTE TARI NU FAC ASA CA NU VA CRED ! / Ne-am pierdut economia 80% din aceasta cauza, doar 20 % a contat talentul « alor nostri » de a da totu’ din casa…), da’, va fi nevoit sa plateasca. Daca nu, insa….Mie mi-au placut si-mi plac articolele lui de pe blog, chiar si coborarea la nivelul comentariilor atunci cand « un fraier de’al de mine » se ridica la atmosfera galactica a « adevarurilor supreme »…Articolele lui AS dovedesc o exceptionala cunoastere tehnica a mecanismelor politicii externe . Ma omor si dupa Clotilda ( mai ales ca « a fluierat in biserica » si s-a dat sustinatoare a familiei, spre stupefactia promotorilor persoanelor non-umane, « sefi de atelaj » in mass-media romaneasca…), da’ ma pot abtine…La felul cum scrie pe blog AS, merg chiar mai departe. Daca-s fi eu acel Serviciu Secret ( daca eram eu acel “sufletel” ? ), i-as oferi acoperirea chiar “post-proces” . De ce ? Toti pre-procesatorii isi arata niste muschi minunati…., dar pipi nu prea fac…si-acum cand nu mai este nici CVT, nu ne putem bloca cu totul in inchistare. E un umor negru, negru rau, pentru ca vad ca perpetuum-ul mobile-ul distrugerii Romaniei continua…Nu as fi reactionat de loc la situatia d-lui Severin chiar daca ar fi fost condamnat. QUI PRODEST insa aceste postari ale dvs. care ataca si ataca si iar ataca…., desi in arta razboiului se spune ca atacul e greu si apararea e usoara ? Am sperat si sper insa ca va voi « fura » spre drumul constructiei…Acest furt nu cred ca va fi penalizat de DNA. Chiar ei spun ca trebuie sa se intample asta.
  In materie de atacuri, nu cred ca trebuie sa-i faceti concurenta lui domnu’Jack….E drept, acum el e in aparare, dar cand actualii lui aparati erau in atac, rupea…Stiu ca puteti invoca faptul ca aparati niste valori, principii. Perfect de acord. Dar cu ce efecte de 26 de ani ? Nu sunt eu etalon de frumusete, doar poate ca tocmai uratenia mea din democratie imi da autoritatea necesara pentru a va pune aceasta intrebare. Mult timp, recunosc, era o nebunie sa achiesati la « revolutia de la sate » pe care o propuneam…Intre timp insa, am venit « mai la oras »…
  Cu bine,
  D.D.
  P.S. Mult timp am crezut ca intr-adevar rusii sunt « gresiti », mai ales la oligarhi. Citesc insa in « Rusia lui Putin -- Toamna oligarhilor » de Andrew Jack, Editura All, 2006, la pag. X, ca Vladimir Potanin, ministru adjunct in anul 1996, a fost unul dintre cei care au realizat controversatul sistem de « imprumuturi contra actiuni » care a dus la crearea oligarhilor din Rusia. Ca specialist in piata de capital ar trebui sa stiu mai multe detalii ca sa pot evalua in ce masura metoda a fost in regula. Stiu insa ca si cehii au facut ceva asemanator incat la un moment dat TEPRO Iasi a fost preluata de un fond de investitii cehesc. Probabil va spune ceva numele Frantisek Priplata…Noi, romanii, am fost cei mai corecti. Putea si Severin sa recupereze ceva…Regret acest ton de o ironie extrema. Dar ce s-a intamplat si se intampla in economia Romaniei este absolut abdominabil ! Desi in « arta razboului » se spune ca apararea e usoara si atacul e greu, situatia se refera la 2 armate. Daca insa sunt « n » armate impotriva niciuneia ( nici macar armata Romaniei nu se mai prezinta pentru Romania – ma refer la economie ; batalia e pe doctorate, salarii, pensii…), pare a fi invers. Sper sa-mi intelegeti demersul constructiv. Daca nu, termenul de prost nu va fi suficient. Ce e dupa el, vorba lui Camus, nu se stie. Mai ales ca nimeni nu se-ncumeta sa traseze vreo granita desi se spune ca sociologia granitelor va fi provocarea viitorului.

