≡ Menu

Galben ca lămâia…

21-februarie-719x1024

Dna Elena Udrea:

“Astăzi este o zi neagră în istoria politică post-decembristă. Partidul celei mai mari speranţe şi celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare! După ce au prăbuşit partidul care a dat de trei ori primarul Capitalei şi de două ori Preşedintele României, care a condus Romania şi a scos-o din cea mai grea criză economică a ultimilor 80 de ani (…)

Dl Klaus Iohannis:

Astăzi creăm, împreuna cu colegii din PDL, marele Partid “marele PNL”.

Dl Victor Ponta:

Trădătorii câştigă întotdeauna doar pe termen foarte scurt.”/…/”Partidul cu 100 de conducători»  sau o reunire a “nebunilor şi mişeilor” sub acelaşi acoperiş!).”

Dl Emil Boc:

“Îmi păstrez acelaşi punct de vedere negativ cu privire la topirea PDL în PNL şi nu voi participa la Congresul de fuziune, dar sunt un susţinător categoric al dreptei pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din această toamnă, cu un candidat care să îl bată pe Victor Ponta în turul al doilea.“/…/” Vasile Blaga spune că are PDL în suflet, dar astăzi îl bagă în mormânt definitiv. Ceva, aici, nu se leagă. Eu nu pot participa la funeraliile partidului care a dat de două ori preşedintele României, primar general al Capitalei, Guvern şi miniştri şi a salvat ţara de la colapsul economic.”

1932476_602821849799877_215118123_n

Dl Crin Antonescu:

Potrivit ampress, Crin Antonescu a anunțat că nu se află în țară. Astfel, el nu va participa astfel nici la Congresul PNL, dar nici la Congresul de fuziune, programate astazi.”

Dl Vasile Blaga:

Nu e niciun secret în această sală se află viitorul preşedinte al României. În câteva zile vom decide împreună cine este candidatul comun al celor două partide la prezidenţiale.

Dl Cătălin Predoiu:

Mi-am asumat acest proiect prezidenţial, vă asigur că voi continua să lupt până la capăt pentru victoria noastră. Nu voi face niciun pas înapoi, voi lupta să fiţi mândri de mine. Vom alege cea mai bună soluţie pentru partid, fie eu, fie domnul Iohannis. Vreau să vă promit că, indiferent cum, în ce formă, cât de greu îmi va fi sau nu, mă veţi avea alături şi împreună vom face Crăciunul la Cotroceni.

Dl Cristian Diaconescu:

Dacă în mod excepțional nu voi intra în turul al doilea și nu voi câștiga alegerile voi continua lupta împotriva lor.”

Dl Mihai Răzvan Ungureanu:

Învingem toată trupa de mincinoși ai PSD-ului. România trebuie eliberată de toți cei care îi seamănă lui Ponta. Personal, nu mă voi opri până când nu vom fi siguri de victorie. Astăzi vă spun, îmi voi pune toată puterea în PDL, partid coloană vertebrală al viitorului partid de centru dreapta, PDL, la guvernare alături de aliații săi.”

06.25

Între timp aflăm că:

“În secolul XXI, mare parte din populația României merge la ceea ce eronat se numește WC-ul din curte (WC înseamnă water-closet, closetul cu apă).

Potrivit unui buletin INS din 18 iulie 2014, în anul 2013, in Romania 9.342.026 locuitori aveau locuințele conectate la sistemele de canalizare, acestia reprezentand 46,8% din populația țării.”

Progresele spectaculoase ale ruralizării României secolului al XXI-lea, în formatul începutului de secol al XIX-lea, amintesc de versurile celebrului “rondel” folcloric:

 

Mă căcai în fundul curții, galben ca lămâia

Și c’un șomoiog de paie, mă ștergea Maria“

 

Noroc de/cu Vuittoanele, Merțanele, Bimmerele, Jeepanele, iahturile, averile personale mai sănătoase decât averea statului, bunuțurile mobile și imobile, achizițiile intra și extravilane, milioanele de euro moștenite de la mătuși cu pensii de 500 lei pe lună, “economiile” gonite, din sfială, offshore și vacanțele exotice care s-au năpustit asupra eroilor neamului – politicienii și vuvuzele aferente.

