≡ Menu

ION BARBU: două urări pentru 2011

 

 

Vă mulţumim, maestre, dar sperăm să nu v-audă nici cel Cel de Sus, nici Cea de un Pic mai Jos! Altfel rămâneţi fără subiecte noi.

 

 • Radu Humor

  Felicitari pentru curaj si inspiratie, maestrului Ion Barbu !
  Aceleasi domnului Dorin Tudoran !
  Numai ca nu credeti ca in loc de “Cea de un Pic mai jos”, se potrivea mai bine :
  “cea de dedesupt ” ?! 😉

 • Dorin Tudoran

  @ Radu Humor:
  1. Multumim.
  2. Nu, nu credem ca se potrivea mai bine.
  3. Fiecare le potriveste cum crede de cuviinta.

 • Radu Humor

  Cat despre final :
  Teama mi-e ca 2011 sa nu ne aduca unora dintre noi, o “(in)muiere” de oase (sau macar de ton 😉 ) , platite cu multe asemenea hartii din ce in ce mai fara de valoare 😉

 • mihai rogobete

  Cum, “un pic” mai jos, când e 100% ? Îţi cam pic-ă mucu, nea Radule.

 • Radu Humor

  Profit de prezenta dvs. pentru a va dori, cu deosebita stima si din tot sufletul
  Craciun fericit si La multi ani !,
  alaturi de cei dragi, dintre care pe multi banuiesc ca ii intalnesc, cu deosebita placere si printre comentatorii acestui Blog !
  Un 2011 cat mai aproape de asteptari !

 • Radu Humor

  Dom’ Mihai, vezi ca daca pune aia gura pe matale nu te speli cu toata arteziana aia grozava ( mai ales ca-i frig si nu stiu cum se manifesta iarna ?!) 😉

 • mihai rogobete

  Para-ndărăt!
  Or pune şi de-o jacuză-n piscină, dacă tot o inaugurară -- sări-le-ar balcoanele-n cap să le sară!

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  daca permiteti sa scimb nitel multumirile dvs :-).

  Vă mulţumim, maestre, dar sperăm să nu v-audă nici cel Cel de Sus, nici Cel de Jos! Altfel rămâneţi fără noi. E mai religios asa.

  PS. Sarbatori fericite, Craciun Fericit si dvs si celor de pe forum. Va urez tuturor un an nou mai bun care sa ne faca si pe noi “mai buni”.

 • mihai rogobete

  O-ntorc, nea Radule, ca la Pleşcoi. (Nu ca dom’ Pleşu.)

 • CARAIMAN

  Gazdei si tuturor celor care au trecut pe aici cu ginduri bune,
  sarbatori fericite, sanatate si la multi ani!
  Tuturor un si un colind de-al nostru.
  rel="nofollow">

 • Radu Humor

  Asta cu ” sări-le-ar balcoanele-n cap să le sară!”, e buna rau de tot 😆
  Cealalta , cu/din Plescoiu e doar suleimenita…. :roll:
  Ca daca-o vezi fara boieli pe ea si Vuittoane nu face nici cat (…) !

