≡ Menu

Luluța, bin Laden și clarobscurul Turcescu

Photo-blog-7-150x150[1]Nu sunt un apropiat al dlui George Maior. Am avut foarte rar cuvinte de laudă pentru activitatea sa. Mult mai des – cuvinte critice. Nu avem nici aceiași prieteni, nici aceleași opțiuni politice. La numirea sa ca ambasador al României în Statele Unite, am publicat un comentariu abraziv – nu mi-a fost greu să bănuiesc nici de ce a trebuit să demisioneze dl Maior din funcția de Director al SRI după alegerile prezidențiale din 2014, nici rațiunile pentru care a trebuit să fie numit ambasador la Washington.

Comentariul meu – aveam să aflu – a iritat și ”lume importantă” din București, și ”lume importantă” din Washington. Numai că eu nu scriu pentru a face plăcere vreunui birou ”important”, indiferent de drapelul arborat la poarta edificiului. Firește, nu scriu nici cu scopul de a irita. Scriu doar spre a spune ce cred. În asemenea chestiuni, nu cred în obiectivitate. Ea este o iluzie. Cred în subiectivitatea deschis, onest asumată, și în responsabilitățile pe care le include asumarea ei.

L-am întâlnit o singură dată pe dl Maior, cu prilejul vizitei de acum un an a președintelui Klaus Iohannis la Washington. I-am mulțumit pentru invitație, mi-a mulțumit pentru acceptarea invitației, am schimbat câteva cuvinte și ne-am urat unul celuilalt cele bune. Atât. Încercarea de a minimaliaza reușita diplomatică a întâlnirii dintre președinții Trump și Iohannis mi s-a părut și un atac orchestrat împotriva ambasadorului Maior, o acțiune care mută ”în afară” încleștări ”interne”.

Ambasadorul Maior a apărut în fața unei comisii parlamentare care anchetează. Ce anume? Afirmațiile dlui Dan Andronic în legătură cu persoanele prezente la o sindrofie organizată la reședința sa de dl Gabriel Oprea (pe atunci Vicepremier) în seara zilei turului al doilea al alegerilor prezidențiale din 2009. Printre participanți, Laura Codruța Kövesi (Procuror General), Florian Coldea (Adjuct al Directorului SRI), George Maior (Director al SRI), Vasile Sebastian Dâncu (ministru) etc.

Am citit cu atenție unele întrebări puse de “anchetatori” ambasadorului Maior și răspunsurile acestuia. Mi-a plăcut că a răspuns la întrebări care meritau un răspuns și că a refuzat să răspundă la altele, care meritau tăcere. Este la mintea cocoșului că viața privată a unui director de serviciu secret se supune altor rigori decât viața privată a unui vânzător de covrigi, dar este o aberație să refuzi unui asemenea om dreptul la o viață privată, libertatea de a-și întâlni prietenii și altele.

În vreme ce ”anchetatul” mi s-a părut rezonabil, unii dintre ”anchetatori” au ținut să-și dea în petec. Ce caută fostul (?) ofițer acoperit Robert Turcescu cu ifosele sale de civil printre anchetatori? Cumva, răzbunarea subalternului? Pe când o comisie care să stabilească cine și de ce a înșurubat un ofițer acoperit să modereze dezbaterea dintre cei doi candidați? O comisie care să urmărească imprimarea dezbaterii și să stabilească spre care dintre candidați au luat azimutul epoleții clarobscurului polcovnic Turcescu.

Adresându-i dlui Maior întrebarea: “Dacă aveați o întâlnire cu bin Laden și era o întâlnire privată era în regulă?”, dl Liviu Pleșoianu, deputat PSD, a bătut recordul de stupiditate. A pune semnul egalității între o întâlnire privată cu unul dintre capii terorismului și întâlnirea unor demnitari români în casa unuia dintre ei aruncă în ridicol activitatea respectivei comisii parlamentare. Și acesta este un cadou imens făcut de “anchetatori” “anchetaților”.

