≡ Menu

Dle Președinte, respectele mele!

02.16

Ca mai întotdeauna, mortu’ e de vină.

În cazul de față – dl Cristian Diaconescu, care a pierdut sprijinul președintelui Băsescu, pentru că nu s-a dus la ședința Colegiului Director al PMP.

Unde să ce?

Unde să afle ce știa tot târgul – că a fost înlocuit de dna Elena Udrea cu dna Elena Udrea, sub ochii imparțiali ai președintelui Băsescu.

Dle Președinte, nu ne luați pe toți drept imbecili; unii dintre noi nu sunt membri PMP.

Aveți “un respect pentru Cristi”?

Posibil.

Dar pentru dna Udrea câte respecte aveți?

Aha – ‘jdemii. Înțeleg.

Respectele mele, dle Președinte!

Unii ratează lovituri de stat, alții reușesc lovituri de partid.

Din când în când, rolurile se schimbă; chiar și între partid și stat, nu doar între actori.

Până la urmă, toți “actanții” reușesc, cu condiția să nu se dea bătuți.

Apoi – toți se dau loviți de statul de drept.

Bibliografie oferită de EvZ:

“ – Categoric susţin candidatul la funcţia de preşedinte al acestui partid. A fost Cristian Diaconescu, l-am susţinut până a fost candidatul acestui partid. Categoric o voi susţine pe Elena Udrea pentru că este candidatul PMP la Preşedinţie.”

” – Eu am semnat pentru Diaconescu atâta timp cât a fost propunerea de candidat al PMP. Nu mă pot dezice. Nu pot să spun că voi susţine un candidat independent.”

” – Dacă domnul Diaconescu s-ar fi dus la Colegiul Director, cred ca ar fi fost o dezbatere corectă. Am un respect pentru Cristi, dar a avut o problemă de conştiinţă.”

             (Telegramă transmisă de pe aeroport)

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 • Pingback: Dle Președinte, respectele mele! « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • OvidiuB

  O iesire din scena foarte, foarte dezamagitoare.

 • Sa tragi si de data asta in Monica Macovei, care s-a dat peste cap sa te ajute sa ramai la Cotroceni!?!… Era de ajuns sa ne spuna cat de indispensabila este dna Udrea natiunii romane…

 • Era de așteptat.

  Omul ăsta a realizat o performanță unică, i-a lăsat pe băsiști fără obiectul adorației. 😀 O groază de năuci circulă acum în spațiul public, căutând o repoziționare 🙂

  Aproape că mă bucur că au luat țeapă!

 • Dl Dragos Paul Aligica (“Traian Basescu schimba termenii contractului, angajand ceva ce nu are: Sustinere neconditionata.

  Nimeni nu i-a dat sustinere neconditionata niciodata.”)

  Cu tot respectul cuvenit distinsului analist, am crezut, in toti acesti ani, ca dl Aligica a fost printre cei care i-au acordat dlui Basescu “sustinere necondintionata”.

  Ma bucur sa aflu ca m-am inselat.

  Nu stiu, insa, cati il vor crede… (http://www.contributors.ro/fara-categorie/traian-basescu-a-rupt-azi-contractul-cu-sustinatorii-sai/?cfcc)

 • Petre Ioan Cretu

  Chiar credeti ca am luat teapa?

 • Petre Ioan Cretu

  De ce credeti ca PDL-isti nu zic nimic legat de canidatura independenta a Monicai Macovei. Eu am zis de la inceput ca e o mare greseala propunerea pentru candidatura a lui Cristian Diaconescu (a carui candidatura ca independent il aduce pe Tariceanu aproape de turul 2. Si a lui…). De ce si-a retras, in ceasul al XII-lea, CD candidatura de la presedentia PSD? Nu-mi place deloc EU, dar este mai b
  “barbata” decat cd.

  Pana la urma tot Tariceanu este cel mai periculos personaj.

 • Cum nu zic nimic? Dl Blaga a spus imediat ce a avut de spus.

  In discutie nu este azi motivul pentru care dl CD si-a retras candva candidatura la presedintia PSD. In discutie este circul dezgustator oferit de presedinte si dna Udrea. Atunci cand a fost propus de presedinte (fireste, prin vocea dnei Udrea), am scris ca dl CD a facut un pas neintelept.

