≡ Menu

La o aniversară: bilete (blonde) de papagal.

 

Luați cu spectacolul sângeros al coabitării angelice, am uitat cu toți că în această lună s-au împlinit șase ani de la un alt spectacol, unul cu adevărat istoric. Noroc cu pagina noastră de avangardă – maRșarier – care ne trage de mânecă spre a ne șopti că nu doar istoria se repetă, ci și istorioarele. Dacă direcția e câteodată alta, sensul rămâne mereu același. Și inversul este absolut valabil. Cu alte cuvinte, până și lupta sfântă – pe viață și pe moarte – împotriva corupției are limitele ei. Să ne bucurăm de ele!

“În ianuarie 2007, Elena Udrea a stârnit un scandal politic de amploare grație unui bilețel roz. Ea a susținut la o emisiune televizată că, în perioada în care a lucrat la Palatul Cotroceni, premierul Tăriceanu i-a scris președintelui Băsescu, cerându-i să intervină la Parchet “pentru Dinu Patriciu”.

Îmi amintesc (…) că am primit chiar o scrisoare de la domnul Tăriceanu în care îi cerea domnului președinte Traian Băsescu, în scris deci, era un carnețel, ceva cu antet, nu-mi aduc aminte foarte bine, îi cerea să intervină la Parchetul General pentru domnul Patriciu și anexa pe spatele acelei hârtii, punea inclusiv date despre proces și firma Rompetrol”, a povestit Udrea.

Îmi amintesc că am mers la domnul președinte și i-am dat hârtiile și nu mi-am dat seama exact cum să procedez. Dânsul le-a luat și le-a aruncat după mine și a spus: așa înțeleg mafioții să conducă țara și să conducă Guvernul”, a relatat Udrea.

Fosta consilieră de la Cotroceni a mai spus că bilețelul cu pricina, “de culoare roz sau galbenă, sau ceva asemănător,” ar trebui să mai existe în arhivele de la Palatul Cotroceni pentru că, “în mod normal, se arhiveaza tot”. Udrea a adăugat că scrisoarea nu era o adresă oficială, ci “o rugăminte de a interveni”.

Traian Băsescu a admis imediat existența biletului invocat de fosta sa șefă de Cancelarie, a solicitat ca acesta să fie căutat în arhivă, apoi l-a prezentat presei:

Sursa – subiectiv.ro (Alex Mihaileanu)

“Dragă Traiane, 1. Îți trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia să vorbești la Parchet despre subiect?” – asta conținea faimosul bilețel.

Intervenția “blondei de la Cotroceni” a aruncat viața politică autohtonă în haos. Opinia publică a explodat, iar atacurile președintelui înspre Palatul Victoria i-au determinat pe liberali să înceapă să caute noi parteneri de guvernare. Parchetul s-a sesizat, însă cazul a rămas fără efecte juridice.”

(Sursă: Ziare.com)

Copyright 2013 – ION BARBU

“Indicele BET a cazut pe 18 ianuarie cu 1,28%, BET-C cu 1,12%, iar ROTX a inchis pe minus 1,26%, noteaza Cotidianul. “Orice disputa politica se resimte asupra pietei de capital”, anunta Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor. “In general, noi pe bursa avem nevoie de stabilitate politica, fiscala, asa ca orice incertitudine afecteaza intr-un fel sau altul cotatiile actiunilor”, adauga Razvan Pasol, presedintele SSIF Intercapital Invest. Drept urmare, scandalul dintre premierul Tariceanu si presedintele Traian Basescu in ceea ce priveste asa-numitul bilet roz a dus in sedinta bursiera de ieri la caderea actiunilor.

Cum a decurs sedinta

Inca din primele minute bursa intra pe trend negativ. La ora prinzului, indicele bursier BET era in scadere cu 1,28%, ROTX cu 0,97%, BET-C cu 1,16% si BET-FI cu 2,56%. Totusi lichiditatea bursei atinsese valoarea de 9,85 milioane de euro, in crestere fata de sedinta de miercuri.

