≡ Menu

La revedere!

11664797_10200727589027350_222192332_oȘi cu darul primit de la Ion Barbu ne luăm la revedere pentru o vreme.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • neamtu tiganu

  a pleca inseamna a muri un peu!

 • Liviu Antonesei

  Vacanta placuta, frate. Te aseptam cu nerabdare.

 • A ramane nu inseamna, mereu, ca esti viu…

 • Valentin

  Nu mereu, dar de multe ori si daca nu total, macar “un peu” viu. In special cand mai ai treaba. Apropos de asta, imi permit sa adaug -- cu multa intarziere -- ceva la discutia despre “Bratosin”. Mi se pare ca una din crimele oribile ale comunismului, a fost -- probabil peste tot, dar groaznic de dureros la noi -- stergerea diferentei intre “acceptabil” si “inacceptabil”. Cand ti se intampla atatea care ti se pareau de neintamplat, ti se labarteaza atata notiunea de “acceptabil” ca parca nu mai stii sa spui “asta e inacceptabil” (chiar cand a disparut frica de puscarie) (cum ar fi ca scroafa de “bratosin” s-a urcat pana unde s-a urcat). Imi mai permit sa adaug ca asta ar fi o geamandura care asa de multa nevoie de matale, incat “o vreme” (din “la revedere pentru o vreme”) n-ar trebui sa insemne o -- foarte lunga -- eternitate.

 • Dezideriu Dudas

  BRE’, MA OMOR DUPA SUA ! Sper insa sa nu devina si ea nefasta….

  LA MULTI ANI ! ( ma grabesc, ca fata la maritat …, si scriu acest mesaj cu 2 zile inainte, da’ daca pleaca dom’Tudoran in vacanta pe-undeva prin Africa si ramane de nereperat ? – VACANTA SI “VREME” PLACUTA ! )

  PS 1 Dom’Tudoran se alinta cu viu(l)-via ( blogul “de putere” ) sau/sa. Mai degraba parca seamana cu administratorul ‘cela de cimitir prezidential “al lui” domnu’Bill. S-au mai intamplat insa minuni…

  PS 2 Nea’ Roland cred ca ne da raspunsul la intrebarea, “cum poate un om neserios sa devina politician”, nu ca un actor ar trebui sa fie neserios…El se referea la “dihotomia” actor-presedinte…

  PS 3 : Bre’ “la traducatori” ! Sa nu iasa ca vreau eu sa omor SUA si nici ca alaturi de “ea”, vreau sa le omor pe “celelalte” ( vedeti ca vine si 14 iulie…)…Hai ca m-ati zapacit pana acum… Fac eu traducerea, mea, mai jos :

  TRADUCEREA

  TREI DOMNI…( ref. la doamne, “Nu trageti in domnu’Bill !” ) :

  J.F.Kennedy :

  „Este nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu există.”

  „Dacă găsești un drum fără obstacole, probabil că drumul acela nu duce nicăieri.”

  „Dacă nu putem acum să punem punct divergenţelor, putem cel puţin încerca să facem lumea mai sigură pentru diversitate.”

  „Libertatea fără învăţare este întotdeauna în pierdere. Educaţia fără libertate este în van.”

  „Timpul potrivit pentru a repara acoperişul este atunci când soarele străluceşte pe cer.”

  „Poveştile de curaj din trecut ne pot învăţa, pot oferi speranţă, ne inspiră. Ele nu pot ţine însă loc de curaj în sine. Pentru aceasta, fiecare om trebuie să privească în propriul său suflet.

  Bill Clinton:

  „Niciodată n-ar trebui să uităm că drumul spre tiranie începe cu distrugerea adevărului.”

  „Democraţiile nu fac război între ele şi, în linii mari, nu sponsorizează terorismul. Ele au o tendinţă mare pentru a respecta mediul înconjurător şi drepturile omului şi justiţia socială.” ( NM : LA “DREPTURI” SI “JUSTITIE” MI-AM MAI REVENIT, “UN PEU”…)

  „Un preşedinte este ca un administrator de cimitir. Are o mulţime de supuşi şi nimeni nu-l ascultă.”

