≡ Menu

Elena Udrea și realismul magic

18-e1275182425275

Dintre prozatorii noului tsunami politic românesc, un val înăltuț stârnește sud-americanca Elena Udrea.

Vacanța paradisiacă din Maldive se dovedește o pistă falsă. De fapt, naratoarea și-a petrecut revelionul la mare adâncime, pe fundul triunghiului Bermudelor.

A revenit la suprafață cu bateriile încărcate, călimara plină de cerneală și un nou nume de cod în rolodexul generalului SRI Florian Coldea –  “Sepia”.

Mitologiile ultimului deceniu au inoculat în mentalul colectiv imaginea unei Elena Udrea – protejata lui Traian Băsescu.

Realismul magic din confesiunile post-DNA ale Elenei Udrea produce o schimbare majoră de paradigmă: Traian Băsescu – protejatul Elenei Udrea.

Dacă narațiunile Elenei Udrea vor rezista examenului criticii literar-judiciare, există șanse să-l auzim pe imnologul Vladimir Tismăneanu oftând: ”Traiane, nici nu știi ce mic începi să fii!”

Avem de-a face cu eliminarea sistemului din Elena Udrea sau cu Elena Udrea eliminată din sistem? Ale cui sunt metastazele? Ale sistemului sau ale narațiunii? Totuna.

Să-i mulțumim lui Dumnezeu că Elena Udrea n-a ajuns președinte!

Acum ar fi continuat să bea cafele — cu Sebastian Ghiță, la SOFA, și cu Victor Ponta, pe sofa — iar România ar fi pierdut cel mai important autor postdecembrist de investigație.

Cine crede că glumesc, se înșală.

P.S. Lecturi suplimentare: AICI.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Liviu Antonesei

  Excelent! Acum, se pune in pagina mea de FB!

 • Donkeypapuas

  Aşa un pamflet nu se lasă nepedepsit. Se condamnă la share-uire!

 • Mihai Rogobete

  Cum au mai rămas prea locuri prin puşcării, ar fi rezonabilă încătuşarea celor cinstiţi.

 • hex

  Amurgul zmeilor sau Nutzica, file de poveste.
  Dupa cum merg treburile politice la inceput de epoca iohanesiana, pentru eroina noastra capatul de statie e aproape vizibil: fie invitata de onoare la Atelierele de creatie Mislea sau Dumbraveni pentru a semna un nou contract, fie la Salonul literar de la Targsor, unde este asteptata cu nerabdare prezentarea cartii sale de interviuri “Din pridvor la Cotroceni”…

 • In cazul acesta, preacuvioasa EU scapa.

 • Peter Manu

  Ms. Udrea is the gold standard for the category.

 • Dezideriu Dudas

  In paralel cu finalizarea diseminarii articolului ” Inapoi la banalitate” a d-lui GM Tamas de pe CriticAtac, am citit si articolul dvs. din 2010, recomandat la “lecturi suplimentare”. Mie mi se pare ca SIE a stat si sta chiar mai prost decat SRI. Nu la bani si la desteptaciune. Aici cred ca sunt primii pe ramuri….
  Dom’Gaszi explica ca ” intreaga idee a lui 1989 a fost gresita din punct de vedere teoretic”. Si nu face economie in argumentatia sa exhaustiva la nivelul unui articol. Desi de pe pozitii de Stanga, cred ca Dreapta ar avea multe de invatat din “strapungerile” sale…Voi reveni pe subiect.
  Plecand de la ideea de mai sus a lui Dom’Gaszi, atat timp cat cel putin pana in anul 2008 Occidentul “a duduit”, ca “macarelele” de pe vremuri…, consider ca SIE e mai vinovata decat SRI ca nu a reusit sa convinga societatea romaneasca de iesirea noastra din orice logica a evolutiei….in context global. Nici dupa 2008 nu au facut nimic important…Abia la finala Ponta-Iohannis s-au remarcat prin “sprijinul” dat lui Ponta pentru diaspora de catre fostul lor sef, nea’Teo ( un fel de mos Teaca al inteligentei romanesti de la sindrofii…).

  Stim ca nu glumiti la sfarsit, va rugam insa sa ne ajutati sa nu ramanem noi, glumeti pe viata, sau “pe veci”, ultima formula galactica (?).., pentru ca nu doar legaturile societatii romanesti cu fosta Securitate au ingenuncheat Romania ( intuitiv, mai puternice la SRI decat la SIE ). Mai mult, partial, dupa 2012 parca au contribuit si ei la un proiect de evadare…Nu pot insa sa-si limiteze cursele si aici poate ar trebui SIE mai mult decat SRI sa se implice. Care sunt modelele occidentale, galactice…, din partea celor care nu ne scot din corupti si necivilizati, si care ar putea rezolva problemele societatii romanesti, exceptand SALVAREA NATIONALA prin DNA-ul ? DNA-ul poate da lapte, branza, carne, oua…. si-altea alea ? Daca da, putem si desfiinta SRI-ul, ca de SIE avem nevoie sa aranjeze vizitele de lucru a diplomatilor straini ( dimineata, in cursul zilei… ), sindrofiile ( seara…)…, cand vin sa ne controleze la coruptie, batiste si la unghii.

 • Mihai Rogobete

  La noi,. autodenunţurile fac ravagii:

  “Pe agenda de lucru a Rusiei la World Economic Forum a
  fost trecut si indemnul adresat presedintelui SUA, Barack Obama, ca a
  venit timpul pentru ca omenirea sa afle adevarul despre existenta
  extraterestrilor. In aceasta initiativa a Rusiei lui Vladimir Putin se
  precizeaza ca, daca SUA nu vor lua in considerare acest anunt, atunci
  Kremlinul isi va asuma unilateral aceasta sarcina si va face acest lucru
  fara niciun fel de sovaire.”

 • Sa mori de ras…
  Ce mari destainuiri ar putea face rusii pe aceasta tema si, mai ales, cine i-a impiedicat sa le faca pana acum? Probabil, extraterestrul Putin…

 • sursoi

  Dosarul de urmarie info al lui Cioran, publicat la Humanitas, confirma ca SIE a adunat note informative despre filosof pina in vara lui 1990.

 • stindardul

  I se va ierta mult pentru ca, vorba Sfintei Scriituri, a iubit mult.

 • Tg.Jiu-Jitsu

  O dati cu poponeata pe gheata la FB-ICE?

 • Tudor Postelnicu

  Daca eu am fost un dobitoc, atunci Coldea ce e?

  “Florian Coldea este originar din comuna Tȃrnova judeţul Arad, a absolvit
  un liceu industrial din municipiul Arad şi a studiat un an si jumătate
  la Institutul Politehnic din Timişoara, unde studia şi Gheorghe Falcă. A
  renunţat la Institutul Politehnic după ce a căzut mai multe examene şi a
  urmat Facultatea de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de
  Informaţii, pe care a absolvit-o în anul 1996, dar nu a obţinut note de
  trecere la examenul de licenţa, pe care l-a trecut doar anul următor,
  rămȃnȃnd aşadar repetent. Din caracterizările făcute de foşti colegi de
  academie reiese că era o persoană arogantă, introvertită, interesată mai
  mult de imaginea şi poziţia sa, fără prea multe relaţii de prietenie,
  tipul „carieristului”. Devotamentul față de președintele Băsescu și
  lipsa de scrupule în acțiunile sale i-au conturat un portret de
  funcționar slugarnic, de tipul securistului habotnic din perioada
  bolșevică, capabil de orice abuz pentru a executa ordinele stăpânului
  care l-a promovat în funcție și grad, fiindu-i devotat orbește acestuia (
  ca, exemplu generalul Pantiușa Bodnarenko, numit de la Moscova primul
  șef al Securității comuniste din România). Deși îi place să facă pe
  misteriosul și este plin de morgă, Coldea este în realitate un individ
  lipsit de orizont intelectual (vezi eșecurile la examenele din facultate
  și din academie) și de capacitate de comunicare, precum și de
  discernământ și de spirit critic, fiind considerat capabil de orice de
  către ofițeri din SRI care l-au cunoscut mai bine : “ Este capabil să
  îngroape orice și pe oricine”.”

  p.s. Cum dracu, dom’le, de ajung numai imbecili in fruntea serviciilor romanesti de spionaj?
  Si be), daca gheneralii sint asa, pulimea de sub ei cum dreaq o fi???

  p.p.s. Uitindu-ma la dezolantul peisaj neofanariot din Valahia mi-am amintit de Reagan si de ziua (Aug. 5, 1981) in care a concediat 11.000 de controlori ai traficului aerian aflati in greva ilegala. (Se zice ca unii dintre vitejii astia inca isi mai cauta de lucru…) Era la doar citeva luni dupa prima lui alegere la Casa Alba si nu doar rusii si alti inamici externi il testau ca sa-i vada reactiile, ci si dusmanii de acasa, dintre care sindicatele au fost cele mai fudule.