Finalul bursei gaseste indicii tot pe rosu. Astfel, BET a pierdut pe 18 ianuarie 1,28% din valoarea sa, BET-C doar 1,12% , BET-FI mai scade la 1,93%, iar ROTX inchide pe minus 1,26%. In top 5 cele mai tranzactionate actiuni gasim pe primul loc SIF Oltenia, cu o valoare a tranzactiilor de 16,40 milioane de lei, urmata de SIF Moldova, cu 14,55 milioane de lei, SIF Banat-Crisana, cu 5,24 milioane de lei, SIF Transilvania, cu 1,94 milioane de lei, si Banca Transilvania, cu 5,01 milioane de lei.

Cine a cazut

Cel mai mult au suferit ieri actiunile SIF-urilor. Astfel, pierderea cea mai mare a fost pe actiunile SIF Muntenia de 2,29%, urmata de SIF Oltenia cu 2,01%, SIF Transilvania cu 1,94%, SIF Moldova cu 1,87% si SIF Banat-Crisana cu 1,58%. Lor li s-au adaugat si actiunile Rompetrol Rafinare Constanta, firma omului de afaceri Dinu Patriciu, care au cazut cu 2,32%. Au mai suferit pierderi actiunile Antibiotice Iasi de 2,17%, Biofarm de 2,19%, BRD de 1,48%, Transelectrica de 1,33%, Banca Transilvania de 0,97% si Petrom de 0,83%.

“E greu de cuantificat in acest moment toate pierderile. Nu stim daca urmeaza alegeri anticipate, sau lucrurile se opresc aici. Eu sper ca bursa sa-si revina zilele urmatoare”, mai spune Razvan Pasol.”

(Sursă: BankNews)

Copyright @ poporul.ro/ziarul gandul

“Elena Udrea consideră că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este “un personaj politic mai bun decât Crin Antonescu” şi că “ar merita să conducă astăzi PNL”. Mai mult, Udrea spune că, dacă Tăriceanu şi primarul de la 1, Andrei Chiliman, vor decide să se rupă de PNL uşa PDL este deschisă pentru o colaborare.

“Pentru mine, domnul Tăriceanu este un personaj politic mai bun decât Crin Antonescu. Dacă pun în balanţă prestaţia domnului Antonescu şi pe cea a domnului Tăriceanu, aş spune că domnul Tăriceanu ar merita să conducă astăzi PNL”, a susţinut Elena Udrea la GÂNDUL LIVE.

Ea a lansat şi o ofertă pentru Călin Popescu Tăriceanu: “dacă decide să se distanţeze de PNL, împreună cu Andrei Chiliman, colaborarea cu PDL este posibilă.”

(Sursă: Gândul)

“E greu de cuantificat in acest moment toate câștigurile. Nu știm dacă urmează alegeri anticipate sau lucrurile se opresc aici. Eu sper ca bursa să-și păstreze cumpătul în zilele următoare.”

(Sursă: Gânditorul de la Hamangia)

maRșarier – pagină de avangardă acordă dnei Elena Udrea premiului Levierul lunii dimpreună cu felicitările cuvenite!

 • Dragă Dorin,
  dacă am înţeles eu bine, “levierul” (“velierul” e la altcineva, nu spun cine!) d-nei Udrea ar servi la dislocarea d-lui Tăriceanu, care ar fi numai “bun” să conducă PNL din “uşa PDL”. Da’ n-are… “cric”…

 • Radu Calin Cristea

  Felicitari Elenei Udrea pentru premiu. Banuiesc ca e vorba de o diploma. Daca va ginditi la o cupa ma gindesc ca mai potrivit ar fi doua, cu atentie la masurile cuvenite. Recomand, de asemenea, un bonus: un sirop cu extract din lichid de frina (la bidon). Am aflat ca stopeaza orice prostie in cadrul intim al valului palatin.

 • Dorin Tudoran

  @ Vasile Gogea

  Dupa ce a pierdut alegerile in chip fulminat, dna Udrea a intrat glorios in Parlament gratie uninominalului “sui generis” desenat de legiuitorii lui peste prajit. De atunci, dna Udrea isi critica dur colegii de partid care n-au avut sansa sa fie “redistribuiti” in piesa parlamentara, apasa tare pe acceleratie si copilotul Domniei sale nu are curaj sa traga frana de mana. Sau nu are niciun interes sa o traga taman acum.

