≡ Menu

Fripturistul Ponta și pointillismul prezidențial

Desen & Copyright @ 2013 - DION

Dezbrăcarea publică a premierului de către președinte dovedește cât de profund și-a însușit Traian Băsescu tehnica de luptă numită pointillism, pe când era un civil iubitor de artă, bătând muzeele din Anvers în căutare de pereți dubli pentru nave românești și fredonând melancolic Dintre sute de catarge

Ca să n-avem vorbe:

POINTILLÍSM s. n. Tehnică picturală care constă în descompunerea petei de culoare în puncte și liniuțe de culori pure, ca un mozaic, din al căror amestec optic rezultă tonul dorit; școală de pictură modernă care folosește acest procedeu. [Pr.: poantilsm. – Var.: poantilísm s. n.] – Din fr. pointillisme.

Obișnuit să șteargă puntea Biruinței cu bucătari acoperiți nu doar de șorț, precum George Pădure, președintele — care mai întâi a înghițiat broasca prim-ministerială Victor-Viorel Ponta (PhD.) iar alaltăieri l-a ridicat pe premier la condiția de “ofițer acoperit” — îl degradează azi pe candidatul Ponta și-l trimite în tristă civilie, cu gradul pe care l-a avut întotdeauna – “doar un fripturist care s-a băgat și el în SIE ca să meargă la niște seminarii pe afară, nu a avut nicio misiune.”

Pe cale de consecință, putem înțelege că Victor Ponta nu a fost racolat de generalul SIE Cornel Biriș, ci de amiralul de contrainformații Grigore Vasiliu-Birlic, acel Canaris al românilor; Ponta nu a spionat-o pe Carla del Ponte, fost procuror anti-Mafia și fost Procuror-șef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie, ci pe producătorul de film Carlo Ponti, pentru a afla secrete despre viața soției acestuia, Sophia Loren, secrete cu care PSD-ul să o șantajeze pe Elena Udrea, când va dori Traian Băsescu să o facă președinte cu numele de cod “La ciociara”. De-asta ne și spunea Elena Udrea (căreia președintele nu-i șoptește informații secrete) că Victor Ponta nu a fost Agentul 007, ci Agentul 000.

Dacă tot e pe dezbrăcatul candidaților “în public”, poate ne spune SRI cum a fost convins primul candidat PMP – eșuat în candidat independent – Cristian Diaconescu, să o lase baltă și să se întoarcă la Elena Udrea în chip de Gianni Morandi (In ginocchio da te), penitență care a determinat-o pe Elena Udrea să informeze poporul că dl Diaconescu “dovedește că este un adevărat om de stat.”

La așa stat de drept, așa oameni de stat în genunchi! Mai tot politicianul român – incompatibil cu verticalitatea și adus în patru labe – devine un Everest local.

Totuși: de ce nu poate un PhD-ist să fie, simultan, și ofițer acoperit SIE, și fripturist? Păi, atunci în ce arte și meserii și-a luat Ponta doctoratul? Cum de l-a luat drept “ofițer acoperit” pe acest Pinocchio un om cu experiența de viață a dlui Băsescu, om care nu se descoperă nici când intră în biserica din Murfatlar la braț cu Robert Turcescu?

Evident că președintele nu a venit cu bomba taman acum, pentru a spulbera din calea Elenei Udrea un candidat (ba chiar doi, că și dom’ Teo e candidat și știe prea multe). Doar de aceea a și spus dl Președinte, la 17 septembrie, “Nu aș veni cu cumpletări acum, am și eu o oarecare planificare”.

Oarecare?

Domnul președinte o susține pe Elena Udrea “fiindcă nu minte”. Evident că nu minte. N-are nevoie. Are cine minți pentru ea.

Elena Udrea e bună de președinte și pentru că “are și puțin naționalism”.

Dar ce n-are Elena Udrea? Cu Mercedes 550, cu gentuțe Vuitton, sutiene Victoria’s Secret (arătate alegătorilor) și pantofiori Prada, e singura care poate striga peste gardul de la Curtici – “Băăă! Să vă intre în cap: Trianon ori ba, Pleșcoiul e al nostru!”