  Istoria mai spune ca, dupa figura asta care le-a produs frisoane si transpiratii reci nu doar sindicalistilor americani si analistilor de la Kremlin, ci chiar si celor mai apropiati colaboratori, testele au incetat si nu l-a mai pus nimeni la incercare pe Reagan.

 • Tudor Postelnicu

  Nici altii nu stau mai grozav.

  Il stiti pe Gen. Keith Alexander, fostul mare mahar al NSA. Omul si-a amenajat biroul (war room) asa incit sa semene cu puntea navei Enterprise din Star Trek. Incaperea era parte a ceea ce a fost botezat “Information Dominance Center”.(!)

  “Pe cind conducea Army’s Intelligence and Security Command, Alexander si-a adus multi dintre viitorii aliati la Fort Belvoir pentru un tur al bazei sale de operatii, un stabiliment numit Information Dominance Center. Centrul a fost proiectat de un designer de mobilier de la Hollywood astfel incit sa fie o replica a puntii navei interstelare Enterprise din Star Trek, inclusiv cu panouri cromate, calculatoare, un monitor TV urias pe peretele din fata si usi care faceau ‘whoosh’ cind se deschideau sau se inchideau culisind. Congresmeni si alti oficiali importanti se asezau intr-un fotoliu de piele (‘captain’s chair’) in centrul camerei si priveau cum Alexander, un iubitor al filmelor de science-fiction, le arata uneltele lui de acces la date pe marele ecran.”

  “Fiecare a dorit sa stea pe acel scaun cel putin o data pentru a se simti ca Jean-Luc Picard (to pretend he was Jean-Luc Picard -- in textul original)” a spus un ofiter pensionat care se ocupa de vizitele VIP-urilor.

  Acesti nebuni care ne conduc…

 • InimaRea

  NC Munteanu pune la-ndoială afirmațiile lui Valer Marian, despre Coldea (textul prezentat și de dv). Adevărul e că arată cam a roman fabulistic, nu a biografie ireproșabil cercetată. De pildă, episodul avansării nevesti-si, la gradul de lt.col, prezentată ca ilegalitate. E o prostie oricum ai lua-o: nu Coldea o avansa pe nevastă-sa, iar grade în concediu fiind au primit dintotdeauna ofițerii de tot felul, căci li se-mplinise termenul să fie avansați.

 • InimaRea

  Dacă erau nebuni, pierdeau Războiul rece, n-ajungeau SUA singura superputere monidală. Homo ludens e specie de succes, nu nebună. Periculoasă pentru omenire e specia dobitoc solemn, foarte bine reprezentată la noi de Un Prostănac.

 • InimaRea

  Dar să vedem unde-ajungem dacă o luăm în serios pe Udrea. Dacă-i privim evoluția și cariera fără mînie -- că la ce ne-am mai mînia acum? Și fără părtinire, if you please!
  Prima sa apariție publică s-a produs în primul mandat de primar general al lui Băsescu, unde apărea ca protejata lui DragăStolo. La acea vreme, era deja măritată cu Cocoș.
  Dar de ce-ar fi luat-o Cocoș de nevastă pe una despre care se spunea că și-a cîștigat profesionist dreptul de a intra pe centura politică? După mine, pentru că este un vizionar acest Cocoș -- ”adevăratul președinte al României, în Deceniul Băsescu”. Un vizionar dublat de un excelent meseriaș, artizan -- aș zice: căci proxenetismul e o artă cînd îți propui să dirijezi o blondă pînă-n iatacul sultănesc. Iar dacă nici asta nu-i viziune -- odată ajunsă acolo, să lucreze pentru tine, lucrîndu-i pe toți -- atunci, care mai e?
  Ok, admit și varianta în care Cocoș nu-i așa grozav, viziunea fiind a altuia. Iar acela, demn de Star Trek, părerea mea (cic-ar fi grăit, prin 2000 -- dar n-are nume personajul, e general incognito, că ”ăștia” vor ajunge departe. Adică, Elena și Victor Viorel, amîndoi atîrnați de Cocoș, pe-atunci).
  Udrea e prefectă pentru ilustrarea tezei despre educația rapidă: a absorbit buretește ”tot bagajul de cunoștințe” strict necesare omului public românesc, y compris diploma de jurist. Și-a lucrat discursul pînă la a chiar avea discurs, cu nimic mai prejos de-al oricărui alt parlamentar, oricît de titrat să fi fost. Bref, a prostit pe toată lumea, care se uita la nurii ei cînd adevărata-i valoare era-n coafura banală.
  În acest punct, un zîmbet baljin, dacă permiteți: Mă mișcă pînă la lacrimi inocența cu care o lume și-un popor crede că lumea se poate cuceri cu dezmierdări fierbinți. Nț, copchiii moșului, șmenul e să găsești muierea care să-i intre-n sînge fraierului, că nu-i bărbat imun la vraja asta, pe Pămînt. Or veni geneticienii să ne explice ce și cum -- sau alți șamani, cumu-s unii care ne-ndeamnă să nu ne mai tundem și radem, dacă vrem să-mpărățim Pămîntul -- nu importă: chestia se ezistă și funcționează atît de neștiințific, încît înfiorător.
  Uitați pildă: Dragă Stolo ”n-a funcționat”, nu s-a aprins în el nebunia mistuitoare -- nu e genul ori nu-i Leanța genul lui de-așa ceva, nu importă. Dar a funcționat la, și-așa s-a lins DragăStolo pe bot, de președinție.
  Si non e vero e ben trovato, mie-mi place -- cîrcotașilor!
  To be continued. Next time, ”Kakaia intelligence”. Nu ratați, dezvăluiri incendiare! (Ce expresie idoată, nu?)

 • Dezideriu Dudas

  Daca, dictatoru’, atunci, in loc sa ceara explicatii Frantei, a cerut explicatii frantuzoaicei ? Nu pentru dreptatea ‘ceea de pe lume, ci pentru dreptii ‘ceia ai lumii…In sens invers, de la procurori la faptasi, e pe vechiul cod. Dreptatea ( si fapta…) e la urma…N-ar fi rau nici atunci.

 • Donkeypapuas

  “Iubirea de moşia (Nanu) e un zid
  Care nu se.nfiorează de-a ta spaimă…”

 • Donkeypapuas

  Din păcate textul citat de dumneavoastră pute a dezinformare. Sunt cel puţin două elemente care converg în această direcţie:
  -- presupunerea că un caracter introvertit echivalează cu tipologia “carieristului”. Nu se pupă deloc cele două!
  -- inepţia că picarea examenului DE LICENŢĂ înseamnă repetenţie. Boul care a afirmat asta nu a trecut în viaţa lui prin vreo facultate şi, dacă-i aşa, îi amintesc eu cum stă situaţia de fapt: exami9narea pentru Licenţă (inclusiv prezentarea dizertaşiei) se poate face NUMAI după absolvirea respectivei facultăţi. Adică trebuie să aibe toată situaţia închisă, inclusiv restituirea cărţilor la biblioteca facultăţii.

 • Dezideriu Dudas

  Nu se spune boul pe-aici. Noi suntem simtitori cu animalele patriei ( daca “scapa” delfinu’ …, oare cine va urma ? )….Se spune “persoana consecventa”.

  Acum am inteles si de ce Vanghelie nu si-a luat licenta. N-a restituit almanahele…Si s-a mai si auto-deconspirat…Inca nu se inventase varianta moto-…

 • neamtu tiganu

  arza-le-ar focu de genti si pantofiori, chiar ii spuneam nefestii, “vezi fa ce-a patit blonda?”.