De la dna Kövesi aflăm că „La data de 27 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că procurorii nu pot fi citaţi si obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale fac parte din autoritatea judecătoarească.” De la Comisia de anchetă aflăm că decizia respectivă permite, “în mod excepțional” procurorilor să participe la audieri în Parlament. Una din cele două părți – un grup de parlamentari sau procurorul DNA – dovedește că nu știe sau nu vrea să recunoască pe ce lume se află. Și asta nu mai e, de mult, ceva “excepțional” în România.

Desen & © - DION

Desen & © – DION

Înainte de a exista ca structură infracțională bine organizată, “Noi suntem Statul!” este o stare de spirit. Ajunsă la incandescență, ea devine o mentalitate-obsesivă. De fapt, nu există o structură ”Noi suntem Statul!” Există mult mai multe asemenea structuri. Sau, dacă vreți să ne păstrăm la una singură, ea există, dar componența ei nu este bătută în cuie. E variabilă. Se înmulțește prin sciziparitate: iese unul, intră doi. Cade un cap – cresc trei. Se usucă un cordon ombilical – sunt grefate cinci.

Într-un fel saul altul, și “Pinalti”, și Dorin Cocoș, și Elena acestuia (și a altuia), și Traian Băsescu, și Adrian Năstase, și Sorin Ovidiu Vântu, și Adrian Severin, și Sebastian Ghiță, și mulți alții au făcut parte la un moment dat din echipa de călușari nucleari ”Noi suntem Statul!”. Azi nu mai fac. Și sunt tare supărați. Supărat foc este și dl Andronic, care a amușinat (cu foloase materiale și de informații ”pe surse”) pe lângă ”Noi suntem Statul!”, în diversele ei componențe.

Cum a înțărcat bălaia și noua echipă a ”Noi suntem Statul!” i-a arătat pisica dlui Andronic, proprietarul majoritar al Evenimentului zilei face o criză de conștiință și vrea să ne ajute să aflăm adevărul. Futilitate în stare pură, căci adevărul îl știm de mult – indiferent de echipele care au format, rând pe rând, ”Noi suntem Statul!”. Numai că în România cu adevărul nu poți cumpăra nici ouă, nici cărți, nici medicamente, nici asigurări medicale, nici nu-ți poți plăti ratele la casă.

Domnule Andronic, spuneți-ne o minciună babană, enormă, bine simțită, adânc trăită, și poate găsim un punct de unde comisiile acestea de anchetă să înceapă a avea un obiect al muncii. Dumneavoastră, dle Andronic, chiar nu v-ați săturat de atâta adevăr? Hai, acum pe bune, nu-i așa că și dumneavoastră v-ați simțit, deseori, făcând parte din ”Noi suntem Statul!”? E chiar așa dureros să vezi că “Noi suntem Statul!” nu-ți mai face cu ochiul – ”Dane, fii pe pace. Și tu ești statul, prietene!”?

Înțeleg ce vreți să ne spuneți – cei care au uitat de dumneavoastră și cei care vor să vă înfunde nu sunt cu nimic mai buni decât dumneavoastră. Ba sunt chiar mai răi. Probabil că este adevărat, dar ce putem face noi, ceilalți, când ”Voi sunteți statul!”? Tot timpul.

Și-apoi, domnule Andronic, cum singur ați spus și reiterat, în seara cu pricina nu ați observat nimic care să indice că dl Oprea și prietenii săi (altfel, nici pe departe demni de a avea o zi  în calendarul sfinților bisericii ortodoxe române) ar fi fost implicați în fraudarea alegerilor. Așadar, cred că puteți fi de acord cu mine că tot ce va ancheta până la urmă augusta comisie este dacă bucatele și băutura au fost de calitate. Or, vorba dlui Maior, asta este o “chestiune privată”, chiar și într-o seară de alegeri.

Au fost de calitate, domnule Andronic?