Doar cocălarul ăla de Iohannis trebuie belit că merge în BMW, ba mai și vorbește la telefon, în germană!, cu prietenii săi nemțălăi. Adică, să-și piardă timpul (devenit atât de prețios în campania electorală) băieții de la servicii ca să traducă pentru dl Băsescu, dna Udrea și alte părți dezinteresate cât de incompatibil e Iohannis cu firul scurt de la Cotroceni?

Abia mă lepădasem de orice rămășiță de băsism, când președintele aproape că mă citează în stil Ponta. Om sunt și eu, așa că mă laud cu ce a zis președintele (“E în fibra oricărui serviciu să își extindă capacitatea de a controla cât mai mult.”/… / ”serviciile au devenit extrem de puternice și performante și tentația oricărui serviciu e să acapareze cât mai mult control și influență”) și cu ce spuneam eu (aici) sau spre finalul textului de aici.

Poate că spusele președintelui despre setea de putere politică a serviciile române îl dezamăgesc pe fostul amabasador american la București, Mark Gitenstein, care declarase serviciile cu pricina drept apolitice, neimplicate în jocurile de putere. Dar asta e: președintelui Băsescu pielea îi este mai aproape decât cămașa. Că român e și el. Și vigilent cât cuprinde. Chiar și cel mai apropiat prieten al său, Platon, trebuie să accepte supremația adevărului.

18-e1275182425275

Ce-mi place la președinte este că, plecând, nu trage după el fața de masă – cum fac niște mahmuriți de la Curtea Constituțională Golden Blitz – și nu o lasă pe cea care îi va urma fără obiectul muncii:

“imediat după alegeri să se găsească o formulă prin care serviciile să fie ceea ce trebuie să fie, instrumente pentru adoptarea deciziilor politice corecte și nu cumva să ajungem la situația în care serviciile să poată controla un guvern, o comisie”. 

Dacă mi se permite: înțelesesem, de la domnul Președinte, că s-a și ajuns în această situație, nu? Și asta, chiar în timpul deceniului Băsescu.

Dacă nu, atunci ce caută Ilie Sârbu prin birourile DNA, că pe Viorel Hrebenciuc l-a găsit de mult? Mult e SIE și frumoasă limba ce-o vorbim.

Acum se modifică schimbarea și aflăm că nu, încă nu s-a ajuns? Abia de la 1 decembrie, dacă, Doamne ferește, Elena Udrea n-ajunge la Cotroceni? OK.

Cum rămâne, totuși, cu sloganul electoral dăruit moștenitoarei Elena Udrea: “Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu a fost înfrânt, eu am îngenuncheat sistemul.”?

Aha! Pricep: președintele Traian Băsescu a îngenuncheat sistemul.

Președintele Elena Udrea va tăia capul sistemului îngenuncheat.

Președintele Monica Macovei, nu – nici în ruptul capului.

Președintele Klaus Iohannis va profita că sistemul e îngenuncheat, se va sui călare pe el, îi va da pinteni prusaci, nu înainte de a-l pune să mănânce din tava cu jăratic daco-roman: “Întremează-te, gloabă, că avem de pus la pământ statul de drept construit de Băsescu!”

Există vreo editură – dar, așa, una de Nobel – interesată să publice volumele de basme ale acestui Traian Ispirescu?