 • Donkeypapuas

  La vârsta pe care o avea Vanghelie care este când a reuşit să ia Bacu’, primarul de 5 cred că a prins sistemul Bologna, unde nu mai e nevoie de disertaţie, alea-alea… Faci un test la calculator şi ajungi mare absolvent de facultate!

 • Ultor

  Imi bantuie prin memorie o afirmatie de la inceputul mandatului Basescu facuta de acesta la adresa fostului presedinte Constantinescu. Spunea ipochimenul ca EC n-a lasat nicio dara in mandatul sau…Ei lasa, ca la ce duhoare irespirabila a lasat el, nici apele Potomacului nu va curata curand.
  PS. O aroganta de ultima ora a blondei de Plescoi:” De ce tac marii barbati politici ai natiei cand eu vorbesc despre Sistem?” Chiar asa, unde e masculul alfa al politicii romanesti, unde-i neinfricatul luptator cu coruptia, cavalerul doamnelor neprihanite? Unde-s luptatorii anticoruptie din mai an?

 • Dar unde sunt pupiniiiiii?

 • “Geneticienii” -- iata u titlu taman bun pentru un serial despre “sistemul ticalosit” de Adrian Nastase si des(z)ticalosit de Elena Udrea.

 • Pingback: Elena Udrea și realismul magic | România curată()

 • Blonda nu a patit deocamdata nimic. Dimpotriva, le da celorlalti in cap cu posetica si pantofiorii.

 • Cum ce e? Gheneral!

 • Pe ce spune Valer Marian e greu sa pui pret.

 • Fara a fi Cioran, si dosarul meu spune cam acelasi lucru.

 • Ultor

  Tacere asurzitoare…Si-apoi telectoalii de cur(te) nu sunt considerati de blonda tocmai barbati.

 • Dana (Mara)

  Se spune ca domnul Constantinescu se declarase resemnat invins de sistem (servicii). Putem oare spune ca la final de mandat domnul Basescu a fost tradat de servicii? Pentru ca aparent era o colaborare buna si functionala, mai ales in ochii de closca ai partenerilor strategici care erau foarte multumiti de aceasta “colaborare” care astazi in lumina dezvaluirilor dnei Udrea pare mai degraba o simbioza intre niste clanuri.
  Oare chiar a dorit Basescu sa invinga sistemul ticalosit? Ce il mina sincer in lupta politica inca din primii ani tulburi 90 trecind ca un cameleon de la stinga la dreapta radicala? Stim povestile cu savanti devotati stiintei in asa masura incit isi injectau virusul pentru a experimenta pe ei insisi antidotul sau vaccinul la care lucrau. Sa fi fost Basescu un astfel de “fanatic” pentru o cauza pe care o considera buna si singurul remediu era sa lupte cu armele adversarului punindu-se de-a curmezisul sistemului si incercind sa il anihileze prin structurarea unui clan mafiot propriu? Sau aceste clanuri (cel securist) si cel propriu patronat din cite se pare de cuplul Cocos traiau in simbioza avind sa isi dispute piata interna a oportunitatilor de afaceri atita timp cit la extern raspundeau promt si cu multa disponibilitate si profesionalism cerintelor partenerilor strategici si aparau interesele multinationalelor si corporatiilor care fac jocul politic international. Daca este adevarat macar jumatate din ce declara dna Udrea, deducem faptul halucinant ca acest clan sa-i spunem Basescu platea taxa de protectie prin intermediarul Cocos clanului securistic care se presupune ca era mai potent in ecuatie, traspartinic si menit sa se perpetueze avind acoperirea cu apararea valorilor democratice si de securitate nationala si sustinerea americana.
  In toata aceasta drama, eu nu vad situatia in stilul ” luminos” gen Caragiale ci mai degraba dostoievskian, pe Basescu il vad un personaj tragic, culmea ar fi ca Basescu sa fie onest si sa o fi determinat pe Udrea sa isi denunte sotul. Poate Cocos in stilul si gindirea bisnitara care in care si-a construit averea (incepind cu “bisnita” cu produse turcesti, apoi capusind de la stat serviciile de analize medicale si avize necesare amaritilor care se ingramadeau in anii 90 sa paraseasca tara pentru a slugarii pe la straini iar multe fraiere si naive au cazut victime retelelor de prostitutie, iar acest Cocos percepea taxele aferente acestor avize medicale, apoi afaceri cu statul, parcari, spagile din intermedieri ale unor megacontracte cu statul, pina la ultima oportunitate -- ingineriile samsarilor pe imobiliare si “retrocedari”. Nu este exclus ca acest Cocos ca un veritabil proxenet sa fi intermediat direct cu alti ” beneficiari” ai oportunitatilor in afaceri care desi “discreti” aveau continuitate in a stapini piata inca de pe vremea guvernarii Nastase. Eu cred ca de obsesia patetica si cu puseuri patologice a dnei Udrea de “a-i place politica” de a se amagi ca este in politica mare si conteaza, numai s-au folosit pentru a distrage atentia de la adevaratele “minarii”, daca tot vorbim in jargon, imi place ca si Costi Rogozanu scoate in titlu cuvintele “cash, in clar”.
  Oricum o luam Basescu nu iese bine. Toti asteapta sa iasa cu explicatii. A fost partea a sistemului sau a fost invins de sistem?

 • II MULTUMIM ELENEI UDREA PENTRU PRECIZARI:

  “Nu sunt parte a sistemului, îl cunosc din interior”

  Si noi care credeam ca e invers…

 • InimaRea

  Dana: doamna, ca dovada ca- totdeauna e loc si de mai bine, si de mai rău, clanurile nu mai sint securiste ci țigănești. Dv credeți ca a fost doar extravaganta incumetrirea Basestilor cu alde Bercea? Daca ati putea urmări televiziile noastre, ati putea constata deficitul de blonzi, roșcovani, sateni, chiar si-n tagma parerilogilor, only for Whites, cindva.
  Alegerea lui Iohannis e atit de ciudata, in context -zic, incit trebuie sa vina colegii mei geneticienii sa explice de ce s-a revoltat inconștientul colectiv blond, contra celui brunet.

 • OvidiuB

  Mi se pare, de fiecare data, fascinant felul in care reusiti sa mutati complet perspectiva! Care va sa zica, intr-o dezbatere despre Udrea si Coldea, felul cum reusiti sa mutati perspectiva narativa pe Cocos -- si cum a infilitrat-o el pe “Doamna” in lumea politica, pana in “iatacul sultanesc” -- este remarcabil! De-aia va citesc mereu comentariile -- sunt convins ca o sa vad lucrurile dintr-un unghi pe care nu-l banuiam deloc pana atunci 🙂

  P.S. Si on-topic, si mie mi se pare ca intre Udrea si Cocos nu e greu de determinat care e cel cu “greutate”. Udrea are strict un sex-appeal mediatic, insa sistemul s-a defectat atunci cand a picat un “etern” (parca asa-i zicea Tolontan..?) precum Cocos, care facea afaceri sub toate regimurile si guvernarile. Sau unul ca Hrebenciuc. Insa, pe de alta parte, c-o face sau nu la sfatul lui Cocos, nu pot sa nu admir curajul Doamnei de a se lua fix de un personaj de talia lui Coldea (alt “etern”). Este ceva complet inedit in societatea noastra in care toata lumea Piata Endependenti s.a.m.d.

  Si oricum, daca pana si ofiterii de “comert exterior” au inceput sa ia pedepse cu executare (nu doar Varanul, ci si recent Adamescu), inseamna ca nu mai sunt multe lucruri sigure in lumea romaneasca.

 • Baubau

  păi unde să fie? acasă la nevestele lor.

 • Dezideriu Dudas

  “Sper ca nu m-au vazut tocmai ei…Si incepusera cu un om de bine, Victor Ciorbea…”.

  LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI (… care se arata, martea si vinerea, da’ marii barbati ai natiei o face pe prostii. Vanghelie crede ca e momentu’ lui, prin “similitudine”. A citit el intr-un almanah si stie ca nu poate gresi… “Luminita, fa-te ca luminezi, da’ intunericit, sa nu se prinda toti prostii ! “)

  P.S. Vreau sa deturnez atentia generala. Ca “bandit” scapati pana la urma ca se mai dau amnistii…., da’ ca si competitor, n-aveti scapare.