P.S. Dacă s-ar dovedi că grupul infracțional “Noi suntem Statul!” a fraudat alegerile în favoarea candidatului Traian Băsescu, beneficiarului fraudei nu i s-ar întâmpla absolut nimic. Știți foarte bine acest lucru, așa că tevatura pe care ați stârnit-o, dle Andronic, este un fel de derapaj controlat, încă un efort de a-l ține pe prietenul dvs. Traian Băsescu în primplan. Tot ce vă scapă cred că este un detaliu important — ce naște “pe surse”, “pe surse” moare, dle. Andronic.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • AT

  D-le Tudoran, am crezut mereu că sensibilitatea este nu doar o formă de cunoaștere, dar și de putere. Dvs. sunteți un domn sensibil, iertați-mi caracterizarea în public.Problema sensibilității, incongruentă cu puterea, este că se ocupă inclusiv de nesemnificativ.
  Deocamdată am două lucruri de spus. Unul este că există terorism de stat. Conceptul clasic are sens, dar el poate fi nuanțat în privința unor fenomene, procese, evenimente românești. Dacă unii cetățeni își amintesc bine, despre terorism de stat vorbim. Tocmai asta ne desparte de Bin Laden. Și pe cetățenii americani, dintre care unii specialiști anti-tero care au avertizat că niște băeți fac ce fac. Liniște, pace, petro-dolari.
  In al doilea rând, Dl. Andronic, rudă de generali, este trompeta utilizată și de Dl. Maior, de ex., să ne amintim cum se lăuda acest personaj că el semnează orice mandat de monitorizare a SRI. Al meu nu l-a semnat. Dar a fost la fel de ilegal, deși contra Dlui Maoir, marele ambasador la 30 de ani, nimeni în drum, dar negociator al aderării României la NATO. Unde au fost generalii, sute, ai patriei? Sărut-mâna, șefu!
  Statul este clar. Este corupt până în măduva oaselor nepoților lor. Statul. Judecători (cei mai puțini, dar sunt, încă), procurori, cei mai mulți, polițiști, depinde, securiști. toți la ordin.Adica toți corupți, indiferent de ce cred. Intern. Extern sunt clar niște gunoaie, anume aleși.
  Problema este și concluzia: nu cumva se pregăteau acești impostori de o lovitură de stat? Pe care au dus-o la capăt doar din decembrie 2014, că au scăpat de ăla nelalocul lui, nervos și autoritar. Și au urmat doi ani. Și acum vine pericolul.
  Chiar și ei se tem de ceea ce știu că se poate întâmpla, și aua încercat să țină sub control, prin corupție. Dar armistițiul financiar s-a încheiat.
  Și eu sunt sensibil. Dar nu mai accept sensibilitatea, accept doar ceea ce devin.Și sunt informat, doar eu.

 • AT

  Și ca să completez tabloul. Un general, pre numele lui Ivan, de armată ( nu ăla care acum a renunțat să mai fie „civil„ și s-a dus la SRI, la gunoaiele patriei), de la Camera Deputaților pus să se enerveze, m-a rugat să duc un material la Cluj. D-lui Puscas,mare profesor care își favoriza rudele, și cei recomandați de SIE (că deh, fuse ceva consilier la Washington, exact in 1990, ghici ghicitoarea mea cum de s-a format grupul de la Cluj), viitor, peste 7 ani, negociator sie cu UE. Și acum mă întreb de ce nu am aruncat dracului ditamai volumul, care privea Apărarea Europeană Comună, sub forma unei Armate.
  Am fost corect. Imi pare rău, Trebuia să-l bag, și o voi face, indiferent ce fac sau cred gunoaiele de colegi ai lui, detașați la București.

 • AT

  În fond, de ce Universitatea este scrisă cu majusculă? Toată lumea știe că profesorii universitari, cu rare excepții, formează cuiburi informative. De cuci stipendiați, și protejați.
  Doamne-ferește să nu mia apară niște specialiști în geopolitică, că dracu își va pierde stăpânirea totală asupra României. Prin extincție războinică, șobolanii securiști plecând spre zări mai albastre, cu tot cu banii lor nedeclarați la fisc.

 • L-am cunoscut bine poe dl Puscas la Washington…

 • Dl Andronic a fost si va fi prieten cu toata lumea, dar cand “lumea buna” il mai uita, dl Andronit ii face semn “Alo, si cu mine cum ramane?” Lovitura de stat? Mai greu. Poate o lovitura de stat “de catifea”…

 • AT

  Lovitură de stat sigur, D-le Tudoran. De catifea sau nu, asta probabil era o condiționalitate la care ei erau foarte atenți. Americani, oficial. Dar să nu uităm că rușii sunt mai prezenți ca americanii. Rușii sunt americani, în România. Eu simt asta. Am simțit asta, ani de zile, că doar nu pentru că sunt eu super-inteligent s-au încăpățânat ei să mă . Deși sunt inteligent. Dar asta nu înseamnă nimic.

