≡ Menu

Gâsca pre(a)electorală și lebăda postelectorală

Desen & Copyright @DION

Desen & Copyright @DION

N-are gâsca atâtea pene câte l-au preamărit pe Traian Băsescu până și în momente în care tot ce ar fi trebuit să aștearnă pe hârtie era: ”Domnule Președinte, asta chiar nu se face!”

E gloria gâștei să lopăteze prin toate bălțile, fără să facă otită la bășica udului, pneumonie la pipotă sau reumatism la târtiță.

Înmuită în cerneală ”Pelikan”, gâsca iese din călimara agitprop, se dă drept lebădă neagră și ne oferă un cântec revoluționar – “Urma scapă turma!”.

Gargara cu piuneze și masajul cu lame de ras practicate de tot felul de mandarini în căutare de portocale politice, pentru a-și consolida statutul de fachiri multifațetați, continuă să mă amuze.

Deși ar trebui să-mi provoace doar silă.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • AT

  Daca mi se permite sa fiu impersonal, sila este o notiune aparuta nu in conditii de propaganda usor agitatorie, ci chiar in cursul unor actiuni pe care ussuratatea secolului nostru, ca si cele2 trecute, le-au vazut drept ‘bune practici’. Deci este indreptatita.
  Dar nu referitor la lebedele negre, care sunt unice (pentru ca scriu cu cerneala Pelikan), dupa cum stim din statistica inexistenta a ornito-zoologilor, nici privitor la fachirii care se bucura de tovarasia unor Kundalini obiectivati in biete cosuri de nuiele.Care cosuri nu pot suporta nicicum gastele pascute de inocenti utecisti intru inaltarea metafizic submundana a unor functii pline de epoleti nevazuti, dar care scot mereu fum din trabuc. Deloc, cum ar veni, cubanez.
  In rest, pionezele servesc enorm, si anume la baterea in cuie a unor protectii iluzorii contra unor iute sterpelitori de sange care nu dau doi bani pe lamele Gilette. Nici pe organele incerte, legate incongruent, desi fundamental, de lumina lumii.
  Dar partea placuta este ca obiectivarea serveste pe toata lumea, si, culmea, distruge iremediabil ‘turma’. Asa cum stiti de multa vreme. Poate dintotdeauna.

