≡ Menu

Kobe de cobe sau despre canibalism

Desen & Copyright 2013 - ION BARBU

De la o vreme, Europei Occidentale nu-i mai priește carnea importată din România – vita se dovedește cal, curcanul – un pumn de pesticide fără pene. De porc, ce să mai zic? Porcu-i porc. Ba, deseori, prea porc!

Britanicii așteaptă de la noi hălci de Berkshire (Marele Negru) și York (Marele Alb), dar primesc numai calupuri de Mangaliță cu părul creț. Când trecem pe la ei, ne contrează violent:  “Steaua=Ceaușescu!”

Singura șansă ca imaginea României să se îmbunătățească radical este să exportăm doar carne de om. Oasele le păstrăm numai pentru ospățurile indigene de la Golden Blitz și Silver Șpriț, prânzurile la iarbă verde între staff-urile Palatelor Cotroceni și Victoria sau pentru a mai da ceva vlagă pizdulicilor de Kobe la grătar servite la dineurile sofisticate de la SIE și Ministerul Cărnurilor Externe.

Occidentul european ne poate da câte lecții vrea mușchii lui abductori, dar la canibalism nu lăum lecții de la nimeni. Dimpotrivă, le dăm muie.

Dovezi?

Să se uite cum se mănâncă între ei europarlamentarii noștri la Bruxelles. Să se uite atenți la cum se mănâncă între ei membrii lumpen-elitei noastre, când bântuie recepțiile oferite de ambasadele din București în cinstea unor vizitatori cu mare influență. Să-i privească pe inculpații noștri cum arestează — ziua în amiaza mare sau chiar în toiul nopții – judecători și procurori.

Desen & Copyright 2013 - DION

Dacă vor să savureze la crème de la crème, să citească presa românească (cea independentă rău de tot) în care lui Nicolae Manolescu i se numără nevestele, iubitele, amantele, copiii, salariile, șireturile de la pantofi, demnitățile, funcțiile, pisicile, biciletele, pensiile alimentare, presă care îi reamintește că, atunci când a devenit președintele ei, Uniunea Scriitorilor avea o avere egală celei a lui Carlos Slim și acum, datorită celor menționate anterior, instituția se află în faliment, după care, finis coronat opus, Manolescu e declarat un Kim Ir Sen al literaturii române. Cumulul de funcții e una, cumulul de prostie agresivă e alta. Eternizarea în funcții nu mă fascinează. Eternizarea în prostie agresivă mă scârbește.

Să vadă cum în aceeași presă (independentă rău de tot), Mircea Mihăieș, Adrian Popescu și Nicolae Prelipceanu sunt, în sfârșit!, demascați ca slugi oneroase ale lui Manolescu și cum un simț exemplar al responsabilității civice ne pune în gardă că Traian Băsescu și Victor Ponta s-au înțeles deja (pe sub patul portabil al lui Crin Antonescu) să-l schimbe la UNESCO pe dictatorul-torționar Nicolae Manolescu cu impostorul-gentil Andrei Pleșu.

Și asta, când țărișoara geme de valori culturale absolute, precum Marian Vanghelie, Corneliu Vadim Tudor, Traian Igaș, Jurnalul lu’ EBA, Mircea Badea, Oana Niculescu-Mizil & Serghei Mizil, Oreste și generalul Emil Străinu, Oana Zăvoranu și Adi Minune, Pepe și Bodo, și (cu voia Muntelui Athos-Porthos-și-Aramis) nu tocmai ultimul pe listă – gasconul Georges-Gigi D’Artagnan de Bécally.

Acum, pe bune, ce ne trebuie nouă cotizație la UNESCO, când avem acces – liber și permanent – la Groapa lu’ Ouatu?

Neică, dacă ne vor cu tot dinadinsul acolo, ocidentalii ăia măcar să-i schimbe numele din UNESCO în Popescu sau Icsulescu, ca să știe și Orbecăimea Noastră ce treabă are în Orașul Luminilor, fiindcă noi ne simțim foarte fericiți și între noi, unde e beznă ca-n cur.

Până atunci, nu pupă ei carne de om de la noi. O împărțim între noi. Lor le trimitem, în continuare, doar vită de cal, curcan de DDT și Kobe de cobe.

Capisci?


