≡ Menu

Fundătura

După  decembrie  1989,  Mircea  Dinescu  a avut o singură idee politică serioasă, dar tocmai pe aceea nu a luat-o nimeni în serios. Nici măcar Mircea Dinescu: înființarea Partidului Proștilor din România. În contrast violent cu celelalte formațiuni politice, în care deștepții fierb ca bancurile de sardele și hamsii în ape binecuvântate, PPR ar fi avut o identitate pregnantă – adică exact ce a început, cam de mult, să lipsească partidelor deștepților.

Citesc cu atenție analizele în care se cântăresc șansele alianțelor politice de mâine și rămân descumpănit. Chiar și cele mai pertinente dintre ele operează într-un fel de irealitate indusă de dragul calculelor. Realitatea ne spune că mai toate “permutările circulare” au fost încercate și nimic nu a durat. De la răzvrătiți în propriile partide la presă, mai toate alianțele au fost declarate, până la urmă, ”împotriva naturii”. Ce nu se înțelege exact este împotriva naturii cui au fost aceste alianțe, fiindcă, în cazul de față, natura, așa, în general, este o abstracțiune.

PNL – împotriva naturii lui Traian Băsescu? PRM – împotriva naturii lui Ion Iliescu? PDL – împotriva naturii lui Călin Popescu-Tăriceanu? PUR/PC – împotriva naturii lui Adrian Năstase? PSD – împotriva naturii lui Dan Voiculescu? ”Votați Geoană! – împotriva naturii lui Radu Sârbu? PNG – împotriva naturii lui Corneliu Vadim Tudor? PNL – împotriva naturii lui Teodor Meleșcanu? FSN, PSD, PNL, PNȚCD, PUR/PC etc. – împotriva naturii lui Markó Béla?

Ilustrație & Copyright © 2010 - ALEX DIMITROV

Când un partid nu poate câștiga suficient de confortabil pentru a guverna de unul singur, apar alianțele. Un loc comun, știu! Dar nu atât de comun, încât să fie acceptat şi în România.

Dacă într-o țară ca Franța, să spunem, un președinte de stânga și un guvern de dreapta înseamnă ”conviețuire politică”, în România o asemenea formulă devine imediat ”concubinaj”, ”proxenetism politic”, ”alianță împotriva naturii”. Declarațiile radicale de dinaintea alegerilor, acuzațiile aiuritoare și răscolirea tuturor surselor de gunoi ce pot produce muniție împotriva adversarului politic au transformat orice alianță post-electorală într-una ”împotriva naturii”.

Dacă vom vedea o nouă alianță de guvernare PDL-PNL, va fi ea împotriva naturii lui Traian Băsescu? Împotriva naturii lui Crin Antonescu? Împotriva naturii amândurora sau împotriva naturii discursurilor purtătorilor de cuvânt ai Naturii?

Dacă se va ajunge, să spunem, la o alianţă între PDL şi PSD va fi ea una împotriva naturii lui Emil Boc? Împotriva naturii lui Victor Ponta? Ş.a.m.d.

Nu știu cum se va putea ieși din această fundătură a unei semantici politizate până la ridicol, dar mă gândesc din ce în ce mai mult la proiectul abandonat de Dinescu. Dacă încurcăturile în care au târât România atâtea partide de deștepți ar putea fi drese, încet-încet, tocmai de un Partid al Proștilor?

Se spune că ”Un prost aruncă o piatră în apă și zece înțelpți se chinuie să o scoată”. Ce-ar fi, îmi zic, să vedem dacă n-ar putea câțiva proști să scoată din groapă țara aruncată acolo de atâția înțelepți?

Eu, unul, sunt înclinat să dau o șansă PPR-ului.

 

P.S. Tocmai termin de scris acest text şi îmi sare în ochi un titlu bombă: “Mircea Dinescu, mercenar al Filarmonicii”. Intrigat, mă duc la ştirea cu pricina: “Mircea Dinescu s-a intalnit cu Dan Artimon, membru al Consiliului Local Civic Arad. Printre subiectele de discuţie s-a regasit şi desfiinţarea Corului Filarmonicii. Dinescu intenţionează să lupte împotriva “colhozului cultural” promovat de primarul Gheorghe Falcă şi să intervină in presa centrală în favoarea Corului Filarmonicii Arad, ameninţat cu desfiinţarea. Mai multe pe Arad Online. “

Interesant!

Deci, V. A. Urechiă, C. Esarcu, N. Kretzulescu — oameni ce au înfiinţat la Bucureşti, în 1865, Societatea “Ateneul Român”, din dorinţa “înzestrării poporului cu cunoştinţe folositoare” — şi toţi cei  care au condus colecta publică “Daţi un leu pentru Ateneu”, strângând fonduri pentru construirea  clădirii imaginate de arhitectul francez Albert Galleron, au fost nişte mercenari. Atunci, cine au fost sufletiştii?

