≡ Menu

Ia-l de pe mine, că-l omor!

BLOG-MARSARIER-447x500

Cam asta este mantra în care și-a zidit Dan Voiculescu jalnicul final de traseu postdecembrist.

Făcut mat, urlă că e Bobby Fischer. Făcut marț, urlă că e Victor Pițurcă. Dovedit că a fost turnător, urlă că n-a fost general.

Cu cât aude mai clar zgomotul “brățărilor”, cu atât țipă mai tare că Traian  Băsescu e cu un picior în pensionul Poarta Albă și cu celălalt în pensiunea Rahova.

E interesant cum ține morțiș Dan Voiculescu să ilustreze zicala zen ”Plânge gaura, de grija dopului.”

Cum ridicolul se înmulțește prin sciziparitate, îi tai lui Voiculescu un Mircea Badea, îi cresc trei Mihai Gâdea.

Îi retezi o Ciuvică, îi cresc două perechi de Dana Grecu. Îi furi Ursu, face rost de doi Chireaci.

Își pierde o lentilă de ochelari, îi crește un binoclu.

Își pierde acul de la cravată, îi cresc două gratii pe cămașă.

I se înfundă un braț al Dunării, desfundă delta Nilului.

În pofida acestui sistem de regenerare miraculoasă, poziția lui Voiculescu în Tabelul lui Mendeleev e din ce în ce mai incertă – nici metal de post-tranziție, nici gaz nobil.

Toxicitatea lui este atât de fascinantă, încât trusturi de presă inamice importă de la exportatorul Voiculescu calupuri de narco-jurnalism.

După ce-l auzi pe Radu Banciu gândind, prima reacție este să spui “Aoleu, iar râgâie Mircea Badea…”

După ce-l auzi pe Mircea Marian spunând “adevărul”, te apucă dorul de o minciună cu puternică personalitate juridică.

Totuși, cu toate eforturile concurenței, antenoizii se află încă în fruntea plutonului.

Poate să nu-ți placă Andreea Pora – opțiunile ei politice sau felul cum practică uneori gazetăria -, dar să-ți sufleci mânecile și nădragii pentru a-i da pumni în gură și picioare-n burtă, s-o împroști din toate gurile invitaților din platou cu flegmă și bălegar pentru a o “exorciza” și a scoate din ea “diavolul-dictator Băsescu” e treabă de mardeiași, entuziasm de interlopi.

Poate că Dan Voiculescu visează să intre pe poarta “pensionului” în chip de Hodorkovski și la eliberare să fie luat, cel puțin, drept Timoșenko.

Dacă așa stau lucrurile, e vorba de visul unui somnabul care nu poate să priceapă că fie se trezește de unul singur, fie e trezit de alții, streașina nu-l mai suportă.

Narco-jurnalismul însă are un viitor strălucit în România.

P.S. Spre deosebire de alții, eu nu cred că am de ce să recunosc public că îmi este rușine pentru că am publicat cândva  în “Jurnalul Național”. Când – la invitația lui Marius Tucă, nu a lui Dan Voiculescu – acolo semnau  Mircea Cărtărescu, Mircea Dinescu, Emil Hurezeanu, Andrei Pleșu, Vladimir Tismăneanu și eu, în “Jurnalul Național” nu aveau loc  execuții de felul celor la care asistăm  astăzi. Toți cei pomeniți mai sus au renunțat să mai colaboreze la “Jurnalul Național”, dar niciunul dintre ei nu a putut pretinde că i-a cerut cineva cum și ce să scrie, să-l laude pe Dan Voiculescu sau să-i atace dușmanii. Nu ne poate fi rușine decât de lucruri pe care le-am comis, nu și de cele pe care nu le-am comis sau la care nu am fost nici măcar părtași prin tăcere. Ce ziar este astăzi “Jurnalul Național” constituie responsabilitatea celor care îl conduc. Cum se simt cei care scriu azi în “Jurnalul Național” este o chestiune ce ține de anumite opțiuni. Ce scriu ei astăzi în “Jurnalul Național” ține de propria lor conștiință. Conștiințele nu sunt transferabile.  Există chiar și responsabilități netransferabile.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Florin Iaru

  Dorine, mai ales PS-ul. Din nefericire, odată cu 2009, s-a instituit o nouă realitate, ordonată de sus în jos: tonomatul de presă. Ai lucrat la Voiculescu, ai lucrat la Vîntu? Tonomat te cheamă. Ai lucrat la ei, da’ ți-au depus buzișoarele pupul dulce pe un cur oficial și salvator? Ești deontolog.
  Urmarea e, însă, că nici un ziarist sau columnist nu mai poate ieși din asta.
  Dovada s-a produs, în public, acum două zile, cu un jurnalist nevinovat.
  QED

 • Florin Iaru

  Na, că mi-a apărut poza. Mare ciudățenie!

 • mihai rogobete

  În laboratoarele Experimentului Piteşti, reeducarea urmărea dezinhibarea prejudecăţilor mic burgheze, când studenţii puteau să-şi fortifice constituţia în sălile de fitness, ale orelor de educaţie fizică, decorate cu pulane, bastoane şi răngi, sau să-şi mănânce fecalele şi să-şi bea urina, pentru igiena bucală. Că televiziunea interioară funcţiona prin vizetele vigillenţei revoluţionare, nu prea face diferenţa faţă de prompterele şi desfăşurătoarele studiourilor actuale, din care sudalma izbeşte mai tare ca ciomagul şi cuvântul trăzneşte mai dihai decât pişatul şi căcatul. Autofelaţia, gâzii Piteştiului n-au experimentat-o.

 • @ Florin Iaru

  Exista o diferenta de nuanta — ziaristul angajat al ziarului si colaboratorul. Ziaristul — treaca-mearga — mai poate ceda presiunii patronului, colaboratorul daca o fac nu are nicio scuza.
  Am publicat candva un text (l-am si republicat….) care se intula parca “La cine scrie, domne?” Pentru mine a devenit mai important CE scrie cineva, decat UNDE scrie, intr-o piata impartita de cateva grupuri nenorocite. Evident, cand vezi ca ce este tiparit land textele tale intrece orice limite, te retragi. A fost motivul pentru care am intrerupt colaborarea la “Ziua”. Apareau acolo, in serie, acuzatii aberante, minciuni cat varful Mont Blanc despre Vladimir Tismaneanu, atacuri antisemite, scenarii mirobolante despre agentul “Volodya”. Am transmis de cateva ori ca e inacceptabil Nu m-a auzit nimeni. Atunci, am transmis ca imi intrerup colaborarea. Si asta in vremuri cand relatia mea cu Vladimir Tismaneanu era departe de ce fusese altadata. Dar vezi tu, chestiile astea se uita…

 • @Florin Iaru

  Te vor masele de admiratoare. Si-apoi, asa dusmanii tai au pe ce sa “scuipe”, vandutule!

 • Da…am citit…si mi-a dat sentimentul unei radiografii exacte a locului….nu aveam nici cea mai vaga idee de ce se intimpla. Si mi-a dat sentimentul unui razboi urit, cu cutite murdare, infectate cu tetanos. LA CUTITE MURDARE.
  Si m-am pus in Pielea D-lui Tudoran, si mi-a venit rau sa vad cu ce se lupta acolo. Cit de “ascutita la singe” este societatea Romaneasca la momentul de fata. Si n-am putut sa ma impiedic sa observ deasemenea si talentul, TALENTUL celui care a scris acest pamflet, si cele citeva dinainte pe care am apucat sa le citesc, sa NU PLING ca un asemenea TALENT se iroseste in aceasta lupta “Tetanica”. Ca sa va bateti voi joc de el, ma, ma ,,……ca nu stiu nici cum sa va mai zic….BAI ALIENILOR!!!!!!! Labele jos!!!!!

 • Si nu…ca n-am terminat….
  Si daca ma apuc, nici nu stiu daca mai termin…..

 • Ultor

  Isteria din presa e o constanta cu state vechi de functionare in spate…Si cand ma gandesc ca nici n-a inceput Campania propriu-zisa ( vorba vine )… Degradarea presei romanesti e perceptibila cel mai evident prin partizanatul radical, de tip fundamentalist, si asta oarecum inexplicabil daca avem in vedere ca ‘patronii” lor politici mai gasesc resurse de o coabitare, doua…Referinta la Pora e binevenita, ea arata cat de mult a putut sa decada prestatia jurnalistica. Productia sa jurnalistica o gasesc indigesta, similara antenelor, datorita partizanatului sau care respira prin toti…porii. Spun asta avand in vedere pretentiile de onorabilitate ale dansei: prestatiile de tipul dansei m-au vaccinat de reveriile pe care le nutream fata de GDS.

 • Şerban Foarţă

  Intr-o tara fara semne diacritice, sa canti la contrabas, sa fii contrabasist adica, devine, vai, tot mai hors de propos!

 • @Serban Foarta

  Serbane draga, doar nu ma banuiesti ca as vrea sa pun potera pe cei care canta la contrabas. Contrabasistul meu preferat -- J. Raducanu -- a plecat de mult. Cum zisei in text, problema este Ce si Cum folosesti cand canti la contragas. Arcu;ul -- e in regula; bata si suturile -- parca n-ar fi. Am marturisit in cateva randuri ca sunt departe de a ma da in vant dupa gazetaria facuta de Anmdreea Pora, ca unele din aparitiile sale pe la popsturi de televiziune mi-au lasta un gust foarte amar. Totusi…
  O emisiune de stiri trebuie sa fie de stiri. O emisiune informativa asta trebuie sa fie. O emisiune de divertisment este altceva. Cand transformi o emisiune ca “Sinteza zilei” intr-o emisiune de divertisment (grosolan si, de cele mai mult ori, fara niciun fel de haz!), numai jurnalism nu faci.
  Fug pe-afara. daca mai lasi vreun mesaj p’aci, il vaz cand ma intorc. Imbratisari. ca p’afara e frigulet.