 • InimaRea

  Drept sa spun, nu prea-nteleg ce vin-ar avea gisca, biata, cind penele ei -- pe care nu ea insasi si le-a ales de costumatie -- au rostul de a o face sa pluteasca, iar nu pe acela de a scrie. Chiar banuiesc ca i-ar fi cu totul strain, gistei, gindul de a scrie, mai ales cu propriile-i pene, care-ar trebui smulse din penaj -- ceea ce provoaca suferinta ori, mai trist, nu provoaca nici una caci gisca-i gata moarta.
  Daca ne ambitionam, totusi, s-o facem personaj politic, as zice ca mai potrivita pentru asta -- de la gisca -- ar fi mintea ei, nu penele-i. Nici cu ideea ca gisca ar fi timpita, de felul ei, nu ma-mpac -- e o judecata morala pe cit de severa, pe-atit de nedreapta, gisca fiind doar atit de mintoasa cit sa-si duca viata ei de gisca. Dar cum mentalul colectiv a insurubat-o-n ipostaza “proasta ca o gisca”, treaca de la mine!
  Corectitudinea politica -- prin extensie, atitudinea potrivita -- ar cere s-o caracterizam astfel: are o gindire limitata la propriile-i nevoi. Din acest motiv, o gisca inteligenta -- prin comparatie cu toate celelalta surate ale ei -- ar fi o anomalie. N-avem decit a o numi mutatie genetica, tot anormala reiese c-ar fi o gisca inteligenta in asa masura incit ajunge sa scrie smulgindu-si pene din coada si muindu-le-n gusa de pelikan.
  Dar sa zicem ca poate fi. Atunci, de-o gisca salbatica ar fi vorba, caci acelea de ograda n-au a se-ntilni cu pelikanul, babita, orice alta pasare de balta neocrotita de milostivul om, care le vineaza -- nu le creste.
  Cu totul alta-i situatia mandarinilor -- numele le vine, probabil, de la comparatia (deazvantajoasa, cred) cu portocalele, cum ai compara ouale de gisca cu acelea de gaina -- de-un paregzamplu. E clar, macar pentru mine, ca “oua mici” e judecata morala, si-nca nici aceea chiar recomandabila de pirdalnica de corectitudine de care aminteam.
  Ok, mandarinii le au mici. Dar de asta trebuie sa faca gargara cu piuneze si lame de ras? Cuisoare, tintisoare, cioburi de sticla -- nimicuta-nimicuta? Alta discriminare -- si nu e bine, domnu’ autore, se aude?
  Ma rog, avind ‘mnealui naturelu’ simtitor, i se face sila de propria-i imagine cu giste, mandarini si piuneze. Dupa mine, daca ma-ntrebati (da’ nu-i nevoie, raspund si ne-ntrebat) se face dreptate in felul asta, ca cine-l pune pe autore sa-nchipuie asa grozavii? Nu putea ‘mnealui sa invoce gistele din Capitoliu, alea de-au salvat Roma doar gigiind sa trezeasca soldatiii romani amortiti (iaca, nu mai stiu de ce -- ca erau beti, drogati, in greva?) Ei, aici ar fi mers gargara aceea, sa iasa de-o alarma antiaeriana, sa-ngrozeasca si-aparator, si-atacator deopotriva. Da’ la ce-as colabora cu autorele, care a pus gargara pe seama mandarinilor, nu a gistelor? Or, intimplari cu mandarini care-au salvat cetatea nu se cunosc. Cu portocalii care-au praduit-o, da.
  PS: In atentia onorabilului autore: pe la noi, nu cresc mandarini (portocali, bananieri, baobabi nici sequoia) ci baroni -- asa se cheama fructele silei noastre de mintea de gisca. Care le au mari daca se vopsesc in oranj, si mici-mici-mici, daca-n rosu.

 • PaduchelePlesuv

  Pe mine ma framanta chestiunea ce ar trebui sa facem noi, cei care am scris “Domnule Presedinte, asta chiar nu se face!” si chiar mai mult si, in consecinta, am fost injurati, balacariti, ironizati de aceia despre care dvs. afirmati ca ar fi trebuit sa scrie. Probabil ca ar trebui sa ne lasam, in continuare, injurati, balacariti, ironizati, insa de acum incolo in numele noului presedinte, de indata ce vom sanctiona erorile si lucrurile rele pe care, fara indoiala, le va face. Ii rog sa afle ca ii primesc cu placere langa mine, aici, printre scuipaturile subpoporului de stapani, care si-au luat Romania inapoi (era a lor si eu nu stiam, ca sa-mi gasesc o alta tara care sa fie si a mea!). Pana la urma sunt de inteles, indivizii acestia se lupta pentru a scuipa sau pentru a fi scuipati.

 • InimaRea

  Aia care si-au luat tara inapoi imi amintesc de o seventa din Niste tarani, de Dinu Sararu -- unde activistul care-i colectiviza ii ironizeaza pe cei ce nu voiau sa-si dea pamintul: Bine, ma, luati-l acasa, desertati-l in batatura, sa nu vi-l ia nimeni de-acolo.
  Din pacate pentru ei -- si pentru prostia din capu’ lor -- nu si-au luat tara inapoi. Ca nu-i o muiere de-o are al de-o smulge din ghearele altuia. Nici un bun imobil pe care sa-nfigi steagul si sa-l proclami al tau, de la ai batrini.
  Cel mai trist pentru recuperatorii astia e ca nu-si pot lua tara-napoi decit impreuna cu ai cu care se bat ca orbetii pe ea. Rastimp, altii -- isteti nevoie mare -- le trag tara de sub picioare, de-ajung sa se bata pe nimic, si cu zgaibaracele-n sus, ca-n desene animate.
  Da’ hai sa-ti intaresc inima, Plesuve: Cind stii ca ai dreptate, nu te-atinge nici un scuipat. Pin’a la urma, ce-s aia de scuipa -- niste omuleti care atit pot da pe goarna. Ehei, alte vremuri cind “Te scuip in gura” era amenintare reala pentru o fapta de neingaduit. Daca le comparam cu-ale lu’ “Muie, ba!”, ne-apar aproape idilice, parerea mea…