 
   
 
   

(Pe cititorii platformei VoxPublica interesaţi să posteze comentarii la acest text îi aştept aici)

 • Radu Humor

  Stiti care-i partea hazoasa , ca prostii se vor face ca nu observa aparitia unui asemenea partid, si pana nu i se va schimba denumirea , de exemplu in Partidul Poporului Roman, nu se vor ingramadi sa se inscrie.
  Dupa aia s-ar putea sa nu ajunga adeziunile ca prosti slava Domnului avem nu numai aia rasturnati din carute la Caracal, ci chiar si aici …ma opresc, ca nu-i frumos si nici sanatos sa-ti pui minte cu ei, ca-s odihniti 😉
  Si-apoi se stiu ei, mai ales intre ei….

 • Radu Humor

  Mircea Dinescu are de infruntat la Arad balaurul c-o Falca-n Cotroceni si una-n buget, caruia daca nu-i iese pasienta, n-ar vrea sa se lase cu cantec 😉
  Si Filarmonica , dupa ce-i facuta/construita si primeste fonduri, cam cu asta se ocupa :roll:

  Si da ! S-au dus vremurile cand se auzeau indemnuri precum cel amintit de dvs:
  ” Dati un leu pentru Ateneu . ”
  Acum se mai aud , e drept ca si astea cam in surdina :
  “De esti dobitoc, da bani pentru bocceluta/pusculita portocalie ! ”
  Ca pusca si cureaua lata nu se uita niciodata 😉

 • napocitania_napocala

  dom’ tudorane,
  e de la sine ‘ntzeles ca dom’ dinescu are adeziunea depusa, de multa vreme, la partidu’ burghezo-moshiliesc, dovedindu’se mult prea dashtept pentru ppr.

 • Dorin Tudoran

  @ napocitania_napocala #3

  Daca Mircea nu mai este interesat, contez pe dvs. Fie si doi prosti — eu & dvs. -- tot vor reusi sa puna pe picioare un partid ca lumea, PPR

 • mihai rogobete

  Semnez adeziunea şi eu, dacă-i anonimă.

 • Dorin Tudoran

  @mihai rogobete # 5

  Cine zicea (ah, chiar eu ziceam!) ca piata politica nu mai accepta partide noi? Uite, doar intr-o jumatate de ora am pus-o de un Comitet Executiv — niku elektriku, dvs. si, cu voia dvs., ultimul pe lista, eu. In 24 de ore devenim o forta. Intr-o saptamana -- castigam alegerile. Intr-o luna incepem reformarea “Romaniei profunde”. De Craciun vom fi executati. Dar merita!

 • Astfel de aliante sunt impotriva naturii pentru ca de la revolutie incoace voturile s-au luat pe ura. Cu cat il urai mai mult pe ala “rau si urat” cu atat luai mai multe voturi. Toata strategia electorala s-a bazat in general pe aruncatul cu noroi si pe a-i invinge pe ceilalti expunandu-le slabiciunile, nu pe a castiga prin propriile capacitati.

  Drept urmare sunt cam multe animozitati aruncate in eter pentru ca aliantele sa mai para naturale/programatice/politice. Dar cand va fi vorba de “ciolaneala” se vor gasi oameni care sa puna sigiliul pe o alianta. Iar daca acea alianta se va rupe, in perspectiva unor castiguri electorale, se va forta o alta la fel de nenaturala ca si precedenta.

  Iar aceasta politica a “urii” nu a fost inventata de politicieni, este reiesita din poporul nostru. Ne-am pierdut respectul fata de lucrurile pe care ar trebui sa le respectam. Iar un popor care isi devalorizeaza valorile isi pierde directia si de la un punct incolo si identitatea.

  Va rog sa contati pe sustinerea mea totala pentru infiintarea PPR cu o singura conditie, sa se numeasca PPDR (Partidul Prostilor cu Decenta din Romania). Putina decenta in spectrul politic chiar nu ar strica.

 • napocitania_napocala

  nu poci, dom’ tudorane, ca io mi’s “membru” la partidu’ pupinbasist roman, ceea ce’i tot aia…

 • lucian burjuiul

  +1
  Mai bine acum, in faza incipienta a prostiei. Cand s-o umfla si-o plesni gogonata mai bine stam in centru sa nu ne loveasca suflul exploziei. Mare noroc pe capul nostru… Vorba aia!

 • mihai rogobete

  Până şi Confucius şi-a prins urechile în morala binerăului dualistă, care, tribală, rătăceşte-n cutuma devălmăşiei “toate sunt ale tuturor”. Care bate şaua lui “toţi ne pricepem la de toate”. La un loc: dacă furăm, nu furăm; ne tragem de aceleşi şireturi.
  De unde ferment doctrinar, în gângâveala unităţii ideologice de monolit a unui partid, când o sublimează pe cea de cosangvinitatea tribală? Dacă nu ,i-au însuşit, în anatomia lor lecţia diversităţii, dacă nu-s toate democratice, nu pot întreţine, nici în interior, nici între ele, niciun dialog; nu pot negocia, nu se pot alia. Democraţia nu paşte în turmă.
  Vedeţi, dom Tudoran, în ce funcţie mă alegeţi; nicidecum ativist, fiindcă-s biciclist.

 • mihai rogobete

  La importanta Teză din iulie, “Dacă nu şi-au însuşit…”, în loc de.

 • Dorin Tudoran

  @ mihai rogobet # 11

  La noi, la partidul prostilor, se lucreaza pe fata. Noi nu ne facem ca… facem alegeri. Noi lucram prin numiri. Deci, cum nu vreti sa fiti activist, fiindca sunteti biciclist, dar sunteti printre prostii fondatori, numirea este pe functia de Prost Biciclist-Sef!