 • hilarie piscopitu

  nu stiu cum s’au infruptat antenosii din trupu firav al doamnii pora, ca nu ma uitz nici de frica, da’ stiu, in schimb, cum aceeasi doamna este o tzinta predilecta a banciului labeunist, acest dat disparut pina la noi ordine -- si pina uita tineretu moldovinesc republikan (care, stim cu totzi, este un virtoal bazin electoral d’ebe) de afronturile gratuite si mirlanesti aduse de copy-lotu lu mircea badea.

  sandalele andreei pora au devenit emblematice.

  am ajuns la vorba lui mircea marian, din vremurile lui “bune”, care prevedea inspaimintat ca vor veni vremuri cind ei nu vor mai avea unde sa scrie, iar noi nu vom mai avea unde citi.

  e ciudat ca cenzura opozitziei populare e la fel de opriga ca a puterii socialisd antenisde, asa ca mircea marian acuma are unde scrie/vorbi, dar doar cu ciocu mic si cu joc de picere atent coordonate de la comandament, ca are inca pe copchilu la studii in tzari ceva mai normale la capi

 • @hilarie piscopitu

  Decat sa-si trimita copilul la studii, dl Mircea Marian ar putea incepe niste studii de jurnalism — dar nu in Romania.
  Da, am citit “reflexiile” ldlui Banciu referitoare la Moldova si moldoveni. Un dat in branci in afara gazetariei nu i-ar strica.

 • Domnule Tudoran,

  Lung si plin de piedici (unele mai subiective parca si, in consecinta, mai greu de inteles) e drumul adevarului catre lumina « tiparului » sau, ca sa-mi aduc comentariul la zi, a cuvantului scris online.

  Nu il agreez pe dl Voiculescu, ba, mai mult, l-am votat pe dl Basescu la prezidentialele din 2004, nu pentru ca l-as fi crezut un fel de Mesia ivit din spuma marii, cum s-au straduit sa ni-l prezinte apoi propagandistii sai de elita, (toti, intr-un fel sau altul, substantial cointeresati material de “presedintele pentru alte coordonate istorice”). Ca jurnalist postdecembrist, ce a beneficiat si de o experienta semnificativa de documentarist, cunosteam in detaliu file-ul personajului TB (cu toate ale sale PENDING afaceri necurate!), dar l-am votat in 2004 -- mai mult de dragul aliantei DA, al exercitiului atat de democratic al alternantei la guvernare si pentru ca, in subsidiar, fesenismul iliescian mi-a repugnat fara rest chiar din momentul nasterii lui oficiale, chiar si in ciuda nuantelor europenist-indulcitoare, imprimate, totusi, de guvernarea Nastase. Imediat insa ce s-a vazut uns sef al statului, dl Basescu nu s-a multumit doar cu schimbarea majoritatii parlamentare rezultate din alegeri, inclusiv prin cooptarea -- la Grivco, cu caciula-n mana, (T. Basescu dixit) -, a « solutiei imorale » -- cum a etichetat dumnealui partidul condus de D.V. (Bineinteles, NUMAI SI NUMAI DUPA CE SI-A VAZUT SACII-N CARUTA si guvernul DA trecut de hopul votului de investitura.) Imediat dupa votul din Parlament, presedintele a declansat o nefericita batalie cu primul ministru, caruia ii cerea imperios (si, dupa mine, absurd) demisia, chipurile in vederea declansarii unor alegeri anticipate, iar asta in ciuda faptului ca tara era afectata de niste inundatii istorice si pregatirile de integrare europeana intrasera in faza numaratorii inverse iar Ro mai avea inca multe stegulete rosii de anulat. Mult mai mult decat atat, dl Basescu i-a cerut dlui Tariceanu consimtamantul pentru o fuziune politica PD-PNL, in urma careia liberalii ar fi disparut complet de pe esichierul politic, inghititi fiind de leviathanul basist, cu tot cu istoria Bratienilor -- de care chiar s-a prevalat ulterior domul Stolojan, din postura de sef al minus L-ul lipit la PD (ca halca liberala, daca nu s-a putut ingurgita intregul). Cred ca nimeni n-a uitat sau n-ar trebui sa uite ca PD-ul din 2004 consta din fostul PD-FSN (sic!), plus un asa numit Partid National, care fusese infiintat de ex-directorul SRI Virgil Magureanu, aka “sarpele cu ochelari”.
  Atunci, cand Tariceau a refuzat “oferta” de a-si desfiinta practic partidul, s-a produs si fracturarea societatii, elitarii -- motivati socialmente si materialiceste de presedinte -- “transmutandu-se” in intelectuali basisti, eticheta care, desi “nascuta” cu o conotatie peiorativa, l-a inceput le-a convenit, ca si cum ar fi fost un titlu de identificare a unei nobile diferente specifice – asa cum, mutatis mutandis, le-au convenit si prerafaelitilor ori impresionistilor niste etichete ce le-au fost aplicate initial “la misto”. Ei bine, “intelectualii basisti” au inceput sa se intreaca-n panegirice basiste, (cu formulari de-un ridicol depasit poate doar de fostii adulatori ai Ceausestilor), varf de lance fiind un distins peratolog, (o imensa dezamagire, din acest pdv.). In acelasi timp, au inceput sa traga-n liberali (inca aliati cu pedistii) cu veritabile kalasnikovuri de improscat dejectii -- varf de lance fiind un distins analist al faulknerienelor “prabusiri lamentabile ale fiintei umane”.(Inca o dezamagire.) Bun! Ca efect imediat, Romania s-a impartit, ca in 1990, sub Iliescu, in cei buni, si puri, si merituosi, si anticomunisti, si anti-rusi, – adica basistii, si cei rai, (securisti, turnatori, comunistoizi, filo-rusi, antiamericani, antieuropeni, anti-progresisti, ce mai, niste retrograzi sadea!), adica ne-basistii, fiindca la inceput, in faza conflictelor soft, a fost vorba doar de basisti si ne-basisti. Apasand insa pedala basismului, elitarii inregimentati in slujba presedintelui -- pentru care nu s-au gasit nici pana azi niste coordonate istorice adecvate! -, au inceput sa sustina (programatic!) si sa justifice (in cor si metodic!) toate emanatiile politicianiste ale Cotrocenilor, oricat de putin democratice ar fi fost ele: unicameralismul -- intr-o tara a carei populatie jutifica bicameralismul , uninominalul -- aplicabil unei mase electorale a carei cultura politica e de o precaritate fara egal in tarile UE, fortarea in fel si chip a Legii fundamentale, hartuirea adversarilor si favorizarea rudelor, camarilei, amicilor politici etc. IN ACEST CONTEXT, Antena3, care a inceput sa emita la 27 iunie 2005, si-a asumat treptat-treptat rolul de-a contrabalansa ofensiva mediatica extrem de agresiva, subliniez, extrem de agresiva, a sustinatorilor presedintelui. Au urmat, in ordine cronologica, denuntarea de catre presedinte a “solutiei imorale” -- ca si cum, la data la care a recurs la ea, “solutia” ar fi fost imaculata!, retragerea “solutiei imorale” de la guvernare, acutizarea divergentelor dintre aripile coaltiei – liberali, pe de o parte, si pedelisti (incitati de presedinte), pe de alta parte, retragerea pedistilor de la guvernare, la cerea expresa a presedintelui (care inca mai spera in declansarea alegerilor anticipate), smulgerea de catre PD a aripii Stolojan din PNL, coalizarea liberalilor cu PSD-ul (pe sub tejgheaua parlamentului!), suspendarea presedintelui si escaladarea scandalurilor politice cu intetirea, in paralel, a luptei mediatice basisti- nebasisti, ultimii devenind intre timp tot mai pronuntat antibasisti.

  La capatul acestui mic istoric, nu pot sa nu-mi pun cel putin doua intrebari: cu ce e mai vinovata Antena3 de deteriorarea mediului jurnalistic si, implicit, a spatiului public decat EVZ-ul ICR-izat pana in 2009 sau canalul B1, hiper- “antenizat” dupa 2010, ori TVR-ul doamnei Culcer, cu celebrii Mircea Marean, Andreea Pora si nu-mai-stiu-cum Patrasconiu? Desi fiecare parte o demonizeaza pe cealalta, revendicandu-se ca unic depozitar al adevarului si cinstei, se pare totusi ca antenele dispun realmente de o munitie de mai buna calitate, chiar daca armele ce slobozesc munitia sunt mai slabe decat ale taberei adverse. (Vai, ce nebunie! -- sa ajungi sa te referi la rivali media ca la doua tabere beligerante -- dupa cum se si manifesta, de altfel. )
  Cu ce e mai nefrecventabil D.V. decat T. B. ? L-a vazut cineva pe dl Basescu limpezindu-si public relatiile cu fosta Securitate, relatii care, date fiind functiile detinute inainte de ’89, este categoric exclus sa nu fi existat. Or, daca au existat (si in mod cert au), cum s-a facut de n-au lasat nicio urma? Ba, cu atatea dosare penale pending, dl Basescu, desi se bucura de imunitate si, implicit, de prezumtia de nevinovatie, s-ar putea sa fi comis chiar mai multe si mai grave acte de coruptie decat cele care i se imputa dlui D.Voiculescu. Desigur insa, hotul nedovedit inca, negustor cinstit se cheama!

  Cat despre trusturi de presa onorabile vs. trusturi infame, ca jurnalist intrat in presa dupa ’89 si care, in numele clauzei de constiinta, a facut turul redactiilor/ trustrurilor/ companiilor, permiteti-mi sa spun ca, in presa romaneasca, nu exista alt loc in care poate fi respectata deontologia in afara unuia singur si, in unele cazuri, nici macar acolo. Ma refer la serviciul de documentare. Acum insa nici nu prea mai conteaza, bucurandu-ne noi de “extinderea domeniului luptei » (copyright Houellebecq), prin existenta sfantei si liberei, inca, blogosfere. Amin.