 • AT

  Asta poate însemna multe. Dacă l-ați cunoscut, îmi pare rău pentru Dvs. Chestiunea se ia, este aparent epidermică, dar este fatală. Chiar dacă interlocutorul are proiectul lui.Dacă l-ați cunoscut altfel, atunci știți dspre ce vorbesc.
  Mie îmi este egal.

 • AT

  Clujul este un specimen diferit, unic, incompatibil cu restul țării. Eu am prins perioada când puteai distinge un sudist de un ardelean după modul cum se manifesta, atitudinea generală. După cum mergea pe stradă.
  Azi Clujul nu știu cum este, nici nu vreau să știu, ce pot spune este că spiritul limitat, conspiraționist, practic, încrezător în sine, probabil s-a adâncit, interiorizat până la punctul în care orice individ din Cluj, chiar dacă vine din Bistrița, trecut prin școala tipică,
  merită să conducă România.Oamenii foarte inteligenți din Cluj nu și-ar da seama, nici dacă ar fi trași de mânecă de colegii lor ciripitori.Sigur, trebuie o legitimare. Bani, ori studii la aceiași, ori penibili, în generali.Inevitabil sunt civilizați.
  Asta este realitatea.

 • AT

  Dar cred că știți, dacă spun ce cred și ce știu despre aceste personaje, te dau în judecată. Toți informatorii, d’apoi ofițerii chipurile acoperiți, toți se consideră jigniți. Calomniați. Nu îi deranja când primeau dolari diurnă, când își turnau colegii, pe toți pe care îi întâlneau, serveau patria. Acum se consideră calomniați. Toți cei care sunt peste 50 de ani sunt așa.
  Mai rău este cu tinerii care au fost crescuți de acești jigniți pe viață. Ei sunt nulitățile care pot face diferența dintre Securitate și Academia de Informații a SRI. De SIE nu se vorbește, deși eu vă pot furniza semnalmentele. Sunt rebuturile, cei care s-au milogit cu informații de poliție politică, că doar nu mai există așa ceva. Poți ajunge ambasador, director in MAE, psiholog la SIE.Ce este interesant este că sunt folosiți în comun, unii.
  Doamne-ferește să fie implicat și Rectorul, că ar respecta o tradiție practic seculară.
  UBB, Doamne-Fereste!

 • AT

  Dar asta înseamnă enorm pentru mine. Eu nu valoram mai mult decât alții pentru ei, deși sunt foarte bun. Dar ei credeau că sunt vulnerabil. Când au descoperit că nu sunt așa cum credeau, au încercat să mă facă vulnerabil. Dependent. Cu lovituri clare, bine pregătite.Așa se fac spionii.
  Au făcut o mare greșeală.Eu nu uit și nu iert jigodiile securiste care au lucrat la cazul meu. Poate că nu îi voi afla pe toți, dar cert este că vor înțelege toți cei care s-au ocupat de mine, și se ocupă chiar și acum, când scriu, că asta este o mare greșeală.Toți cei care au știut, toți cei care au lucrat, toți cei care lucrează.
  Și unde nu voi putea eu, sunt sigur că nimeni nu va rămâne nepedepsit. În cel mai monstruos fel posibil.Meritat. Să știe că Securitatea nu te apără, deloc.

 • AT

  Unde nu voi putea, soarta va putea. Termenul de 2 săptămâni este valabil.Iar dacă nici soarta nu poate, atunci se aplică metoda din armată. Toată lumea suferă.