  Asa, doar pentru tine, Vasile draga, primesc un mesaj injurios ca “ce vrei bai sa spui cu premiul asta <>? Raspund, asa, intre noi, Vasile draga, cum Premiul Cocoș(ul) de Aur a fost atribuit, pana la epuizare, prea-cinstitului pretin de familie Bogdan Chireac, tot ce a putut oferi maRsarier(ul) nostru a fost Levierul. Mai mult, nu ne-a dat mana…

 • Shadow

  Hii dara unde se ascund ei “cocoseii” hm, hm. De la levier la cocosei sau de la cocosei la levier se va numi o noua carte despre aceasta “femeie de fier” in “aur masiv” al politicii romanesti.

 • De unde se desprind urmatoarele:

  Presedintele nu doar fumeaza si coabiteaza, ci -- din nou! -- “reevalueaza”. “Blonda” dumisale doar ca difuzeaza!
  Bursa nu reactioneaza, caci pe Centru dormiteaza, dinainte chiar de Boboteaza!
  La Cotro’, insa, se lucreaza.
  Noua strategie nu mai perforeaza (cu “ciuruieste” nu rimeaza!), fiindca nu mai performeaza nici de pomeraza, fiind ea, astazi, numai o gogleaza.

  Mare ii este, totusi, Blondei sfarleaza cu fofeaza!

 • InimaRea

  E musai de completat tabloul, să nu lipsească personaje care onest pozat-au:
  Madam Macovei, care-a reclamat faptul că a fost convocată de Tăriceanu în biroul său, unde a dat peste Dinu Patriciu, “fără a fi fost întrebată dacă voia să-l vadă”.
  Madam Săftoiu, care “s-a jignit la maxim” pe ministrul Apărării (Atanasiu) acţionîndu-l în Justiţie, fapt pentru care acela a fost suspendat, şi suspendat a rămas chit că Justiţia nu i-a găsit ceva de reproşat.
  Le putem fi şi recunoscători pozelor din tablou, c-au aşteptat -- totuşi -- oficializarea aderării la UE, pînă să-şi intre-n rol.
  PS: Tăriceanu chiar e în cofă. Udrea-l cam somează: Vii la noi ori te dăm la cîini (DNA etc) iar “Crin” n-o să mişte un deget ca să te apere, ba chiar o să jubileze. Aşa, însă, o să turbeze. Ce zici, vii?
  Chiar merită să faci politică în Ro. E aşa palpitant să ajungi pînă-n fruntea ţării! Parc-ai urca pe eşafod. Adrenalină curată, ce mai!
  PS: Mai avem suspens: Geoană fu inginer, şi se cunoscu. Tăriceanu -- şi el inginer -- s-o cunoaşte?
  PPS: Culmea! Acum şi Băsescu se recomandă inginer.
  Asta-i saga noastră -- Amurgul inginerilor.

 • @Dorin Tudoran
  Tot numai între noi: …dacă “Cocoş(ul) de Aur” s-a finit, mai rămîne “cocoşul roşu” (ferească Dumnezeu de “cocoşul decapitat”!).

 • Dorin Tudoran

  @ Vasile Gogea

  Mai pe seara il voi reasculta pe Stefan Iordache -- “Cocos, cocoselule…”

 • Ontelus Dan Gabriel

  “This is the Voice of America. The following program is in Romanian”
  ,,Povestea vorbei. Pagini uitate, pagini cenzurate, pagini exilate”

 • Dorin Tudoran

  @ Ontelus Dan Gabriel

  Povestea vorbei -- pagini uitate, pagini cenzurate, pagini exilate era oi emisiune a Europei libere. Am fost (eu insumi) “serializat” de dl Virgil Ierunca in mai multge randuri…

 • Gogu Mann

  Fara legatura aparenta cu subiectul: O peripateticiana din Medgidia, vadana juna si practiciana a dragostei tarifate, primise de la megiesi cognomenul SUTICA… pe vremuri ceausii, cind se trebaluia, in zona, ”la canalul care leaga/Dunarea de Marea Neagra”, iar amatorii de aventuri galante ieftioare, veniti din toata tara, nu prisoseau. A ne reaminti, pentru efect de complementaritate, si hitul momentului respectiv, hitul acesta: ”Pentru tine, mindro draga,//Am lucrat o vara-ntreaga//La canalul care leaga//Dunarea de Marea Neagra”.

