≡ Menu

Deschideri de primăvară

Sunt deschis pentru o nouă candidatură in 2014“, declară cu elan primăvăratec Mircea Geoană.

Interesant. Foarte interesant.

Deschis?

La ce? La cămaşă? La sacou? La wikyleaks? Şi de unde atâta entuziasm?

Am pierdut ultima dată cu câteva mii de voturi mai puţin.”

Oh, m-am prins! Şi ţi s-a făcut de încă o victorie. Normal.

Bravo, Mircea!

By the way, puteai să pierzi şi cu nişte voturi… mai mult?

Adică, pe înţelesul tău, cum este corect: “Am pierdut cu 2-0 (doi la zero)” sau “Am pierdut cu 0-2 (zero la doi)”?

Fii atent cum răspunzi, fiindcă, dacă ai de gând să câştigi de data asta cu 0-2, e acelaşi lucru cu pierdutul din 2009 şi ne deranjezi pe toţi degeaba.

Ilustraţie & Copyright 2011 - DION

Oh, înţeleg. Iarăşi eşti “number one”. Poate chiar “the one and only number one”?

Congratulations şi la mai mare!

Asta chiar e tare. Vântu ştie?

Nu?

Dă o fugă diseară şi spune-i. Nu aştepta din nou până în noaptea de dinaintea alegerilor, căci s-ar putea să nu aibă chef să te primească atunci: celula strâmtă, pătura aspră, Nicolae Popa sforăie ca dracu.

D’ale tranziţiei, ce vrei?

Curaj găină, că te tai!

 • dion

  Normal ca e deschis…. este cel mai putin “inchisibil” din sleahta PSD.

 • Daca_nu_nu

  Tulai, Doamne…
  Domnu Geoană, dragă, fii, domnule, om cu minte şi vezi-ţi de treburile dumitale… Dumneata eşti om cu judecată, familist, vorba aia -- „Mihaela, dragostea mea” nu spune aşa, orice nepriceput, mai ales pe nepregătite… -- eşti om umblat prin lume, nu un neica-nimeni adus de unde-ntoarnă uliu-n vârf carpatin… În locul dumitale, mi-aş lua familia şi-aş vizita lumea, apoi m-aş întoarce acasă şi-aş face şi eu, ca tot creştinul -- ??? -- ce ştiu mai bine. Acuma, io nu ştiu la ce vă pricepeţi dumneavoastră, domnule Geoană, dar, după mintea mea, nu vă pricepeţi la preşedinţie. Că dacă v-aţi pricepe, apoi aţi şti că cele mai multe din voturile dumneavoastră au fost împotriva dlui Băsescu, nu în favoarea dvs. Ca-n latină: dativus commodi şi dativus incommodi. Mai pe înţeles: eu, de exemplu, v-am dat dvs. votul -- comod pentru dvs. -- ca să fie un semnal pentru dl Băsescu -- anume incomod pentru dlui -- în speranţa că acesta va fi un semnal că prestaţia d-sale nu corespunde aşteptărilor mele de cetăţean votant. Numai că ulciorul nu merge de multe ori la apă, zice o vorbă din bătrâni…

 • mihai rogobete

  …şi, de mirare n-ar fi, dac-ar candida cu mari şanse, după sondajele de popularitate, Irinel Columbeanu, Pepe, & their wives; după aventura turcească, pentru Gică Hagi nu mai bag mâna-n foc.