 • Scârbă mi-a fost de când Băsescu, președinte fiind, s-a urcat beat la volan și de când, în loc sâ-i fie arătat obrazul, i-au sărit în apărare toți “greii” democrației, că de, este și el om … deși în fapt a scos baluba și s-a urinat pe lege și implicit pe toți cetățenii țării. A recidivat cu “țigancă împuțită” și atâtea altele.

  De atunci un banc mi-a tot stăruit în minte:

  “Un turist alb, in vizita in Pretoria, in Africa de Sud, vrea sa vada un film.
  Merge la cinema si se pune la rind. Numai negri la coada la bilete. Unul din ei zice:
  -- Domnule, se vede ca nu sinteti de pe aici. Albii nu stau la rind.
  Bun, intra asta in fata si merge in sala. Vrea sa se aseze la parter dar unul zice:
  D-le se vede ca nu sinteti de pe aici, albii stau la balcon.
  Merge albul la balcon, incepe filmul si dupa o vreme vrea la toaleta.
  Intreaba un alb: -- Unde e toaleta?
  -- Se vede ca nu esti de pe aici. Albii se pisa din balcon.
  Zis si facut. Cum se usura el de la balcon, numai se aude o voce de jos:
  -- Alo, se vede ca nu sinteti de pe aici, mai plimbati-o si-n stinga si dreapta…”

 • Dezideriu Dudas

  Abia acum intelegem valoarea apolitismului, cel mult a Centrului in politica…Pe Centru scapi mai usor, la Stanga si la Dreapta se si duce si apoi si vine…Nu-i intelegeam eu pe “rezistenti” cand scriam “cand se duc parca vin “….Mergeau in sens invers…sa ramana curati, nu ca noi ceilalti, plini de mizerii…Zici ca suntem dat cu gel….

  Un “negru” care s-a urcat pe sest la balcon, dar nu-i vine…

 • Storcatorul de snoave politice

  Base, singurul caruia nu i se permite sa folosesca pleonasmul ”tiganca imputita” nici macar in dormitor, darmite intr-o discutie privata cu nevasta din dotare. De ce ? De aia. Macar Sarkozy i-a spus publicamente ”Casse-toi, pauvre con!” unuia care-l amerdase in public si -- minune! -- Varanii + Kakaraii de peste Rin nici macar nu se vor fi gandit sa-l atirne in suspensori pentru ca fusese politicament incorect sau, cel putin, vulgar.cu un compatriot de-al sau. Noua ni se ingaduiaste vorba deocheata, vadimico-becala, si in public, lui Base nici macar la gura sobei, ca, deh, ii prezident si da un prost exemplu scolerilor din cursul elementar, maica, elementar.

 • Am rămas un mic “negru” în partea dreaptă a sălii, dar mult retras, că nu agreez să fiu stropit, indiferent de “culoarea politică și înălțimea” mânuitorului de “furtun”. Și prefer bâta în locul umbrelei.

 • TAXOMANUL

  Ei nu, zau, chiar asa? “Tiganca imputia” -- un pleonasm? Eu am avut in timp colegi tigani mult mai curati in toate cele decat alti colegi, romani, cu caractere infecte. Se vede insa, cu o voba consacrata de Belu Zilber, ca ati cazut la partid cum cad unii barbati la muiere. Ba, mai rau, ati cazut la liderului vremelnic al unui partid care in cativa ani si-a schimbat vreo trei-patru sigle, fetze si culori electorale. Si, revenind la “pleonasmul” dvs., Elena Udrea este — taxoloic — parte a aceluiasi “pleonasm”? Cu alte cuvinte, cate pene din “gasca” lui T.D. ati jumulit?