 • Dorin Tudoran

  @ MIhai # &

  Se aproba — PPDR.
  dar ne oprim cu numele aici. Acronimul trebuie sa fie scurt, ca sa tina lumea minte. Acum si in vecii-vecilor!

 • Dorin Tudoran

  @ napocitania_napocala # 7

  Nu-i nimic: e sezon deschis pentru trasferuri (sau “transfere”) fara plata. Chiar de-ar fi cu plata, noi, prostii, tot te-am racola, fiindca ne place mult… la tine si blogul tau. Vorbesc serios!

 • divanuriletomitane

  Vin, doar daca ma puneti sef la Academia noastra, a prostilor. Ma gandesc serios sa ma implic si in sistemul de acordare a titlurilor de doctor. Cele in prostie, ar fi sublime…Daca nu v-am convins pana acum de marile mele calitati in domeniul prostiei, plusez pentru a va convinge. Ma angajez sa-i aduc alaturi de mine la Academie, pe doi doctori celebri ai vechiului sistem, cum s-ar zice, pe nou ( dar merge si pe vechi ), « victime ale dictaturii » ( desteptilor ….) : doctorii Dinel Staicu si Mischie…. Mai mult , ma angajez si ca ma voi face ca lucrez, atunci cand vom declansa revolutia….Sper sa am ocazia sa aflu detalii despre revolutii, chiar de la Mircea Dinescu. Chiar daca acum sensul ar fi de la destepti la prosti, invers decat pare a fi fost in 1989….Si atunci insa, Dinescu ne avertiza ca ne poate calca masina salvarii…. Atunci totusi parea ca un astfel de eveniment nu poate fi decat accidental, desi eram avertizati in privinta cresterii probabilitatii accidentelor….Acum insa, dupa 20 de ani, pare a fi mult mai multe de spus, si in privinta cresterii probabilitatii « accidentelor » si in privinta cresterii exponentiale a « masinilor salvarii » din societatea globala.
  PS 1 : Sa nu va sperie inconsecventa mea in logica « prostiei » prin apelul la marile personalitati Dinel Staicu si Mischie. Dupa ce vom invinge, ii voi demasca. Revolutie fara tradare e ca nunta fara lautari. Nu putem, tocmai noi, prostii, sa nu urmam exemplul istoriei. Spre deosebire de destepti, care cred ca fac incontinuu istorie. Chiar daca aceasta devine din ce in ce mai intunecata…..
  PS 2 : Lenin ne numea « idiotii utili ». Merge si PARTIDUL IDIOTILOR UTILI ? Sau macar bratul sau inarmat, “apolitic”…., in ale cunosterii, sa se numeasca ACADEMIA IDIOTILOR UTILI ? Si nu ma refer in primul rand la Academia Romana, nici macar la S.A.R. Ma refer in primul rand la « DESTEPTII INUTILI » globali ( impanati si cu vreo 2-3 « de-ai nostrii » …) care se contrapun lobby-ului Academiei Romane in privinta proiectului ROSIA MONTANA, pe suportul ziarului « Evenimentul Zilei » ( ar fi important sa stim daca se plateste publicitatea la pretul pietei sau la « pretul desteptilor inutili globali care se impaca de minune cu cei nationali » ) ….

 • napocitania_napocala

  hai, dom’ tudorane, ca ma facetz sa roshesc !

  ceea ce’i din cale afara de greu…

 • ela

  sectiunea “vesnic suparatzi pe ceilalti ” exista? Voiam sa infiintez partidul suparatilor,da’ merge si de-o sectiune.

 • mihai rogobete

  Bă, domnilor,
  mai întâi, pentru a pregăti terenul unui comintern organizator, să stabilim protocolul apelativelor, adică femininul fă, neutrul mă şi pluralul boi, dacă nu se-mpotriveşte câţiva cu majoritate de voturi. Şi, să mai precizăm, că n-avem nevoie de membrii cu masterate mai vechi de cinşpe ani, inclusiv diplome de înalte studii sub-europene. Vă riscaţi?

  ProstBiciclist-Şef,

 • victor L

  La inceputul anilor `90 ma certai la cutite cu vreo 3 amici (ca despre cunoscuti ori parteneri intimplatori de discutii, nu mai tin socoteala); totul pe seama de Propritarul de poduri :
  eu sunt proprietarul de poduri
  sub care am dormit
  ai dormit vreau să spun
  un înger bolnav de exoduri
  din sferele roz…roz de săpun .

  (E drept, in certurile alea “interveneau” si parerile despre Ana Blandiana.)

  Intr-un nr. din 22 chiar ii luam apararea, lui Dinescu, impotriva unuia care-l acuza de colaborare cu Securitatea (a facut armata la Slatina, unde o unitate militara ce se transformase in penitenciar cind se construia Combinatul de aluminiu, si unde el facea pe furierul).

  Acum, doar cu unul dintre amici mai sint in amicitie; ceilalti doi ma trimit sa urmaresc convorbirile cu Tanase.

  Nu e nicio pierdere ca Dinescu nu si-a facut partidul; era mai important sa devina mosier, vorba lui Iliescu. Si apoi aerieni ca el mai sint. Sa privim la noul pretendent pentru Cotroceni, DD.

