≡ Menu

FELIX – gândire cu executare. Condamnat de râs comun.

Două sunt declarațiile românești cele mai recente, demne de Guinness Book of World Records. Prima îi aparține dlui Victor Pițurcă și a fost făcută după o altă necalificare a naționalei pe care o conduce: România s-a autodepășit în această campanie, asta e clar.” Cristal clear!

A doua îi aparține dlui Dan Voiculescu: “…şi mă bucur că declaraţiile mele, chiar aşa, «neruşinate», au readus bunul simţ în USL.” Care bucurie și la ei să fie!

Este dreptul exclusiv al dnei Vica Blohina (nicio legătură cu fostul mare fotbalist Oleg Blohin, Balonul de aur al anului 1975) să lămurească lucrurile cu dl Victor Pițurcă, fiindcă dna Blohina a pariat pe o grămadă de bani că scorul confruntării Pițurcă vs Fernando Santos de la București va fi unul de barbut: 4-1. Eu, unul, mă opresc doar câteva clipe la cugetările celuilalt Gură de Aur al zilei.

Ferească Dumnezeu să se pună dl Dan Voiculescu pe gândit, că uite ce iese din efortul acesta: Mă gândesc dacă, fiind ideea lui, nu este o idee bună să o discutăm în USL.”

A cui este ideea și care ar fi ea?

Răspuns: Președintele avansează ideea că anumite persoane, Voiculescu, Ponta, dorim aplicarea articolului 86 din Constituție care spune că președintele poate fi acuzat de înaltă trădare și motive sunt destule.”

Dintre cele “destule”, singurul motiv invocat de acest post-post-modern Gânditor de la Hamangia este cedarea patrimoniului Fundației Gojdu statului ungar. E greu de ghicit ce referate i-au pus pe birou dlui Voiculescu prea cuvioasa istorică Dana Grecu, doctorul în drept internațional Mădălin Voicu, teologul/teleologul Mihai Gâdea și șpagatistul Mircea Badea Van Damme, dar dl Voiculescu își sporește substanțial șansele de a deveni deținut de râs comun.

 

Desen & Copyright 2013 - ION BARBU

Președintele Traian Băsescu poate fi judecat și condamnat ușor pentru înaltă trădare, numai că motivele reale ale unui asemenea demers scapă perspicacității dlui Voiculescu, din motive care-mi scapă. Iată câteva vinovății de necontestat ale Dictatorului:

1946. Prin dictatul lui Traian Băsescu, se naște Dan Voiculescu.

1951. Se naște dictatorul Traian Băsescu.

1964. La presiunile inumane ale dictatorului Traian Băsescu, victima Dan Voiculescu se trezește student la Comerț Exterior.

1969-1990. La ordinele dictatorului Traian Băsescu, victima Dan Voiculescu servește patria cum știe el mai bine. Sigur, se servește și pe el însuși: el crescent într-o zi, cât cresc unele economii naționale într-un cincinal.

Copyright2013©renasterea.ro

1990. La amenințările cu moartea ale autocratului Traian Băsescu, democratul Dan Voiculescu se aruncă pe fereastră și cade într-o basculantă plină ochi cu lire sterline. Noroc cu avocatul Sergiu Andon care-l confundă, îl salvează și-l giugiulește amical: “Fir’ai al dracului, Majestate!” Atunci și-a comandat profesorul Voiculescu peretele-portret care atârnă de o macara gânditoare în biroul său de lucru.

2004. Criminalul Traian Băsescu pune pistolul la tâmpla gânditorului democrat Dan Voiculescu și urlă: “Domnule profesor, vă rog eu frumos, intrați la guvernare. În numele intereselor țării, sunt acceptate și soluții imorale.”

Speriat de moarte, profesorul Dan Voiculescu bâiguie: “Intru, cum dracu’ să nu intru, domnule Președinte, că, orișicâtuși de puțin, e mai puțin periculos la guvernare, decât la alte articole de lege, nu?” “Da.”

2006. Profitând că dictatorul Băsescu pierde vremea citind ”Levantul”, profesorul Dan Voiculescu – rezistentul prin cultura financiară a multor popoare – mută Cipru’ în America de Sud și publică “Un veac de singurătate”, primul său volum de memorii. Apoi, intră în opoziție fățișă față de dictatură. Spre a contracara alte lecturi periculoase ale Dictatorului, profesorul Voiculescu citește – zi-și-noapte, neîncetat –  la romanul polițist “Condamnarea Comunismului”.