  „Există un număr mare de oameni care pur şi simplu nu posedă valorile şi viziunea necesare pentru a fi o parte a unei lumi inter-dependente. Ei cred că diferenţele lor -- fie religioase, politice, tribale sau etnice -- sunt mai importante decât umanitatea noastră comună. Ei cred că adevărul lor justifică respingerea adevărului altor oameni, chiar dacă asta duce la moartea unor oameni nevinovaţi.”

  Roland Reagan

  „Sunt şi avantaje în a fi ales preşedinte: chiar a doua zi, notele mele din liceu au fost declarate secrete.”

  „Guvernul este ca un copil: un tub digestiv cu un mare apetit la un capăt și cu niciun simț al responsabilității la celălalt capăt.”

  „Recesiune este atunci când vecinul tău îşi pierde slujba. Depresie este când o pierzi pe a ta.”

  „Cum ar putea un preşedinte să nu fie actor?, răspunsul la întrebarea «Cum poate un actor să devină preşedinte?».”

  „Punctul de vedere al Guvernului în ceea ce priveşte economia poate fi rezumat în câteva cuvinte: dacă funcţionează, se impozitează, dacă în continuare merge, se reglementează şi dacă nu mai funcţionează, se subvenţionează!”

  „S-a spus că politica este a doua cea mai veche meserie din lume. Eu am observat o izbitoare asemănare cu prima.”

  CATE UNA, INAINTE DE “VACANTA”…

  George Washington (1789-1797): „Fii bine crescut cu toată lumea, dar intim cu câţiva; şi testează-i bine înainte să le oferi încrederea ta.”

  Thomas Jefferson (1801-1809): „Onestitatea este primul capitol din cartea înţelepciunii.”

  Abraham Lincoln (1861-1865): „Este uşor să crezi în lucrurile pe care le poţi vedea şi atinge; de fapt, acest lucru nu are nimic de-a face cu credinţa. În schimb, a crede în lucrurile invizibile reprezintă un triumf şi o binecuvântare.”

  Franklin D. Roosevelt (1933-1945): „Oamenii nu sunt prizonieri ai sorţii, ci doar prizonieri ai propriilor idei.”

  John F. Kennedy (1961-1963): „Conformitatea este călăul libertăţii şi inamicul creşterii”.

  Richard Nixon (1969-1974): „Un om nu este distrus atunci când este învins; e distrus atunci când renunţă.”

  Ronald Reagan (1981-1989): „Ştiu în inima mea că omul este bun. Că ceea ce este corect va triumfa până la urmă. Şi că există un scop şi o valoare pentru fiecare viaţă.”

  Bill Clinton (1993-2001): „Dacă vei trăi suficient de mult, vei face greșeli. Dar dacă înveți din ele, vei deveni mai bun. Reușita ține de gestionarea emoțiilor, nu de cum te afectează acestea. Nu trebuie să renunți niciodată, niciodată, niciodată!” ( NM : ACTUALIZAREA IDEII LUI C.MALAPARTE, TEHNICA DEVANSEAZA CONTEXTUL…)

  George W. Bush (2001-2009): „Suferinţa, tragedia şi ura sunt numai pentru un timp. Bunătatea, amintirea şi dragostea sunt nesfârşite.”

  Barack Obama (2009-prezent): „O singură voce poate schimba gândirea unei săli pline. Și dacă o voce poate schimba mentalitatea unei săli, atunci poate schimba un oraș. Dacă poate schimba mentalitatea unui oraș, poate influența un stat. Dacă influențează un stat, influențează o națiune și lumea întreagă. Vocea TA poate schimba lumea!”

  ( sursa, “Ziua de Constanta” )

 • Haraucourt, Rondel de l’adieu, prima strofă, traducere D.I.Suchianu:

  “Cînd plrci, ai murit puțin,
  Ai murit la ce iubești, Lași din tine ceva, din
  Tot ce-ai fost, din tot ce ești. “

 • revistapresei

  Iată un text de nota 10+ despre d-vs
  http://www.europalibera.org/content/blog/27104856.html

 • nea caisa

  Vacanta placuta!