  Ce-am avut si ce-am pierdut?
  Cum zice vorba? balta sa fie, ca de pesti nu ducem lipsa.

 • Radu Humor

  Am sa va facsi eu o propunere pentru inalta functie, care cu siguranta va fi greu de refuzat si din pacate si de schimbat , odata instalat, mai ales ca vine si cu-un slogan adecvat :
  “Banati-ma, daca nu va convin parerile mele.” :mrgreen: 😆

 • mihai rogobete

  @Radu: tot banatu-i fruncea.

 • Daca_nu_nu

  Hopa!
  A-vem echi-păăăă!!!
  A-vem va-loa-…
  Buf! Atingere la bască de-o vuvuzea.
  Se ridică:
  Care puşca lu Zebedeu umblă cu vuvuzeaua la purtător, bre? N-auzirăţi că_campionatu s-o fost gătat?

 • Dorin Tudoran

  @ ela # 17

  Nu putem -- am incercat, dar Partidul celor Vesnic Suparati pe Ceilalti (PCVSC) era deja inregistrat. de cine — nu stiu.

  Sunt de acord cu sectiunea propusa de dvs. si tocmai analizez o alta sugestie: infiintarea unei sectii “Ella Fitzgerald”.

  Sa ne vedem cu bine la primul Congres Extraordinar si Usor Plenipotentiar. Veniti, nu?

 • Dorin Tudoran

  @ Daca_nu_nu # 22

  S-o fost, da’ s-a reluat la cererea maselor largi de vuvuzionisti.

 • Florin Iaru

  Oh, tarte mă tem că proștii veritabili și venerabili n-or vrea și-om rămîne singuri!
  Nu vă bazați pe ei. Dacă vi l-am zis, vi-l mai zic. Dacă nu, vi-l zic prima dată:
  Pe ușa unei băi publice romane scria: intrarea 1 sestert sau ce mama gracului cereau ei acolo, o centimă. Pentru proști, doi gologani.
  Intră lumea, iese, o zi, două, trei. După trei zile se poroptește unul și se bășică: Da’ io de ce să plătesc 2?
  Așa și cu proștii noștri.

 • Dorin Tudoran

  victor L # 19

  Il readucem pe cale cea buna pe Dinescu. Ii dam functiile de presedinte de Onoare, Presedinte Executiv etc. si nu ne va refuza.

  Ma rog, stiu, Dinescu nu este asa de curat ca toate firele de mărar, leuştean şi pătrunjel care au luptat pe viaţă şi pe moarte cu dictatura, dar asta este -- mărarul e dat, leuşteanul e scump, patrunjelul zambeste numai cand vede porumbeii voiajori, asa ca nu ne putem baza decat pe forte proprii?

 • Dorin Tudoran

  @divanuriletomitane # 15

  Facem si Academie si, cum nu, va punem sef.

 • Radu Humor

  @Mihai Rogobete # 21
  Buna ! 😆
  Dar sa nu se inteleaga ca si la prostie banatenii-s pe primul loc, cum se chinuie unul pe aici sa demonstreze involuntar :roll:
  Ar trebui stabilit de la inceput daca tot la “prosti” intra si cei care se cred destepti nevoie mare, fara nici o cumpatare , ca atunci se pot aduce bloguri intregi cu indivizi scapati de sub orice control colectiv sau mai ales individual.
  Un fel de “aia” care se cred Napoleon, Marx, Lenin, Hitler, Stalin, Goethe, Brancusi , Anna Pauker sau Anna Frank ( de fapt dupa astia umbla !), sau ii acceptati numai pe aia care s-au lasat pacaliti de milogeala lor si le-au dat niste bani (de fapt euro ) si au primit in schimd dovada mojiciei si a lipsei de bun simt, de care-i acuza tot pe cei ramasi fara bani, dar cu obraz, spre deosebire de ei (scuze @NT ! ) 😉 .
  Si ar mai fi, dar cu ce sa-i aduci , ca-s multi si nu-ncap nici in …discutie :lol E drept ca sunt unii, unele mai ales (ce vreti, curiozitatea feminina, dealtfel singurul lucru feminin ce le-a mai ramas :mrgreen: ), care vin singuri (e), trag cu ochiul pe aici ( cu urechea -dincolo ) si fug repede inapoi sa duca vesti, de obicei proaste pentru ei (doar nu va asteptati ca sa fie vestile altfel, ca nu s-ar mai potrivi :roll: ) .
  Acuma s-ar putea ca ele sa nu mai comenteze ce-au vazut ( ca de priceput..) cum fac de obicei, pentru a nu a afla patronii, (ei isi zic maestri 😆 ) ca iar au sarit gardul ( asa-i acolo, ca ei sunt ramoliti rau 😉 si nu mai sar decat la scandal, sau direct “la Trebonal Birjar !, cu B ca ei se respecta mult intre ei :mrgreen: )
  Bai, da prost is si eu ! :roll:
  Acum imi dau seama ca le fac gratuit publicitate si le usurez intrarea in partid, de fapt trecerea de la unul la altul, ca ei is colegi cu @Niku la cellalt PPR !
  Voi reveni, daca-mi voi reveni ! cum spunea cineva ….