 

 

 • Un punct apăsat pe “i”-ul vocabulei (de-mi este permis) tudoranografie …

 • Ontelus Dan Gabriel

  Deși pe fond împărtășesc atât ideația, cât și afectiv-atitudinalul asamblate verbal în text, dați-mi voie să reflectez resemnat-nostalgic asupra formei. Astfel, deși artistul cuvântului este perfect legitimat, întru ,,estetica urâtului”, să valorifice întregul potențial lingvistic al limbii în care se exprimă, există posibilitatea ca acest fapt să-i submineze demersul, întrucâtva, cu atât mai mult cu cât în acest mod încurajează, implicit, chiar universul spiritual, așa cum este acesta, al acelora împotriva cărora se pronunță, și nu de ieri-de azi, ci de câteva decenii. Prin urmare, în absolut, căci în relativitate totul este relativ, eficiența generoasă și necesară a întregului demers poate fi afectată de instrumentele întrebuințate, în pofida câștigului cert în spectaculozitate. Este un punct de vedere, evident amendabil.

 • @) Dorin Tudoran

  Excelent textul -- vad ca ai dat drumul putin la motoarele pamfletului. Cit il priveste pe dl Manolescu, problema nu este ca n-ar avea si dumnealui defectele dumisale, ci calitatea persoanelor care se grabesc nu doar sa denunte, dar si sa le ingroase grotesc…

 • @Liviu Antonescu
  Nu cunosc amanunte (nu am cum sa le stiu) in legatura cu ce si de ce nu merge in institutia respectiva, dar cand ajungi sa scrii despre Manolescu, blandul Adrian Popescu (“Monseniorul”) si altii ca si cum scrii despre Nutu Camataru si altii, parca prea e de tot…

 • @ Ontelus Dan Gabriel

  Punctul dvs. de vedere nu este (deloc) amendabil; este intemeiat.

 • Cand am intrat in presa, pe la inceputul anilor ’90, initial ca stirist, ma intorceam uneori distrusa de pe teren, unde dadeam cu nasu-ntr-o realitatea mult mai sinistra decat cele mai negre intuitii ale mele asupra unora si altora dintre problemele romanesti. (Luati, va rog, drept licenta poetica utilizarea gradului de comparatie in cazul superlativului “sinistru”.) Un cunoscut jurnalist, apreciat la vremea aceea drept cel mai bun in probleme de politica externa, cand ma vedea asa -- daramata, pe de o parte, de potentialul toxic al informatiei aflate, dar surescitata, pe de alta parte, de faptul ca tocmai mie imi surasese norocul de-a fi ajuns prima la ea -- obisnuia sa ma intrebe cu o oarecare condescenta: “Ce ati patit? Ati gasit o stire tare dar nu sunteti de acord cu ea?” Si zau ca unele stiri erau atat de tari incat, daca le-as fi dat drumul in media exact asa cum le incasasem, as fi ridicat nefericirea pe cap de roman spre niveluri insuportabile. Nu-i vorba, respectivele informatii tot ajungeau sa circule pana la urma, dar in pasi marunti, strecurate cu pipeta, si nu administrate dintr-odata in doza letala.

  Iertat fie-mi preambulul, dar acest pamflet mi-a indus acelasi amestec de sentimente: Vai, ce tare, dar ce trist!… (Mutatis mutandis, cam ca filmul “Amour” al germano-austriacului Haneke.)
  Ma mai consoleaza (slab, dar totusi…) doar asa-zisul exceptionalism romanesc: „La noi, nici în carnea de cal nu e carne de cal!”

 • Daca_nu_nu

  EXACT!!!
  Și să știți că eu am auzit pe Facebook că s-a găsit carne de porc și-n pește!!!
  Pe bune!
  Am și dovezi:

  http://3.bp.blogspot.com/-24PnQp0kxHA/USzAkBfdmGI/AAAAAAAAAlw/G42C2WuUfWU/s1600/PorcuPeste.JPG

 • @Daca_nu_nu

  Nu degeaba se spune “Nu e pasare ca porcu'”, nu?

 • neamtu tiganu

  cred ca nea Dorin s-a cam rasfatat cind a spus ca nu mai e poet, eu cred ca e, chiar daca nu scrie in versuri.
  Englezilor, si nu numai, li se poate cistiga respectu doar invingindu-i. De fapt cel mai deprimant e ca Romania, romanii nu au mai avut absolut nici o victorie de f. mult timp, sigur asta poate duce la canibalism, doar, doar prinzi o satisfactie. Un exemplu de canibalism crud, judecatorii se maninca unu pa altu, asta ma mira peste poate, ma mira la fel cum ma mira cind vad doctori grasi care fumeaza, stiu si spun ca-i nesanatos si totusi o fac. Asa si cu judecatorii, vad, zi de zi, ca unii sau altu sunt prinsi cu spaga, si totusi spera ca ei nu vor fi agatati. Ca nea Dorin zicea ca Romania si-a pierdut sufletu, pa draru, nu sufletu si l-a pierdut ci mintea!