 • Valentin

  Superba traducere.
  “La multi ani buni” daca tot a venit vorba.

 • multumesc.

 • multumesc, valentin.

 • mai vedem, maitre. multam.

 • Grig

  Nu știu cum se face că perspectiva revederii este, nu rareori, doar o funcție a timpului. Pe care îl numim vreme de teama timpilor -- mereu prezenti, dar și inutil, concurenți-, dar mai ales a contratimpului. Ultimul, tovarăș inavuabil al noului sens, poate și al înțelesului care își caută expresia. Aș zice că asta da vacanță!

 • AT

  As decreta, astazi, ziua Zen. A fiecaruia, a noastra nu poate fi vorba. Ziua in care fiecare sa fie.

  As spune ce inseamna asta etc. etc. etc. Dar nu e cazul. Nimeni nu este in afara, Nici inauntru. Cu toata lipsa de respect.

  Deci o zi Zen.

 • AT

  In sens Zen.

  Gunoaiele nu exista. Nici clicile.Ori pile. Ori rude. Intalnim doar oameni.Cu personalitate. Juridică.

  Daca nu există, oare cine semnează deciziile care ne obligă pe toți?

 • AT

  Zen. Koan.

  România.

 • AT

  Ar mai fi ceva. D.T.
  Dintotdeauna Zen.

 • revistapresei

  Dar de articolul asta cam ce ati avea de zis pentru ca eu cred ca e foarte corect si d-l Baconsky este cea mai mare lepra din haita de lepre Basiste-Udriste-Macoviste si acum Pontiste? O sa-i dea si lui Papahagi cevaacolo un ciolan ca sa nu mai urle ca asta e toata chestia cine urla mai tare primeste de la toti. http://www.cotidianul.ro/teodor-baconski-omul-cu-vulpea-din-jacuzzi-s-a-intors-la-locul-faptelor-sale-265107/

 • Cand sunt in vacanta, nu zic nimic. Tot ce fac e sa mai zambesc; din cand in cand.

 • Dezideriu Dudas

  Ne-a murit Comisia Trilateral Multilateral Dezvoltata, Fondul Monetar Internationalist si Banca Mondiala a Saracilor. YUAN CEL PRAZNIC a semnalizat Stanga si a virat tot Stanga !!! Unde-i “centralismul democratic” de-altadat’ ce facea din Stanga-Dreapta si invers ? Atentie “ la biciclisti” ! Se da drumu’ la pietoni….Aici sper s-apuc primu’ comentariu : Ma sacrific pentru tara si vreau sa fiu “pieton sef”…Sper ca si nea’Rogo sa fie-n vacanta ca iar pic pe locul 2…, desi concurez de unul singur de prin 1995 incoace ( fi-mi-ar Noica, Toynbee si Vanghelie…) . Dom’Tudoran cre’ca se va mai lasa invins, cel putin de-un zambet ( de vacanta )….Si eu am fost azi invins de nea’Alex. Mi-a tras una cu o emineasca ( “ tampla -- ‘ceea care -- bate linistita ca o umbra viorie”…), de pana si nea’Viorica si-ar arunca bicicleta cat-colo ( nea’Mihai, e bine bre’, sau nu e bine…., ca la d-nul chestor…) si s-ar apuca de mers pe jos. Trebuie insa ca cineva sa reinventeze mersul pe jos. S-audi la galaxii ? Mai aveti d-astea ? Putem baga si noi ? Cu sacosa la coada de aproape 20 de ani, ca la Dumas, merge, putem veni la rand ? Bre’, nu ne luati cu 1001 de nopti si cu miile de ani, ca suntem cetateni europeni si avem drepturi ! Dumas e de-al nostru si nici Eminescu nu s-a nascut pe vreo “planeta rosie”…Si mai lasati-o pe-aia cu “Rapirea din Serai” ( alte jdemii de ani, ca acolo nu se discuta, se executa…), ca fara YUAN nu va vad bine !