 • Intr-o discuție privată … după ce a rechiziționat ilegal, ca să fiu galant și să nu spun furat, telefonul respectivei. Halal storcător mai ești.

 • camione

  cam asta incerc sa le spun pe contributors sau revista22, acum parca abia asteptau ceva sa-i sara la gat lui Johannis, zici ca ei l-au inventat pe Mihalache (sau evz, oricum nu conteaza).
  si inainte mai cenzurau daca veneau alte idei, acum e jale, critici degeaba. adevarata fatza a sustinatorilor lui Macovei, tare le place sa se laude intre ei, nu e de mirare ca au luat 4%, desi erau siguri de minim 10-15%

 • Ultor

  Contributors, revista22….astea sunt situri de autisti.

 • Nu la stfel de lucruri ma refeream, desi nici astea nu sunt de0un presedinte…

 • ion de pe stadion

  Discutia nu era privata. Baselu era la cumparaturi, cu fumeia din dotare, si o paparatza de-a lui Felix, trimisa chiar de Haznaua cestuia, il provoca pe bietul om pina, intrind pina in metrul lui patrat de libertate, incat strajerul de corp s-a vazut nevoit sa-i confiste gagioabei respective unealta de lucru. Comandantul Massoud, din Afganistan, o patise mortal intr-un context similar, e adevarat nu cu un celular, ci cu un aparat de foto explodator. I-au confiscat unealta, au verificat-o dupa cum le era obligatia bodigarzilor, apoi au inapoiat-o cu scuzele de rigoare. Vedeti, dragi tovarasi, ca Varanul nici acum nu s-a potolit. Striga ”Suspendare!” si de dupa gratii, de unde propunerea mea: ”Suspendati-l, fratilor tariceni, in 2015, dupa ce nu mai e presedinte…. ca sa va satisfaceti pohta ce-ati pohtit.”

 • revistarevistelor

  D-le Tudoran iata cum face clabuci la plisc gisca

 • sāḥīḥ ŞЕRBAN –

  nu . sunt cotețe de ciochişti , de codăi .

 • Loic TAXOLOIC

  Vorbea storcatorul de un stereotip imagologic: ”tiganca imputita”, pleonasm pentru tiganofobii de pretudindeni. Extremistii i l-au reprosat lui Base si ei, acuzindu-l de proasta folosire a limbii romanesti. Din punctul lor de vedere, ”tiganca” sau ”imputita” ar fi fost lingvisticamente acelasi lucru. . E o hetero-imagine ca oricare alta, precum, de exemplu, ”roman hotz”. Sigur, nu toti romanii fura, nu toti rrromii sint neingrijiti corporal, nu toti nemtii sint ordonati, nu toate frantuzoaicele rele de musca, dar asa functioneaza imaginarul universal, pe baza de reductionisme sinecdocice (pars pro toto), aproximari grabite, stereotipii culturale. Varanii antenaici, stiu, au ”tiganizat”-o cit au putut pe Elena
  din Udroia, si nu le reproseaza nimeni mare lucru, nici macar femeile, invidioase pe una mai frumoasa ori mai norocoasa decit ele.

 • Rasa calugareasca de la Antim

  Ati spus bancul ”rasist” cu foarte multa placere in scrisul cristalin. Sa nu v-o reproseze candva ”corectii politici”, antirasistii de serviciu ai vreunui ONG oarecare!

 • UITUCUL

  Am uitat sa dau legatura cu balta in care face clabuci la plisc gisca. Daca Iohannis nu renunta la Andrei Muraru asta atunci gisca face apoplexie.

  http://www.contributors.ro/societatelife/ponta-exterminatorul-si-noua-era-iohannis/?cfcc

 • Taxomaniaca bine temperata

  Sa fim seriosi, Miss Helen of Pleshcoy e de compatimit, nu de invidiat. “Logic -- taxologic”‘ vorbind ,ce femeie sigura pe ea si zdravana la mansarda, nu nimai la balcoane, si-ar fi impartit nurii intre Cocosc si Basescu? Brrr, numai cat de uiti la ei!…

