≡ Menu

Lupul etnic, dughiniști și dughisiți

Desen & Copyright @DION

Desen & Copyright @DION

Máté-András Levente: ”Mi se pare că s-a făcut deosebire între cei doi colegi ai noştri (Marko Attila şi Cătălin Teodorescu, n.r. Gândul) cu privire la diferenţa dintre ei. Nu pot să spun decât că, probabil, s-a luat în considerare etnia maghiară a colegului Marko Atilla, ceea ce este foarte grav şi eu personal o să semnalez la ambasade această problemă”.

Domnul Levente uită că UDMR nu este o formațiune politică per se, ci o formațiune etnică. Și nu fiindcă cineva le-ar fi impus acest format membrilor ei, ci pentru că așa au hotărât ei.

Fiindcă tot va semnala — bazându-se doar pe un “probabil” — “la ambasade” un inacceptabil “vot etnic”, domnul Levente ar trebui să nu piardă această ocazie pentru a întreba ambasadele cu pricina câte partide etnice există în țările lor și câte dintre ele sunt membre ale Legislativului.

Nu știu dacă dl Cătălin Teodorescu este nevinovat și dl Markó Attila Gábor – vinovat. Nu știu dacă amândoi sunt fie vinovați, fie nevinovați. Dar știu că, folosită abuziv, corectitudinea politică devine exact contrariul a ceea ce trebuie să fie. Și ea ar trebui să fie corectitudine.

Ce ne facem dacă până și dl Ion Cristoiu are mai multă dreptate decât dl Levente?

“Cătălin Teodorescu e acuzat în afacerea Retrocedările ilegale. Retrocedările ilegale sunt apanajul PDL. Vîrît la zdup, Cătălin Teodorescu ar fi dat în gît întreg fostul Guvern Boc. Așa, rămas în liberate, grație solidarității de partid, Cătălin Teodorescu  va ști să fie și el recunoscător: O să tacă! Acesta e șpilul în afacerea de azi.” (aici)

Dacă e vorba despre un parlamentar al unei formațiuni politice căruia i se dă liber spre tribunal, poți să strigi cât te țin plămânii “Dai în el, dai în partidul nostru!”, că nu-i pasă nimănui.

Dacă e vorba despre un parlamentar al unei formațiuni etnice căruia i se dă liber spre tribunal, strigi cât te țin plămânii “Dai în el, dai în etnia noastră!” și ameninți cu “ambasadele”.

A eticheta orice joc murdar din culisele politicii drept “hăituire etnică”, doar pe baza unui “probabil”, este o strategie cel puțin contraproductivă. Nu “probabil”, ci în mod sigur.

Mai mult decât “probabil”, când strigi, în orice situație, “Săriți, lupul etnic!”, riști să nu te mai ia nimeni în serios, exact când lupul cu pricina își arată, cu adevărat, colții.

 

137-e1305239809904

Desen&Copyright@DION

Luceferii huilei internaute românești — În Linie Dreaptă — își trag din nou peste moacă zâmbetul diafan de Miron Cozma și se exersează în ale poliției politice, fredonând viguros: “Noi, cu mușchii ca oțelul,/Vom culege mușețelul!”

Ar trebui să înțelegem că numele unor cetățeni români găsite de hackerii “Humpty Dumpty”-“Shaltai Boltai” în documente ale lui George Gavrisha, asistent al lui Alexander Dughin, sunt oamenii Moscovei în România – niște dughiniști? Așa, otova, de la Ilie Bădescu la Vasile Ernu?

Faptul că dl Vasile Ernu este un om de stânga îl aruncă în categoria smintiților care pregăteau la Chișinău un atac terorist, planificat pentru ziua alegerilor din 30 noiembrie?

andries

O asemenea “perspicacitate” detectivist-politologică — dublată de o bună-credință pe măsura casei — șterge cu totul granița dintre dughiniștii hackerilor și dughisiții de la ÎLD.

Trist este că oameni care pretind că sunt serioși pot să-i ia în serios pe dughisiții care ofensează alfabetul.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Švejk

  Că pe ILD s-au adunat niște tembeli paranoici n-ar fi o mare problemă. Există multe alte grupuri similare constituite în mici comunități furioase în internet. Dar, cînd vezi că povestea lor cu hackerii “Humpty Dumpty”-”Shaltai Boltai” ajunge știre pe Adevărul, Hotnews sau Revista 22 (și încă destul de multe altele), înțelegi că ăștia nu sînt chiar de capul lor, că există un centru de comandă unic pentru toate dronele astea,… niște “patrioți” care veghează din umbră…

  Doar că aici avem cîteva probleme:
  1. Hackerii “Humpty Dumpty”-”Shaltai Boltai” au dibuit o parolă de email, apoi au furat și au publicat tot ce au găsit în cutia poștală respectivă. Un act nu doar reprobabil, imoral sau indecent, dar și ilegal în lumea civilizată. (Mă rog, ilegal doar pentru civili tîmpiți, dar asta e altă poveste.)
  2. Guccifer, prostănacul din Banat poreclit aiurea-n tramvai hacker, a făcut exact același lucru ca și eroii celor de la ILD, hackerii ”Shaltai Boltai”, și a încasat rapid 7 ani de pușcărie (mai bine omora o familie intrînd cu mașina peste ei și scăpa cu 3 ani cu suspendare -- dar și asta e o altă poveste) doar pentru că s-a luat de cine nu trebuia. Dacă îi spărgea emailul lui Dughin devenea erou național, îi lua Pora interviu pentru 22 și, probabil, era făcut membru de onoare al GDS, iar SRI-ul l-ar fi angajat consultant pe șestache. Poate primea și vreo decorație.
  3, Și într-un caz și în celălalt marea “măiestrie” a spărgătorilor a constat în introducerea repetată a unor parole utilizate de fraierii internetului, gen 123456, 222333, abcxyz etc. pînă cînd una a funcționat.
  4. Toți cei care au ieșit în piață să etaleze marfa furată de ”Shaltai Boltai” sînt complicii unor spărgători.
  5. Aceiași, dacă îi întrebi, îți vor spune că Guccifer, Snowden, Chelsea Manning sau Assange sînt niște tradatori sau criminali.

  Despre Dughin nu știu mai nimic. Am citit că ar avea niște idei privind o uniune eurasiatică. Dacă asta e tot, nu văd care e problema. De ce nu ar putea fi discutată cu calm o asemenea idee?

  Înțeleg că în cutia poștală respectivă s-au găsit adresele de email ale unor români și că asta ar demonstra… ceva, nu mi-e clar ce. Păi, în emailbox-ul meu se pot gasi sute de adrese de email ale unor indivizi despre care nu stiu nimic, nici măcar de ce m-au contactat. Se poate găsi, de exemplu, adresa psihopatului Costin Andrieș de la ILD care, profitînd de faptul că, o dată, am comentat la o postare de-a lor, m-a contactat în mod repetat propunîndu-mi insistent tot felul de chestii. După tehnicile și metodele folosite mi-am dat seama că îl interesa să mă localizeze (IP-ul se vede cînd trimiți un email dacă nu știi cum să te protejezi de găinarii internetului) și, dacă se poate, să mă identifice.

  De fapt, care e problema cu lista românilor găsiți în emailbox-ul lui Dughin? Poți să acuzi pe cineva pentru că adresa lui de email a fost găsită in mailbox-ul altcuiva? E asta vreo dovadă că omul a comis vreo ilegalitate? Sau vor niste căcăcoși să cenzureze libertatea de expresie a celorlalți și să le interzică să aibă relații cu cei care nu le plac lor?

  Ce dracu e cu demenții ăștia?

 • Dezideriu Dudas

  Astia nu e dementi, e cucernici ( sa inteleaga si Vanghelie, “omologul” roman al lui Pompidou, daca e sa re-punem in antiteza “Centrul Pompidiu– Constantin Brancusi” si “Centrul Vanghelie- Miorita “…) ! Ei se omoara
  pentru binele patriei si noi, pe-aici, pe la banditi, ne radem de ei…

  Vers de rele dar si muciferic al “Corului banditilor” din libretul “ Ridere(m) non ridere(m) necesarum patriaem estem “

 • Bogdan Brebenel

  “Despre Dughin nu știu mai nimic. Am citit că ar avea niște idei privind o uniune eurasiatică. Dacă asta e tot, nu văd care e problema. De ce nu ar putea fi discutată cu calm o asemenea idee?”

  Este bine că sunteți sincer. Dughin este ideologul lui Putin, de unde și scenariul cu Uniunea Vamală Euro-Ausiatică, un fel de Uniunea Sovietică redivivus.
  În principiu nu ar fi nicio problemă, există o singură inconveniență “minoră”, și anume “calmul” cu care se discută de ceva timp o astfel de strategie în estul Ucrainei.

 • Dezideriu Dudas

  De asta or fi zis ‘ceia ca cultura noastra e minora ? Primul care s-a prins din “istoria recenta” si a actionat in consecinta a fost Adrian Paunescu….

  Autopropus pentru postul de viitor minstru al Culturii ca-cascadaceelor de bine ( stati linistiti : functia nu va fi mai mare ca gradu’ )

 • Dezideriu Dudas

  …gradu’ de prostie.