  PS Azi, in discutia mea cu Valentin Ionescu, fostul ministru al privatizarii in guvernul CDR -- “contractanta Romaniei”, pentru organizarea unei Conferinte publice in Constanta in 7 august 2015, i-am spus ca trebuie de fapt sa reinventam “mersul pe jos”, respectiv coeziunea si solidaritatea societatii romanesti. O sa-i trimit si acest comentariu ca sa inteleaga mai bine. Poate ca astfel se vor inlatura si efectele nocive ale “contractului nostru”…si asa ne putem apleca spre cele benefice. E drept ( efectul statului de drept…), nu trebuie sa ne aplecam prea tare sa nu ne vina rau…., de la vijelia avioanelor care vor trece pe deasupra noastra, speriate ca nu mai vad turma de fraieri cunoscuta de ele….Turbosuflarea lor ne va va amagi ca aplecarea noastra a intinat sfintele idealuri de dupa baliza colonialismului. La ei, vine de la motor, la noi, de la coloana….Noroc cu Brancusi !

 • TA

  Tutela, și ea, ca și minoranța aruncată cu o mare siguranță într-un viitor cam trecut și care ne legalizează apocrif neștiința, ambele ne sunt destin premonitoriu. Singurul ei titular, ca de obicei, nonșalant, va fi încântat de propria-i ignoranță îmbiată oficial, ca într-o cotutelă a republicilor niciodată posibile, dar efectiv, mereu, luminate. Pe tăcute. Comme il faut.

 • AT

  Initierea, constituirea, stabilizarea si gestionarea crizelor-post regimurilor socialismului real nu s-au putut dispensa de nucleul fundamental-praxeologic al teoriilor celui mai bun prieten al lui Engels. Asa cum a fost vazut de acest finantator, apoi de ceilalti, actori interesati ai leninismului operativ. Chiar daca pentru dependentul pe viata era ceva marginal si demn de dispret.
  Lumpen-ul, denisat, giugiulit, platit, reabilitat, lansat iarasi si iarasi, el a constituit structura fundamentala a statelor socialismului real. Inca, el, face trecerea de la socialismul real (dupa tranzitie, democratizare, ..) la forma populara, internationala, a realismului socialist. Trecand, neobservat de colegii sai, prin etapa bolilor copilariei capitalismului timpuriu, din fericire vaccinat cu dolari si cu mult portocaliu, tocmai fuse reabilitat prin rasturnarea sa in demnitatile cele mai lipsite de origine din stat.
  Statul-Lumpen nu mai este un deziderat, ci productivitatea insasi. Dar se desparte fundamental, moral, de interlopii de stat, cu grade si functii oarecum militarizate. Coloana sa, reabilitata la a doua generatie, a fost rasturnat idealmente, construit, aclimatizat, respectat, in fine protejat de toti oamenii de mana ai Occidentului, aflat, in acest sens, la trena noastra. Lumpen-akoperitii cu demnitati, sau doar lucratori patrioti care nu stiu ce inseamna patria, nici sperjurul, ei bine, ei nu se pot dispensa de lumpen-populatia care renunta inca dinaninte de nastere la drepturile care le-au fost destinate, pentru niste ajutoare. Secourisme, tipic.
  Deci inovatia noastra este razbunarea lui Engels, apoi Lenin si Stalin, apoi intreprinzatorii autochtoni cu voie de la deservicii, deci liberi, contra unui tip. De oameni. Statul-Lumpen, anarho-sindicalism constitutionalist si democratic. Surogatul indispensabil.
  Vacanta placuta!

 • AT

  Mulțumim etern SUA și oamenilor lor, din ambasadă si din afara ei, profund interesați și ignoranți pe măsura beneficiilor primite, ascunse ori doar viitoare, deci mulțumim pentru lipsa de democrație și protejarea crimei organizate din SIE. Eu, unul, sunt etern recunoscător SUA pentru tratamentul pe care SIE, din ordinul lui Vasilica Sarca, mi l-a aplicat, ulterior cu aportul SRI Dambovita.Perfect ilegal, dar total operativ.
  Hai siktir!