 • Pingback: Să facem ce știm mai bine (4). Umor involuntar cu Adrian Severin… | @ntonesei's blog()

 • Valentin Feyns

  Stimate Domnule Dudas,
  Ajutati-ma sa inteleg (si -- va rog -- nu mi-o luati in nume de rau ca nu inteleg). Dumneavoastra argumentati ca s-ar putea ca Adrian Severin a cerut (si luat mita) ca sa ajute Spionajul roman sa vada cum functioneaza coruptia in Parlamentul European?
  Inca odata. Iertati-ma daca am inteles gresit.

 • Dezideriu Dudas

  Da. Din acelasi motiv, mutatis-mutandis, in vituperarea evreilor, poa’ sa vina viteazu’ tibetan cu picioru’ pe-un plai cat casa si cu gura de rai cat China ( din istoria mioritica ), ca tot nu cred ca evreul nu are si partea sa de dreptate care-l indreptateste sa mearga mai departe ca altii. Asta neansemnad ca evreii nu au si ei « doctorii » si « academicienii » ( in « sigurante », ace , brice si…) lor, sa nu-l discriminam pe Gabi Oprea ca intinam nobilele idealuri ale popotei…. Prin ce ce au trecut ei este intraductibil ( dar nu si pe « ramura furtul pachetelelor de mancare » de la scolile din Primaverii unde cel mai mare « sfant al inchisorii » este Vladimir Tismaneanu si cel mai mare dictator al istoriei este « calaul Nicusor »…) . La fel cum e intraductibil pentru oricine care nu-i fraier de Romania modul in care economia noastra a devenit camp de floricele, daca mai traia Ulm Spineanu ( alt « negresit » 4 ani, apoi « condamnat » la SIF Muntenia, cu executare, pe viata -- asa erau condamnarile atunci ) as fi scris si de fructe de padure…Acum nu mai scriu nici atat. Doar flori de camp. Nu mi-e clar insa daca AS e cu padurarii sau cu padurea. Argumentul nu poate fi coruptia. Pana la AS sau DV ar mai (fi) trebui(t) sa cada vreo 5.888 de capete, din care vreo 5.000 din strainatate, ca sa ma convinga careva ca e vorba de coruptie ( am participat ca « bou’ baltii » la constructia pietei de capital din Romania – ATUNCI SE PUTEA CONSTRUI ! / am participat cu atatea abnegatie ca si-acum mai am din acel muget. Aveam atunci in fata 6.000 de « campuri de flori »… ). Pot fi insa usor convins daca mi se toarna camioane cu dejectii in cap. Atunci da, « vitejii » au dreptate, chiar daca la fundu’ gramezii, si-acolo ( !!! ), eu voi avea o figura tampa, unii ar zice chiar post-pro(u)st-iana, altii chiar ca ar fi vorba de de-un post-muget….determinat de o geografie mioritica, de sub un picior de plai cat cortu’ si de-o gura de k…..

  P.S. In orice oras din Romania ( exceptand poate Bucurestiul, Clujul, unde aterizeaza “avioanele”…. / Si-aici insa, pe langa « gropile de gunoi”, din ce in ce mai multe si mai exponentiale, « conferentiarii » ar fi la fel de neanduratori cu dolcele farniente-le « luptei » de veacuri ce se duce in spatiul public ….), daca veti intreba pe cineva, imi va da dreptate 100 %. Paradoxal este ca acel cineva va vedea mai aproape golania « alor nostri » si nu e de condamnat pentru asta. Trebuie insa inceput de undeva ! Nu e un mesaj impotriva anticoruptiei. E un mesaj pentru o constructie sociala care sa poata fi consonant cu efortul DNA. Puteti sa-mi spuneti ca spionajul strain nu are interese de genul celui « transcris » de dvs. ? Numele William Matser va spune ceva ? Va asigur ca nopti polare nesfarsite, nedormite, m-au determinat sa stiu aceste lucruri dintr-o suflare. Dar Georges de Mesnil ? Ultimul nici n-a fost prins. Probabil fusese prins cineva din familia lui, anticipat, la Auschwitz. Matser cred ca era fraier ca « ai nostri » ( nu stia, de ex., cum nu cred ca atunci nici « ai nostri » nu stiau, ca putea fugi atunci de la Cazinoul din Sinaia, pe un tunel subteran, pana la Manastire….Probabil, abia cand a venit dom’Duda prin zona s-au descoperit toate canalele de fuga….) . Pentru Matser, fraier, e de-ajuns sa dati cautare google. La Mesnil insa, scrieti langa el si Dezideriu Dudas. Altfel, scapa.

 • neamtu tiganu

  Barry Marchall, un medic australian, a baut Helicobacter pylori pt. a dovedi ca acesta bacterie e cauza gastritei si a ulcerului. Era cit p-aci sa moara, dar s-a trezit… si a luat premiul Nobel.