 • mihai rogobete

  De-aia, dom Radu, avem noi, proştii simţul umorului: nu-i dă oricui mâna să se facă de râs.
  Parcă Mircea Dinescu zicea că s-ar fi trezit. Prin Muzeului reunit Cezar-Marino.

 • Radu Humor

  Bancul pe care l-ati pus mai sus , s-a transformat in realitate :
  unul din cei pomeniti la sectia legume/zarzavaturi de dl.@Dorin Tudoran aflat cu vreo 2-3 luni in urma (fata de eveniment, ca-n rest e tare mult ramas :roll: ) in Tara Sfanta, nestiind limba( neavand-o la el decat pe cea folosita de-a ajuns rosu de portocalie 😉 ),
  vrand sa cumpere o lumanare si traducandu-i un romanas de-al nostru, dublul pretului, i-a dat banii peste rand aluia care se afla in fatza , dupa care, vazand /afland pretul real a inceput si el sa se vaite, ca ce? el ii prost ? …si cate alte vaicareli :mrgreen:
  Si nu s-a linistit pana ce nu l-a asigurat cineva ca-i o greseala si ca el e intradevar…cel mai prost ! 😆

 • Ca arădean -- strămutat la Cluj -- şi prost cu deschidere (ce, altfel stăteam în Românica după 1989, când am avut de ales să merg şi eu în patru zări sau să şed la domiţil, spre batjocorire de sine?), şi eu zic că ar merge un Partid al Proştilor. E cam în direcţia analizelor mele în foileton din romanul BOKIA, postat în ritm de una pe zi pe blogul revistei clujene de cultură TRIBUNA.
  Remarc, totuşi, că marii nătărăi ar rămâne neînscrişi, fiindcă una e să fii, şi alta e să ştii că eşti.
  Mai amintesc şi de Liber Schimbiştii lui Ştefan Cazimir, care au fost primii cinici năimiţi -- de nea Ilici, mai încape vorbă?! -- spre prostirea partidelor istorice (deşi, s-a văzut pe urmă, alea se prosteau singure, înde sine, hahaha!) la care cinismul nu excludea tembelia naturală, cu nuanţe viclene, cum îi stă ei bine…
  Şi ce-a ieşitără? Vax, nimica! Până şi Caţavencu, revista aia originală din 1990, a pierit, născând Academia Caţavencu, scindată de câteva luni în două bucăţi independente şi nervoase una pe cealaltă, cu pierderi de ambele părţi.
  omânia e dovada deplină că poţi avea deplină înzestrare metafizică pentru prostie şi tot să nu devii exemplar întru aceasta.

 • Radu Humor

  Scuze domnule @Florin Iaru ca n-am amintit ca reusitul banc era al dvs. 😉

 • Dorin Tudoran

  @ Ovidiu Pecican # 31

  Da, mare dezamagire Stefan Cazimir. Cand si-a sustinut doctoratul, eram student la Filologie. Conducatorul doctoratului, Al. Piru, a invitat cinci studenti sa asiste -- am fost unul din ei. Am fost fascinat.

  Cat priveste partidul, iata ca prinde contur, substanta si incredere in fortele proprii. Vom reusi -- negresit!

 • gino

  Dle Tudoran, se cam întoarce împotriva dvs. ironia atît de tocită pe tema pluralului neutru în -uri sau -re. Ar trebui să ştiţi (deşi nu mă îndoiesc de asta) că atunci cînd faceţi mişto de exprimarea orală sau scrisă a cuiva, dvs. înşivă trebuie să fiţi sau, în cazul de faţă, să tastaţi impecabil fiecare vocabulă. Or, după cum se vede, aţi mîncat o literă. Tot greşeală se cheamă şi aia. I se spune typo, mai nou. Sau o fi licenţă poetică marca D. Tudoran?!

  “Nu-i nimic: e sezon deschis pentru trasferuri “

 • Dorin Tudoran

  @ gino

  Nu, este exact ce spuneati la inceput -- o ironie. Cineva care nu mai este printre noi, George Pruteanu, ar fi fost amuzat. Dvs. nu sunteti. Bine, data viitoare punem toate glumele intre ghilimele “GLUMA”. Cele bune.

 • Voica

  Si ala care nu-i destul de prost poa’ sa fie si el, acolo, simpatizant cu cotizatie?

 • Alexandru F.

  Mult stimate Domnule Tudoran, azi am citit, cu sufletul la gura, interviul cu dl Serbanescu, coleg putin mai in virsta de la ASE. Am ramas inmarmurit: tara este inghetata, in imposibilitate de a actiona cumva, din partea capitalului strain. Acestia detin toate pighiile Roamniei, folosindu-le, in realitate, NEfolosindu-le pentru a putea jecmani in voie totul. Domnia sa afirma ca orice guvern ar fi, Boc, sau un altul, nu are nici-o sansa sa infaptuiasca ceva, neavind nici-o pirghie, cit de mica in mina. Daca e adevarat, mai are rost PPR-ul ? Daca raspunsul este DA, onest cum va stiu, m-as inscrie si eu in PPR. Dar tare mi-e ca taierea nodului asta gordian este posibila doar cu taisul ascutit al sabiei… Cu stima multa, multa de tot SanduPraghezu

 • Dorin Tudoran

  @ voica # 36

  Noi nu facem discriminari: tot prostul ni se poate alatura. Cred ca este o veste buna, nu?

