≡ Menu

La Mulți Ani, Majestate!

REGELE-MIHAI-I-e1305398087851

Copyright@Revista MERIDIAN, 1991. Fotografie – Claudio Dogar Marinesco

 

“Mentalitatea alegală a comuniștilor a fost impusă mai multor generații de români care, fără ca ei înșiși să devină comuniști, și-au pierdut în mare măsură aptitudinea de a gândi legal și chiar intuiția elementară a ce ar putea însemna legea, sau respectul (fie și în teorie) față de lege într-o situație în care legea era o înșiruire de vorbe goale și era practic lipsită de orice consecințe calculabile. Prăbușirea comunismului în Europa de Est înseamnă însă, printre altele, și necesitatea vitală pentru popoarele din această regiune de a reînvăța limbajul legii și semnificația legitimității.

(Matei Călinescu, MERIDIAN, Volumul I, Numărul I, 1991)

 • Vasile Gogea

  „Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.”

  M.S. Regele Mihai I (din Mesajul adresat Românilor de la tribuna Parlamentului României, 25 octombrie 2011)

  Trăiască Regele
  În pace şi onor!

 • Dezideriu Dudas

  LA MULTI ANI !

  P.S. Matei Calinescu, prin expertiza sa in post-modernism ( nu doar ca fost dascal al ambasadorului SUA in Romania…), cred ca ar putea sa ne explice de ce Romania nu ar trebui sa se considere invinsa…Chiar daca acad. Mircea Malita nu mai poate vedea o “coloana infinita de energie” care sa aduca Romania in prima linie a lumii ( ceea ce nu a fost niciodata, decat teoretic, in “Clubul de la Roma”…), cred insa ca se pot imagina restartari la nivel de grupuri politice, civice…., profesii, etc….Anghel Rugina venise cu un asemenea posibil program imediat in anii ’90, din pacate a fost deturnat spre o abordare strict monetarista…., care nu ar fi trebuit focalizata decat in etapa a II-a. Intre timp insa, a invata “limbajul legii si semnificatia legitimitatii” a devenit o actiune schizoida nu doar in Europa de Est….

 • Dana (Mara)

  La multi ani cu sanatate!

WP Admin