 • Dezideriu Dudas

  Dan Voiculescu e un subiect foarte greu.

  In perioada cand eu, de la “prosti” ( contract pe 6 luni cu presedintele AOAR, DV ) si d-nul Radu Campeanu – PNL ( in C.A. la Banca Romaneasca infiintata de DV ) de la “destepti”, eram fascinati de profesionalismul lui Dan Voiculescu de fost lucrator in comertul exterior, un fost consultant al CEPECA, ce-si incropise cat se poate de profesional si individual o firma de cosnultanta, imi spunea ca nu-i vine sa creada ca serviciile secrete au ajuns sa fie influentate de niste “ţaţe” si la insistentele mele de a numi macar unul/una dintre ei/ele, l-a numit pe…Dan Voiculescu. Am anticipat raspunsul lui si de aceea am si insistat…Imi mai spunea consultantul ca “serviciile” ajunsesera sa depinda in mod exclusiv de “Academia Catavencu” pentru ca luau de acolo tot ceea ce le trebuia…

  In acea perioada insa, cu toate intuitiile mele sumbre, cum scriam, eram impresionat de atentia si determinarea cu care Dan Voiculescu urmarea interfata economie-politica in Romania, in opinia mea acel lucru fiind unul foarte bun daca ar fi fost facut de mai multi oameni de afaceri de anvergura….

  Ulterior insa, din ce in ce mai mult totul parea a fi doar un joc in care Dan Voiculescu este “distruibuit” in roluri pe care altii nu le mai puteau face ( cel mai greu pana atunci fusese “solutia imorala” )…Asta, pana la momentul in care DV “a primit voie” sa-l atace pe Traian Basescu….. Decizia CNSAS in privinta lui DV a insemnat inceputul razboiului intre cei doi. La nivelul lor, razboiul se ducea doar pentru a “se” vedea care iese mai bine in fata “sefilor”….si la acest nivel DV nu avea cum sa castige vreodata, “celalalt” avand resurse nelimitate…Pentru prima data dupa 1990, DV cred ca si-a dat seama ca doar derivand o relationare estica limitata ca potential, cu una vestica ne-limitata dar care nu prea trece granitele sufletelor romanilor, in Romania n-ar fi castigat niciodata batalia. Nu neaparat cu TB, ci cu cei care au au vrut sa-l inlature ( prin deconspirarea sa ). Si-atunci s-a indreptat spre “Zamolxe”, “seful” conspirarilor ca si a deconspirarilor…….Doar ca nu ii era usor dupa ce ani de zile l-a ingnorat, sau, mai rau, l-a mai si atacat din cand in cand…

  Cand ”banditii” au inceput sa interfereze tot mai mult cu “prostii” ( incepand cu ianuarie 2012 ), ca nici nu mai stii care si cum…, si au inceput sa-si creasca influenta, “Zamolxes” insusi a inteles ca nu i-ar strica continuarea luptei alaturi de DV…Cateva exemple : Ovidiu Miculescu, Antena 1 – B 1 TV, Sorin Oancea : Antena 1 – B 1 TV, Victor Ciutacu…Strategia “Fetele de la Capalna” era mai veche si relationata intre mai multe grupuri, dar varfurile fostului comert exterior ( DV – GCP) sunt un subiect cu totul special in democratia romaneasca post-decembrista…

  Totul ar fi mers fara probleme, daca nu ar fi aparut, “divin”,… cazul Adrian Nastase cu justitia-i specifica….Acum, nu mai stie nimeni care-ncotro sa apuce, nici in cine sa aiba incredere… Nici eu nu voi ( nu ca nu poci…) sa spui mai multe acum pe acest sens…Am lupta grea acolo…

  Ca “prost” certificat de “n” zmetii primite in freza, tot cautandu-i pe cei 2 ingineri ( credeam ca sunt unul dintre ei, venit cam tarziu …) de care avea odata nevoie d-nul Dorin Tudoran, “bandit”de renume international, dau de 2 ingeri in linkul crestin urmator : http://www.semneletimpului.ro/stiri/Dovezi-uimitoare-pe-drumul-de-la-ura-la-dragoste-13373.html . E vorba de pct. 4, cel cu Ku-Klux-Klanul…
  SI, inconjurand „tandru” KU-KLUX-KLANUL romanesc, afirm in final :
  Nu directia contrabăsistă nu e buna. Ci directia ANTI-ROMANIA nu e buna…Si TB, si DV, pot rupe o parte din noi si se pot apara cu ea, unul de altul…PROPUN “sa plecam de pe ei”, sa poata sa nu ne “mai omoare”…Pe DV il putem doar condamna cu suspendare ( cu “ICA” lui, e mic copil fata de ce “tunuri” au dat firmele straine, fara oameni in guvern…, dar cu oameni la BM, FMI, BERD, etc…). Putem insa sa-i dam ceva “cu executare” : sa nu mai faca deloc politica ! Iar pe TB sa-l lasam sa se ocupe de agricultura ( “divin”, probabil ca vor urma si niste suspendari …). STA IN PUTEREA NOASTRA !

  SA NU CREDETI CA IN TRADITIA CRESTINA EXISTA DOAR VORBE DE IMBARBATARE SI INDEMNURI LA CREDINTA SI INCREDINTAREA NOASTRA IN PAZA LUI DUMNEZEU ! NU UITATI DE CRUCIADE ! DE DATA ASTA E VORBA DE CRUCIADA BINELUI ! LOCURI DE MUNCA IN PRIMUL RAND !

  SEMNEZ : NOUL ZAMOLXES, de stransura…

  P.S. 1 : “Zamolxes”, un termen larg, care cuprinde spiritul fostelor dar si actualelor servicii de informatii si al altor institutii, personalitati dintre care nu pot lipsi persoane ca Virgil Magureanu, dar si interfata europeana a “”serviciilor” care cred ca influenta prea mare a SUA in Romania contravine intereselor lor…
  PS 2 Din pacate exista si un castigator din umbra al inactiiunii noastre….In logica “lor”, odata a fost de vina Ceausescu ( acum le e simpatic ), acum de vina e Adrian Nastase ( in viitor le va fi simpatic ), si urmeaza vina lui TB…Cu sau fara DV bonus….Ca intotdeauna, bonusurile se negociaza…Sper ca macar “bonusul” sa inteleaga. Ar fi suficient. De ce ? Intr-un echilibru aproape perfect al fortelor ce actioneaza “logic”, orice forta ilogica poate crea istorie…Chiar daca forta ilogica vine din dragoste de bine si de frumos ! Din pacate, adevarul , dreptatea si libertatea au fost cucerite de logica ….

 • Daca_nu_nu

  M-AM SĂTURAT DE VOICULESCU!!!
  Chiar nu știu ce s-a întâmplat… Am căutat pe net, dar n-am găsit amănunte. În fine, înțeleg că s-au luat de madam Pora într-un mod insalubru. Rușine să le fie!!!
  Dar pentru mine acesta este un subiect secundar. Nici măcar unul de divertisment. Altceva vreau să spun eu:
  Domnule Tudoran, acuma, serios, nu v-ați săturat de Voiculescu ăla? Da, știu, am citit pe facebook, unde v-a întrebat cineva ce părere aveți despre atitudinea voiculeștilor în cazul Pora… Dar, să mă ierte Dumnezeu, dumneavoastră nu sunteți răspunzător de orice nerozie scot ăia pe gură!

  Mai lăsați omul în pace, măi oameni buni, muritori de grija altuia, de paie-n ochi străini văzători și de bârne-n propriii ochi purtători! Fiecare cunoaștem destui proști într-o viață de om. Cum ne-am simți fiecare dacă ar apărea mereu câte unul să ne ceară explicații pentru că nu știu când ne-am intersectat cu nu știu ce bandit? Câți dintre noi cerem CV-ul celor cu care demarăm o afacere, să zicem, începem proiect etc.? Sau câți dintre noi cerem referințe despre X, Y, Z? Dar câți nu ne căsătorim orbește și dup-aia ne blestemăm decizia oarbă? Să fim serioși! Pe lumea asta nu mai sunt inși care să fi luat vreodată țeapă de la nu știu ce oameni de nimic?
  Domnule Tudoran, pe bune, uitați-l, domnule, pe Voiculescu ăla! Nu datorați nicio explicație nimănui!

  Asta-i culmea apogeului: să te urmărească o viață himera unui șarlatan care te-a țepuit vrând să-și spele imaginea dezgustătoare prin buna ta credință!