  Inca o veste. Tot buna: nu exista cotizatii!!! Suntem finantati — regeste! — de forte oculate, dar… transparente. Deci: trai-pe-vatrai!

  V-am convins? Veniti la noi?

 • Dorin Tudoran

  @ Alexandru F. # 37

  Si mie imi place Ilie Serbanescu, dar cred ca este prea pesimist.

  Eu zic sa veniti la noi in partid — nu exista sabie mai puternica si mai ascutita decat mintea prostului. De aceea se si spune “Nu te pune cu prostu’, ca are mintea odihnita!” Desteptii de pana cum sunt prea obositi.

 • Voica

  O, da! Pentru ca meritati (vorba l’orealului).Oricum, in cuget si simtiri, eram deja membru inainte de infiintare.

 • Radu Humor

  Apropos de Partidul Liber Schimbist adus in discutie de dl. Ovidiu Pecican , mi-am amintit cu naduf( nu numai c-asa-i afara )de o alta mizerie al carei scop a fost tot de a duce in ridicol ceva ce nu convevea si inca nu convine unor nesabuiti :
  Ducerea in derizoriu a Monarhiei traditionale romanesti, careia Romania ii datoreaza atat de mult, nu atat prin aparitia, cat prin i mediatizarea nesimtita a unui Rege (Cioaba) si a inca unui Imparat, ca sa fie bataia de joc dusa pana la capat :mrgreen:
  Pentru niste straini de tara ar fi explicabil , dar vorba cuiva :
  “Unde-au fost romanii ?! “, cand ni se omorau conducatorii (atunci Mihai Viteazu ).
  Scuze incaodata Majestate !
  S-a dovedit ca prin acesti pasi , aparent mici si neinsemnati s-a reusit sa se ajunga in apropierea acestui moment de inalta tradare cand se cere pe fata autonomia Tinutului Secuiesc sub privirile naucite ale romanilor si ingaduitoare ale unor nemernici care ne conduc :roll:

 • Radu Humor

  Domnule Dorin Tudoran
  Indraznesc a va cere o favoare :
  Sa nu mai astept atata la moderare, deoarece se ivesc unele situatii nefiresti, inclusiv aceea a nesigurantei aparitiei postarilor, la care uneori tin foarte mult si nestiind cum sa le pastrez pe calculator posibilitatea de a ma desparti definitiv de niste ganduri de moment imi produce acelasi discomfort in ambele situatii, ca si daca apare , apare dupa ce nu mai are aceelasi scop (valoare-i prea mult ).
  Deasemeni, nu stiu de ce, de fiecare data trebuie sa-mi trec numele si e-mailul, (pe alte bloguri ele raman tot timpul ).
  Multumesc !

 • lucian burjuiul

  Va propun o masura birocratic-administrativa: adeziunea/intrarea in partid sa se faca prin demisie. Vrei in partid, iti dai demisia la intrare! Odata demis poti urca pe treptele partidului.
  Sa nu cumva sa ne trezim peste ceva timp, cand partidul va fi dodolot in sondaje, ca avem parte de declaratii patetice precum cea a dlui Boc care confunda curajul cu lasitatea. Nu ca s-ar putea sa avem astfel de membri dar nu stii cand ti se strecoara unul neobservat printre picioare..

 • Daca_nu_nu

  Nu vă fie cu banat, dar am impresia că sunt deja foarte mulţi bărbaţi, deci, la capitolul femei staţi cam prost. Mă tem că va trebui să mai prostiţi câteva… Şi, cum vă ştiu de cavaleri, ştiu şi că nu daţi de-a zvârlita cu vuvuzeaua după cucoane, prin urmare vă sugerez să le-(n)cântaţi:
  Vuvuzit ca mine nu-i
  Numa puiul prostului…

 • Daca_nu_nu

  @) Lucian Burjuiul
  Doamne apără şi păzeşte, omule!!! Cum să „ţi se strecoare unul neobservat printre picioare”???
  Iştenem!

 • Voica

  Da’ congresu, cand e congresu?

 • Loda

  Si eu, si eu 🙂 Daca e pe numiri, vreau sa fiu numita ,,lipitoare” de afise ! Sunt constienta ca, pana sa castig increderea partidului, a conducerii ,trebuie sa dau dovada de devotament si perseverenta in activitatea specifica. Popun sa elaboram si sa adoptam in unanimitate (eventual cu urale si aplauze indelungate) un Cod al Eticii si Echitatii Prostiei si un Statut pe masura. ,,Trebe” sa ne organizam ,ce puii nostri, ca maine, poimaine sunt alegerile (noi mergem la Caracal, nu, unde s-a rasturnat caruta cu membrii partidului?)

 • victor L

  De-abia se facu vorbire de partid si unii prosti deja cerura o favoare.
  Dati-i voie, dle Tudoran, omul vrea sa aiba prioritate, cum sa stea la coada cu mai prostii?
  Si dece il obligati sa isi scrie numele? uneori il uita si nu are bolintinu` la el.
  Aveti clementa.

