≡ Menu

Drumuri și drumuri…

Iunie 1979. În grădină la Ștefănești-Argeș. Nici eu, nici Nicolae nu vedem vreo ieșire...

Iunie 1979. În grădină la Ștefănești-Argeș. Nici eu, nici Nicolae nu vedem vreun drum… (Photo – Ion Drăgănoiu)

Octombrie 1979. Konigsschloss Neuschwanstein. Nicolae crede că suntem pe Drumul la zid. Eu cred că suntem pe drumul pe lângă zid...

Octombrie 1979. Königsschloß Neuschwanstein. Nicolae crede că suntem pe Drumul la zid. Eu cred că e vorba de drumul pe lângă zid…

 • Ontelus DG

  Aș vrea să mă înșel, dar sunt tot mai convins că evaluarea și ierarhizarea creațiilor literare din infernalul secol al XX-lea se vor face exclusiv în funcție de atitudinea politică a autorilor respectivi. Sigur, în ,,era digitală”, aproape întregul tezaur spiritual este la un click distanță, dar canonul oficial și finanțarea din bani publici, mai mult decât oricând în trecut, vor ține cont mai mult de ,,eul biografic” decât de ,,eul artistic”.

 • Dezideriu Dudas

  Un “eu artistic” fara un “eu biografic” pe masura poate explica cresterea vertiginoasa a puterii USR in timp ce cultura scade ( as merge mai departe, nu e vorba doar de scriitori si nici doar de Romania, iar cultura poate fi extinsa la calitatea vietii in general…). Invers, un “eu biografic” fara un “eu artistic” pe masura reprezinta de fapt poporul….Asa ca, (tot) “in arta”, se regaseste si limita acestei dezradacinari, memorabil cuprinsa de Brecht, cand cere schimbarea poporului…

 • Nici nu cred ca asa se vor intampla lucrurile, nici nu ar fi bine sa se intample asa. Omul poate fi un porc, dar daca autorul e bun nu-l poti ocoli…

 • Grig

  Asta se va întâmpla, la noi. Adică poporul se va schimba. Așa cum își dorește, de multă vreme. Hotărârea a fost luată azi-noapte. Culmea este că nici măcar eu nu pot spune nimic, așa de bine a fost făcută.(plus că mi-aș periclita o viitoare carieră de rahat, care tocmai mi se pregătește)
  V-am supra0estimat, d0le DD.Credeam că inginerii sunt mai deștepți, adică mai deștepți nu doar pentru ei.Dar eu sunt liniștit.Din engleză adagiou0ul ar fi ceva gen Nu am prieteni, așa că mi-am făcut din mintea mea un prieten.Zen. Cum nu vor fi mulți.

 • Grig

  Dar vă rog, nu0l blamați pe Președintele Romaniei! sau așa crede el.

 • Dezideriu Dudas

  Si cata speranta imi pusesem in dvs…..

  P.S. Totusi, n-ati observat ca eu mizez pe prostie ? “Elogiul nebuniei” are si un adagio, “… sau discurs despre lauda prostiei”….

 • Ontelus DG

  Este adevărat ceea ce spuneți, dar se prefigurează o lume mai puțin atentă la nuanțe, subtilități și mai predispusă, din păcate, la manipulare, imagine fără conținut. Sclipiciul deja a învins sclipirea…

 • Grig

  Intâmplător, eu mizez pe nebunie. De aceea m-ați fi dezamăgit, daca aș mai putea fi. Dezamăgit. Tot întâmplător, când oamenii deștepți, ca dv., vor realiza că eu nu fac mișto, va fi prea târziu. Să evaluezi cine a avut dreptate.Dar este perfect în regulă, că ok e prea barbar .

 • Dezideriu Dudas

  La absolvirea scolii superioare de arhitectura din Barcelona (1878), directorul si maestrul sau, Elies Rogent, a declarat public despre Gaudi : „Semnez diploma acestui tanar si nu stiu daca am de-a face cu un geniu sau un nebun. Timpul ne va raspunde”.
  ( Sursa, Revista Magazin, 29 iulie 2009, articolul, “ Gaudi, poetul formelor “ )

 • Grig

  Da. Și Salvador Dali avea o metodă. Paranoia critică. Eu sunt un modest, dar consecvent adept al unuia, fără să mă tem să fiu perplex în fața celuilalt. (nu punem la socoteală tot restul, pe care îl venerează turiștii)

 • ‘Amu’Rabi

  Am demonstrat ce era de demonstrat. De acum eu sunt absolut liber. Nu ;i voi.