 • Ontelus DG

  Calitatea entităților media reflectă calitatea spațiului public, a mentalităților dominante, a exersării liberului arbitru. Dezumanizarea, supremația criteriului financiar în societate, irelevanța cronicizată a educației instituționalizate, generalizarea nihilismului și a hedonismului, alienarea asistată tehnologic sunt câteva dintre fenomenele contemporane majore. Abrutizarea și oboseala au evaporat valorile, lăsând calea deschisă unui cinic darwinism social, care macină vieți, conștiințe, comunități. Nu mai există dileme, ci execuții. Libertatea devine sclavie, egalitatea – utopie, fraternitatea – fratricid…

 • Ontelus DG

  O problemă serioasă, care exista și în antedecembrism, dar după globalizare și criza fără precedent generată de aceasta devine tot mai amenințătoare este aceea a tensiunii dintre ,,noi” și ,,ei”, în care primii sunt autohtonii, cei rămași, cei inițiați, cei instruiți, cei pe care se poate conta, administratorii etc., iar ceilalți sunt străinii, vânduții, trădătorii, plecații, aventurierii, globalizanții și globalizații, umaniștii, plătiții, cei fără suflet, hidra, cei care trimit bani etc. N-am mai pus citatele în cazul calificativelor, dar ele sunt evidente, iar dihotomia aceasta redevine funcțională nu doar în Est, unde are tradiții solide, ci și în Occident – a se vedea isteria britanică recentă -- . Cosmopolitul Occident se ghetoizează pe zi ce trece, excedat de eșecul multiculturalismului. Acest fascinant Occident, din motive demografice, dar nu numai se înfățișează tot mai mult ca un bătrânel lovit de Alzheimer, care nu prea mai știe încotro s-o apuce, după iluziile colonialiste, imperialiste, corporatiste, multiculturaliste, GATT-OMC-NAFTA-iste etc. Nu înseamnă că Rusia și China au soluția, dar plăcile tectonice intercontinentale se reașează. În contextul Spania-Catalonia, Marea Britanie-Scoția, Belgia duală etc., să sperăm că Europa nu devine o mare Iugoslavie, tocmai când se împlinește un secol de când arhiducele…

 • Dana

  @No Name/DP, un rezumat obiectiv, fara patima.
  http://www.contributors.ro/dezbatere/greselile-strategice-ale-presedintelui-%E2%80%93-esecul-final-al-unui-sistem-de-valori-dezastruos/
  Iata si un alt rezumat mai “tehnic”, sistematizat care sugereaza si posibile solutii care vin din sfera clasei de mijloc a celor activi social si care se implica in afaceri, generatia decreteilor si cei nascuti dupa revolutie care nu mai au mentalitate comunista.
  Polarizarea asta trebuie sa inceteze, este contraproductiva, paralizanta. Cele dupa tabere se saboteaza reciproc, macar daca ar fi un spirit de competitie care sa duca la ceva constructiv, sa se intreaca in a bifa lucruri pozitive care sa se regaseasca in bunastarea romanilor. Eu va spun asa, mai simplut, de la firul ierbii -- din cite vad eu raul suprem este BARONIZAREA Romaniei dupa modelul tolerat de Iliescu-Nastase. Aici trebuie demolat, mentalitatea aceasta care o gasim geografic masiv in sud _ Muntenia si Moldova unde “traditional” se voteaza cu PSD-ul. Eu sint clujeanca si pot spune ca partea Ardealului se pozitioneaza pe cealalta parte a “baricadei”. Poate sa fie si din cauza saraciei zonelor din sud si est, dar cert este ca cel putin zona Clujului este dupa parerea mea pe drumul cel bun. S-a vazut si cu ocazia manifestatiilor anti RMGC si gaze de sist, unde tinerii au iesit in numar imens si isi manifesta ferm convingerile si dorintele pentru un viitor bun. Daca intrebati clujenii cum percep posturile de stiri cred ca multi nu suporta trustul Intact, si eu il consider toxic. Antena 3 este departe de nivelul BBC, Euronews, etc. La fel si B1, Romania Tv si Pro tv(mai ales partea de divertisment). Cei de la DG 24 tv stiri sint mai rezonabili si unele emisiuni de pe Realitatea sau TVR publica.
  Eu propun sa-i ignoram complet pe cei care au calcat in strachini si se dovedesc neprofesionalisti si grosolani, vulgari numai de dragul audientei. Pentru ca oricit ar clama ei -- gen Dana Grecu sau alte fatute si fatalai -- ca se consuma din patriotism, o fac pentru salariile consistente oferite de patron. Pe stimabilul domn Voiculescu intr-un STAT DE DREPT trebuia sa il purece bine Fiscul cum a facut o asemenea avere impresionanta, care a fost capitalul de la care a pornit, cum justifica fiecare banut. Iar actualul ministru al agriculturii, “presedintele” PC isi justifica toata averea ca fiind “imprumuturi” de la domnul patron Voiculescu. Despre ce vorbim atunci? Despre marionete, oameni cumparati. Cu genul acesta de oameni se face politica in Romania.
  Singura speranta este sa apara partide noi, oameni demni, determinati sa isi apere interesele, sa porneasca totul de jos, de la clasa de mijloc care doreste prosperitate, transparenta, democratizare, independenta justitiei, stoparea puseurilor de stat politienesc (vezi Pungesti),disparitia baronilor din toate sferele si ai PSD si ai PNL sau PD,etc. etc. Eu cred ca totusi cel putin in Ardeal sintem pe drumul cel bun. Dintre partidele politice existente, PNL este singurul frecventabil si ar merita sa isi construiasca un parcurs separat de PSD. PSD nu este de stinga, este Partidul Parvenitilor din Romania.
  O zi buna.

 • InimaRea

  Pora-mi amintește o barbatoasa colega de facultate, pe care am executat-o bărbătește, daca tot a vrut sa se masculinizeze (machoiasca, o fi?) Sper ca nu- i trece cuiva prin cap c-as fi bătut-o -- noi oltenii respetam femeia si n-o batem decit p’a de-acas’, si doar c-o iubim, nu ca n-o mai. De altfel, si pe la ruși -- cam tot asa. Zice Natașa: Barbatu-meu si-a găsit alta, ca de-o luna nu mi-a mai dat o palma, măcar!
  Dl Tudoran stie c-a greșit colaborând cu DV -- fie si prin MT (Timeo Oltenos, i-o atit va spui!) -- fiindcă: 1) n-avea cum nebănui soiul omului; 2) n-avea ce aștepta bun de la asa om soios ( in sensul bun al cuvintului, sper a se-ntelege). Dupa mine, dl Tudoran a riscat si a pierdut -- nu mult dar cit sa-i dea de furca si azi, la peste 20 de ani de-atunci.
  Trecind la războiul fratricid -- căci asta-i, dragi simpatrioti -- zic: nu m-a deranjat cine stie ce, cita vreme se băteau pe credibilitate interna ( in felul lor jegos, id est securist). Acum, insa, ma cam ia cu frig, bagind eu de seama ca astia-s in stare sa arunce-n aer si-asa necăjita asta de țara. DV nu va merge la Rahova ca mielu’ de Nastase ori berbecii de Vintu/Becali. Va pune foc, sa ardă din temelii cosmelia la “ridicarea” căreia a pus si el umarul ( ala deghizat in civil).
  Ce fac televiziile partizane? Își dau foc la valiza, ceea ce mi se pare logic.
  Ce face jurnalistul românesc e treaba lui. Oricum, nu de posteritate se-ngrijeste el ci de antumitate, ca doar aia conteaza fiindcă doar aia face parale.

 • dv eratescu

  cu toate eforturile disperate ale doamnei, ca si ale antenii trei, jur ca nu ma mai fac niciodata basist.

  lasatzi’ma sa’mi injur diktatoru separat de domniile dumneavoastra, ca destul ni l’atzi reinventat de vreo doua trei ori pina acu

 • dv eratescu
  nu fac parte nici din echipa care l-a inventat, nici din echipa care l-a dezmembrat, nici din echipa care l-a reinventat. i-am recunoscut calitatile, i-am amendat defectele.

 • @Ultor
  Repet -- nu ma dau in vant dupa gazetaria practicata de dna Pora. Uneori pare cu mult mai mult o activista lucrand pentru una dintre tabere decat o jurnalista. Am zarit-o in cateva aparitiii tv si am ramas cu totul dezamagit. ce spun este, ca una-i una, alta-i alta. Linsajul nu intra in “metodele de lucru” ale jurnalismului onorabil.

 • Daca_nu_nu

  @) InimaRea #19
  George, știi foarte bine că forțezi… Te-ntreb: domnia ta n-ai avut niciodată vreo bănuială cu privire la cutare lucru ori cutare persoană și, cu toate astea, să mergi mai departe, să ai încredere în? Domnia ta ai fost -- sau esti -- înconjurat numai de îngeri? Domnia ta, sau eu, sau el, sau ea ș.a.m.d.?! Câți n-am acceptat amiciții în contra a ceea ce se spune despre o persoană? Să fim serioși!
  Uite, îți dau un exemplu care pe mine mă lasă fără aer de câte ori aud/văd o știre despre un viol, o crimă, un jaf, un traficant de droguri etc.: eu nu mă gândesc la făptașul în sine. Știi ce-mi dă mie prin cap? „Săraca mamă-sa!” „Săracu tată-so!” Ce vină au bieții părinți pentru greșelile odraslelor? Și-i vorba de rude de sânge… D-apoi când e vorba de străini?!
  Domnia ta dorești, probabil, să-l absolvi pe dl Tudoran de „culpa” naivității. Eu nu. Pentru că, orice s-ar spune, orice s-ar presupune, oricum s-ar interpreta, nimeni n-a reușit până acum să dovedească în mod necontrafăcut vinovăție când orice lege din lume îți dă dreptul la prezumție de ne. Părerea mea.
  Pentru că știi cum funcționează initio gândul omului: Domle, poate fi ăla cine-o fi, dacă se poartă bine cu mine, nu mă doare capul cum se poartă cu alții… Sigur, când ai dovada că omu-i de nimic, atunci o rupi cu el. Dar să te condamne cineva pe veci că ai avut încredere, aiasta, Majestate, nu se poate!

 • ionam dam tu

  dom tudorane,

  nu eforturile d-voastra erau in discutzie, ca nu v-am surprins niciodata ca ii cautzionatzi p’antenisti, care, la rindul lor, se constitue in excelente pretexte pentru reinventare domnului prezidente, care, nici el, n’a invatzat nimica, stricindu’i, la rindul domniei sale, p’o inc’o serie de ziarijdi/izde, inclusiv pe madam pora cu sandalele dumisale cu tot.