 • InimaRea

  Brebenel: Dacă nu-ți lua așa mult să discreditezi ”metoda”, mai c-aș fi zis și eu ”Mare chestie!” Dar evocarea lui Snowden ucide-n fașă orice superficialitate.
  Din cît am reușit pricepe, da -- adresele de mail ale sus-numiților sînt la Dughin. Aici, e judicioasă remarca ”Ce dacă?” Eu am și texte chinezești în inbox, ba le-am și răspuns unora că nu știu nici citi, nici găvări chinezește dar ei nu s-au lăsat.
  Ar fi, atunci, de arătat oarece corespondență electronică între cei din listă și Dughin -- pentru a se putea stabili o legătura certă. Și nu doar atît ci cu texte care să ateste ”prietenia” -- fie și de idei, că aia ne doare, nu?
  Încă nu știu. Dar mie-mi miroase a lucrătură profi, de anvergură, din care s-au tăiat rații de-mpărțit la populația neiubitoare de Eurasia. Necum nu-mi pare că aveam de aface cu niște puști care-au dat peste cap inboxul lui Dughin, din prostie și noroc. Abia așa o idee mi-e ciudată -- chiar mai decît a că dacă ești pe lista lui Dughin, ești și prietenul lui.
  Un exemplu: Năstase e pe lista asta. De cînd era pe cai mari ori de cînd -- la Mititica? Parcă nu exista pericolul Dughin în 2000.
  Dar Năstase s-a pricopsit cu o așa faimă rea, încît orice asociere cu numele său e cu pilda căzăturii umane. La noi, bunăoară, e grav să fii asociat cu Năstase, nu cu Dughin -- că cine dracu mai e și ăla?
  Ernu, în schimb are altă problemă: nu că-i de Stînga, că-i antiunionist. N-am nevoie să stau pe ILD -- nici n-am cum, că mi-au dat eject -- ca să mă zgîrîie patriotismul lui local de apatrid cu cetățenie româna.
  Sigur că trăim într-o țară liberă, unde fiecare -- cu dreptul de a-și spune părerea despre una-alta. Dar mai trăim și-ntr-una în care viitorul cincinal va fi hotărît- rusofob. A bon entendeur salut!

 • Petru Clej

  Hai sa luam pe rand tarile si partidele etnice:

  -- Belgia (toate partidele);
  -- Germania (danezii din Schleswig Holstein);
  -- Finlanda (Partidul Liberal Suedez);
  -- Italia (Partidul Popular al Germanilor din Tirolul de Sud);
  -- Regatul Unit (partide separatiste in Irlanda de Nord, Tara Galilor, Scotia);
  -- Spania (partide separatiste in Catalonia si Tara Bascilor);
  -- Croatia (partidul etnicilor sarbi);
  -- Serbia (partide maghiare si croate);
  -- Slovacia (partid unguresc);
  -- Macedonia (partide albaneze);
  -- Albania (partid grecesc);
  -- Bulgaria (partidul turcilor);
  -- Turcia (partidul kurzilor).

 • Dana (Mara)

  Atentie si la articolul din rev.22 “Lista lui Dughin, un alt fel de razboi -- Ioana Ene Dogioiu) care se muleaza perfect pe declaratiile dnului Maior cu “pericolul eco-anarhistilor”. Eu ma asteptam sa fie atacati si Gotiu si Rogozanu si dna Pippidi nu numai Ernu. Oricum cred ca vor fi atent monitorizati de serviciile secrete dupa ce au intrat in colimatorul “piriciosilor de serviciu”. Cred ca cei de la ILD nu sint de capul lor, sint un fel de portavoce, joaca rolul “nebunului satului” si prin foaia proprie care aparea la bloguri recomandate pe rev.22 dar si prin programul tv “la Alexa” care avind-o invitata constant pe dna Anca Cernea abordau astfel de subiecte, le puteti vedea inregistrate pe you tube.
  Deh, istoria o scriu “invingatorii” (cu tenacitate).

 • PaduchelePlesuv

  O intamplare hackeristica pe care bastinasii romani doresc sa o utilizeze.
  Avem doua persoane cu potentiale probleme in ceea ce priveste relatiile cu rusii: presedintele in plecare (si care doreste sa ne fie premier, daca voi nu ma vreti eu va vreau) si presedintele ales. Presedintele in plecare are problema platilor, catre fie-sa, de la Gazprom si, oricat am fi de intelegatori cu capitalismul si globalizarea, e cam greu sa -- i injuri pe unii si sa iei bani de la ei, banuiala unor relatii subterane ruso-basiste putand intra oricand pe feisbuc. Presedintele ales are de rezolvat afirmatia media ca o parte din finantarea campaniei sale electorale a fost asigurata de rusi, via Usatai-Schmidt. Usatai a cazut pe o inregistrare in Moldova in care afirma ca utilizeaza, in campania de acolo, bani ai serviciilor rusesti si, in consecinta, a fugit din Moldova in timp ce partidul sau a fost scos de pe listele electorale iar voturile primite au fost anulate. La noi, chestiunea este tratata in noul stil adus de Johannis si anume lasatul cu ochii in soare, adica informatia mediatica aparuta nu a fost negata si nici nu a fost investigata.Ceea ce este rau pentru alesul neamului, pentru ca aceste chestiuni revin in actualitate, dupa o perioada. Ca urmare, crearea unei povesti care sa le acopere pe cele doua de mai sus, de genul “iata adevaratii rusofili” devenea aproape o legitate. Ca sa nu mai scriu de necesitatea intaririi ideii, cu care se cocheteaza mediatic, ca pesedeii sunt un partid vandut muscalilor, slugile Moscovei la Bucuresti. Ca sa iau din dramatism, asa se zicea si depre PNL-isti candva, “rosii” fiind cel mai duios apelativ politic.
  Pentru acei domni care nu stiu nimic de Dughin, in cel mai recent articol el afirma ca Rusia este in post -- liberalism si ca Putin e cu siguranta un geniu vizionar. Un articol criticabil.
  In general nu privesc cu ochi buni ceea ce vine, pe orice cale, din free e-mail, deoarece acolo informatia apare din principiu ca fiind lipsita de securitate, fiindca de fapt nimic nu e gratis, nu-ti da nimeni spatiu de internet la discretie numai ca se te simti tu cetatean liber: serverele costa, curentul costa, angajatii costa, iar tu trai neneaca pe banii companiei de free mail. Daca ai un gand serios in ceea ce priveste mailingul, atunci platesti un furnizor de servicii de email, despre care stii oricum sau macar banuiesti ca este in cardasie cu serviciile, dar macar ai de la cine cere despagubiri in caz de probleme de securitate informatica.
  M-a pufnit rasul citind “lista lui Dughin”: Adrian Nastase cred ca este total interceptat si acum, in timpul unui dintre procesele sale omul a semnalat ca i-a fost “anticipata” modalitatea de aparare, adica i-a fost interceptata comunicatia intre el si avocati in scopul de a-i distruge apararea, ceea ce este cel putin inelegant. Dealtfel si Adrian Nastase se amuza pe blogul sau, scriind despre el ca este un hacker al propriului blog. Se afla prin acea lista o persoana cu care, daca Dughin discuta, e ca si cum ar discuta cu serviciile romanesti, ba, mai mult, omul e declarat oficial, daca tin bine minte, dintre informatorii vechii securitati, adica de pe cand rusii chiar erau urati in Romania iar ura nu se oprea la bani,vezi Gazprom, Alro,…Recunosc pe lista oameni de exceptie despre care nu cred ca ar deveni agenti rusi. Nici Ion Iliescu nu e asa de rusofil pe cat ar dori unii. De fapt, imi par a fi doua criterii ale alcatuirii listei: persoane echilibrate, care considera, pe drept cuvant, ca Romania, fidela aliantelor sale, trebuie totusi sa ia exemplu chiar de la aliati si sa aiba relatii de vecinatate pe cat se poate buna si cu rusii. Al doilea, cel al ortodoxiei, o cale pan ortodoxa care nu e noua si pe care rusii ar dori sa o exploateze, daca ar putea. Aceasta admitand ca lista este reala. Pentru ca, daca admit ca lista este o facatura, o recunostinta pentru ajutorul dat de Basescu ucrainienilor, atunci pe lista se afla persoane pe care Basescu ar dori sa le ingroape de tot (Iliescu si Nastase) cu PSD cu tot, sociologi si alte persoane oneste de discreditat si cunoscutele de acum pierderi colaterale. Atat.

 • Pingback: Lupul etnic, dughiniști și dughisiți « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Dezideriu Dudas

  Nu e greu bre’, nu stiai bre’…. ca atunci, ” cand esti primu’ pe piata cea mai buna strategie este sa te ataci singur ” ?

  Cand “i-am vandut-o moka” lui nea’Dan ( “asertiunea” de mai sus )…, nu stiam ce ma asteapta de la cei cu logica targhetata la “n -1” atat timp cat faptele erau la “n+1”

  PS Stimate “PaduchePlesuv” sper ca imi intelegeti exprimarea colocviala… Vreau sa prind si eu un loc in CENTRUL VANGHELIE . Aia de la Pompidou, era dementi ( legatura cu primul meu comentariu de azi ), ma primeau numai la servicii de curatenie…

 • Pingback: SENSUL OPERATIUNII “LISTA LUI DUGHIN”: “Nu te încolonezi: te radem definitiv cu orice mijloace prin calomnie de cea mai joasa speta” - Recomandari()

 • PaduchelePlesuv

  Si ce v-a asteptat de la cei cu logica targhetata, daca nu sunt indiscret?
  Daca esti primul pe piata, atunci cu siguranta o perioada esti singur.
  Altfel, bine, sanatos?

 • InimaRea

  M-am prins de ce nu e link întreg. Cam greu dar asta e!

 • De capul lor, nu sunt. Dar nici sa-i dfoloseasca cineva de foarte, foarte de sus nu e probabil, ca si-ar pierde cu toti capul din cauza klipsei de minte a celor de la…

 • Deci, Romania este aliniata la locurile unde existenta unor asemenea formatiuni etnice este acceptata. Bu cred insa ca dl levente se gandea sa se planga unor ambasade precum cele ale Croatiei, Macedoniei, Bulgariei, Albaniei si Turciei.