 • Dorin Tudoran

  @ voica # 40
  Asta zic si eu devotament. Este din ce in ce mai clar ca NU putem da gres!

 • Dorin Tudoran

  @ lucian burjuiul # 43

  Ati fost num,it deja Sef cu Organizatoricu’. Felicitari!

 • Dorin Tudoran

  @ Daca_nu_nu # 44

  Cum suntem in criza de timp — Tara are mare nevoie de noi! — n-ar fi o idee buna sa racolam duduiiiiii prostite deja; de ce sa ne pierdem vremea — vremea Tarii, repet — cu prostitul altora?

 • Dorin Tudoran

  @ voica # 46

  La noi, toate congresele viitoare au si trecut. Timpul ne mana din urma fara crutare.

  Imnul nostru secret este urmatorul — a fost furat de la regretatul Ion Baiesu:

  “La noi, nu există să existe/Cetăţeni cu feţe triste./La noi, toată lumea este grasă,/Veselă, politicoasă.”

 • Dorin Tudoran

  @ Loda # 47

  NU!!! Noi nu lipim afise. Noi rupem afisele celorlalti.

  DA!!! Sediul nostru central si ultra-secret este la Caracal, strada Sperantei, Nr. 13 bis. Dar dusmanii — adica desteptii — nu trebuie sa stie asta, ca ne vor tara prin tribunale si vor veni cu inscrisuri potrivit carora ei sunt proprietarii imobilului, strazii si orasului inca de pe timpul lui Burebista!

 • lucian burjuiul

  Perfect! In noua calitate imi inaintez cu drag demisia!

 • lucian burjuiul

  @daca_nu_nu
  Astia “mici” chiar trec neobservati! De ce sa riscam inutil!? Crossing fingers (piua-piua)!

 • Radu Humor

  Vad ca nimeni n-are curajul sa-ntrebe ce facem cu… astia de la guvernare ?!
  Ca nu-s numai prosti, dar si teribil de multi :mrgreen:
  Eu zic sa nu acceptam fuziunea cu ei, sau ceva aliante, ca astia ne halesc cu tot cu fulgi, si nu vom mai avea cum sa prindem ceva aripi , mai tarziu , ca orice partid care se respecta. :roll:
  Si va mai rog ceva :
  Nu mai luati de bune toate prostiile de pe bloguri, ca pentru inceput ne ajung astea de la guvernare :mrgreen:
  Daca stau si ma gandesc bine (aoleu, mi-am si distrus cariera politica in PPR), ajung si pentru un sfarsit, asa mai repejor, ca ne-am saturat de ei ,
  pana si noi :rool:

 • Radu Humor

  Dar mai vad ca nimic din ce-am solicitat nu mi s-a luat in considerare si voi uza de binecunoscutul proverb romanesc ” Cel mai destept cedeaza “, pe care-mi permit sa-l modific fara sa astept nu stiu ce aprobari ,
  DECI :
  Cel mai prost cedeaza …nervos (cum am observat deja pe niste bloguri) si ma voi retrage si eu din calea infiintarii acestui partid de mare viitor, mai ales ca am vazut ca nu duceti lipsa de membrii, unii de o inteligenta sclipitoare, care ar face orice sa poata mima ca spun o prostie, dar nu le reuseste nicicum, alea multe care apar le sunt dictate de sus si ei n-au nici un merit, in afara faptului ca le spun dupa capul si cuvintele lor !
  Asadar, ramaneti intre voi !
  Sa (nu)ne vedem prosti de-a binelea :mrgreen: !!!!

 • Maria R.

  Ca simpatizant declarat si certamente votant al noului partid,as propune sa va dati si o adresa in”falsh”,acelasi Caracal,str.Pacientzei 13Bis,macar sa-i vedem pe adversari umbland nauci,si fara trasuri,cel mult in care…de unde,apoi,sa se rastoarne(eu ma gandesc la aia rai si prosti,combinatie ucigatoare,nedemna de partidul de fata).
  Week-end placut tuturor!

 • radu

  Putem sa primim in acest partid si prosti care se cred destepti sau mai rau genii?
  Am cateva exemple.

 • Dorin Tudoran

  @ radu # 59

  Nu! In acest partid intra doar prosti autentici, adica prosti care isi accepta statutul de prosti, sunt mandri de el ca de un blazon genetic.

  Prostii care se cred destepti si — mai rau — chiar geniali sunt deja destepti. Prea destepti pentu noi.

 • Radu

  Multumesc!
  Era doar o intrebare retorica!
  Decat un prost care se crede destept sau mai rau genial prefer sa intru in combinatia asta ca prost simplu mai ales dupa ce mi-am dat seama de asta. Cam tarziu evident.
  Trebuia sa ma trezesc in noiembrie 2004.
  N-am facut-o decat in iunie 2006 .
  Deci ma calific pentru titlul de prost veritabil pentru a adera la acest partid.
  Zic eu!

 • victor L

  Curios cum se inghesuie lumea la inscrieri in partidul prostilor.
  O fi o moda? Cineva se intreaba unde ne sint intelectualii.
  Are rost?
  http://menaru.blogspot.com/2010/07/unde-sunt-intelectualii-romani-unde.html

 • noaptea

  leader DD … certainly.

