≡ Menu

Două capodopere

Recitesc două capodopere:

Marin Preda, Viața ca o pradă.
Elena Udrea, Viața ca o PRADA.

Citez din a doua:

“Ionuţ Cristache, intervievând-o (cu o deosebită prezenţă de spirit!) pe Elena Udrea :
Elena Udrea: … Eu m-am certat cu domnul Ghiţă permament! Eu sînt cea care s-a opus ca domnul Ghiţă să aibă RTV-ul în 2010!
Ionuţ Cristache: Dar aveaţi puterea asta, să vă opuneţi?
E.U: Teoretic… şi ca…
I.C.: Staţi un pic, cum adică teoretic?
E.U.: … şi ca om care eram…
I.C.: Doamna Udrea,…
E.U.:. : … care era. Da, părerea mea a fost că domnul Ghiţă nu ar trebui să aibă RTV-ul.
I.C.: Dumneavoastră puteaţi decide în România cine să aibă ce? Dar afacerea RTV s-a discutat într-un cadru instituţional?
E.U.: Da, s-a discutat într-un cadru instituţional!
I.C.: Cum adică?
E.U.: Adică, conducerea SRI a fost interesată să existe acest post de televiziune!”

(Mulțumiri doamnei Doina Popescu pentru transcriere)

Desen & © - DION

Desen & © – DION

 

Domnule Președinte Klaus Iohannis,
Domnule Director al SRI Eduard Hellvig,
Domnule Senator Traian Băsescu,

Știu că nu se face, știu că e secret, totuși, așa, ca între oameni de omenie, ne puteți spune ce grad a avut dna Elena Udrea în SRI, sau, dacă nu a avut grad, ce hram a purtat pe lângă SRI și pe lângă domnul Dorin Cocoș, cel cu 500.000 de Euro ceruți de generalul Florian Coldea pentru televiziunea “parlamentarului” SRI Sebastian Ghiță, mălai remis (apud. Udrea, Elena) prin bunăvoința domnului Alin Cocoș?

V-aș rămâne îndatorat dacă nu m-ați pune în situația să îi întreb pe domnii Florian Coldea (dânsul, deși a fost găsit curat ca lacrima, a fost lăsat la vatră; vatra strămoșască și trebuie să-și țină gura, pentru a nu-și pierde capul – cât a mai rămas din el) și Robert D’Anjou Turcescu – dânsul ar trebui să intre din nou într-o transă mistică pentru a cere OK-ul de la Dumnezeu, și eu pe Cel de Sus nu vreau să-l văd deranjat pentru treburile celor de jos, de foarte de jos.

Cu încredere și mulțumiri anticipate,

dt_signature2-e1270748737227[1]

P.S. Cei care consideră Cererea mea îndreptățită sunt liberi să o co-semneze printr-un simplu “Subscriu” în comentariul lor de sub această postare.

 • Liviu Antonesei

  Mișto! O să-l preiau mîine!

 • Liviu Antonesei

  Dacă e posibil, semnez și eu scrisoare ta!

 • Liviu Antonesei

  Subscriu!