 • InimaRea

  Doamne, ce mă mai veselii citind asta! Acum, sînt sigur că lui Dorin Tudoran nu-i e frică de cuvinte. De ce i-ar fi? Limba română literară n-ar mai fi aşa literară dac-ar fugi de verdele exprimării stradale. N-ar fi credibilă decît în eseuri filosofice ori de estetică.
  D-le Onţeluş, românu-i buruienos la vorbă -- deveni de-a dreptul bălărios. A vorbi despre el ca despre un gentleman şcolit la Yale, Harvard, e a-l cosmetiza. Mai e şi-mprejurarea că anumite stări nu se pot exprima cu suavitate, n-o suportă. Poate că dv nu, dar mai toţi nativ-vorbitorii noştri, la supărare, reflex o scapă-n bălării: Băga-mi-aş!…
  Însă mai e o chestie ce nu ne lasă a ne-mpiedica-n galanterii orale: În toată lumea -- ori măcar în a occidental-europeană -- limbajul s-a liberalizat de tot. Merde&Shit -- nemaivorbind de ubicuul Fuck -- sînt bunuri universal utilizabile, fără teama c-ai putea pica de neam prost.
  Iar la noi, ce să mai vorbim? Poate nu ştiţi cum spune ţiganul basmul cu Făt-Frumos şi Ileana Cosînzeana (de cam 30 de ani ştiu asta, să nu ziceţi că-i din cauză de libertate rău înţeleasă). Eu îl pun aici, e la latitudinea d-lui Tudoran să-l lase ori ba.
  Ţiganu’ vine-acasă cam afumat. Ţiganca, cu gura pe el: Mhai stăi şi tu dracu’ p’acasî, că tre’ să mă’c la şcoală, că mă cheamă rumînii ăia la şedinţă!
  Cînd se-ntoarce de la şedinţa cu părinţii, puradeii se jucau şu şişu’. Ia foc ţiganca: Mă, dha’ tu nu ştii să educi pu’hadaheii, cuţîtu-i de joacă? Da’ ce vrei, fă, să le dau, pula mea -- să se joace? Nhu, mhă, să le spui şi tu poveşti d’alea c-ale rumînilor, cu ăia a’ lor -- Făt Frumos şi Leana Cosînzeana-n sloboz!
  Ia-ncoa’ la mandea, mhă! Se-adună puradeii în cerc şi-ncepe tatăl lor a le povesti: Era odată o fată frumoasă -- mînca-i-aş puizdulicea ei -- de-o chema Hileana Chosînzeanî. Ş’o iubea pă ia un băiat frumos -- mînca-i-aş pula lui -- de-l chema Fhăt Fhrumos. Da’ veni zmuu’ -- futu-l în gură -- şi-o fură pe Leana, mînca-i-aş pizdulicea ei. Se duse Fhăt-Fhrumos -- mînca-i-aş pula lui -- şi-l prinse pă zmeu -- futu-l în gură -- şi-l băgă-n pămînt pîn’ la gît. Scoase phaloşu’ ăla a’lui -- un şuriu mai mare-aşa -- şi ce credeţi că-i făcu?
  Puradeii se ridicară şi dansară-n cerc, mimînd ritual: Muie, muie, muie!…

 • Barrromul de Vrancea

  @ Am deutschen Zigeuner
  Apropo de juzii care, stiindu-se in probabilitatea de a le fi ascultate conversatiile telefonice cu penali + interlopi oarecari, continua sa se naraveasca la spagi substantiale, mi-amintesc dictonul dintr-un film italian cu unul de agata o gagica venerologicamente riscanta: SE SI RISCHIA E PIU DOLCE. (Fireste ca sint si alte motivatii. O tanti, sexygenara, motiva, dupa arestare, ca acceptase banii infractorului doar ca sa-si implementeze silicoane, venind in asteptarea nepoatelor ei care ii spuneau, in loc de ”mamaie” sau ”bunica”, DIVA!). Pasiunea jocului, tentatia riscului, patima castigului, Caritasul napocan, ”Vai saracii boii mei,/Ca ara Stoica cu ei!” Etc.

 • Trist este că în “războaiele” acestea purtate cu arme simbolice (chiar “murdare”), nici o parte nu pare să aibă dreptate pînă la capăt. Pentru că obiectivul nu este “adevărul, numai adevărul, tot adevărul”, ci minciuna cea mai mică, cea mai “artistic” şi meşteşugit disimulată.