 • M. Platon

  1. Vladimir Tismaneanu: “Dupa invazia esuata din aprilie 1961, regimul castrist (ori mai precis spus castro-guevarist) a declansat o vinatoare a presupusilor
  inamici ai unei revolutii tot mai opresive. Intr-o conversatie cu
  ambasadorul sovietic, Guevara vorbea cu mindrie despre lugubrele
  represalii, afirmind ca nu li se va permite acestor contravolutionari (el ii numea viermi) sa ridice capul din nou. Dezumanizarea adversarului face parte din
  logica, adica ilogica, de tip comunist si fascist.”
  (http://www.contributors.ro/cultura/cine-a-fost-ernesto-che-guevara-un-portret-analitic-pentru-victor-ponta/)

  2. Olavo de Carvalho citat de Vladimir Tismaneanu de pe ILD: “Intrebarea
  crucială de care dughiniștii și putiniștii fug speriați, precum
  gândacii de bucătărie, este următoarea: de două ori Rusia a
  promis să salveze lumea și a reușit doar să o facă mai
  asemănătoare cu iadul. E cazul să o investim cu un nou capital de
  încredere ca să o facă și a treia oară?”–Olavo de Carvalho.
  Continua Tismaneanu: “As mai adauga, pentru acuratetea dezbaterii
  pe tema Dughin, ca site-ul “In linie dreapta”, acuzat de unii de
  “extremism”, s-a ocupat in chip sistematic si continuu de acest
  personaj si de ideile sale. Cu mult inainte ca extremismul lui
  Dughin sa devina un subiect de discutie si de ingrijorare in
  mainstream-ul romanesc, pe acest site au aparut analize datorate lui
  Olavo de Carvalho, Ancai Cernea si altor autori.”
  (http://www.contributors.ro/global-europa/despre-dughin-dughinism-si-barocul-stalino-fascist/).

  3.Virgil Iordache in articolul “regruparea gandacilor”, despre alegerile
  din 16 noiembrie:”Într-o bucătărie plină de gunoaie şi vase
  murdare cineva a aprins în 16 noiembrie lumina, un copil care vrea
  să bea apă la miez de noapte. Îi este sete şi ce vede ? Gândaci
  de toate culorile, blatte corupte alergând disperate pe chiuvetă
  şi vasele murdare, roşcaţi, albi şi negri. Cu amantele lor,
  copiii, rudele, pilele, lingăii şi linguşitoarele, slugile lor.
  Puzderie agresivă prin laşitatea lor. Să nu le stai în calea
  fricii care le dă sens al vieţii. Copleşit de greaţă, cu groază
  copilul se retrage din faţa adevărului lor”
  (http://www.contributors.ro/editorial/regruparea-gandacilor/)

  Dupa cum se poate observa, toatre articolele au aparut pe websitul
  contributors.ro. ca sa inchid bucla: “Dezumanizarea adversarului face parte din
  logica, adica ilogica, de tip comunist si fascist.”

 • InimaRea

  http://adevarul.ro/news/eveniment/ioan-talpes-despre-planurile-secrete-divizarea-teritoriala-romaniei--8_5481aa4fa0eb96501e647923/index.html

  Apropo de etnicism politic. Îmi mai încerc norocul o dată, cu un link. Trebuie răbdare să-l asculți pe Talpeș dar merită, în cele din urmă.

 • Probabil ca maine, le va lua apararea si Oriana Fallaci, că tot este ea colaboratoare la ÎLD…

  Am tot scris — în ultimii ani — despre “isterizarea discursului public” și la ce va duce un asemenea “efort știinnțific”. Și a dus. Drept pentru care — ce surpriză! — vinovați sunt “ceilalți”…

  Tot ce uită distinsul “contributor” să spună este dacă a-l acuza pe Vasile Ernu că e în cârdășie cu smintiții care pregăteau un act terorist la Chisinau este ori nu un act sanctipnabil penal, in lipsa dovezilor celor ce arunca asemenea acuzatii smintite…

 • M. Platon

  Confuzia -- voita -- de planuri din acel articol in care Vasile Ernu era inserat postmodern, prin colaj, in “happeningul” terorist de la Chisinau indica “intentia de a vatama”. Baietii par a fi depasit de mult faza marlaniilor pentru a trece la instigari de tip -- cum pe drept le identifica Vasile Ernu -- Romania Mare.

 • PaduchelePlesuv

  Foarte bine ca Johannis nu a lasat sub tacere chestiunea semnalata de mine, luare de pozitie pe care nu o stiam omitand sa o caut ca un subiect pe surse. Multumesc. Pe Talpes il voi asculta maine, nu am azi destul timp pentru el, mai ales ca Talpes este un agent politic activ si nu un simplu istorisitor.

 • Bogdan Brebenel

  (1) Faptul că în inbox-ul lui Dughin au fost găsite adresele de e-mail ale unor persoane publice din România NU dovedește că acestea ar gândi sincron cu ideologul lui Vladimir Putin sau ar unelti să dea țara pe mâna rușilor. Acest lucru nu este un “smoking gun”, nu dovedește nimic. Cei care au făcut din acest eveniment un “breaking news” și au sărit la concluzii nu sunt în regulă.

  (2) În același timp, Dughin — împreună cu jupânul său, i.e. Vladimir Putin — nu sunt personaje angelice. Rusia — în orice formă trecută sau prezentă — poartă o lungă și temeinică tradiție în a destabiliza țări democratice, inclusiv România. Evenimentele recente din Ucraina stau dovada faptului că ursul de la răsărit și-a recalibrat limbajul, mai puțin năravurile.

 • Bogdan Brebenel

  Eterna atracția a românului pentru scenarii cu servicii, interese oculte și “agenturili” care își bagă coada peste tot. De ambele părți.

 • Petru Clej

  Vroiam să spun că nici UDMR nici România nu sunt inovatori în privința partidelor entice.

 • Corect. Cand ajungi sa faci asemenea uzatii, esti o canalie. Punctum.

 • rahm emanatuel

  Eu cred ca Vasile Ernu e, poate, in cardasie cu Kim Kardashian -- ori cu una din surorile acesteia, aia gravida -, in nici un caz cu catilinarii de la Kish-inn-owe

 • My friend, decat sa ascult la Nelu Talpeș, mai bine ascult un gard și mă prefac că stau cu urechea ciulită la Segovia. Să se se asculte între ei, prietenii voioasei tinereti -- Larry Watts, Isarescu și altii care apar in doua fotografii “de epoca”, celebre.

 • Dezideriu Dudas

  Mi-e ca daca zic ca sunt sanatos o sa “se” creada ca sunt inconstient si ireflexibil, daca nu, ca sunt prea constient si reflexibil…Nici cum nu-i bine…Mai bine nu raspund nimic. “Se pune” ? Sunt convins ca multi “oameni de bine” sunt cu ochii pe “banditi” si n-as vrea sa-i tulbur cu monoloagele reflexivitatii mele…Ce se va intampla cu patria in timpul asta ? Ar putea sa asculte “istorioare politice active” si intr-un final apoteotic ar mai putea sa faca vreo tura cu covorul fermecat….

  De “banditi” nu-mi fac probleme…Astia toata ziua se rade pe-aici si poate s-or mai potoli vazand c-a aparut “unul nou” care vrea sa le ia el pe toate-n freza…N-or sa inteleaga de unde-atata eroism atat timp cat repartitiile au fost fixe pe ramurile de activitate, cum ar spune d-nul DorinTudoran….Si nici diasporean n-am fost decat vreo 6 luni, nici macar 6 luni, cat armata la TR…

  Demiurgeala totala…si clinchete de catuse Rolex amestecate cu electromagnetism generat de catuse cu blanita roz…

  STUDENTEANU DE LA (EDI)TURA (KA)KAKOS DEMIURGOS

  P.S. CLARIFICATOR
  1. De la cei cu logica targhetata ( n-x / unde x= 1,…,n), ma astept : La primii sa salveze in continuare patria. La ceilalti, sa fie derutati in continuare…
  2. Primu’ pe piata a fost si este “sistemul”…In viitor, nu
  se stie. Langsam aber sicher….
  3. Poate vreo boala, buna, sanatoasa….Un fel de sistem de reconfirmari pe functii ( ?.! )…, ca pe grade mi-e ca se vor opune agentii termici…Ramane insa vechea dilema, cine-i controleaza pe controlori ? RATB-ul ? Daca ne enerveaza, il privatizam imediat, daca ne enerveaza si mai tare “o dam pe bune” si nationalizam si internationala socialista…

 • M Platon

  Dle Tudoran, Cristian Ghinea publica un mesaj pe Facebook. Mesajul e preluat imediat de ILD si apoi, de pe ILD, de VT.
  In mesajul lui, Ghinea spune, printre altele: “Acum avem un mare grangur din Rusia care face notițe despre niște oameni. Nu e știre? De ce? Hai, să nu mai primim lecții de etică jurnalistică de la Costi Pișat și Vasile Pogrom că ne facem de rîs.”

  Avem, o data, oribilitatea exprimarii in sine. Oribilitate care e sporita de faptul ca aceste nume se refera la un anumit Costi si la un anumit Vasile. Sunt deci atacate niste persoane, concrete, care exista. In plus, opera lui “Vasile” a fost, printre altele, promovata in strainatate de catre ICR-ul lui Patapievici ca reprezentativa pentru cultura romana actuala. Iar mandatul lui HRP la ICR a fost in repetate randuri aparat de VT ca o perioada ale carei impliniri sunt mai prejos doar decat cele ale IICMERului sub modesta dar inegalabila lui ocarmuire.

  Asadar despre ce fel de delir autocanibalizant vorbim in acest caz, in care un profesor universitar care face mereu elogiul “moderatiei” si care cere tuturor certificate de civlitate si de aderare la “valorile euro-atlantice” recomanda/face trimitere la asemenea texte miasmatice? Ultima data cand “civilizatia europeana” s-a aparat prin asemenea productii a fost prin anii 30-40, sub conducerea unuia cu mustacioara.

