≡ Menu

Fra Angelico vs Fă, Angelico

Un cuib de lilieci ideologizați până la isterie cere să fie privit cu atenție. Îl privesc. Și văd că e vorba de niște  coji scuipate cândva de alții, după ce molfăiseră semințele.

Împroprietărit cu niscaiva birotică și permis la Internet, cuibul sună ca un stup locuit de trântori care se iau drept lucrătoare.

Lipsit de acces la concept, cuibul trimite în moarte clinică orice idee. Când țipă ”Teleologie”, vrea să spună, de fapt, “Teologie”.  Când se gândește la teologie, nu se gândește, de fapt, la nimc, fiindcă n-are cum. Dar țipă.

Programați din naștere să manipuleze etichete, cuibarii cu pricina te acuză că ești de stânga, doar pentru că ei se află pe celălalt trotuar, dar când sunt trimiși la Londra, te acuză că ești de dreapta, doar pentru că pe-acolo se circulă altfel.

 

Desen & Copyrigth 2012 - DION

Despre ei înșiși, cuibarii cred că sunt linia cea mai dreaptă între două puncte. Numai că punctul de la care pleacă este jigodismul, iar punctul la care ajung tot jigodismul. Făcând acest sur place doctrinar, nici nu le e greu să fie cei mai rapizi.

Pentru merite deosebite în cameleonizarea discuțiilor publice,  deunăzi unul dintre ei a fost trimis într-o excursie la Florența. Rătăcindu-se de ghid, s-a trezit urlând din toți bojogii: “Fă, Angelico!”

A fost găsit și recuperat: se afla în fața unei fresce a lui Fra Angelico. Înainte de a-i administra calmantul, doctorul l-a întrebat: “Ce s-a întâmplat?” A răspuns, tremurând ca varga: “Chestia aia rânjește la mine!”

Acum se simte mult mai bine. Foarte bine. Extrem de bine. Adică – momentan, e de dreapta. Foarte de dreapta.

Mâine? Mâine e o altă zi. O altă sperietură – de dreapta ori de stânga; totuna.

 • Bacardi 151

  Haha, probleme cu polimea… Aţi călcat pe linia dreaptă uitînd de toată înţelepciunea populară din proverbe şi zicători şi vi s-a lipit de tălpi. Păi, ce altceva putea să se întîmple? 🙂 Asta-i vieaţa, nici alţii nu se simt mai bine. :mrgreen: Gvardia naţională şi poporul suveran au dat iama pe internet şi vor instaura libertatea, egalitatea şi frăţietatea de-o fi sa piară netul.

  Acu’, politic vorbind, haha, GDS-ul săracilor (cu duhul) a obţinut fix ce a dorit de la dvs. şi chiar mai mult decît atît: atenţia, un comentariu la ei în tranşee şi, poftim cadou nesperat, un articol dedicat. Cred că, de bucurie, îşi freacă nasurile ca eschimoşii şi se scarpină în fund ca maimuţele.

 • costache

  Frenezia liliecilor ideologizati e de notorietate: “Apropos de câinii de pază ai statului minimal, copiii de mingi ai Fox News de la În Linie Dreaptă publică un material acuzator la adresa mişcării OWS, al cărei “socialism/comunism” e ilustrat cu o fotografie a unui Marx-Engels Reader editat de Robert C. Tucker. În aceeaşi zi, dl Vladimir Tismaneanu îi dedică un articol elogios lui Tucker, în EVZ. Vladimir Tismăneanu recomandă şi e recomandat de acest univers paralel care e website-ul În Linie Dreaptă. Mircea Mihăieş e panicat ca nu cumva creştinismul să fi ajuns în “fază letargică” şi-i declară pe cei care vorbesc de “fundamentalism creştin” drept “atei fanatici” care profită “că e de bon ton” să-i stigmatizezi pe creştini. Website-ul În Linie Dreaptă, care diseminează articolele dlui Tismăneanu împreună cu idei care pot fi catalogate drept virulent islamofobe şi de extrema dreaptă, ne anunţă că “Europa va crăpa” fără creştinism şi ne îndeamna să le spunem “Fascistă e mă-ta” tuturor “stângiştilor” care îi acuză pe “conservatori” de “fascism” sau “nazism”. Dl Tismăneanu, îndatoritor, recomandă acest website.”
  http://mirceaplaton.com/html/articole_diviziune.htm

  Nu ma mira ca Tismaneanu il sustine pe Basescu cot la cot cu Victor Roncea. Inliniedreapta e veriga de legatura.

