≡ Menu

Lilium candidum

 Crin Antonescu:

“Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi”.

  
 
 
 
 

Desen & Copyright 2012 - Alex DIMITROV

 

 

 

Chiar nu mai are candidul domn Antonescu nici un prieten care să-l tragă deoparte şi să-i spună, aşa, ca-n popor: “Tacă-ţi fleanca!” ?

Dacă nu mai are, dar îi plac zicerile, iar acum încearcă s-o dreagă, vorbesc eu cu Varujan Vosganian să-l ia deoparte şi să-i spună un proverb armenesc: “Atâta timp cât îţi este în gură, vorba e a ta. Când ţi-a ieşit din gură, nu mai e a ta. “ 

 E a presei.

 

 • cristi i

  Da, asa e. Si din pacate al dracului de bine se potriveste nu numai lys-ului ci si muuuultor altora… Si, iar din pacate, aproape tutulor….

 • mihai rogobete

  Lilium candidum se rostogolește lingvistic din Alea jACTA est.

 • AVP

  Hai sa fim seriosi : ar fi trebuit sa ne dam seama de la bun inceput -- inca de cand l-am vazut vorbind riguros precum personagiile din Scrisoarea Pierduta, Actul IV -- ca cam aci se va ajunge… Homu acesta joaca in alt tragi-comic film: un film produs de Felix Motanu si regizat de mgadea & mbadea.

 • Dorin Tudoran

  @AVP

  eu am fost serios de la inceput

 • AVP

  Florin -- nu spui tzine, persoana insemnata…oops -, sireacu, stie…? :roll:

 • @) Dorin Tudoran

  Ei, daca tacea, filosod raminea! Doar ca va fi auzit probabil de la dl presedinte ca se cauta chelneri, tinichigii…

 • Lobod & Nelivaiku

  Nu stiu altii cum sint, dar noi, trecand in revista liberalii postlovilutionari, blonzi sau bruneti, nu conteste, parca i l-am prefera Crinului Somnolent pe Lilium Halaicum…

 • Dorin Tudoran

  @Lobod & Nelivaiku

  Halal sa le fie, Halaik sa ne fie!

 • InimaRea

  Crinul nu e somnolent, e narcotic. Moarte cu crini era un vis al fetelor de la Dunare, in anii ‘950.

 • napocitaniu

  dom’ tudoran,

  in privintza lu’ antonescu, in varianta antenescu, tziu sa ma abtziu, pentru ca, bag sama, daca mai citesc multa vreme eve(vuvu)zeaua, chiar ar putea sa’mi devie simpatic, la fel cum banui ca mi’ar redeveni simpatic diktatoru’ scelerat, dac’as avea stomacu’ suficient de puternic incit sa ma uit pe “acele” canale, fatza de care labeunu-rile nou aparute sint niste biete glume “soft”, “profesionismu” trebuind sa fie insotzit, in toate cazurile, de shoricu gros si “convingeri” ferme, lucruri nu tocmai usor de gasit daca nu sint si ant(r)enate indelung, chiar cu bani grei

 • Dorin Tudoran

  @ napocitaniu

  Daca le spunea celor de la Evenimentul zilei de apoi ca a fi ziarist inseamna sa-ti faci meseria corect si le prezenta si dovezi ca au fost incorecti cu el, era OK. Dar sa te apuci sa sugerezi ca, daca se schimba calimera si vii tu la putere, niste ziaristi vor avea probleme sa-si mai faca meseria este ca si cum ti-ai da cu stangul in dreptul…

 • @Dorin Tudoran and @napocitaniu Daca as fi rabin as zice “amandoi aveti dreptate”. Este drept ca la un moment dat Antonescu putea sa-si expune opinia intr-un fel coect dar cred ca cei de la Evz merita un astfel de tratament. Daca ne gandim cati dintre ziaristii de acolo sunt cu norma dubla pe la diverse institutii publice si cum considera esi sa-si faca datoria de ziaristi (Chiar dumnavastra domnule Tudran ati fost “acuzat” de ceva de nu s-a intamplat de Mihaies) cred ca o iesire nervoasa se poate justifica pana la un anmit nivel. Pe de alta parte prefer o iesire nervoasa decat o abordare de tip “schimbarea lui Mariu Oprea” macar atyunci stim ca nu sunt ipocriti.

 • Dorin Tudoran

  @ Virgil

  Ca Evenimentul zilei de apoi arata cum arata si face ce face…, numai ca dl CA are nevoie de niste colegi care sa stea cu o plasa de prin porumbeii care-i scapa, din ce in ce mai des, din gura… In acest moment, dl CA nu are nevoie de dusmani, fiindca ce-si face singur cu vorba si nervozitatea lui e suficient sa-l faca necompetitiv pana in 2014…

 • gellu dorian

  Cind am spus pe acest forum ca va veni vremea cind vom da o suta de crini antonesti pe un bo(c)boc de floare, cineva, tot de pe forum, nu spui tzine, persoana importanta, neica, mi-a sarit la beregata. Jungla presei de la noi, din pacate are o recolta mare de asa-zisi ziaristi care joaca dupa cum li se cinta, mulati pe tunica politicianului roman, care, iata, isi arunca produsele nazale in oala cu fasole. Miroase urit de tot!

 • napocitaniu

  dom’ tudoran,

  avetzi dreptate in ceea ce’l priveste pe d-l antonescu, devenit de nerecunoscut de cind alearga singur-singurel pe culoarul care duce colo’n deal, dovedind ca’i fac rau aparitziile multi-saptaminale alaturi de insi cu care, in alte ocazii, n’ar fi fost indicat sa se circule nici macar pe acelasi trotuar.

  privitu’ prea intens in oglinda antenelor ii face, in mod evident, rau.

  dar nu de el ma doare pe mine undeva acum, ci de propaganda natinga facuta de cei pe care “acel” mbadea ii denumea generic “oficiosi”, inca de pe vremea cind nu meritau cu totul acest nume, chestie care strasnic ma enerva.

  nu’si dau seama ca, dincolo de un anumit prag al exasperarii, aproape ca nu mai conteaza ce spui despre “adversarul politic”, cel putzin aici, la romanika, dovada fiind insusi basescul, caruia’i fusesera scoase diverse cadavre de prin dulapuri in preajma campaniei electorale, multe dintre ele cit se poate de reale, care n’au mai avut nici un efect la vot, din bunul motiv ca lumii i se aplecase de la atita bombo(a)nel.

  acuma, “astia” i’au scos si mareshalului “o casa” la interval, nedovedind prin nimic c’ar fi fost obtzinuta ilegal sau imoral, o casa ca sa nu ramiie aia din mihaileanu (de care mi se acrise ca de mere paduretze -- desi era clar ca era o chestie cit se poate de jegoasa) singura…

  iar despre jurnalistii amenintzatzi de antenescu, ce sa zic? nu’i pling deloc, in varianta ca el are sa cistige cumva alegerile (desi, nu cred, multe po(a)nte putindu’se intimpla pina atunci), dovada cit se poate de vie fiind cei care’si cistiga cozonacu’ injurindu’l pe diktator (si care abea atunci vor avea ceva dificultatzi de reorientare).

 • Departe de mine gandul de-a ma erija in avocatul lui Crin Antonescu, mai ales ca dezavuez profund exprimarile in doi peri ale politicienilor care deh, nu-i asa? oameni sunt si ei si le mai scapa jurnalistilor insistenti cate un “gaozar” ori o “tiganca imputita” ori un “mai, animalule” -- ca sa citez numai doua super “animale politice” clasicizate din timpul vietii. Dar, una e sa sâcâi un politician, punandu-i in fata oglinda si amintindu-i propriile incongruente, (ceea cea li s-a intamplat “animalelor politice” ), si alta sa inventezi subiecte de presa si sa bati in piua o apa inexistenta -- cum i se intampla tot mai des lui Crin Antonescu. (Vezi subiectul -- inexistent de fapt ca subiect de presa -- al situatiei sale locative.).

  Daca avocatul lui Antonescu nu sunt, atunci ce ma indeamna sa-mi dau cu opiniunea in acest subiect? Nimic alta decat impresia ca vorbele lui Antonescu, (despre care au dreptate cei care spun ca era mai bine sa nu fi fost rostite) inseamna un pic mai altceva decat par la prima citire.