Sunt gata să scriu PrefațaPostfața a fost publicată de multă vreme.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • InimaRea

  Dar se poate și-altfel: pericolul întăririi Serviciilor să constea din renunțarea la moneda calpă (cu două fețe de ”plătit”) pentru una ordinară -- în sensul bun al cuvîntului: o față de ”luat” și una de ”plătit”. (Necunoscătorii în clasicul joc Rișca să se informeze ca să priceapă.)
  De 10 ani, nu se mai aruncă banul în sus -- s-aștepte lumea să vadă pe ce față cade. Cu Băsescu-i mai simplu și rapid: se-arată banu și toată lumea știe că niciodată nu cade-n cant.
  Parteneriatul activ cu seriviciile omoloage din Vest le-a arătat alor noastre că nu-i profi să cîștige -- mereu -- doar unu singur. Nu se pune problema corectitudinii, eticii, legalității șamîdî. Nu, doar atît -- nu-i profi. Cum ar spune țiitoarea locului primei doamne: Una-i să fii curvă, și-alta-i să fii sclavă sexuală. Prima te servește profi -- după tarif. De-ailaltă, te servești ca de-o păpușă gonflabilă.
  Să recunoaștem că non est idem, din punctul de vedere al aerului dinlăuntrul fiecăreia.
  Aerul contează, prieteni. Există și-o filozofie a aerului, care-l împacă pe cel curat cu cel împuțit -- dacă proporția-i corectă și rezultatul ramîne respirabil. Vine din teoria adevărului plauzibil: să fie credibil cît să nu chiar pută a minciună. Tot de proporție -- farmaceutică, da -- e vorba: cît adevăr și cît ne, unde hotărîtoare pentru calitatea produsului final este varietatea lui ne -- de la speculație, la invenție pură, de-o pildă.
  Anii de parteneriat stratejic au dat și roade neplanificate: nu că necomestibile dar greu de înghițit. Cum ar fi acela că intelligence nu-nseamnă doar ”Am înțeles, să trăiți” ci și ”N-ați înțeles, să trăiți bine!” Ceea ce-i o formulă de politețe, nu o urare. Benignă pe lîngă cea de zile negre: Să trăiți mult!
  E cam cum îi doream eu lui Ceaușescu, în ultimii săi ani -- nu să moară plumbuit ci să devină vecinul meu de scară.
  Cum te strică puterea, domnule! Păi, dl căpitan de cursă lungă nu mai ține minte ce flit lua fiorosul comandant -- și de la ăl de freca puntea -- îndată ce punea tresele-n cui? Pînă și eu am văzut de-alde astea, cînd cu Cutremurul Pacepa, dar și după 1989: de unde nu știa bietul subordonat unde să se pitească de ochiul spanchiu al Șefului, ajngea de mai să-i facă vînt pe scări, cînd se-mpiedica de el pe-acolo, venit să-și completeze dosarul de pensie.
  O fază nostimă: Mă-ntîlnesc, la mare -- prin 94, cred -- cu un fost șef de secretariat, ajuns om bun la toate al unuia de se chivernisise c-un hotel la Mamaia. Și-mi povestește cum s-a-ntîlnit el în Cișmigiu, cu fostul satrap de-i băga pe toți în sperieți. Care-l ia scurt la perpulis: Ce faci, bă? La care, demnitatea-ndelung frămîntată-n coșmaruri, a fostului său subordonat, îi pune mîna-n piept bulangiului: Vezi cum vorbești cu mine, că te-arunc în lac! Acum, sîntem amîndoi la fel -- rezerviști, clar?
  Asta-i tragicomedia, pretini -- Băsescu-i deja rezervist dar el încă se mai crede activ. Se dă de ceasu morții s-o și dovedească, numai că nu-l mai ia-n serios nici pisica primei doamne cu cățelul, care mai bîntuie grădina Cotrocenilor ca fantoma de la Operă.
  Cum care-i fantoma? Contează? Păi, pe la Cotroceni totu-i fantomatic -- ori n-ați aflat? Cum s-aflați dacă presa vă ține doar cu imagini de cînd era lupu cățel?

 • Liviu Antonesei

  Excelent, cum ti se intimpla zi de zi de zi si ceas de ceas, in proportie de massa, de cind ai revenit! Cum am postat pe FB cam tot, postez si aceasta bijuterie, pe cit de bine scrisa, pe atit de atent echilibrata. Go, Johnny, go, go…

 • Multumiri!