 • OvidiuB

  Din pacate, cred ca pe Traian Basescu se citesc foarte bine, din ce in ce mai bine, semnele uzurii politice, ale celor 10 ani foarte grei (ca lupta politica -- datorata in primul rand propriei personalitati) prin care a trecut.

  Omul a devenit total inconsecvent, afirma lucruri pe care nimeni cu bun-simt nu le poate inghiti, oricata simpatie ar mai avea fata de TB. Cum ar fi ca nu stia ca CD participase la celebra conjuratie 322. Cum ar fi ca nu stia ca fratele sau face afaceri cu interlopi. Cum ar fi ca este de bun-simt sa sustina orice candidat pe care-l propune PMP, doar pentru ca el crede in proiectul PMP.

  Cateodata ma intreb daca la mijloc e doar slabiciune personala (si lipsa de realism politic) sau, poate, il au cu ceva serios la mana.

 • Cum sa nu fi stiut? Dl CD a fost consilier prezidential. Pentru o asemenea pozitie se face o verificare la sange (“vetting” -- http://en.wikipedia.org/wiki/Vetting) in orice cancelarie politica din lume. Cred ca si la gloatele de cimpanzei trebuie ca exista “vetting”, atunci cand unui dintre ei i se ofera o pozitie importanta…

 • Dezideriu Dudas

  Bre’ domi bloggeri…, don’nea’ Traian a zis recent ca se va implica la prezidentiale si ni-l va zice pe “ala acoperitu’”….Facem pariu ca “l-a iertat” ? Acum ca s-a legat si “cu catarama” ( e drept, ulterior, dar aia cu “acoperitu’” a fost prima din ultima serie…) …De ce folosesc o cacafonie ? Pentru ca e “ca cascada” ( Urlatoarea ) ‘ceea recenta….

  Ce dreak’…, n-a zis de vreo “acoperita”….De acord ca nu (ne) putem descoperi “nefestele” ( hai sa traiesti, dom’Neamtu Tiganu ! ), dar nici pe alea divortate ? Nu mai e dreptate pe lume ( sa traiesti si matale, don’Inimarea…)!

  Acoperiti, neacoperiti…., vremea “ plantarii, a cultivarii si a secerisului “ ….trece !

  Ing(in)er sef amator al RAMURII profesioniste DE BRANSA “DESCOPERIREA
  ACOPERIRII”
  Masterand salahor ( si mai amator ) in Acoperirea Descoperirii

 • Bogdan Cojocaru

  Un cuplu sudat, ce mai! El actant si ea actanta…

 • Dacă nici la această oră nu vă este clar ce jocuri face Traian Băsescu, nu-mi cereți să mă pronunț… Priviți măcar în jur și vedeți cum toți cei care i-au ținut spatele lui TB când a avut mai multă nevoie, acum îi zic “la revedere!”… și asta din proprie inițiativă, nu că au întâlnit pe cineva care să merite mai multă încredere. Dezamăgirea de Băsescu a atins cote paroxistice.

  Cât despre mine, de pe vremea guvernării CDR n-am văzut altceva în Traian Băsescu decât un manipulator. Doar că o făcea mai cu perdea… acum perdeaua s-a rupt și nu pare a-i păsa.

 • OvidiuB

  In schimb, stie la perfectie lucruri ascunse din trecutul unuia dintre candidati… Ce sansa!

 • Bogdan Cojocaru

  Este posibil ca vreun membru psd, cu atat mai mult cei de la varf, sa nu fi votat suspendarea? Eu nu cred. Si Base si consoarta carnatareasa stiau, toata lumea stia. Si-asa muri in somn inorogul domn…

 • Pingback: Nasul TV » Dle Președinte, respectele mele!()

 • Gheorghe Campeanu

  @ Dorin Tudoran

  Este prea mare harmalaia, si sint prea incinse spiritele, desi intorsatura soartei politice era mai mult decit previzibila, de fapt … vizibila (sau cel putin asa am inteles din numeroasele comentarii si analize din ultima saptamina).
  Nu ar fi cazul sa ne oprim din vociferari, si sa asteptam linistiti si cu incredere sa ne desluseasca cu calm si intelepte analize specialistul contextualului de la College Park? Cine-l cunoaste mai bine pe dl Basescu, intelege mai exact toate dilemele (vezi cea a traversarii abisalului contrast intre dna. Monica Macovei si Elena Udrea), are bisturiul analitic mai ascutit si explica mai clar aceste contorsiuni politice decit domnia sa?

