≡ Menu

Dreptul la un Adrian Severin cu ușile larg deschise

Desen & Copyright @ DION

Desen & Copyright @ DION

Știri TVR, 6 noiembrie 2014:

“Decizie fără precedent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un complet al Instanţei Supreme a decis ca dosarul de corupție al fostului europarlamentar Adrian Severin să fie judecat în ședință secretă.“În urma cu 3 săptămâni, unul dintre avocaţii politicianului a cerut secretizarea pe motiv că vor fi protejate unele interese de stat, morala şi demnitatea inculpatului. Adrian Severin a fost trimis în judecată în urma cu mai bine de un an de procurorii DNA.

În 2010, în calitate de membru în Parlamentul European, a acceptat promisiunea a doi jurnaliști străini de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.”

Adrian Severin:

”Ceea ce am văzut din ziua primului tur de scrutin și până în duminica celui de al doilea tur, cu ecouri care încă nu s-au terminat, a fost o adevărată lovitură de stat. Voturile românilor, inclusiv problemele în mare măsură artificiale ale votului diasporei, au fost doar alibiul pentru lovitura de stat”

Avem dreptul la un proces desecretizat, altfel “morala” și “demnitatea” dlui Adrian Severin vor rămâne veșnic secretizate.

Și ar fi mare păcat!

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Virgil Moldovan

  “interese de stat, morala şi demnitatea inculpatului.” Care “interese de stat”? Care “morala” a inculpatului? Si Care “demnitate a inculpatului”? Am I reading a Kafka book?

 • caraiman

  Am gasit un articol super tare despre oglinda sufletului.

  Nu spargeti oglinda!

  Publicat pe 12 Sep 2011 | Categorii: “Concentrate” duhovnicesti, Ce este pacatul?, Sfantul Tihon din Zadonsk | | Print

  OGLINDA CARE ARATA CUSURURILE FETEI

  “Ceea ce sunt petele pe fata, aceea sunt pacatele in suflet. Ceea ce este oglinda pentru fata si pentru cusururile ei, aceea este cuvantul care vadeste sufletului pacatele lui. Oglinda ne arata ceea ce avem pe fata: daca sunt pete pe fata, pe acelea le si arata. Pacatele ce sunt in suflet, pe acelea si cuvantul le vadeste; iar pe cele ce nu se afla in suflet, pe acelea nici cuvantul nu le vadeste. Daca
  omul, vazand pe chipul sau cusururi, le indreapta, atunci nici oglinda
  nu le mai arata; tot astfel, daca sufletul se leapada de pacate,
  curatindu-se prin pocainta, nici cuvantul nu il va mai da in vileag. Iar ceea ce face cuvantul, aceea face si constiinta sufletului omenesc. Caci constiinta este asemenea legii si cuvantului care vadeste. Adevarata
  este marturia acestui marturisitor launtric: ceea ce vede in suflet,
  aceea marturiseste si pe aceea o vadeste; iar ceea ce nu vede, aceea
  nici nu poate vadi.

  Astfel Dumnezeu a randuit doi martori si acuzatori ai sufletului omenesc: in afara -- legea Sa; inlauntrul sufletului – constiinta. Acestia marturisesc si ne vadesc cu dreptate si intr-un singur glas si vor da marturie la A Doua Venire a lui Hristos. Cele ce facem astazi, acelea vor marturisi atunci. Daca am pacatuit aici, acolo vor descoperi pacatele noastre.
  Daca aici ne-am pocait si ne-am indreptat faptele noastre, ei nu le vor
  vadi acolo. Daca aici am facut fapte bune, si ei le vor marturisi acolo
  si ne vor aduce lauda pentru ele.

  Aceasta o vedem si astazi. Daca facem binele, atunci ele ne aduc
  lauda. Ne lauda legea pentru bine, ne lauda si constiinta; legea lauda
  milostenia, o lauda si constiinta; pe cei blanzi si rabdatori ii
  fericeste legea, ii fericeste si constiinta; pe cel care, fara de vina,
  rabda ocara, hula, lanturi ori alt fel de strambatate, il mangaie
  cuvantul lui Dumnezeu, il mangaie si constiinta. Caci asa cum insusi pacatul este un chin pentru om, tot asa virtutea insasi este recompensa si rasplata.

  De aici urmeaza ca:

  1)
  Propovaduirea legii dumnezeiesti este necesara pentru ca oamenii sa-si
  cunoasca prin ea pacatele lor, asa cum din oglinda isi cunosc cusururile
  fetei si, astfel, cunoscandu-le, sa se indrepte cu pocainta si cu
  credinta si sa se pazeasca de ele mai departe. Aceasta lucrare se refera in primul rand la pastori.

