≡ Menu

Dureri de țară

Îmi scrie Ion Barbu:

“Dorine, nu mă credeai, când îți spuneam că pe pe bietul Liviu Dragnea l-au năpădit durerile. Acum mă crezi? Cu drag, Ion”

Te cred, Ioane, cum să nu? Cu drag, Dorin.

Desen & © Ion Barbu

Desen & @ Ion Barbu

 • Dezideriu Dudas

  Seamănă cu Kardashian din spate….Zvelte forme…Da’ sa nu-ntelegeți c-o fi vreun armean de la cardane…, cu estetul suprem in control….
  Liviu « nu ne lasă » nici la modernism si dom’Ion obligă « post-modernismul » să -si recunoască statutul de ev mediu, adica sa recunoască « faptul » ( originalul era ca_cafonic !…abia acum « am verificat » procedura si « a picat » la estetica…) ca e mistreț !!! Asta de la Petrila locala ca in rest, (de) la national, global, ie_ierezia cat casa….

 • Pingback: Dorin Tudoran – Un cvartet | @ntonesei's blog()

 • DG Ontelus

  Virgil Mazilescu: ,,dormi dragostea mea// plânsul în oraş: mâini fricoase îşi schimbă într-ascuns culoarea şi/ încă o noapte izabela va fi a dreptăţii a nisipurilor (respiraţia/ cavalerului printre cavaleri e cea mai galbenă)/ şi spre dimineaţă la castel dacă s-ar auzi cântece: o cheie pe buze/ oho şi pe trădare. dulce strigăt. sarea depusă la porţi. spera să se/ joace mai frumos (cavalerul în depozite mari de sânge)/ tu dormi dragostea mea. sunt singur am inventat poezia şi nu mai/ am inimă”

 • DG Ontelus

  sunt în microbuz// mă uit lângă mine și o văd/ cobor pe trotuar merg trei pași/ iar din spate vine hotărât îmi zâmbește/ și trece mai departe/ mă uit la televizor este un documentar interesant/ deodată pe ecran apare și îmi face cu mâna/ la serviciu mă așez pe scaun și vine lângă mine/ probabil că mintea comite digresiuni dar și marcel proust/ ar fi fost mândru de asta eu sunt calm/ trece cu apă rece

 • DG Ontelus

  21 greatest hits// astronomie cu miroiu/ implacabil de natural/ limita arată iluzia/ Modern History From Patrology to Pathology/ mai serviți puțină țuică vă rog pentru răposatul/ Hortensia Papadat-Bengescu – Concert din muzică de Bach/ din această lume drăgălaș-smintită/ aceleași vremelnice trupuri sunt simbolice resurse financiare/ înțelegeți-vă mâncați vorbiți și dormiți în tihnă așa cum au făcut și părinții voștri amin/ Cosmology From ‘Fără Număr’ Quark To ‘Pă Sistem’ Strings/ între fizicalistul care privilegiază referentul și umanistul îndrăgostit de semne/ în acest calm amurg pregustare a fericirii/ știm doar că trăim o vreme și mulțumim Cerului pentru asta/ ci dulful resemnat trecea/ n-au a da socoteală de nimic își sunt loruși etalon și talion/ am înțeles demult că nu se poate face nimic/ e doar cu doi ani mai mic decât tatăl de care nu am avut parte/ totul ne este închiriat pentru o vreme/ monologul confesiv-reflexiv/ rămân la opinia că identitatea feminină are un destin mai greu și mai trist decât cea masculină/ pinkfloyd-ienele acorduri din ”Celestial Voices”

WP Admin