 • Deocamdata sta sub pat si vorbeste la telefon cu ceilalti analisti cum sa ne explice ca ei nu au acordat, niciodata, sustinere neconditionata. A fost scos la inaintare doar un titular…

 • An observer

  Radio College Park has been broadcasting funeral music since shortly after the announcement. To criticize TB or to ignore TB? that is the question. So far no official statement has been issued. This one requires some real contemplation (i.e. calculation). After all, how could the philosopher of fantasies of salvation have himself fallen for a fantasy of salvation? (the illusions lasted only nine years)…particularly as it turns out TB has his own idea of a fantasy of salvation: EU. One must feel somewhat sorry for the great philosopher however: what rotten luck! Iliescu, with whom he had published a book length interview in 2004, in the final hours of his presidency tricked the great philospher (as we are told often). And now just months from the end of TB’s terms, TB tricks the great philosopher! How can MM be the continuator of TB’s project and legacy when TB himself seems to think EU is? I suspect “false consciousness” must be at work: how else to explain it? Perhaps the “stylistics” of TB’s endorsement just differs. Not to worry: the houdini of alibis and self-deceptive rationalizations will come up with something for his audience!

 • Amen!

 • Horia Saptamanalu

  Pardon, monsieur: el ACTANT, iar ea…. ACTATA !

 • Horia Saptamanalu

  You know, I suppose, what HOUDINI means in urban dictionaries, but TB and EU don’t, so who’s the old giddy goat?

 • mihaela grancea

  Domnul Diaconescu se astepta la altceva? Nu are simtul realitatii! Ca practicant al “tradarii” politice, trebuia sa stie ce se intampla, cu cei care o practica. Pentru orice om lucid era limpede ce miscari se vor face in cercul presedintelui. In ceea ce priveste “respectul”, acesta, in Romania politica, este un concept desuet, fara valoare axiologica.

 • Gheorghe Campeanu

  @ Horia insumi

  Si totusi Houdini devenise un inedit “contributor” la Scientific American pt. un expozeu al spiritualismului. Faptul ca unele feneomene sint inexplicabile nu inseamna ca cineva providential nu le poate decodifica misterul. So, who’s to say what earth shattering revelations of self we may become privy to, once the great sage breaks silence? Si de ce crede domnia voastra ca s-ar pune capra un savant de prestigiu? Rautati…

 • Bogdan Cojocaru

  Actata și rasactata, cum ar spune Dan Alexe…

 • No Name / DP

  Nu-i sanatos sa fii profet in tara ta, fiindca implinirea
  profetiilor e mai degraba prilej de intristare decat de jubilare.
  Nu-i nicio fericire sa joci o Cassandra in raport c-o alta Elena
  si nici sa vada toti, chiar la sfarsitul piesei, ca respectatul
  imparat mereu in pielea goala a stat pe scena.
  Nu spun ca, faute de mieux, nu l-am votat si eu la prezidentiale,
  cum l-am votat mereu si la locale, desi nu numai Mihaies i-a remarcat
  “o nesimtire de proportii tropicale”.
  Dar de aici la a-i inalta encomioane e -- vorba poetului -- o cale
  atat de lunga, de nu-nteleg cum altii “au reusit” sa o parcurga. Decat
  sa-i scormonesti in creieri pentru raspuns la intrebare, mai
  bine e sa-i controlezi la buzunare.

  Morala: Decat sa te-nfierbanti in agitprop, mai bine sa ramai un
  politrop, c-altminteri risti s-ajungi un mizantrop.

 • Horia Saptamanalu

  Da, da, cam ca in replica regizoarei Catalina B, ce -- abordata stradal de un gagicar iesean cu : ”Singurica? singurica?” -- ii lua piuitul cu: ”Sinurica, singurica, dar…. rasactata!”

 • Horia Saptamanalu

  Ma refeream la substantivul comun ”houdini” si la intelesul actual al acestuia in dictionarele americane de argou, nu la faimosul cascador + iluzionist, prenumit Harry, pe care nu mi l-as putea imagina decit in postura, foarte activa, de intromitator, de penetrator, dar mereu pus pe sotii basesciene in jocurile xexuale. Paedicator, non paedicatus; irrumator, non irrumatus; eiaculator, non eiaculatus.