 • neamtu tiganu

  pe mine m-a impresionat pasajul “Dar finanta campania dlui Baconschi, finanta sectorul, lumea a zis ca e bine.”
  Inteleg ca domnu poiet Baconschi, mare om de cultura, era finantat de cineva!? Cum vine asta, aha…, d-aia nu e domnu poiet in concursu de poieti, mnealui are finantare privata, ca-i de dreapta!

 • Dezideriu Dudas

  Se pare ca e mai grav. Nici Dorin Cocos nu e sefu’. Are un frate, sora la spital ! El/ea pare a fi “cheia” ( in 96’-2000 a explodat Dali, pana atunci, mersesera pe burta…)…Cum se poate demonstra ? Clanurile tiganesti, foste securiste, au confirmat stirea pe surse. Geneticienii sunt in criza maxima… Se controleaza unu’/una pe altu’/alta si-si dau extemporale reciproc la “legea satrei”…Cica’ si Eminescu, daca privea orbu’, era tigan…Zamolxes era chiar cazanu’ cu smoala….

  NEGRU CA TACIUNELE SI CEI 7 URIASI ( cate servicii avem, inclusiv alea de curatenie, dictatoriale inca de pe vremea lui dom’Neamtu -- ca saracu’ de-atata stat cu picioarele in aer in Romania, si-a dat seama ca mai bine renunta…, pentru o tara in care serviciile lucreaza dupa program si nu-i tin pe toti – ca -- “ la televizor “…? As fi scris “ cu picioarele in sus”, da’ ati fi inteles ca e vorba de “sistem” si vreau sa va protejez…, ca sigur v-ati fi aruncat …! Nu asa poate fi cunoscut sistemu’. Nu tre’ sa dati navala. Tre’ mers linistit, cu autoritate…Si nu uitati sa aveti tot timpu’ un taciune la voi…. Daca vine “Alba ca Zapada”, nu fiti fraieri sa pierdeti timpu’ cu ea. Dati-va cu taciune pe fata si va va ocoli… Piticii ? Da’ de ce credeti ca se ezigsta uriasii ? )

 • Dezideriu Dudas

  “Geneticienii” ( mi-or fi si mie prieteni ? ) ma informeaza ulterior :

  ” 9 mai 2013 -- Laura Kovesi primește aviz favorabil pentru șefia DNA
  10 mai 2013 -- Elena Udrea cere divorțul
  15 mai 2013 -- Raportul Corpul de Control al premierului pe Microsoft
  16 mai 2013 -- Laura Kovesi începe mandatul de șef al DNA
  21 mai 2013 -- Guvernul sesizează DNA pe Microsoft
  5 iunie 2013 -- DNA se autosesizează pe Microsoft
  10 iunie 2013 -- Udrea și Cocoș divorțează și fac partajul
  21 iunie 2013 -- DNA începe urmărirea penală ”

  Nu mai verific. Dealtfel, cine dreak’ poate sa-i verifice ? Tre’ doar sa fim organizati….Asta-i deruteaza, ca nu scrie la “legile satrei”…

 • Măi, Dorine, un cuvințel de scuze, unu’ mic, mic, mic…
  Pe bune, trei ani au încercat să-mi îndese pe beregată hidrantul lu’ Vîntu și să-mi bage în portofel bilanțul lui Felix.
  Chiar, nici o rușine?
  Răspunse corbul: Nu.

 • Blonda va plăti foarte, foarte urgent. Abia acum a înțeles.
  Și abia acum am putut s-o ascult. De aia e bună presa de ulei: dă și floarea soarelui nițel ulei pentru feștilă.
  Da’ tu nu vezi cum tace eroul?

 • Virgil

  Domnilor , da pun si eu o intrebare ca cetateanu turmentat: Da daca “gura pacatosului adevar graieste?

 • Ultor

  Adica din fiare aflate in lupta cu hidra coruptiei au devenit niste animalute domestice care nu mai baga bau-baul in nimeni?

 • hodorogea

  Iubirea de mosi e si mai rentabila, de mosi cu mosii, se intelege., la Nana lui Zola sau la Tirgu-de-Floci al Brailei, nu conteste

 • Ultor

  Ca porcu-n cucuruz….

 • Dezideriu Dudas

  Pai cam asta vreau sa zic si eu, da’ vin din partea cealalta…Pe partea asta, am de infruntat atatea “clanuri”…Cam asta cred ca este si sensul originar al materialului d-lui Tudoran. Nu cred ca ma armonizez insa cu el la ” ce e de facut”…Nu cred ca prin parjolire vom ajunge undeva…Am parjolit destul. Vedeti, imediat i s-a aratat “pisica” si lui Vosganian…Nu vreau sa traiesc un capitalism in care, Alex Stefanescu si domnu’ Jack, cum facea Octavian Paler prin 1990, sa antreneze natia spre gogoserii si culegere de plante medicinale…Macar Paler incerca sa resusciteze “cultura inalta” ( termen, context GM Tamas -- in continuare…), desi, la o adica, in SUA ar fi acceptat si “cultura mica” ( cand l-a vizitat pe d-nul Tudoran )…… Trebuie sa cititi si dvs. materialul lui GM Tamas de pe CriticAtac, “Inapoi la banalitate”. Sper ca in max. 1-2 zile sa vin acolo cu inca o etapa : diseminare si extensii primare. Deocamdata mi-am facut insemnarile, cca. 7 pagini, in week-end. Pe Mihai Ralea & Traian Herseni i-am amanat cca. 1 saptamana. GM Tamas imi da o “matrice de transfer” ideala…

 • costachel dudurau

  Papa Pievici e un poiet mai mare decat Baconschi. Intrebati-l pe d-l DT, ca s-a si exprimat cindva in acest sens. Si tot de dreapta, ca unul iesit din Cartierul Primaverii, cu tata si fumeie banksters, care-i finanteaza campaniile de imbrobodire nationala

 • jac lacanu

  Adevar da, dar nu Adevarul!

 • neamtu tiganu

  domnu Costachel Dudurau, nu te supara da io-l gasesc pa dom Baconschi mai sensibil, ia auzi acilea “Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare şi PDL are probabil nevoie de acest lucru”,

  Asa versuri frumoase nu poate ala cu butelia.

 • ion salisburu

  Pitici fireste, insa iute urcatori pe umeri de uriesi

 • Lul Udroy de Falkenheim

  E ca proletarul in viziunea lui Marx. Roade, precum un vierme, Sistemul capitalist din interior.

 • Adevarul ăla tăcut, ba și negat, timp de 10 ani?
  Măcar să fi spus toate adevărurile astea înainte de alegerile prezidențiale.

 • Dl Baconschi nu este poet.

 • Asta, domn’ neamtule, nu e poezie, desi, intr-un fel ar fi, fiindca este imnologie…

 • Cine cui sa ceara scuze?
  Corbul nu stie decat un cuant, si ala nu e “NU”, ci “Nevermore”…

 • Cum Adamescu a luat 4 ani si 4 luni de puscarie, ma intreb ce vor face dl Gitenstein si colegii sai de firma in acesti 4 ani si 4 luni: il vor mai “lista” pe Adamescu pe marile burse ale lumii sau nu?

 • A fost tradat de serviciile pe care le-a decorat de 7 ori pe an, facand din ultimul aghiotant un fel de general de brigada.

 • Eroul tace. Tismaneanu si ceilalti pupini ai “statului de drept” tac.