 • Asta e marfa… Ce sa mai spun? Dl Ghinea pare ca le stie pe toate, asa ca nu accpta sa primeasca lectii; da lectii…

 • Dezideriu Dudas

  Stiu ca am mai scris ca acum cativa ani l-am intrebat la telefon pe Cristian Ghinea ( cred ca ii luasem telefonul de la liderul unei fundatii a lui Valeriu Stoica, astea, obligatoriu deschise…daca esti cu capu’ si cauti pana nu mai poti….le iei tel. fix, te intalnesti apoi cu ei in Bucuresti cand le iei si telefonul mobil apoi, mai ai o scurta convorbire telefonica si te lamuresti / Nu e mai bine de cei de la Centrul Vanghelie ? Le ia telefonul de tot si tot se aleg cu ceva….) ce economisti imi poate recomanda din zona politica a Dreptei. Cand mi-a spus (tot) de Varujan, Ionut Popescu si i-am zis ca ii cunosc si le stiu potentialul, ne-am cam blocat….Varujan “s-a scos” apoi fata de mine….

  Cum se poate o Dreapta fara economisti ? E drept, au mai aparut recent cativa noi, dar nu le vine de loc sa-nvete “Inger, ingerasul meu”, ceea ce …AIASTA NU SE POATE ( dupa “Cartea soaptelor” am inteles ca Varujan stie pe bune “Inger, ingerasul meu”, doar ca pe armeana si nu e primit si in Romania cu el…La noi nationalismul tre’ sa fie curat, neintinat….plin de nobile(le) idealuri….)

  Cum se poate o Stanga fara practicanti ? Aistia stiu “Inger, ingerasul meu” din copilarie, asa de bine, ca nici nu mai au nevoie de practica…

  Sau mai esentializat :
  Practicam non practicam, necesarum economicas estem.
  Economica non economica, necesarum practicam estem.

  Deju Talpa Iadului auto-urmasul* lui Nelu Talpa Raiului

  *Completarea parcului auto-moto ( nu interpretati “completarea” in sens Vanghelie…Daca nu intelegeti, mai “puneti mana” pe cateva almanahe….) al Romaniei. “Divizia Nelson Mandela” poate “lua” o pauza ( aici, “lua”, se poate interpreta in sens Vanghelie…).

 • Dana (Mara)

  @inimarea:disqus, am vazut inregistrarea si imi pare rau pentru timpul pierdut. Eram mai cistigata daca citeam inca o poveste copilului inainte de culcare.
  Cam coleric dl. Talpes pentru genul de activitati prestate. Mai lipsea sa faca spume la gura in genul lui Funar pentru ca discursul cam acolo batea. Dar nici grimasa aceea de zimbet nu era mai simpatica decit morga si rigiditatea lui Funar. Ci as zice mai prezicatoare de rele. Carevasazica, eu decretel care avea 18 ani la revolutie, incep sa ma cam dumiresc cine il sfatuia pe dl. Iliescu pe probleme de politica externa! Cu zimbet “subtire” domnul fost sef al specialistilor in spioni externi Talpes loveste in cei care au aderat la Proclamatia de la Timisoara cu referire la pct.11 (dupa interpretarea lor tendentioasa nu cea reala) si acelei Declaratii de la Budapesta din 16 iun.89.
  Nu pot decit sa constat ca oamenii simpli romani si maghiari au fost mai cuminti decit incitatorii din structurile fostei securitati care faceau jocurile politice si economice in anii 90 dar si din partea extremistilor maghiari si iata ca in Romania nu a fost si sper ca nu va fi drama din fosta Iugoslavie si nici din Ucraina sau Siria.
  Teoria domnului Talpes nu se sustine, pentru ca via Europa -- Franta sau Germania -- Ungaria nu poate anexa Transilvania, mai mult chiar la ora actuala este oaia neagra pentru UE. Nici via Moscova nu poate anexa brutal Transilvania desi se speculeaza si celalalt bau bau.
  Asa ca degeaba il scoate Iliescu de la naftalina pe Talpes, este inca un exemplu de gindire sinistra, care a tinut Romania in loc intre anii 1990-2000 cu pierderi enorme si cu dezgust si spaima pot spune ca astfel de incitari ar fi putut duce chiar la gesturi concrete de razbunare oarba cum a fost asasinarea lui Petru Culianu. Pentru ca de fapt aici doreste sa bata Talpes -- cica floarea disidentei romanesti, inclusiv MS Regele Mihai semnasera la Budapesta o adeziune pentru ruperea Transilvaniei de Romania, dar asta numai in interpretarea lor tendentioasa. Pentru ca in fapt textul care nu este redactat in limbajul de lemn ci in termeni democratici si cu viziune europeana, ceea ce a devenit mai apoi UE, unde Romania este chiar un exemplu pozitiv in modul cum trateaza minoritatile, nu numai cea maghiara. Semn ca au putut opta liberi maghiarii pentru a fi reprezentati de UDMR(nelipsit chiar de la mai toate guvernarile) si au invatamint in limba maghiara inclusiv universitar. O declaratie chiar cuminte, pe linga ceea ce de fapt este mai grav si se ignora -- restituirile abuzive si carentele legilor care prevad restitutio in integrum si felul cum se aplica abuziv in detrimentul statului roman. Aici ar fi trebuit sa fie mai precaute serviciile noastre secrete.

 • InimaRea

  Dana: Doamnă, mă faceți să mă simt vinovat că v-am recomandat ceva cu care v-ați pierdut timpul. Pe care l-ați recuperat, apoi, scriind pe larg de ce.
  Îl știu pe Talpeș, nu m-a sedus vreodată. Acum, e și cam uituc pentru un personaj public, dacă nu-și poate aminti de Valery Giscard d’Estaing (cum nici Unteanu, de unde se vede ca lapsus e contagios).
  Mi s-a părut interesant interviul, ca o carte proastă -- plictisitoare dar ceva interesant tot găsești, pînă și la cel mai insipid autor. Cuvîntul-cheie, la Talpeș, e ”fabulos”. Pe asta am mizat -- că-i la vîrsta unde totu-i pare fabulos, și-atunci nu mai alege, zice ce-i vine. Or, cîteva chestii anecdotice erau în vorbaria lui, în care nu putea ține firul drept dar nici nu-l pierdea -- tot scotocea după el. Ei, asta-i o chestie intersantă și plină de promisiuni -- să răscolești în vechituri.
  Două exemple: oferta lui Carter, de a retehnologiza industria românească (1978) respinsă de Ceaușești; deschiderea granițelor Ungariei, în 1989, cu voie de la Moscova (după ce a primit aceptul de la șeful KGB, zice Talpeș).
  Iar relatarea despre Mitterand (nu cea cu Ungaria, cea cu banii -- 400 000 $ de la RSR, aproape 2 mil $ de la RPU -- pentru campania sa electorală) face toate paralele, zic eu.
  Ce vă rog este ca, dacă vă e la-ndemînă, să-mi dați și mie un fir către Declarația la care se referă Talpeș -- n-am văzut textul, nici semnatarii.

 • Markó Lehel

  Nu stiu, daca dl. Máté (nu dl. Levente) are dreptate sau nu in a invoca o discriminare in aceasta problema (dupa cunostiintele mele, nici acuzatului nu i s-a pus la dispozitie dosarul de acuzare, la intilnirea cu procurorul a fost doar informat despre punerea sub acuzare -- deci nu stim pe ce se bazeaza acuzatia, in afara de faptul ca Attila Markó a fost si el membru in acea comisie in perioada respectiva, impreuna cu alte 8 persoane), dar un “precedent” exista. Pe 26 noiembrie Curtea de Apel Ploiesti l-a gasit vinovat pe A. M de abuz in serviciu pentru retrocedarea cladirii Colegiului Székely Miko din Sf. Gheorghe catre Episcopia Reformata din Transilvania pe logica urmatoare: cladirea (construita intre 1870-77 pentru a fi sediul unui colegiu reformat) a fost construita din donatii publice catre biserica reformata, deci, spune CdA, nu este a bisericii, ci a “poporului” din Sf. Gheorghe. Prin urmare, retrocedarea ei catre biserica este un “abuz” (3 ani de inchisoare), si cladirea a fost practic renationalizata. Asta in conditiile in care nu a existat in proces parte vatamata (orasul a refuzat de la inceput sa se constituie parte vatamata, opinia publica este revoltata -- cazul a fost stramutat de la inceput la Buzau si Ploiesti), iar Tribunalul din Brasov a decis cu ani inainte, pe fond, ca cladirea a apartinut intr-adevar bisericii reformate, “cazul” putind fi continuat doar pe filiera DNA (“abuz in serviciu” -- functionar) de catre cei 3 fosti angajati ai liceului care au inititiat toata harababura pentru ca si-au pierdeut locuintele de serviciu cind imobulul a fost retrocedat in 2004 (unul dintre ei fiind infractor de drept comun -- inselaciune-, in inchisoare pe durata procesului).
  Cazul este considerat un precedent periculos, pentru ca mai toate proprietatile bisericesti maghiare (inclusiv biserici) au fost construite din donatii publice.
  Dupa acest atentat la bunul simt al CdA Ploiesti e greu sa ramai calm si sa nu strigi la “lupul etnic”, daca renationalizarea (dupa 25 de la caderea comunismului) aduce atingere, din ceea ce am vazut pina acum, doar cultelor si comunitatii maghiare din Romania, iar functionari maghiari sunt comdamnati pe astfel de criterii absurde. De aceea ar fi bine, domnule Tudoran, sa fiti mai ingaduitor in a denunta ca obligatoriu nejustificata orice invocare a criteriului etnic de catre un reprezentant al comunitatii maghiare.
  Toate partidele si cultele maghiare din Romania, toate partidele si cultele din Ungaria, guvernul ungar, mai multe organizatii maghiare din diaspora si-au exprimat indignarea fata de decizia CdA ploiesti.
  Nu stiu, la ce ambasade s-a gindit dl Máté a propos de cazul Bica, in cazul Mikó ambasada SUA a declarat de mai multe ori ca urmareste procesul cu atentie si la fiecare sedinta publica a fost prezent cineva de la ambasada.