 • ‘Amu’Rabi

  Estetica urâtului nu este una, ci o politică. Feriti-va de oamenii urâti (ar trebui să spun și nespiritualizați, dar nu o fac), fie că sunt doar doi, cupluri,giugiulitoare, ori mai multi, prieteni care nu se cunosc.Toți sunt nepotriviți unde sunt, sau vor fi.Ca și voi.

 • Ontelus DG

  ,,Drumule, fumule” (Nicu Vladimir)…

 • Ontelus DG

  “Abbey Road” (The Beatles)…

 • Hantzy

  Artistul există fără biografie, Biografiile n-au nicio noimă fără artiști. Deci chestia nu e reciprocă! Așa e, n-are cum să fie.

  Cică în Iuropa, până și alimentele au euri.

 • Dezideriu Dudas

  Si totusi “biografiile fara noima” voteaza decisv…asa ca ” ARTA ” ( cu multa noima ) NECESARUM ESTEM ….Si cine dreak’ are timp de “scilpire” cand “Cantarea Ioropei si a lumii” se da pe “scilipici”…Cre’ ca in alta viata dom’Ontelus a fost indian….si cum nu mai sunt locuri in rezervatii ( acum inteleg de ce ne ia asa pe ocolite, vrea sa credem ca e din “O floare si doi gradinari”…)….Dom’Tudoran, luand exemplul lui Brancusi ( in acest caz, negativ ), incearca sa inverseze istoria si sa nu ne gaseasca de fiecare data mai fraieri decat ne-a lasat…Nici n-are cum sa-i iasa daca noi nu cedam. Aici avem multa personalitate ! Nu ne lasam cu una cu doua…

  PS La noi, la Bacau, coana Ioropa e si mai tare ( ce, noi nu suntem ioropeni ? ). Merg si ieu-rile…

 • Ontelus DG

  “Davy’s On The Road Again” (Manfred Mann’s Earth Band)…

 • Ontelus DG

  “Il Cammino Di Ogni Speranza” (Caterina Caselli)…

 • Dezideriu Dudas

  Dom’Mario cre’ca-l citeste pe dom’Ontelus… :
  „Banalizarea artelor şi a literaturii, triumful presei de scandal şi frivolitatea politicii sunt simptome ale unui rău mult mai mare care chinuie societatea actuală: sacralizarea divertismentului drept valoare supremă şi scop ultim al existenţei noastre. Dacă în trecut cultura era o busolă, o călăuză şi un fel de conştiinţă care ne împiedica să întoarcem spatele realităţii, astăzi, în epoca falşilor idoli şi a postculturii, întâietatea spectacolului şi a superficialităţii a devenit o regulă care face ca orice conştiinţă morală, intelectuală şi politică să adoarmă, orbită şi anihilată dimpreună cu libertatea noastră” ( Mario Varga Llosa -- sursa “ Telegraf” Constanta )

  P.S. BONUS, DE LA NEA’ANDREI ( el cre’ca ma citeste pe mine, altfel nu “se” putea exemplifica mai bine ideea mea cu, terorizatu’ de libertate, cel ce-a dat drumu’ la nebunia globala si la noi, via Europa de Est – doar un intelectual fin ca Walesa putea fi folosit ca antemergator… -- , si “elogiul nebuniei” salvarii Titanicului de (ni)Micul romanesc ) :
  “ De preşedinţi, n-am prea avut şi nu prea avem noroc. Unul dintre ei se simte eroul providenţial al vremurilor noi: ca el sunt doar cîţiva (de-alde Havel, de-alde Wałęsa), cu care, împreună, a zdrobit comunismul. Altul crede că, dacă ar fi fost căpitan pe “Titanic” ar fi evitat catastrofa, altul tace cînd ai vrea să-l auzi vorbind şi vorbeşte cînd ar fi bine să tacă. “ ( Andrei Plesu -- sursa : “ Epoch Times “ )

 • Ontelus DG

  “Love Street” (The Doors)…

 • Ontelus DG

  “The Narrow Way” (Pink Floyd)…

WP Admin