 • Liviu Antonesei

  Eu multumesc! Ma mai rasfat si eu citindu-te, ca pe aici, in ciuda campaniei, e destul de plicticos, previzibil.

 • Geone

  Fripturist, Ponta? Atunci Raluca Pastrama ce-i?

 • loneranger

  Trop pointu! Si speranta vietii de apoi a apevistilor. Atita inima rea!

  Stirea zilei ieri n-a fost Basescu la 18.30 cu his long good bye -- ci Mitrea condamnat la puscarie spunind umil: am gresit, platesc sau sobolanul rozaliu, cel ce calarea Constitutia in anii 90, m-au anuntat ca-s invinuit impreuna cu socrul pisicului. Ou sont les neiges d’antan?

  Ati vazut filmul Z ? Ca sa vorbim in limbaj cu stele -- la Basescu e ca-n Eminescu -- si dupa ce pleaca Basescu, DNAul va dainui si baietii vor produce multa vreme probe, ca niste slugi silitoare. Asta inseamna intelligence.

  Ca sistemul il va salta intr-o zi poate si pe Basescu, asta nu mai are mare importanta. El a avut curajul sa cirmeasca corabia. Cum spunea Reagan -- milioane de oameni traiesc mai bine azi fata de 2004.

 • Da, sa-i vezi pe Mitrea, Hrebenciuc, Sârbu pregătindu-se să schimbe Rolexurile pe cătușe nu e de glumă!

 • Poate ca am revenit din… Romania, fără să știu că am trecut pe-acolo acum o luna, două…
  Lăsând gluma la o parte, nu-i de glumă Maitre!

 • Anii de parteneriat strategic au fost benefici, doar că metehnele mor greu. Ba, până să moară (dacă mor), mai dau ăn floare de câteva ori de împut tot locul.

 • Johnny

  Ponta used to be a fake tourist rather than Raluca’s biting admirer, didn’t he?

 • Dezideriu Dudas

  Descompunerea culorilor, in puncte si liniute de culori pure….DNA-ul ROGVAIV-ului ar incepe cu roz(AL)iul si nu ar sfarsi cu el . Tonul dorit, in urma aplicarii procedeului, este estomparea si nu eliminarea….Vai mama lui de rosu…Ala capitalist, are WC-ul langa el, iar ala comunist n-are nevoie de WC…S-a obisnuit fara…, in tari ca Romania. In continuare, ca la farmacie…, e la vechii combatanti prin vorbe din Vest ( invers ca la noi, unde combatantii prin vorbe s-au dezis de rosu si au trecut in opozitie – prin vechea tehnica locala….)

  A-lumina pentru toti, ca Oranj-ada s-a dus dreak’

 • Dezideriu Dudas

  MESAJ PUBLIC

  Mars inauntru….( aici intervine speraclul GM si….surpriza …)… fiinta extraordinara !

  Hans Dietrich Genscher von Rumanien, regizorul ( inchipuit al ) teatrului scurt final din teatrele de razboi ale statelor mici, aplicatia oranj NATO-UE-Rusia per Romania.

  ( sensul este insa invers ca la Putin – Hodorkovski. La noi, la cati au spalat Putin-a in momente dificile…., aceasta a ramas in mare suferinta…Nu poti curata cu rahat “turcesc” si sa iasa iasomie…. Asa ca, vine intr-un fel de la “Hodorkovsky salvarea” . Urmeaza insa negocieri dure. Unii cred ca le-au avut deja dar se inseala….)

  PS Bre’ nea’ Gigi M, fi-ti-ar speraclu aurit si spornic, ti-as scrie numele intreg dar nu vreau sa te deconspir ( pot incalca legea sigurantei sexuale si pedeapsa poate fi capitala ) si mi-e ca preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, o sa-ti solicite si lui alde’ mata, precum lui Victor Ponta, sa clarifici urgent acuzatia ce planeaza asupra-ti datorita renumelui asociat acelui M. Mata trebe’ ( rimeaza bine cu Hrebe’ – v-ati intalnit pe la Monaco, Monte Carlo, ca doar nu la Pocreaca, langa Iasi-ul pre-revolutionar…) sa-ti dai seama ca Ponta nu poate decat sa se predea. Sau, ar putea sa-i faca voia fiului sau….Sa se mai predea si altii…Noi ne-am facut norma de fraieri un sfert de secol !