 • Dana (Mara)

  Domnule profesor, preferam sa va dau un link de la o revista respectabila de istorie, de exemplu Magazin istoric unde sa fie analizata cu obiectivitate si rigoare stiintifica. Din pacate o gasim disecata si interpretata dupa ureche in tot felul de site-uri obscure. Mai rezonabila imi pare abordarea dnului Mioc.
  Pentru operativitate cautati simplu pe salvatorul google “Declaratia de la Budapesta din 16 iun.1989”.
  O zi buna.

 • Stiu bine ce ambasade, de ce anumue si ce urmaresc cu atentie. Si bine fac. Punctul meu de vedere este simplu, dar — zic eu — realist: nimeni nu te poate discredita mai tare decat o poti face de unul singur. Uneori, e de ajuns ca din 10 acuzatii pe care le aduci, uba sa se dovedeasca falsa, si te potri trezi ca nu mai esti luat in serios data viitoare. Este, deac vreti, mai mult un sfat, decat un repros.

 • Evident, nu sunt.

  Si tot evident — din motive multe si nuantate — in unele tari “mai avansate” ca Romania (sau poate tocmai pentru ca sunt mai avansate), ideea unor parttide create pe criterii etnice si nu politice nu surde prea multora.

 • Petru Clej

  Mai avansate decât Marea Britanie,Finlanda, Belgia?

 • PaduchelePlesuv

  Draga Dana (Mara), Talpes nu mai e de destui ani un iliescian. Ba la un moment dat devenise chiar basist. Acum ar putea fi free lancer. Voi urmari inregistrarea ca sa incerc sa imi dau seama ce si cum, in detaliu.

 • Dezideriu Dudas

  “REGIA” SARII …

  Aflu cu tristete de pe blogul lui dom’Niku ca Dreapta se afla in mare impas. Nu mai pune sare nici macar pe covrigii pentru babele de la Sf. Parascheva.

  La Stanga, avansez si un nume, Marius Gabriel Trasca , care-i raspunde “tribunului” in versuri precum Dalai Lama. Aici invers, belsug. Sare din abundenta…:

  “Ar trebui sa-ti ceri iertare,
  Public, la al tau popor…
  Dar hai sa-ti pun pe rana sare,
  Nu te invita nimeni la televizor.

  Cu toate astea, Tudorele
  Noi capsunarii, asa cum ne numesti
  Cu ale tale bune si cu rele,
  Te acceptam asa cum esti. “

  S-o leg de “lupul etnic”, de “Dughin” ( daca a aparut si “dom’Nelu” pe-aici, putem face legaturi fabuloase…) ? Ne–ar putea ajuta “REGIA” POSTEI ( o sa reintru pe site-ul “presedintelui C.A.” iesit recent de la ocna / “presedintele C.A” de la Regia Sarii, invers, pare ca are in continuare probleme cu ocna chiar datorita specialistilor in comunicare postala )…De Regizorul Regiilor nu mai scriu. Ma tot gandesc la prietenia de veacuri dintre Hans Dietrich Genscher si poporul roman….Nu ma gandesc insa prea mult deoarece in Romania trebuie sa faci mai repede decat vorbesti, si sa vorbesti mai repede decat gandesti,
  altfel risti prea mult si de calca “masina salvarii” “dirijata” de cei care gandesc, vorbesc si actioneaza concomitent. Regizorii “masinii salvarii”, e drept, au timp sa gandeasca si sa vorbeasca cat sa actioneze altii. Doar ca ei nu risca nimic. Sunt esteti. Noi, ca sa scapam, atleti.

 • St.+James

  @ Dorin Tudoran
  V. Vozganian, fratii Becali, Johannis (ANI), nu-s mai putin etnici decat altii . Ne amintim usor ca unii dintre ei, cu multiple dosare, chiar s-au plans de o anumita “perseverenta” vis-a-vis de persoana lor, sora cu persecutia, dar niciunuia nu i-a dat prin cap s-o numeasca etnica. Spre diferenta de altii care tin sa demonstreze ca ei nu-s oricine. “Noi avem relatii !”. Sunt curios care va fi deznodamentul.

 • Bogdan Brebenel

  A surâs chiar multora în Scoția -- SNP a marcat bine la ultimul referendum pe tema independenței, din fericire nu și suficient.

 • @ All
  Gasesc un mesaj de la dl Costin Andries in cutia unde se duc numele, adresele de e-mail, IP-urile destinate cutiei “Blacklist” a acestui blog.

  Las mesajul acolo din motivele pentru care pe acest blog dl Andries nu mai are acces din motive mentionate de mult.

  Si-apoi, in stilul care l-a “consacrat”, ma ia cu “Dorine”, desi i-am explicat, de mult, ca nu ne tragem de bracinari.

 • Da, unii asa cred, de asta am folosit ghilimelele.

 • Oriana Fallaci

  D-le Tudoran, dar de va trimit eu un comentariu asa in calitate de colabortoare la in linie dreapta si membra a echipei lor, il acceptati? Fiti sincer cu mine ca-s moarta de atitia ani si nu vreau sa ies la lumina zilei fara succes. Daca de la morti foarte activi nu acceptati comentarii de la Osvaldo Carvalho acceptati?

 • Accept multe, chiar si glume de gust indoielnic, dar sunt si lucruri pe care nu le pot accepta. Si cei de la ILD stiu bine acest lucru, numai ca ei/ele tin cu tot dinadinsul sa ramana ce-au fost -- inacceptabili/inacceptabile.

 • Dezideriu Dudas

  @ InimaRea

  Degeaba ceva “face toate paralele” la noi, daca emisiunea de moneda este la altii…Glumeam ieri cu nationalizarea internationalei socialiste ( marea extensie pe care o sugerati la marturisirea d-lui I.T., cea de toate paralele ). La fel as putea scrie si de internationalizarea nationalismelor, bineanteles, “alocata” acum de istorie, celorlalti…Scria ceva recent d-nul Tudoran de Mugur Isarescu. I-am citit prin anul 1994 cartea “In zgomotul bursei”…Dupa 20 de ani, mai important pare a fi “zgomotul sursei”…
  Ref. la Ungaria, deschidere cu voie de la “sistemul inchiderii”…,suna nicasian…

  Nu pare a mai fi actuala acea “strigatura” : “ Invatati si voi o meserie ! “ . Ci, lasati ( si voi ) meseriile sa se dezvolte !… De la 1789 incoace “breslele” au fost tot mai vitregite ( exceptand sinuciderea lor prin corporatismele extremismelor din sec. 20 )… HRP intuise, corect in opinia mea, ca revolutiile din 1989 vor crea un trend invers. Pana acum insa nu s-a intamplat ceva major in acest sens. Cand Ilie Badescu a citit o lucrare a mea cu acest subiect ( la “Seminarul pentru Umanism”, organizat de nea’Dan pentru prosti…, ocazie cu care l-am vizitat pe Mircea Nedelciu, Nea Andrei -- Plesu s-a plans ca nu-i membru PUR, ca doar nu-i prost…), era asa de “obosit”, ca doar “prostia mea vesela” de-acum ar mai putea readuce subiectul in actualitate…, si sa mai invioreze atmosfera, si indirect, desi ei sunt foarte ocupati cu de-al de “ in direct”…

  Cu stima,
  D.D. indirect.

 • Vasile Popa

  Desi adevarat, ceea ce spuneti nu e si corect. Romania nu e inovatoare in privintas partidelor etnice, dar dumneavoastra suneti inovator in privinta gramaticii limbii romane. Din pacate,” inovati” gresit, fiindca “VROIAM” nu exista in limba romana. Optati intre eu voiam si eu vream, ambele fiind, spre deosebire de strutocamila “eu vroiam”, variante corecte de imperfect pentru cele doua verbe distincte, a vrea si a voi.,

 • Vasile Codru

  Vasile Ernu a participat la cel putin o sedinta de training impreuna cu unii din cei arestati la Chisinau. Acuzatiile asupra “amicilor” lui Vasile Ernu sunt foarte grave. Ascestea sunt faptele. Realitatea ignorata se va intoarce napraznic asupra strutilor.

 • Dezideriu Dudas

  Regret sa afirm ca nu intrevad nici-o solutie atat timp cat “adevarul occidental” se va incapatana sa-i impuna “adevarului oriental” versiunea sa. Si invers.

  Asta la nivel de politici, propagande, drepturi “de om” ( pana in 1990 ) si de staturi “de drept” ( dupa 1990 )….

  La nivel “economic” ( o ironie post-marxista halucinanta…., atat timp cat “doar” aici e hiba, in rest, “vorbele” merg…) insa, ambele abordari nu pot fi decat efemere. Modelul occidental nu mai are ce sa “democratizeze” si sa “deschida” si se afla astfel in impas, modelul celalalt a dus exercitiul autoritatii si al ierarhiei la maximum in state inchise si/sau organice….si poate fi performant doar in specularea inertiei prea mare a modelului “pietelor deschise”…, apanajul “statelor deschise”

  Revin cu ideea ca doar statele nealiniate pot gasi solutii de raesezare a politicilor globale…, nici macar statele BRICS, care sunt primele ce speculeaza inertiile celor 2 sisteme mentionate mai sus. Faptul ca Rusia si China sunt membre BRICS, poate sugera si un anumit avantaj al acestora pentru viitorul restructurarii primelor doua sisteme mentionate, occidental si oriental.