 • neamtu tiganu

  va rog sa fiti f. atenti deoarece voi scrie ceva f. inteligent, chiar mai decit InimaRea.
  Referatul meu va dezbate problema sef vs. leader.
  In timp ce-n occident termenul de leader se impune din ce in ce mai mult, la marginea Europei termenul de sef, tatuca, cirmaci, conducator ramine non plus ultra. Paranteza mica, “leader” nici nu are corespondent in lb. romana. Inchid paranteza mica.
  Interesant e ca intelectualii, in ciuda libertatii lor de gindire declarate, inca mai favorizeaza “sefu categoric”, unu cu masuri radicale, un fel de Vlad Tepes, chiar daca are breton ca MM. Departe de mine gindul de a-i numi fripturisti, no, cei mai multi tin, de altfel, dieta, cel mult sunt amatori de piscoturi. Dar asa se simt ei bine, sa stie ca cineva acolo sus vegheaza, asa sunt ei scoliti, sa nu uitam ca scoala romaneasca se bazeaza pe autoritate, si ei au fost elevi silitori, sa nu uitam ca toata ierarhia e bazata pe autoritate. Cu cita mindrie si supusenie se spune “autoritatile au hotarit”. E loc in acest spatiu de critica, dubiu, intrebari, no!

  Al doilea aspect important e complexul doamnei fine care viseaza sa si-o traga cu-n mirlan imputit si transpirat. Intelectualii poarta o frustrare din copilarie, atunci cind se uitau pe fereastra si vedeau copiii jucindu-se-n noroi, in baliga, cum faceam eu, ca si azi mai am in buletin, in timp ce ei trebuiau sa studieze la pian in lb. franceza. Asa se explica de ce sunt fascinati de mirlani, cum multi scriitori, chipurile, pt. a studia natura umana, s-au dat la curve, fascinatia lucrului intezis. E ca atunci cind suferi de diabet si nu ai voie dulce, sau Doamne fereste si pe dusmani, sa ai fro boala rusinoasa si sa nu poti sa bei.

  e clar ca-n aceste conditii nu-si poate permite nimeni sa spuna “asa ceva nu se face”, din contra, cred ca ar face-o si ei, dar … sunt prea timizi.

  Nu ca-i tare?

 • neamtu tiganu

  Domnu storcatoru, rog sa-mi ingaduiti, da cred ca sunteti un imputit.

  Drept urmare “iesi afara javra ordinara” e la fel de corect, nu?

 • Poate ne amestecam mai putin in picanteriile vieții oamenilor politici. Nu de alta, dar ca sa avem suficient timp pentru a pune alte intrebari. In cazul de fata — dna Udrea chiar nu a stiut, timp de un deceniu, de unde vin milioanele (zecile sau sutele de milioane, dupa informatii puse in circulatie de unii si altii) sotului? Prietena la catarama cu Alina Bica nu a mirosit nimic despre “inlesnirile” facute de aceasta din urma prietenilor dlui Cocos? Etc.

 • Domn’ Neamtzul, Freud ala era neamt sau austriac?

 • Cum am putea suspecta o persoana asa candida. Cand apare la televizor si mieros spune ca ea a atras atentia ca ceva nu ar fi in regula, cum am putea sa o acuzam?
  In inocenta ei cred ca spune adevarul. Ceva era in neregula. Cum DOAR 30%, la asa operatiuni ar trebui minim 50%, nu?

 • Deh… Supararea pe administratia Constantinescu cam tot de acolo vine: la inceput, a existat accest la presedinte. Dupa o vreme, accesul a fost diminuat si, apoi, blocat. Supararea tine si astazi.

  Noroc cu dna Udrea, Sefa cancelariei presedintelui basescu — timp de un deceniu, dansa nu a stiut nimic despre felul in care intra in conturile familiei milioanele aduse de sot; prietena la catarama cu dna Bica, nu stia nimic despre “inlesnirile” facute de aceasta prietenilor dlui Cocos cum nu a stiut, mai tarziu, nici de afacerile puse la cale de dl Cocos in biroul unui ministru, coleg de Cabinet, chiar cu dna Udrea.