 • @) Dorin Tudoran

  Vad ca te-ai exasperat si pe matale, master, acesti baieti de baieti, tari la doctrine mai ceva decit fularul in vint! Parca, parca i-am auzit si eu strigind “Fa, Angelico”, in fata unei minunatii picturale care, e drept, cam rinjea la ei! Auguri!

 • Gellu Dorian

  Bine orientat pamfletul. Crezi, Dorine, ca liliecii, fiind ei cu capul in jos, pot vedea lumea normal? Se pare ca liliecii despre care vorbesti au ambii ochi pe dreapta, dar habar n-au de acest lucru. Linia lor dreapta este incadrata in ochelari de cal. Iar daca stiu ceva, cit de cit, acolo, fie scos dintr-un op din care fura cite un nume, cite o idee SF, fie luat dupa ureche, cred ca au lumea la picioare. Pe deasupra mai sunt si lasi, suficienti, gaunosi, dar dau lectii. Pestera in care stau agatati, cred ca este o agora din care pot perora la nesfirsit. Insa a striga intr-o pestera surda, e ca si cum ai vorbi intr-un pustiu, ca sa parafrazez un mare poet al nostru.
  Inca o data, frumos pamfletul!

 • Castruccio Castracani da Lucca

  S-o fi dus nenea respectiv la Florenta dupa buchetiera curtata -- si inca fictional -- de junele Bazil Alecsandri: nu crezi, Dorine? Ehehei, aflarea in treaba, fie ea si hermeneutica de gazeta parietala, ramine metoda de lucru preferata a multora dintre contemporanii nostri, vostri, lor…

 • Gheorghe Campeanu

  „Am zis odată şi o mai repetăm: între cele mai mari neplăceri ale vieţii omeneşti este desigur şi polemizarea cu minţi radicale, care pe lîngă lipsa de judecată se mai bucură şi de darul relei credinţe.“…. Cine altul? I.L. Caragiale

 • @) Gheorghe Campeanu

  Nenea Iancu e un autor de eterna actualitate, daca pina si pe mormolocii aia agresivi i-a prins!

 • Daca_nu_nu

  @) DT
  Domnule, da-i clănţos rău de tot…
  Cred că v-aţi făcut sânge rău degeaba.
  Chiar nu merită efortul!

 • Florin Iaru

  Cică badea Ion se întîlneşte cu badea Vasile:
  — Ioane, am auzit c-ai intrat în partid!
  Ion se opreşte nedumerit şi se uită, suspicios şi îngrijorat, la tocurile încălţărilor. Miroase zgomotos, trăgînd aer pe nări, apoi zice:
  — În ce-am intrat?

 • sierra

  Domnule Tudoran,

  Stiam de secta astora si de-aia stateam departe. Da m-ati trimis dvs la ei , cu ocazia articolului despre Claudiu Craciun. Si-am avut proasta inspiratie sa citesc si comentariile. Pai n-am mai avut aer, parca dadusera jandarmii cu gaze lacrimogene, ca sa folosesc un eufemism. E imposibil de avut un dialog rational cu ei, va risipiti gloantele de argint pe niste fapturi impaiate, care nu mai misca demult.

  Varianta britanica a bancului postat de dl. Iaru:

  -- John, adu cainele.
  -- Cainele nu mai e, Sir, l-am omorat.
  -- De ce, John?
  -- Fiindca facea politica, Sir.
  -- Si cum ai aflat tu, John, ca animalul facea politica?
  -- Simplu, Sir. Manca rahat in fundul gradinii.

 • Va rog sa ma scuzati ca imi permit sa va invit sa aruncati o privire pe niste cifre pentru ca, uneori, o cifra e mai graitoare decat o mie de cuvinte. Mai ales daca se refera la ierarhii, clasamente, analize comparative.

  http://www.finantistii.ro/macroeconomie/dezastrul-guvernarii-basescu%E2%80%93boc-modernizarea-statului-propaganda-vs-realitate-70121/

  Daca autorii rapoartelor Forumului Economic Mondial ar fi luat in considerare si indicatorul propaganda guvernamentala, Romania, su siguranta, ar fi tasnit ca o racheta in varful topului, surclasand vreo 135 de state, din cele peste 140 monitorizate . Cum a fost posibil ca acceasta prabusire accelerata, pe mai toate palierele, sa fi fost mascata in cuvinte ca “modernizare” si “reforma”? Ei bine, aici, intervine (sub specie aeternitatis) culpa intelectualilor adaptabili, stapaniti de facinatia Puterii, cum ii caracterizeaza d-l Lucian Boia. Si, ca sa inchei chiar cu un citat din domnul Boia, “unii s-au pus atat de bine la adapost, incat au profitat din plin de alegerea facuta -- iar cei mai abili si mai norocosi, chiar de mai multe alegeri succesive. ”