 • InimaRea

  Dar cîtă răutate, dom’le! Şi pentru ce? Mai ales, la a cui adresă? Păi, se merită, dom’le?
  Altminteri, în politică -- dar nu şi-n dragoste, nu-i aşa? -- nimic nu e ce pare-a fi c-ar fi. Dar în politică -- la fel ca-n dragoste, nu-i aşa? -- totul este permis. Ergo, în politică -- la fel ori nu ca-n dragoste, c-o fi, că n-o fi aşa -- nimic nu e ce pare-a fi c-ar fi, cînd totul e permis. Ori vicevercea.
  Geoană “e deschis” a mai pierde o dată. E un act de curaj, dom’le dragă -- de mare curaj. E genul de pacifist căruia-i dai o scatoalcă şi mai vrea. Tot pe-acelaşi obraz, să vadă de mai ai curaj.
  Asta-mi aminteşte de o glumă: Un tînăr şi voinic ţigan, vine-n permisie -- că era melitar în termen. Şi ta-su-l duce la crîşmă, să vadă lumea ce flăcău falnic are el. Nu intră ei bine-acolo, şi sare unu’ de la masă, la ăl bătrîn: Iar ai venit, cioară? Şi -- pleosc, una peste mutră. Ăl bătrîn se uită cu jale la ăl tînăr, care păşeşte ţanţoş în faţă, şi-l somează pe agresor: Ia mai dă, mă, o dată! ‘Ai să văz, ai coraj? Ăla -- pleosc -- încă una-n devla ălui bătrîn, care cade baligă. Ăl tînăr îl ridică, îl scutură de praf şi-i şopteşte: Stai să vezi ce-i fac! Se-ntoarce către rumîn: Ia mai dă, mă, o dată, ia mai dă! Ăla, iar -- pleosc!
  Tînărul oştean măsliniu îşi adună genitorele de pe jos, şi-l scoate uşurel din cîrciumă: ‘Ai, taicule, acasă, nu vez’că-i nebun?
  Are Hemingway o povestire, despre un bătrîn boxeur, care luptă ştiind c-avea să ia bătaie rău, dar măcar să facă un ban -- pariază tot ce are pe înfrîngerea sa. Numai că şi tînărul adversar are sfoara lui, trebuie să piardă, aşa că-l loveşte sub centură, să fie descalificat. Ăl bătrîn îşi adună ultimele puteri, reia lupta, şi i-o trage şi el la lingurică -- să piardă prin descalificare dar să piardă -- ca să cîştige.
  Înţelegi, dom-le dragă, cum-ui politica asta? Aduce a dragoste cu năbădăi da’ nu-i dragoste neam deloc, e numai socoteală năbădăioasă da’ ascunsă. Cu răutatea aia rece, oltenească -- de-o vedea Marin Preda pe la unii.

 • serban foarta

  În curând, pe pultul librăriilor autohtone, Memoriile lui Mircea Geoană. Volumul I (cu o prefaţă de Tudor Arghezi): Iei un ceai cu mine, Vântule?

 • Shadow

  @Dle Tudoran. Acum eu nu stiu cum este mai bine sa se considere “the number one”, the only one” sau cum se considera alti jucatori “the chosen one”?
  In rest e sigur ca pt mihaela(dragostea mea) el ramane “the number one” :-).

 • Niels Schmecker

  Ce rost are sa-i dai la turloaie unuia deja linsat si ingropat mediatic?! Mult mai multa simpatie sau empatie “lucrativa” din partea puterii se poate atrage, daca faultezi en gros si en detail mogulii rai, opozitia “conjuncturala”… 😀

 • Dorin Tudoran

  @ Niels Schmecker

  Nu i-am dat la turloaie. I-am dat o palma peste ceafa, cu speranta ca se trezeste si nu se ofera, pe gratisd, prada linsajului… mediatic.
  Empatie “lucrativa” din partea puterii? As avea nevoie de asa ceva?
  Mogulii si opozitia — ca si Puterea si pupinii ei — nu prea mai au nevoie de faultari. Se autofaulteaza (ca stangu’-n-dreptu’ si cu dreptu’-n-stangu’) cu un talent stralucit.

 • victor L

  Daca postarea a inceput cu un citat din clasicii in viata s-o zic si io pe ailantă: nu de Geoana ma cutremur, ci de aliatul sau, Crinăucul.

