≡ Menu

Eu, elvețianul, și celulita penală…

Desen & © - DION

Desen & © – DION

 

Nu doresc să mă amestec în războiul româno-român. Acuzațiile de tip “Ponta și Ghiță sunt oamenii Moscovei”, “Kovesi si Coldea sunt spioni americani” mă lasă elvețian; adică rece. Cei menționați (și atâția alții) sunt cum sunt, pentru că așa sunt ei. Nu ajută la nimic să ni-i imaginăm cum ne convine nouă.

Înțeleg că există mărturisiri sincere și turnare torențială de cenușă pe cap în legătură cu “subestimarea” președintelui Klaus Iohannis, ba chiar și apeluri pentru a clădi în jurul acestuia din urmă un scut din piepturile noastre civic-facebooksiste. Bănuiesc că mărturisitele subestimări au fost cauzate de supraestimarea cronicizată a președintelui Traian Băsescu, acel “Henric al V-lea”, aka “un președinte pentru alte coordonate istorice.”

Cum coordonatele istorice au rămas aceleași, nu zic să nu facem un scut în jurul președintelui Iohannis, dar ar fi recomandabil să nu-l facem exact cum a fost făcut în jurul președintelui Băsescu, altfel ne vom trezi cu o nouă majoritate etnico-politică formată din descendenți direcți și dezinteresați din Henric al V-lea. Enough is enough!

În sfârșit, Secretarul adjunct al PSD, dl Codrin Ștefănescu, pare a fi pregătit să aducă pesediști cu autobuzele la o demonstrație pașnică. I-aș propune să-i aducă nu cu autobuzele, ci cu celulele, fiindcă avem de-a face cu o formațiune care suferă crunt de celulită penală. Nu că alții ar fi mai sănătoși, dar cazul în speță e gigantic, întrucât are cea mai întinsă și rezistentă infrastructură “în teritoriu”.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • radu calin cristea

  Cum ar veni -- celularii…
  Bine scris, mișto gîndit.

 • Filip E.T.

  Sensibilitatea, ca organ nedectabil de psihologii de stat, este un atu damnabil. Duritatea este esenta inavuabila a sensibilitatii.
  Simplu este insa sa ne gandim la variante utile comunitatii infiintate prin orice asemenea cuvant, si sa-i bagam in celule Zen pe milionarii fara acte, dar si fara identitte certa. Caci multipla, ordonata.
  Ce pot face mai bine organele? Sa devina sensibile fata de alte frecvente, altfel pot pierde pensia, banii de sport prescris stiintific si cei de echipament tip, gri-onctuos. Scarbos.
  Dl Dragnea greseste ca se expune ca singur cap. Invitatie la dragalasenii, eu i-as propune sa mai aduca alaturi 2-3 capete de acelasi tip. Nu poate, cainii fara mila si fara stapan, afara de violenta pura, vor uita ca au fost si sunt si azi prea bine hraniti de el.
  Sa fim sensibili obiectiv, nu subiectiv, asta este este marea si indepasabila invatatura a marxismului. Te face sa te gandesti la Bediaev, sau la ceva de nenumit. Pentru ca nu are nume, dar are istorie.

 • Filip E.T.

  Daca asta poate insemna ceva, si anume nu ura, conentitatile dlui Johannis nu il apreciaza pentru ce face, zilnic sau nu.Stie asta.
  Nici macar critic, ceea ce pentru noi, pamantenii, este esential.
  Dar se asteapta.

 • Filip E.T.

  Romania are aliati, care nu sunt cunoscuti decat de unii.
  Nu va puneti cu ei/

 • Dezideriu Dudas

  Când in toata România « Căluşarii » par « a fi la putere », unii ca sa nu-i scape pe altii care oricum par ca n-au cum scapa, dar joaca cu totii, c-asa-i hora pe la noi…, propun ca cei de pe a 3-a cale, unii-altii, sa incetam a mai « face ciocu mic » si sa jucam «Fetele de la Căpâlna». Nu vrem la putere dar să jucăm si noi…O viata are uomu’…Măcar la fete poate ne-ncadrăm….E drept, multi nu mai sunt frumosi/frumoase ca niste cadre….Da’ in « spir(i)t » sau « sp(i)rit), dupa preferinte, putem fi evaluati ca « tineri si frumosi »….
  Odata stiam ca familia e celula de baza a societatii. N-are cum sa fie invers. Acum celula de baza pare a fi “căluşarul »….