 • Dezideriu Dudas

  Azi , managerul „Fondul Proprietatea”, un polonez, a facut niste afirmatii legate de niste diferente de preturi/costuri ( se referea la Port ) si ne-a luminat deodata viitorul abisului in care ne aflam…Ar trebui sa faca si Romania „Fondul Libertatea” ( cu Petre Roman manager, si sa nu faca nimeni gât ca e discriminare ! ) ca tot am devenit foarte liberi la cap…., si sa dam lectii de una-alta pe la altii…Sper sa discutam astfel de lucruri pe 28 ianuarie la Constanta, cu Liviu direct. La cestiune, de bine de rau, al’de Ghita, tot are o legatura ceva cu scularea lui Gheorghe, chiar daca seamana mai mult cu mersul piticului…Sunt convins ca in tarile civilizate nu se fac asemenea operatiuni cu Televiziuni dedicate din banii prietenilor….Off-shore-urile au fost facute de Ruanda si Guineea-Bissau…
  De acord, oamenii tocmai ca dovedesc nivelul….Chirurgul, taie, coase si inchide…., nu se ia la tranta cu tot ce ramane pe dinafara…Nu că dvs., eu sau altcineva, ar avea o asemenea putere dar din anul 1989, din decembrie, am spus ca ne vom dedica pietei. Piata ( in acceptiune mai larga, ca „epi”-centru de fluxuri si refluxuri de resurse ) face asemenea interventii in forta. Chiar piata geo-politica poate impune evolutii ce pot scapa oricarui stat care se poate considera suveran pe o anumita problematica… De ce trebuie sa urmarim suvoaiele de la canal care se vor pierde ? Nu era vorba de delta ( teoria constructala ) ?

 • virgil

  Subscriu.
  PS sa ne spuneti si noua cand unul din cei trei (Doamne si toti trei 🙂 catadicsesc sa va raspunda .
  PPS cred ca mai trebuia pus pe lista si Tov Maior (ambasador nu gradu 🙂

 • DG Ontelus

  Subscriu. Evident, solicitarea este retorică. În plus, conotația misogină nu poate fi eludată. În fine, relevanța chestiunii este minoră, în comparație cu altele… Dar, este adevărat, orice aspect este important pentru ,,desenul din covor”.

 • “Conotatie misogina”?!?

 • Valentin Feyns

  Consider cererea indreptatita, dar nu subscriu pentru ca mi-e teama ca adevarul e chiar mai urat decat ni-l imaginam.

 • Dezideriu Dudas

  “ Marin Preda, Viața ca o pradă.
  Elena Udrea, Viața ca o PRADA.”

  Adica masculinul pradă e de bine, « chiar cel mai iubit-de-pamanteni », iar femininul PRADA nu e de bine, e chiar pradă, cea mai urata de cocrodili….Eu si cu dom’Ontelus, ca sefi la ramura fraieri ne-ntelegem, da’ el e « sub » mine, de aia el sub-scrie, eu scriu. Inca un mod de a intelege gradele de comparatie ale adjectivelor in Romania. El e cel mai …., eu, superlativul, sunt foarte…La mine, nu « scap » in fata nimanui, deci nici a lui….
  Va redau mai jos un pasaj dintr-un email de azi, pentru a intelege certocrat dihotomia pamanteni – crocodili in comparatie ( in ultimul hal/grad al adjectivelor…) cu dihotomia Stangaci/Dreptaci :

  « Un alt discipol si apropiat al lui Solomon Marcus a fost profesorul meu de matematica din liceu ( si fost diriginte -- fosta mea clasa are 25 % din membrii Alumni…), … si el “bacovian” ( Liceul Bacovia , actual Ferdinand, Bacau ) ca si Solomon Marcus. Azi dimineata l-am sunat la telefon in speranta ca va cunoaste. E insa dintr-o alta generatie…Mi-a povestit insa o istorioara superba despre caracterul omului Solomon Marcus, delicatetea sa.
  La una dintre adunarile absolventilor de la Bacovia, cu o zi inaintea festivitatilor, …. l-a rugat pe marele profesor Solomon Marcus sa sustina discursul inaugural. Se aflau intr-o alta formula cu fosti profesori/absolventi….Profesorul Solomon Marcus a avut insa o atitudine extrem de rezervata si la insistentele prof. … a replicat ca nu poate vorbi pentru ca va fi prezent si fostul lui profesor de gimnastica care era prin preajma si, ” Draga, stii, eram tare stangaci”….Profesorii de la Bacovia stupefiati !!! Au aranjat cu Inspectoratul ca la data festivitatii profesorul de gimnastica sa aiba alt program…. »

  MORALA SI SALVAREA, mutatis-mutandis :
  Nu poa’ sa vina Inspectoratu’ si sa-l ia pe profesoru’ de economie ( ? ), pentru ca, « Dragii mei, stiti, eram tare Dreptaci » ….
  SALVAREA SALVARII, DE LA « MIRCEA, FA-TE CA LUCREZI » LA, DIN NOU, « TU ESTI MIRCEA (?) », in viziunea lui Mircea Dinescu : « Feriti-va de masina salvarii » ( din volumul, « O betie cu Marx » -- Liviu, merge cu vinu’ Epicentru ? ) !