  Cu care-au votat unii-ntr-o veselie si se ling, acum, pe mustati ca/si cu motanul Felix.

  Razvan nu e bun, dictatorul o sa plece la termen, iar de un Havel nu sint sperante. Ramin sperante in cel “vizibil in viata publica”.

 • Dorin Tudoran

  @victor L

  Apăi, dumneavoastră aveţi obiceiul de a vă cutremura din nămica… Fiţi pe pace, nu e Crin catindatul care sa câştige “din prima”…

 • Niels Schmecker

  Nu mai este nimic de facut cu Geoana… Poate doar ar trebui convins ca nu traieste intr-o democratie reala sau intr-un stat de drept, cum se incapataneaza el sa creada… Este prea patruns de… political correctness si asta-l dedica sa fie eterna victima.
  Opozitia si “mogulii” se autofaulteaza la ordin aproape… subliminal. Asa le va fi mai usoara constiinta, cand se vor lipi de “realizarilii” actualei puteri, ca timbrul de scrisoare. Deocamdata, fac mai toti exact ce isi doreste… putoarea asta de putere, si-o mai scuteste de propaganda neagra. 😀
  In privinta celor de la putere va cam inselati… Astia doar mimeaza ca s-ar faulta intre ei, ca sa ne tina ocupate mintile si sa demonstreze ca a mai valabila opozitie e cea din interiorul… putorii de puteri. Atata vreme cat cabotinii astia raman la numararea voturilor si schimbarea/interpretarea “originala” a legilor pe turta proprie, toti ceilalti suntem condamnati a priori la supravietuire… foarte individuala.
  Pana si mie, care am fost pana acum orice, numai… defetist -- nu, imi vine sa urlu catre asa-zisii opozanti: bai, fraierilor, interesul national este doar suma aritmetica a salvarilor noastre individuale! Daca tu bagi bete-n roatele salvarii mele private, intrigarind prin culise, nu te astepta ca eu sa-ti mai imping mult timp taraboanta la deal si taman cu franele trase! 😀 Oi fi fost cam… abscons, ca de obicei, dar… inteleaga fiecare ce vrea!

 • Niels Schmecker

  si-o mai scutesc… pardon! 😳

 • Mitica

  Zi’ne nea Dorine, nu ne mai fierbe atita.
  Noi cu cine votam?
  Io crez ca tot Lucescu ala micu e cel mai bun, ca vaz ca e optimist si are si bulan.
  Daca il pune pa’ briliantul sef la guvern chiar ca sint sanse ca tot romanul sa viseze frumos…

 • Dorin Tudoran

  @Mitica

  Daca ma iei asa, uite cum iti raspund: candva, niste oameni disperati de cum nu se putea ajunge la o solutie interna s-au hotarat sa aduca un print german. N-a fost o idee rea.
  Ce ar fi sa renuntam la variantele Razvan si Adi M. si sa-i dam sala tronul ajutorului aluia de ospatar care a dat golul Luxembrugului la Piatra Neamt. Singura conditia pusa ar fi sa nu-l faca pe Pinalti Prim-ministru.

 • Domniile Voastre,
  problema cu M(r).Geoana e ca s-ar putea sa ajunga cel putin o luna, ca si Vacaroiu, acolo unde nu mai ajunge altfel, nici in o suta de ani! Si nu neaparat pentru ca Presedintele ar fi suspendat!

 • CARAIMAN

  Dedicatie speciala pentru Serban Foarta,
  Cel mai bun banc cu Geoana, de la Vanghelie citire! Da, Domnule!
  Unde se afla cel mai bun spa din lume?
  La Sorin Ovidiu Vintu!
  Stai cinci minute si te relaxezi cinci ani!