 • Dorin Tudoran

  @ Gogu Mann
  “Numai Marea mai dezleaga/Dunarea de chestia Neagra”…

 • neamtu tiganu

  Caruso, stia el ceva!

  rel="nofollow">

 • Dorin Tudoran

  @ neamtu tiganu
  Caruso ka Caruso, dar ce sa mai spui de Alecu Russo: ” Jalnic e cântecul tău, româncă copiliță!… “

 • @) DT, All

  Asa e la noi! Pierzi la peste o mie de voturi competia, o cistigi cumva la masa verde, iar apoi iti spui ca e bine ca exista libertatea de opinie si te apuci sa abuzezi de ea. Ceea ce pierde din vedere fosta falsa blonda de la Cotroceni este ca fiecare pasare pre limba ei si piere, nu doar cinta…

  Nu va grabiti sa-l plingeti pe dl Tariceanu, cred ca jocul sau e o idee mai subtil decit cel pe care doresc sa i-l prescrie scenaristii si regizorul… Daca nu ei greu, tineti minte fraza de mai sus. Se va vedea daca are sens in urmatoarele doua-trei luni.

 • mihaela grancea

  vezi experimentul Philadelphia….

 • Distinctorul

  @ALL
  Elena Udrea va fi fost, la viata ei, nu, ca in serialul televizual EL FUGITIVO,”una victima inocente la la justicia”, ci cu imaginea publica subrezita multisor ca urmare a slabirii puternice a spiritului critic romanesc (daca va fi existat asa ceva p-acilea) dupa Lovilutie, cind toate jocurile de cuvinte, toate analogiile si toate injuriile or inceputara sa zburde libere, iresponsabile, in presa orala sau scrisa, ba si la Radio Schantz. Nici falaciile logicesti nu s-or lasatara mai prejos. Mai ales faimoasa REDUCTIO AD HITLERUM. Isi lasa Patapievici musteata, imediat era asemuit cu Fiurerul si tratat ca atare. Se prenumeste Ana doamna Blandiana, imediat o asociezi cu Ana Pauker. Se prenumeste Elena doamna Udrea, o pui in ecuatie cu ELena Ceausescu si invoci, de dragul unei noi analogii, rolul nefast (CHERCHEZ LA FEMME!) pe care aceasta din urma l-ar fi jucat pe linga prezidentialul ei sot sceptral. Il poreclesti ”Chiorul” pe Base si il consideri dictator numai de dragul lansarii pe piata a cuvintului-valiza (PORTMANEAU WORD pe angliceste)… ”Dictachiorul”.
  Tradional, romanii orasenizati nu prea le au, la noi, cu proprietatea termenilor, vechi sau neologici, la limita toate cuvintele autohtone devenind sinonimeori vulgare: iar entropia-i gata! Vine, colac peste pupaza, si infuzia masiva de americanisme. Uau, ce mai urmeaza? Comunicarea prin gesteme (obscene sau de altfel)?

 • Dorin Tudoran

  @ Distinctorul

  Iubite al nostru Distinctor,

  Asa e.

  Sa nu uitam (y compris trandafirii) “Pontocratizia” si “El Crin” lansate de profesorul de stiinte (oarecum) politice “Clismaneanu” etc. Asa suntem -- rai de gura.

  Eu taman lucrez la o teza de doctorat a altuia. Titlul provizoriu: “Plagiritul nu e totuna cu Stagiritul”.

  “Intr-o anumita parte a presei” se comunica prin blesteme ( ati vazutara ca Prigoana si Bahmutzeanca au divortzatara a patra oara?), intr-alta prin gesteme.

  In sfarsit, draga Distinctoru-le (apud “EBA”), in lamuritoarea matale explicatziune este vorba (corect scris) de “Șerșe la Fram” sau este vorba despre Coloneul Cherchez?

 • Dorin Tudoran

  @ Liviu Antonesei

  1. Nu sunt foarte surprins de ce se intampla in PNL si nu e treaba mea sa ma amestec in acest stupid Tariceanu vs Antonescu.