Tot 2006. Dictatorul nemernic Traian Băsescu strecoară în dosarul de Securitate al lui Dan Voiculescu o copie nerevizuită a romanului “Felix și Otilia”. Econom din fire, dl Dan Voiculescu păstrează doar Otilia, în vreme ce pe Felix îl lasă în grija orfelinatului CNSAS. De unde, spre surpriza națiunii, Felix evadează ziua în amiaza mare. And the rest, as they say, is history.

2008. Victima Dan Voiculescu pune de o gherilă pro-Geoană și anti-Băsescu. Efectele secundare ale acestei medicamentații naturiste nu întârzie să apară. Tanti ANI își recalibrează colimatorul în care-i luase înainte cu doar un an pe profesorul “Tati”–Dan Voiculescu și pe managerul media “Îhî”- Camelia Voiculescu.

2010. Profesorul Dan Voiculescu aruncă un cârlig-filozofic: “Îmi doresc o alianță în trei, PSD, PNL, PC, pe termen lung, 5-10 ani, care să acopere mai multe cicluri electorale.“ Peste doar un an, fecioarele proto-politice Crin Antonescu și Victor Ponta atârnă fericite în cârlig, cu obrăjorii îmbujorați de perspectiva aiuritoare a primului ciclu. Electoral.

Copyright2013©romania libera.ro

2010-2013. Pentru victima Dan Voiculescu sunt ani de luptă pe viață (dar cu suspendare), pentru a evita doar 15 ani (dar cu executare). Speriată de încleștarea titanică, Justiția Dictatotului evită să se prezintă la mai multe întâlniri frontale cu profesorul Voiculescu. Până într-o zi, când se prezintă – bine vitaminizată și oarbă cum îi cere faima.

2014-sfârșitul lumii (pronostic). Un grup de extratereștri îl kidnappează pe profesorul Dan Voiculescu și îl urcă la bordul unei nave. Victima crede că visează, că are un coșmar și încearcă să se trezească. Reușește. Face ochii roată și izbucnește în plâns: comandantul navei spațiale seamănă leit cu teroristul Traian Băsescu.

“Pe cale de consecință”, afirmă dl Sergiu Andon, avocatul din oficină al victimei, luând cuvântul la sesiunea extraordinară ONU din 1 aprilie anii curenți, “profesorul Dan Voiculescu, una victima inocente de la Justitia Băsesciana, a cerut să fie eutanasiat”.

Potrivit avocatului apărării, dictatorul Traian Băsescu a aprobat cererea victimei, dar a adaugat cu cinism, pe colțul din dreapta, sus, al rezoluției: “cu executare”. De atunci, profesorul Dan Voiculescu este în aer, unde călătorește în spațiu și în timp. Practic, nu există nicio șansă ca “Biruința”, nava amfibie a piratului Băsescu, să mai revină pe pământ, cel puțin în acest secol.

Morala: Înainte de executarea propriei dorințe, profesorul Dan Voiculescu a mai avut timp doar să reinstaureze bunul-simț în USL, inițiativă care a condus la dezintegrarea instantanee a Uniunii Social Liberale.

Privind de-acolo, de sus, nemuritor și intact, profesorul Dan Voiculescu transmite bibanilor prinși în cârligul său geostrategic: ”Eu v-am adunat, eu v-am risipit. Pa și pusi!”


 

 • Şerban Foarţă

  Cică nişte mingicari
  Duceau lipsă de iţari
  Şi-au rugat pe Nea Piţurcă
  Lecţii să le dea, de ţurcă…

 • Nicolae Prelipceanu

  Am râs de m-am stricat. Să tot faci haz de necaz! Că altceva ce să faci?

 • @ Nicolae Prelipceanu

  Sa facem bine ca de trait bine, am cam vazut cum e!

 • gen. i.tores praporgescu wanker-sascut, sitoat, momental, nici pe scut, nici sub scut

  dom’ tudorane,

  v’atzi demascat!

  tocmai acuma, cind, sa basisti si sa insisti, inseamna ca pactizezi cu diversi albazapadoi din ce in ce mai tristi?

  mie tocma’ imi trecuse…

  fuse, fuse si se duse!

  io i’as condamna pe totzi la ras (nu “tuns si frezat”!). cu punkt!