 • AT

  Regret, inca o data, ca ar parea ca profit, intr-un mod lipsit de onoare,de spatiul de libertate pe care D-l Tudoran il ofera. Nu asociez pe nimeni, deci trebuie iar sa mentionez ca imi asum, singur, ceea ce spun.
  In rest, imi pare tare rau ca americanii au asemenea notorietate intre deserviciile patriei, desi poate ei merita. Nu si cei pe care ii reprezinta, madisonian.
  In fine, stiu ca e inutil. Perfect. Nu mi-am facut iluzii ca cineva de la ambasada SUA , ori cei care ii coordoneaza (pe acestia), ar fi democrati.Liberali. Sau ceva asemanator. Dar am facut ultimul gest necesar.
  Hai siktir proteguitorii celor de la SIE-SRI!
  Salud democratilor veritabili!

 • AT

  Danke schon presedintelui Romaniei. Care a auzit, cu propriile urechi, cum microfoanele statului de drept isi fac mereu datoria. Ii doresc, lui si sotiei, un tratament similar; fara ranchiuna.
  Viva victis!

 • Dezideriu Dudas

  Nea’ Atee, mata’ esti credincios ?

  Cand am citit mai jos de “statul-lumpen” am zis ca iar o sa-nceapa revolutia si tre’ sa-i facem chemare din conced’ lui dom’Tudoran, ca iar ne da paduraru’ la caini…., daca nu plecam frumos la casile noastre…., cum ni se va solicita din nou. Va rugam, daca se va intampla, nu mai tabarati pe bietul om, care o fi el ( n-o fi domnu’ Jack, care spune ca “ neamtu’ ”, nu al nost’, va ajunge la 10 % …)….Nu pot uita de interpretarea data de mine vorbei lui Paul Goma : “ Ceausescu a fost singurul dizident al PCR”….

  Acum mi-am revenit. Cre’ ca-i tot revolutia ‘ceea continua, bata-va sa va bata ! Cum se da foc la o masina pe undeva pe la marginea parcarii blogului ? Sau tocmai despre asta-i vorba ?

 • AT

  De-acum subtilii vor face vogă.Eu am zis ceva, esential, poate nu draguț. Dar care poate fi apărat.Prin simpla prezență. Spre deosebire de ceilalti, ei, dușmanii. Care nu știu ce să facă cu ei.Înșiși.Penibilii patriei, enorm de mulți.
  Păi să-i folosim.

 • AT

  Să încercăm. Credința este o figură de stil. Prezența nu.

 • AT

  Domnu Dudas, daca tot existați, oare cum v-a venit ideea aruncării în scăldătoare, acum circa un an plus ceva? Doar nu sunteți un jenant, penibil, incredibil agent al unor nenumiți, necunoscuți popi turnători la SIE,din Mostoles ori Aranjuez?
  Eu cred că da. Evitați-mă.

 • AT

  Să spunem adevărul. SIE folosește tot ce poate prinde, în marea masă a diasporei tot mai lărgite. În special preoți, cu binecuvântarea Mult prea Fericitului, sau a celor care îi suplinesc funcțiile. Ori absolvenți, de ceva. Sau binevoitori, mulți. Care par atei, sau oricum independenți.

  Turnătoria nu există. Doar comunicări. Săptămânale.Plătite.
  Nu vă faceți probleme, nimeni nu știe nimic. Că doar nu se alocă bani, pentru asta.

  Deci diaspora nu a fost ceva planificat. O operațiune mereu în curs.

 • Dezideriu Dudas

  Pe vechiul Cod, evitati-ma e Evita….

  Juan ? Peron ?