 • Badea Onofrei Cacicanul

  @Vasile Gogea
  Asa e, badita Vasile. Contrasemnez cu ambele maini admirabila-ti spusa. Si te ingin in surdina: ”Da, da, potlogarii nostri nu sint mai breji decit ai lor, insa, vai, nici ai lor decit ai nostri!”

 • Gheorghe Campeanu

  Denuntul este un domeniu al excelentei in sine, dar are si farmec local. Mutat din carteierul nomenklaturii direct in Colentina/Obor, am invatat rapid ca denunturile nu sint doar cele imaginate in jungla rafuielilor tovarasesti, ci si de micro-management. La citeva luni de la mutare, a batut la usa sectoristul care mi-a explicat ca vecinul responsabil de scara il informase ca aduceam adesea in casa un numar suspect de mare numar de carti vechi, evident publicare inaintea marii eliberari de la 23 august. N-am avut replica, desi ar fi trebuita sa folsesc ceav din Moncius & Sudinski. Deh..
  Mai incoace, campionatele de denunt continua neabatut(e): vezi cazul bietului europarlamentalist A Severinus, devoalat doar pt dorinta de a procura fonduri sa-si plateasca dieta de slabit. Manolescu et alii? Pai nu, cum naiba sa nu-i dai in vileag?!

 • Ontelus Dan Gabriel

  @ InimaRea
  Aveți dreptatea dumneavoastră. Democratizarea relativist-postmodernă implică și asemenea derapaje generalizate. Teamă-mi-e, însă, deși asta poate fi doar o prejudecată, că renunțând la orice scrupulozitate lingvistică, fie și la figurat, mărim ponderea ,,lumpen-elitei”. Fie aceasta limita mea!… Una dintre multele, prea multele, de altfel.

 • Dezideriu Dudas

  @ InimaRea # 10

  Asteptam verdictul dvs. in disputa cu Sierra. L-am citit, e OK ! Probabil Sierra era prea mic acu’ 30 de ani…, dar acum v-a intelege.
  Marile puteri se bazeaza mult pe literatura stiintifico -- fantastica…Celor care nu mai au timp de asa ceva, le mai ramane basmul…Bun si ala daca exista in mentalul colectiv….Iar aici Romania chiar nu sta prost…Se poate imagina un concept ca un alt liant care individualizeaza relatia noastra cu SUA, dar si sugereaza precaritatea noastra…Cheia lui : in plin proces de modernizare a SUA si de devenire a acesteia ca cea mai mare putere a lumii, a aparut in mentalul lor colectiv, prin opera lui Bram Stoker, mitul lui Dracula, din…Romania !…Noi, ca romani, nici acum nu stim cum sa ne raportam la el !

 • Zetetistul nemantuit

  @Messer Onofrio
  Badita Vasile Gogea, calareste, si bine face face, functorul nici-nici ( ni-ni, neither-nor, weder-noch). E, cum i-ar fi spus Roland Barthes, un dragut de ninist, un tetralematic de zile mari. Eu as calari mai degraba pe Ducipalul/Bucefalul si-si, afirmind, ca sa nu supar pe nimeni, ca le dau dreptate, in fiordul meu interior, pina la un punct, si manolescolatrilor si manolescofobicilor, ceea ce totusi nu as fi facut inainte de Lovilutie, cind Mesterul Manole era un reper consistent pentru Optzecisti ( si nu numai).

 • @Zetetistul nemantuit & Vasile Gogea

  Domnilor, nu va contrazic, zic doar — in mintea-mi prasta — ca sa scrii despre NM la fel (de fapt, mult mai rau) ca despre Lia Olguta Vasilescu e un pic prea, cum sa zic, un pic cam de neacceptat, nu? Sa-l acuzi pe manolescu pana si de proletcultism si de cantator la ferestrele lui Dej si Ceausescu e un picusor cam de Pavel Corut ori gheneraluyl Emil Streinu, nu?

  Din cauza textului pe care-l comentati, am primit si niste injuraturi babane: unele de mama, altele comice si venind de la certocrati de nadejde, care, imi zic ei, mai ales unul foarte stiutor “… ca si cum nu e de notorietate publica ca umbli dupa postul lui NM la Paris ca sa aiba unde sa stea la Paris, cum ai stat si tu, cu tot neamul tau, de doua-trei ori pe an si nu va mai putea scoate nimeni de-acolo”

  O fi de notorietate publica, dar eu tot n-am aflat ca umblu dupa postul cu pricina. Daca ar tine cineva cont de ce cred eu as propune un Luca Pitu ori un Serban Foarta, asa, “de-o pilda”, dar nu tine, si asta cred ca e de o notorietate ceva mai… publica decat ca as vana locul lui NM la Paris. Numirea va fi, ca intotdeauna, una politica, indifirent daca noul demnitar va fi unul… independent.