Mare dreptate avea bunica mea, Alexandra, care nu urmase nici Dreptul, nici ASE-ul: “De, maică – luxu’ și păduchii de lemn…”

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Bogdan Cojocaru

  Jalnic tablou. Am putea spune ca dl Pleșu ca asta este o dovada ca Dumnezeu exista și tine lumea, în ciuda atâtor figuri triste.
  De la știri aflăm că d-na Udrea a fost pe muntele găina și a suflat în tulnic. Care n-a sunat, decât foarte puțin.
  Tot de la știri aflăm că Base le încurajează pe femei sa fie independente de bărbați. S-o fi saturat săracu și el.

 • Independente de barbatii cu care sunt casatorite sau independente-independente.

  Suflatul in tulnic pare sa fi devenit proba eliminatorie in viata politica.

 • Bogdan Cojocaru

  Independente-independente. Mai bărbate asa. Și-apoi trebuia sa iasă ceva din tulnicul acela, ca de când o știm tot sufla din goarna, da nu se aude decât un scremut.

 • Bogdan Cojocaru

  Răzbunarea lui Crin fu crunta. I-a făcut și pe Base și pe Ponta. Sa mai zică cineva ca nu e un mare om politic. Și mai și absentează de la festin.

 • Oh, o victorie atat de stralucita incat trebuie sarbatorita. Eu, unul, voi deschide o sticla de Dom Perignon (2003).

 • Bogdan Cojocaru

  Fiți sigur ca nu sunteți singur. Crin face același lucru undeva pe glob.

 • Cum sa nu fiu sigur, doar suntem pe CERTOCRATIA?

 • Colette Simon

  Ce vremuri obscene de-a dreptul ! 🙁

 • Sparanghel

  Ediculului din fundul curtii, cind si unde exista, I se spunea cacastoare (CHIOTTES) in vremurile rurale bune, cind peste 80 la suta din populatie vietuia la tara. BUDA e un nemtism (BUDE, BOOTH), UMBLATOAREA un eufemism, CABINETUL un frantuzism pentru orasenii delicati.
  Din pacate, in Moldova antebelica, precum in Pakistantul montan actual, localnicii tarani defecau in fundul gradinii, ori in spatele casei, cu dosul intors catre vecinii de peste vale, sau de peste drum, care megiesi , totusi, se recunosteau intre ei imediat, dupa marimea si pozitionarea basanaului. Ecologi innascuti, peizanii de altadata nu poluau, ci gunoiau terenul propriu cel mai adesea. Uneori insa si ulitele satului sau cararile ducatoare la moara cosbuciana.
  PS. Denumirile de closet sau de veceu pentru cacastori par a fi introduse in romaneasca noastra neaosa de emigrantii in USA, reintorsi neoprotestantizati dupa WWI, pudici dara, invatindu-si copii sa spuna POPOU la CUR, A FACE PIPI la A SE PISA, A FACE CACA la A SE CACA s.a.m.d.

 • Liviu Antonesei

  Ciudat, sa treci de la flaut la tulnic…

 • Liviu Antonesei

  Textul, facut asa cu terxtilele clientilor, e imbatabil… Asta e!

 • Pingback: Galben ca lămâia | România curată()

 • popa mia

  Pe mine mă depăşeşte ”zvâcul” lor,e chiar de râs: )Dar,dă de gândit!Mulţumesc frumos.

 • Mitica

  Din acelasi studio referitor la “starea de bine” a Romaniei un alt paragraph relevant:
  “Din totalul de 7,4 milioane de familii de romani, 3,6 milioane sunt familii fara niciun membru salariat/angajat.”
  Deci jumatate din populatie nu prea are dupa ce sa bea apa , deci nici dece sa viziteze cacastoarea…

 • Al draku’, Mitică ăsta. Oare cine mi-a trimis următoarele?