  2. Chiar daca USL a hotarat de mult ca dl Antonescu este candidatul uniunii la prezidentiale, dl Tariceanu (sau oricine altcineva) are dreptul sa propuna o desemnare prin votul intern al PNL.

  3. Pericolul (unul dintre ele) pentru dl Tariceanu astfel: “Tariceanu -- sah la Antonescu cu Regina Udrea!” Indusa o semenea ipoteza, bulgarele de zapada se va rostogoli si n-avem a ne mira ca ( asa cum ne zice Distinctorul mai sus) vom ajunge sa vedem in presa titluri ca “Tariceanu -- sah la Andronescu cu Regina Udrea. Mat sau Pat?”

  4. Serios vorbind: cum dl Basescu s-a dovedit foarte dibaci in a extrage din PNL (gratie extractorilor Valeriu Stoica si Theodor Stolojan) nemultumiti (printre ei si prietena mea, dna Mona Musca) pe care i-a pus alaturi de ex-comunistii-fex-esenistii-ex--pesedistii si pedisti spre a lansa PD-L, de ce nu i-ar reusi inca o data sa se foloseasca de nemultumirile din PNL si sa mai dea o lovitura…Dna Udrea a jucat si atunci un tol important, de ce n-ar reusi sa-l joace si acum? Daca va reusi, asata nu va fi motiv sa ne amuzam pe seama dansei, ci pe seama PNL-ului…

 • @) DT

  De ce? Pentru ca eu sint de aceeasi parere cu dl Boia = ma rog, eram dinainte de a o exprima, dar daca a si spus-o primul, asta e! -- si anume ca istoria nu se repeta niciodata!

 • Ultor

  @ L.Antonesei
  E adevarat ca istoria nu se repeta, dar cu toate astea lumea e plina de repetenti. D-nul Boia, invocat de d-voastra, se vede confirmat pe deplin de vodevilul politic dambovitean. In ce tara europeana poate fi admisa, moralmente, o oferta de alianta cu o persoana diabolizata ani in sir (cazul Tariceanu)? Suntem in tara unde numai principiile si verticalitatea pot compromite cu adevarat; in rest e loc pentreu orice si oricine. Si ca absurdul sa fie cu adevarat complet, avem parte si de o disputa intre Antonescu si Tariceanu pentru postura de prezidentiabil…din pozitia de monarhisti declarati a ambilor.

 • InimaRea

  Korrect! Istoria nu se repetă niciodată, dar se autoplagiază la greu. E manieristă, părerea mea…

 • Pal Kuruc

  @Ultor & InimaRea
  Et le retour en farce du tragique historial, vous en faites quoi, messieurs les amis?

 • Gheorghe Campeanu

  @ El Distinctor

  “una victima inocente de la justicia CIEGA ” !!!

  @ el mismo Distinctor @ Dorin Tudoran

  A propos de “Șerșe la Fram” (ca sa nu insist cu legendarul erou ilfpetrovian Șerșelafamov ) , maidanul (Dorobanti/Pangrati) pe care urma sa se construiasca studiourile TVR, de unde au izvorit atitea sintagme nemuritoare, era cunoscut in antevremurile pre-Ceausestiene sub falnicul nume Cerchez. Mai ganditi-va, rogu-va .

 • Dezideriu Dudas

  Eu cred ca istoria, si se repeta si nu se repeta….Depinde care este adecvarea actorilor ei fata de adevar….Ref. la Romania, d-le Tudoran, ne-ati scris de mai multe ori de acea „masa critica” necesara…D-nul Liviu Antonesei simte ca nu ar fi posibil ca un politician de talia lui Calin Popescu Tariceanu, al carui dispret fata de presedintele Romaniei actual a fost mai mult decat evident, inca din perioada in care putini gandeau ca el, nu poate avea decat o singura pozitie fata de locul ”unde a scuipat”…E drept, e posibil ca “baietii” sa incerce sa-l foloseasca pe CPT atat timp cat „nu se face” sa nu ramai solidar cu cei care te-au propulsat in politica mare…Ramane de vazut, care dintre ei : „baietii” care chiar vor sa-l detroneze pe Crin ( in mod cert, „gasca” cea mai numeroasa…, in timp ce „gasca” pentru Ponta, in etapa a II-a, cred ca este mai firava acum, dar se va intregi cu prima…) sau „contra-baietii” care vor sa „ordoneze” lucrurile adunand balastul pentru inceput….Ar mai fi si posibilitatea ca insusi CPT sa initieze ceva ( asta am scris-o din „spirit umanist , desi d-nul LA in conferinta lui despre modernism mi-a dat „gloante” multe pentru a depasi nivelul…)…