 • @ionam dam tu
  evident ca porcariile antenoizilor sunt folosite de o voce ori alta spre a le transforma in bune pretexte de a da ultimatumuri celor care intarzie sa imbratiseze cu totul o anumita cauza sau, macar, sa se declare deschis impotriva celeilalte tabere. repet, inca o data, dna pora nu se afla — pentru mine — printre ziaristii suficient de credibili, tocmai din cauza activismului neimblanzit in favoarea uneia dintre tabere. dar antenoizii nu se afla la prima campanie de linsaj mediatic. si asa ceva trebuie amendat. am spus intr-un interviu ca B1 are potential financiar si “de cadre” mai mic decat antena 3. altfel, in/prin anumite emisiuni, s-ar putea lupta “de la egal la egal” cu antenoizii. intr-o zi ne vom putea “bucura” ca trista balanta s-a echilibrat… deci: victima in sprijinul careia trebuie facut tot ce se poate face nu este neaparat dna pora, ci deontologia. in acest caz, dna pora este doar exemplul care ilustreaza lipsa deontologiei in tabara celor care o calca in picioare pe ziarista-activist andreea pora doar pentru ca este “de partea celorlalti”. doar nu va veti fi asteptat ca in emisiuni de felul acela sa fie luata in colimator “jurnalista” dana grecu….

 • lucian pop

  Autodenunţul lui Traian Băsescu
  La ultimul comunicat de presă Traian Băsescu şi-a construit mesajul în jurul a două semnale de dat fiori populaţiei: “ţara se află cu un pas în prăpastie” şi “România riscă să fie complet izolată”. Comentatorii s-au grăbit fie să ia o poziţie de patriotardă solidaritate cu preşedintele in faţa ameninţărilor iminente la adresa ţărişoarei, fie să pună tonul alarmist al discursului pe seama panicii din lăuntrul lui Traian Băsescu, care are impresia că ţara e el, deci transferul spre ţară a propriilor angoase este unul subînţeles.
  Eu interpretez ridicarea de către Traian Băsescu a nivelului de alertă naţională la roşu – catastrofic nu ca pe o dovadă de daltonism politic ci ca pe o încercare de intimidare de tip nord – coreean.
  Traian Băsescu, tot mai sugrumat de laţul timpului, încearcă să ne comunice planul său de luptă pentru cazul în care inamicii politici vor cuteza să continue acţiunile de până acum, de dezarmare a sa şi de ultima armă care-l mai face de temut, justiţia. Planul este unul simplu şi rostit răspicat: “sunt gata să duc ţara în prăpastie, să generez prin actele mele completa ei izolare, dacă nu-mi oferiţi o soluţie convenabilă de supravieţuire. După mine, potopul!”. Avem de-a face, altfel spus, cu un autodenunţ.
  Traian Băsescu a făcut de data asta în relaţie cu întreg poporul român ceea ce face de 10 ani încoace cu duşmanii sai politici: a ameninţat, a încercat să intimideze, a scos la iveală fără perdea, întreaga sa iraţionalitate, tocmai pentru a ne convinge că e capabil de orice, că nimeni nu ar trebui să se bazeze pe faptul că “joacă teatru sau că nu este chiar atât de nebun încât să facă ce spune”.
  Atunci când Traian Băsescu afirmă că ”ţara se află pe marginea prăpastiei” el nu se referă la ameninţări externe – cum îi convine să lase de înţeles – ci are în minte mişcările lui următoare în lupta disperată de a se autosalva. Dacă va fi nevoie va scoate pe străzi batalioane întregi de procurori înarmaţi cu biblii, dube, mandate de aducere şi cătuşe. Dacă cei care-l atacă nu se vor potoli, îi va aresta …. Deocamdată se fac pregătiri pentru asigurarea tăcerii. Nimeni să nu mai indrăznească a scoate o vorbă despre DNA, Kovesi ori ICCJ. În paralel, ca un fel de testare a situatiei, se arestează, într-o grotescă demonstraţie de forţă, personaje de mâna a doua sau fără prea mare priză la populaţie, precum Nicuşor Constantinescu. Lumea nu protestează, lumea se obişnuieşte, lumea acceptă, lumea moţăie. Când va fi bine adormită, când pericolul ieşirilor masive în stradă va fi minimizat, atunci va putea fi dat asaltul final. Noaptea cuţitelor lungi. Scoaterea din scenă a liderilor antibăsişti.
  Sunt astfel de acţiuni de natură a arunca ţara în prăpastie? Dar de a o izola de parteneri normali? Sunt. Ei bine, eu cred că la asta se referea Traian Băsescu. Şi am motive să-l iau în serios.
  Cei ce domnesc prin frică doar cu frica pot fi învinşi. Căci dacă li se răspunde cu raţionalitate vor persevera”.
  Sursa: conteledesaintgermain.ro

 • Daniel PrepeLeak

  Felix, gaz toxic. Si dihorii il ocolesc pe don Professore. Nu e insa un ins complet al politicariilor locale. Ii mai lipseste un doctorat.

 • @dv eratescu :))

  Nu cred ca, aici si acum, cineva cautioneze “antenele”, asadar, in ciuda perceptiilor dvs., nici eu. :-)). Am spus insa si repet ca mizeria mediatica a urcat in “antene” pe principiul vaselor comunicante, impinsa fiind de presiunea exercitata de propaganda prezidentiala -- ehehe, “coordonatele istorice “, desi, vorba lui Bacovia, “(…) vremuri mai bune, nu vin, nu mai vin…”, the One, din “Matrix” (guess who said it, which it’s not about what you know but about who you know?), petro-liberalii, coruptii-coruptilor, Chuky (standing for Crin Antonescu) etc. etc. La randul ei, presiunea exercitata din “antene” a defulat unde te asteptai mai putin, la jurnalisti care, cu ani in urma, se voiau etaloane ale deontologiei. Acum, cine se pricepe la aporii n-are decat sa stabileasca ce a fost mai intai: oul sau gaina? In mod indiscutabil insa, “partida” prezidentiala le furnizeaza antenelor mai multe subiecte grase pe tava decat viceversa. Asta e de domeniul evidentei, din moment ce antenistii scornesc de sapte ani teme peste teme “de interes public” (in economia materialului poate nici nu mai merita sa precizez ca o fac din interesul privat al patronului), in timp ce partida adversa o tine langa, din 2010, cu ruperea iminenta a USL, iar de la episodul “dottore”, tot asa, cu plagiatul lui Ponta. Si asta desi ultimii sunt, dupa mai multe criterii, mai jurnalisti decat primii. Dar, trebuie sa recunoastem ca “nemuritorul Gambetta” le este deopotriva cicerone, si celor dinatai si celor din urma! De vina-i oul? Ori gaina?

 • @dv eratescu, evident erata(escu) este: which is not

 • nonam dam iau

  nu stiu cum o vad altzii pe madam pora, dar eu o vad din ce in ce mai rar, tot pe motiv ca devine si dinsa unicordioasa, din seria “putzini am fost”, care ne uimeste de fiecare data cind descoperim multitudinea insilor care incep sa se mindreasca cu inaltul titlu de basist pe masura ce au tot mai putzine rezonuri, cel putzin din cele aflate la lumina, s’o faca.

  hai, intzeleg, doamna pora, doamna pora, barimi dinsa n’a poupat niciodata pesedeaoa’n roza luxemburg, o crez ca’i “da dreapta“ aia salariata care n’are nici o sansa s’ajunga vreodata sa bage botu la platoul cu savarigne, d’aia’m si pare rau s’apuc s’o vaz asistind impasibila la spalatoria labeunista, parind ca incepe sa semene cu spalatoria de cadavre varanesti

 • @nonam dam iau

  Pe dna Pora o gasiti pe site-ul revistei “22”, la carma chiar, si cred ca o veti gasi acolo -- cum bine ati intuit,pe aceeasi baricada -, pana la victoria finala, whatever it means.

  Si da, consecventa e o virtutea, desi, daca l-ar asculta intr-adevar pe presedinte…

 • Ontelus DG

  Nesfârșita personalizare și conflictual-relaționare a politicului și a mediaticului, în spațiul românesc probează slăbiciunea instituțiilor, insuficienta asumare a calității de cetățean, cu drepturi și obligații constituționale, fragilitatea democrației. Reciproca potențare politic-mediatic amestecă până peste limitele rezonabilului specificul celor două domenii, confuzând oamenii și micșorând nucleele dure ale taberelor implicate. Cu acordul tacit al unor oameni politici, mulți ziariști abandonează nu doar minima onestitate profesională, ci chiar moralitatea și/sau civilitatea. Un ecou al acestei situații este și continua degradare a relațiilor interumane.

 • Mik Grosz

  De episodul cu popoul denudat al infelicelui Boc, o zi intreaga storcandu-l de esente deontologii simbriasi ai tembeliziunilor varane, oare nemica nu aveti a murmurare, dragi cumetri si preaiubiti nanasi?

 • Dezideriu Dudas

  @ nonam dam iau # 30
  Ref. la afirmatia dvs. : „cu spalatoria de cadavre varanesti „

  Nu stiu daca pe dvs. va cauta cineva ca oricum n-are unde sa va gaseasca…Eu am insa un nume real folosit pe bloguri, o pozitie in administratie, chiar daca la nivel local, si nu pot sa scriu chiar orice. E suficient ca am luat in piept lucruri pe care nimeni nu are curajul sa le scrie, si asta nu de ieri de azi. Si dvs. ati fost martor de-alungul timpului. Cand faceti misto si-mi place ( sigur influentati multa lume cu acel umor acid…) intru in jocul dvs., cand pareti a avea probleme, va scriu, inclusiv pe email.
  Nu-mi cereti sa renunt la logica si bunul-simt ( cel putin cel urmarit de mine ) care m-au insotit tot timpul in demersurile mele, doar ca asa imi sugerati dvs. Nici dvs. nu sunteti Einstein nici eu nu sunt vreun fizician amator, mai ales ca problematica tine de o cu totul si cu totul alta materie, in care pe „Einstein” trebuie sa-l cautam ceva mai sus…Nu prea ati scris pana acum despre acea „zona”…, ne-limitata, e drept….Dupa cum scria Lucian Blaga, realitatea fiind de fapt intre cer, pamant si abis, asa ca tot de un sistem cu 3 parti ne lovim….

