≡ Menu

Dl Ion Spânu față cu Maica Realitate

Sub titlul “Reacții la prima vedere, Sevil Shhaideh a făcut un stagiu la USAID, un ONG partener al Fundației Soros”, dl Ion Spânu ia o primă atitudine profund patriotică. Numai că…

Numai că realitatea este și mai nepatriotică chiar decât o descrie acest vigilent grănicer român din hyperspațiu, fiindcă USAID nu este un ONG (organizație neguvernamentală), ci chiar o entitate guvernamentală, chiar o agenție federală americană – United States Agency for International Development (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională).

Dl Spânu somează cu promptitudine:

“În mod necesar, atît Sevil Shhaideh, cît şi Liviu Dragnea trebuie să explice opiniei publice legătura posibilului viitor Prim-ministru al României cu USAID, cum a ajuns să beneficieze de stagii de pregătire în SUA şi dacă are cunoştinţă de legăturile financiare dintre USAID şi Fundaţiile lui George Soros, din moment ce, în recenta campanie electorală, atacul la adresa ONG-iştilor a fost un punct important al PSD în partea naţionalistă a programului acestui partid.”

desen & © - ion barbu

desen & © – ion barbu

Reacția dlui Spânu “la prima vedere” e de un caraghioslâc total. Poate că o reacție “la a doua vedere” va dovedi mai puțină vigilență patriotică, dar mai mult contact cu cotidiana realitate.

Sunt sigur că un stagiu de pregătire în Statele Unite i-ar prinde bine și dlui Spânu, măcar pentru că ar putea să descopere că între USAID și dl George Soros “legăturile financiare” deși sunt tenebroase, lipsesc cu desăvârșire: USAID nu-l finanțează pe dl Soros; să și vrea, nu are voie. Dl Soros nu finanțează USAID; să și vrea, n-are cum.

Că un asemenea stagiu de pregătire l-ar ajuta pe dl Ion Spânu să fie cândva propus de dl George Soros pentru funcția de premier al României nu e chiar foarte sigur, dar vorba românului “Încercarea moarte n-are.”

Încercarea dlui Ion Spânu de a lovi în dna Sevil Shhaideh cu asemenea “argumente” ține de catacombele gazetăriei.

SURSĂ: http://www.cotidianul.ro/sevil-shhaideh-a-facut-un-stagiu-la-usaid-un-ong-partener-al-fundatiei-soros-293349/

 • Liviu Antonesei

  Ce uitasem! Nu Dna SS este omul lui Soros, ci mai degrabă eu! La începutul anilor 90, am fost într-un board al filialei ieșene a FSD, care, între altele asigura bani de avion studenților care obținuseră burse în străinătate, dar nu și asigurarea transportului; dădea granturi ziarelor și revistelor pentru echipamente de redactare/tehnoredactare și alte asemenea activități subversive! De asemenea, înaintea alegerilor din 1992, cînd presa independentă și de opoziție, nu și cea oficială/ fesenistă, rămăsese fără hîrtie „din motive de Letea”, am făcut parte din boardul național care a distribuit, tuturor publicațiilor din țară hîrtie de 1 milion de dolari cumpărată de Soros din țările baltice pentru a susține libertatea presei. mai recunosc că l-am și întîlnit de două ori pe Soros, în anii 90, prima oară la sediul din București al FSD, în grabă, avea o întîlnire cu Iliescu, a doua oară la un dineu cu vreo 50 de persoane la Intercontinental. Acum, ce să spun? M-am autodenunțat, ușurîndu-i sarcina Dlui Șpanu!

 • Liviu Antonesei

  Vad ca primul comentariu s-a pierdut. Ei asta e, nu-l mai refac. Oricum explicam ca o relație USAID -- Soros nu poate fi decît contra naturii, deci imposibilă! Mai pusesem și un link către un articol din Sinteza în care contextualizam apariția periodică a temei Soros. Se cheamă Bonjuriști și tombatere la începutul mileniului al treilea, cred că rezumă ce scriam acolo…

 • Dezideriu Dudas

  Liviule, la mine e si mai grav ! Pe mine nici macar n-au vrut sa ma primeasca sorosistii ( “la vorbe”…., rechizitionate in Romania de “galactici”…), nici USAID-istii ( “la fapte”, pe piata de capital…, rechizitionate in Romania de “mentorii galacticilor”…). AIASTA’I DREPTATE ? Da’, vei vedea mai jos, vin tare din urma….A mai ramas ceva ? Se mai da ? S-a dat mai putin….sa ramana si la urmasii lu’ urmasii lu’….?
  ………………………………………………………………………………………………….

  DETERMINANTI “ RE – ROMANIA “ ( “ Romania, starea noastra de veghe” – Constanta, 28 ianuarie 2017 )

  I. DETERMINANT PRINCIPAL :
  Anualitatea evenimentului – in fiecare an, in prima sambata de dupa aniversarea Unirii de la 24 Ianuarie 1918, in Constanta, la Casa de Cultura, de la ora 10.00

  II. DETERMINANTUL INTIAL :
  Fondul de Investitii Moldova ( Platforma Unionista ACTIUNEA 2012 )

  III. DETERMINANTI STRUCTURARE OLONICO-VIRTUALA
  III. 1 PROCESE
  a.De consonanta externa – politica externa romaneasca
  b.De consonanta interna :
  @COMUNITATEA : Societatea Romana de Fenomenologie
  @ADMINISTRATIA : Societatea Academica Romana – Romania Curata
  @„O TARA TREI SISTEME”: FUMN-Fundatia Universitara a MariiNegre ; Institutul de Stiinte Politice si Relatii Internationale
  III. 2 STRUCTURI
  @ Corpurile profesionale
  -Infiintarea filialei AGER ( Asociatia Generala a Economistilor) – filiala Constanta
  -Eveniment AGIR ( Asociatia Generala a Inginerilor ) – filiala Constanta in saptamana 16-20 ianuarie 2017.
  III. 3 ATITUDINI / APTITUDINI ( COMUNITATEA )
  -Craiova – Valentin Berca ; Iasi – Liviu Antonesei ; Cluj – Mihai Gotiu ; Sibiu – Mihaela Grancea ; Bucuresti – Forumul Tehnocrat, 1997 ; Timisoara – Marius Mioc ; Constanta – Coalitia ONG-urilor, 2015 ; Brasov – Dorin David, Alumni Facultatea TCM Brasov 1986 ; Bacau – Alumni Liceul Ferdinand 1980.