 • Apăi, ce sa ne mai miram? Dupa marele jucator (la cacealma!) si Duduia nationala (the sauciest!), vorba lui Mircea( nu, nu Geoana, ci Dinescu): si o prigorie ar fi mai buna de presedinte…

 • Sanda Văran

  @Dl.Dorin Tudoran

  N-a fost o idee rea, e adevarat, cu toate ca ”monstruoasa coalitie” spera doar ca printul german, strain stingher la Portile Orientului, va fi mult mai usor de controlat si manipulat decat se dovedea a fi Alexandru Ioan Cuza. 🙂

 • Radu Humor

  Cate griji sa nu ne pricopsim cu Geoana si nici una ca ramanem cu Basescu (prin rocada!) ?!
  Pana la urma Geoana are in el ceva din naivitatea celui nedat la rele, preferabil oricand celui care s-a invartit si se invarte doar printre ele !
  Iar ca interlocutoe in relatiile cu alti sefi de stat si de guverne le da clasa la toata floarea cea vestita a politicii romanesti :roll:
  Nu va ganditi la Crin, cu care ar face un cuplu mult mai reusit si mai credibil decat cel pe care va faceti ca nu-l observati in toata micimea lui !
  Mi se pare cea mai nefericita forma de a intelege situatia grava prin care trece tara, luandu-l in tarbaca pe cel care este cel mai putin vinovat de dezastrul in care am ajuns !
  Daca nu punea botul la… spa, ii spuneam de-atuncea… pa marinelului si chiar nu-l gaseam deloc vinovat !

  P.S. Cea mai mare nedumerire o incerc atunci cand vad oameni in toata firea , care nu observa (inexplicabil ?) carul de defecte basesciene, dar stramba din nas la oala cu lipsuri a altora :roll: 😉

 • Şerban Foarţă

  Cei mai amuzanţi, de la o vreme, sunt, pasămite, criptobăsescienii. Umorul lor (involuntar) este magnific. Cum cei mai mulţi sunt “urechişti”, nu se putea ca o sintagmă precum “monstruoasa coaliţie” să nu le “gâghile” plăcut timpanul. Auzi acolo: “coaliţie”! Şi, pe deasupra, şi “monstruoasă”!!! Scrie X, pe numai ştiu ce blog: “Asa cum conservatorii s-au unit cu liberalii formind Monstruasa Coalitie pentru a-l inlatura pe A.I.Cuza tot asa astazi PNL-ul s-a coalizat cu PSD-ul pentru a-l da jos pe Basescu care vrea sa reformeze statul. Istoria se repeta!!” Din păcate, nu numai istoria; se repetă, mai curând, prostia. Analogia asta, dintre Cuza şi Băsescu, e, de altminteri, o enormitate. I-auzi pe unii: “Cuza a împroprietărit clăcaşii”, şi te aştepţi ca şi Băsescu să fi făcut ceva de soiul ăsta. Ei bine, iată, a făcut: în virtutea împroprietării de-acum un secol şi, aproape, jumătate, -- vechi clăcaş, Băsescu, a fost, la rându-i, împroprietărit, cu, între altele, o căsuţă în Mihăileanu. Altă analogie între ei, eu, unul, nu mai ştiu, cu excepţia unui anume… elenism. Numai că soţia lui Alexandru Ioan, Elena, era într-adevăr o mare doamnă. -- O formă,-n rest, de criptobăsescism pare a fi şi ridiculizarea (nu, totuşi, foarte inspirată) a lui Geoană. Calamburul de mai sus, al meu, cu “ceaiul”, era benign, chiar inocent… De unde, însă, furia oarbă (nu doar la figurat, ci şi la propriu) în contra unui om a cărui culpă (capitală) e, deocamdată, că va fi pierdut la puncte, -- pe, mai cu seamă, ringul parizian (ceea ce i-a permis dlui Baconschi să-şi schimbe numele-n… Boconschi!) Dar -- ce să-i faci? -- vai de perdanţi!… Iată de ce dreptatea, după mine, este de partea dlui Radu Humor.