  Este mai mult decat evident azi ca “Evenimentul zilei de apoi” nu mai este un ziar, ci una dintre multele tribune de propaganda ale media afiliate Cotroceniului. E de notorietate deja ca ziarele ca EVZ nu mai traiesc din vanzarile infime si cu atat mai putin din retururile masive! Politizarea excesiva si polarizarea ditirambico-filipica a daunat grav presei, care si-a pierdut uniform accelerat din credibilitate. Exceptie fac putini jurnalisti, cateva cazuri izolate. Ma refer la unii reporteri cinstiti si la cativa publicisti de caracter, pentru care scrisul la gazeta a devenit un slalom printre redactii si politici redactionale si o batalie cotidiana pour sauver sa peau (concret, pielea obrazului.)

  Daca EVZ si altele ca el nu traiesc pe picioarele lor (de lut, ori de carton), si cu asemenea politici si practici redactionale e clar ca n-au cum s-o faca, inseamna ca de undeva le vine o subventie mascata. Exact in directia asta “a batut” Crin Antonescu cu vorbele lui in doi peri. Adica, in cazul in care nu inceteaza sa piseze in pivele lor ape inexistente, acesti jurnalisti risca sa se compromita intr-o asemenea masura incat, dupa presupusa plecare a sponsorului (cin’ sa fie, cin’ sa fie?), ei nu vor mai mai putea castiga niciodata o paine cinstita in presa. Asta cred ca a spus Antonescu, care ar face totusi mai bine sa sa gandeasca de doua ori inainte de-a le replica deontologilor de azi, care gaseau ca e absolut firesc ca animalul lor politic preferat sa trancaneasca cu DDtv zise si de ne-zis -- intre doua episoade de brain-washing despre Elodia. Daca prezenta unuia la “Taraf” sau in toiul Elodiadei a fost OK, faptul ca Antonescu da o replica, in sine de bun-simt, intr-un show tv care nu-si face din decenta un atu, devine un capat de tara? Da, de acord, si atunci ar fi mai bine ca dl Antonescu sa se fi abtinut, desi in ambele cazuri evocate aici el nu a gresit cu nimic dpdv al mesajului. Dar nu tot ce e corect e si oportun, iar pentru un politician, tacerea e de aur n-ar trebui sa fie chiar vorba-n vant. Mai ales ca, believe it or not, chiar si la noi multe pasari pre limba lor au inceput sa piara.

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  as repeta pt crin ce sustineam in 2004 pt nastase. “mistourile populare” nu ii prind la fel de bine cum ii vin “manusa presedintelui reales” la al nu stiu catelea congres. Daca lui basec ii vin bine vorbele de genul asta si mizeriile in cazul celor doi se aude “scremutul” de departe.
  Incercarea de a copia “adversarul” este o prostie in genere si o prima dovada a “pierzaniei”. In general intr-o lupta fie ea “politica” daca nu fotbalistica sau sportiva fiecare adversar incearca sa impuna “ritmul” si “tipul de joc”. Cel care “adera” la “tipul de joc” al adversarului in general pierde(in cazul in care adversarul nu a ales un tip de joc pe care nu stie sa-l joace).

  Cat despre “jurnalistii” (eu le zic “jurnalopiteci”) cu “cumul de functie” si la stat si la “privatul care trebuie” si care primesc pe mail informatii privind dosarele in lucru de la procurorul general nu pot spune decat ca nu sunt jurnalisti ci doar “idioti utili” bine platiti.
  Nu imi amintesc ca acesti jurnalopiteci sa se fi inflamat asa de tare nici cand in guvernarea psd un ministru (daca nu ma insel chiar socru lui ponta) le spunea transant ca pot avea accidente si ca viata e riscanta si nici cand “fratiorul prezidential” propunea sa construiasca niscaiva “locuri de veci” pt jurnalistii “feroce”.

  Crin nu mai are statura prezidentiabila(a avut-o cat timp a tinut gura inchisa pe astfel de argumente). Nu vad care e chichirezu sa schimbi pe unul ca basecu cu o clona a sa. Poate doar “imperfectiunea clonei” dar e slab argument.

  Ca sa adaug la ceea ce spuneti dvs cat timp tacea din gura oamenii mai puteau avea dubii vizavi de “omul” din spatele functiei de sef de partid si candidat prezidential. Deschizand-o astfel nu a facut decat sa aduca o stare de certitudine.

  In rest salut eforturile grele ale amicul meu niku electric de a gasi “argumente” sa nu-si mai schimbe “orientarea” :-). Are nevoie doar de un “mic” indemn. Fariseismul si ipocrizia au devenit o a doua natura si pt romani urmand indeaproape “exemplele personale” ale strambilor politicieni.

  Suna a “Lasciate ogne speranza, voi ch’entrate” chiar si pt cei care nu au iesit nicicand :-(.

 • Pentru Anastase, De 8 Martie, Cu Dragoste Si Respect, Noi Poporu’ ! Jos Basescu!

  Sincer sa fiu imi este efectiv greata sa mai si tastez numele acestei nenorocite pe care o tara intreaga a vazut-o furand ca in codru si care astazi, doar cu gandul la cascaval, crede ca lovindu-i la buzunar pe cei din Opozitie aflati din motive lesne de inteles si pentru ultimul imbecil, in greva parlamentara, aceeasi greata potopindu-ma si la gandul de a face rime de ulita si/sau rapsod popular pe temea ei, insa ceea ce pot produce sceleratii astia in materie de propaganda nazista pana si pe Geobbels l-ar fi bagat in lividitate de invidie. Eu nu stiu cui cred ei ca se adreseaza cu o astfel de propaganda ca cea redata mai jos si nici nu stiu cum de beneficiaru’ chiomb (este el imbecil, da’ nici chiar asa) cheltuie banii pe care ni-i fura ca sa plateasca o asemenea hartie de w.c. folosita gata. Mostra de idiotenie mai mare eu nu cred ca se (vorba unuia din Vacanta Mare) “ezicsta”:

  “Cunoscând cu certitudine că se lucrează la o premieră pentru viața parlamentară românească, anume sancționarea pecuniară a chiulangiilor și că, indubitabil, greviștii USL nu vor avea cum să scape nearși grav la salar, Victor Ponta a ordonat membrilor PSD să își ridice repede indemnizațiile pe februarie pentru a le dona unor organizații caritabile. A mai și trâmbițat pe toate canalele că așa va trebui să procedeze lunar toată lumea, până la toamnă, când or veni la putere. Abaterea se va sancționa cu excluderea din PSD, a decretat verbal co-președintele Uniunii. El însuși și-a donat banii unei fundații care se ocupă de copiii bolnavi de cancer și va continua s-o facă toată durata grevei parlamentare. Asta, sanchi, ca să acopere găurile din sistem create de PDL, de Duță-Morfină și să aline suferința unor oameni bătuți de soartă. Iar dacă cineva le va tăia indemnizația greviștilor cu inimi mari, hapsâna de Roberta Anastase, gen, păcatul să fie al ei! A arătat presei și prima chitanță. Deși știa că-i și ultima!

  Eu încă mai cred că o asemnea ticăloșie nu-i putea trece prin cap unui tânăr politician de care se leagă năzuințele întru mai bine a milioane de români. Eu încă mai sper că, la momentul oportun, Victor Ponta se va lepăda de fiecare eminență neagră, de una câte una, ca de o Geoană stricată. Căci să promiți unor copilași mușcați de moarte câteva milioane de euro, cât s-ar fi strâns până la toamnă din indemnizațiile donate, când tu știi exact că nu le vei încasa și când faci asta doar ca să o bagi în rahat, încă o dată și mai adânc, pe Roberta Anastase și implicit PDL-ul – așa cum îți închipui tu și cu cei doi-trei maeștri ai josniciei rămași în umbră – trebuie să-ți calci tare pe suflet, oricât l-ai avea de pocit!”