 • @ gen. i.tores praporgescu wanker-sascut, sitoat, momental, nici pe scut, nici sub scut

  Pai, pactizez-pactizez, ca pe mine nu ma apara nci pe scutul, nici sub scutul de la Deveselu

 • Vai, domnule Tudoran, le-ati dat o lovitura de moarte cartitorilor dumneavoastra de pe Voxpublica. Cum asa? Nici cu Iehova, nici cu Buddna-Sakya-Muni? Si, fiindcă în nimic nu credeti, ei o sa va lase-n pace, sa faceti cum vi se pare, ei facand precum le place? (Mira-m-as, zau asa.)

  De fapt, le-ati tras o scatoalca tuturor celor care spun ca o apartenenta colea, fie ea si la un netrebnic e, in Romania, mai buna decat nicio apartenenta, fiindca fara o apartenenta, carevasazica, te mananca si cainii unora, si cainiii celorlalti. In plus, din punctul unora de vedere, netrebnicul lor e mult mai mai vrednic decat netrebnicul celolrlati, asa ca nu-i totuna caruia dintre netrebnici ii apartii. Desi d-vsoastra va sunt, toti, deopotriva, pentru ei, ehehe, nu atat genul proxim conteaza, cat diferenta specifica. Or, diferenta, daca nu se vede, se simte! Se simte mai ales in fes. Fesu’ pe care-l poarta interesu’. Ca de entuziasmul naiv cred ca s-a vindecat azi si cel mai infocat basist de ieri.

 • Sorry: Buddha (in grafia eminesciana), nu “Buddna”, si cainii, nu “cainiii”, desigur.

 • @ No Name/DP

  Asta-i situatia. Da, Fesu’ face regula jocului.
  Cat despre supararile unora si altora, noroc ca nu am nevoie nici de unii, nici de ceilalti.

 • Wiens Galgenlied

  @Leaderului care canta lieduri in Prater
  Ca sa-i treaca de urit,//Marine. Marine,//Feliks ti-a pus lat la git,//Marine, Marine,//Si-a chemat pe Rapaport,//Marine, Marine,//Sa te castreze de cont,//Marine, Marine,//Nestiind c-Aristbasel,//Marine, Marine,//Sef pe nave fost si el//, Marine, Marine,//Nemaimincand ostropel,//Marine, Marine,//Gura nu-i pute defel,//Marine, Marine…
  (In amintirea Magistrului Mihai Ursachi din Ticau, traducator, in junete, al unora dintre CANTECELE DE SPINZURATOARE atribuite editorial lui Christan Morgenstern)

 • @ No Name/DP

  Excelent textul dnei Mungiu. Il citisem de ieri.

 • Dezideriu Dudas

  @ Dorin Tudoran
  @ Serban Foarta ( pentru prima parte, cea sportiva… )

  Am strigat de cateva ori la meci, “Bagati-o pe Vica lui Piti…”…Ai dracu’ n-au vrut ! De jdemii de ori am strigat DEMISIA …, dar cel mai mult mi-a placut aia cu ..UE – FRF…! Strigam tare la partea cu FRF, dar la partea cu ..UE, rusinat, eram “american”( era si o fata in grupul nostru )…

  Mi-a placut “ licuriciul” Ioan Becali ( intr-o disputa televizata istorica, Ioan Becali era “licuriciul” din “clanul licuricilor” iar Nea Mitica, “vrabiuta”, din “clanul vrabiutelor”…) cand l-a avertizat pe Mutu care a avut curajul sa dea din “aripioare” si, mai mult, era si luminat ca un “licurici”…Deci, iesea din “norme”…I.Becali i-a zis lui Mutu cand l-a criticat pe “fostul al lui Vica” ca acesta va raspunde cu masura dubla. Si a facut-o ! I-a zis lui Mutu ca nevasta-sa e o epava ! I-a mai zis si de mama si de tata…Romania mereu surprinzatoare ? Ei, as…