  Nu “necunostinta de cauza” ma intriga, ci… eternitatea ei.

  Cat despre societatea civila — toata lumea ii vrea binele, dar cum se apropie binele el devine bine personal…

 • neamtu tiganu

  un tigan imputit, uite ce zice:

  Der Kastrationsschreck beim Anblick des weiblichen Genitals bleibt wahrscheinlich keinem männlichen Wesen erspart.

  Mi-e si rusine sa-ncerc sa traduc.

 • neamtu tiganu

  tot mein Freund Freud:

  Hinter jeder starken Frau versteckt sich ein tyrannischer Vater.

  In spatele unei femei puternice se ascunde un tata tiranic.

 • St.+James

  @ Neamtu tiganu’

  Cred ca figura El Empeladorului se datoreaza mai degraba unei reactii adverse firesti fata de cleptocratia instaurata imediat dupa ’89. Intretimp a suferit si o mutatie majora, devenind doar o simpla figura revansarda respectiv un simplu pedepsitor fara veleitatile unui reformator moral. Un razbunator si atat ! Ambele parti au urmat aceasta reteta de succes, a specularii motivatiilor primare (a saritului la jugulara, dar asta o explica mai bine si mai frumos domn InimaRea), singura infailibila pana la acest moment, Ponta promitand ferm chiar in preziua alegerilor in fata unei intregi asistente trimiterea lui TB in inchisoare, ceilalti continuand-o destul de palid cu DNA-ul. Nu stiu sa va spun ce a inclinat balanta in favoarea unuia.

  Si in partea a doua a teoriei dvs sunt mai degraba tentat sa cred ca … “die Berühmtheit mancher Zeitgenossen hängt mit der Blödheit der Bewunderer zusammen (Heiner Geissler, dt Politiker)” 🙂

 • ‘Raus, verfluchter Hund!

  Mai degraba ati recapitula gramatica limbii romane, dar si a celei nemtesti, sa va reamintiti ca se pune virgula, inaintea unui substantiv in cazul vocativ. Corect e: ”Iesi afara, javra ordinara!”, nu cum ati scris D-Voastra, Herr Roma vom Deutschland der ButterKultur. Dupa aia puteti sa ne dati cate lectii doriti.

 • Bogdan Brebenel

  Mă îndoiesc… exită analiză de calitate pe ambele sit-uri.

 • neamtu tiganu

  Schwarzwollig war er, kugelrund,
  kaum feststellbar; ist das ein Hund?
  Ich hob ihn auf, er war nicht schwer;
  Verfluchter Hund, wo kamst du her?
  Verfluchter Hund, wer schickte dich?
  Hermine strahlte: Das war ich!
  Ich hoffe, du hast nichts dagegen.
  Verflixtes Weib! Na, meinetwegen.

  *********
  plagiat din internet.
  *****
  Duomnu, va multumesc mult!

 • neamtu tiganu

  duomnu cu ciinele, iertati-mi ignoranta (virgula mica), da ce-nseamna ButterKultur? Si de ce scrieti asa combinat, cu litera mare in mijlocu cuvintului? Nu cumva ati vrut sa scrieti “Bierkultur” si ati bagat destele alaturi, de emotie.
  Prost!

