≡ Menu

Fotografia de duminică

IMG_0577

How about this one?

 • Gheorghe Campeanu

  Ella Wheeler Wilcox? Sau mai bine…
  “Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt”?

 • Eu insuti

  Avem, cu Dorin Tudoran, teza; cu Ella Campeanu Wilcox posedam antiteza. Asteptam, cu rabdare forumista, sinteza hegeliana. Poate ne-o ofera Dezideriu Dudas, filosoful ion-ianosian Costica Bradatan sau insusi Mon-Ciu, filosoful taoist (Alexandru Monciu-Sudinski pentru initiati).

 • adi

  To protest only privately (and so ‘silently’) against cowardice and sin , but to promote them publicly (by sound or even loudly action) is the most foolish kind of reason. Or the most reasonable foolishness (But also the most commun, and ‘civilised’, I must add).

 • “If you must, you should” (Yogi Berra-rie)

 • adi

  and if you should, you’ll have to consider why …you must
  (Lao Tzu)

 • Napoleon Vasilica Ionescu

  In citate sa ne citam! Astea si like-urile ne scutesc de multe eforturi. Rezolvam pozitionarea noastra corecta fata de mersul lumii in citeva minute dupa ce ajungem pe la casele noastre, iar restul serii putem sa ne uitam la seriale si sa bem bere pina ne ia somnul. Cu aceeasi nealterata stima de sine dintotdeauna.

  Sa-mi linistesc si eu constiinta pe ziua de azi aducindu-mi inca o data aportu’ la bunul mers al lucrurilor pe planeta, ca nu ma doare copypaste-ul.

  “Maybe this world is another planet’s hell.” ― Aldous Huxley
  (Poate ca lumea asta e iadul altei planete.)

  “The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis.” -- Dante Alighieri
  (Cele mai intunecoase locuri in iad sint rezervate celor care isi mentin neutralitatea in timpuri de criza morala.)

  In chestiunea cu protestul prin vociferare din fraza de mai sus a lui Lincoln, experienta arata ca abordarea asta nu prea da rezultate din cauza ursului, care, cum ii e obiceiul, trece, trece, trece, calca totul in picioare. Nici in coate nu-l doare pe el de latraturile cateilor. Mama tuturor solutiilor o da Thomas Jefferson – 3rd President of the United States:

  “A people unwilling to use extreme violent force to preserve or obtain their liberty, deserves the tyrants that rule them.”
  (Un popor care ezita sa foloseasca forta de o violenta extrema pentru a-si apara sau obtine libertatea, isi merita tiranii care il stapinesc.)

 • St.+James

  “It is personalities, not principles, that move the age.” (Oscar Wilde)

  Ma gandisem la ea cu ocazia suitei de articole dedicate situatiei intelectualilor din PMP, dar poate fi “lipita” cam de orice context.

  ***

  You had something to hide
  Should have hidden it, shouldn’t you?
  Now you’re not satisfied
  With what you’re being put through

  It’s just time to pay the price
  For not listening to advice
  And deciding in your youth
  On the policy of truth

  Things could be so different now
  It used to be so civilized
  You will always wonder how
  It could have been if you’d only lied

  It’s too late to change events
  It’s time to face the consequence
  For delivering the proof
  In the policy of truth

  Never again
  Is what you swore
  The time before

  Never again
  Is what you swore
  The time before

  Now you’re standing there tongue tied
  You better learn your lesson well
  Hide what you have to hide
  And tell what you have to tell

  You’ll see your problems multiplied
  If you continually decide
  To faithfully pursue
  The policy of truth

  Never again
  Is what you swore
  The time before

  Never again
  Is what you swore
  The time before

  Never again
  Is what you swore
  The time before

  Never again
  Is what you swore
  The time before

  Never again
  Is what you swore
  The time before

  (Depeche Mode -- Policy of Truth) 🙂 🙂 🙂

 • Dana (Mara)

  Inter Arma Silent Leges (Musae) -- (Cicero)

 • No Name / DP

  Ah, ce artist va pieri odata cu el! :-))

 • nc

  Foarte frumoase citate, dar a venit momentul să punem punctul pe „i” 🙂 :

  „Copilul vrea să devină bărbat, dar oare câţi bărbaţi îşi mai doresc asta?”

  (Pierre Daco -- Les prodigieuses victoires de la psychologie moderne. Citatul suna mai expresiv în franceză, dar franceza mea fiind varză, am reprodus ideea din memorie…)

 • Dezideriu Dudas

  Daca gresim cand tacem in loc sa protestam ( atitudine “adeveritoare”…), devenind astfel lasi….dar in “politica adevarului”, acesta “nu este niciodata ceea ce ai jurat”…, de ce nu ne-am desprinde de mitul lui Stefan Cel Mare ( nu va ganditi la fiul lui “Rasdaq cel Mare si Sfant”…., e din alt film ! ) ?