  In isteria lor, “liliecii ideologizati” or fi crezand ca fac parte dintre “cei mai abili si mai norocosi,” pierzand insa din vedere ca nu satisfac nici macar conditia genului proxim, adica pe aceea de a fi intelectuali. Desi, “teleologic” vorbind, expertiza in “basescologie” i-ar putea “certifica” pe unii dintre ei drept “intelectuali de buna calitate”. Adica, “garantati Cotroceni” (pe modelul -prof. univ., garantat Vanghelie!).

 • Piata Universitatii

  @costin:

  Alo, Costine si ceilalti adulatori ai lui Vladimir Tismaneanu, pe astea cu botezarea lui Gigi Becali ca si “personalitate politica crestin-democrata” contra unui tricou de la Steaua ati uitat-o? Bagati capul la cutie acolo In linia voastra dreapta ca la lumina aratati ca draku:

  Dan Tapalaga:

  “Politologul Vladimir Tismaneanu neaga, intr-o nota publicata de revista “22”, ca ar fi consilierul liderului PNG, Gigi Becali, dar recunoaste ca i-a facut o vizita impreuna cu sotia, sora si fiul sau.

  Precizarile acestuia apar ca replica la informatia publicata acum doua zile de “Evenimentul zilei”, care anunta ca Vladimir Tismaneanu ar urma sa fie, dupa analistul Dan Pavel, cel de-al doilea consilier al liderului PNG. Interesante sint insa argumentele lui Tismaneanu: “Ideile mele, liberale, sint diferite de cele crestin-democrate ale
  lui Gigi Becali”. Ce-si putea dori mai mult Gigi Becali, care se viseaza reprezentantul crestin-democratiei in Romania? Ei bine, si-a vazut visul partial implinit. Insusi politologul Tismaneanu i-a semnat, generos, patalamaua de crestin-democrat. Vladimir Tismaneanu mai spune ca vizita sa la resedinta “latifundiarului din Pipera” il viza atit pe liderul PNG, cit si pe patronul Stelei: “Scopul vizitei mele era sa stau de vorba (ca si alta data) cu personalitati politice din cele mai diverse parti ale spectrului politic, dar si ca fiul meu sa il intilneasca pe patronul echipei sale favorite, Steaua (care este si echipa mea favorita)”. De unde pina unde a ajuns Gigi Becali o “personalitate politica”, iarasi nu este foarte clar. In cele citeva luni scurse de la lansarea PNG, Gigi Becali s-a remarcat, in plan politic, doar prin declaratii cu un puternic iz mistico-nationalist de tipul “simt patriotismul cum imi curge prin vene”. “Nu s-a pus nici un moment problema sa colaborez cu acest partid, nici sa fiu consilierul politic al liderului PNG… Singurul lucru oferit de domnul Gigi Becali cu aceasta ocazie a fost tricoul Clubului Steaua, pe care l-a primit fiul meu, Adam”, explica Vladimir Tismaneanu relatia sa cu liderul PNG. O data ce l-a numit pe Gigi Becali “personalitate” si l-a botezat “crestin-democrat”, si-a facut din plin datoria. Nici n-ar mai fi nevoie sa-l consilieze…”

  Valerian Stan:

  “Vladimir Tismaneanu l-a caracterizat pe acest impostor caraghios drept o “personalitate politica cu idei crestin-democrate”. Cum poate sa justifice d-na Adamesteanu ca un asemenea portret i-a fost facut lui Becali chiar în revista “22”, fara ca domnia sa sa se distanteze câtusi de putin el? Întrebat de un ziarist daca are afaceri dubioase, Dan Pavel, celalalt girant al lui Becali, a declarat: “Nu are afaceri dubioase, le-am verificat”. Sigur ca înteleg si eu ca serviciile pe care Pavel i le face lui Becali sunt platite -- si înca cu vârf si îndesat, cum însusi Pavel a marturisit. Dar sa explice “iubirea de arginti” pâna si o asemenea imprudenta? M-as mira ca Dan Pavel sa nu stie ca în urma cu mai multe luni Parchetul militar a început anchetarea fostului ministru al Apararii Victor Babiuc în dosarul penal privind înstrainarea unor terenuri ale armatei catre Gigi Becali (un prejudiciu de circa 11 milioane de dolari). Desigur, pâna când lucrurile vor fi clarificate, suntem obligati sa presupunem ca Gigi Becali e nevinovat. Dar daca în final se va dovedi contrariul, cum va explica profesorul Dan Pavel studentilor sai ceea ce a facut în toate aceste luni?