  IV. DETERMINANTI PRAXIOLOGICI : Trei proiecte concrete : 1. Re-Rompetrol, 2. Re-sosea de legatura Mangalia, autostrada Bucuresti – Constanta – PPP, 3. Preluarea marilor investitii din sport de catre comunitatile locale si integrarea lor intr-o miscare de consonanta cu dezvoltarea domeniului – Model pentru investitii in PPP-uri.

  V. INVITATI SPECIALI LA 19.12.2016 : Fostul Presedinte al C.J. Iasi -- Liviu Antonesei si fostul ministru de externe al Romaniei, Cristian Diaconescu.
  Alti invitati speciali : Adrian Cioroianu ( prin I.R.I.R. ), Andrei Marga ( contacte anterioare – c.a.), Andrei Plesu (c.a.), alti fosti ministri de externe (prin Fundatia Europeana Titulescu).
  VI. DETERMINANT CULTURAL ( cultura, ca deschizatoare de inchideri sau inchizatoare de deschideri…) : Doru Stanculescu ( c.a.), Andrei Paunescu (c.a.)…., Theodor Paleologu.
  VII DETERMINANTI ADMINISTRATIVI : tip stat-societate, nivel functionari la “Comisia de taiat hartii”, “Cod administrativ”, reguli transparenta- limite, Participatismul- bugete participative, etc….
  Data : 21-22.12.2016
  ASOCIAȚIA STRATEGIA DEZVOLTARII ROMÂNIEI – REGIUNEA DOBROGEA

 • Pingback: Dorin Tudoran, antologic: „Dl Ion Spânu față cu Maica Realitate” | @ntonesei's blog()

 • Edisqus

  ’82 vizionare “Flash Gordon” intr’o sala a Nationalului ieshan.

  Unul comenteaza: “Io’ti Spânu’!”. Cel de langa el “…și vrajalî pi capu’ lui’ăi!”.

 • AT

  Foarte contra-intuitiva poziție. Spânul pus de Harap-Alb să pupe poala Unchiului S’amuel mutat în interes de serviciu în Siberia.
  Dar corectă.Indicator al dezastrului în creștere. În aceeași linie depunctată, în sfârșit avem un președinte care încearcă să gândească (în timp ce alții toot lucrează).
  Când numerele mari se mișcă, experiența tace. Aceea că doar câtiva oameni pot avea sau nu dreptate, dar nimic nu le va egala eficiența, vreodată.
  Deci mai bine este ca prietenii să rămână astfel, este mare păcat să strice relațiile pentru o nebăgare de seamă.Dac[ maisunt prieteni.

 • AT

  În ceea ce îi privește pe prietenii mei auto-denumiți ca atare, îi asigur că onoarea asta nu se câștigă, nu se impune, nu poate fi rambursată. Nu am am mai mult de 4 prieteni, dar sunt arhisuficienți, deși nu aroganți. Nici autarhici, tipic pentru imbecili.
  Dar impostura se plătește, cum spuneam.
  Multă pace celorlalți!

 • Dacă prostia ar durea, dl Spînu ar fi deja bătătorit și nu ar mai simți-o.

 • Dezideriu Dudas

  Dom’Florine, pe mine inca ma doare….Se pare ca nici “bătătorirea” nu mai e ce-a fost….desi recunosteam recent ca om sunt si eu, nu pom….

  O sa-l rog pe Liviu sa ne faca relationarea de care mi-a scris pe blogul lui.

 • DG Ontelus

  Virgil Mazilescu: ,,administratorul poate s-o sfeclească în orice moment// pe dracu administratorule eu sînt realitatea bă realitatea palpabilă/ manifestare a ideii de sensibil (hegel prelegeri fenomenologia)/ sînt cea cu urechi mici/ cu iepurași și marmote de plastilină/ sînt cea cu vorbe care de care mai dulci/ și dacă mă enervez și trec pe trotuarul de vizavi spunându-ți/ în prealabil: administratorule nu mai vreau să mai stau cu tine/ ce te faci tu? iepurașii se topesc marmotele fug departe/ în țara lor cuvinte dulci nu mai auzi/ urechi mici în care să zbieri nu mai găsești/ așa că pe dracu administratorule eu sunt realitatea palpabilă/ sînt cea cu urechi mici/ cu iepurași și marmote de plastilină/ sînt cea cu vorbe care de care mai dulci”

 • DG Ontelus

  r14// învie și așa este văzut doar de către Saul/ mi-e gândul tainic scăpărat/ o veritabilă prelungită și traumatizantă criză de identitate/ ai unei spectaculoase mutații antropologice/ încercând o păguboasă diversiune intragalactică/ nu este bine să arunci cu piatra într-un binefăcător/ rațiunea a fost este va fi umilită constant în istorie/ confortul trupesc surclasează bruma rămasă de conștiință/ rafinamentul alexandrin va fi o dulce amintire/ speculația neuroștiințelor despre inexistența liberului arbitru/ oamenii oropsiți sunt nevoiți să penduleze între iluzie și resentiment

WP Admin