 • otto waldmann

  Respectind principiul convenabil ” De ce nu ?!” ma folosesc egoist de subiectul de fata in a viri un comentariu in aparenta fara legatura cu subiectul ca atare, dar care are si el meritul lui …general.
  Pe alt site indefatigabuilul “divanuritomitane” nu-si gaseste linistea daca nu da, legat orbeste la ochi intr-un fel de camase de forta a absurdului, in mai toti, cum ar fi “rentierul” acestui blog si oricine i-ar sta in calea oarbei sale furii .
  Intr-o tocanita de ameteli in care are grije de soarta Romaniei, NATO, Europa, USA si chiar semnatarul prezentei pe simplul motiv, sau cauza clinica, ca asa vrea muschii lui , aflam nimic recte la o neliniste vulcanica launtrica ce se vrea esprimata. Demonstrind cu aplomb ca nu intelege mai nimic din ce se spune clar, “divanuri…” merita o anexa explicativa: omu poate extrapola cum ii cade mai bine mai ales daca nu tine cont ca mai toti il citesc si observa cum o ia razna. Daca, insa, consideri TOT ce se spune, ca un tablou complet vei vedea ca pictura lui Velasquez a familiei regale spaniole cu patru printi/printese si catelusii lor nu este un “studiu canin Iberic “.
  Intr-adevar am sustinut ca fac parte ” from a long line of Rabbis and a short line of communists” si nu vad in asta nici o contradictie. Adevarul este ca nu exista doua generatii de comunisti in Romania pe simplul motiv ca istoric in Romania, si peste tot, comunismul nu a fost si s-a terminat, si nu pentru ca noi, odraslele de “vechi tovarasi” am contine niste anomalii spirituale congenitale. Cu foarte putine exceptii -- mare exceptie fiind, intr-adevar obsesia mea actuala Tismaneanu -- nici nu ne dezicem parintii comunist activi si activisti, pe care i-am cunoscut mult mai bine si intim decit orice divan conceput dintr-o acuta nepasare fata de cele care conteaza valoric. In plus, in cele mai multe cazuri, aceeasi parinti devotati neantului fara practicalitate, au avut perfecta dreptate sa-si sacrifice viata unor idealuri bine formuate. Si ca ultima replica negului loialitatii de self serving benefit de pe fata politicului romanesc, acelasi Tismaneanu, acele elemente “alogene” la care se refera politologul in “Condmnati la feicire…” isi vedeau o viata completa si fericita in ansamblul lor ideologic alaturi de si, mai ales PENTRU cocetatenii lor ROMANI, tocmai pentru ca NU se considerau deloc alogeni pe trunchiul bunastarii si dreptatii romanesti. Ei NU au gresit prin idealuri !
  Ajungind in Australia la 24 de ani m-am comparat cu verisorii mei sositi aici in pruncie sau nascuti aici. Contemplatia fireasca a fost ” daca parintii mei ar fi parasit Romania precum celelalte neamuri in 1948, care ar fi fost vectorul vietii mele si chiar a lor ?? “.Raspunsul l-am gasit in ceea ce am gasit la 1971 in viata celor plecati in 1948…Say no more.

 • Dorin Tudoran

  otto waldmann:

  O rugaminte si o marturisitre:

  Rugamintea: indiferent in ce credem (religios sau doar politic-ideologic), indiferent de ce ne-a trimis pe traiectorii diferite, va invit sa uitam de toate acestea acum.

  Marturisirea: in cei 25 de ani de cand a trebuit sa parasesc Romania, indiferent de originile noastre (politice, sociale si etnice) diferite, Vladimir Tismaneanu (si mica lui familie de aici (care a inclus in citeva randuri pe mama lui Volodea) si eu (si mica mea familie) am petrecut numeroase zile extraordinare de Craciun. Asa ceva nu se uita, indiferent de unde ne aflam azi.

  Atei, ecumenici ori doar diferiti, acestea sunt zile in care trebuie cautat ce ne apropie, nu ce ne desparte.

  Sarbatori fericite, oricare ar fi ele!

 • @) Craciun fericit, Dorin Tudoran. Craciun fericit, Ion Barbu! Craciun fericit, tuturor celor mai treceti pe aici. Si sa ne rugam Domnului sa ne tina sanatosi si cu simtul umorului, restul le vom descurca intr-un fel ori altul…

 • otto waldmann

  Stimate domn Tudoran
  promit ca am uitat totul pe “tema” respectiva relativ la care deja nu mai stiu despre ce era vorba si, in acelasi spirit festiv, mai promit ca imi voi aduce aminte subit de totul cam pe la 11.45 a.m., 3 ianuarie 2011.
  Dar, cel putin, bine ca n-am uitat de La Multi Ani !

WP Admin