  Din motive de bun simt elementar si pentru a nu jigni inteligenta poporeanului mioritic nu dau sursa acestui extras, precizez doar ca “emitentu” este un ilustru intretinut al bordelului basist, stipendiat din banii contribuabilului sa scoata o “fituica” electronica” de-i zice Kamikaze, fituica in care se produce cu asemenea produse fecalo-tembeloide.
  In viziunea acestor descreierati borfetu’ de Anastase este Zana Maseluta, iar Ponta dar mai ales Antonescu, care a indraznit, hotu’ dracului, sa-si faca un apartament cu credit ipotecar cand veniturile din salariile sale si ale sotiei depasesc 10.000 de Euro pe luna, sunt Zmeii cei Rai care:- auzi dom’le ce tupeu pe ei, banii de diurna cuvenita pe perioada protestului parlamentar au indraznit sa-i doneze in scopuri caritabile bolnavilor de cancer si nevoiasilor.
  Noroc cu Aceasta Alba ca Zapada penetrata de numarul de deputati ai Puterii,in frunte cu printul cel chiomb ,care i-a salvat pe romanii necajiti ce ar fi luat acesti bani nemunciti readandu-i astfel moralei portocaliii care ne invata sa muncim nu sa intindem mana. Asa ca, bolnavi de cancer, jos din patucurile caldute si mana pe lopata, lasati-va de cersetorie, nerusinatilor! La munca cu voi!

  Prinsa cu chilotii’n vine, cand facea pipi pe noi,
  Anastase, cea cu smenu’, numarand din doi in doi,
  Haleste tupeu pe paine si se jura ca nu fura,
  Cand intreaga romanime a prins-o cu votu-n gura.

  Saracuta e turbata si nu vrea sa se dea dusa,
  Din pozitia in care de tatuca ea fu unsa,
  Ca sa fure ca in codru si-n dispretul tuturor,
  Fara jena sau vreo teama, umilind intreg popor.

  Ba, mai mult, ea facand legea ca la Dero, doi in unu,
  Acum urla-n gura mare cum ca Pont-ar fi nebunu’,
  Care n-o mai vrea in tronu-i, staroste la hotomani,
  Ci matroana unde-i locul, intre boarfe si golani.

  Din prea multa nesimtire si cu gand la razbunare
  (Din vechime stim ca prostul alta arma nu prea are)
  Vrand s-o gate c-USL-ul prin metoda mercantila
  Ea-i ataca la diurna dovedind ca-i infantila.

  Roberta nu realizeaza ca luand dreptu’ la slujbasi,
  Lasa fara de-ajutoare pe bolnavi si nevoiasi,
  Care belestema tampita ce-si doreste razbunare
  Si-umileste romanimea ce-n strada de foame moare.

 • Gheorghe Campeanu

  “Inflexiuni” retorice de acest gen par desprinse din glosarul culturii politice al luminariilor Pacoste, Priceputu, Potop, Maciuca sau Spalatelu.

 • Dorin Tudoran

  @napocitaniu

  evident ca jurnalistii amenintati de crin antonescu n-au ce sa pateasca, mai ales ca unii dintre ei au “temelie economica” mai solida decat CR.
  cititi interrviul lui teodor bachonschi din ”
  academia catavencu”. Te-ai fi asteptat sa fi invatat ceva din cele prin care a trecut recent. Da de unde. ne anunta ca Miscarea Populara merge inainte cu motoarele roatate la 1000% si ca nu nle pasa “de cei care sparg seminte pe margine.”
  Asta-i marfa, astia-s reprezentantii Gandirii mitocane.. Lozinca lor este Si ce daca? Ni se rupe…

 • neamtu tiganu

  e intradevar miraboland ce timpenii pot spune unele personalitati, nu, nu ma refer la frun propagandist de pe Dunare, ma refer la oameni mari, chiar si fostu nostru pres Kohler a zis ceva mai asa si a trebuit sa se retraga. Chiar si-n echipa nationala engleza a spus unu sau altu ceva si s-au mai retras. De altfel pun accentu pe “retras”, cred ca astia care ajung sus se cred Dumnezei si pierd simtu realitati, d-aia as pune din nou accentu pe “retrage”, chiar daca unu pe care-l stim cu totii poate sa spuna orice.

 • unicornu

  Exagerari peste exagerari.
  Crin A. clona a lui basescu. Sau: acelasi limbaj. De unde si pana unde. Este doar clar si o zice-n fata, fara a folosi limbajul mizerabil al securistului. Remember: la intalnirea face to face dintre ciclop si Crin, ciclopul a pierdut lamentabil.
  Sunt de parerea lui @no name in a citi corecta interpretare a ziselor lui CA.

  A venit vremea presedintilor total democratici ? Nu, nu il scuz pe Crin prin ceea ce urmeaza. Ma intreb doar.

  Sa ne aducem aminte de Emil Constantinescu: toti am sperat ca va demola macar partial increngatura care luase puterea in 1990. Odata ajuns in varf, a facut pe presedintele democrat: nu a clintit mai nimic din sistem. Rezultatul ? Dupa 4 ani s-au reluat aceleasi practici (dar si in cei 4 ani diversionistii tip basescu au pus umarul la demolarea partidelor istorice lovind in guvernare).
  Vrem deci o clona a lui Emil ? Sau un om ceva mai decis, care -- in echipa, nu de unul singur ca actualul -- sa poata curata din mizeria mostenita incepand de prin 1990 si pana in zilele basismului militant ?

 • Dorin Tudoran

  @unicornu

  Nimeni nu poate face, mai ales azi, “politica” de unul singur. Politica este o chestioune de echipa. In Romania este o chestiune de ”
  gashka” sau de “haita”, si din acest motiv mijlocul reprezentati de cei mai multi se scufunda,..

 • Dorin Tudoran

  @marcus

  cam dura…

 • Shadow

  @unicornu

  Eu ce sa fac daca matale nu-i convine ce scriu? :-). Asta e opinia mea.
  1. Clona pt ca vrea sa-i semene, nu e singurul. Si ponta incearca. Aviz “tepelor” din “piata universitatii” basiste si amenintarile cu “procuratura” ale lui ponta contra “noilor opozanti”. In ambele cazuri ceea ce ii vine “manusa” nesimtitului presedinte e “scremuta” la cei doi. Nu vrem sa se mai faca “justitie la tv” si “procese publice de intentie” ? Nu trebuie sa mai acceptam aceste argumente pur populiste.
  2. Eu nu mai vreau clone si ca sa fiu sincer prefer “presedintele slab” celui “jucator”, “smecher”, “tare”. Vreau republica parlamentara si nu prezidentiala sau semiprezidentiala. Oricat de “tampiti” sunt parlamentarii deciziile a 4-500 de oameni sunt mai bune decat cele “unilaterale” impuse cu de-a sila. Nu cred ca Romania, macar pt urmatorii 100 de ani ar trebui sa aibe o republica prezidentiala.
  3. Daca te intreb de ce nu admit partidele “primare” o sa dai din colt in colt. Pt ca influenta “baronilor” in partide e mare si indiferent de partide are un singur scop. Accesul la bani publici. Cu astfel de “exemple personale” romanii nu vor invata niciodata cu ce se mananca “capitalismul”. Si o sa prinda la vot doar “populismul desantat” si demagogia.

  Eu cred ca vremea presedintilor total democratici a fost “sansa” data acestui tip de organizare republicana in ultimii 22 de ani. Azi nu cred ca se mai poate alege cineva “total democratic”. Mentalitatea “hada” a intregii societati in care doar “smecherii” sunt “stimati” si “aplaudati” este marea “reusita” a “tranzitiei. Spune-i “reusita” sau si mai bine numeste-o “monstru” al tranzitiei.

  Emil Constantinescu nu a clintit nimic din mai multe motive.
  Primul a fost ca nu a fost ajutat. “Baronii din CDR si aliati” au avortat aceasta idee.

  Al doilea a fos ca “serviciile” nu erau controlate. Nici azi nu sunt. Cat timp va ramane aceasta stare de fapt in Romania nu va exista democratie. Serviciile isi sustin “proprii membri”(pupilii), cei care le dau si “puteri sporite”. Daca nu te “conformezi” cum nu a facut-o EC esti aruncat afara precum o “masea stricata”.

  Al treilea tine si de prostia fiecaruia in parte pt ca si EC a facut greseli, una din ele cand a renuntat la proprii oameni in favoarea celui care la ora respectiva era impotriva retrocedarilor si a proprietatii private nearondate politic. Nici azi acesta nu s-a schimbat chit ca se da de dreapta. Proprietatea privata e “sfanta” pt clientii sai politici.