  Regatul Spaniei “a primit voie” de la nefasta” argentianianului ( a fost prima vizita a unui sef de stat in Spania, “nefasta” de sef de stat de fapt, dupa ce “s-a sucit” Franco….)… ’Geaba incearca sa se suceasca acum Messi in Regat, cu tot cu mingea ‘ceea, ca un vrajitor…. ca tot republicanul Maradona, “din Italia”, e mai iubit acasa…Emir Kusturita a inteles primul asta si “a devenit republican”imediat dupa ce Maradona parea a ramane Regele….Sunt curios daca Emir va face un film si despre Messi….Nici nu mai stiu, ar fi jenant, penibil, incredibil…daca ar face, sau daca nu ar face ? “La ingineri” insa am invatat ca atunci cand “indianul” intreaba, e bine sa raspunzi “intocmai si la timp”. Indiferent ce spui. Doar sa o spui “cu foc”…. “ La Ukraina” s-a decis : Emir nu va face. Eu n-as baga mana-n “foc”…. Tot “incredibil” : ”La Barcelona” Guardiola a devenit “olandej” : a-nfipt laleaua-n branza ! Probabil in timpul unei “spritzpause”….si-a dat seama ca tre’ sa vina si vremea gladiolelor.

  PS Mai sus, raspunsul lung. Raspunsul scurt : Nu sunt agent, nici macar termic ! Caldura-i mare ! Si dom’Tudoran nu mai vine….George, nici atat….

 • AT

  Bine. Regret, și asta în general, stilistica nu prea agreabilă, dacă nu inexistentă. Dar nu și adevărul care ar trebui să o susțină. Eu vă doresc numai bine. De la mare distanță.

 • Dezideriu Dudas

  Stimate Domnule Tudoran,

  Dupa cum mai scriam, strategia “noastra” e “ Monsieur scrie, monsieur zicem”. Ati scris ca Romania este o tragedie cu iesire la mare, asa zicem.

  Daca tot plecam de-aici…., acceptati sa deveniti cetatean de onoare al mun. Constanta ? La prima intalnire deschisa a actualului primar, Decebal Fagadau, acesta v-a citat cu motto-ul blogului dvs. actual. Mi-a facut o mare bucurie. In sfarsit un politician care nu va confunda cu …“ Toate panzele sus” !

  Nu cred ca va fi o problema ca in aceasi ceremonie ar trebui sa primeasca acelasi titlu si d-nul acad. Mircea Malita. Cred ca retineti de pe blogurile dvs. parerea mea despre David Funderburk, fostul ambasador al SUA in Romania, care-i face un fel de laudatio tinand cont de ce s-a intamplat apoi in Romania, inclusiv prin implicarea SUA.

  Intre timp, si “la Romania”, si “la SUA”…, se pare ca am inteles ca trebuie sa continuam pe un drum diferit fata de cel determinat de inertiile istoriei facute in prima parte a secolului 20 si suportata apoi…

  Sunt convins ca Mihai s-ar bucura. Ovidiu, si mai mult.

  Va voi trimite pe email “toata China”. Acesta-i “Hong-Kong-ul”. Sau invers, pentru cei cu gusturi diferite.

  P.S. Cu d-nul Valentin Ionescu a ramas sa ma intalnesc preliminar zilele acestea. Ref. la evenimentul din 7 aug. de la Constanta, voi reveni.

 • Draga dle Dudas,

  Mi-am promis ca, dupa ce trec de 70 de ani, sa nu mai accept niciun semn de pretuire oficiala. Daca n-ar fi un gest de mojicie, as renunta chiar si la semnele de pretuire profesionala ce s-au “abatut” asupra mea pana acum. Deci, multumesc pentru gandul cel bun, dar am intrat in perioada in care viata mea, spre a ma bucura de ea, trebuie simplificata in chip radical.

  Tocmai citesc un calup de aproximativ 500 de pagini declasificate: interviuri “profesionale” cu fosti diplomati americani care au lucrat in Romania dupa 1948. Foarte, foarte, foarte interesante pagini. Nu lipseste nici interviul cu dl Funderburk, nu lipsesc nici interviuri in care se fac trimiteri la Domnia Sa. Cum spuneam, foarte, foarte, foarte interesante pagini.

  Luati exemplul meu si intrati in vacanta “pe timp nedeterminat”. Merita, credet-ma. Restul? Restul nu prea merita nimic, caci gunoiul general e cam cat Everestul.