  Asadar, potrivit lui Tismaneanu si Pavel, Gigi Becali este o personalitate politica crestin-democrata ale carei afaceri sunt dincolo de orice dubii. Confuzia pe care cei doi au indus-o în opinia publica, în plin an electoral, este imensa si apta sa produca consecinte pe masura. Înainte cu o saptamâna sau doua sa-i devina mentor lui Becali, Dan Pavel (care la rândul lui îl are ca mentor pe Vladimir Tismaneanu) a facut mare caz de faptul -- foarte neclar, se pare -- ca PNTCD l-ar fi solicitat sa-i fie candidat la Presedintie. Ce confuzie mai mare decât asta ar putea sa imagineze cineva? Apropo, n-as sti sa spun de ce însa a trecut aproape neobservata marturisirea lui Becali -- involuntara, mi s-a parut -- ca în proiectul sau politic a fost foarte tare încurajat de vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc.
  Evenimentul Zilei

  Tismaneanu, comparat cu Adrian Costea

  Gelu Trandafir
  Joi, 15 Aprilie 2004
  Dan Pavel si Vladimir Tismaneanu, criticati dur de politologul britanic Tom Gallagher
  Intr-un text publicat de “Cotidianul”, politologul britanic Tom Gallagher a criticat “apostazia” lui Vladimir Tismaneanu. Acesta e calificat drept “un fel de Adrian Costea specializat in cunostinte academice si informatii, nu in afaceri”. Tom Gallagher, profesor de studii politice la Bradford University, ne-a marturisit ca este “alarmat” de evolutiile lui Vladimir Tismaneanu -- a carui carte de dialog cu Ion Iliescu, “Marele soc”, e considerata de politologul britanic un fel de pace separata cu regimul postcomunist -- si lui Dan Pavel -- “apostolul” domnului Tismaneanu, devenit consilier al lui Gigi Becali.
  “Marele soc” este “o lovitura de propaganda a regimului de la Bucuresti”, sustine Tom Gallagher in “Cotidianul”. Dialogul lui Vladimir Tismaneanu cu presedintele Romaniei “il flateaza pe Ion Iliescu si il trateaza ca pe un om de stat ale carui idei sint demne de consideratie”, adauga profesorul de studii politice. Mai mult, Gallagher risca o comparatie intre influenta controversatului om de afaceri Adrian Costea si presupusele intentii ale lui Vladimir Tismaneanu pe linga Ion Iliescu: “Tismaneanu, ca si Costea, se considera influenti deoarece pot imbunatati imaginea publica a unui patron puternic, dar dispretuit”.
  Aceasta critica deosebit de aspra poate parea nejustificata; la urma urmei, chiar la lansarea “Marelui soc” Vladimir Tismaneanu a marturisit ca nicicind nu s-a considerat un adversar personal al lui Ion Iliescu. Pe cei doi ii mai uneste angajamentul marxist al parintilor. Nu in cele din urma, spre deosebire de multi alti cercetatori, Tismaneanu a avut acces la arhivele PCR in anii ’90, in urma presiunilor sale, dar si prin interventia unui apropiat al lui Iliescu, Ioan Mircea Pascu. De ce, atunci, un ton atit de critic? “Evolutia politica a lui Vladimir Tismaneanu nu m-a preocupat pina cind protejatul sau, Dan Pavel, a anuntat ca a devenit consilierul lui Gigi Becali”, ne-a raspuns Tom Gallagher. “Acum sint alarmat”, continua politologul britanic. “Amindoi par angajati intr-un riscant pariu politic care, daca reuseste, poate exclude sansele instaurarii unui sistem democratic normal pentru multi ani de acum incolo”.
  “Occidentul, pacalit a doua oara”
  In urma cu doua saptamini, la auzul vestii ca Dan Pavel devenise consilierul lui Gigi Becali, politologul britanic cerea apropiatilor lui Pavel sa ia atitudine fata de aceasta “tradare”. Printre cei vizati de acest apel se afla reputatul Vladimir Tismaneanu, profesor la Universitatea din Maryland, pentru care “Dan Pavel a actionat deseori ca un apostol in Romania”. Intre timp, Vladimir Tismaneanu a fost in vizita la Gigi Becali, insotit de familie si “apostol”. A raspuns iritat “Evenimentului zilei”, spunind ca aceasta fusese dorinta fiului sau, suporter al Stelei, si a ridicat agramatismele patronului de echipa si partid la rang de idei politice: “Ideile mele, liberale, sint diferite de cele crestin-democrate ale lui Gigi Becali”. Tot pe atunci a fost lansat “Marele soc”, un dialog intre Vladimir Tismaneanu si Ion Iliescu. Acum, Vladimir Tismaneanu, de la care Tom Gallagher astepta, pe 28 martie, o distantare fata de “apostolul” Dan Pavel, e pus in aceeasi oala cu consilierul lui Gigi Becali. Cei doi ar fi “doar traficanti de influenta, care incearca sa-si exploateze pozitiile proeminente in cadrul media si comunitatii academice”, acuza Tom Gallagher.
  Dan Pavel ar incerca sa faca un atractiv “Caritas politic” din partidul lui Becali: “Daca va reusi, va face sa fie respectabil la nivel national primitivismul politic pe care baronii PSD l-au impus la nivel local, de la Bacau la Gorj”, sustine Tom Gallagher. “Tismaneanu face pace separata cu regimul postcomunist. El critica in continuare, dar, de asemenea, nu se zgirceste cu laudele, iar portretele facute lui Iliescu, Nastase si altora sint de nerecunoscut in comparatie cu cele realizate cu un deceniu in urma”.
  In opinia profesorului britanic, Vladimir Tismaneanu ar transmite intelectualilor un mesaj: “Sa uite trecutul” si sa faca si ei “pace cu regimul”.
  “Inselaciunea e la fel de mare ca aceea din 1968”
  Tom Gallagher mai risca o comparatie: “Ca un om cu un acut simt istoric, profesorul Tismaneanu va intelege daca ii spun ca incearca sa dea timpul inapoi, in august 1968. Atunci multi intelectuali au intrat in PCR pentru ca Ceausescu parea sa fie de partea libertatii. La o saptamina dupa ce Romania condusa de PSD a intrat in NATO, Ion Iliescu pare sa fi ales si el calea libertatii. Dar inselaciunea e la fel de mare ca si cea din 1968. Occidentul e pacalit pentru a doua oara. Vladimir Tismaneanu cunoaste nivelul sufocant al coruptiei, nedreptatii si controlului autoritar de dupa 2000. El le-a trecut cu vederea in ultimele sale declaratii, si tot ce am aflat pina acum imi sugereaza ca in cartea lui a tratat cu manusi aceste teme. Daca nu-i asa, nu voi ezita sa-mi cer scuze”, sustine Tom Gallagher.