  Al patrulea e legat si de “infiltratii” din partidele istorice si al “tradarii”(de fapt conformarii la ordin) acestora. Bine organizati au facut “totul” sa distruga “regimul”, sa-l alunge in afara votului. Exemplele sunt atat basescu, roman, severin, dar si stoica, stolojan, radu vasile si multi altii precum dudu ionescu, opris, etc.

  Pana la urma ajungem la “politica de cadre”. Numai “cine trebuie” ajunge “sus”.

 • Florin Iaru

  Ups? Sau cum să zic, Viorele?
  Dragă AVP, dacă zicala ta era pentru mine, atunci ţi-ai greşit andrisantu… Alt Florin p’aici nu văz. Dacă nu ştii domnia ta, eu i-am servit-o Antonescului ceva mai îndesat şi mai pe larg şi mai demultişor, dar, deh, cine nu citeşte rămîne cu părerile de la partid sau cu prejudecăţi din copilărie. Cînd ai să citezi de la mine o laudă la adresa unui om politic, atunci să mă tragi de bretele, monşer!
  Ceea ce mă deranjează e modelul mitocan, model pe care-l refuzai (eu îl refuzai, nu matale!) acum trei ani, dar care văz că prinde la politicieni şi la popor, într-o ţară clădită eminamente pe ură. Oare cine-o fi adus-o la perfecţiune? Care să fi fost dascălul acestei mitocănii în fierbere?
  ups? Nu, nu sună bine. Văleu!

 • sierra

  E buna si vigilenta asta, vanatoarea asta a fiecarui porumbel pe care-l slobozeste Antonescu (ma intreb, totusi, cati dintre noi am reactiona diferit, dupa ce timp de 3 ani, aproape zi de zi, am fi fost umpluti de laturile unor mercenari de presa). Dar ce bine era daca se intampla la fel si cu Basescu. Dar nu, noi am sarit care sa-l votam (si eu l-am votat in 2004), care sa-l pupam in dos, care sa-i scuzam vorbe si fapte de nescuzat… Romania de azi nu e Teatrul Balsoi, e teatru de razboi, iar Antonescu, care n-are chef nici de balet, nici de menuet, a explicat de nenumarate ori de ce Basescu si haita lui nu-i sunt adversari politici, ci dusmani politici. Iar asta nu se cheama isterie si lipsa de masura, ci este constatarea fara ipocrizie gretoasa a realitatii romanesti. O realitate in care o banda de infractori, care stapaneste azi Romania, este in razboi cu cetatenii statului roman.

 • unicornu

  @shadow,

  Vorbeam de exagerari, nu de ingeri 😉 in lumea politica. Basescu este doar un badaran blindat cu dosare. Nu este un mare om politic. O nulitate agresiva ajutata de alte personaje santajabile, corupte, care nu au ce cauta prin servicii sau alte locuri cheie. Ca exista cetateni care sa admire asa-ceva este trist. Se corecteaza in timp. Mult timp. Si atunci, de ce si-ar dori un posibil prezidentiabil sa ii semene ? Doar neispravitii arondati oranjeriei tind sa ii categoriseasca la fel pe Ponta, pe Crin. Ca sa semene confuzie. Cu alte cuvinte “noi avem monstrul original, ceilalti incearca sa ne imite”. Deci -- zic ei -- la ce bun schimbarea ?

  Altfel suntem perfect de acord, si eu mi-as dori o republica parlamentara sau -- de ce nu -- o monarhie constitutionala.
  Dar pana acolo, vom avea sus in deal, tot un presedinte. Dupa actuala constitutie.

  Cat despre servicii, e nevoie doar de o echipa bine sudata si nesantajabila. Plus vointa (ca suna desuet sa mai zici ceva de patriotism). Si ii pune cu botul pe labe. In sensul ca sa-si vada de meserie si nu de politica sau afaceri. Ca doar nu-ti imaginezi ca au scoborat de pe alta planeta.

 • Dorin Tudoran

  @ sierra

  Nu-mi aduc aminte sa-mi fi scapat prea multi — dintre extrem de numerosii — porumbei iesiti din gura presedintelui; de unde si acuzatia aberanta ca i-as fi dusman dlui Traian Basescu!?!

 • sierra

  “de unde si acuzatia aberanta ca i-as fi dusman dlui Traian Basescu!?!”

  Nu era vorba despre dvs, ci despre Antonescu, despre felul in care se raporteaza el la Basescu, il considera dusman politic, nu adversar politic. Dvs nu va poate fi Basecu nici adversar, nici dusman politic, dvs ii criticati “nefacutele” pe un ton rece, moderat, asa cum ati critica derapajele antidemocratice ale oricarui alt presedinte, probabil.

  In tara lucrurile stau altfel, cred eu. Este an electoral, tensiunile si mizele sunt maxime, iar izbucnirile de tot felul sunt abia la inceput. In plus, nu cred ca putem cere o analiza rece, neutra emotional, celor care au trait pe pielea lor “reformele si modernizarile” lui Basescu. Romania este, din pacate, “o tara cladita eminamente pe ura”, asa cum spunea dl Iaru.

 • Domnule Tudoran,

  Eu cred ca Traian Basescu e genul care-i trece la index, drept dusmani, si pe cei care nu-i sunt catusi pe putin dusmani, ci doar ii atrag atentia (cu destula intarziere si -- NOTA BENE! -- doar dupa ce “s-a reals”) ca, desi el n-ar fi un politician rau, (ba dimpotriva!), anturajul ii face totusi mari deservicii! Fiindca, vorba ceea, nu-i asa?, daca iti place Caligula, ar trebui sa-l accepti, la pachet, cu tot cu calu’ pe care si l-a facut senator.

 • Shadow

  @sierra

  si eu am facut ca tine si eu am pus in 2004 boticul la “raul cel mic” si eu am crezut ca “sarmanul stolojan” era bolnav. Nu nu am inceput sa banuiesc adevarul decat dupa seria de atacuri la aliati. Anapoda. Aiurea. Plus acea dorinta de mai multa putere prin alegeri anticipate. In vreme de inundatii catastrofale. Baba se “pieptana” tandru. Si atunci nu vroiam sa cred. ma supara “prostia personala”. Greu de acceptat. Foarte uman. Nu scuzabil insa.
  Ipocrizia aia gretoasa la care faci referire trebuie insa “starpita” mai ceva decat “papusa” aflata in “jiltz” actual. Le-am dat timp “papusarilor” sa pregateasca o alta “papusa”. Asa zis mai “spalata”. Eroare “fatala”.
  Asa ca si noi, eu si sau tu am ajutat la “crearea mitului” populist. Cel care s-a vandut si se vinde inca atat de bine la “mase”.

  Cat despre cel care ar fi trebuit sa “schimbe” paradigma. L-am crezut si pe el la inceput. Am crezut in “politica de bun simt” demult uitata intr-un colt de dulap pe post de “schelet personal”. Inteleg “frustrarea” si nervozitatea cuiva aflat in “prima linie” a laturilor. Dar daca te bagi in “joc” trebuie sa fi pregatit sa “incasezi” si nu sa devii “inaccesibil”. Ba mai rau sa consideri ca singura modalitate de a “castiga” puterea este de a te preta la acelasi joc. La care mental si fundamental nu esti pregatit.

  @unicornu

  sunt de acord cu dta ba as mai si adauga la definitia actualei “creatii” de la “3 coceni”.
  Cetatenii au invatat sa “consume” asta. Iar atat presa cat si politica asta le “vinde”. Iluzii pe post de “circ ieftin”.

  Dar nici nu cred ca “vor sa-i semene” constient. Cred ca au ajuns si ei sa vada ca “unic” argument circul si nesimtirea.

  Daca tu crezi ca eu sunt in vre-un fel “vandut” orangerie sau ca fac atentie la vre-un “argument” ce vine de la “pleiada” de pupincuristi si “clienti politici” ai orangerie te inseli.

  N-am nimic impotriva monarhiei constitutionale chit ca teoretic sunt un republican convins. Dar s-a ajuns prea departe cu manipularea.

  Eu zic ca esti “naiv” sa crezi ca o “echipa bine sudata si nesantajabila” va pune cu botul pe labe unicele “centre de putere” care au condus “destinele” Romaniei in ultimii 22 de ani.