  Marea problema tine de „ adecvarea actorilor fata de adevar”….Pe aceasta directie am lecturat cu interes materialul despre „Fenomenologia neghiobului” de pe blogul d-lui Vasile Gogea…Imediat m-am gandit la maladiile spiritului contemporan ale lui C.Noica ( nu stiu daca si d-nul Gogea s-a gandit la ele, dar a relationat complexitatea temei cu C.Noica…)…Am putea intelege ca „neghiobia” are radacini foarte adanci, inca nevizualizate suficient la intersectia dintre culturi, religii, civilizatii, tari chiar, acestea din urma diferentiind foarte mult potentialul „prostiei globale”, atat timp cat bugetul si finantele unei tari pot cadea pe mana unui Pacala sau Tandala autohton….Grav este ca in „pacalismul” si tandalismul global” ( intersectia dintre „Fenomenologia neghiobiei”a lui Constantin Amariutei si „Maladiile spiritului contemporan” a lui Noica ), un Pacala autohton nici nu se observa. Poate parea chiar macho….

  In perioada in care credeam ca nu pot fi „pacalit”, sau mai bine zis ca „pacalirea” nu are o „arheologie” atat de complexa, am infiintat o firma de consultanta care doream sa fie o contrapondere la cele 6 mari firme de consultanta globala ale lumii, pentru a se putea aborda strategic si interesul economic national. Ma gandeam ca pot aduce in timp ca actionari SIF-uri, banci, agenti economici de anvergura…Poate ca acum am ajuns la faza posibilei implicari a administratiei publice locale intr-o actiune in care, in „realitatea post – Pacala „, , economia Romaniei „ a tras usa dupa ea” precum Pacala odata…, si respecta cu sfintenie „invataminte” de care „profesorii” s-au dezis intre timp…Sper ca aceasta „provocare” sa o pot lansa atat de la Constanta, cat si de la Cluj ( si de pe”stanga”, si de pe „dreapta”, …)

  Apropo de Cluj, pe blogul lui dom’niku ( si el a primit materialul meu despre „Constanta” ), am remarcat opinia dvs., d-le Tudoran, cu privire la invitatul lui „d-nul Dan” din acea seara…In mod grotesc si paradoxal, e posibil ca acel gen de injustitie sa ajute pana la urma la infaptuirea justitiei…Cand ai de curatat o mlastina, nu incepi treaba in costum alb…Dupa un timp insa, oricat ai incerca sa cureti, hainele sau utilajele tale murdare/murdarite ar putea sa fie cauza lipsei de rezultate….

 • mihai rogobete

  Şi măgarul a zis că nu mai repetă istoria cu mâncatul paielor, până i s-au pus ochelari verzi.

 • InimaRea

  Pal Kuruc: Quoi faire donc? On en rigole, evidemment. Puisqu’on est les figurantes en non pas les auteurs de la Commedie. (Il s’agit du theatre interactif, a mon avis.)

 • Daca_nu_nu

  @) Dorin Tudoran
  Bine faceți că le mai aduceți aminte, fiindcă i-a izghit pe toți amnezia, de-am ajuns tot dintr-o consternare-ntr-alta… Vorbesc de curând cu oarece beneficiari ai băseregimului, care bagă mâna-n foc până la cot că președintele n-a zis veac „cui nu-i convine să plece”, că n-au auzit șohan cuvântul „pegră” sau că habar n-au de musiu Baconski cum că intrat-a ministru de externe în ședință și ieșit-a nimic în urma unui SMS etîcî, etîcî, etîcî… Cum, măi, zic, chiar așa faceți pe proștii, nu v-aduceți aminte? Nu numai că nu-și „aminteau”, dar pretindeau că n-au niciodată știutără!!! Apoi, iartă-mă, Doamne, să nu-i chiar între ochi stuchirea??? (E doar o figură de stil, firește.)
  No, am zis, dacă așa ignoranți a avut băseregimul, nu vă mai plângeți de poantăregimul, că, bag de samă, sunteți experți într-ale cabinetului Ponta, dar n-aveți habar de ce s-a petrecut în cabinetul vostru… Oameni de nimic, ce mai atâta vorbă. M-am lămurit cu ei. Și-acum stau și mă gândesc dacă e mai de folos un specialist șarlatan decât un ignorant șarlatan; nu prea (mai) cred că ar fi vreo diferență…
  Ăștia fuseră ăia de fură.