  P.S. Sper sa-mi manifest autoritatea incontestabila in fata lui dom’Ontelus si sa-l fraieresc ( cand esti la gradul superlativ, cum nu poti influenta mai sus – ca nu mai este – « ai voie » doar la primul nivel mai jos….) sa vina pe 28 ianuarie la Constanta. Are sansa sa fie « foarte », macar la Iesi, cand vom organiza acolo Intalnirea publica, « Romania starea noastra de veghe ». La Liviu nicio sansa. ‘Geaba a susbscris de 3 ori cand apostolu’ s-a lepadat tot de 3….Dom’Ontelus, saracu’, timid, o singura oara, si a dat in toate gropile…Cum sa nu fiu solidar cu el ? Macar intre noi sa fim destepti.

 • traiang

  subscriu

 • Zoe Petre

  Subscriu!!!

 • neamtu tiganu

  reactii la cald la scrisoarea deschisa, un pic, a domnului Tudoran.

  Cred ca mi s-a hacuit computerul deoarece am primit ceva destinat domnului Tudorann
  **************************
  Stimate domnule Tudoran,
  Sesizarea d-vostra a fost inregistrata cu nr. 492599304/19.01.2017. Mentionam ca-n aceste zile de iarna avem f. multe sesizari, de aceea va rugam sa intelegeti ca nu va putem raspunde imediat.
  Domnul presedinte va institui o comisie cu aceasta tema.
  Va multumim!
  Cu stima!
  Cancelaria presedintelui Romaniei
  ************
  Bha Dorine , ha, ha , ha, hai bha ca iarna nu-i ca vara, ha, ha, ce-mi plac bancurile mele, bha sa nu uit, cind vii pe aici baga bha si tu o sticla d-aia de 10 ani, stii tu, ha, ha, ha..hai ca facem un chef pe cinste, vine si Lenuta, ha, ha, ha
  Hai noroc,
  Traian.
  **********
  administratia restaurantului Doi Cocosi organizeaza intilniri tovarasesti, nunti, petreceri cu lautari. Directorul acestei institutii culturale respinge categoric acuzatia cum ca acest restaurant s-ar fi amestecat in alegerile prezidentiale din USA. Domnul Trump nu a fost niciodata oaspetele restaurantului.
  ************
  Stimate domnule Tudoran
  Institutia noastra nu poate, prin statutul ei secret, sa dea nici un fel de informatii despre proprii angajati, cu sau fara contract de munca.
  Va rog sa aveti intelegere.
  Director SRI,
  Eduard Hellvig
  Director al SRI Eduard Hellvig

 • Vasile Gogea

  Subscriu!

 • Pingback: Dorin Tudoran – Scrisoare deschisă către Iohannis, Hellvig și Băsescu | @ntonesei's blog()

 • radu calin cristea

  Subscriu.