  PS « Căpâlna de Jos …este un sat în comuna Jidvei din județul Alba, Transilvania, România. Satele vecine sunt: la sud Jidvei ( n.m. – e bun-!-, sa nu exageram insa… ), la est Sântămărie ( n.m. – e buna, speram ca viforul va fi mai mic… ), la nord-est Veseuș ( n.m. – cea mai buna, dar avem pregatit un De-Veseus daca ne intineaza idealurile… ), la vest Sânmiclăuș ( n.m.- bun si asta, ca trebuia si ei sa fie pe-undeva…). La recensământul din anul 1930 au fost înregistrați 805 locuitori, dintre care 801 români, 3 țigani și 1 german. Sub aspect confesional populația era alcătuită din 802 greco-catolici, 2 ortodocși și 1 evanghelic (luteran ) » -- ( sursa, Instructorul de dans Wiki )

 • Pingback: „Statul de drepți” e mare, lăbărțat și cu bube-n cap! | @ntonesei's blog()

 • Vasile Gogea

  …da, greu de descifrat semnele heraldice de pe acest „scut”…

 • DG Ontelus

  L’a(r)gent provocateur confirme que Madame Tussaud et Clara Haskil sont deux êtres de souche suisse, pas de tout simples cellules dans l’organisme humain éternel, mais des véritables tissus.

 • Alin R.

  Invocata prea adesea, greaua mostenire sfarseste prin a fi total desconsiderata.Asa cum banii, dar si ceasurile bune nu exista formal fara o semnatura-tip, tot asa lipsirea de autoritate si indiferentierea oficial- neoficial nu ne poate duce decat la faliment, deloc etic. Nimeni nu ia decizii, toti lucreaza pe de)laturi, acoperitii sunt oameni pe care ii protejezi sa nu ti-i ia altii la izolare, nu cavaleri ai apocalipsei informative, dusmanii nu ne dau pace, au ajuns pana si in Monitorul Oficial, oamenii noastri fac ce fac si depasesc toata tehnica lumii la prostie gras platita la negru, ehe…Macar bancile sa functioneze pe lei, ca sa primeasca doamnele domnilor salaru pe card.Deh, greaua mostenire.
  Grea mostenire a pauperilor cu grade, sa rastorni sensul lucrurilor clamate public cu pipota la cozoroc, dar si mai grea sa nu intelegi ca dezinformarea migaloasa este angajanta total, existential. Neutralitate mai abstracta ca a elvetienilor nu exista, afara poate de societatile fara stat. Dar aici ii putem depasi, si pe unii, si pe altii, cat ni se va permite,ca trompetele fara mustiuc (dar cu gat cat nu face)nu au istorie, si nici sens fara noi.
  Sa-i lovim deci cu indiferenta noastra, mult mai sigura decat taxele si restul .Oricum nu mai dureaza mult.

 • DG Ontelus

  r2// din bruxelles la alcatraz/ diferă de resturile consistente de rușine și vinovăție/ kașpirovski e mezin/ curățată de iluzii o luciditate care diminuează câmpul de manifestare/ iată de ce recomandăm vigilență maximă și denunțare imediată/ respectiv a sufletului care însoțește înțelept trupul/ reiterarea exasperantă a unor acte și cuvinte/ Marillion – Garden Party (1983)/ iată-ne astăzi într-o postmodernitate care continuă de fapt/ prin tabloidizare acest cancer al spațiului public/ și nu mai înțeleg nimic/ altminteri vai ce putere avem noi vai ce avere avem noi vai ce bine suntem noi

 • DG Ontelus

  nuvelă// vasilescu speră/ georgescu nu mai speră/ viață aspră austeră

WP Admin