 • AT

  Apropo. Este un fapt. Dl. Iohannis a aflat, ]n campania electorală, dincolo de „zgomotul de fond” pesedist, ceea ce nu pot comenta, că este unul care învârte la o ciorbă. Și îi spune altuia,în cazul de față tatăl meu, dacă imi este permis să citez, ”când ai de-a face cu lucruri sensibile este mai bine să o iei ușor„. La B1Tv sigur există înregistrarea, dacă patronii nu au sărăcit prea mult, în lipsa unui alt Bancorex.Că Eximbank este dedicat.
  Dl. Iohannis a zis așa: ”parcă se aude cineva care face mâncare.”
  Eu sunt ăla.
  Văd că sunt obligat să îmi amintesc lucruri uitate, demult.
  Și fac o ciorbă nouă.Pentru Dl Iohannis și sistemul securist care îl susține, pentru bani.
  Sper că sunt auzit din nou.Dă-o dracu de viață privată. Noi suntem stăpâni, din seara asta. Iarăși.

 • AT

  Salutări din Târgoviște. Cu cei 32 sau 33 de voievozi, că nu se știe exact.Oricum Dl. Iohannis nu este unul.

 • AT

  Dar șeful SRI da. Deși este cam brunet. Cam infractor. Cam mutat de la Prahova că prea făcuse nefăcute. Se recomandă ca Radu Florian.Deși este cam marin, rău.Constantin.
  Haoleu…

 • AT

  Am lipsit un pic de acasă, în seara asta. Sper că nu mi-a pus iar microfoane, ca în vremurile bune. Radule, radule,nu te dai pe ei o ceată. Nu, Marine?Ai greșit că nu mai respectat.

 • AT

  M-ai respectat cât să mai pui niște microfoane.Nu mă interesează că ai primit ordine de la București. Să îți spun pe drept. Sictir!

 • AT

  Stai liniștit, Țuțuianu este în buzunarul vostru. Nu se ocupă de drepturile și libertățile cetățenilor. Deși a fost judecător, parese. Brrr…Banii îl rețin.Sper să va dea, vouă, țiganilor de la SRI Dâmbovița, calificativ maxim.Să vă avanseze. La Cluj.

 • AT

  Doar să-mi spui, Marine, dacă pot vorbi iar in direct. Cu toți dușmanii voștri. Sau cu șefii voștri, care unul este cam nefericit, că predă Etică. Cine dracu a mai auzit de un securist care să predea etică?
  Da las că Eduard se va sesiza. Mult mai bine decât colegul lui de an, care trebuia să fie șef la 2și-un sfert, propus de Șefu Blaga Vasile. Da Marine, n-ai avut noroc în viață.
  Dar încă poți pune țiganii din dotare contra mea.Ai mai făcut-o. Știi unde să mă găsești.

 • AT

  Haoleu, Doamna Codruța, sunt niște țigani care au averi pe care nu le pot justifica. Unul este Marin Constantin, alias Radu Florian, a ciupit și el ce a putut, și-a făcut o casă, ca tot țiganu, da dacă cineva îi verifică averea, nu poate justifica. Legea ilicitului, D-na Codruța. Unde mai pui că țiganu este util, știe toate secretele din Prahova, toate secretele kaghebiștilor. Cum se spală bani, cum dispare produsul din petrol, tot. Marin Constantin știe tot.
  Păcat că țiganii sunt imuni la cercetarea penală. Mai ales dacă sunt din SRI.

 • AT

  Da de fapt țiganii sunt imuni la orice. Sper să fie utili in crimele viitoare. Crime de stat.

 • AT

  Să vă spun pe scurt. Maior, Coldea, plus cei 4-5 generali SRi scoși oportun la pensie ar trebui arestați imediat. Nu să aibă pensii de 2-3000 de euro. Ar trebui arestați.
  Dl. Eduard, cu voia celui care dacă rămânea in RFG nu era angajat nici măcar bodyguard la discotecă.a decis să să încalce art. 16 din Constituția României.
  Să zic ce îmi vine? Să ne pișăm în grup pe Constituția României. Noi o respectăm, securiștii nu.Inclusiv cei acoperiți, ajunși mari șefi.

 • AT

  De arestat nu are cine. Nu penibilii care se declară procurori, ori judecători militari. Care investighează ceva ce le incumbă șefilor armatei, apoi șefilor civili. Dar penibilii nu au curaj.
  Atunci ne bazăm pe fenomene nedeclanșate de oameni, pentru a face justiție. Că dreptate este clar că nu se poate.