  Cand am infiintat Asociatia Consultantilor de Investitii si Dan Voiculescu a acceptat sa fie presedintele de onoare al ei, in paralel l-am contactat si pe d-nul Gabriel Liiceanu ( el n-a acceptat atunci nici-o colaborare, dealtfel nici nu mi-a dat vreun raspuns la propunerea mea ). Dealtfel pe d-nul Liiceanu l-am contactat de vreo 5-6 ori de-a lungul timpului ( si dupa acel episod ), faxuri, telefoane la secretariat, vizite la Editura, contact direct chiar ( ca totii in astfel de situatii sunt perfect de acord cu tot ce le spui…). Fusesem un „idiot” de presedinte la Asociatia Prodemocratia Constanta, el fiind un fel de sef de stat major al ONG-urilor, „pe nou”, la nivel national…Cel putin asa il percepeam eu….Macar Dan Voiculescu imi transmisese printr-un lider local de-al lui ceva de genul : „ Asta chiar crede tot ce citeste ? „.
  Nici Liiceanu nu e bun ? „Se exista” mai ceva decat „Apelul catre lichele”( a nu se uita paralela facuta de mine ref. la Tatulici de atunci si cel de acum, ca si trecerea lui Elisabeta Rizea prin subiect… ), re-incarcat pe Mona Musca, si acum prezentat pe contributors ca un fel de „Biblie a rezistentei”, „pe nou”, „ca cu” aia „pe vechi”, ne lamuriseram….

  Cu toate astea, recunosc, nici nu se pot compara influentele negative ale celor 2 pentru societate. Daca Gabriel Liiceanu este inadecvat si incapabil de a a insufleti societatea romaneasca pentru o o porni spre o directie buna, el totusi actioneaza tot timpul spre acea directie… Dan Voiculescu, dupa cum mai scriam ( inclusiv, mai aplicat in comantariul 14 pe acest material al d-lui Dorin Tidoran ) a fost si este folosit de „sistem” in cele mai mirobolante („catavencii” ar scrie, arahnoide ) si abisale strategii. Cunoscand bine mediul de afaceri occidental, chiar cred ca de multe ori a intrat in coliziune directa cu „sistemul”, pana i s-a pus pata pe „ICA”, si ceilalti s-au gandit ca l-ar putea acuza de viol,….ceea ce pana atunci „nu se punea” la „dulai”…Daca vor fi eliminati si distrusi public Adrian Nastase, Dan Voiculescu si apoi Traian Basescu, cei care i-au incaierat vor ramane in continuare tineri si ferice…Si-i vor incaiera pe viitorii. Cu Ponta si Crin deja au inceput…Adrian Nastase cred ca a platit destul si a nu mai face politica in viitor cred ca-i este suficient, iar pentru ceilalti doi nu cred ca eviscerarea publica a lor ( pe rand, asa ar fi strategia dupa cum se poate intui…) ne-ar aduce vreun castig ca societate. Ar castiga insa fortele din umbra care gandesc astfel de strategii de a pune in varf un om de-l lor ca apoi sa-l poata elimina stiindu-i foarte bine punctele slabe. Problema „lor” este ca nu cumva sa-l puna draku’ sa-i incurce cu ceva …Asta a fost strategia intiala. Ion Iliescu i-a cam incurcat, asa ca strategia nu putea fi dusa pana in varf, la Emil Constantinescu a fost mai greu, dar experienta i-a intarit si au devenit mai curajosi ( venea si un vant portocaliu global, i-as zice mai degraba international, intr-o formulare mai light… ), dar la Traian Basescu e “piua-intâia” ! Pe de-o parte, pe de alta parte a fost si este singurul care lupta cu „ei” ca la Verdun…Pentru ei Dan Voiculescu poate fi o tinta usor de inlaturat, dar inca nu le e clar daca le e de folos sau nu incontinuare…Unde ar mai gasi ei un „interconector” asa de incisiv si de util pentru „ei„ ? Dan Diaconescu promitea mult, dar si-o fi pus macar dintii ? Adrian Nastase ? Au muscat, dar parca nu a fost muscatura lor ….Ceva-ceva a inceput sa le scape…”Se misca in front”, ceea ce nu li s-a mai intamplat niciodata ! S-a suparat pana si Ciuvica de a spus la Antena 3 cu o saptamana inainte de sentinta din 6 ianuarie a.c. (a doua condamnare a lui AN ), ca nu intelege de ce s-a mai amanat sentinta…Bineainteles, prostii trebuiau sa inteleaga ca „acea sentinta era basista” si nu putea fi alta…Desteptii insa, intotdeauna stiu mai mult ca prostii…Un singur destept, prea speriat probabil odata, a afirmat : Nastase este incarcerat de cei care vor sa-i faca rau si lui Basescu ! Numele lui : Mitica Dragomir ! A confundat piata publica cu discutia privata avuta cu prietenii. Atunci, Dan Voiculescu tocmai ii demascase contractul LPF cu DIGI 24 TV. Daca nea Mitica era instruit inainte,…ar fi inteles ca in Romania nu trebuie sa fie niciodata pace, iar afirmatia sa cu Basescu si Nastase a fost o gafa de proportii…”Industria” razboiului perpetuu in Romania este cea mai profitabila !

  Cum scria si „inimarea” mai sus ref. la proportiile posibilului dezastru, incerc sa ma implic sa evit o lupta in care oricine va castiga, va fi o „victorie a la Pyrrhus”….Pe de alta parte, tin cont si de ce scrie d-nul Lucian Pop , respectiv ca un sistem guvernat de frica nu poate fi invins decat tot de frica…

  PENTRU D-NUL DORIN TUDORAN :
  Ar fi interesant de pus in antiteza toate proverbele sau expresiile populare romanesti si de gasit echivalentele lor din sistemul occidental : In cazul expresiei romanesti, „ ia-l de pe mine ca-l omor , cred ca cel mai bine ar corespunde, „victoria a la Pyrhus „…

  P.S. : Sa nu creda cineva cumva ca am informatii confidentiale despre tot ce scriu. Sunt doar perceptii publice si relationari pe care le fac. E drept, am destule actiuni personale care ma ajuta sa-mi formulez opiniile. Beneficiez inclusiv de generozitatea d-lui Dorin Tudoran care-mi ofera o platforma perfecta de a esua/continua (prin semnalele si ideile pe care le pot transmite). Pana acum am continuat. Asta nu inseamna ca odata nu ma pot opri, singur sau convins de cineva, indiferent cine, care imi va da argumente ca toata zbaterea mea nu poate duce niciunde ! Astept insa argumente…Cu trecerea timpului insa, „firul viitorului” pare ca-mi aduce imagini din ce in ce mai familiare…Pe care eu le credeam odata imuabile in orice societate !

 • Şerban Foarţă

  Vă strâng mâna, domnule Lucian Pop…

 • OvidiuB

  Chiar daca, marturisesc, urmaresc cu destula greutate postarile dlui Dezideriu Dudas, trebuie sa recunosc ca postarea de la acest articol a fost intrucatva revelatoare: in sensul ca, desi sunt constient de nocivitatea unui personaj ca Dan Voiculescu (si nu pot intelege cum aleg unii sa-l cautioneze pana si pe el, din prea infocat anti-basism), nu m-am gandit niciodata de ce nu exista niciun fel de anchete/dosare cu privire la GC Paunescu, care daca ma gandesc bine pare sa fie tot un fel de Voiculescu (daca ma gandesc si numai la Bancorex…), doar ca facand alegeri ceva mai inspirate.

  Sigur, o explicatie poate fi si discretia lui GCP care, spre deosebire de DV, nu a dorit sa joace Jocul la vedere, prin implicare directa, pe sticla. Deh, o slabiciune omeneasca pe care DV nu si-a putut-o controla nici pana-n ziua de azi (cand inca se erijeaza intr-un fel de purtator de steag al taberei anti-Basescu, ceea ce dauneaza grozav tocmai taberei).

 • Who’s your Godfather?

  @DD
  ”Finul mi-s eu: nash imi este Viitorul.”

 • Morgan

  @Lucian Pop
  Antibasistii prea patimasi ma pun pe ginduri. Prefer analizele depasionate. Ale lui InimaRea de foarte multe ori.

 • un ompe nistescary

  dom dudase,

  uitatzi ca tocma ce m’a caut si pe mine cineva, transformindu’ma, macar pentru fo cinci saptamini, intr’un om de (mina) stinga, asa ca, intirziind sa aprofundez cele pe care le scrietzi (deh, ardelean!), ajungind, din punctul asta de vedere, doar la chestia cu girafa (si stitzi cit de greu i’a fost ardeleanului cu girafa), nu poci “decit“ sa va intreb, asa, de la obraz, daca atzi ajuns, totusi, in demersurile d-voastra (a caror natura, dupa cum am aratat si mai sus, ramine un mister), la persoana esentziala si potrivita a romuniei actoale, si anume: stiti d-voastra la cine ma refer, peroana importanta, si bechera pe deasupra, actoalimente.

  in alta ordine d’idee, iata ca dikta a reusit performantza incredibila de a’l transforma pina si pe nemaipomeitul poet serban foartza intr’un om atit de inversunat si cu un humor ajuns la limita la care nimic nu i se mai pare de ris, ci doar de plins, ceea ce constitue pentru mine inca un motiv esentzial, desi nu mai aveam nevoe de inca unul, de a nu mai fi basist in vecii vecilor, cu toate ca nu suport antenistii si antenusmu, contrar, zic si eu -- nu dau cu paru facut maciuca -- domniei sale

 • Caraiman

  Vad ca multa lume buna il saluta pe Lucian Pop, il citeaza, ii stringe mina, samd. Insa Lucian Pop n-a scris un cuvint, n-a emis nicio idee. A postat cu copy-paste un articolas din Cotidianul. Cum stie mai toata lumea Cotidianul este varianta electronica a Antenelor & Jurnalul National, cu aceiasi obsesie, Traian Baseascu, si unde, pentru variatie, mai scrie umbra generalului Iulian
  Vlad, adica generalul Aurel I. Rogojan, dar si Petru Romosan , dar si Dinu C. Giurescu, alias Darius, alias Neculce etc. etc. Articolul citat cu copy-paste de Lucian Pop apartine unui bloger cu oarece renume, conteledesaintgermain.ro! Care conte, intr-un “apel către baronii locali ai PSD” marturiseste cinstit “Eu şi domniile voastre, avem, aveam, un duşman comun: Traian Băsescu. Răul cel mai infect ce s-a putut abate peste România ultimilor 25 de ani, între multe alte rele de dat sens vidanjei.” Si cercul se inchide aici. Un cerc cam vicios si strecurat cam prin efractie aici! Sau ma insel eu ?