 • Şerban Foarţă

  Erratum: pe rândul 8, “nu mai” (în loc de “numai”). Scuze!

 • Dorin Tudoran

  @Radu Humor

  Aveti dreptate: toata lumea stie ca pe acest blog Traian Basescu si pupinii sai sunt laudati saptamanal! Ma bucura sa vad la lucru acutul dvs. simt al observatiei…

 • Sanda Văran

  @Radu Humor
  ”Naivitatea celui nedat la rele”…E mai bine sa-si pastreze ”naivitatea” si sa stea departe de ”rele”. E binestiut ca Puterea corupe. 🙂

  @Serban Foarta

  Analogia de mai sus era intre ”monstruoasa coalitie” si ”niste oameni disperati”. Nu stiu ce rezonante negative a putut starni sintagma. Dincolo de cine stie ce trimiteri intertextuale… e o dovada de mare noblete sa ne pozitionam de partea celui mai ”slab”, care -saracul! -- mai e si ridicol pe deasupra….dar nu e vina lui!!! Nu se poate nega, indiferent cata bunavointa am avea, ca Geoana e un ”politician” ridicol, catalogat asa nu fara motiv de insusi ”maestrul” sau, total expirat si el, de altfel. Daca Geoana incepe sa devina alternativa preferabila…..cred ca nu mai ajunge sa importam din strainatate un print sau un sef de stat, ci trebuie sa importam cantitati imense de inteligenta, de simt al masurii si al responsabilitatii.

 • Şerban Foarţă

  Doamnei Sanda Văran.

  Doamnă, nu cred că monstruoasa coaliţie “spera doar că prinţul german, străin stingher la Porţile Orientului, va fi mult mai uşor de controlat şi manipulat decât se dovedea a fi Alexandru Ioan Cuza”. (Diacriticele le-am pus eu, ş.f.) În rest, “străin stingher la Porţile Orientului”, prinţul german s-a orientat curând şi bine, controlându-şi, el, “Divanul”, iar nu invers. Nu cred, oricum, că, la 9 mai 1877, când cu Răzbelul antiotoman, va fi fost “manipulat”, cum spuneţi, de către fostul prim-ministru al lui Cuza, anume Mihail Kogălniceanu, dregătorul Trebilor de-Afară. (Adaug, însă, imediat că, dacă-şi controla miniştrii, el, o făcea în chipul unui monarh constituţional (dovadă Consiliul de coroană din iulie 1914). Dar, în fine, asta-i altceva…
  Altminteri, nu am susţinut nicicum că dl Mircea Geoană ar fi “alternativa preferabilă”, -- îmi pare rău! (Cu toate că preferabil lui Băsescu i-ar fi, vorba Dinescului, “şi o prigorie”.) Că o fi “ridicol” (nu mitocan ca ăstălalt) este posibil. Dar şi un personaj ridicol are dreptul să-şi anunţe, după câte ştiu, candidatura la preşedinţia României. Or, asta a făcut, deunăzi, dl Geoană… Şi, pentru asta, nu mai puneţi Dvs… geoană pe geoană, doamnă?! E păcat.

 • Sanda Văran

  Domnule Șerban Foarță…câtă sensiblitate, atâta dramă 🙂

  Scuze pentru interventia ex abrupto de mai sus. Mă bucur mult că poeta vates a spus “şi o prigorie”, nu și o prigoană sau cine știe ce altceva. E ciudat cum unele vorbe de duh sunt luate drept viziuni politice.Eu înțeleg și sunt de acord că “mitocanul“ trebuie făcut să devină “ridicol”, dar nu înțeleg de ce ar trebui sprjinit “ridicolul” să devină “mitocan”. Vă bazați pe ce, când păreți a încuraja acest demers, când girați, în fond și la urma urmelor… cu numele dvs. ilustru, candidatura geoaniană? Pe dreptul la ridicol?