 • Bircea Dili Madea

  INTERNEAZA-TE REPEDE LA SOCOLA

 • AristotelCostel

  “mulți alții au făcut parte la un moment dat din echipa de călușari nucleari ”Noi suntem Statul!”. Azi nu mai fac. Și sunt tare supărați.”

  Alții mai fac, dar asta este o “chestiune privată”!

 • AristotelCostel

  România și-a trecut în cont premieri pușcăriași, poate vor fi și președinți, dar generali din servicii n-o vedem niciodată la pârnaie.
  Era unul care și-a vânat în cap un coleg de afaceri, nici ăla n-a ajuns unde trebuia.

 • DG Ontelus

  jupâni și jupânițe// voi chiar credeați că face sluj/ bârfea cu grupul de la cluj/ v-a-nduioșat cumva speranța/ noroc cu grupul din constanța/ știu își dorește-ntruna bani/ faimosul grup din botoșani/ și încinsese-un chiloman/ vestitul grup din teleorman/ de la un timp suspect de ud/ e grupul de la năsăud/ dăduse iama-n urdiniș/ barocul grup de la timiș/ da îi plăcea s-o ia hai-hui/ semețul grup de la vaslui/ ne înjura clar printre dinți/ decentul grup din mehedinți/ ci fluiera-n final partida/ sărmanul grup de la harghita/ motocicletă cu ataș/ avea un grup din călărași/ era galant cu fiecare/ drăguțul grup din satu-mare/ i se dusese vestea zău/ ca membru-n grupul din buzău/ căci termina tot primul treaba/ celebrul grup de la suceava/ stătea în spate ca un spin/ grupul din caraș-severin/ umplea vapoare cu făina/ bănosul grup de la brăila/ ‘suflet candriu de papugiu’/ sugera grupul din sibiu/ putea să facă totul borș/ proverbialul grup din dolj/ se știe că mereu te-ngrași/ cu cei din grupul de la iași/ cu o splendoare ca un giulgiu/ te-așteaptă grupul de la giurgiu/ să te ferești să o iei razna/ chiar dacă-i grupul din covasna/ folositoare-i o surcea/ îți spune grupul din tulcea/ deci nu mi-o lua-n nume de rău/ prudent e grupul din bacău/ doar chefuiește toată seara/ sonorul grup din hunedoara/ eu zic să ne avem ca frați/ clamează grupul din galați/ vă pare că vedeți un moș/ greșit e grupul de la gorj/ situația se vede mov/ când ești cu grupul din brașov/ să fie clar nici usain bolt/ nu prinde grupul de la olt/ nimeni nu-i poate ține-n lanț/ pe cei din grupul de la neamț/ unde-ai aflat de toată salba/ mi-a arătat grupul din alba/ de fetele se uită galeș/ se-ascund în grupul de la argeș/ ți-ai amintit că-i harcea-parcea/ ai ignorat grupul din vrancea/ exist-un tip destul de gureș/ membru în grupul de la mureș/ nici nu mai știu un’ ne ducea/ grupul cel mândru din vâlcea/ stârnea pe loc un mare iureș/ voiosul grup din maramureș/ jongla și cifrele și slova/ cosmopolitul grup prahova/ aveai nevoie de un card/ know-how la grupul din arad/ bicicleta și-a rupt spița/ rezolv-un grup din dâmbovița/ de apă ți se face dor/ cunoaște grupul din bihor/ ai nostalgia unui love/ dă telefon grupului ilfov/ s-a defectat puțin portița/ artiști sunt grup în ialomița/ și-n toate cele tu sporești/ cu grupul de la bucurești

 • Liviu Antonesei

  Eu nu mai comentez, ca vad ca nu mai e loc, dar preiau textul! Auguri!

 • Pingback: Antologic: Dorin Tudoran – Luluța, bin Laden și clarobscurul Turcescu | @ntonesei's blog()

 • Edisqus

  Toata lumea’n strada sa scapam naibii de Dragnea.