 • InimaRea

  După ce-am scris Damele, am așteptat cei 5 ani regulamentari -- c-așa zicea angajamentul semnat la plecarea din sistem -- să-ncerc s-o public. După publicare, succesul literar a fost total: n-a făcut gaură-n cer, nici s-a ridicat careva îngrijorat că -- fie că am dat din casă, fie că uite, domn’e, ce fac șpionii noștri! De unde-am ajuns la aiuritoarea idee că eu am fost cel mai impresionat de cărticica aia fiindcă, mai recitind-o și mai gîndindu-mă, am ajuns la concluzia că Serviciile fac mult mai mult rău decît bine, țării ăsteia; așa c-ar fi sănătos -- chiar și din pdv economic -- fără. Evident, un cititor de-al ei n-avea cum ajunge la aceeași concluzie, neavînd underground-ul, dacă mă pot astfel exprima (și uite că pot!)
  Mi-a amintit de chestia asta bibliografia indicată de don Dorin, ”AICI”. Numai că ‘mnealui nu știe că tocmai din motivele pe care le prezintă cumpătat, Serviciile astea tre’ să-ndeplinească cele 3 condiții academice: vivat, crescat, floreat.
  Partenerii noștri occidentali -- de la strategici la doar atît -- n-au de ce fi nemulțumiți de funcționarea Serviciilor noastre deoarece: ca membră a NATO, Ro nu are voie să spioneze în spațiul NATO. Reciproca nu-i valabilă dar așa e Jocul -- cine poate, oase roade etîcî. Astfel că SIE, de-un paregzamplu, primește informări gen Straford, prin cooperare bine pusă la punct, și dă ce are ”de pe alte spații”; în ordinea priorităților, spațiul exsovietic și cel din Orientul Mijlociu (fără Israel, să n-avem vorbe).
  Sigur că nu-i așa simplu cum pare: o comunitate de informații neperformantă, dintr-o țară aliată, poate fi un pericol pentru Alianță. Dar sînt două soluții pentru asta: comunitatea aceea să se apere singură de Serviciile nealiate, ori să fie apărată și să-și ia grija. Nu vă mai fierb că-i clar care-i soluția agreată. But juste in case: dacă se duc înalții noștri demnitari -- canarale-canarale -- la Ambasada SUA, ”la control” să zicem; ori doar la prezentat raportul; ori chiar la cerut protecție, cu plata-n avans -- nu-i acest model de funcționare pentru toate instituțiile statului? Eu zic că este, pentru fiecare -- pe craca ei.
  Poate știți -- că s-a vorbit despre -- că fostul DIE și avortonul său CIE erau organizate pe zone de interes informativ, care cuprindeau tot ce mișca intelligence, pe mapamondul capabil de așa ceva. Și că cea mai tare din parcare era unitatea lui Moț -- contrainfomațiile CIE, care proteja de virusul trădării tot sistemul.
  Ca să vedeți evoluție profesională, de unde și ideea de profesionalism: urmașa USS 0195 (alu Moț) este Direcția -- poate că Generală, n-am date la zi -- de Protecție, la comanda căreia ajunse un inginer de mine, Silviu Predoiu -- azi, șeful de facto al SIE. Jur că, de-atunci, respect facultatea de ingineri minieri: domn’e, da’ ce doxă puteau avea studenții ei! Cum prindeau ei așa bine meseria de ciripoi -- numele de alint al ceiștilor -- fără să fi făcut și munca de. Mă gîndesc c-or fi ajuns absolvenții de-acolo și medici, arhitecți (prin Masonerie dar ce contează!) dar ce nu puteau ajunge, c-un așa IQ? Generali, oricum ajungeau dacă-mbrățișau (mor după asta, fără supărare!) cariera militară.
  Totuși, pericolul rusesc nu trece din atît. Ca foști aliați și actuali inamici, rușii au penetrat și ei energic toată povestea. Pare complicat dar se poate simplifica: împotriva lor, avem scutul de protecție al NATO -- ca la Deveselu. Și tot așa impenetrabil deși gurile rele mormăie că dl Maior a umblat nițel la niște oficiali aliați strategic, și de-aia a fost ușuit fără multă vorbă.
  Sau și mai simplu: Elveția, în WWII, era raiul pe Pămînt din pdv intelligence -- ca și celelalte țări neutre (Turcia, Spania, Portugalia) unde mișunau și colcăiau toate spioniile din lumea bună. Ei, minus neutralitatea, cam așa-i și pe la noi. Ce ține lucrurile băute-n cuie, e orientarea fermă către Vest -- adică, se știe cine-i jupînul. Nealiații joacă-n deplasare, pe-un inamic front nevăzut. Însă au și ei atuuri -- capitalul cu care intră-n economia noastră, ca-n brînză. Și de unde sug și prooccidentali nec plus ultra, cum se va dovedi -- probabil -- în nu multă vreme. Că vobe despre au ieșit dar ne-a salvat libertatea de a crede că nu-i vreo legătură între Lukoil -- să zicem (ori ALROM) -- și patriotismul unor oameni mai presus de orice bănuiala, de la Băsescu (nume generic) la DragăStolo, iar de-acolo, prin Farmazoana din Pleșcoi, unde se sparie gîndu’ și-și pune la punct neuronul nebunatic.
  Dac-ați văzut spiciul parcimonios al lui Herr, la Cotroceni -- cînd a făcut cinste viitorilor judecători ai CCR, ICCJ șamîdî -- ați prins mesajul: Eu nu mă bag în treaba voastră, că nu ăsta-i rostul meu dar vă spun ce se așteaptă tot românul de la voi, prin mine -- alesul lui. Și-i up to you de-acu’nainte.
  Tot așa va fi și la bilanțurile Serviciilor, unde mesajul va sugera clar că nu mai e ca pînă ieri, cînd îi punea președintele să facă nefăcute dar le ținea și spatele, coute que coute.
  Dacă o nimeresc cu asta, pe Coldea-l așteaptă vremuri de restriște.

 • Dezideriu Dudas

  Avand o firma de consultanta, am acceptat oferta unui apropiat, cunoscut de mine in contextul promovarii “Grupului un Viitor pentru Romania” la Constanta, de a ma ocupa de privatizarea SC Neptun Olimp SA ( m-am angajat ca sef serviciu privatizare, firma mea era prea poietica pe langa Coopers, Arthur Andersen… ). Prietenul meu de atunci a rezistat doar vreo 3 luni ca director, iar eu, pana am considerat ca trebuie sa plec de acolo ( dupa ce am cunoscut suficient capitalul de stat din turism, ministerul turismului de fapt, iar ulterior am cunoscut si SIF Transilvania….)…
  Acolo l-am cunoscut pe Gabriel Sandu, “comisarul” destainuirilor din dosarul Microsoft, alaturi de “Niro”. Baiat tanar atunci, energic, pus pe treaba…
  In timp, ca si alti apropiati de-ai mei ( inclusiv din ziua de azi ), ca sa incerce sa ma faca mai practic si sa nu spun de fiecare data “povestea caprioarei”, cu alea-alea…, sa fie bine sa nu fie rau…, mi-a zis ca fusese locotenent inainte, intr-o structura unde Viorel Catarama era capitan….Ulterior cred ca au facut si afaceri impreuna ( fusesera repartizati pe aceasi ramura…), cand l-am cunoscut eu, era patronul unui hotel din Neptun, preluat printr-un contract de leasing.
  Pentru cunoscatorii “structurilor”, o intrebare : Nu e posibil ca toate vulnerabilizarile recente ( inclusiv demisia lui Maior ) sa fi fost premeditate ? Pentru ca, in paralel, sa se poata actiona in zone in care altfel nu s-ar fi putut actiona ?
  Adica, altfel, daca pana acum au fost cu totii destepti, acum au devenit deodata prosti ? Doar pentru ca s-a schimbat presedintele, desi servicile au ramas acelasi ? Retragerea lui Maior nu e cumva pasul inapoi necesar tocmai pentru a se reechilibra situatia ?

  Asta nu inseamna ca eu cred ca trebuie sa se termine totul cu “pupat piata independentei” ci doar ca poate insemna un nou inceput. De platit din urma, vor plati cei ce au crezut tot timpul ca pot face orice ( deci, nu si “desteptii”…, sau acestia, doar partial si limitat….). Important ar fi noul inceput si un nou set de reguli care sa aiba forta de a schimba in realitate societatea. CSM-ul, care se intalneste cu reprezentanti ai Ambasadei SUA si ai Marii Britanii, nu se poate intalni si cu vreo asociatie de afaceri din Romania ? Oamenii de afaceri ar trebui, prin initiativele lor antreprenoriale, sa dea lapte, carne, branza, oua…Nu ambasadele straine ! Acestea doar pot sa vanda laptele, carnea, branza si ouale …, toate ale lor, in dauna celor ale noastre…

  Nu am citit interviul din Hotnews al Elenei Udrea. Probabil va trebui sa o fac.