  Aș vrea și eu…ca tot românul….în următorii 25 de ani… o soartă mai demnă pentru țărișoara mea…pentru România…de aceea, Nessun dorma! Nessun dorma!

 • serban foarta

  Doamna Varan, nu mai am critice (nici diacritice, -- pardon!): aveti dreptate intru totul.

 • mihai rogobete

  Doamnă Văran,

  dacă acceptaţi ideea că demnităţile sub/culturilor sunt egale, mitocănia ar sta în ierarhizarea acestora -- beteşug atât dualist, prin ispita polarizării, cât şi raţionalist, căci, de!, cum trecutul este inferior viitorului, conform superstiţiei progresiste, şi, precursoare, cauza e sub demnitatea efectului. Socotindu-se, prin orgoliul mentalităţii, polul bun, mitocanul dualist desfide maniheic orice este altfel, din intransigenţă -- obraznic, grandoman; triumfalist, cel raţionalist îşi justifică aroganţa mitocană prin confiscarea statutului de efect al efectelor, prin trufia identificării sale cu viitorul.
  Dacă, aflat în plebe, dl. Dorin Tudoran n-ar avea disponibilitatea trasului de şireturi, de dragul discursului elevat, ar sfida-o. Câştigând preşedinţia -- tămîie fiind faţă de discursul plastic, nu numai după cum a mărturisit ci şi din ce se vede -- dl. Nicolae Manolescu risca mitocănia faţă de pictori.
  Sunteţi contrariată? Respectul faţă de cultură/muncă e unul.

 • Daca_nu_nu

  Doamne, Radule, eşti culmea apogeului… Cum să nu observăm carul de defecte băsesciene? Ai uitat cum l-am bătut pe Victor L -- pe Vox, cu poşeţica Vuitton -- din motiv de doamna Udrea, după scandalul cu perdelele? El zicea că n-a mai fi doamna Udrea în noul guvern, eu ziceam că va fi. Şi-o fost! Maaaamă… Şi l-am prins pe Victor pe la Fumurescu (parcă, nu mai ştiu exact) şi-am făcut un tărăboooooi… Nu ştiu dacă mi-o răspuns, că n-am mai dat o vreme pe-acolo, de frica soacră-sii. Ştii cum e. De pune soacră-sa mâna pe mine, apoi chiar mă laudă popa-n curte!!!

 • Florin Iaru

  Sub cerul înstelat al lui “Am fost un dobitoc”.
  E greu de imaginat 1 mai… prost ca ăsta!
  Ce nenorocire să ai de ales între un gogoman şi un mîrlan! Ce nenorocire istorică!

 • Sanda Văran

  @Dl.Șerban Foarță

  Sunteti imprevizibil :))

  In ordinea ”fireasca” a joutelor de blog, dupa raspunsul meu urma strigatul de lupta: ”Madam…La cratitza!!!” Mi-am si pregatit iute ceva in bucatarie. Un raspuns….ca o ”deschidere de primavara”….una adevarata!
  Ca sa iesim din nenorocirea asta mai mult decat istorica avem nevoie deeeee…

 • mihai rogobete

  N-o luaţi de capital-ism, rogu-vă, dnă. Văran.

 • Culai

  Taarre-ni placi, că am dat şi pe-aişi!
  Da’nu mă mai bag: stau di’o parti şi dau şî io din coadî şî “din vreme-n vreme” (citat din Coşbuc, alt C-lasic ignorat dincolo de fruntariile Hordoului) trosnesc şî io din lăbuţă (pluriel moldav).
  Şî mă bucur că Dna Văran (ştim cu to-n-ţii, de ce nu Varan) vă ţâne chiept bărbăteşte!
  Samurachi N. Pinalti
  (că habar n-are rafistolatul la Nice ce-i ăla ‘Y’ -- părerea mea -, ci doar darul grec cu carul)

Next post:

Previous post:

WP Admin