 • Liviu Antonesei

  Nu, nu e de gluma, dar nici de sinucidere, individuala, n-ar fi… Asa ca mai bine ridem de cretinii astia.

 • Dezideriu Dudas

  Dupa ce am fost ucisi public, e greu sa ne mai si sinucidem ….Sa asteptam in liniste si plini de viata noile aventuri ale lui Ogica, Zavo, Prigoana et. co. ?

  Daca prostul, nebunul sau “comisarul” satului spune ca afara ploua si chiar ploua, trebuie sa ascultam “Meteorologia” care ne spune ca a incalcat legea si ploua sau nu ploua, doar atunci cand “se” decreteaza de catre ei ? Extensia cu Ponta e o alintare a lui. I-o iertam ! Po(i)nt-a,de fapt, poate da “tonul dorit”…Macar pentru viitorul fiului lui, atat de empatic….

  “Omul” e extraordinar ( cineva de pe blogul lui AN scrie ca a devenit din antibasist pro-basist ca “diliu” mai mare n-a mai vazut ) si daca distruge desi incearca sa “construiasca” ( pana si asa-zisa lui “slabiciune”, il salveaza de fapt prin irational si exclude blatul rational….) iar ceilalti “ construiesc “ si le iese doar distrugere…poate e mai bine, dupa ce radem bine pentru cadoul facut, sa vedem ce “linii si puncte pure” au ramas….Alde’ Alin Teodorescu si Dorel Sandor atat au “demantalat” la “sistem” ( unul dintre ei a scris un serial in “Adevarul economic” sau “Revista 22”, cu titlul “Demantelarea sistemului comunist “) ca din Trabant a ajuns un fel de Mercedes ( e drept, nu pentru toti prostii ), desi pare a fi o caruta….”Acoperirea” cu “caruta” nu mai
  e reclamata de nimeni…O facea odata Occidentul,inainte de a-si semna seria de contracte ICA….Acum, dupa, au devenit fani anticoruptie si l-au lasat si pe Burebista singur prin curte…

  Directia Globala ( aia Nationala s-a dat ! ) de SA ( NE ) RADEM DE CRETINI

  CertoDex : Cretin : un fel de fraier, dar mai evoluat

 • Pe Hodorkovzki l-a apucat, din nou, dragul de politica. Mi-e teama ca de data asta sfarseste foarte, foarte bolnavior… Astea nu sunt vremuri de glumit cu putini de toate felurile…

 • O MINTE CARE NU MINTE

  Este, evident, vorba despre
  mintea domnei Elena Udrea.

  Vreți să știți ce anume
  constituie esența băsismului?

  Iată:

  “Red:
  Cum vă explicați că majoritatea băsiștilor nu vă susțin?

  Elena Udrea: Înseamnă
  că nu au fost băsiști adevărați.”

  Doamnă, lasați-o jos că bese!

 • O MINTE CARE NU MINTE (II)

  Elena Udrea: “Întotdeauna a trebuit un efort din partea colegilor, Boc, Blaga, pentru a-l convinge pe prședinte să mă susțină. Președintele nu a vrut să mă lase să candidez în 2008 la parlament, în 2012 la fel, a spus că nu e cazul să candidez după guvernarea Boc, m-am dus și am luat cel mai bun scor.”

  Doamnă,

  Lucru binecunocut – Președintele v-a năpăstuit tot timpul; ajutându-vă.

  În ce calitate nu vă lăsa Președintele să candidați, fiindcă nici în 2008, nici în 2012 Traian Băsescu nu era președinte al PDL?