  P.S. Nu l-am vizitat pe prietenul meu NM la Paris nici macar o singura data in toti acesti ani cat a fost ambasador la UNESCO, ba, imi amintesc ca, afland ca am trecut prin Paris de cateva ori, mi-a spus intr-o zi la telefon “pe la mine cand ai de gand sa treci, daca tot te afli in Paris, sau ai nevoie sa-ti trimit o invitatie oficiala?…”

 • Daca_nu_nu

  Dorin Tudoran March 16, 2013 at 15:01:
  @ Ontelus Dan Gabriel
  „Punctul dvs. de vedere nu este (deloc) amendabil; este intemeiat.”

  Așa este. Numai că.
  În primul rând, „instrumentele” întrebuințate sunt chiar așa: întrebuințate de autor (în speță, DT), dar nu sunt ale lui. El nu face decât să lucreze cu materialul clientului, ca să vază și clientu cât de rău poate fi când i se-ntoarce… instrumentu.
  Apoi, apelul la cele instrumente sur-vine întru a pamfletizarea, în niciun caz întru a le admirarea. Și:
  Nu cred că forma aceasta dăunează receptării. Dacă n-a scris Dorin Tudoran clar și răspicat, și la subiect, și argumentat și cum vrei să spui… A luat cineva seama? Tot cum au vrut ei au făcut. Dacă nu s-a pvestit aici de mânuirea usturoiului -- tot un instrument și ăla -- , o-hoo-hooo, și tot la „Ridică-te, Gheorghe” s-a ajuns… Și mai departe, vorba Neamțului (nostru), îi arestează pe rupte și ei tot cu mâna-n brânză pân-la coate… Nu-i mai satură Dumnezeu…
  Apoi să nu-ți vină să dai cu ei de pământ?
  Ba să-ți.
  Așa că de ce ne-am teme de cuvinte?

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  Mai sus PS -- pavelcorutofil sau pavelcorutoclast, tot vorba (graseiata se pare) a bunicului patern se aplica: vezi c’ai fost fraier? Pai daca oricum se zice, nu era mai firesc sa fi profitat de concursul de imprejmuiri?

 • @Dorin Tudoran
  De acord, fără rezerve!
  “Adaptarea la realitate” nu e doar o “selecţie” (de cele mai multe ori violentă), ci şi recunoaştere generoasă (putînd ajunge pînă la sacrificiu).

 • elwis c. arici clevetici costello

  dom’ tudorane,

  da’ p’aia cu plesu in locu lu’ manolescu, ca sa’l ‘nerveze ponta p’antonescu, o stiatz?

 • @ Gheorghe Campeanu
  Nu stiu de ce, dar m-am obisnuit in costumul asta marca “Fraier”, probabil ca-mi da iluzia de “Freer”…
  Concursurile de imprejurari vin (pana la o varsta…) si trec (cu totul, dupa o varsta…). Doar barfa ramane.

 • Daca_nu_nu

  @) ALL
  Dragii mei și-ai lui Dumnezo, io rîd aici, de mă prăpădesc!!!
  S-a trezit si EVZ ca TRU bate câmpii!!! Dar noi de când am spus-o, apropo de ce comentam mai sus?!!!
  Tulai, Doamne!!!
  Auziți:

  „Blaga s-a luat cu mâinile de cap

  Un alt vorbitor din rândul susţinătorilor lui Blaga a fost Traian Ungureanu, europarlamentar PDL. Acesta a comparat alegerile din PDL cu alegerea noului Papă. Ungureanu a făcut şi un pronostic, şi anume că alegerile vor fi câştigate de Elena … Cum şi-a dat seama că a greşit, europarlamentarul a vrut să dreagă busuiocul. “Noi stăm mai bine la rugăciuni, ştim şi Tatăl Nostru şi ştim cine e tatăl nostru, prin urmare ce avem de făcut şi ce vom avea de făcut la convenţie”, a spus Ungureanu uitându-se la Vasile Blaga. De ruşine, preşedintele PDL şi-a ascuns capul între palme, dar nu a intervenit să îl corecteze pe mai tânărul său coleg de partid.”