  2) Sa nu ne maniem pe nimeni pentru cuvantul care ne vadeste. Nu
  te manii, omule, pe oglinda pentru ca iti arata cusururile fetei: de
  ce, asadar, sa te manii pe propovaduitori, care prin cuvant iti vadesc
  pacatele tale? Oglinda iti arata ceea ce ai pe fata: tot asa si cuvantul descopera ceea ce se afla in sufletul tau.

  3) Daca
  cineva se manie pentru cuvantul ce i s-a spus, se vede de aici ca el
  are in sine acele pacate pe care cuvantul indeobste le vadeste. Caci aceasta inseamna ca in ceea ce aude spunandu-i-se, in aceea il vadeste si constiinta lui. Omule,
  daca te manii pe acela care iti graieste cuvantul, atunci manie-te si
  pe constiinta ta care te vadeste, insa chiar de te si infurii, ea nu
  inceteaza sa te dea in vileag si pururea iti va grai ceea ce vede in
  tine. Mai bine este sa te manii pe tine insuti pentru ca ai pacatuit si ti-ai ranit constiinta.
  Pocaieste-te si inceteaza sa savarsesti ceea ce o vatama; si constiinta
  nu te va mai mustra, iar cuvantul nu va mai vorbi despre tine. Atunci,
  cu harul lui Dumnezeu, se va salaslui in sufletul tau odihna, pacea si
  bucuria.

  4) Asa cum oglinda este folosita
  pentru ca petele de pe fata sa se vada si astfel sa fie sterse, tot asa
  si cuvantul, nu pentru alta pricina se cade a fi rostit, ci numai pentru aceea ca oamenii sa-si cunoasca pacatele si astfel sa se caiasca si sa se indrepteze“.

  (din: Sfântul Ierarh Tihon de Zadonsk, Comoară duhovnicească, din lume adunată, Editura Cartea Ortodoxă, Editura Egumeniţa, 2008, Traducere din limba rusa de Rasofora Domnica Talea – Manastirea Nera)

 • Dezideriu Dudas

  Avem si noi de-Ai’lu’Gicu si galactici….Aici impartirea a fost “dreapta”…Daca era “stanga”/stramba…cine stie…?

  N’Alugicu Subgalacticu’

 • No Name / DP

  Cu interesul de stat, am priceput cum e: trebuie pastrat secretului apei de Bucuresti, diferita de apa de la Strasbourg ori Bruxelles, unde nu mai sunt de mult permisi doi atomi de hidrogen in aceeasi molecula.
  Cu lovitura de stat mi-a fost mai greu, dar cred ca m-am prins: avem an par, avem lovitura de stat. Avem an impar -- scapam fara lovitura de par, pardon, de stat.

 • yes, you are…

 • Dezideriu Dudas

  Cand scriu “noi”, ma refer la “fraierii” din Romania…E drept, Ai’lu’Gicu ai nostri au prins sculariile* de pe vremuri iar “astia noii” doar alea de vorbe…Diviziunea vorbei in capitalism, ca la aia a muncii nu se mai ajunge….

  * Cine mai era ca “Gicu de la scularie” ? sI Reegan il intreba pe Ceausescu despre el cand se-ntalneau…

 • Barfologul de pe kierkegaard

  Feseneaua a ouat , dupa 1990, doi pui vii: un cititor al cartilor lui Socrate din biblioteca tatineasca (ultraliberalul Petrica Roman) si un acuzator al administratiei bucurestene pentru prezenta in apa din conducte a doi atomi de hidrogen (escrocul european -- poate si galactic in curind -- Adrian Severin, dubletul Mondialului Bercea). Din pacate, doar unul dintre ei, nu spun care, a fost nemurit in magazinul ”Romania Mare” cum danseaza pentru Tovarasul Nicolae Ceausescu in costum de ciobanas mioritzic.
  Lovitura de sat, asta da. Mai ales in Basarabia, unde turistii electorali ai varanului Plahotniuc au primit cadouri + alte ceasuri, s-au carutat gratis pina la urne, iar acolo, cum nu-i supraveghea nimeni in cabina, l-au votat masiv pe Iohannis chiar in satul natal al mogulului tembelizual in cestiune.