  De aceea continui sa sustin ca pe basescu si oamenii sai nu poti sa-i bati cu “propriile lor arme”, cu “propriul lor joc”. Sunt fundamental formati pe acest “joc”. Consider inca ca nu pot fi batuti decat cu alt “joc”. Joc pe care sa nu-l poata juca. Cu toate ca dupa ultimele “rezerve” scoase la “incalzire” de “echipa conducatoare” bag seama ca se pregatesc intens “tovarasii” sa “schimbe de paradigma”. Or sa devina ei cei cu “bun simtul” si o sa le lase “mamelucilor” opozitiei sa exceleze in specializarea “anterioara”.
  Sunt buni, foarte buni la astfel de lucrari “serviciile”, machiavelici as spune.

  Priviti cum “bajetii de bajeti” “intorc” foaia (Cristian Preda) aplaudand “reusita prezidentiala” de la Bruxelles. Asta ca sa intelegi cat de “adanc” sunt implantati “raspandacii” serviciilor in propaganda.

  Cetatenii care mai ieri puneau bot la circul populist vor fi “influentati” sa adere la “noul bun simt” al noilor “vlastare”. Iar perdantii vom fi tot noi, cei oarecare. Se “lustruieste de zor” imaginea lui MRU dupa ce sarmanul baconsky a dat-o in bara cu exprimarile fata de cei din piata. Cred ca “sufera atroce ca a pierdut cursa prezidentiala” dar nu poate musca mana care l-a hranit. E prea riscant. MRU a castigat momentan partida si as paria ca mai sunt macar unul doi care se antreneaza pe margine in caz ca si acesta calca in strachini mai tare.

 • sierra

  @Shadow

  Nimeni, niciodata nu va fi pregatit sa incaseze minciuni si dejectii secretate de minti bolnave. Oricine ar fi profund indignat si afectat daca s-ar spune neadevaruri despre el, eu, cel putin, as fi. Exista o diferenta clara intre a critica si a calomnia, insulta, minti. Iar Antonescu a facut aceasta distinctie de multe ori, chiar aseara il pomenea pe Florin Iaru ca pe un om pe care-l respecta foarte mult, chiar daca nu este intotdeauna de acord cu el. Florin Iaru, desi l-a criticat pe Antonescu vehement, este autentic si sincer %. Nu-l poti banui ca nu crede in ceea ce spune, e tot timpul cu sufletul in varful penitei . Si e si simpatic, nu te poti supara pe el. 🙂

  Cat despre ideea ca Antonescu incearca sa devina clona lui Basescu pentru a lua voturi, mie nu-mi pare a fi adevarata. De ce ar vrea cineva sa devina ceea ce detesta? Apoi Basescu si Antonescu sunt doua persoane structural foarte diferite. Apropos de asta, imi amintesc doua lucruri care mi-au ramas in minte. Acum cativa ani, Antonescu a aparut o data cu fetita lui intr-o emisiune. Moderatoarea a intrebat-o “ce face tata cand sta pe acasa, se joaca cu tine? ” “Citeste”, a venit raspunsul.
  Al doilea lucru mi s-a intamplat mie, in 2004, a doua zi dupa alegerile prezidentiale. Trece pe la mine cumnatul meu, vaporean proaspat intors din cursa. Fireste, imi exprim incantarea fata de alegerea lui Basescu. Lui i se intuneca privirea si spune “Am fost in cursa cu el. Nu e sanatos la cap.” Eu inlemnesc, il rog din priviri sa-mi spuna de ce, laconicul meu cumnat adauga doar atat: ” O sa vedeti…”

  Uite o “monstra” de azi: Traian Băsescu a comentat în stilul său gafa pe care a făcut-o la semnarea Tratatului pentru disciplină fiscală.
  Preşedintele a încurcat luna martie cu februarie şi a scris în dreptul semnăturii sale data „2.02.2012”. A fost singurul sef de guvern sau de stat care a adaugat data langa semnatura.
  „Aia e semnătura mea, frate! Ce atâta problemă? N-o contestă nimeni la Uniunea Europeană. Dar e frumos, nu? 2.02.2012. Sunt foarte mulţi „doi” în semnătura mea!”

  Nu mai bine punea destu’ si tacea dracului din gura?

 • unicornu

  @shadow,

  Nu, nicidecum nu ma refeream la dta ca parte la oranjaniada, iti stiu pozitiile.

  Si da 🙂 sunt naiv, io ii zic optimism (chiar as fi revenit asupra textului dar il publicasem deja 😉 )

  Nu il cred pe CA ca ar vrea sa speculeze “circul si nesimtirea” cu care ar fi obisnuiti romanii. Pur si simplu lumea se schimba. Chiar si dupa 22 de ani. A se vedea mesajul tinerilor si nu numai care protesteaza. Si nu trebuie sa fie genial sa inteleaga ca 3cocenianul a esuat in balta propriei marlanii si nesimtiri.

 • oblivion

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-crin-antonescu-a-trimis-liberalismul-la-culcare-969305.html
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-crin-antonescu-a-trimis-liberalismul-la-culcare-969305.html
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-il-prinde-pe-crin-costumul-de-smecher-isi-da-in-petec-de-doua-ori-pe-saptamana-96923.html
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/raluca-turcan-crin-antonescu-un-liberal-contra-libertii-de-exprimare-969449.html
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ma-vrea-somer-sau-gadea-prefer-somer-969246.html
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-a-dat-lectii-de-jurnalism-la-clasa-lui-mihai-gadea-faptul-ca-mi-am-luat-un-969369.html
  s.a.m.d. -nu trebuie sa cititi!

  Asadar, in conditiile in care in Excrementul Zilei ieri 4/6 artiole de fond si azi 3/5 ( evident apostolul anticomunismului de salon nu putea lipsi din corul acesta de broaste) au fost atacuri indreptate impotriva lui Antonescu nu cred ca trebuia sa scrieti si dv.(nu spun ca nu aveti dreptate!) pe tema asta-fiindca astfel va plasati singur intr-o companie cu totul NEonorabila….
  De fapt, daca aveti rabdare sa parcurgeti arhiva EVZ din 2012 va puteti convinge si dv ca 50%+ din articolele cu subiect politic sunt atacuri impotriva lui Crin Antonescu [restul fiind exercitii de Laudatio desantate( care provoaca scarba oricui nu are creierul vopsit in portocaliu-putred) la adresa marelui barbat-animal dom Baselu, cel care rupe tot ]… Este astfel, omeneste vorbind, de inteles nervozitatea lui Crin Antonescu cand vine vorba de scursorile de la evz, chiar daca ar fi fost mai bine sa-si tina porumbelul in gura, dupa cum bine ati remarcat

  In rest, asa cum au mai spus si altii inaintea mea, cred ca daca ati fi fost in tara (nu e un repros, Doamne fereste!) si ati fi suportat pe propria piele talharia pe fata, aroganta si marsavia acestor bolnavi care ne conduc, nu ati fi putut nici dv. sa va tineti toti porumbeii acasa…

  Domnule Tudoran, oricat de mult m-as stradui nu pot sa nu-l detest pe acesti borfas vulgar, necioplit, ticalos si cu apucaturi autoritare numit Traian Basecu (va rog sa cititi cu calm epitele, nu exagerez cu nimic: am proprietatea termenerilor), si poate inca si mai tare cohorta de sicofanti felationisti (subspecia Baconski-Cotoi-Biju Morar) de ale caror chipuri descompuse de servilism si discursuri baloase noi cei din tara, ne lovim in fiecare zi ,de ani de zile…
  V-ar trebui nervi de otel pentru a-i contempla critic dar calm pe acesti autointitulati basecofili (No doubt o ramura noua de hominizi care se adauga liniei pedofili-necrofili-zoofili) cum se tarasc precum niste limacsi uriasi balosind in jur TOT SI TOATE- Eu marturisesc ca nu am astfel de nervi (multi nu mai au!), si de aceea ii inteleg pe cei ce rabufnesc, asa cum a facut si Crin Antonescu

  Cu stima..

 • mihai rogobete

  Sunetul democrației românești:

  rel="nofollow">

 • Nelu

  un proverb din Vechiul Testament: “Cine raspunde fara sa fi ascultat, face o prostie shi ishi atrage rushinea” in Proverbe 18:13.Nu e de mirare ca e reluat de intelepciunea populara a unuia dintre cele mai vechi popoare creshtine. Asta, inlegatura cu proverbul armenesc.

 • Da’ ce sincronizare, frate Dorin! (Vezi http://www.evz.ro/detalii/stiri/el-crin-si-sindromul-zelig-969478.html ) No comment!