  și:

  „Ungureanu a continuat cu seria aberaţiilor. “Nimic nu ne poate ajuta mai bine decât dacă ne întoarcem la tradiţia PDL aşa cum a fost ea fondată, pe disciplină. S-a discutat mult despre regulamente şi suspiciuni. Şi eu am o propunere cu privire la organizare. Am urmărit cu toţii alegerile de la Vatican. Ei au ales un papă şi nici noi nu suntem departe. Toată lumea a ştiut că au ales un papă atunci când a ieşit fum alb. Noi vrem să folosim acelaşi sistem şi vom şti că a învins Elena … Oops. Gura păcătosului adevăr graieşte. Noi vom şti că a câştigat Vasile Blaga pentru că va ieşi fum portocaliu”.”

  Citiţi mai mult: Vasile Blaga, comparat cu Dumnezeu de susținătorii săi -- Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/vasile-blaga-comparat-cu-dumnezeu-de-sustinatorii-sai-1028538.html#ixzz2NpAM9orV
  EVZ.ro

 • @Vasile Gogea
  Frumos titlu ironic de carte… Unii cred ca era titlul ultimei mele carti de poezie publicate inainte de a pleca din Romania. De fapt, era, cum bine ai scris candva, una de publicistica. O carte cu un destin ciudat: practic interzisa (scoasa din circulatie…), s-a dat in pachete de premii la sfarsit de an scolar, ca sa-i poate recupera investitiile librariile ce ramasesera cu exemplarele pe cap. Fiica mea, Alexandra, a fost una dintre norocoasele premiante. Cine nu cred ca viata are mai multa imaginatie ca literatura n-a citit destul…

 • @Daca_nu_nu

  E-he! Scriu despre bezmeticul asta de pe cand era febletzea lumii intelectuale romanesti si dorlotatul editorialist al “Cotidianului” de stil vechi — altfel ziar bun, pe atunci.
  Sper ca, in continuarea “editiei de autor” (zic editorii ca avem de-a face cu un mare ganditor liberal, adica de dreapta), Humanitas sa-i publice “in oglinda” textele elucubrante despre dl Traian Basescu si cele despre Vasile Blaga. Doamnelor si domnilor, in comparatie cu TRU, dna Elena Udrea este o Hannah Arendt indigena. TRU a devenit doar o caricatura indigesta. Sa le traiasca!!!

 • elwis c. arici clevetici costello

  aia cu plesu in locu lu manolescu, ca sa’l ‘nerveze ponta p’antonescu, mai e valabela?

  (proba de microphon sau de micro ce falie)

 • dan goe

  ????

 • proba sescu

  ban la ban trage????

 • traean vuea

  dom’ tudorane,

  scuze multe la d-voastra, da’ putetzi sa’mi spunetzi daca am fost banat cumva p’acest sait, io si mai toate conturile mail pe care le’am bagat? nu de alta da’ sa nu mai insist degeaba, ca io nu mi’s domnu dan goe

 • Ontelus Dan Gabriel

  @ Daca_nu_nu #19
  Spuneți: ,,Așa că de ce ne-am teme de cuvinte?”
  Este o limită pe care mi-o asum, și anume aceea că scrisul public implică o luciditate superioară aceleia a comunicării orale. Este adevărat, pe de altă parte, că în lumea în care trăim astăzi ,,anything goes”.

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  Ca in nemuritoarea fraza cu “daltonismul istoric si moral” (vezi autorul opusului cu Aghiuta dans l’histoire) , revocam istoria, suspendam legile fizicii, si….. imprumutam fara dobanda (sau arvunim retroactiv).

 • Nu stiu, zau asa, ce s-a intamplat cu PD-L-ul asta, dar parca a dat strechea in el. Acum un an avea de toate; il avea si pe Nasul din suflet, o avea si pe d-na Kill Bill aka orologiul politichiei romanesti, inlocuise deja newtonul cu bocul, isi anexase vita Kobe si o mai avea si pe sfatuitoarea oficiala a dlui Gitenstein, ba -- in vara, anul -- facuse rost chiar si de Marele Exorcist. Chiar si acum, unii pedelisti il au pe Tatal Lor si o multime de fumuri portocalii, numai bune de scos pe nari cand vor anunta habemus papam. Numai, Doamne fereste!, sa nu se arunce TRU de pe bloc, daca in loc de papa se va alege cu o papesa!

 • @No Name / DP

  1. Nu va temeti pentru viitorul lui TRU. Omu’ e detinator al recordurilor absolute la cel putin doua dintre probele decatlonului romanesc.