 • InimaRea

  Ai un “de acord” si-un “ne de acord”, de la mine, Neamtule. Incep cu sfisitul, sa nu ma lungesc: pe la noi, lider are corespondent pe Sefu’. In vremea nu tocmai veche, inca se mai spunea “capitanu'” -- fii capitanul nostru! Din care ramase doar ecoul -- Fiti ungurenii mei!
  De acord, unii oameni subtiri sint fascinati de mirlanie si mirlanime. Poate ca un soi de masochism ii indeamna sa-si plinga neputinta de a fi mirlani, ca pe una pur si simplu -- de castrat, bunaoara.
  Daca ne gindim bine -- bine, pe dracu’! -- civilizarea “adevaratei naturi umane” aduce binisor cu castrarea, daca prin barbatie (virilitate, vorba unei distinse doamne) se-ntelege binefacatoarea violenta. Unii i-ar spune raufacatoare dar uitind cit ii de binefacatoare violentului, dind in extaz pe linga care orgasmul e mai nimic.
  Dar ce-i mai important abia urmeaza: am avut si eu prieteni ingineri, de fabrica. Inca din stagiatura, au invatat ca pe muncitori trebuie sa-i injuri ca sa te respecte. Daca-i iei cu frumosu’, te iau de fraier si n-ai viata printre ei. Dar daca-i iei pre limba lor -- ca nu-s veniti de la scoala de dans si bune maniere -- e ok, zic “E de-al nostru”. Fiindca alt adevar e ca un om de rind -- ce minunat suna acest cuvint, nu vi se pare? -- prefera un sut in cur, acompaniat de-o-njuratura meseriasa, unei sanctiuni disciplinare, moralei facute-n public, si-altor perfide modalitati de a-l umili. Pe cind sutul si-njuratura sint bastoanele de pe spinara tabacita a fiecarui baietan pornit spre rangul de barbat dintr-o bucata.
  In palimpsest (scuzati!) vorba lui Pristanda: Las’ sa ma bata, ce daca ma bate? Nu-mi da el paine, mie si la noua copii?
  In filigran, rusoaica: Ivan al meu si-a gasit alta, de-o saptamina nu mi-a mai dat o palma.
  Bref (pe bune!) mirlania-i forma de empatie interzisa firilor sofisticate, incapabile de a da dusca rachie-n taverna cu ferestre mohorite. Admiratia pentru Masculul Alpha se exprima la fel de simplu si afectuos: e p_z_os sau p_l_s -- Yn si Yang, formidabile energii naturale.

 • InimaRea

  De neamt, era cam austriac, iar de evreu -- cam ceh.

 • Dezideriu Dudas

  Cred ca dom’Neamtu’ se referea la altceva. Leader inseamna
  si autoritatea de a intreprinde ceva mai radical, inclusiv schimbarea culturii organizationale, ceea ce sefu’ “n-are voie”. A vrut odata Capitanu’ ‘cela ceva si tocmai asta i-a adus sfarsitul mai repede. “N-ai voie sa vrei” in tari ca Romania ( “Primaria facebook”, de la primariile ‘celea care “dau voie”, era departe )…Mai ales cand nu ai planul facut dinainte ( avand planul … -- astfel probabil vor scapa actualii poate si viitorii “comandanti de judete “…/ dati cautare google pe cantecul “comandante de judet : merita ). Nici leaderii in sens occidental nu schimba sistemul lor niciodata, doar ca au marje mai mari de accesibilitate a mobilitatii structurilor lor organizationale in spatiul public. La noi, “ cine misca nu mai misca”…

  Pentru indragostitul beton de una uituca ( sau necunoscatoare – dom Dorine, cum poti sa si inscrii cu atata talent si sa si schimbi tabela, mai mult, sa pastrezi si la arhiva ca Ioan Chirila, si mai mult, sa si (eco)vina “Tudor Chirila” cu “armata salvarii” pentru a nu disparea plinurile de atatea goluri…? ), de la altul indragostit
  de una cu breton ( se poarta bretonul simplu sau bretonul motocicliu, nu se mai poarta ‘cela elefantiu ) : Daca intelectualii basea iar doamnele fine marlanea, prin interconectare diagonala nu reiese ca intelectualii marlanea iar doamnele fine basea , QED ?

  Tot pentru dom’Neamtu ( sub acoperirea lui dom’InimaRea, de
  data asta, “chiar mai putin f. inteligent” -- evaluare necertificata, cu grad de risc ridicat ) : Bine ca nu va stie Vanghelie ca nu cred ca ati fi scapat sa nu participati la formarea unui partid de stanga cu Plesu. Prea va jucati cu lamanarea ‘ceea ( Moulin Roge ) si cred ca nici de agheazma la o adica nu va va fi greu sa faceti rost, la atata tecquila…

  Direct lui dom’Neamtu ; Bre, daca vin in Germania ‘ceea, te
  gasesc la prima pe dreapta sau prima pe stanga ? Sau sa raman pe centru ? I-a nu ma mai innebuni de cap si stai intr-un loc. Trec eu pe-acolo. Fa-mi doar cu mana. Da’ sa ai mana goala, cel mult o umbrela, nu cum (imi) scrie Edi mai jos….