 • DG Ontelus

  argon-argou// așteaptă toți înfrigurați/ și se întreabă ce postați/ sunt mulți ce-ar vrea să mă opresc/ mi s-ar părea ceva grotesc/ căci sunt atâtea lucruri care/ necesită măcar o floare/ ba chiar vreo trei-patru postări/ creații studii sesizări/ fine-analize comentarii/ despre cum se învârt biștarii/ să știți că nu-i de ici de colea/ n-aș vrea să v-afișați fasolea/ mă consolează însă mișu/ visând cum îi lucește șișu/ încă te uiți în terfeloage/ au între file ceva goange/ așa că stați vă rog pe pace/ dacă vorbește de fapt tace

 • DG Ontelus

  legitimă iubire// unde e lege nu-i tocmeală/ că doar e școala ardeleană/ dar stați cuminți e la plesneală/ ia cu plăcintă dobrogeană/ dorești albastru de cerneală/ melancolia moldoveană/ toată familia trăiască/ având ambiție-oltenească/ să nu ajungi cumva la blană/ ai ia maramureșeană/ afacerile vrei să-ți crească/ doar clevetirea muntenească/ credeai cumva că e de-o seamă/ cânta fanfara bănățeană/ când ai nevoie de pastramă/ gust-o pe cea bucovineană/ fără să vrei ai spart o cană/ ia-ți un ulcior marcă crișeană/ și pe oriunde ai umbla/ să ai în suflet țara ta/ căci peisajele din ea/ tu nicăieri nu vei afla/ iar oameni mai buni și frumoși/ în lumea asta n-au fost scoși

 • DG Ontelus

  bibliografie// ceva probleme și-un refuz/ iar l-au umflat pe nea urmuz/ mici echimoze simți la gioale/ aiurea e doar caragiale/ îți faci cumpărături la tesco/ e ‘cântăreața’ lui ionesco/ interesat de z. brzezinski/ e mult mai bun monciu-sudinski/ s-a-mpotmolit un pic discursul/ rezolvă preda cu ‘intrusul’/ nu l-ai crezut pe bruno wurtz/ remember stancu din ‘desculț’/ ai nostalgii de la petrila/ știa rebreanu în ‘gorila’/ întotdeauna e ca-n vis/ citesc ‘sărmanul dionis’

 • AristotelCostel

  Ați uitat finalul. “Pup Băs”!

 • DG Ontelus

  răspuns// eu chiar vă mulțumesc frumos/ dacă vă pare că-s mieros/ am mai vorbit chiar cu umor/ despre l’a(r)gent provocateur/ puteți să credeți ce doriți/ e gratis scrisu-n kilobiți/ vă știu pozițiile pe net/ și pentru ele vă respect/ chiar dacă multe nu le-accept/ sunt doar un pic mai degajat/ ura și răul n-am gustat/ chiar personajul invocat/ cu mult venin a împroșcat/ cam tot ce-nseamnă violență/ îți face rău chiar elocvență/ deși mesaju-i mai urât/ și pentru asta vă salut

 • AT

  O să-ți fac o vizită. Și-ți aduc și o portocală ploieșteană, mucegăită de atâta stat sub protecția patriei apriori mafiote.

 • AT

  Se pare că vă înșelați. Au fost vreo doi generali puși la adăpost. Unul a fost la rivoluție, pus deoparte să nu îl întrebe foștii lui „colegi„ ce a făcut și în contul cui. La evenimentele epocale. (plus un colonel, scos de Astalosz pe motiv de de pictiseală, și pus șef la contraspionaj pe țărișoară. Formalitățile au fost inexistente, practic.). Al doilea a fost unul Păltânea, Prahova SRI. Probabil că nu a făcut față cerințelor noilor șefi integri, în contextul în care contrabanda cu petrol prin embargou nu a putut mulțimi pe toți generalii patrioți.Care apărau Constituția prin infiltrare cu buni „prieteni„. Ca și azi, când se ocupă cu statisticile, care dintre șefii lor, puși de alți generali de încredere, tot de la Băneasa originară, au fost și sunt rebuturi premiate, decorate și pupate.
  Or mai fi fiind și alții. Deși directorii ziși civili au avut grijă mereu ca procuratura militară să fie folosită doar la relații publice, cu cei care îi iubesc când vor ei.

WP Admin