  In tarile mici, ca “sistem”, a te bate cu “toata tehnica din dotare” pentru a prelua puterea si apoi a te inchide pentru a o pastra cat mai mult, pentru ca deschis n-ai nici-o sansa devenind victima sigura.., nu poate dura la nesfarsit. Tarile mari sunt in logica prezentata anterior. Cele din Occident spera ca pot inainta…, cele din Orient fructifica cat pot din inertia asociata arogantei celorlalti (campioana, China).

  Chiar daca ar fi asa in ceea ce priveste Moldova, a-i asocia si lui Ernu o astfel de vinovatie, doar pentru ca ar fi participat la vreun seminar, mi se pare fix in spiritul anilor ‘30…

  Solutiile viitorului nu pot veni decat ascultand cu atentie si implicand oameni precum V.Ernu. Precum si oamenii devotati Dreptei…Nu l-as trece aici pe Tismaneanu, nici pe Alu’Gicu…Ar merge un Valentin Ionescu -- fost ministru PNTCD al privatizarii, un Lucian Isar – fost ministru PNL al Industriilor…, dar in primul rand oameni de afaceri concreti care nu doar vorbesc despre afaceri ci le si practica…

  Revenind la ideile de la inceput, cred ca “deschiderea” prea mare a sistemului bancar occidental, cea care pur si simplu innabusa mediul de afaceri, poate fi echlibrata de introducerea conceptului de “banci islamice”, in fapt vechile banci de investitii occidentale relationate social mai mult…, o idee revolving cu care asociez initiativele mele.

 • 1. Ce fel de “training”? Antrenament pentu comiterea de atantate cu bombe? Aveti dovezile, prezentati-le.
  2. Sunt intewresat de acuzatiile aduse lui VE, nu de acuzatiile aduse “amicilor” sai.
  3. Stutz poti fi nu doar ascunzandu-ti capul sub nisip, ci si aruncand nisip in ochii tuturor, doar-doar te va lua cineva in seama.
  4. Asadar — dovezile! Apoi discuta,.

 • PaduchelePlesuv

  Inteleg ca dna Tatiana Niculescu Bran are aprobarea (si poate si recomandarea ) dnei Mungiu Pipidi. Dar aprobarea dlui Tismaneanu? Dar aprobarea dlui Plesu?

 • InimaRea

  Poate că urmează o campanie de dezortodoxizare, după anticomunism și anticorupție. După Tanacu, e de exorcizat și Dealu Mitropoliei.

 • Dezideriu Dudas

  @ InimaRea

  GM Tamas scria recent ca anticoruptia ca scop in sine este pana la urma antidemocratica. Ca specialist in economie, pot spune mai mult, anticoruptia poate fi instrumentul prin care marele capital strain poate ingenunchea definitiv economia Romaniei. Din pacate, cei care o sustin ( nu neaparat “ACELE FORTE CARE AU FACUT IN TRECUT MARI SERVICII ROMANIEI” – nu cred ca doar ele…), nu tin cont ca si pietele trebuie sa functioneze. Ei cred ca doar statul trebuie sa functioneze. Din pacate, “SENSUL UNIC” de mai jos din mesajul primit pe email semnifica si aceasta situatie…Nu stiu insa daca nu cumva “sensul unic” nu inseamna doar sensul pe care-l imprima cei care detin puterea reala in societate…E un fel de cerc vicios…, atat timp cat nefunctionarea pietelor creaza periodic stat corupt si neperformant. E drept, pe culmi, si pietele pot fi corupte si neperformante si pot determina ele insele un stat caricatural….DNA-ul a bagat ceva sange in sistemul de stat, e nevoie insa urgenta si de resuscitarea functionarii pietelor. Poate DLE- Directia Locala pentru Economie, ar putea fi o solutie…Anti Coruptia nationala vs. Pentru-Economia locala, poate fi conceptual dihotomic care va genera asteptatul echilibrul necesar statelor mici in competitia ajungerii din urma a nivelului de trai caracteristic statelor dezvoltate….Mutatis-mutandis, daca DNA-ul descopera politicieni si oameni de afaceri corupti, deocamdata “ cu voie” doar la nivel national si local ( nu si global ), DLE-ul ar trebui sa promoveze si sa sustina oameni de afaceri si politicieni care ajuta la generarea de investitii, lideri administrativi promotori ai unor sisteme investitionale performante, creatoare de valori sociale mari ca locuri de munca durabile, profituri reinvestite in spirala, etc…La nivelul global ar trebui facute evaluarile, nu “legile” si “puscariile”…, ca acum. Ar trebui oprite abuzurile DNA si accelerate performantele DLE…Asta doar pentru a asigura de-limitarile necesare, neinsemnand ca DNA-ul nu ar fi legitim sau DLE-ul intr-atat de legitim incat sa nu mai aiba nevoie de sprijin….

  “ Ca presedinte nu a facut nimic pozitiv in 10 ani de mandat , in afara de scandaluri mediatice, desi unii cred ca a pus Justitia la treaba! Nu,, justiatia a fost pusa la treaba de altcineva, de acele forte care au facut in trecut mari servicii Romaniei ! De cateva luni, pe autostrada DNA circula multi “intangibili” din ambele tabere, pe sens UNIC…” ( MESAJ PRIMIT PE EMAIL )

 • InimaRea

  Dezideriu Dudaș: Am un dinte împotriva campaniilor ”contra” (anti). Nu că nu și-ar avea rostul, nici că n-ar fi necesare cînd și cînd. Ca panaceu universal, nu-mi sună mie bine chestiile astea. Fiindcă panaceul -- dacă există -- este de sens invers -- ”pentru” (pro). Astfel, o mișcare pentru corectitudine, pentru legalitate, pentru civilizație este sănătoasă și de perspectiv îndelungată. Este și infinit mai dificilă decît o campanie contra, mai ales fiindcă trebuie să pună-n operă idei, concepte, principii care trebuie să convingă lumea că ar fi benefice; mai trebuie ca promotorii acelora să se țină de cuvînt, să nu facă compromisuri; mai greu decît orice, să dovedească faptul că este benefic să fii corect.
  La vremea primului guvern Tăriceanu (acum 10 ani) ceream un lucru simplu, după mintea mea: premierul să se angajeze oficial că nici un ministru de-al lui nu evita plata taxelor și impozitelor -- ca tot cabinetul său va aplica legalitatea fiscală. Și că fiecare ministru are-n sertar demisia în alb, pentru cazul în care n-ar face față acestei cerințe.
  Evident, textul meu de postac n-avea nici o rezonanță. În schimb, a avut fulgerător succces ”campania anticorupție” a lui Băsescu -- partea a așa-numitului său proiect de țară. Chestie de vizibilitate, desigur, dar nu numai de. Cumva, o campanie din asta -- punitivă prin definiție -- satisface anumite așteptări -- ”setea de dreptate”, printre. Mizantrop, cum m-am trezit la un moment dat, ziceam că mai era cel puțin încă o așteptare -- să cadă niște capete dar cele mai multe să rămînă la locu’ lor și să-și vadă de matrapazlîcuri, pe un teren eliberat de unii concurenți. Vedeam toată povestea asta ca pe un darwinism justițiar -- legal, oficial dar concurențial în esență, în care apartenența la forța politică guvernătoare garanta supraviețuirea -- și nu numai ci, mai ales, dezvoltarea gigantică spre monstruos.
  Furia justițiară a DNA -- a Parchetelor, în genere -- confirmă realitatea că acțiunea de distrugere e preferabilă celei de întemeiere. E ca și cum ai da foc junglei, să scapi de șerpi. Evident, trebuie o junglă de rezervă căci viața nu e în altă parte -- cel puțin pînă ajungem să colonizăm sistemul nostru solar, măcar. Deși, tot mizantrop -- ce să fac? -- mă gîndesc că prima faptă de civilizație umană pe Marte, bunăoară, ar fi una de corupție, inevitabilă cîtă vreme ar fi de-mpărțit și stăpînit o nouă lume.

 • PaduchelePlesuv

  Dezideriu, te gandesti la coruptie ca la un factor intern anti-monopol? Cum crezi ca s-ar putea trasa granita intre coruptie ca expresie a luptei anti-monopol si coruptie ca expresie a jafului economic?

 • PaduchelePlesuv

  Cine stie?

 • Dezideriu Dudas

  Bre, ca bine-ar fi ! Mi-e ca sunt “fratii Petreus”…, unu’ mai de la oras, de-aia e mai curat pe picioare…

  Calatoria continua ( in conditii periculoase … V.Rebengiuc a ajuns la ultimele provizii de hartie igienica …)…

 • Dezideriu Dudas

  Catalin Chelu, unul din “asistentii” marelui doctor in economia subterana, Dinel Staicu ( nu e Sanchi cu doctoratul !…) muri in Ucraina, spre Orient cum ar veni. Dar, surpriza, invie Mircea Sandu, in drum spre nea’Sepp ( Blatter ), cum ar veni, in drum spre Occident…

  Calatoria continua…

  PS. 1 : Nu stiam cum sa-i spui, tanti sau nenea Ucraina…vom vedea…
  PS 2 : N-o mai leg de lup, etnic sau ne-…nici de Dughin…Vreau s-o leg de “dughiseala”, si ce gasesc pe google : “ mi-am DUGHISIT pe gat spirtuasa de Voinesti, palinca de Tandarei”…Chiar daca-s “d-alea mici”, cred ca “merge”…

 • Dana (Mara)