  Nu stiu daca si AS va lua vrun premiu… cu executie sau suspendare.

 • Dana (Mara)

  Interesante, spumoase si spirituale si comentariile la trimiterile inspirate care uite cum trece vremea, sint deja trei ani! Intre timp “martorii” ramin din pacate tot mai putini. Oare tinerii sint interesati de miezul acestor subiecte?
  @@dezideriududas:disqus, este clar ca aveti un mare of cu vaduvirea capitatului romanesc. Dar spuneti TOTUL direct, concis, sistematizat nu atit de codat. Haideti sa luam exemplu de la presedintele Trump care “a dat dezlegarea la peste”. Spuneti pe sleau care-i baiul. Oricum acuma nu mai intereseaza pe nimeni, toata lumea va face ce vrea cu “notilele luate de SRI” si date mai departe. Ce se mai poate face cind sintem deja pe butuci?
  Nu ma puteti convinge ca tandemul Adrian Nastase/Adrian Severin au “vina patriotica”. Haideti sa punem pe doua coloane realizarile si pierderile pentru Romania in timpul mandatelor lor si efectele actiunii viziunii lor “implementate” in diverse proiecte. Mi-e sila de genul acesta alunecos de “fatalai”, da asa sint, care din 90 incoace tot fac si dreg in Romania. Cu aere de doctori in drept, profesori universitari, specialisti subtili care au tolerat toata legislatia care a fost special conceputa pentru a devaliza economia Romaniei, de a prospera anumite clanuri si a saracit majoritatea populatiei. Genul acesta respingator care trage la butoiul cu miere, care amusina “profesionist” oportunitatile din care “se mai poate fura”. Sint atrasi de Drept si Stiinte Economice, de policica “mare” pentru a mai “implemenata” vreo inginerie prin care sa se stoarca ceva bani, sa fie primii beneficiari ai unui tun. Haideti sa facem un istoric al felului cum cohoarte de astfel de fatalai au ciupit tot ce s-a putut dupa 90. Icepind cu indemnul lui Iliescu de a nu se indeparta de “cozonac”, de a ciupi stafidele au fost cei de la FSN cu “privatizare” cuponiada. Ocazie de salarii mari prin diverse comitete si comisii, Adunari Generale ale Actionarilor, FPP, FPS, Societati capusa, ce n-au mai inventat pentru a jumuli tot pina la demolare si vinzarea profitabila pentru imobiliare. Apoi deschiderea “originala” pentru “restitutio in integrum” care tot cu gindul la specula s-a facut, nu din considerente morale. Unde juristii si economistii, cumparatorii “informati” de “drepturi litigioase” s-au umplut de bani. Privatizarea tuturor sectoarelor strategice, vitale pentru Romania. Vinzare masiva a pamintului agricol, padurilor. Consumul impus cetatenilor preponderent din importuri. Etc. Mi-e sila sa mai avansez in toata mlastina in care a fost tirita o tara intreaga, ultima grija a celor care au profitat fiind un trai cit de cit decent pentru cetatenii modesti. De la FSN-ul “patriotic” pina la camarila lui Basescu, care este incununarea calaririi. Pina au distrus tot de nu a mai ramas piatra pe piatra, romanii devenind chiriasi in propria tara. Am ajuns sa ne lamentam ca nu mai putem sustine financiar Televiziunea si Radioul Public. Poate fi o rusine mai mare sa recunoastem acest faliment? Pentru ca este un faliment! O mafie transpartinica, o clasa politica corupta care rind pe rind au fost lasati sa fure, sa ciuguleasca si ei pentru ca cine trebuie, “investitorii” straini sa poata sa fure virtos, tot, dar absolut tot ( nu trebuie sa facem liste ca sa ajungem pina la apa potabila). Si cine este de vina? Unde a fost SRI-ul, unde au fost jurnalistii de investigatie, unde a fost justitia “independenta”? Unde a fost societatea civila? Unde a fost fiecare roman in parte care trebuie sa isi ceara respectarea drepturilor de cetatean?

 • neamtu tiganu

  vsdavd

 • Dana (Mara)

  Nu-i bai, dar omeneste iti pare rau totusi ca oameni cu potential intelectual isi complica astfel existenta, mai ales ca avocatii invoca la ultimul proces si faptul ca sufera de o boala incurabila. Nu-i bai, da-i pacat totusi.