 • mihaidg

  subscriu

 • Dezideriu Dudas

  Pana la urma pot sa subscriu si eu pen’ca daca ma prind fostii rezistenti o sa le zic, “Hai bre’, de fapt ma duceam cand veneam….”. Scap eu cumva. Pot, da vreau ? Ei, aici “m-am confuzat” total. Oricum tre’ creata si opozitia, eu, dom’Neamtu, iar don’Ontelus va fi a 3-a cale. Hai bre’ ca deja se pare ca suntem pe calea “salvarii”….Da’ sa nu fie ca la Mircea Dinescu, sa dea peste noi….Alea vechi ( masinile salvarii ) se mai stricau, n-aveau benzina cand nea’…. de la statie avea inchis pentru inventar…, da aiastea’ noi sunt necrutatoare….pe strada, mai sfioase, e drept, pe langa spitale. Nu va bazati insa prea mult nici pe asta, pentru ca la Constanta pe 28 ianuarie 2017 ( intalnire publica ref. la Proiectul de Tara ) va fi invitat si Doru Stanculescu, cel care a nemurit sintagma “puterea si opozitia cu cozile imbarligate pe la spate “…Tot dom’Onteles va ramane marea problema si zau, abia a revenit pe-aici…Fiti intelegatori !
  Ii scriam lui Liviu recent pe blog, sa nu patim cu serviciile cum am patit cu anticomunismul….Daca vom dori sa radem tot, mi-e ca cei care vor râde la urma vor fi tot “ei”….Nu putem sa râdem mai putin la urma, sa ramana la toti ? Pe de alta parte, cum pana si “rusii au cantece” ( “salvator”, asistent medical Nietzsche – bun la “strapungeri”, nu si la sisteme, metode, unde tre’ sa fii dottore…c’altfel te “papa’ tinichigeria mai ceva ca Papahagi – apropo’, azi fac invitatia pentru G.Hagi la intalnirea publica legata de Proiectul de Tara de la Constanta din 28 ianuarie si o să i-o las la Hotel, la receptie, nu mai urc pe acoperisul atat de stralucitor facut de altii….), ‘ceia n-au si ei ?

 • Dana (Mara)

  Subscriu. Temerile sint indreptatite. In situatia ca Elena Udrea si Ghita erau agenti SRI este penibil cum o institutie atit de laudata ca profesionista a angajat aceste persoane mediocre si labile ca sa nu spun mai dur, iar in cazul ca au fost niste soricei prinsi cu treburi dubioase, cam pervers si indelung jocul pisicii cu prada. Sa nu uitam ca “doamna” relata si de vizitele suspecte pentru un om obisnuit facute in cabinetul domnului Maior. Accesul de curier privilegiat era cam peste tot. Ce o facea atit de speciala?
  Sint intrebari pe care si le pune orice cetatean onest.

 • Dumitru Valah

  Subscriu ….

 • Liviu Antonesei

  Maitre, prozatorul Ioan Groșan, care nu se pricepe la comentat pe bloguri, m-a rugat sa te anunț că subscrie și el.

 • Cinicul de serviciu

  Subscriu.
  Cred ca Lenuta voia sa spuna ca aprobarea s-a discutat in cadru institutional in iatacul presedintelui.
  Nu pricep de ca ne mai miram. Acum 150 ani o Marie controla acordarea contractelor guvernamentale, apoi acum 80 ani o alta Lenuta se imbogatea prin aceleasi metode, iar, colac peste pupaza, peste 35 ani o Elena agramata ajungea oficial vice-prim ministru. Mle Udrea a fost si ea, cel putin neoficial, foarte aproape,

 • Ștefan Maris

  Subscriu!!!!!!!!

 • Andrei Pavel

  Subscriu.

 • DG Ontelus

  r7// ei da însă fiecare om are viața lui iar sincopele oricât de mici/ pe privitori și ea știa cât este de frumoasă dar nu frumoasă este un cuvânt nepotrivit/ când bine când rău gânduri negre și roșii m-au traversat întruna precum aerul plămânii/ dar de fapt stăteam pe loc și lucrurile din jurul meu se mișcau doar/ presupusă de acest stil de a trăi are și efecte negative și nu mă poți contrazice/ poate fi cuprinsă înțeleasă era o semnificativă modificare a percepției încât/ iar din spate vine hotărât îmi zâmbește/ n-au a da socoteală de nimic își sunt loruși etalon și talion

WP Admin