  P.S. Regret ca n-am participat la “Conferinta Microsoft” organizata la Brasov in anul 2006, la care invitat principal a fost Vladimir Tismaneanu. L-am rugat pe un coleg inginer sa o faca. N-a fost nici el…Daca am fi fost, macar unul din noi, la orchestra AGIR ( asociatia inginerilor ), probabil eram in sala. Si daca ne-am fi uitat fix in “ochii lui Microsoft”, cu ochii nostri celebrii de ingineri, poate ne-am fi prins inca de pe atunci ca nea’Microsoft poa’ sa fie periculos…Nu e rau insa nici ca am reusit sa ne uitam in ochii lui Vladimir Tismaneanu ( m-am intalnit odata cu el in Bucuresti, nu mai retin acum, inainte sau dupa “Microsoft”… )…

 • Cititi-l, e o capodopera. Si oricum clarifica ceva: Elena Udrea nu a fost ce credeam noi, ci “o sursa alternativa de informatii” pentru presedinte. Misto loc in “organigrama” “statului de drept”. Ma bucur sa aflu ca Elena Udrea functioneaza cu,,, curent alternativ si nu altfel.

 • bimbirel

  Poet poate nu, dar poiet da. Vorba unui stihuitor iesean din generatia lui Mihai UrsachI: ”Poet eu n-s in fiecare zi./Dar comunist intotdeauna.”

 • cuviosul varansufie

  Inca putin si zicem despre el ca descinde din Roman Melodul, marele imnolog bizantin. Nu degeaba a scris dumnealui, ca teolog, o carte despre risul patriarhilor.

 • nelu corobcaru

  Aceste viersuri frumoase ”ne doare” pe unii, iar pe altii ii tistuie la moagana.

 • InimaRea

  Meștere Dudaș, vulnerabilitățile nu-s recente, sînt de la-nceput și-au devenit cheia de funcționare a. Cam cum corupția pe care toată lumea o blamează și-o trăiește bine mersi.
  Singura problemă e controlul -- și la asta se lucrează non stop. Anul trecut și electoral a arătat că e-n parametrii proiectați.
  Asta ca să vezi că nu sînt ranchiunos, dar trebuie să accepți că din auzite nu se face știință. Din auzite, se face manipularea care-i din știința controlului.
  Îți mai dau un pont însă rămîne între noi, să nu fie dăștepți chiar toți: poți ști dacă unu-i de bună-credință după cum scrie, mai curînd decît după cum dă mîna la-ntîlniri simandicoase. Tot ce-ți trebuie ca să, e să ai ureche cititoare -- internă, recomandabilă. E importantă igiena urechii -- fără prejudecăți, adevăruri imuabile și alte reziduuri ale unui auz bombardat cu informații vide dar toxice. Cu calm ascultînd -- ca acasă, la pickup, Schuman -- înțelegi și de ce precauțiile, autocenzura și delimitarea politicoasă. Să-nțelegi, e să le accepți motivul -- chit că nu-l știi. Nicidecum, să le iei în balon, că-i greșit.

 • Anamaria Beligan

  Mi-aduc aminte că eram la București, cu cîțiva ani în urmă. Televizorul era deschis, program de știri. Pe ecran, mare sindrofie culturnică: prima metresă, cu băse și cocoș în poșeta-i Hermes (sau, mă rog, Chanel, YSL… ), împrăștia zîmbete voievodale. Reprezentanții băso-elitei intelectuale făceau coadă ca s-o complimenteze, ungînd-o abundent cu balele privirii și ale vorbei. Penibila priveliște e de neșters din memorie -- și, credeți-mă, fac tot posibilul.

 • Riga Crypto

  ”Laura Codruța Kovesi a fost numită procuror șef al DNA la
  insistențele Departamentului de Stat al SUA și al Ambasadei SUA la
  București. S-a negociat cu cuțitele pe masă. Victor Ponta s-a opus cât a
  putut”, afirmă jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta afirmă că are “surse beton” în acest sens, pe care şi le asumă.

  “Cum poate această Elena Udrea să vină și să spună că ea a insistat ca Laura Codruța Kovesi să fie acceptată de Victor Ponta?”, a mai declarat CTP.

  ===========================

  Mai citisem undeva ca LCK are in spate guvernul USA, dar nu reusesc deloc sa inteleg obsesia americanilor pentru combaterea vijelioasa a coruptiei in Romania. Vreau sa zic ca nu prea vad la ce le-ar folosi (trec peste faptul -- pe care americanii nu il stiu -- ca e un obiectiv de neatins atita vreme cit in Romania mai traiesc romani). Colaboreaza perfect cu regimuri primitiv-medievale (Arabia Saudita etc.), cu dictaturi de toate culorile si cu guverne la fel de corupte ca si cele care tin Romania in loc de 25 de ani, nimeni in Romania nu le-a refuzat nimic de cind cu intrarea in NATO si ei se leaga la cap?

  “If it works, don’t fix it” e un sanatos indemn americanesc. Ce naiba i-o fi apucat sa sprijine lupta imposibil de cistigat impotriva coruptiei in Romania?!

 • Dezideriu Dudas

  Pe astea le-am auzit de zeci de ori pe la televiziuni. Trebuie insa sa am vederea de ansamblu, sa urmaresc planul secund, tert…Si sa relationez cu reactiile menschilor din politica, mass-media…Acestea cred ca sunt importante.
  Deci, nu cred ca e important ceea ce a spus, spune si vor spune oameni gen EU. E important ce nebunie genereaza in determinatii…Dupa cum scriam, desi doar mester, cand m-am dus la maestri cu maladiile spiritului contemporan ale lui Noica, erau ocupati. Se dadeau cu creme sau cu BMW-urile….

  De ce as citi cu multa atentie ( dar o voi face, sa fiu stiintific…) ce spun EU si Gabi Sandu ? Acesta din urma m-a tinut de vorba vreo 40 de min. la telefon fix intre 2 zile ale Forumului de la Neptun din 2001 ( nu se stia, ” pe ramura”, ce trebuie facut cu “mesterul Dudas”…) -- atunci eram maestru, pana atunci si dupa, doar ucenic -, iar EU mi-a luat rapid o idee si a dat-o BRD pentru promovarea turismului ( folosirea simbolurilor Nadia, Hagi si Ilie Nastase / de fapt…, si pentru promovarea ei in fata BRD… ). Nu direct, ea nici nu cred ca stie ca exista ‘unu care “baga marfa” gratis. Ea crede ca vine de la nemuritori, ‘ceia ciufulicii…. Violuri forestiere… si eu inca joc capra…Cum dracu’ sa nu fiu glumet ( e drept, n-am experienta de la Socola…, cel putin nu inca )… sau sa nu-i iau un balon, cum ma cearta InimaRea si-mi scrie ca fapta-mi e gresita, fix ca-n noul cod?

  Joc eu capra, da’ acum, ca un mester. Tot e ceva ! Daca o voi face ca un maestru, Academie va scrie pe mine. Deocamdata, cum scrie InimaRea, acolo au intrare doar “dobitocii solemni”, si nu ma refer la academicieni, ca nu se face…Ma refer fix la persoana care sugereaza InimaRea ca ar fi, “Un prostanac” ( initial ma speriasem, mi-era sa nu fi exagerat eu cu prostia…, dar m-am linistit afland ca sunt “mester”…). Chiar nici nu cred ca acolo nu sunt si oameni de valoare. V-am si scris de unul dintre ei care poate reprezenta cu cinste si eficienta viitorul cunoasterii in Romania : acad. Ioan Aurel Pop. Deocamdata, in ultimii 10 ani, cunoasterea a fost anulata de HRP. De pe holurile Cotroceniului !

 • Dezideriu Dudas

  A dat raspunsul mai jos, indirect, d-nul Dorin Tudoran in contextul Adamescu -- Gitenstein. De fapt cred ca e un raspuns partial si e mai mult de acoperire….”Avertizorul” CTP ma confirma, desi el zice ca vine da’ eu stiu ca pleaca ( e drept, nu pot demonstra stiintific -- exista insa unele evidente -- vezi cazul Adrian Sarbu in context )…Tot la Neptun Olimp, Victor Ciutacu, pios si cucernic ( era atunci la Antena 1 -- Jurnalul national ), mi-a marturisit ( din pacate n-aveam biblia la mine sa-l pun sa jure…o capota de masina gaseam noi ) ca CTP e prieten cu Vantu…Calatoria continua.