  Prima -- cine pupa (cel mai bine si mai des pe minut) poala popii. Asa ca TRU va pupa cel mai repede si mai apasat poala papesei.
  A doua -- cine supravietuieste (cel mai “integral”) dupa ce se arunca de la etajul 120 al blocului. Asa ca, TRU se va culege (si reculege), eliberand trotuarul si indreptandu-se, demn, spre oala cu varza de Bruxelles/

  2. Se aude, “pe surse”, ca sansele PD-L ului de a avea papesa, nu papa, cresc in mod ametitor. Declarate de PD-L “niste inventii calomnioase ale uselistilor”, azi i-ar fi fluturate pe sub nas (discrect si nu tocmai asa) dlui Blaga careva dosare nu neaparat glorioase. De unde si mesajul nu taman “subliminal” transmis de dna Udrea: Blaga nu e bun de presedinte PD-L, dar e bun de executant, e bun de subaltern, e bun de Secretar General”. Mijlocul distantei intre Presedinte si Subaltern de nadejde ar fi pozitia de Trezorier al partidului, ca tebuie sa aduca cineva si bani pentru structura si sa-i reinvesteasca profitabil. Daca se va dovedi ceva adevarat din zvonurile transmise “pe surse”, atunci TRU iese si mai bine: va pupa si poala popii, si poala papesei, dar va si suge la doua tzatze una de stat, alta de partid. Biberonul cu suzete gemene va fi brevetat “in timp util”.

 • @ traean vuea

  noi nu banam “pretini”! cineva i-a trimis (nu’s de ce) la spam. o fi mana lunga a revolutiei conduse de TRU

 • @proba sescu

  dupa reusita cu “partidul prostilor”, infiintam si “partidul ban la ban trage”

 • @dan goe
  !!!

 • @ elwis c.arici clevetici costello

  Nu stiu, nu ma bag. Intrebati-iiiii pe cei de la “Cotidianul”, ca ei au dat stirea.

 • @ dan goe

  M-am prins. Mai rau ca laptele. P’aci, pa la noi, tot ce include “Goe” se duce direct la Spam, asa ca evitati sa “sursa necomunicarii”…

 • selma iusulf & coriolan dragrotescu

  dom’ tudorane,

  daca nici acuma, cind ma ‘mbracai in hainutza strimta si de secs incert a unui personagi colectiv, nu reusesc sa trec de furcile mai mult caudine decit furci ale spamului blogului domniei voastre, ‘nseamna ca nu stiu ce inseamna, pentru ca, sa nu va fie cu banat, eram, la spam, pe cand d’l g0e nu s’a zarit, adica eri seara, azi il vedem, ca m’atz scos d’acolo, si nu e.

 • axente sever voiculescu

  inutil!

 • OvidiuB

  Cu (anticipata) tristete nu pot sa nu remarc ca acest text va intra la dosarul multor binevoitori, pentru a fi fluturat “opiniei publice” cand va fi mai nevoie (cum are de tras si HR Patapievici pentru celebrele sale fraze cu “ne-au urinat turcii…” etcaetera, din 1991). Dar nu ma indoiesc ca dl. Tudoran stie si si-a asumat asta deja.

 • @selma iusuf
  Nu știu ce se întâmpla cursajele Dvs. Poate au luat-a unii de la capăt cu “Flacăra Violeta”….

 • OvidiuB

  Nu aveti motive de intristare: dosarul pe care mi-l tzin “patriotzii romani de toate curcubeurile politice” are, probabil, vrei doua-trei tone iar primele lui file (spre deosebire de primele din dosarul dlui HRP) au inceput sa fie “colectate” inca de prin 1965… Asa ca, un text in plus sau in minus nu “cantareste nimic. In sfarsit, spre deosebire de dl HRP, eu nu candidez la nimic, nu astept sa fiu numit nicaieri unde esti platit de la bugetul statului etc.