 • Vasilica Sarca, ziceti? Da, asta zic si eu “intalnire de gradul 1”. Vara linistita; adica, fara stafia lui Vasilica…

 • Dezideriu Dudas

  EVERESTUL e pe vechiul cod. Pe cel nou, e, “ E(i)…, VE(ti da ) REST “ si la GUNOAIE…, chiar daca nu toate-s GENERALE, sau vorba lui “David”, mincinoase. Nu uitati ca “Va-ru-jan canta la pian”…si eu inca ma simt bine.”La Romania” am mostenit destule piane, ca sa nu ne punem vreodata problema ca nu vor mai exista destui Varujani ( in sensul de politicieni cu potential si viziune, chiar daca unii se mai pot imbolnavi de diabet, dar exista medicatie…. )….

  Nu pot sa intru in vacanta pe “timp nedeterminat” decat eventual pana maine dimineata. Chiar foarte de dimineata. Veti vedea ca nu pot, deoarece tocmai “v-am dat tara inapoi”, desi Paul Goma va avertizase ca o pierduserati. N-are legatura neaparat cu pretuirea oficiala propusa de mine. Are insa legatura cu pretuirea Romaniei si aici n-avem niciunul dintre noi scapare…Stiti vorba “noastra”, cel mai bine poti scapa daca nu te cauta nimeni. Ca romani, de Romania n-avem cum scapa. Sau Eminescu n a existat ? Asa e…, daca am invatat doar primul vers al CAPITALISMULUI….Am omis sa rezolvam exact ceea ce trebuia sa poarte un nume….

  Nu e nevoie sa fiti pretuiti oficial la Constanta. Veti vedea insa ca vom avea voie noi sa va pretuim in Romania. Ceea ce nu mai tine de decizia vreunui for politic. Tine de istorie dar si de perceptia ei oficiala. Si stiti, am mai scris pe-aici, cum ne poate da istoria “cu fractalele pe spate” . Posibil ca prin TABLOUL DE CONSONANTA FRACTALA ( M. Cartarescu, aflu de la dom’Vasile, spunea ca n-o fi tocmai el cel care intoarce capul la poza din tablou’ de grup…/ sa-l vedem… ) “fractalele” sa devina mai cunoscute ca acele “caciuli di pi frunte” ale lui “Goliat”. I-am cerut ajutorul pentru asta, cum stiti, si lui Goliat jr. Abia asa am aflat de “sandaua cizmarului” de “mai presus” de Pocreaca, adica de la Iasi….

  70 de ani ? Glumiti . Nu e vorba de ani aici. Si nici de ce veti mai putea face. Ati facut destul. Sper sa nu se perceapa aceasta ultima propozitie ca mesajul asemanator al lui Tismaneanu catre Goma inaintea COMISIEI…Atunci Goma l-ar fi jignit pe Tismaneanu si acesta, revoltat si indreptatit, l-a dat afara desi nici nu intrase….Eu nu pot sa va dau afara, pentru ca, veti vedea, abia v-am bagat inauntru….Asta nu inseamna insa ceva legat de decizia dvs. ca raspuns la propunerea mea, pe care o respect si o iau ca atare.

 • AT

  Multumesc. Unele timpuri nu mai tolereaza spectre, prefera indivizii. Mult mai confortabili. Mai ales daca le vezi expresia ce se vrea zambet. Si mult mai mult daca nu o vezi, si nici nu esti inclinat sa crezi.
  O toamna frumoasa.

 • SIm

  Aloo, statu Lumpen, daca m auziti, ba imbecililor, nu sunteti deloc in criza, nici in pericol. Doar niste gru-isti vor sa-si valorifice munca de 10 ani, daca nu mai mult. Pe care voi i-ati pupat in ,de unde reiese ca banii lor sunt in siguranta. Si voi n-ati patit inca nimic.Dar urmeaza.

 • Sim

  Acoperitii pe fata sunt mandri ca nu au facut nimic sa aduca statul pe fagasul sau. Acoperitii pe dos nu conteaza, sunt doar comunicatori fara diploma.
  Dar Romania va fi atrasa in noua gaura neagra, indelung bibilita de inteligentii-rudenii neimpartasite de la SIE. Chestie de prostie congenitala, dar si de bani orientati spre cei care conteaza ca patrihoti.
  Pentru asta, da, tovarasi ilegali, trebuie sa va puneti pe ganduri.Nu ca veti face vreo diferenta, cei 10% functionali si buni nu conteaza. Dar macar va veti merita banii neimpozabili.
  Adieu.