  Printr-un joc de cuvinte am putea extinde discutia la “lupul energetic”. Poate sint mai pragmatica din fire (prin contaminare, inevitabil), dar eu vad toata filosofia asta cu proiectul nostru de tara invirtindu-se in jurul “independentei energetice” a tarilor din proximitatea Rusiei, pentru ca pe Germania, mai pragmatica si rationala nu o intereseaza astfel de strategii. Ia gaz de unde este mai ieftin si predictibil pe o perioada cit mai lunga de timp, respectiv cu tupeu de la Rusia.
  Cititi in Adevarul art. Romania incercuita. Avatarurile razboiului energetic (Alex.Grumaz).
  Noutatile interesante este ca Rusia renunta la proiectul South Strem si se orienteaza spre alte piete, respectiv via Turcia. Dupa ce a “amanetat” Chinei grosul productiei pe zeci de ani. Deci placile tectonice s-au cam asezat. Sferele de influenta sint relativ stabile si dupa citeva “retusuri” in Ucraina si Siria (unde sint situatii similare de disputa intre cele doua blocuri) sper sa ne asteptam la mult dorita pace.
  Romania sper sa reuseasca sa smulga Basarabia din sfera de influenta rusa, solutia fiind alimentarea cu gaz a Rep.Moldovei, vestului Ucrainei si Bulgariei via Romania. Problema este de unde! Mai nou Slovacia vine cu propunerea Estring care ar trebui sa preia gazele din vestul Europei traversind Slovacia, Romania Bulgaria iar Romania urmeaza sa investeasca 230 mil.euro intr-o conducta la Marea Neagra pina la Podisor (Giurgiu). Dar tot nu ar fi suficient. Ar mai fi si varianta conectarii la resursele descoperite in Mediterana via Cipru, Grecia, Italia si construirea de terminale pentru gaz lichefiat.
  De fapt acesta se contureaza a fi proiectul de tara, independenta energetica fata de Rusia a sud estului Europei si ruperea de influenta rusa. Preferabil ar fi ca rusii sa se retraga si din Siria pentru ca numai asa ar putea fi posibila pacea in zona si nu ar mai putea finanta focarele de terorism gen gruparea siita Hesbolah dar indirect chiar si Hamas. Eu cred ca atita timp cit rusii controleaza Siria si prin politica bolsevica de tranfer de populatii au curatat zona de populatia sunnita fortindu-i sa ia calea exilului si taberelor de refugiati nu poate fi pace in zona. De fapt ei sint cei care instrumentalizeaza in propriul folos si miscarea debila statul islamic care ar putea fi neutralizata foarte usor daca s-ar dori cu adevarat, dar se doreste ca la adapostul acestui aparent haos sa sa faca niste jocuri care ascund tot interese energetice. Probabil vor ruperea Siriei si formarea unui stat kurd. Pacat de oamenii nevinovati care cad victime in zilele noastre acestor calcule reci si pragmatice care se invirt in jurul rezervelor de gaze si petrol.

 • Dezideriu Dudas

  DNA-ul, Parchetele…ne-au reintrodus in istoria lui “ mai e posibil…”, dupa ce pana in 2012 totul parea imposibil in Romania, “imposibil” nefiind un cuvant german, nici macar frantuz, cum ar spune d-nul Tudoran…, ci de-a dreptul napoleonian. Si cum “ai nostri-s ca brazii”…Probabil de aceea s-a apropiat ( “ca_cocosatul de gard”, totusi meritorie incercarea…) cat de cat “ultimul candidat”…Doar ca :

  1. Ele nu pot face mai mult ( nu pot depasi autoritatile profesionale, autoritatile pietelor…, evident cele oneste …, dar le depasesc pe cele intelectuale, de unde “calatorii” si “basme” continue ).

  2. Daca fac, mai mult strica !

  De acord ca “panaceul” este de sens invers….Aici insa sunt “tatic”, am calcat intr-atatea “panacee” d-astea ca sunt plin de stropi acum…

  De acord si ca este infinit mai dificil decat o campanie contra…, de unde poate o intelegere a inaintarii mele in plina imposibilitate creatoare…D-nul Tudoran aproape ca m-a si “identificat” ca cel care incearca doar lucruri imposibile…

  Dar, tot dvs. scrieti la sfarsit ca mizantrop fiind, va ganditi ca prima fapta de civilizatie intr-o alta lume, ar fi una de coruptie…Eu, un “umanist” recunoscut, plin de stropii unor comunicari infinite cu natura mea care nu ma lasa sa nu “ma omor”…, de unde o extraordinare sociabilitate ( ce drak’ s-ar face stropii ceia fara coledzi, stropi veniti de la “inaintasii” care scruteaza poarta adversa…, desi toti ceilalti stau pe linia portii noastre, sa nu ne fure careva poarta cu totul…, ca goluri tot primim -- NOTA * ?), pot afirma insa ca PRIMA FAPTA DE CIVILIZATIE IN LUMEA NOUA, AR FI UNA DE “ANTICORUPTIE”…

  NOTA*-Cum sa ramanem fara poarta ? Unde ar mai inscrie adversarii ? Ati innebunit ? Unde ar mai fi libertatea, democratia, prietenia intre popoare….?

  P.S. Iar va omor cu ghillimelele, dar atat timp cat “v-am iertat” cu “alea mici” si “va imping” spre “cele mari”…

 • caraiman

  E subliminala ca se intelege de la sine intre corporatii, politie si alte instante ale pacii si securitatii mondiale, precum recuperatorii Academi pentru Chevron sau Bechtel pentru binele noilor alesi. Acum inteleg de ce acordurile Romaniei cu FMI sunt pe achitarea funiei care se aduna in jurul gitului contribuabilului din Romania la propria eutanasiere. Sunt ca la barul Blue Nile Coffee din Kansas City. Bar de negri, impotriva negrilor a albilor dar si a verzilor si a altor culori, fara discriminare, chiar daca Scanteia CNN reflecta evenimentul monocromatic, cu accente mozaicane, de la Abraham care a pornit evolutia politico-religioasa din Africa in urma cu citeva milioane de ani in urma, conform lui Darwin. Dar sa revenim la zilele noastre. La acordul cu barul, lucraretul se angajeaza teoretic sa fie platit pentru o zi de munca de la 10 dimineata si pina la 10 seara ca sa sterga mesele si podelele barului si sa aduca mancarea pe plateul comunal traditional la mese-- asadar sa le faca pe toate acestea sub biciul re-educativ al liberienilor desrobiti de presidentiosul sexual minoritar Obama, care la randul lui a mazilit un iubit Brown ca sa nu fie santajabil de minoritatea care l-a ales…sa le faca asadar dar la jumate din minimum pe economie pe ora lucrata. In realitate insa, a fost angajat sa nu fie platit deloc plus tipuri--adica ciubucul care este taxabil tot de bar, deci practic trebuie sa traiasca cu 2 dolari pe ora un anintreg, un numar nedefinit de ore pe saptamana. Asta este evident la discretia Barului care in amintirea perioadei sclavagiste face dreptate in felul acesta pentru toti Asadar lucraretul trebuie sa se duca cu un streeight face la consumaret, sa deschida meniul si sa explice in termeni vandabili cum o pisica stricata la stomac poate sa vomite pe un plate comunal in stil traditional o selectie de itemi de la fasole galbena, la verzituri cu guler sau la lentil rosu. Apoi trebuie sa mai explice cum o portie croita pentru un omulet se poate potrivi pentru 2 omuleti dar cu un extra share fee daca ei vor sa se arunce pe acelasi plate. Evident ca pot primi un extra side daca doresc mielu’ , evident. In aceste conditii trebuie sa plateasca echivalentul unei scrumiere de miel la pretul cam jumate dintr-o portie reintregita la pret de 13 dolari, daca vrea sa manance toata ratia. La coupulatiunea de foudre cu domnul Johannis s-a calculat oare citi copii trebuie vanduti la targul alesilor noilor era ca sa SSe acopere toate cerintele World War Bank in Romania? Acum eu cred ca fara aceasta ordine nu ar fi posibil ca oameni de soi ca cei de la pagina 101 incolo pe vreo 5 pagini din Saptamana Rosie sa traiasca la preteluiala unui buget de tara pe an, iar reparatiunea din opresia holocaustului sclavagisto mosiero legionar nu s-ar mai realiza pe corectamente. Alta chestiune simpatica este ca atunci cind contribuabilul se trezeste cu adevarat la sensurile acestei matematici subtile, este deja in siguranta in chockholdul politiei, indiferent de ce culoare are la pigment. Propaganda zilei este evident ca soarta crunta, lucratorii alesi la piramidele egiptene, a lor este toata suferinta si numai a lor, ca la Ferguson. Dar sa nu uitam de Pungestenii world wide , va rugam frumos. Acum, pe de alta parte cine se face frate cu dracu in aceasta ordine sclavagista va pieri in apele moarte ale globalinsarii pentru toti, dar in special pentru cei alesi.

 • caraiman

  Neplata minima la americani prin consfintirea subliminala a fortelor de security blackwater si academi si you name it.
  asta este titlul

 • caraiman

  Treaba cu Lyberia o stie toata lumea: un mic stat in Africa intemeiat prin re-ovulatiunea neo-sclavagismului american pe pamantul mamei Africa. Adica mai pe romaneste negrii americani au pus bulanul pe negrii africani si asa s-a intemeiatara Liberia.

 • caraiman

  Erata: iubitul lui Obama se numea Young, nu Brown. Mazilitul este corect, cum a si fost.

 • toteu

  Va doresc numai bine si daca mai bateti Romania in cuie pe blogul dumnavoastra ca nu este gubernie chevron va inteleg frustrarea, dar nu sunt de acord cu ea.

 • DON’T FORGET !

  ”Popii, in umedul amurg,//Doinesc pe Doina Jela.”
  NOTA BENE!. Propulsatoarea cartii lui Iohannis, la Editura Cartea Veche, se numeste Doina Jela. Nu a facut o afacere proasta publicand-o. Se vinde in continuare ca painea calda. Poate chiar si in Dealul Mitropoliticariei.