 • Greu cu memoria -- unii n-au deloc, altii -- prea multa. Take care!

 • Ghita Bizonu’

  Da .. da cu Statu de Drept(i! Parlamentezi? Un te crezi in DEMOCRATIE?!) pus in pericol acum 3 ani cum ramane? Adica toate astea erau facute de Statu’ De Drept(i! Parlamentezi?) sub inalta obladurie a Nulandelor si Gordonilor suipervizati de Keru si blonda lu Clintin binecuvantati (ssama) de Husein cel Baftos?!

 • Dezideriu Dudas

  ” poți ști dacă unu-i de bună-credință după cum scrie “…

  MULTUMESC. O sa stau cu ochii pe Vanghelie. Are un succes nebun. Ma omoara invidia….si nu-s ce tre’ sa fac. Exista si pixuri geneticienice ? De la nea’Fane, pe nou ( Cristian Preda ), suntem anuntati, solemn, ca_Cartieru’ Primaverii a fuzionat cu Piata Ferentari…E prima fuziune de dupa 1989 in Romania. Restu’ au fost doar divizari. Nu-s ce sa fac cu Piata economica…S-o fuzionez pe fata sau s-o divizez pe blat de la MAREA FUZIUNE….Sau mai bine-mi aduc marfa la unu’ care are loc la tarabe…, ca si pana acum ?

  LOCURILII NOASTRE, TOATE…., LE VOM PARASI VREODATA ?
  ( nu-mi prea ies rimele…, de poiet, dar va asigur ca am ochii ce par inteligenti, de inginer, iar de azi imi impun sa am si ureche cititoare…. )

 • Donkeypapuas

  Domnu Dudaş, vedeţi că în mult blamatul Sector 5 (unde locuiesc şi eu, între altele) se găsesc atât sediile Preşedinţiei (Palatul 3Coceni) şi ale Parlamentului (Casa Boborului), başca sediile SRI, MApN, cât şi colegiul electoral al preşedintei actualului partid prezidenţial PNL, Alina Gorghiu (colegiul 22 + Sebastian, 13 Septembrie, Antiaeriană). România mereu surprinzătoare!

 • Dana (Mara)

  Vazind astazi filmul romanesc Francesca (2009) -you tube- imi amintesc de atmosfera nenorocita din anii 90 cind cei mai vulnerabi eram noi, decreteii provenind din familii modeste care eram cei mai vulnerabili la aruncarea in apa capitalismului salbatic. In schimb fostii securisti si nomenclaturisti si odraslele lor s-au descurcat de minune. Ca tinara jurista am inteles repede cum se preconizau “privatizarile” si cine erau beneficiarii. Imbuibatii de la AGA din societatile praduite, din FPP si FPS erau fosti securisti si fosti buldogi comunisti sau odraslele lor. Dupa ce mai beneficiasera prin marinimia tatucului Iliescu si de definitivarea studiilor la Drept ff. Unde sute de securisti erau “bagati” direct in anul 2 de studiu. Ma felicit ca nu am incaput in chingile Sistemului. Pe undeva poate am scapat din jungla acelor ani din Romania cu “gratia” acestei Francesca din film care scapa ca prin urechile acului, parca ar avea un inger pazitor.
  Asa ca daca ma gindesc la mizeriile din anii 90 parca imi vine sa fac un exercitiu de “umanizare” si sa spun ca Elena Udrea este un produs al sistemului iar romanii trebuie sa si-o asume.

 • InimaRea

  Dana: absolvenții Școlii de la Băneasa (3ani) primeau dreptul de a se-nescrise in anul III la Drept, la ff. Dar licența nu le dădea drept de practica decit ca juriști in întreprinderi si primarii. Ilici a permis sa practice si avocatura, sa intre si-n magistratura, si asa se face ca ne-am pricopsit cu o justiție de mai mare jalea.

 • Francesca a avut un inger pazitor. Se numea Ingerul de ghips. Din pacat, pazitorul nu s-a mai putut pazi nici pe ele de una, de alta…

 • Exista cel putib doua motive:
  1. Acasa e mai putin convenabil de luptat impotriva coruptiei decat “afara”.
  2. In parteneriate de felul in acelora in care se afla angajate Statele Unite faci tot ce poti (mai ales cand si unde poti) spre a mentine o anume stabilitatea in teritoriul politic al partenerilor. Si coruptia uluitoare din Romania ridica mari semne de credibilitate pentru establishmentul politic american, cum sa explici ca te-ai inhaitat cu un loc care duduie de coruptie si-l consideri partener strategic?

 • Corect. Daca exista o “flacara olimpica” transmisa din administratie romaneasca in administratie romaneasca, indiferent de cine cui dadea flacara, a fost coruptia.

 • Ultor

  Pindar…Ceva de genul: Eu am Un PIN, tu fa-mi un Dar…Ca parca asa functiona cooperativa PDL…

 • Ultor

  Notiunea de justitie e oximoronica la noi… De departe, justitia, e cel mai nereformat system al societatii romanesti.Un system de casta in cel mai dur inteles al termenului. O colega, cu studii in drept, imi spunea ca a fost refuzata la intrarea in casta notarilor, fiindca notarul care trebuia sa o sustina tinea postul pentru fiul sau, copil de gradinita…

 • Ultor

  CTP-ul poate fi prietenul oricui, numai al adevarului nu… Sunt ca apa si uleiul, ca ziua si noaptea, ca inginerul si poetul….

 • InimaRea

  In absenta stăpânilor ajungi la zid, cu animale bolnave de buna-vestire.

 • Dana (Mara)

  Intrebare naiva -- Pai daca facem un simplu calcul cite sute sau mii de absolventi ar fi trebuit sa aiba “Scoala de la Baneasa” daca noi ne-am trezit “in provincie”, nu la Bucuresti cu aproape 300 de “colegi noi” in anul doi de studiu? × minim trei centre universitare ca la particular nu stiu / anual. Si alta intrebare naiva : Unde s-au cuibarit “scolitii” din marinimia tatucului Iliescu? Pai sistemul i-a absorbit ca cadre (cacofonie intentionata) deosebit de loiale.

 • Tot (proza & publicistica) ce a publicat dupa 1990 mi s-a parut i-li-zi-bil. fireste, cu exceptia transcrierilor dialogurilor pla(n)tonice cu Plesita. Pacat.

 • Dezideriu Dudas

  Interesant. Cand la pupini incepusera sa le puta… la dictator, le-am transmis sa si-l asume ( “ordinul” meu a dat fiori in tot sistemul. La “destepti”, de râs, la prosti, s-a inteles ca “asta-i treaba”… ).
  Acum, dvs. propuneti asumarea “extensiei dictatoriale”, de catre toti romanii ( dom’ Neamtu a fost primu’ si-a facut asumarea din talent )…
  Cred ca si Cozmin Gusa propunea ceva asemanator acum cateva zile, desi era topit de emotii ca vorbea dupa nea’Nicu… ( Breban ).
  In nimicnicia mea, si eu cred ceva asemanator, desi Cozmin a fost destul de clar cu directiva lui de acum catiova ani cu “cursa ‘ceea de prins soareci” ( nu tre’ insa sa fi pisica sau felina sa pui o asemenea cursa, ba chiar nici n-ai avea nevoie, daca esti…).
  Asta nu inseamna ca ii astept pe toti la Carnaval la Mamaia…Cum scriam, tre’ sa fim organizati.
  Lucrez la noile “ordine”.

  Mesterul Dorel, din breasla “Ordinul Jartierei”

 • alfonsina brebenel

  Ilizibil, confuz, dar mai ales agramatical. Cel mai scrupulos exeget al agramaticalitatilor brebane de dupa Lovilutie ramine, incontestabil, napocanul Laszlo Alexandru -- in multe dintre cartile sale, unele aproape recente. Anacolutul e rege in sintaxa textulelor nicolaice. Pacat ca doamna Rodica Zafiu nu s-a aplect si ea asupra lor, c-avea ce culege pentru rubrica sa.

 • ileana sanziana-kangooroo

  Invidioasa poate ca nu erati in locul -- si cu poseta -- ei?