 • cinic

  No name, imi luash vorba din gura! exact acela e sensul zicerii lui Antonescu si dupa mintea mea.Spiritul de breasla (ce-i drept tinut treaz prin osirdia iubitilor conducatori)ii face pe multi sa tresara la orice pare a fi amenintare.
  Din pacate si Antonescu se cam joaca cu cuvintele,daca nu si cu sensurile lor.
  V-a mai amintiti pamfletul impotriva lui Dinu Paturiciu!??

 • Dorin Tudoran

  @Vasile Gogea

  Oh, I see!…

 • Pingback: Un reply pt Florin Iaru « Viorel Padina()

 • sierra

  @no name #16

  Postarea dvs incepe cu precizarea clara ca nu vreti sa va erijati in avocatul lui Antonescu si explicati si de ce. Sunt total de acord cu ceea ce spuneti, dar cred ca mai exista un motiv pentru care nimeni nu vrea sa se erijeze in avocatul lui Antonescu. In ultimii ani, mai ales de cand a aparut USL, ni s-a indus ideea ca este rusinos, chiar periculos pentru democratie, sa-l aperi, darmite sa-l lauzi pe Antonescu. Daca vrei sa fii considerat un democrat si un anticomunist convins trebuie sa-l aperi si sa-l lauzi pe Basescu, singurul om politic de calibru care s-a luptat cu hidra comunista, nu-i asa?
  Cum eu sunt un anonim care n-are nici ce pierde, nici ce castiga, as vrea, cu permisiunea domnului Tudoran, sa amintesc niste lucruri pentru care eu l-am apreciat pe Antonescu:
  -- Proiectul Johannis a fost creatia lui Antonescu. Faptul ca Basescu a citit Constitutia cum au vrut muschii lui si l-a renumit pe Boc n-ar trebui sa scada meritul lui Antonescu.
  -- Reactia de dupa alegerile din 2009 a fost una atipica pentru politica damboviteana. A iesit a doua zi dupa alegeri si si-a anuntat sustinerea pentru Geoana. Pai daca era invechit in rele proceda altfel: punea pe taraba cele 2 milioane de voturi pe care le obtinuse in primul tur si le vindea pentru turul doi aluia care dadea mai mult. Realitatea TV chiar a facut un clip in care-si exprima respectul pentru consecventa lui Antonescu, dar a fost atat de vehement atacat, incat n-a rezistat pe post mai mult de o zi doua.
  -- El a fost cel care a unit opozitia. A vorbit despre asta imediat dupa alegerile din 2009, cand a inteles ca PDL nu este doar un partid dintr-o cursa electorala, ci partidul stat, care si-a subordonat toate institutiile statului, de la parchet pana la deconcentratele din teritoriu. A fost intrebat de multe ori de ce s-a unit cu PSD, raspunsul a fost mereu cam asa: ce usor mi-ar fi fost sa stau cu mainile in san si sa astept sa cresca PNL in sondaje datorita ticalosiilor puterii. N-as mai fi fost nevoit sa dau explicatii miilor de oameni de buna credinta care ma trageau de maneca si-mi cereau socoteala pentru alaturarea de Voiculescu si Iliescu si nici n-as fi furnizat gloante propagandei portocalii. Eu,insa, spre deosebire de un jurnalist, de un cetatean, de un lider de opinie al societatii civile, am responsabilitatile unui om politic. Care nu poate asista inert la distrugerea tarii sale de catre asa-zisi adversari politici. Poate am gresit, poate nu, am facut-o insa cu credinta ca este singura solutie pentru indepartarea regimului Basescu.
  Ca sa nu mai vorbesc despre dificultatile concrete, tehnice de a face doua masinarii de partid sa functioneze ca una. Ies multe scantei in momentul in care ai de pus 50.000 de candidaturi pe liste, majoritatea comune; in multe orase PNL isi pastrase colaborarea cu PDL, nascuta pe vremea Aliantei DA.
  -- A incercat sa construiasca un guvern din umbra, cu multi oameni noi, profesionisti. Iar a fost atacat din toate pozitiile: basistii ca scrie in fisa postului, PSD l-a persiflat ca ce-i aia guvern din umbra intr-un sistem care nu-i ca ala britanic, eternele primadone din PNL s-au simtit vexate ca nu-s in guvernul din umbra si tot asa.

  Bottom line: cred ca trebuie privite atent ambele fete ale monedei. Cred ca trebuie sa ne placa mai mult nuantele si distinctiile. Nu toti politicienii sunt la fel asa cum nu toti medicii sunt la fel, nu toti profesorii sunt la fel, nu toti intelectualii sunt la fel, in fine, nu toti oamenii sunt la fel. De fapt, nu exista doi oameni perfect identici, ne-o demonstreaza amprentele digitale. 🙂

 • Crin e o păpuşă tragi-comică, uneori are exteriorizări de fată bătrână, alteori de actor intrat prea adânc în rolul revoluţionarului din urma revoluţiei. Asta îmi sugerează mie. Mă şi mir că e suportat în partid de oameni ca Varujan Vosganian.

 • Ultor

  Exerciţiul d-voastră, d-le Tudoran, de punere la punct a ieşirilor necontrolate ale lui CA sunt justificate. În ultimul timp Crin a devenit cam labil- explicabil până la un punct. Totuşi, să nu pierdem din vedre ansamblul politicii româneşti de astăzi; abjecţia puterii portocalii şi a susţinătorilor săi, cu teşchereaua mai mereu plină, din sinecuri sau alte forme de prestaţii ce au ca victimă banul public.
  Să vedem şi tuşele groase. La momentul actual CA e singurul politician de vârf fără legături nepotrivite cu sistemul de dinainte şi de dincoace de 89, cu cei doi vectori ai săi : securismul şi corupţia. Este un om liber şi acest lucru e de-o importanţă capitală într-o ţară ca România, care trăieşte un moment de coşmar prin resuscitarea oamenilor din sistem la toate nivelurile administraţiei(v. şi declaraţiile A.M.Pippidi în acest sens). Sunt foarte periculoase şi jocurile la două capete ale PSD-ului, care are variante de ieşire şi în cazul pierderii alegerilor ca alianţă. Aici, spre cinstea lui, Antonescu nu s-a făcut că plouă, când Nâstase a primit doi ani cu executare. Ori Năstase e inexorabil legat de PSD. În concluzie, viitorul nu sună deloc bine. Tare mă tem că din nou o “să înfrâgem”.

 • @ sierra #41

  Imi pare rau ca v-am dat impresia ca mi-ar fi jena sa-l sustin fatis pe dl. Antonescu. Pur si simplu NU cred ca dumnealui are nevoie acum de avocati, fiindca nu a comis ceva atat de grav incat sa ma simt oligata sa il justific sau sa-i gasesc circumstante atenuante . E suficient, cred, sa facem doar apel la intelegerea cu buna credinta a cuvintelor si gesturilor lui publice -- atat de grosolan rastalmacite, si intr-o campanie atat de milimetric concertata incat imi aminteste de furia cu care “se lucra” in ’90 la asasinarea in efigie a lui Corneliu Coposu si, apoi, la cea a fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu.

  Daca nu de un avocat ca mine duce lipsa dl Antonescu, in schimb sunt sigura ca are o nevoie stringenta de o echipa de consilieri de imagine, care sa-l ajute sa isi defineasca si sa isi proiecteze statura politica intr-un mod profesionist. Pe o piata politica manipulata de echipe de strategi si consilieri care reusesc sa faca presedinti din candidati cvasi-compromisi deja, (si asta nu doar la noi, ci si in tari cu alegatori mai educati politic si mai sofisticati), cred ca ingenuitatea dlui Antonescu si indarjirea sa de a-si manifesta personalitatea de lider innascut (si nu contrafacut de servicii si trupeti propagandisti, ca altii) au ajuns insuficiente si, curand, isi vor dovedi si contraproductivitatea.

  In rest, sunt de acord cu tot textul dvs. si socotesc ca exact actiunile lui Crin Antonescu mentionate de dvs. au starnit panica si atacurile Puterii. Din pacate, insa, nu pot sa nu constat ca dl Antonescu nu are inca antrenamentul de a raspunde in timp util, si “corect politic”, si fara rest la toata sarjele asta de atacuri, dintre care unele, pe cat de absurde, pe atat de violente.