 • PaduchelePlesuv

  Iata un domn care nu este de acord cu lipsirea dlui Tudoran de drepturi legale.

 • Dezideriu Dudas

  Lasa bre’ ca toteu ‘cela prea o lua filozofic…I-auzi ce zice si “tinichigeria” : gubernie chevron = colonie gazprom.

  Fiind de la cei care trebuiau sa “inventeze” noile SOVROMURI…., din pacate trebuie sa va anunt ca au iesit tot niste colhozuri…

  Asa ca suntem cu totii la acelasi start, nelipsiti de “drepturi legale”, ca la alea ilegale nu pare a mai fi loc…, decat daca “rezistam” pana peste poate…

  REZISTARE HUMANUM EST

 • toteu

  As vrea sa va spun ca noi riscam sa devenim caractere ca in jocul pe calculator angry birds. Deosebirea este ca noi aparam ouale furate de porcusori.
  Aici in US oamenii sunt exterminati , de aici pleaca cele mai crunte modele de genocid. Nu putem trata simptomele peste mari si tari, daca ascundem diagnosticul aici la cauza.

 • Dezideriu Dudas

  America a reprezentat “canalul de fuga” spre libertate a vechii Europe Fuga fiind temeinica, “libertatea” a fost prinsa…

  Albionul dupa ce a a incercat sa “salveze” atunci lumea, ulterior a devenit mai catolic decat Papa alaturi de SUA…Acum, pare a fi convins ca “papa” e mai importanta si vrea sa se salveze singur, chiar de Europa…

  Olanda, unde a aparut zgomotul bursei, …pare a fi cea mai nefericita. Are ea sursele ei…, e drept mai putin zgomotoase. Cand presedintele Basescu a infipt “laleaua-n branza” am zis ca, in sfarsit, “ a inceput”…Din pacate, la prima neatentie generala, “ a scos-o”…Aseara m-am intalnit cu “titanul cel mic” pe tema “io(*)bag-ului” sau…Sa nu disperam….

  Calatoria continua…

  *Dilema educationala romaneasca : “eu bag”, “i-o bag” sau iobag ?

 • PaduchelePlesuv

  Nu pot rezista. O fraza din creatia unui tanar ziarist roman din straintate, fraza despre care cred ca il face invidios pe dl Tismaneanu. “În România, după victoria lui Klaus Johannis, am asistat cu toţii la o
  veritabilă euforie populară, când întreaga societate, chiar și unii
  dintre cei care au votat cu Victor Ponta, se bucura de rezultatul
  alegerilor.” Si o concluzie formulata mai finut decat de catre publicistii nostri, aceea ca acei romani care au votat cu Victor Ponta si nu s-au bucurat de victoria lui Johannis nu fac parte din societate. De unde si societatea a capatat o definitie mult mai simpla si usor de inteles, societatea este acei oameni care se bucura de victoria lui Johannis. Doar ca organizatia capabila sa il sustina pe dl Johannis de la Vest pana la Est nu are si ea o definitie noua, ea este definita de mai mult timp o data pentru totdeauna.

 • Dezideriu Dudas

  Se vede ca n-ati fost rezistent…Astia s-au legat cu lanturi de BMW-uri si Mertane, sapunuri si saruri de baie fine…, si rezista Nene’…

  O Tanti care ( tot ) n-a mai putut

  P.S. Ref. la cei care se bucura acum… : Adica se da comanda “sariti”, si “sa se existe” alt raspuns decat, “la ce inaltime” ? Unde ati trait in ultimii 50 + 25 de ani ?

 • Attila Kerestoy/Cherestegiul

  Doua posibilitati: Tanti Ucraina, solutie romaneasca; 2. Ukraina Neni, solutie maghiara. In ungureste, NENI = tanti, matusa. Nici Matusa Ucraina nu suna rau. A se baga la ”cutia ucra(i)niana, ca nu se stie cind pot fi de folos.
  PS. Daca se marita Ucraina cu Unchiul Sam, cu Sambacsi, o s-o apelam, politicamente corect, cu: SAMNE! Atentie, nanasilor: BOVARYNE inseamna, in lmba lui Sandor Petofi, DOAMNA BOVARY.

 • gabi uzu

  Ouale furate de porcusorul Nasty? Sau doar cele patru de la turul lui Bombo (aici, insa, atentie mare, ca nu-s toate patru ale sale!)?

 • PaduchelePlesuv

  Sirena unei unei functii la Cotroceni, chiar si de ajutor de portar ( ceea ce imi asigura automat Steaua Romaniei, peste 5 ani) imi face cu ochiul: de aceea, declar public ca dna Mungiu Pipidi este cea mai frumoasa si cea mai desteapta doamna!

 • AT

  Eu as remarca, cu o modestie oarecare, desi poate ocazional ultragianta, ca nu mai recunosc mare lucru din ceea ce parea comun.Mie, unora, sau Romaniei, care este mai extinsa decat granitele, limitele conceptuale practicate aici, legaturilor si afinitatilor. Si care este un imaginar viu, imposibil de cenzurat (sau mai rau..),cumva un spatiu delocalizat, desi evident ancorat aici. Si, uneori, acum.
  Inteleg discutii, comentarii etc de tip mambo-jambo. Si eu am adus o contributie, doua. Inteleg ca stilistica de tip clasic, fara indoiala familiara si chiar prea comentatorilor si intervenientilor- asta e o notiune care mi se pare potrivita, desi este , cam evident, un barbarism intrat prea in uz- poate fi defavorabila exprimarilor cu skepsis.
  Dar limitele exprimarii la noi nu stau doar in posibilitatile opinariii, nici in interdictiile legale. Se pot gasi si in mici eforturi de judecata, mai ales cand nu este vorba sa ironizezi un x, ori poate sa critici un y.
  Dar constat, ca si cum as fi lipsit o perioada din aceasta tara, ca multe bizarerii pot fi puse pe tapet. Acuzatii intamplatoare de asociere la diverse scheme anti-tot mi se par, de ex, inacceptabile. Nu dpdv juridic ori altceva, ci pur si simplu ca idee de spatiu public.
  Si ajng la esenta. Spatiul public romanesc pare tot mai supus nu fragmentarii, nu colonizarii (desi ambele sunt evidente, programatice si chiar concurentiale- singura concurenta autentica pe aceste plai uri), ci zdrentuirii. Zdreanta noastra, scrisa ori audio-vizuala, asociativ-participativa sau doar vag ocupationala, deci ea ea este singura care conteaza.
  Dar este bine ca toata lumea, fara exceptie, vrea progres, reforma, evolutie benefica. Sub forma de zdreanta, cel cu ochii de faianta. Bleu-vert-marin.

 • AT

  “Dar” este doar o conjunctie adversativa, desi impersonala. Care semnifica mai mult decat pot spune acum, deci ramane un dar defect.Deci o sa ma gandesc la un dar veritabil.

 • Dezideriu Dudas

  “Dar”…, mai bine “zdreanta” decat “beton” ( “armat”, si de “Stanga” si de “Dreapta”…) in loc de “bumbac”, hai …, cu ceva naylon chinezesc…ca nimeni nu prea mai produce ceva in lumea asta in afara de chinezi. In sensul ca ei (mai pot) ocupa locurile goale, lasate de vechii producatori…

 • MYSELF

  Are aprobare si de la Cristi Mungiu, fratele Pippidei, caruia ii va fi sugerat baza narativa a filmului despre Tanacaria Moldoveneasca.

 • Ilie din Murom

  Bleu-marine, vert-marine, Marine Le Pen, chatte de lichen… Mult mai apriga decat Elena din Udroia

 • InimaRea

  Mie mi se pare că te alinți ca cioara-n laț, pretine. Nu cred c-ai nimerit unde trebuia.

 • PaduchelePlesuv

  Io bag.

 • Dezideriu Dudas

  Da. “Io bag”, merge la “Dreapta” politica. La “Stanga” insa, pastrand directia…, merge (si ) “e-u bag” ( scria ceva dom’Tudoran de J.M. Barroso in contextul “Comisiei de la Venetia”, ca aia de la Monte Carlo si de la Monaco se descurca si fara..) ….

  Ca sa “functioneze” insa ( “Legea 1 a mecanicii” ), e musai sa definim praxiologia (si) la “centralistii democratici”, deconspirati nemilos de nea’Mihai Rogobete… Altfel, vorba lui dom’InimaRea, doar ne alintam, in lațuri…Daca Noica ar fi stiut de “teoria i(e-)obagului”, pe Stanga, Dreapta, Centru (aistia, neaparat democratici, tehnocrati…, ceilalti sunt “dictatorii”…), ar fi rescris “maladiile spiritului contemporan”…Vreun fiu de-al lui Rockefeller n-o fi fost prieten cu Stalin, precum Malaxa cu Dej ( si nea’Barroso cu “dom’ E -U “ ? ) ? Ca “al batran” nu-i putea fi decat tata lui nea’Iosif…Parca asa se chema un editorial al lui CTP : “Dictatura neilor”…

  P.S. Azi am continuat cu “titanii democratici”….Am luat legatura cu persoana de legatura pentru dom’Damian Draghici. Calatoria continua…

 • PaduchelePlesuv

  Istoriceste, avem Io Mircea Voievod si nu e-u Mircea Voievod. Nu stiu nimic de dom’Damian Draghici.

 • Dezideriu Dudas

  Raspunsul scurt : Acelasi lucru l-a impiedicat si pe Paul Goma ref. la Vasile Paraschiv…Va asigur insa ca eu sunt mai “idiot” ca Paul Goma…

  P.S. Mai mult, l-am vizitat pe Vasile Paraschiv de 2 ori la Ploiesti. In afara de Bernard Poulet, odata, nu cred ca l-a cautat nimeni din Franta pe V.P…Poate d-na Doina Jela, “pas cu pas”…

WP Admin