 • Dana

  @Dezideriu Dudas, dar macar sa aflam daca “cei care ii incaiera”, “marele papusar” din umbra care tace si face si “desface” ametindu-ne cu tot felul de personaje care “latra dar nu musca” -- daca sint de sorginte autohtona cu ochi albastri si apoi jucatori internationali pe pietele mondiale cele mai profitabile -- resurse minerale, gaze, “prospectiuni”, petrol, inginerii financiare si speculatii la burse, etc. Etc./ sau sint straini tot cu astfel de metehne si ocupatiuni din tata in fiu. Cine ne tine ocupati cu circ mediatic pentru a nu vedea ce este cu adevarat relevant si pentru a fi un teren favorabil in care cineva vrea sa finalizeze o afacere care se intinde pe zeci de ani. Bibliografie -harti geologice si secrete strategice despre resursele Romaniei care au incaput pe miinile unor oameni in legatura cu serviciile inca din 90, concesionari dubioase si preferentiale, speculatii la bursa, vinzari avantajoase, solicitari de despagubiri pe spinarea statului roman, o vaca inepuizabila buna de muls indiferent de circul servit continuu publicului.
  Daca Romania reusea sa redevina Monarhie, oare “papusarul” mai putea sa manevreze atit de abil, circul oferit de prezidentiale ocupa jumatate din scena. Si daca mai punea piciorul in prag ca aliat coana Europa (daca si numai prin printul Charles prin sustinerea in probleme ecologice, eu cred ca nu degeaba ne transmite dinsul un mesaj subtil ca zona Carpatilor este vizata de distrugeri si prospectiuni),papusarul chiar avea serios de furca. Papusarul sa fie un grup(…) care au interese de a stoarce bani seriosi din Romania?

 • InimaRea

  Inimioară (alias dacă-nu-nu dar aşa o alint eu) îţi faci griji degeaba. Noi băieţii ştim cum stăm şi cît ne putem întinde, la o adică. Apoi, dacă nu spui ce crezi, ce spui? Nu mai bine taci?
  De acord cu tine, cît priveşte cum e cu oamenii şi cu-ncrederea. Din păcate, formula ta nu-i universală. Din întîmplare, cred, aici nu se aplică.
  +
  Chiar mă-ntrebam cine-i Lucian Pop, şi mă lumină Caraiman. Et in Arcadia ego dar am rupt relaţia cu “contele” -- s-a vădit nefrecventabil.
  *
  Proteicul nostru prieten cu mustăţi rînjite are dreptate dar, punînd problema în felu-i metaforic-calamburistic, poate deruta. E clar că trebuie ieşit din “logica” ori-ori. Poţi fi ne ori chiar anti băsisit fără a fi antenist, ca n-au monopolizat ăia adevărul despre. Or fi avînd pretenţia, nu zic, dar de ce să mă bag dacă nu-i urmăresc?
  *
  Dezideriu Dudaş: Dom’le dragă, şi eu am uneori impresia că totul ar ţine de Teoria conspiraţiei. Numa’ că nu-mi place neam teoria asta, şi mă tratez cu o mai înaltă conspiraţie. Cum pînă şi pe-aia o pun serios la îndoială, mi-e mai uşor să tratez cu asta, terre-a-terre, din ţărîna noastră naţională -- zic. Pînă la urmă, nişte nemernici sînt nişte nemernici. Chiar de se grupează pentru a-şi trage mari foloase, mai devreme ori mai tîrziu tot se-ncaieră -- c-aşa le dictează pedigree.
  *
  Ovidiul B: Păuneştii îşi plătesc tributul către Padişah, prin B1. Nu contează că-i băgat la-naintare fiul dinastic. Liniştea lor vine, probabil, de acolo că au ieşit teferi din ingineriile puse la cale cu bănci, hoteluri, scheme piramidale. Am avea două categorii de “jucători” -- Păuneştii, Patriciu şi cîţi alţii or mai fi dar bine-ascunşi (mai apar prin fotbal, de te minunezi de unde-atîţia milionari-miliardari la o aşa necăjită naţie, da’ degeaba te miri!); Vîntu, Becali etîcî, unde etîcî e din masse de fraieri care-au pus botu’ şi şi-au furat-o urît de tot.
  E posibil ca învingătorii ăştia să hotărască cine mai e de dat la cîini -- pentru a-şi proteja victoriile, nimic pesonal.
  Din toată şerpăria asta, iese o specie nouă -- justiţiaru’ românesc, mai tare ca ciobănescul mioritic, că-i din lup cu ochi albaştri. E mutant şi mutabil -- ba judecător, ba procuror, ba avocat (al diavolului, desigur!)
  Drept pentru care, rămîn moderat optimist: Se poate şi mai rău. Eventual, nu s-a terminat nimic (cu Băsescu, zic) abia începe.

 • Şerban Foarţă

  Domnule Caraiman (Carol?), vă strâng şi Dv mâna, -- si cela vous arrange!

 • Dana
 • @InimaRea
  Cam asta incerc, de foarte multa vreme, sa resping ori aia, ori ceilalti. Cam asta inteleg prin a respinge “isterizarea discursului public”, ultimatumuri date oamenilor “acum e momentul sa fii cu noi, fiindca restul celorlalti sunt mai-mult-decat-raul-cel-mare”. Dar o asemenea pozitie “moare pe ea” intr-o luma deja polarizata pana la dementa.

 • @Serban Foarta

  Serbane, nu ma mai tine cu mana intinsa. Stange-mi-o, altfel mi-o strang altii cu susha… Saptamana linistita!

 • Daca_nu_nu

  @) InimaRea # 42

  Acuma, puiule, ce știți domniile voastre, băieții, e treaba voastră. Eu știu una și bună: că Isus a primit sărutarea lui Iuda, măcar că știa că L-a vândut; iar Dumnezeu a dat poruncă lui Adam, măcar că știa că o va încălca. Or, picurul acela de dumnezeire e în om, fie că vrem să acceptăm, fie că nu. Personal, nu cred că Dumnezeu l-a înzestrat pe om cu atâta prudență încât, biet muritor, sărmanul om să fie prudent acolo unde Însuși El a plusat… Iartă-mă, Doamne, că nu voiesc a blasfemierea! Dumnezeu ne-a croit confienți, în felul său; eu n-aș condamna pe cineva pentru aceasta…

 • Pyrrhon Pitrea & Sextooth Empiricus

  @DT, InimaRea, Cagliostro et alii
  Ehehei, fetii mei, va sta foarte bine pozitionarea tetralematica. Deseori, intre SHI-SHI, ORI-ORI, NICI-NICI, uau, preferati (si bine faceti) ultima din cele trei variante logice antepomenite: calarirea functorului NICI-NICI. De unde parerea mea, cu care sint uneori in dezacord, ca, daca blogul acesta hebdou bucurestiot ar fi fost, multe sanse ar fi avut de a se numi nu altfel decit… TETRALEMA VECHE.

 • Ontelus DG

  @ Daca_nu_nu #47
  Cu scuze că mă bag unde nu-mi fierbe oala, salut licărul de bunătate din postarea dumneavoastră! Prea des gândind și simțind orgolios, întunecat, fără speranță, uităm că purtăm fiecare în suflete puritatea copilului care-am fost cândva și că, atunci când n-o mai simțim sau, mai ales, când nu-i mai ducem dorul, ne mohorâm ireversibil. Nu-i vorbă, când contemplăm spectacolul ce ni se oferă și la care suntem mai mult sau mai puțin participanți, lehamitea ne dă târcoale, dar dacă nu l-am mâniat prea tare pe Cel Bun, ne înseninăm, în ciuda a tot și a toate…

 • InimaRea

  Inimioară, eu iau altfel înalta conspiraţie antihristică -- Iuda e victima, Iisus citise scriptul. Asta nu-nseamnă că sînt iudaic dar simpatie pentru victime eterne am. Cred că stropul acela-i de vină.
  Dorin Tudoran: Eu am o problemă cu mincinoşii în raportul lor cu adevărul. Pe ei, nu-i eliberează adevărul, ei îl eliberează ca pe un gaz de luptă, în atmosferă, în doze atent controlate, pentru scopuri care n-au a face tocmai cu adevărul. Astfel, adevărul devine, la ei, altă minciună -- una credibilă, după mintea lor dar şi după unele indubitabile rezultate obiectiv măsurabile. Asta fiindcă lumea -- blînda şi naiva lume de pe Pămînt -- n-are obişnuinţa lecturii avizate, doar pe a citirii în diagonală. Pentru ea a imaginat Platon parabola peşterii.
  Precauţia mi se trage din convingerea că e calculabilă probabilitatea ca duşmanii de moarte să-ngroape peste noapte securea războiului, vesel citîndu-l pe Creangă: Cele rele să se spele, cele bune să se-adune! Iar cei ce li s-au uitat în gură să rămînă buimaci pînă la a uita şi mersul pe bicicletă -- abilitate veşnică, cică.
  Astfel, am să cred că Voiculescu îl duşmăneşte definitiv pe Băsescu, atunci cînd va povesti cît de bine se-nţelegeau ei, al’dat’. Ori pe unde-şi ţine purcoiul de parale. La olteni, asta se cheamă să mori cu el de gît. Fără măcar una din astea, toată isteria -- cum îi spuneţi -- e vrăjeală la Nasolu’.