 • @cinic #39
  Nu, nu stiu la ce pamflet va referiti.

 • ERATA: ref postarea @sierra #41
  sarjele astea (si fara pleonasticul ” de atacuri”).
  Scuze si multmiri.

 • unicornu

  @flori balanescu
  si acum explicati-ne calitatile intelectuale ale cititorului levantian basescu, ale trasului-de-sfori utecist boc, aplombul devastator al lui oltean, finetea bagarii mainilor in banii publici a clanului basescu-udrea-cocos, cate ceva despre urechea muzicala a funeriului (spre a sa secretara de stat), despre cum se asculta telefoanele opozitiei. Si as putea sa adaug alte cateva sute de randuri.

  apoi incercati sa explicati reforma regimului basescu: sa tai continuu si sa nu poui nimic in loc.

  parca e la ordin: toti trebuie sa arunce cu zoaie (portocalii) in Crin Antonescu. Nu va pute doamna ?

 • Din nou @sierra

  Vreau doar sa mai adaug ca, desi actiunile politice ale lu Crin Antonescu arata a fi coerente, logice si par indelung gandite si masurate in toate consecintele lor pe termen lung, iesirile lui publice stau prea mult sub semnul improvizatiei, al inspiratiei de moment, ceea ce nu constituie intotdeauna un avantaj. Ba, dimpotriva.

 • Dorin Tudoran

  @Ultor
  Nici eu n-am stire de legaturi ale dlui CA cu sistemul dinainte (stim ce intzelegem prin “sistem”) sau cu banii ce rasar in fiecare dimineata in conturile unora si ale altora. Ma ingrijoreaza, insa, neglijenta, nervozitatea, pripeala cu care vorbeste uneori. Procedand astfel, isi ajuta adversarii; si ei nu sunt putini. Pacat.

 • InimaRea

  Poate ca discutia despre GC Antonescu ne distrage atentia de la ce e important. Nu GCA este, nici Basescu nu e, cum nici Voculescu, Ponta, citi or mai fi. Ca ne aplecam asupra persoanelor si nu a situatiei, e ca ne fura atentia campania ad hominem, dusa cu shart de media viclene, care ne dau miere cu lingurita, si ne scot ochii cu coada.
  Importanta tre’ sa fie situatia tarii -- de acolo sa plece interesul pentru o persoana ori alta: e capabila sa scoata tara din necaz ori ba?
  De aici privind, nu exista persoana aceea -- situatia e de asa natura incit nu permite decit evolutia in Sistem, care stim, vedem, iar stim unde duce.
  Daca nu exista pesoana -- nici conditiile pentru afirmarea si victoria ei -- nema kikirez gilceava, totul e sfada corbilor pe stirvul unei tari care inca mai da din picioare.
  GCA face “politica democratica” inca de la-nceputurile ei, rezista acolo de 22 de ani, timp in care -- daca numarati “mortii” -- va puteti intreba cum de mai sint inca atitia vii. Buna intrebare!
  Darwinist privind, au rezistat cele mai puternice exemplare. Neodarwinist -- cele mai puternice si cele mai inteligente, acelea care -- nefiind dintre cele mai puternice -- au stat cuminti in preajma masculilor alpha, ferindu-si coada. Cum cei mai puternici ies in arena pentru a invinge ori muri, inteligentii ajung agenti de pariuri.
  Antonescu a gresit strategic cind a iesit in arena ca mascul alpha, nimic nu-l recomanda pentru asta. Alegerea lui, in fruntea -- iar nu la cirma -- PNL, a fost semnul ca PNL i s-a pus cruce. Ca barbatul politic stia asta, reiese din declaratia lui sinucigasa, de la congresul unde s-a ales: Poate ca urmaresc o himera dar dati-mi sansa de a dovedi ca nu e o himera.
  Acum, stau si va-ntreb: Ce drac de partid serios ar vota un astfel de presedinte, care stie ca viseaza cai verzi pe pereti dar cere sansa de a miza pe ei?
  Raspuns: Un partid sinucigas. Cum asa ceva nu exista, “partidul” e o gasca vinzind activele inainte de sosirea auditului, sa nu iasa in paguba investitorul.
  Ce n-a-nteles Antonescu -- pe linga ce n-a tot inteles, de cind face el politica -- a fost ca, a-l primi en fanfare pe Patriciu (“un simplu membru de partid”) la congres, si a-i multumi ca participa ( ca oricarui alt membru ce s-ar fi-ntimplat pe-acolo, da’ uite ca nu s-a) era a-si arata sforicelele: Uite cine/ce ma mina pe mine-n lupta!
  Din pacate -- ori din fericire, depinde de unde privesti -- se putea mai rau de-atit, sa-i cada sforicelele, cum s-a si-ntimplat. Moment greu, muzica tace: Antonescu e in aer. Cade, nu cade?
  Fu un meteorit norocos, cazu-n curtea cui trebuia. Restu’ e vrajeala la nasolu’…

 • sierra

  @No Name

  Din pacate, aveti mare dreptate! Cred ca strategii de comunicare ai USL sunt noc-i (non-official cover) pedelisti. 🙂 Dezastrul e pe linie, exceptiile sunt putine. Ponta si Antonescu sunt buni comunicatori, desigur, atunci cand nu sar din tufis si spun trasnai. Dar ei nu pot suplini lipsa unei strategii coerente care sa tina piept propagandei si pitbullilor portocalii de prin studiourile tv. Ca sa nu mai vorbesc ca fiecare iesire publica a celor doi lideri ar trebui pregatita pana-n cel mai mic detaliu, pana si culoarea cravatei are importanta.

  Imi amintesc faptul ca am abordat aceasta problema pe blogul dlui. Vosganian. Raspunsul dumnealui a fost unul sec si dezamagitor: “nu ma ocup eu de comunicare in PNL”. Asta m-a facut sa cred ca PNL n-a aflat, vorba dlui. Tudoran, ca politica e un sport de echipa. Probabil fiecare e cu treaba lui, cel mult cu bisericuta lui, probabil unii, carora li se pare ca Antonescu i-a marginalizat, asteapta ca el sa-si franga gatul si cu el odata, toata echipa de conducere. De altfel, e stiut ca in 2009 nu tot PNL a tras pentru victoria lui Antonescu, au fost destule duplicitati si complicitati, asa ca…

  Si uite asa despicam noi firul lui Antonescu in patru, in timp ce puterea ne face si desface vietile… Macar de dragul aparentelor, sper ca ventrilocul Basescu sa puna in gura papusii MRU o explicatie plauzibila despre conflictul de interese urias, cat cei 170.000 euro castigati de sotia lui de la OMV.

 • sierra

  As mai adauga un lucru. Eu sunt dispus sa inteleg si sa trec cu vederea anumite greseli ale politicienilor. La urma urmei si ei au trebuit sa invete ce inseamna sa faci politica intr-un stat democratic, asa cum si noi a trebuit sa invatam cum sa devenim cetateni ai unui stat democratic. Ce ma scoate din minti, insa, este ticalosia pura, nu mai suport lichelele, fiii, fiicele, nepotii, nepoatele, nasii, finii, cumetrii, toata serparia asta care se impuiaza intruna si care a intrat in politica exclusiv pentru bani si putere. Si care-ti ranjesc in fata daca indraznesti sa le pomenesti despre “binele public”.

  Gabriel Liiceanu ar trebui sa mai scrie un “apel catre lichele”. Dar mi-e teama ca intre timp si-a pierdut tinta si nu mai poate nimeri “andrisantii” corecti.