  Era sa se-ntample o data o “nenorocire” intre clanuri…Desi venea de(pe) la “vrabiute”, se-apuca odata Cozmin Gusa sa atace status-quo-ul din fotbal…. si Mircea Sandu se simte amenintat si reactioneaza intr-o forma de genul : Ba politicienilor, vedeti-va de treaba voastra, ca poate ma suparati si intru in politica ! Cozmin s-a retras cuminte odata cu lantu-i din dotare….Daca -si urma talentul si Cozmin nu era asa “cuminte” ( nu atunci, asa, in general”…), va dati seama cati “nasi” aveam in politica ? Asa, avem numai “fini”…, dar “crestinarea” vine de la primii…., iar “Dumnezeul” lor nu prea seamana cu cel al oamenilor…. DE CE ? Nu risc sa mai scriu ceva la acest subiect, deoarece, vorba d-lui Gheorge Campeanu, sigur o sa plagiez pe cineva si nu ma refer doar la “transoceanicul critic”…Daca il asemuim pe presedintele Traian Basescu cu Piti, ii gasim si lui cateva “Vica a lui Piti”, chiar in ale moralei si eticii care, si inainte si dupa “Piti”, au epuizat toate “pozitiile” slavirii sau dupa caz ale condamnarii in materie de Dreptate si Adevar… Sa dea Domnu’ ( al oamenilor si nu “al lor”…) si sa ma insel si “Vica” sa fi fost doar o fata simpla de la tara …

  Felix ? Licuriciul cel mai vrabioi si vrabiuta cea mai licurici….Sau, parafrazandu-mi prietenul de la…mare departare, nu e nici sub scut, nici pe scut…el este chiar scutul…De fapt, racheta…E adevarat ca Antonescu vrea sa-I ceara demiterea lui Traian Basescu ? Daca nu va demisiona, il va suspenda ? Acum intelegeti diferenta dintre scut si racheta ( sau invers, depinde de unde privesti ) in context ?

 • Vica Mindra-Blohinov

  E clar ca Matrozul Suspendabil ii tine pe doi (Il Dottore si Giglio von Kakarau)de suspensori, pe unul cu stinga, ca-si zice de stinga, pe celalalt cu dreapta, ca se pretinde de dreapta, dar pe Feliks, LE TROISIEME LARRON, in ce-l prinde? In fal de buna seama, dupa o sugestie venita dintr-un bamc(omat) cu Bula, capabil, acesta, sa care spre piata, folosindu-si scula din dotare, nu mai stiu cate lubenite, basca pe harbuzarul insusi, samarizat cu trei pepeni…

 • Dezideriu Dudas

  Ref. la Dan Voiculescu ( in continuarea comentariului 12, tinand cont si de necesitatile lui “Vica…” ) :
  “ Cum facem sa-i luam durerea dar sa-i lasam umflatura ? “

  Banc :
  “ Un barbat este muscat de o albina, fix…acolo ! Dupa un timp, innebunit de durere, cu “ locul” umflat, isi ia nevasta si se duce la doctor. Dupa ce doctorul afla ce s-a intamplat si consecintele…, nevasta omului intervine intempestiv : D-le doctor, cum facem sa-i luam durerea dar sa-i lasam umflatura ? “

  Asa si noi…cu presedintele fondator al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania “muscat” de “albina interesului public”….Situatia este insa mai complexa aici deoarece se pare ca “Antenele” au cam confiscat toate “umflaturile”…Cu “durerile” stam insa bine ! De plans, plang toti !

 • Şerban Foarţă

  O întrebare inocentă: dl Traian Băsescu ar fi fost, oare, de acord cu Reforma agrară din 1921 (iniţiată de Partidul liberal şi promulgată de Măria-Sa Regele Ferdinand al României) ?

 • @Șerban Foarță

  Un răspuns timid: Nu’ș ce să zic, dar în în același an, 1921, multă lume, de dreapta azi, era ocupată cu înființarea PCR.

 • Şerban Foarţă

  Într-adevăr, văzut-am şi eu indivizi care, în urmă cu nouăzeci şi doi de ani, erau ocupaţi cu înfiinţarea PCR, iar astăzi sunt de dreapta!

 • Şerban Foarţă

  Acum, ca să vorbim serios, dragă Dorin, cam câtă era lumea asta multă, care,-n 1921, se ocupa cu înfiinţarea, ş.a.m.d. ?

 • @Serban Foarta
  Vreo 25-30, dar numai muc & sfarc.

WP Admin