 • Sim

  Dai-dracu, domne, n-ai invatat ca astia nu exista? Nici uman, nici juridic, d’apai ca fiinte…Americanii se bazeaza pe holograme, pe nume de serviciu ceva…Desi ii scolesc.Cred ei.Si obtin informatii bune doar pentru cretini.
  Apai eu zic ca niciodata scoala kaghebista romaneasca, aculturata, nu va fi compatibila cu americanii. Niciodata.Si, fie vorba intre noi, nici americanii nu se supara.
  Deci da-i dracu pe inteligentii rusilor, ca tot in mana lor vom cadea, de-aci in trei ani.Si ne vom linisti.

 • Sim

  Sa nu cumva sa indraznesti sa mai spui ceva, de ex despre interlopii platiti de SRI. Care pot face tot ce trebuie, inclusiv sa-si foloseasca informatorii de coloratura pentru diverse treburi. Sa nu auda Eduard Hellvig, ca s-ar putea sa i se arda circuitele interne. Care oricum n-au auzit niciodata de statul de drept, de codurile penale, etc, ca si Vasilica. Baeti buni. Demni de o aculturatie mica.
  Dar poate ca i-ar interesa sa auda ca aceste scarbosenii pot contesta orice autoritate, ca doar substitutiile sunt la moda.Eu unul nu cred asta./Si, sunt convins, nici dusmanii nostri cei iubiti temporar, americanii.

 • AT

  Ma bucur ca Tov. Mihalache, mana dreapta si stanga a vacantei prezidentiale a sesizat intelepciunea dezideratului meu. Bine ca nu am decretat nimic, ca cine mai stie ce minunatie iesea.
  A, si apropo, Zen-ul nu suporta ca cei care nu sunt sa ii condamne pe cei care nu mai sunt de mult. E
  u propun sa devenim toti mai chineji, dar nu comunisti capitalisti, via a Treia Roma!

 • AT

  E drept, la noi si Berlinul trece printre noi. D’apai idealurile etice, sau imperativele codate (moral), dovada iresfutabila a impotentei varfurilor haosului securist. Ca furnicile fac o noua piramida, altfel eutanasianta.

  PS st nu-i bagati in seama pe diversionisti, ca ei nici asta nu stiu sa fie…

 • AT

  “Domne”, eu cred ca mataluta esti in afara realitatilor social-politice. Nu numai ca nu intelegi nimic, dar ai si tupeul sa te pronunti pe chestiuni pe care nimeni nu se poate pronunta.Si nu are voie.

  Sa-ti dau un exemplu. Cine poate crede ca exista un stat ale carui arhive sunt ori de negasit, ori protejate de o lege care nu apare in nici un Monitor Oficial, ori secretizate prin ordine care sunt secrete?

  Cine poate crede asa ceva? Toata lumea are secrete, si nevasta-ta, si ginere-miu, d’apai … Restul stie toata lumea.Nici noi nu mai stim care sunt acele secrete, si cum au fost puse la pastrare, dar ce conteaza? Eu sunt de acord cu mataluta, desi esti cam tampit, dar orisicat nu poti avea un stat de drept daca nu ai secrete la care nu are acces nimeni, sau toata lumea stie ca exista, dar nimeni nu stie cum de au devenit secrete, ca doar sunt sute de oameni de incredere care ar putea depune marturie ca nimeni nu ascunde nimic.Deci nu exista nimic din tot ce ma ataci tu pe mine, sau insinuezi tot felul de probleme.

  Deci nu mai imi da tu mie, de unde vii tu, sfaturi. Sau pretinzi ca ne avertizezi.

  Mai fa tu pe dasteptu, ca ne intalnim iarasi. Io am rabdare, stii ca ne cunoastem, si fii atent, noi stim ca tu nu stii nimic, e evident, da vrei sa te dai mare. Mai bine iti vezi de treburile tale.Noi putem face orice.Asta este un sfat adevarat.

WP Admin