 • Dezideriu Dudas

  Incearca sa recupereze si el din ce-a dat Nastase gratis…

  La o intalnire a Fundatiei Titulescu in 2013 ( intre cele doua excursii de studiu ), Adrian Nastase cu greu a putut sa-i tina in frau ( chiar asa s-a exprimat ) pe Adrian Cioroianu, pro-Vest in privinta Ucrainei si Adrian Severin, pro – Scularie ( vezi intr-un comentariu mai jos )…Daca mi-as infiinta o gogoserie ( nu stiu ce s-ar putea infiinta altceva acum in Romania – Ford-ul ‘cela s-a cam saturat si el, nefiind neamt, macar francez……) nu stiu pe cine as angaja ca administrator …De Cioroianu mi-ar fi frica ca ar sta numai in pridvor cu oglinda in mina iar de Severin ca ar pactiza cu europarlamentarii gogoseriei de peste drum…L-as angaja pe Nastase dar mi-e ca iar se-nvolbureaza vantu’ divinitatii si tre’draku’ sa inchid gogoseria si sa fac chiftele…Da’ mai mici, sa-ncapa printre gratii si sa le pot arunca cu precizie de peste gardul inchisorii… Si nici “fratele Alexandru” nu mai traieste ca ne-ar mai intelege un pic…Ca “nepotii” provoaca cutremure
  pe bloguri : Bre’, Mercedes sau Audi ? S-Audi ?

  PS. Deocamdata Ucraina cam are nevoie de chiftelute…

 • BREAK NEWS!!! Ion Cristoiu a anuntat in noua sa emisiune bilingva de televiziune ( “Break news/Știri sparte-n-cur”) ca Adrian Severin se plimba liber prin Europa. Se cuvine o rectificare -- Interpolul l-a dat in urmarire pe Adrian Severin “pentru port ilegal de creier”…

 • Oops! Cei de la CNN (Breaking News) susțin că astea cu Cristoiu nu-s news.
  Păcat!

 • Virgil

  Domnule Tudoran , Cand va referiti la Dreptul domnului Severin Va referiti la Dreptul (penal)l sau dreptu’ (spaga) ca cu siguranta nu la doctrina politica. Va rog sa ma scoateti din dilema

 • nanea

  Inimaginabil! Acest proces ar trebui să fie public! Adrian Severin ar trebui să plătească măcar cu rușine maximă pentru ceea ce a făcut. Ce rahat (scuzați, vă rog) de justiție avem în țara asta?

 • PaduchelePlesuv

  Domnule Moldovan, de doua decenii sustin de cate ori am ocazia ca Romania este un univers kafkian si ca la noi nu exista absurd, acesta facand parte din viata cotidiana.
  Sigur ca este normal ca procesul sa fie public, cetatenii au dreptul de a fi informati privind ceea ce au de spus acuzatorii despre Severin si despre ceea ce are de spus Sevrin despre acuzatii si acuzatori. Totusi, cunoscand cam cine influenteaza ICCJ pentru a fi independenta, am putea banui existenta unei convergente de opinii in ceea ce priveste secretizarea procesului, adica si acuzatul e interesat de onoarea si demnitatea sa, dar si cineva din spatele acuzatorilor ar avea interesa ca niste spuse ale acuzatului sa nu fie diseminate de presa,cine stie ce mai zice omul la necaz. In ceea ce priveste interesele de stat, posibil ca argumentele aduse in cerere de catre avocati (nu cred ca simpla invocare a intereselor a fost suficienta) sa fi fost convingatoare. Ori sa fi existat o marinimie a acuzatorilor, in fond si la urma urmei perioada in care trebuiau facute judecari si condamnari cu tam-tam a cam trecut, stirea condamnarii lui Severin putand fi acum suficienta.

 • Dana (Mara)

  O fi iesit iar cu fumigena celebra -- “lista cu spioni externi”. Desi, ar fi fost interesant sa transpire ceva pentru ca omul este genul ce-i in gusa si-n capusa. Daca o fi fost adevarat (macar si partial), poate de pe atunci s-a zdruncinat, zahait omul de cap cind o fi inteles “amploarea si inexorabilul fenomenului”.

 • No Name / DP

  Exact, mai are omu’ si lista! Apa ca apa, coup d’Etat ca coup (sic!) d’Etat, dar lista? TNT, nu alta. Eu zilc sa-l judece intr-un bunker.

 • Prin ’91, candva dupa mineriada si debarcarea lui Roman, se apuca dl rector Constantin Barbulescu sa ne adune in aula ASE-ului, ca il invitase pe dl Adrian Severin sa ne explice ce si cum.
  Ne aburesc ei ce ne aburesc si odata se aude de undeva din sala dl. prof. Gheorghe Dodescu:
  -- dle Severin ati facut dreptul, cu ce ocazie veniti aici sa ne dati lectii de economie?
  -- Pai am si strudii economice
  -- Unde? … la academia lu’ fane gheorghiu? alea-s studii?
  -- pauza
  -- dleee Severin, va rog sa-mi raspundeti la o intrebare … de ce nu ploua orizontal dle Severin?
  Severin interzis, in sala au inceput sa se auda rasete, iar dl Barbulescu, de la pupitru incearca sa faca liniste si sa-l opreasca pe Dodescu, dar acesta nu si nu ..
  -Baa, esti prost … din cauza gravitatiei!