  În 2012 ați luat cel mai bun scor dintre ”perdanți”, dar alegerile parlamentare le-ați pierdut, în chip jalnic, în fața cvasinecunoscutului, pe plan politic, profesor Liviu Brătescu. Ați intrat în Parlament grație redistribuirii locurilor.

  Zău, nu se face să umblați cu pleșcoiul prin târg.

 • O MINTE CARE NU MINTE (III)

  Red: V-a încurajat să candidați la
  președinție?

  Elena Udrea: Nu. A fost o decizie care s-a luat în partid, eu l-am
  susținut și l-am adus pe Cristian Diaconescu. Văzând toată presiunea după
  europarlamentare, am lansat candidatura sa cu toată speranța, dar fiind
  conștienți că mergem cu un candidat făra notorietate. S-a luat decizia schimbării
  dânsului.”

  Doamnă,

  Asta să i-o spuneți lui Mutu de la manutanță, că aveți
  mare nevoie de votul lui. Dacă nu-l vedeți, rugați-o pe dna EBA să-i spună, că și Domnia Sa a amuțit, după ce “s-a luat decizia” să tacă.

 • CU CINE IMI DAU PLAGIATUL???

  Datorita lui Victor-Viorel Ponta, limba romana s-a imbogatit cu remanierea unei intrebari, fiindca nu se mai spune: ”Cu cine ti-ai dat (iti dai, iti vei da) doctoratul?”, ci: ” Cu cine ti-a dat (iti dai, iti vei da) PLAGIATUL?”

 • Doctorila

  GHICI CU CINE IMI DAU PLAGIATUL???
  Datorita lui Victor-Viorel Ponta, limba romana s-a imbogatit cu remanierea unei intrebari, fiindca nu se mai spune: ”Cu cine ti-ai dat (iti dai, iti vei da) doctoratul?”, ci: ” Cu cine ti-a dat (iti dai, iti vei da) PLAGIATUL?”
  NB. Se poate da, spun unii, nu numai cu Bombonel Nascase, dar si la Chisinau (chiar daca ai terminat la Spiru-Haret si inca nu ai primit diploma de absolvire) --

 • Da-mi-l sa mi-l iau

 • Doamna cu bila

  Si totusi: doamna Elena Udrea, sub presiunea opinionului public (sau a lui Base himself), a renuntat sa-si mai dea plagiatul. E o bila alba in favoarea ei… de cand nu mai sta Agentul Turcescu in spatele bilierului ca s-o incuie cu intrebari despre Norvegia --

 • Este si motivul pentru care dansa este si presedinte, si rege/regina

 • InimaRea

  Parteneriatul ăsta stratejic îmi amintește de coproducțiile româno-franceze -- ei, cu actorii, iar noi -- cu caii dar filmările, la Buftea.
  Pe persoană fizică, nu mă-ncălzește cîtă vreme nu pot ajunge-n US decît cu viză de la loterie -- și vă spun cinstit, a cîștiga la loterie este utopie.

  Pe partea de mîndrie națională, însă, mi-s tare fălos că-i așa strîns parteneriatul încît nici nu mai e nevoie de ambasador american la noi, e de-ajuns și-un diplomat de rang III să conducă trebile pe-aici.

  Dar tradiționalist vorbind, parteneriatul nu deranjează metehnele -- și-abia așa văd splendoarea democrației nec plus ultra: Dacă -- Doamne, ferește! -- se schimbă ceva dramatic pe-aici, va fi ca-n Chile, nu ca-n Panama.

  Ce-i drept nu-i păcat -- Dumnezeu îți dă dar în traistă nu-ți bagă. Așa se face că, oricît de stratejic parteneriem, traista noastră-i tot goală. Dar nu-i bai, avem și pentru asta o vorbă: Cînd vrea Domnu cu săracu, dintr-o bubă-i umple capu.