 • InimaRea

  Dacă stăm strîmb şi judecăm -- tot strîmb, cum Doamne iartă-mă? -- nu sîntem nişte strîmbi care judecă, sîntem judecători incomodaţi de poziţia lor. Aşa mă simt acum, incomodat de propria-mi poziţie. Să vedeţi de ce:
  În prima variantă, stau în două luntri -- normal că stau strîmb fiindcă una vine şi-alta pleacă. N-ar fi chiar atît de incomod dacă aia de vine n-ar fi tot aia de pleacă. Am de-ales cu care merg, aş spune. Da’ nu-i chiar aşa. A de pleacă, pluteşte lin în aval, abia mai vîsleşte catargiu’, toată greutatea-i pe cîrmaci, să ţină firu’ apei. Ca un cîine dormind la soare pe o plută alunecînd la vale -- imagine iberică despre maxima relaxare, de-i mai spun unii şi “fericire”. Asfinţit majestuos, pace-n suflete, adio şi-un praz verde!
  Dar tot aia -- de-a dracu’! -- urcă în amonte, împotriva curentului, dom’le! Poţi să’nebuneşti pe chestia asta! Fără vîsle şi abur, dar c-o mîndreţe de catargă-n care suflă de nebun un vînt ceakîr (e deja folclor, a se scuti cu plagiatu’!) Şi vine-o miroaznă prin pînza aia, de te ia de cap. Ş’un cîntec de sirenă -- Flococeşte-mă! Hai, flococeşte-mă! Ţi se face totul măciucă, parol!
  În a doua variantă, stau pe mal, într-o rînă -- aşa mi-s, lenevos -- şi văd o singură luntre (imagini suprapuse, n-oţi vrea să vă desenez, că nu le am cu) fără pupa, fără prora; într-o imagine suspendată-n două umbre care se-ndepărtează, una-n aval, una-n amonte. Şi-mi stă inima de emoţie, doar sînt de la Dunăre, mă tem de-un sorb, că mulţi au sfîrşit sorbiţi de duhul apei. Mi-e că se scufundă umbrele, nu luntrea. N-ar fi sfîrşitu ‘lumii cînd umbra-n loc de a pluti, s-ar afunda? Nu s-ar umfla apa de-ar da peste maluri? M-ar deranja, înţelegeţi? Nu că m-ar uda, îneca -- doar n-o fi tsunami şi pe-o apă curgătoare! -- fiindcă-i iraţional: scufunzi umbra şi salvezi luntrea.
  Nu mai ţinem la aparenţe, asta e…

 • Toate ca toate, dar ce ați avut cu Jurnalul lu’ Eba? Vă referiți la cel scris de Simona Tache, nu? E umor de limbaj, un fel de Chirița contemporană.
  În rest, nicio obiecție 🙂

 • @ dicanel

  E delicios. Simona Tache insa foloseste mentalitatea (si limbajul) europarlamentarei/europarlamentarcei EBA. O gluma, binenteles…

 • Cinic
 • neamtu tiganu

  nea Dorine, bag zeama ca baietii aia buni te curteaza, iti baga linkuri “nevinovate” cu anumite tendinte, acum pe bune ce sens are sa bagi un link de la ceva, de la cineva care spune ceva, acel ceva nefiind legat de tema. Si ce sens are sa aprobi acele linkuri!?
  Nu sunt pt. cenzura da cred ca o higiena elementara m-ar indemna sa fiu prudent cu anumite chestii.. ma rog, e treaba mata, esti vaccinat!

 • OvidiuB

  Daca tot sunt “in trend” linkurile nevinovate, as aduce si eu unul:

  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/capcana-europeana-296709.html

  Un ton mult mai realist (chiar crud) al unei AM-P de obicei foarte euro-optimista.

 • Cinic

  Nea neamtzule,ce ai dom’le cu linku’ meu!? Chiar e interesant si nevinovat.Parerea mea,hic!

 • neamtu tiganu

  OvidiuB, nu e aici locu de dat cu capu in constructia europeana, sunt sigur ca nea Dorin va propune la momentu potrivit o asemenea tema.
  Ne “vom” ride, precis, de comunistu barosanu, de frezata viviane si de altii, da daca suntem oricum offtopic io rid, da nu e risu meu, de alti “oameni de stiinta”, sustinuti de politicieni, si anume da aia care ne panicau cu incalzirea globala. Afla ca printr-un efect de actiune si contraactiune, ieri 20 Martie 2013, a nins ca. 10 cm. Incep sa cred ca nu numa romanii, si nu numa politicienii europeni, da chiar si vremea a pierdut simtu realitatii.
  Se poate spune ca traim vremuri extrem de neobisnuite!

 • @ neamtu tiganu

  domn’ neamtule,

  pentru ceilalti, vremurile acestea sunt, cu adevarat, “extrem de neobisnuite”, dar pentru “exceptionalismul romanesc” nu s-au nascut nici vremuri, nici anotimpuri neobisnuite!

  as vrea sa-l ia bayern munich pe Bale, ca sa nu ajunga la real madrid…, nu de alta dar am prins niste ninsori superbe in bavaria pe vremea cancelarului local f.i. strauss din care strauss nu a ramas decat aeroportul…

WP Admin