  Am scris de mai multe ori pe-aici ca atunci cand Romania incepea sa traiasca cu iluzia “ultimului mare cruciat” Stefan Cel Mare, Occidentul incepea sa invete ceea ce pe Napoleon l-a facut mare….: daca vrei sa-ti tii cuvantul, nu ti-l da ! Deci, mai putine juraminte…..si mai multa adeverire, lucru pe care Ignatiu de Loyolla l-a reusit treptat, chiar si dupa moartea sa, secole de-a randul, concentrandu-se pe adevarul vietii concrete si nu pe juraminte….S-au concentrat insa atat de mult, ca nu prea a mai ramas si pentru altii…Se pare insa ca Papa Francisc, primul urmas direct al lui Loyolla ajuns in fruntea Bisericii Catolice, a inteles tensiunea dintre adeverirea continua a Occidentului si concentrarea exclusiv pe juraminte a Orientului…, atat timp cat asta pare ca le-a mai ramas….Daca nu intelegeti ideea de mai sus, spuneti-i unui finantist occidental de bancile islamice. Daca nu la prima, la a doua, cel mult a treia idee, veti afla de la el despre extremismul “juramintelor islamice”…., atat timp cat “adevarul finantelor” s-a tot “distribuit” in Occident de la infiintarea primei Burse de Valori, daca retin bine, la Amsterdan, in sec. 18.

  Cand acel Craioveanu ( Radio Guerilla, via Humanitas…. ) a castigat lupta pentru cel mai mare roman cu Stefan Cel Mare, cred ca s-a intors Noica in groapa…Tot atunci neo-protestantismul si-a facut simtit pentru prima data coltii in Romania ( Richard Wurmbrand locul 2, desi abia auzisem mai toti atunci prima
  data despre el…)…Pentru gustul meu, cel mai mare roman ar fi trebuit sa fie
  de ex. Brancusi ( si este de fapt, prin cei 4 -- 7 milioane de romani, nebugetivori,
  traitori ca “pasarile in zbor “ in strainatate …), atat timp cat al-de Dimitrie Cantemir prea ne-ar fi bagat in gura…ursului, iar al-de Noica….s-a cam incurcat in “rezistentele” mostenitorilor….

  Repet, extinzand, concluzia lui Noica ref. la boala Romaniei. El o asocia Determinatiilor, vizand ahoretia , crezand ca va sensibiliza astfel Securitatea ‘ceea internationalista, eu in 1998 am asociat-o Generalului ( nu Store…, ci aceluia din triada ontologica I – D – G / Individual – Determinatii – General ), vizand acatholia, crezand ca voi sensibiliza “ Securitatea” cea noua, globalista…., iar acum cred ca trebuie sa ne gandim cu seriozitate si la Individual, vizand atodetia, in speranta ca, dupa “Clanul Sicilienilor”, va urma si “Columna”, invers decat la ultimul actor italian, preferat de d-nul Dorin Tudoran….In sfarsit, dupa 25 de ani, poate isi va reveni si Burebista….25 de ani pare sa fi fost pe o pişta falsa…

 • Anne-Marie

  Imi permit si eu o remarca. Parafrazand (cum altfel?) un tip cuminte, care zicea ca ‘a vrea sa ai intotdeauna dreptate este o dovada de vulgaritate’. Ei bine, eu ma opun acestei idei. Daca iadul este un termen impropriu, lumile posibile sunt doar de ordinul teodiceii rasuflate in creierul celor de la NASA, purgatoriul este eliminat din dogmatica catolica (sper ca nu e cacofonie), neutralitatea este doar o impresie subiectiva, si deci fara consecinte, violenta nu mai naste decat reactiunea necesara pentru distrugerea celor care nu o intentioneaza (restul e colateral), tiranii nu mai sunt posibili, caci sunt atat de multi, si inamovibili-independenti-intangibili-functionari cum altfel decat publici!, de ascuns nu mai putem, chiar daca am vrea sa ne ascundem lipsa de chestii-care-oricum-pot-fi0spuse-la-un-wiskey, minciuna este doar o forma de inadecvare cognitiva la realitatea atotcuprinzatoare- d unde reiese ca adevarul este o forma obsesiva dea atasament fata de un moment temporal cumva trait, copilul este dintotdeauna barbat -reciproca fiind perfecta si imbatabila, intrebati orice doamna-, in fine ahoretia este doar o socializare imperfecta in lumea religioasa a profanilor,
  Bref, eu zic anume ca e bine sa ai dreptate. Si toti avem. Dar nu prea avem realitate. Sau unii (ca mine)nu par a fi atat de realisti incat sa si aiba ceva din realitate, undeva in buzunarul de maruntis. Deci e bine, si mai binele -raufiind- e deja absent.Serios.

WP Admin