 • InimaRea

  Daca PNL nu are strategie viabila, are Basescu -- berechet! Va semnalez ultima miscare de pe la noi: Un Carcalete (inspector general de-nvatamint la Suceava si stilp oranj) anunta ca el va candida la primaria Radautilor din partea PSD fiindca PDL a nominalizat pe altcineva acolo. Or, el -- mort-copt -- vrea primaria Radautilor (unde viata-i mai scumpa decit in restul judetului, ca-n orice oras de granita -- normal!) PSD Radauti se bucura din suflet -- are calul cistigator. Numai ca USL desemnase un liberal pentru primaria ‘ceea -- iaca pozna! Iar PNL Radauti protesteaza energic: Pai, nu ne-am inteles noi sa-mpartim tara asta ca la macelarie, pe fleici, cotlete scl? Adica, noi punem deja tacimurile pe masa, iar voi schimbati reteta?
  Colac peste pupaza, vine Flutur (sper ca-l stiti, ca n-am poza-n computer) si zice ca Petre Carcalete e om de baza al organizatiei judetene a PDL, nu se renunta la asa oameni nici in ruptu’ capului!
  Adica, e-n misiune, ce nu-ntelegeti, vreti sa va desenez -- pare-a ticlui Fluturele.
  E o miscare politica asta fiindca deja trece de 20 numarul primarilor care se repozitioneaza politic. Si-ai dracu’, mai mult inspre PSD trag.
  Asta -- in jargon profesional -- se cheama sa defilezi (recrutezi) sub steag strain. Doamne, ce racolari frumoase a facut CIA, doar punindu-si basca lui Che Guevarra!

 • Domnule “unicornu” -- dacă acesta este numele Dvs. sub care vă asumaţi opiniile -- nu scriu la ordin, pentru că nu sunt membră de partid şi nici plătita de vreun “serviciu”; nu trebuie să-mi placă de Crin Antonescu, doar pentru că nu-mi place Băsescu. Însă, dacă vreţi să aflaţi ce cred despre Băsescu&co nu trebuie decât să citiţi ce am scris. Ultimul text este chiar de ieri.
  http://flori-balanescu.blogspot.com/2012/03/scrisoare-catre-con-facebook-isti.html
  Toate cele bune

 • @InimaRea #50

  Imi pare mie doar sau dumneavoastra chiar sugerati ca tot ce ne trebuie e un nou erou providential, “capabil sa scoata tara din necaz”‘? Si cum ar trebui sa fie acel Mesia, daca nu va suparati? Aveti vreun portret robot la care ii raportati pe cei care, in mod evident, nu corespund asteptarilor? ( Fata de cine, fata de ce ar trebui sa corescpunda, macar la o prima evaluare, cea care ne-ar putea clinti din loc cel putin pentru a-i acorda un vot?). Credeti si ca acel Mesia nu poate fi generat de sistem, asadar ca pentru a ne mantui el ar fi musai sa vina din afara sistemului ori sa dinamiteze sistemul din interior, ca un adevarat erou antisistem ce-ar trebui sa fie?

  Nu credeti, totusi, ca azi lucrurile se pot rezolva mult mai simplu? Sigur, eu nu ma gandesc la o rezolvare spectaculoasa, la un fel Genghis Han capabil sa ne ridice in cursul unei vieti de la nivelul la care suntem la statutul de vioara I in Europa, eventual in locul Germaniei ori la paritate cu ea. Tot ce sper -- cred eu, in mod realist -- e o echipa nemanjita inca de functionarea in sistem (ca din afara lui, de unde?), in stare sa promoveze si sa coordoneze oameni capabili, bine scoliti si educati, inclusiv dpdv moral, in stare sa faca echipa cu indivizi de buna credinta, care-si pot respecta job-description-ul institutional. Astfel de oferte poltice avem dar, din pacate, ele nu sunt inca impachetate si prezentate profesionist. Ceea ce-i lipseste Opozitiei acum e o buna echipa de strategi, consilieri si comunicatori, care s-o si apropie mai mult de societatea civila -- in mare parte acaparata (nu discut iar mijloacele) de T.B. si stafful lui.

  @sierra #52

  Nu vad ce eficienta ar avea un nou apel pentru lichele din partea d-lui Liiceanu. (Si primul e discutabil.) Apoi, d-l Liiceanu s-a retras din agora, (valabila si reciproca -- sic!) fiind dumnealui, pe buna dreptate -- si cred sincer asta! -- obosit de atata sustinere pentru eroul din Matrix, cu care l-a comparat pe “presedintele pentru alte orizonturi istorice”.

 • marianacodrut

  @
  Oare trebuie neaparat sa-ti… pută daca il critici pe dl Crin Antonescu, personaj -- si in opinia mea -- nu tocmai providential pentru liberali? Daca trebuie, atunci, da, pute a crini.

 • No Name

  Nick-ul dv imi aminteste de “nume far’de nume” -- cum apar copiii morti nebotezati, in acatiste.
  Nu, nici poveste de vreo asteptare messianica, la mine. Dar cred ca exista urme de messianism in discutarea despre persoane, iar nu despre situatii si solutii -- unde persoanele nu sint solutii, ceea ce am spus si eu, cumva. Nu suficient de clar, pare-se, drept pentru care ma angajez a fi mai explicit in alte ocazii.

 • unicornu

  @flori b.

  nu, nu am zis nicaieri ca trebuie laudat CA sau sa placa tuturor, sau ca e infailibil.
  Problema este alta: urgenţa este NU de a cauta/selecta un înger/geniu/Hristos pe post de lider al Opoziţiei, ci de a demola cancerul aflat la putere. Si cum vorbele intelectualilor -- ma iluzionez eu -- au ceva mai mare priza la omul normal, sa nu cumva sa contribuim (fara sa vrem) la adâncirea confuziei unui potential alegator.

  Critica este cu totul altceva decât “fara batrâna”, “papusa tragi-comica”. “Criticând” asa, îi facem doar jocul actualului locatar de la 3coceni, si asa sponsorizat din plin de pleiada toxica a telectualilor puterii.

 • InimaRea

  #57, e textul meu adresat lui No Name. Nu-mi dau seama ce-am comis de a aparut cu alt autor.

 • Shadow

  @Dle Vasile Gogea

  O sa ne amuzam cand cineva va scrie un “mare volum de texte” despre (“despre minciunile sale (unele directe, altele prin omisiune)” textele dlui vt. Ca despre “consecventa” nu poate fi vorba. Cum dl Tudoran pare sa fi inceput sa-m scrie macar la nivel de articole pe blogul propriu s-ar putea ca dansul sa-l duca si la bun sfarsit.

  Cum insa de parte sa de “baricada” nu exista nici un fel de “garde fou” de genul Neagu Djuvara pt ca argumentele dlui Andrei Plesu fata de presedintele actual nu trec decat ca “omisiune” in tabara dlui vt(omisiunea tragica omisiune mereu a celorlalti dar nu personala) “talibanismul” mentalitatii sale se manifesta “plenar” ca sa o spun intr-un mod pe care dansul il poate intelege. Nu este sigur ca isi si doreasca sa-l inteleaga. E oarecum “imund” si socant sa vezi textele lui mihaies si sa-l compari pe antonescu cu vadim dar nu pe proprii tai “corifei” decazuti(pt mine nu e decandenta ci simpla “formare profesionala”) in vadimism inept .

  @unicornu

  cum am si scris nici eu nu cred ca e voita exprimarea lui CA este doar o greseala urmare a luptei cu lovituri sub centura din “politica romaneasca”.

 • Daca_nu_nu

  Hm… Ar cam trebui să se trezească la realitate candidul domn Antonescu (di-/dul-/do-), pentru că multă, foarte multă lume şi-a pus speranţe mari în persoana dumisale. Or, dacă dumnealui a percutat aşa de bine la „divide et impera” şi, mai ales, dacă rămâne, cum văd, impenitent ancorat acolo, apoi mare brânză n-a face. Şi-i păcat! Citeam mai adineaorea pe nu stiu unde că dl Cristoiu îi cântă-n strună dlui Năstase… Deci… Nu prea-i vreme de bătut câmpii şi de sfădit cu tătă lume…
  Apropo!
  Mi-am amintit un banc:

  Zice că merge Bulă la Dumnezeu:
  -- Doamne, fă să-mi crească iac-aşa un stufăriş de sule!!!…
  -- Mă Bulă, mă! Gândeşte-te bine…
  -- M-am gândit, Doamne, şi musai asta şi numa asta vreau.
  -- Măi Bulă…
  -- Doamne, am de trecut o încercare grea. Fă să fiu destul de înzestrat s-o pot dovedi. Voiesc, aşadar, să faci aşa fel încât să-mi crească un stufăriş de ce Ţi-am zis!!!
  -- Bine, Bulă. Facă-se voia ta…
  Mulţumeşte Bulă frumos lui Dumnezeu şi dă să plece. Dar Domnul:
  -- Alooo, Bulă! Mă băiatule!!! Ia şi roaba asta de coaie, mă ficior, că, fără eleeee…

WP Admin