 • InimaRea

  De fapt, peştera lui Platon e prima televiziune din lume, n’aşa?

 • Dezideriu Dudas

  Fiind o problema “de obraz”, raspund cuviincios :

  @ OvidiuB # 36 – Imi aduceti aminte ca pe blogul d-lui Adrian Nastase toti “prietenii lui de caviar”, la greu, ori isi baga piciorul in ghips, ori il lovesc cu el pe ascuns ( unii si cu ghipsul )…In schimb, dusmanii, folosesc ca mantinela abisul si revin prieteni…

  @ Who’s your Godfather? # 37 – Folosisem ca simbol, VEST, Papa Francisc si apoi Ioan Paul al II-lea, iar EST, Patriarhul Teoctist…Sper sa-mi fi aprobat si dracii, ca fara ei….Diavolul ? E concurenta mare…

  @ Dom’ Niku # 39 – Nu poci pentru ca sa spui decat de la un nivel ceva mai jos de”obraz”, respectiv din dreptul „gatului” : NU ! Pot sa raspund si cu mana pe biblie ! Cine aduce capota ? Biblii mai am eu.
  “Homeless-ul girafelor” la Cluj, de doua ori nu se exista…
  Daca nu vreau sa-l “omoram” pe Basescu nu inseamna c-oi fi devenit pro-basist. Nu uitati de poezica transcrisa de mine aici despre “diktachior”…Atunci “ne dadeam toti dupa cires”, si d-nul DT parea a ne crede…
  Se pare ca am o problema de defazare. Ori ma scol eu prea de dimineata ori dvs. dormiti prea mult ( cum scriam, nu va mai ganditi la Crin …, ca-mi place, desi inca n-a jucat finala mare…ca sa pot intelege daca vorbele-i i-au apartinut intotdeauna…. )
  Ref. la evolutia ideilor noastre : daca realitatea ne descopera continuu noi si nou fatete, noi ar trebui sa ramanem consecventi ? De cand cu liberalismul in Romania, a fi consecvent deja e un curaj prea mare pentru rasa umana…Iata ca se milostiveste de noi ayatollahul pios Cernea si ne baga pe sest o “zmetie” cu delfinii, e drept, la categoria ne – ( persoane non-umane ). Simt insa ca pana la “boi” mai avem mult de asteptat…., ca sa ramanem “legali” umani in consecventa noastra…

  @ Caraiman # 40 -- nu stiu la ce cerc vicios faceti referire si nici la ce efractie….Ideea contelui este insa interesanta ( “Cei ce domnesc prin frică doar cu frica pot fi învinşi. Căci dacă li se răspunde cu raţionalitate vor persevera ”.). Eu la Neptun o formulasem altfel : Mafia nu se sperie decat de o mafie mai mare…”Povestitorii” ( principii, valori, E-HE-HEI …! ), le mentin tonusul…Am insa pregatita o “efractie” mare pt. d-nul Tudoran si probabil o sa i-o transmit cu prima ocazie…In acelasi timp, recunosc ca ma invart intr-un cerc vicios de ceva timp in aceasta problematica…Sigur nu sunteti “divin” ?

  @ Dana # 41 – Perfect de acord. Chiar ma gandeam ca nu am subliniat destul si o astfel de interfata, mult mai specifica sistemului decat “stoarcerea” lui x sau y…Desi paream mai mult impresionat de portretul din biroul lui Dan Voiculescu ( aflu de portret din din presa / intalnirile mele cu el, se defasurau tot timpul doar in sali special destinate, dupa filtre minutioase, in timp ce la Vantu te puteai delecta, indirect, de discutia lui cu Cristoiu din secretariat si cateva minute…), nu am uitat nici de statuia lui Tender…Si aici vorbim doar de interconectori…”Hidrocentralele” sunt in alta parte…si de zeci ( chiar sute ? ) de ani asteapta oportunitati in tari ingenunchiate…

  @ inimarea # 42 – Eu chiar nu agreez teoria conspiratiei. Eu i-as spune teoria smecheriei de 2 lei…Nu a fost greu sa-l prostesti pe TB sa creada ca AN e nasul nasilor, nici pe DV ca singura lui scapare e disparitia lui TB….1 + 1 = 2 ! Mai pune cineva ceva ? Cea mai tare este aia ca DV il convinsese cel mai mult pe TB despre AN ( lasandu-se “imoral”…)…., dar “bombonel”, cu toata expertiza certocrata a specialistilor, n-a vrut sa cedeze …! Cand la smecheria de 2 lei vii cu formule sofisticate de acoperire, mai mult te descoperi…Nu va dura mult pana TB se va prinde…Primul pas insa trebuie sa vina de la DV. Scrisesem anterior ca Reinhard Gehlen, dat afara de la “SRI”-german post-Hitler ( de fapt SIE, dar suna mai macho…), a devenit pastor neo-protestant. Nu cred ca Gadea, desi i-a adus ieri de la “ordinul infrangerii lui Emil Constantinescu”, pe artizanii acestuia, Costin Georgescu si Catalin Harnagea ( Ciuvica e inca “ascuns in munti” pe tema asta ), va reusi sa refaca invers traseul fostului sef de serviciu secret al lui Hitler care i-a convins si pe americani ca numararea “girafelor” e mai importanta ca “numararea oualelor” ! La alea internationale, ca la alea germane, democrate, se apucase sa le numere prea cu foc, asa ca a fost trecut cu activismul pe taram divin….….Si nu i-o ceruse vreun “bombonel german democrat”…N-avea cine sa-l inventeze ca imagine publica !

  @ P.Pitrea, fara sex # 48 -- Sa vedeti Directia 5-a, aia practica…, nu mai e veche…

  @ Daca_nu_nu # 47 ; Ontelus DG # 49 – Nu ne mai ispititi !

 • @InimaRea
  Am scri si eu despre faptul ca dnii basesci si Voiculescu au fost candva in termeni cu mult mai amicali decat sunt astazi. Pupinisti inforcatio ai dlui Basescu care ma acuza pe mine ca as fi stiut ca DV era turnator uita ca idolul lor, TB, a recunoscut ca se vedea cu DV pe vremea cand acesta nu era dovedit drept tunator. Deh… memorii selective.

 • mihai rogobete

  Faptele bune ale mafioţilor nu se pun, în spatele lor fiind antimorala -- propria imagine, seducţia, mila dispreţuitoare… -- imoralitatea corupţiei şi a justiţiarismului fărădelege. Răfuiala hoţilor care-i fură pe hoţi şi a criminalilor care se omoară între ei, nici gând să reinstaureze ordinea, ci antiordinea lor, tot astfel cum nici unul mai şmecher ca toţi nu va reinstaura legea, ci hoţia mai rafinată. Nicicum, Băsescu, cel dat cu toate alifiile n-a fost o soluţie, nici cei cu antialifiile; societatea se însănătoşeşte cu cinste, nu cu alifii.

 • Dezideriu Dudas

  @ mihai rogobete # 54

  PERFECT DE ACORD !

  Scriam ca “mafia nu se sperie decat de o mafie mai mare”…Ati inteles altceva ? Va asigur ca nu sunt purtator de cuvant al nimanui…Comentariul dvs. trebuia sa-l transmiteti (si) d-lui Gabriel Liiceanu. El, beneficiind de forte uriase, participand la “n” emisiuni la RealitateaTV, la inceputul de drum al revistei “Ïdei in dialog” a scris ceva de genul “Raul nu poate fi eliminat decat cu mijloacele raului “…V.Tismaneanu, fara sa vrea, il si “demascase” anterior ( “Scopul si mijloacele” ) : Mijloacele se transforma in scop…D-nul Dorin Tudoran tocmai ne-a dat lista cu epigonii, desi pe-acolo apar si corifei….
  Eu nu scriu, mai mult, decat pe 2 ( la unul dintre ele, m-au taiat recent odata si m-am suparat ) + inca 2,3 bloguri, foarte rar. Iar la televizor, nu apar decat de 1-2 ori pe an ( in anii rai, in anii buni, zero aparitii ) si atunci in probleme strict legate de profesia mea actuala. Cu asa mafie, stau draku’ bibliile celea degeaba la procurori…Iar “la noi”, vechiul CEI TREI R, RECUPERARE , REFOLOSIRE SI…ce mai era, ar putea reanvia miraculos si divin : PUTEM ADUCE NOI SI BIBLIILE DE ACASA ! Cum mai scriam, cu capotele nu prea ne descurcam…
  Nu intru in detalii, scriu doar ca….nu mai e vorba de “gat” aici…Aduc ca argument materialul cu ”acasele” lui Nastase al “unuia de pe lista“, d-nul Marcel Tolcea ( de pe blogul sau ). Scriam anterior ceva de “prieteni si dusmani”….

 • Ontelus DG

  @ Daca_nu_nu, InimaRea, Desideriu Dudas

  Vă mulțumesc!

 • Daca_nu_nu

  Cu drag!!!
  🙂 🙂 🙂
  P.S. Auzi că Divanul zice să nu-l ischitim… Adică un fel de „piei, ischită!”…
  🙂 🙂 🙂

 • Tom

  Isi va primi in curand pedeapsa si varanul dar este mult mult prea tarziu.

 • @Tom
  Foarte bine -- vinovatiile dovedite trebuie pedepsite. Care e problema?

Next post:

Previous post:

WP Admin