≡ Menu

Gianina Cărbunariu la Londra cu 20/20

Lansat în 1981 de Rose Fenton și Lucy Neal, prestigiosul festivalul bienal de teatru The London International Festival of Theatre (LIFT) a invitat în acest an echipa Gianinei Cărbunraiu să prezinte spectacolul 20/20 în zilele de 4, 5 și 6 iulie.

Așa cum indică și posterul reprodus mai jos, 20/20 (text și regie Gianina Cărbunariu)  constituie o evocare a tristelor confruntări între etnici români și maghiari înregistrate în Târgu Mureș la 20 martie 1990 și o meditație asupra celor aproape două decenii scurse de atunci și până la premiera spectacolului care a avut loc în anul 2009.

Zece actori – cinci etnici români și cinci etnici maghiari – într-un spectacol multilingvistic de mare succes produs de Yorick Studio – Târgu Mureș și dramAacum – București.

Iată o izbândă a echipei Gianinei Cărbunariu și a Institutului Cultural Român din Londra (director Dorian Branea ) care trebuie salutată din toată inima!

 

 

 • @) Dorin Tudoran

  Ma bucur tare mult pentru ea, e o regizoarea buna si curajoasa. A intrat in paginare numarul pe iunie-iulie din Timpul, unde am un frumos fotoreportaj de la spectacolul ei de la Iasi cu “x mm din y km”, dupa documente din dosarul tau de la Secu… Un spectacol, de asemenea, exceptional.

 • Daca_nu_nu

  Bravo lor!
  FELICITĂRI!!!

 • Gellu Dorian

  Felicitari! Iata o forma civilizata de a iesi in lume si a impune Romania! Bravo Geaninei Carbunariu si echipei ei!

 • @) Dorin Tudoran

  Am pus linkul spre textul tau pe pagina mea de facebook, insotit de urmatoarea introducere:

  “Cum stiu cei care ma cunosc cit de cit, nu sint unilateral, ca judec lucrurile in functie de firea lor, nu de prejudecatile mele sau judectile mele. Am preluat mai jos excelentul articol al d-nei Ilinca Bernea despre “protestul papioanelor”. Reiau mai jos un articol de pe blogul d-lui Dorin Tudoran despre un spectacol ce va fi jucat trei zile la rind la Londra, in organizarea ICR. Un spectacol despre conflictul interetnic de la Tirgu Mures, scris si pus in scena de Gianina Carbunariu. Spectacolul pus in scena de d-sa dupa piese din dosarul de Securitate al lui Dorin Tudroan -- eu am vazut una din reprezentatiile de la Iasi -- a fost unul exceptional, bucurindu-se de succes oriunde s-a jucat, in tara sau in strainatete. Sper ca spectacolul jucat la inceputul lunii viitoare la Londra, sa fie jucat si tara, poate si la Iasi. Gianina Carbunariu nu-si alege deloc subiecte usoare! Si bine face!”.

 • Dorin Tudoran

  @ Liviu Antonesei

  Multumesc!

 • Dezideriu Dudas

  @ Liviu Antonesei # 4

  Exceptional articolul d-nei Ilinca Bernea…Sper sa-l citeasca si d-nul Vasile Gogea.

  Am primit un email acum cca. 10 zile de la d-na Gianina Carbunariu ref. la acel teatru inspirat de “ Eu, fiul lor “ ( “ X milimetri din Y kilometri „ ) . I-am raspuns ca voi veni cu o propunere interesanta din Constanta. Sper sa-i conving pe cei de la teatrul de aici sa integram viziunea si opera lor intr-un format interactiv extins, in sensul ca la partea de discutii sa existe un format prestabilit si imbunatatit continuu….Ma gandesc ca ideea de teatru se poate combina cu cea de agora, facand o legatura mai constienta si mai sensibila astfel intre trecut si viitor….Am putea beneficia de noi agore, mai sensibile fata de trecut, si de noi forme de manifestare teatrala, mai cuplate cu un viitor constientizabil….Totul, in numele acelui adevar orwellian la care face referire d-na Ilinca Bernea.

 • neamtu tiganu

  Am citit si io ce a scris Ilinca, teribil de misto, nu ma asteptam de la o muiere, cu exceptia Marcelei noastre.

 • @) DT

  With pleasure, Master!

 • @) DD

  Pai, de asta am si postat linkul catre articolul d-nei Bernea!
  Cred ca e o idee foarte buna, cea privind posibilitatea extinderii agorei, ca sa spun asa. Sper ca proiectul sa mearga!

 • Daca_nu_nu
 • Gheorghe Campeanu

  Interesanta idee si foarte laidabile (din nou) inclinatiile tematice ale grupului condus de Gianina Carbunaru. Se cuvin depuse si citeva cuvinte de lauda in contul ICR-ului.

Next post:

Previous post:

WP Admin