  Copyright © 1996-2004 Evenimentul Zilei Online.

 • Dorin Tudoran

  @Piata Universitatii

  Cum ati observat, am eliminat un paragraf din comentariul dvs. Nu e vorba de cenzura, e vorba de o limita a limbajului pe care e necesar sa o respectam cu toti, indiferent de ce credem despre cei carora ne adresam sau personajele cu care polemizam…

 • Piata Universitatii

  @Dorin Tudoran

  Nu ma supar insa gresiti pentru ca derbedeilor trebuie sa le vorbesti pe limba lor altfel se fac ca nu aud.

  Felicitari pentru premiul de la Timisoara si pentru spectacolul acesta http://www.artactmagazine.ro/x-milimetri-din-y-kilometri-un-spectacol-de-gianina-carbunariu,-la-cluj-si-timisoara.v.html

  Cind va intoarceti sa ne povestiti si noua cum a fost intilnirea cu maestrul Foarta. Drum bun, va doresc.

 • Dorin Tudoran

  @Piata Universitatii

  Nu ma supar, dar nu e bine sa aratam ca ei. Caci nu suntem ca ei. Si atunci, la ce ne-ar folosi sa vorbim ca ei? Slava Domnului, nici eu nu sunt din cale afara de tandru, dar e bine sa ne pastram firea.
  Multumesc si daca va fi ceva de povestit, va voi povesti..