 • Hantzy

  @Dorin Tudoran #60
  Nu! In acest partid intra doar prosti autentici, adica prosti care isi accepta statutul de prosti, sunt mandri de el ca de un blazon genetic.

  Am si io o intrebare de minte lunga: daca prostii ce se cred destepti n-au voie, atunci cum stam cu prostii care se simt prosti. Intreb pentru ca eu, daca-s lasat pe dinafara, m-as simti prost! Dar nu m-as mai simti daca ma primiti … si-atunci am o dilema mai mare decat una veche, anume: sunt prost daca nu sunt prost sau nu sunt prost daca sunt?

 • elle

  carevasazica, numai acei autentici, certocratsi, cum ar fi…
  pot sa curiozez: mai sunt locuri?
  as intra si eu, cat inca pisica nu a dat cu coada peste drobul de sare peste copilas
  bonus: o spusa de-a bunicii Eudochia “omul cel bun e frate cu acel nebun”

 • Radu Humor

  Daca o sa aveti inteligenta sa nu faceti prostia , de a refuza intrarea in partid si a celor care se simt prost din cauza prostilor, aveti sansa de a deveni partidul sustinut de intreg spectrul politic romanesc, deoarece cine ar fi prost (cu carnet sau fara ) sa recunoasca ca se simte bine langa un prost sau o prostie :roll:
  Veti spune ca doar un prost, dar ala va fi demult membru si inca fondator 😉

 • Radu Humor

  Nu stiu pe alte bloguri cum e, dar pe unul e clar ca se incearca un experiment deosebit de interesant :
  Vazand ca nu le mai trece nimeni pragul decat pentru a le spune ca sunt lamentabili , deplorabili si uneori execrabili au pus in scena o bataie cu perne umplute cu ceva asemanator rumegusului (ei spun ca-s idei 😆 ) cu care-si dau in cap unul altuia, de zici, fara sa gresesti, ca n-au nimic in el, doar-doar zgomotul iscat va atrage ceva capuri curioase sa vada ce se intampla de-au ajuns sa se paruiasca la cel mai inalt nivel (de maestri ;-), sub privirile inspaimantate ale unor admiratoare, pe care doar uimirea le mai tine in picioare.
  Altii, speriati de intorsatura, cu cei doi pe aratura, asteapta la cotitura (unii chiar pe acest blog ) sa vada finalul acestei comedii (z)burlesti :roll:

  P.S. Aceste randuri n-ar fi vazut lumina lui Dosoftei ( s-ar putea ca nici asa sa n-o vada 😉 ) daca subiectul discordiei dintre cei doi n-ar fi chiar cel care raspunde de Certocratia blogosferica, pe care cei doi, vor s-o faca din sferica plata, adica una cu pamantul (care-i mai suporta ), fiecare folosind armele lui, cea mai temuta dintre ele fiind , de departe, arma prostului (on topic 😆 ) pe care-n curand il veti si afla 😉

 • Dorin Tudoran

  @ Radu Humor # 67

  Nu mai bagati frica in noi!!!

  E vara, extrem de cald, eu -- unul -- am cateva lucruri de dus la capat si in urmatoarele saptamani imi va fi foarte greu sa fiu conectat mai mult de o jumatate de ora pe zi la Internet. Nu stiu care este blogul la care va referiti, nici nu vreau sa aflu, prefer sa las tot felul de ipochimeni sa trancaneasca pina li se inrosesc molarii si premolarii. Cand se mai racoreste, spre toamna, s-ar putea sa iau “pe rever” o jigodie ori alta, nu de… alta, dar daca vor sa fac un “lung de linie” cu unul sau una dintre ei, de ce nu? So be it!

 • mihai rogobete

  Mai vin şi muşte proaste la miere; la gunoi, numai.

 • Dorin Tudoran

  @ mihai rogobete # 69

  Nici n-am preluat inca puterea si au aparut fractiunile in partid.
  Daca o tinem tot asa, va trebui sa ne autodesfiintam rapid. Altfel ajungem un partid de destepti. Or, era vorba, ca suntem unul al prostilor, nu?

 • O sa fac putin pe desteptul, cu riscul de fi exclus inainte de adeziune, dar avem deja cel mai bun slogan electoral: “Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.”

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  Ma bucur sa va recitesc dupa o lunga (3 saptamani) vacanta pe meleaguri calde unde m-am “hidratat si eu cum am putut si nu oricum ci numai bine”(rossado sa traiasca).

  De ce nu exista “concubinajul” la romani? Pt ca la romani s-a votat mereu “contra”. Nici naiba nu a stat sa dezbata “programe”. Ori chiar si “asa zisele programe” au murit in “fasa” in realitatea imediata dupa castigarea alegerilor. Ma indoiesc sincer ca nu se cunosteau “conditiile” dar la noi se aplica inca indemnul “tovarasesc” -- “Sa facem totul”. Praf in general si in final.

  In campaniile electorale in locul discutiilor pe programe se aduceau acuze de tipul (tactu a fost securist, gigel a vandut Romania la Moscova -tare iubita si de americanizatul domn fumurescu), etc. Hotule, “cremenalule”, oligarhii, tonomatii, etc. Astea nu sunt “probleme” importante pt natiune atunci cand alege ci doar CIRCOTECA si inca extrem de ieftina.

Next post:

Previous post:

WP Admin