 • cinicu vicios

  “Interesant e ca intelectualii, in ciuda libertatii lor de gindire declarate, inca mai favorizeaza “sefu categoric”, unu cu masuri radicale, un fel de Vlad Tepes, chiar daca are breton ca MM.”

  Chiar ca ai scris ceva f. inteligent.

  Imi pusesem la un moment dat intrebarea: pe cine sa votez in cazul in care in turul doi ajung Ponta si Macovei?

  Raspunsul l-am gasit intr-o cugetare a unui mare creier, H.L. Mencken:
  “The worst government is often the most moral. One composed of cynics is often very tolerant and humane. But when fanatics are on top there is no limit to oppression.”

  Hai sa traduc (mot-a-mot; romanizarea e la dispozitia fiecaruia), ca sa nu traduca macovistii cine stie cum:
  “Cel mai rau guvern e adesea cel mai moral. Unul compus din cinici e adesea foarte tolerant si uman. Dar, cind fanaticii sint la conducere, nu exista limita pentru opresiune.”

  Pe scurt, in viziunea mea, raul mai mic intre cei doi e Ponta, in timp ce Monica Macovei e o extremista neomarxista fanatizata care nu trebuie sa ajunga niciodata sa aiba prea multa putere.

  Va mai amintiti de Ceausescu? Pai, tipul era nu moral, ci hipermoral. Nu cred sa fi avut nici macar un singur viciu lumesc. Si Hitler a fost un exemplu de moralitate. Ba chiar si vegetarian pe deasupra. Fanatici ai “binelui” asa cum il intelegeau ei.

  Exact la fel ca Macovei, dictatorii trecutului voiau sa interzica tot ceea ce dezaprobau, iar tot ceea ce aprobau voiau sa fie obligatoriu. Si ca sa evite orice critica valida, considerau ca singurul discurs civilizat si inteligent este al lor.

  Intre unul ca Ponta, despre care stii ca fura si minte, dar putin ii pasa ce maninci, ce bei, ce fumezi, cum te imbraci, cit de lung ai parul, cite grade ai in casa etc. si una ca Macovei, care ar vrea sa-si impuna PRIN LEGE si printr-un stat atotputernic ideile ei putine si fixe DE-AR FI SA PIARA LUMEA, e de preferat golanul Ponta, indiferent la “bunastarea si fericirea” prostimii.

 • PaduchelePlesuv

  Doar ca se gaseste unul ca mine care sa sugereze ca este vorba de stanga si de dreapta politica.

 • Claus.E.Witz

  Din (ne?)fericire, asa e, vecine. Chiar si la amantii invechiti, bataia e continuarea erotismului cu alte mijloace.

 • Domnu

  N-aveti pentru ce, Herr Dummkopf! Prosit!

 • Bernd

  Matale, n-ai auzit de Noica si de ”Germania untului”, opusa ”Germaniei culturii” (ca doar nu te-ai dus acolo sa studiezi filosofia la Heidelberg, ci pentru o viata mai buna sau o leafa mai mare)? Litera mare in mijlocul cuvintului e ceva ce depaseste putirinta de intelegere a unora, ba, uneori, si a altora. Prost, HerrGenosse! Prost!

 • Ultor

  Va exista, dar moralitate in niciun caz…

 • Bogdan Brebenel

  Continui să cred că majoritatea articolelor este semnată de oameni competenți și morali. Chiar dacă unii nu împărtășesc aceleași preferințe politice cu mine. Este la fel de adevărat că unii autori au mari probleme la capitolul moralitate, sunt împietriți în proiect și insistă să parieze pe potcoave de cai morți. Salut spre exemplu faptul că Dragos Paul Aligică nu mai publică elecubrații personale pe acel sit.

WP Admin