 • Chiar mă întrebam de unde e activitatea asta febrilă a celor de la ILD, care postează cu obstinație pe facebook un articol în care “îl fac praf” pe Dorin Tudoran…
  Foarte bine le faceți, pentru că obtuzitatea cu care intoxică necesită o replică, iar nu tăcere. Mai ales că radicalismul lor, amplificat în ultima vreme, e cauzat de frică. Regimul lor se duce de râpă și le strică planurile, de mari ideologi ai dreptei hrăniți de sinecuri de la stat.
  http://www.zigzagonline.ro/opinia-noastr/cum-se-evit-s-ajungi-membru-n-cc-al-utc.html

 • @) Dorin Tudoran

  Drum bun, Dorine! Sper ca zbori direct la Timisoara, pe aici a venit un nou val de zapada -- ninge si la Iasi, unde n-a nins in ultima saptamina, dar ninge tare in Sud! -- si, pe cale de consecinta, de inzapeziri…

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  …Pe cale de consecinta, eu imi fac datoria si plec miercuri de aici. Daca mi se “refuza” intrarea in tara, stau trei zile la Munchen, orasul in care am petrecut aproape un an, una peste alta, si apoi ma intorc la Washington.

 • @) Dorin Tudoran

  Nu spun ca Munchenul nu e un oras placut, dar eu iti tin pumnii sa ajungi cu bine la Timisoara!

 • Dorin Tudoran

  @Demnitatea

  Se tin de fleacuri, fiindca lucrurile serioase ii refuza. Cum Dumneazeu isi inchipuie ca pot juca vreun rol pe piata politica — cand tot ce fac e galagie, insinuare, diseminare de minciuni etc. — nu stiu? Cine le-o fi bagat in cap ca sunt de dreapta, e greu de priceput…

  Pe de alta parte, cand o gramada de fosti FSN-isti, PSD-isti, PD-isti, cadre de nadajde ale stangii — inainte si dupa decembrie 1989 — se pretind de dreapta, de ce n-ar afirma si buimacii acestia ca sunt de… dreapta?

  Sa fii atat de troglodit si sa crezi ca a fi de stanga e de bine si a fi de dreapta e de rau (sau viceversa), sa fii de un maniheism violent, fara sa-ti dai seama ca astfel de dovedesti de extrema-dreapta sau de extream-stanga (ceea ce e altceva decat a fi de dreapta ori de stanga), dar sa visezi ca poti fi luat in seama e ridicol.

  Daca ar investi fie si macar un sfert din energia pe care o consuma pentru a “ma face praf” pe mine intr-un text-platforma din care sa ne dumirim de ce sunt ei mai reprezentativi, mai credibili mai etc. decat dl Claudiu Craciun, poate ca i-am putea lua in serios… Poti fi in dezacord cu dl Claudiu Craciun intr-o chestiune sau alta, dar cand te uiti la asemenea “adversari” ai sai nu e dificil sa hotarasti cine e cu totul de neluat in serios.

  O tot tin, langa, cu Dan Voiculescu, dar nici ei, nici papusarii care-i misca din sfori n-au putut produce vreodata — fiindca nu au de unde — vreun text, vreo declaratie, vreo afirmatie in care-l laud pe Dan Voiculescu. Daca ar face exercitiul de a lua o coala de hartie si ar pune pe doua coloane, fata in fata, servilismul idolilor lor fata de oameni politici si vreo lauda a mea la adresa lui Dan Voiculescu, una dintre coloane ar ramane goala. Usor de imaginat care dintre ele.

  Stiu, a sugera un asemenea exercitiu simplu li se va parea lor si papusarilor ce-i joaca din sforicele “irelevant”…

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Ajung, ajung…

 • @) Dorin Tudoran

  Iata, trebuie sa dau o explicatie unei formule care mi se parea clara, “moluste agresive”. Un prieten mi-a scris un mail in care-mi spune ca formula ar fi oximoronica, deci m-am luat purtat de poetul, cit este!, din mine. Nu, nu e deloc asa -- primul termen se refera la viteza si claritatea gindrii, care e clar moluscoida, pe cind al doilea se refera la stil, la atitudine! Deci, “moluste agresive” nu e oximoron, ci formula cea mai concetrata ce mi se pare aplicabila acestei orientari sau cum naiba sa-i zic?!

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Oximoronica ori nu formula li se potriveste.
  Si-apoi, existenta si discursul acestui grupuscul sunt … oximoronice: de dreapta in pretentii, de o neghiobie ridicola in realitate.

 • @) Dorin Tudoran

  Asa mi se pare si mie… Inca o data, drum bun! Am vorbit cu niste amici din Bucuresti sa tina molustele sub observatie, sa nu-i duca putina lor minte la ideea sa-ti bage zapada sub avion, la aterizare!