 • InimaRea

  Udrea merită tot spirijinul Președintelui fiindcă l-a ascultat cînd le-a fost mai greu -- să nu poată ei apărea-n public împreună. Sacrificiul ei -- de a sta deoparte la referendumul de demitere (ultimul, sper) -- nu poate fi prețuit deajuns.
  Deși gurile rele spun că Udrea a stat ascunsă-n garaj -- ca un gît de whisky, după o zi grea. Vorba poetului: Ce viran e în Nirvana/ Ce parfum pe bulevard/ Ce femei de pus pe rana/ Gîndurilor care ard…

 • Zici EU, zici martiriu!

 • Pingback: Fripturistul Ponta și pointillismul prezidențial « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Shadow

  @Dle Tudoran
  nu sunt diferente semnificative intre putin si hodorovski si nici intre putin si “oligarhi rusi” creati in epoca eltzin sau post eltzin.

 • PaduchelePlesuv

  Sa vorbim cu Rolex sa scoata un model de catuse!

 • Dezideriu Dudas

  De ce nu simplu, il iau sau il dau ? Sa poata sa-l ia sau, sa nu vina de-a valma si contondent ? Problema de dinamica sociala, obligatoriu masa care sa poata tinda si spre infinit cand trebuie, viteza foarte mare posibil de asociat in intervale de timp infinitesimale, pentru accelerari sau dezaccelerari fulgeratoare si puternice. Altfel, nimeni nu da si nimeni nu ia nimic. (Pro)Portiile sunt facute. Forta de a lua si forta de a rezista
  revarsarii de-a valma si contondente…, tine de exprerienta mortii anteriooare. Viu fiind, intr-adevar, n-ai nici-o sansa….De aceea i-am raspuns lui Liviu mai jos ceva consonant pe tema imposibilitatii sinuciderii daca esti intr-o astfel de dinamica relativista . Ma refer bineinteles la sinuciderea sociala.

  Sper sa pot lega aceasta viziune de maladiile spiritului contemporan ale lui Noica. Sub constructia matematico-filozifica pe axa Individual-Determinatii-General, cu extensia National – Determinatii ( Regional, Local, Profesii, variante…) – Global, se afla o “creatie” naturala bazata
  pe o dinamica a campurilor de forte care creaza sau nu echilibre sociale ( bazate pe echilibre economice, nu pe “talentul” de a scoate, sau nu, oamenii in strada…). In cazul dezechilibrelor, unii ar trebui sa dea iar altii ar trebui sa ia…, cum scrie d-nul Tudoran mai sus. Cum scriam, depinde insa si de timp, iar cel de pana la alegeri este esential…Dupa, toti cei care “au murit la revolutie”, vor trece la “sinuciderea” ( sociala a ) celor care nu accepta adevarul suprem in Romania : intotdeauna castiga cei mai buni, mai drepti si mai merituosi. Ce dracu’ sa mai faci ceva cand “s-a facut” totul in campania electorala ? Nu mai conteaza ca la sfarsit vor fi cei mai corupti si mai rai. Suveica sa functioneze si nu cumva sa vina cineva sa schimbe (Pro)Portiile !

 • Dezideriu Dudas

  In cazul Romaniei de azi, cine ar fi asociat martiriului, cel care da sau cel care ia ? Din pacate, nu cel care da, ci cel care ia….

  Cand nea’Gabriel l-a trimis pe Tatulici la Nucsoara, era prea modest… Tatulici s-a prins si peste ani l-a convocat pe nea’Gabriel la “Realitatea”. Nea’Gabriel s-a suparat cand s-a prins ca a fost atras intr-o cursa si a plusat, global. Acum este intr-un siaj moto-istoric care ajunge pana la Nelson Mandela, un fel de Elisabeta Rizea global ( mutatis-mutandis si pastrand proportiile )….Tatulici n-a mai facut fata ! Sau o fi si el in vreun staff de campanie ? Sa nu se fi prins nea’Gabriel cum scriam mai sus, ? Intr adevar moto-strategia nu pare a-i apartine …

 • vasazica

  Che(Guevara) Seurat sera…
  Atentie! Ponta (acoperita) fara iesire!

WP Admin