 • Sunteti “gresit”. Intamplarea a avut-o drept subiect-agresat pe cantareata Corina Chiriac, la Mamaia, pe vremea cand se afla intr-o relatie foarte pasionala cu “Tandarica” (aka Ovidiu Lipan), bateristul trupei “Phoenix”.

 • Horia Saptamanalu

  Pe malurile impetuosului Bahlui, chiar acolo, ii era atribuita replica -- de catre Mihai Ursachi, Eugen Andoni , Papil Panduru si alt actori ai Teatrului National din localitate -- regizoarei Catalina Buzoianu, faimoasa, mai tirziu, la Bucuresti, cu teatralizarea romanului ”Maestrul si Margareta”. Patriotismul local ma obliga sa tin cu dintii de aceasta versiune, dar, foarte probabil, ca si alte femei de caracter or fi folosit replica. Apropo: v-o imaginati pe nelson-mandeliana MM aruncandu-i-o din mers lui TB la iesirea dinspre urne?

 • Horia Saptamanalu

  Actata, reactata, rasactata,, dar, vai, se dezacteaza, de fiecare data, repede.

 • St.+James

  … si de-ti propui un nobil scop, mai bine fa-te filantrop ! 🙂

 • Gheorghe Campeanu

  @ Hors Ya Hebdomadaru’

  Acu’ .. ca sefu’ e plecat de pe certoblog si nu ma aude, doresc sa va asigur ca nu ma indoiam de darul Dvs. de prestidigitatie lingvistica (ar fi si absurd, eh?) ci va ” trageam (gentil) de picior” in sensul aceluiasi glosar citadin la care va refereati.
  Quant à l’agile acrobate chromatique, pour l’instant, il se tait …… courageusement.

 • Goldmund

  Tara arde, baba se piaptana.

  PSD a corupt intreaga tara si asta sub diferite nume de-a lungul istoriei(de la PMR, la PCR la FSN si stiti voi mai departe), iar noi…

  In provincie prin Moldova, Oltenia si Muntenia, acolo unde peste 70% din populatie nu are canalizare si bea apa din fantana, iar analfabetismul si semianalfabetismul ajung la procente unice pentru UE, acolo unde oricum doamnelor si domnilor, PSD primeste oricand peste 70%(tot 70%, ce chestie!) din voturi chiar daca il punem ca unic candidat pe Ramaru(cel mai mare criminal in serie de pe timpul balbaitului iubit), ni s-a casunat de vreo cativa ani pe oraseni, pe urbanizati, pe transilvaneni, pe intelectuali adica exact pe cei care nu prea se uita la antene si care de regula nu aleg psd/fsn/pcr/pmr. Ei si? Si alesii lor sunt prosti de dau in gropi, fura, sunt semidocti, ati spune, dar nu-i chiar asa. Acestia din urma nu cred ca Luna poate pica de pe cer(precum antenistii)si poate asta nelinisteste Si loveste-i, loveste-i! Ca si cum am alerga mereu dupa hot, iar pe criminalii in serie ii privim mai mult sau mai putin cu o compasiune asemanatoare cu inocenta sau si mai rau.
  Curat promovator al culturii(fie ea si doar politica), doamnelor si domnilor.
  Va iubesc pe toti pentru limba romana!

 • Hantzy

  Ca PSD a corupt intreaga tara e arhicunoscut, dar cel mai bine le-a reusit ca astia care-s sefi la PMP acum. In vremea pesedelei pierdea Udrea, pe bani grei, procesele RAPPS, de exemplu.
  In rest, ma prapadesc de bucurie cand citesc ineptii inteligente, precum argumentele astea ciclice cum ca taranul e suparat pe orasean, pentru ca asta nu-i permite sa intre in spital cu desaga peticita. Seamna cu bancul ala prost in care baba impinsa pe scari e intrebata de ce alearga.

 • Codrul Oltean

  Amice, esti idiot!

 • OvidiuB

  http://www.mediafax.ro/politic/diaconescu-fmp-al-carui-presedinte-sunt-sustine-candidatura-elenei-udrea-la-presedintie-video-live-13161595

  “Cristi” ramane un soldat credincios al structurii din care -- sunt sigur -- face parte.

WP Admin