 • Shadow

  Revenind la kafka este de remarcat ce s-a intamplat in “maretul” parlament european cu elmar brok. Nu de alta dar macar sa stim care sunt “standardele”.

 • Civis Matrafoxatus

  Da, e prost de da in gropi si… scrof (de la scroafa). Dupa un sfert de veac de la Mineriada Iliesco-voicano-clitoresco-petre-neulanderiana, ne reserveste povestea cu lovitura de stat fascisto-legionara magarul asta deja batrin, cu muci la gur si cacao la nas. Pai, in ce tara traim, fratilor? Tarata rau ni-i tara in care traim! Si ma gindesc eu ca, daca-i Ponta nepotul Ceausescului si fiul lui Ilici cu Aditza Nastase, atunci Severin asta ii musai (la paritate cu Iancu Deutsche Welle din pacate) odrasla din flori a lui Razvan Theodorescu-Ciufulici, tembelizatorul ”conspiratiei fasciste” in 1990, cu Nea Ion Ilicescu ot Oltenita. Ca alta ce?

 • Nick Vodka Roy

  Rahahat e el, nu justitia (care are, ea, socotelile sale cu escrocul nostru de nivel european). Parerea mea!

 • Geekoo O’Scoolarry

  Nikolski, care vorbea romaneste aproximativ, zicea despre informatorul Securitatii nou infiintate (prin restructurarea vechii Sigurante) ca este ”scula noastra”. Voia sa spuna ”unealta”, ”instrumentul”, dar nu avea cuvintele la el. De unde, mai tirziu, lozinca parodica: ”Scula noastra si mandria,/Ceausescu, Romania!”

 • neamtu tiganu

  si totusi domnu Severin a dovedit ca se pricepe la economie, mnealui a devenit milionar, in euroi.
  Voi?

 • Der Million Narr

  S-ar putea sa-i inapoieze, basca dobanda.

 • Dezideriu Dudas

  S-ar putea sa fie mai grav. Daca se gandea la clestele de tabla al tinichigiilor, si nu ma-nebuniti ( nu scriu “prostiti”, ca nu s-ar pune…, ar fi nula si neavenita )…, daca se gandea la idee ( daca ar auzi, cred ca Plesita ar sari sa ma felicite…, detensionat, dupa ce l-a tras de barba pe Goma atata amar de vreme pana la “achitat” Academia Catavencu la OTV…. ), “strungul” filozofilor ?

  Semnez intr-un acces de metaforosofagie : Mai mica scula de pe bascula mai mare

  PS Sper ca “Plesita” sa nu poata veni el rapid pe la mine, ca eu nu ma grabesc sa merg pe la el…

 • Preacuviosul Malarie

  ”Strungul filosofilor”, ciudata expresie, fiindca ne intrebam: 1. E vorba un strung la care se strunjeste materia prima pina ies din ea filosofii precum statuile din marmora plotiniana?
  2. E un strung la care filosofii isi strunjesc, ei, ideile (de multe ori putine … dar fixe ca ale lui Adi Serverin, ”Bursucul Veninos” de altadata)?
  PS. Ne amintim din Lucian Samosaticul,Voltaire al Antichitatii, dialogul ”Filosofii scosi la licitatie”, unde Diogene Cinicul, vindut ca sclav la mezat, e intrebat de un cumparator potential: ”Ce stii sa faci?”, el raspunzand: ”Ma pricep doar sa poruncesc, sa dau comenzi si alte ordine. Sint bun de sef.”

 • Bursucul Neveninos

  O solutie de avarie,ca sa nu-i zic patafizica, ar fi sa-l exfiltreze din Romania si ascunda o vreme (precum pe Ioana Maria Vlas) in Eretz, unde riscul unei lovituri de stat fascistoido-legionare e cu mult mai mic decat la noi.

 • Dezideriu Dudas

  Nu. E un strung minune. Face direct sefi. Ce sa stie sa faca ? Da’ conteaza asta ?

  Ce materie prima, ce idei…Sa fie de-al nost’….Uitati-va la “bursuc”. Desi e “de-al nost’ “…, s-a apucat el sa emita idei in diverse materii….Sa stea drak’ in banca lui. Rezolvam noi totul si fara sa se gandeste ( am scris “corect”, ebian…).

 • mda … din mita/spagi. cam gaunos

 • Tulai Tunulai

  Nene Civis Matrafoxatus, Severin-doi-atomi-de-hidrogen asta, dupa ce a denuntat lovitura de stat fascisto-legionara a lui Iohannis, acum pretinde ca, in turul doi, l-a votat pe el, pe Sibian, pe “nepotul lui Hiedler”, nu pe Pontanul cheguevarausist. Si schinare -- dar si minte de plastilina -- are gogaldaul, tulai Doamne!

WP Admin