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Pai, maitre, matale chiar crezi ca trupetzii asta stiu diferenta intre zapada si alte elemente de… dreapta?
  Multam.

 • Goldmund

  Citind aceasta expresie made by domnul Tudoran, “lilieci ideologizați”, mi-am adus aminte de o intamplare(adevarata!):
  ma aflam in vacanta la Mare, in Romania, anno Domini 1998 sau 1999. Locuiam la o gazda care investise multi bani intr-un mic hotel de lux si cum este si azi(dar mai ales in acei ani)nimeni nu poate(putea) infiripa o afacere fara conexiuni si ‘prietenii’ care altfel ar fi fost ‘prietenii imposibile'(doar si pentru simplu fapt ca multi dintre acei oameni nu sunt vorbitori de limba romana corect articulata) Gazda noastra(o prietena de familie din Germania) e invitata de un astfel de ‘prieten’ la ‘o mare petrecere’ si deoarece nu putea refuza invitatia(…)m-a rugat pe mine daca nu doresc sa o acompaniez. Nu puteam sa las singura pe doamna vorbitoare de limba germana intr-o mare de ‘afaceristi constanteni’ si astfel am avut o experienta de neuitat:
  capitalismul cel mai pur pe malul Marii Negre. O vila pe marginea unui lac din Constanta, 30 de camere, terase unde puteam juca fotbal, cinci/sase garaje si cateva ‘jeepuri’ afara. Un ‘doctor’ se ocupa cu locurile de parcare, un ‘profesor’ m-a servit pana noaptea tarziu cu ce am vrut si cu care m-am intertinut despre istoria recenta a Europei incepand cu Evul Mediu Timpuriu…
  Am dansat(cateva doamne tinere au fost invitate doar pentru a ‘intretine atmosfera de petrecere’, majoritatea ‘profesoare’) si toti serveau din ‘delicatesele culinare’. (mi-am adus aminte de acea decadenta romana care anunta un sfarsit al imperiului glorios, numai ca acum era un inceput…)
  Gazda era un tanar de vreo 30-35 ani care lunduind de-o parte prietena mea din Germania si pe mine, ne-a povestit ca o parte din “Mamaiabeach”(care se intrezarea superb dincolo de lac )ii va apartine in curand…, ca vila lui mai are si o sala de congrese(cu o auditie perfecta si o tehnica pe masura!) si mi-a spus ca a sosit de curand din Germania..De unde? De acolo.Aha! Si ce faceti acolo? Sunt medic stomatolog -- m-am ganmdit de unde banii pentru toate astea? -- si-mi arata un camp de vile, terenurile, Mamaia!(adica eu sunt cazut in cap! -- un tanar dentist sta 5 ani in Germania si-si permite in Constanta o vila-palat, terenuri, masini de lux de cateva milioane $(asta era moneda atunci)Am facut pe naivul( precum speranta tineretului roman la Antene?!)si mi-am zis: am ocazia sa aud direct, ‘live’, ce partide aleg oamenii acestia, de unde au aparut(din saracia Romaniei!)incotro se indreapta…Mare mi-a fost mirarea sa aud ca majoritatea de acolo erau (deja?!) ‘liberali’, cu toate ca mainile lor mai purtau culoarea rosie a carnetului de partid si inca se exprimau intr-o limba de lemn folosita doar la sedintele de partid pe judet si in Marea Adunare Nationala…ca prosti nu erau.
  Un director de firma(probabil dupa o ‘privatizare’ a la FSN)spune grav, cu o mina aproape filozofica:
  “Domnilor, poate maine vin la putere iar fostii nostri prieteni.”…Cine? Care?!
  Cert este ca in urmatorii ani, PNL pierde procente importante…
  Lilieci ideologizati? E putin spus in comparatie cu raul produs de acesti oameni…Multi sunt doar saraci cu duhul, dar unii sunt efectiv un pericol national! Sper sa nu fie prea tarziu, si oricum USL va ‘repara’ situatia vanturilor si antenelor…

 • @) Dorin Tudoran

  Indeobste, nu cred ca pot face difernta, dar stii cum e cu legea numerelor mari -- la cite timpenii emana pe unitatea de timp, daca le vine si un gind corect?!

 • Dorin Tudoran

  @Goldmund

  Dansati, bine, din cate inteleg, desi va mai impiedicati la cate-un fanion.

  PNL pierde procente importante in anii urmatori? Din ce, fiindca in momnetul de fata nu prea are cine-stie-ce-procente?