 • Harzig

  Intr-o tara in care pana de curand formula apei livrate(necanonica, deci si cu metale grele, clor etc.) era secreta (acum este doar falsificata, probabil, deoarece nu exista laboratoare acreditate conform legii pentru ca legile nu exista sau sunt incalcate in mod necesar), oricine, nu doar cei care au iesit candva din randul lumii, pentru ca acum sa li se reconfirme iesirea, se poate intreba ‘de ce eu?’ Si este corect asa.
  Intr-o tara in care poate 10, hai 20 % din demnitari, inalti functionari, sefii bugetari (ca sa nu vorbim si de veselia lobby-ului pe la altii )pot realmente sa isi justifice averea, intrebarea corecta, desi inutila este De ce eu?
  D’aia. In curand valabila pentru toti, cu o singura exceptie non-umana, se pare.Pana ajungem la un regim de gratie. D’aia.
  Foarte bine.

 • Dana (Mara)

  Totusi pedeapsa este prea aspra, 4 ani cu executare. Pentru comparatie, slovenul a primit 2 ani executati numai la sfirsit de saptamina pentru ca permite legislatia acolo, iar in cazul austriacului, desi condamnat la 4 ani, sentinta a fost casata pentru viciu de forma. Alt aspect interesant este ca l-ar fi anuntat pe Basescu si pe Maior, dar probabil post factum. Mie chiar imi pare rau pentru dinsul, pare si o doza mare de naivitate, desigur care nu scuza faptele. Pe de alta parte practica asta numita lobby care nu are reglementari stricte este un teren alunecos. Unii stiu bine merci sa faca balet pe acest teren, fac miliarde si se pretind onorabili. Altii pica ca musca in lapte. Daca recunostea si negocia cu procurorii poate primea cu suspendare. Recent s-a dat si prima sentinta in dosarul spionilor sefei DNA este -- 2 ani cu suspendare. Fara comentarii.

 • Gog

  Eu cred ca nu gandim suficient pacatul.De ex., este pacat sa incalci legea in sensul unei contraventii, dar pacatul creste, vicios, cand o faci doar de dragul unei instructiuni de serviciu.Cel mai rau este cand nimic nu te predispune la asta, deoarece ai trecutul la picioare si viitorul in CV-ul bancar. Dilema, veche, ramane in extraneitatea noilor productii pacatoase, nici nu mai stii unde sa o incadrezi.In literatura, teologie, filozofie sau teozofie.
  Eu unul sunt gandit de popimea care vede pacatul dogmatic, nu si educatia magogului care refuza corespondenta onorabila cu cei pentru care nimeni nu se roaga. Vinovatii fara vina se vor mai revolta din acest unic motiv, dar asta este un pacat mortal. Fara recurs in anulare, si fara circumstante atenuante daca nu dau pe goarna apocalipsei ceea ce nu au putut sti niciodata. Deoarece n-au fost informati.

 • DG Ontelus

  în lista celor o sută// de long-play-uri câte zece pentru fiecare dintre cei zece ani cei mai buni/ ai muzicii ultimului veac se află și unul românesc ‘cantafabule’ phoenix-ian/ anii sunt 1967-1976 iar albumele respective se cuvine a fi reamintite/ dacă se poate chiar prin audiția ori reaudiția lor nu doar înainte de a vota/ ci înaintea oricărui gest major al cuiva spre deosebire de cuvinte sunetele muzicale/ sunt mai ferite de ideologizare încât popasul la secție să fie unul de bun augur/ atât pentru cel în cauză cât și pentru țelul nobil întru care se mișcă/ de colo-colo atâția oameni iată de ce recomandăm călduros o discretă baie sonoră/ care să curețe sinapsele și să fluidizeze circuitele omenești/ o inteligentă și inspirată mecanică acustică vă dorim

 • DG Ontelus

  tabloidul// era idealul oricărui jurnalist/ devenise ultima și singura formă/ prin care ziariștii își puteau câștiga existența/ pentru aceasta li se impunea/ să fabuleze să atace subiecte suculente/ în tușe groase să activeze cvasi-literar/ o imaginație care evident/ nu avea nimic în comun/ cu etica profesiei de ziarist/ realizau toți oamenii din presă/ că aceasta decăzuse formidabil/ dar trebuia să-și ia salariul/ așa încât acceptau concesiile/ fără să se împotrivească/ cu o fatalitate pe care doar/ moartea sau iubirea o mai ilustrează

WP Admin