  “Eu niciodată nu întreb: Scuzaţi-mă, unde este WC-ul? Eu sunt român. Singur hotărăsc unde este WC-ul!”

 • ileana cortubasha

  Pe muntele Gaina, doamna Udea a ouat un ou de aur si a cotcodacit minunea, foarte dacic,, suflind in tulnic… pentru ca sa afle si Crin AntonOUescu, cocosul fecundator

 • Dezideriu Dudas

  De-acord cu dom’Mitica ca noi
  hotaram unde e WC-ul…Pana in 1990 nu eram insa liberi si trebuia draku’ sa (ne)
  facem treburilii cum ne obligau, diktatorial, comunistii ‘ceia……Noroc cu anticomunistii,
  ca acum (ne) putem face treburilii oriunde….

  “In fundul curtii”, e o locatie
  de “dreapta” totusi…Presupune o proprietate, o forma de organizare “patrimonial
  -- fiziologica”….

  Mai grav este insa “ la marginea
  lanului”….Este o locatie de “stanga”, presupune munca…, participarea
  colectivitatii ( “ taranul e pe camp”…), si un continuu pericol de a calca-ntrinsul…
  , atat timp cat zilnic revenim pe “ogoarele patriei”…Grav este daca lucram efectiv
  pentru ca trecem zilnic pe-acolo, si mai grav este doar daca ne facem ca lucram…Imaginea
  pentru pentru “a ne face ca lucram”, nu o putem lua decat de la marginea
  lanurilor ( unii nici nu au voie acolo, n-au “certificat ORNISS”, un fel de
  derogare de la mirosuri…), si in mod evident acolo nu e simplu sa rezisti…Abia
  acum imi dau seama ca cei care mananca c…. sunt avantajati…Ce mai conteaza la
  ei mirosurile ?

 • Bogdan Cojocaru

  Mitica asta nu era rus?

 • Bogdan Cojocaru

  De, un doru fara satiu

 • Amu’Rabi

  “Coniventa este o forma prin excelenta ilegala- desi regulamentara si chiar statutara -, dar unanim acceptata politic de a te afisa, in premiere repetate imperfect,ca orice alta obsolescenta vizata pozitiv de general issimi.(Si nu doar pentru un public viager patriotic pentru sine.” DEX de crizae
  Si asa se poate face autopsia unei vesti mentatii interzise oricarui catwalk.Din motive de monopol bugetar. Sau mai degraba bugetat, in orice caz bine cugetat.

 • Dadiana

  I cannot agree more with you!

 • Amu’Rabi

  “Coniventa este o forma prin excelenta ilegala- desi regulamentara si chiar statutara -, dar unanim acceptata politic de a te afisa, in premiere repetate imperfect,ca orice alta obsolescenta vizata pozitiv de general. Deloc public. (Si nu doar pentru un public viager patriotic,mai mult pentru decat in sine.” DEX de crizae
  Si asa se poate face autopsia unei învești mântări interzise oricarui catwalk.Din motive de buget, deja dintotdeauna alocat(bizar, multianual,gen Multi Ani Irae). Si bine cugetat, cum ar veni.

 • Colette Simon

  Pe madam Wood-Rhea n-a reusit musiu Cocos s-o fecundeze, de ce-ar fi facut-o Antonescu ? De unde si pana unde ? Ce legatura e intre cei doi ? Niciuna ! Madam nu e capabila sa faca un ou de aur. Ea stie doar sa croseteze si sa dea cu mopul cand nu calareste. 😛

 • dumitru ungureanu

  @ Sparanghel -- dar căţeaua? conform „rondelului” sus-amintit, care continua cu versul: „Căţeaua vecinilor mă lătra de zor…”

 • Vasko Popa

  Cei doi, Elena din Udroia si Gilio von Kakarau, se intilneau, in vremurile lor bune, la acelasi coafor. S-or vazut. S-or placut. Coup de foudre, apoi de coups de foutre. urmand, la amindoi,o gestatio in cerebro… si le fata mintea, ceva mai tirziu, adieri pestrite.

Next post:

Previous post:

WP Admin