  Dar ia uitați aici, Boieri Dumneavoastră, cum fură ăia de nu mai sunt (c-au demisionatără iar, auziți) și ăia de-ar vrea să fie (că iar m-am pus pe rîs de numa-numa). Întărâtă-i, drace!

  http://adevarul.ro/news/politica/cine-vaneaza-postul-senator-lasat-liber-demisionarul-voiculescu-1_5106a05aaa73e8e04b5100e9/index.html

 • Daca_nu_nu

  Ha, ha, ha!!!
  No, dacă n-am știut, acum știm că demisia lui Voiculescu e un gest incalificabil!
  Bine, dragă, așa este. Dar cum de nu-l susții pe amicul lui matale, ăla mic cu usturoiu??? (Iartă-mă, Doamne!)

  http://adevarul.ro/news/politica/ungureanu-demisia-voiculescu-ungest-incalificabil-1_510699f6aa73e8e04b50dd7c/index.html

 • Dorin Tudoran

  @Daca_nu_nu

  Desi “parintii fondatori ai “Albutzei-ca-Zapada”, dna Sebastian (mama) si dl Lazaroiu (tata) ii considera pe prunculetii MRU si Mihai Neamtu niste “virgule” in politica romaneasca, eu merg pe mana dlui Neamtu in aceasta incercare de a ocupa locul vacantat (sau doar vacanțat) de dl Dan Voiculescu. In opinia mea, dl neamtu este cu mult mai mult decat o virgula in politica romaneasca. Este ; (punct si virgula).

  Ca intra la puscarie, ca nu intra, dlui Voiculescu ar trebui sa i se interzica (in mod democratic) o alta candidatura la Parlament. Sa intri cand vrei, sa iesi cand vrei, parca spune de Parlamentul asta ca e un closet public.

 • Dorin Tudoran

  @ Daca_nu_nu

  Dl MRUngureanu se inseala. Gestul nu este deloc incalificabil. E chiar foarte usor calificabil: o gainarie. Mare, babana, dar o gainarie.
  Mihai Mujdei von Usturoi va exorciza Parlamentul. Abia apoi apele de toileta frantuzesti vor putea “sa-si spuna cuvantul”.

 • După 22 de ani de politichie ”liberă” ce ne-ar putea cu adevărat uimi? Formal sau informal, s-au cam realizat toate combinațiile (partinice sau personale) posibile, în afară de o ”coabitare” UDMR/PRM. Flexibilitatea se pare că a devenit normă, iar cei ”încremeniți în proiect” sunt tot mai puțini, indiferent de ce ar putea însemna această ”încremenire”, în rău sau în bine.

 • Dorin Tudoran

  @ Radu Zlati

  Da, cam toate “permutarile circulare” au fost epuizate…

 • Ultor

  @ Radu Zlati
  E adevarat ca in cei 22 de ani cam toate permutarile poaibile sau cam facut intre partide, dar la fel de adevarat e sa spunem ca nu s-au facut cu aceeasi “resursa umana”. Mi-e greu sa-l mi-l imaginez coleg de alianta pe un Coposu cu iliescu sau cu un alde Boc. Dar poate sunt eu un optimist si unul ca si Coposu a murit la timp ca sa nu perfecteze spargaturi politice de factura diadohilor…

 • Shadow

  @ulthor

  nu stiu daca domnul oposu a murit la timp. Eu as zice ca doar prea devreme, mult prea devreme. Oricum “politica actuala” l-ar fi bagat repede in pamant.

WP Admin