  Pericolul national il reprezinta trepadusii de la In linie dreapta sau PNL-ul? Sau si unii, si ceilalti? E nevoie de ceva claritate, fiindca zau In linie dreapta si PNL nu-mi par chiar acelasi lucru.

  USL-ul mai intai trebuie sa existe, apoi sa castige alegerile si abia, abia, abia pe urma sa se apuce de “reparat”. Numai ca s-ar putea trezi in situatia noului premier Radu Vasile care, enervat de cate acuzatii de furt se aduceau guvernului sau, a raspuns cam asa “Ce sa mai furam, ca nu a mai ramas nimic de furat?…”

  Totdeauna cand vii la putere, spui ca repari si ca nu mai e nimic de furat; deseori, cand pleci de la putere lasi o paragina in urma, dar pleci cu buzunarele pline de toate cele ce nu mai erau de furat…

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  Daca le vine un gand corect, nu-l pot recunoaste, la cat de sclipitori sunt, maitre! Pai, daca te-au diagnosticat ei pe matale “de stanga”, cam e limpede ce cred ei ca inseamna dreapta.

 • @) Dorin Tudoran

  Mai stii omenos, am vrut sa le dai si o mica sansa… Dar degeaba!

 • Dorin Tudoran

  @Liviu Antonesei

  O linie dreapta avea un motor/dar nu i-a folosit la nimic….

  fiindca stanga i-a bagat un lemn stramb

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  Imi permit sa va spun ca dl Goldmund are cunostinte “vaste” de “liberalism”. Asa cum a avut “gentiletea” de-a le explica pe forumul ziua :-). Dansul este “crestin democrat” dar e toba de liberalism pt ca a avut “rude liberali”. Este absolut drept ca in fata unui asemenea “argument” nu am ramas decat “bouche bée”. E fostul meu “amic” care a venit direct de pe forumul lui avp. Si e binevenit. Doar ca vad ca “marota” pnl-ului il urmareste inca. Aia sunt “singurii vinovati” de toate prostiile facute de actualul presedinte si “fidelul sau” partiduletz.

  De cele mai multe ori “ridicolul” nu ucide. Cata sansa are umanitatea dle.

 • Dorin Tudoran

  @Shadow

  Nu conteaza de la cine si cum iti insusesti cunostintele despre liberalism, conteaza ce ai invatat. Pe urma vine etapa urmatoare…Nu spunea cineva: “Cultura este ce mai stii, dupa ce ai uitat tot ce ai invatat”?

  Sigur ca e binevent, asta nu doar pentru ca e prietenul lui avp, numai ca nu toti prietenii prietenilor nostri devin si prietenii nostri. Unii se lasa greau, altii -- chiar de loc. ‘om vedea -- cum ne-o fi norocul.

 • Shadow

  @Dle Tudoran

  Am citit acum cu “oarecare greutate” imaginea pe care v-au pictat-o cei de la “punctuletul nemiscat” si nu pot decat sa va amintesc ca v-am spus ca deveniti “tinta piept” nr x. Si ca sunt afara oricarui “dubiu” traind doar intr-o “certitudine” nefireasca dar momentan “perfecta”. Si in cazul acestui “articol” al “dragutzului domn” costin nu pot decat sa repet ca e “mare noroc ca ridicolul nu ucide”. Sau mai pe romaneste “Doamne Mare iti e Gradina …”.

 • Dorin Tudoran

  Shadow

  Mananca si ei o paine. Ce gust are paina respectiva, numai ei stiu.

 • Daniel

  Dorin Tudor, de la cine mananca o paine? Cine ii plateste? Cu cat? Aveti informatii in sensul asta sau e doar o banuiala?
  Ma scuzati ca intreb, insa vad atata mizerie in spatiul public incat nu mai cred nimic pana nu vad si dovezi.

 • Dorin Tudoran

  @Daniel
  Dupa mine, a manca o paine nu inseamna — intotdeauna/neaparat — sa te ocupi cu mizerii comandate de cineva care te plateste.

  Pe de alta parte, platitul nu inseamna — intotdeauna/neapart — doar “numerar”.

  In cazul in spetza, nu sunt sigur de ce natura este mancatul painii respective, dar ce se mananca (painea, fireste) arata mizerabil.

  In sfarsit, avetzi dreptate, dovezile sunt singurele “voci limpezi”, numai ca, uneori, anumite coincidente dau de gandit -- atat.

  Cele bune.

WP Admin