 • Dezideriu Dudas

  De vreo 2 saptamani incerc sa fac o referire la ultimul material al d-lui Laszlo Alexandru de pe blogul sau, “Despre ce e important”. Desi aparut chiar pe 15 ianuarie, zi incarcata de atatea evenimente si semnificatii ( inclusiv, in acest an, escaladarea crizei CHF ), nu pot decat sa-i dau dreptate. Nu-i dau dreptate la Goma, nici vorba la Elvira Iliescu, dar pe 15 ianuarie a.c. ii dau dreptate pentru materialul sau ( iar mi-am adus aminte de Gabriel Ontelus -- Liviule, a fugit in munti ? )…Vorba lui Plesu, pana la urma e doar dreptate…si as adauga eu, nu dau de la mine….Dau din “dreptatea ‘ceea de pe lume”.si n-as vrea sa se termine stocu’…

 • My coy mistress from Plescoy

  Et quasi cursores corruptionis flammam tradunt.
  Am zis-o pre latinie… ca sa afle si stramosii nostri nedacici cum sta treaba cu coruptii de la noi.

 • niculai zarcosche

  Ioan Aurel Pop i-a pus o para in gura Papei Pievici atunci cand a conferentiat, ca istoric, despre intelegerea contextuala a lui Eminescu si a ”Doinei” sale. Unul din putinii ce nu merita apelativul de gagademician. Tot Ardealul, sireacul, e fruncea hermeneuticii romanesti, impreuna, desigur, cu Banatul.

 • Dezideriu Dudas

  Bine ca n-ati zis-o pe englezeste, americaneste, frantuzeste, germaneste…., olandejeste mai ales, ca n-ar fi inteles nimeni nimica…Toate tarile ‘celea sunt cucoane serioase…si afla deaspre coruptie si corupti numai din tarile de banditi.

  JARTELEVIZIUNEA GLOBALA

 • dea bona

  In varianta mea, ceva asemanator (dar cu trimitere la Corina Cretu si un ghinarar amerloc din dotare): ”Eu am o PINE, tu ai un CON ,/Vino. mandro, la Washington.”

 • Ghita Bizonu’

  Dana

  Eu am facut facultatea de drept la FF. Pe bune. Am intrat in 1978 cu 8 si ceva cu o concurenta de 18,4 la 1. (adica un loc la 18 si o ciosvarta). Erau si multi cu nu mai stou ce ordin de ministru -- adica a douia facultate. UIn gnl f multe economiste (asbolvente de ASE) si cativa asisti (care facusera ceva drept la ASE si acu ziceau ca s aisi umple timpul si cu latceva decat petrecri samd) Plus altii la a 2 a facultate (in gnl profesori de tot soiul) . Am avut un singir coleg ofiter -- era medic militar (ultima data cand am styiut ceva despre el lpam vazut la tembelizor .. era in CADA si facea gat. Da nu am mare incredere in elanu sau rivolitioner ,.. nu stiu de ce dorea sa iasa din armata. Cu CADA a reusit)
  Ar trebu sa mai zic ca in gnl tocami ofiterii de MAI nu au profitat. Acu tyreb s aintelegi si tu .. pustani de 22-23 de ani care se pomeneau cu venituri mai mari decat apraintlor lor (in 1974 un locotenet cdt de pluton avea leafa unui inginer care luictra in industria constrictiilor de masini si vea o vechime de vreo 12 ani. MARE!!). Acu nu stiu ce crezi tui despre pustani (22-34-24 de ani) da la varsat aia nu ai in cap decat 2 cestii “fete di distractie! Asa ca sa te mai apuci sa faci o faculatte? De ce sa iti perzi timpul? Fiindcatrebe sa o zicem[a; dreapat sefii lor incercau s aii incarce mai mult decvat 48 ore pe saptamana (si cam reuseau!) Si cand faceau 30 de ani.. fameilie samd mai greu sa gasesti timp ptr studiu. Plus ca li se pounerau si talpi “e ba ? te evzi ofier suoperior jmechere?!” si il “armnajau” cu un serviicu excat intr-o zi de examen!!
  Asa ca doar cativa au profiata de ocazie si s afaca o facultate.
  Asa cum nu toti absoilventii de facuotate au pritata de ordinu su stiu cat si au facut a 2a (daca aveai o facultate si o ternmisaei cu nota 8 te puteai inscrie la alta la FF )
  Dar astea au tinit cam pana in 81 sau 83,. Cand a intarcat balaia si ca sa intri trebuia sa dai examen de intrare fie ca erai ofiter de la Secu fie ca erai deja absolvent de facultate.

  Insa axi cam multi cu facultaui facute pe pcte. De exmeplu casm toti aia cu parti si aia care au intrat duoa 1991… au facut faculatea la un nivle .. sub ce se cera ptr FF /… Sa nu mai zic ca au facut facuotatea la zi da fara frecvebnta ca frecavenatu oerice latceva decat amfiteatrul ..

 • Anamaria Beligan

  Nu înțeleg întrebarea. Vă rog reformulați-o gramatical. Și semnați cu numele dv, fiindcă nu corespondez cu persoane care nu au curajul să-și declare identitatea.

 • Donkeypapuas

  Aţi uitat şi că acelaşi domn l-a “făcut” pe tovarăşul demitizator Boia din trei fraze. Mai corect spus, dintr-un volum.

 • Dana (Mara)

  Nu stiu care sint criteriile dumneavoastra pentru a evalua competenta si gradul de inteligenta a unei persoane, dar inainte de ’89 era un sistem diabolic de intrare la drept. Trebuia pur si simplu sa reproduci cuvint de cuvint manualele de filosofie si stiinte politice, ceeea ce mi se pare apanajul schizofrenicilor. Eu am intrat dupa ce s-au schimbat materiile fara nici o pregatire prealabila. Eram bibliotecara si am optat pentru Drept dar din pacate manualele imediat dupa revolutie erau cele vechi, sinistre, maculatura comunista pe cursuri litografiate iar noutatile le luam de la studentii de la zi, tocmai se lucra la constitutia iliesco-iorgovana. A fost un chin, mai ales ca din anul 2 dupa ce ne -am procopsit cu valul de colegi grizonati si la costume examenele erau numai scrise. Toata inflatia asta de juristi ajutata si de facultatile particulare nu ajuta la nimic daca cei din magistratura nu au ales aceasta profesie din vocatie. Ti se taie avintul numai daca te gindesti la profesionistii in domeniu avo”catesc”, o Paula Iacob sau un Gheorghita Mateut, cu alura de codos. Daca ar fi sa dau si un exemplu pozitiv, imi place atitudinea combativa a dl. Gheorghe Piperea si curajul de a-l infrunta pe gurul Isarescu.

 • Ghita Bizonu’

  Imi cer scuze si ptr inistenta si ptr greseli de dactilografie.
  INSA imi este scarba de litania asta cu “grizonati si costume” atunci cand vaz cum absolventi la zi -- de ex Ciorbea sau Tontelu -- isi baga picioarele in zona fiscala si civila si modifica intr-o veselie prevederile legale . Nu de alta dar acum 35 de ani din anul I aflai ca “siguranta circuitului civil” are prioritate (cu explicatia verbala ” “mai bine o lege proasta si veche pe care toata lunmea o cunoaste decat o lege noua necunoscunta care te incurca!”. Codul Civil era ala de la 1864!!) Si Ciorbea a modificat niste legi privitoare la propretate (“siguranta circuitului civil”) imedait ce a venit la guvern .. numa de 3 ori intr-un an!!!! (nu am nimic cu taraniostu Ciorbea insa ma intreb cam ce fel de facultate a facut juristul Ciorbea!) idem juristu Ponta care modifica cam lunar codul fiscal … ma umple de scarba (ca jurist).
  Sau alta. Noi avem 2 barouri paralele. S-a ajuns la asta numa prin “meritele” judecatorilor .. Da multi cica juristi ori “nu se baga” ori le amtesc “moral”.

  Asa ca va zic ca azi in Romania , legea este curva celui puternic si cu bani! Si ij gnl juristii sunt cam ca codosii …

 • Liviu Petre

  ”…cea mai tare din parcare era unitatea lui Moț -- contrainfomațiile CIE, care proteja de virusul trădării tot sistemul. ” Haida-de, serios? La ce bodega ati auzit povestea asta?

WP Admin