≡ Menu

Delir de grandoare

Călin Popescu-Tăriceanu își face partid nou-nouț, cu sediul în insigna PSD, și-l va învinge pe Crin Antonescu în lupta pentru Cotroceni, chiar dacă niciunul dintre ei nu va ajunge candidat.

Odată ajuns la Cotroceni, Călin Popescu-Tăriceanu se va căsători pentru a șasea oară, de data aceasta sub numele regal de Călin Ciumescu-Măriceanu, și îi va trimite fermierului Traian Băsescu, prin noua parteneră de viață și Șefă de cabinet, Elena Udrea-Măricica, un al doilea bilețel roz: “Na! Na! Traiane, Na!”

03.28

Markó Béla, fost președinte al UDMR: “Fără noi nu e reformă în țară, fără noi nu există progres.”

Odată (re)venit la guvernare, UDMR îi va numi pe Victor Pițurcă, principal, și pe Vica Blochina, secund, antrenori ai naționalei de fotbal a Micuței Antante.

În funcție de adversarul întâlnit, cuplul de antrenori Piți-Vica va trimite în teren echipa cu cele mai multe șanse de a se mai întoarce vreodată la vestiar.

Fie și pe targă.

ROMANIA-FINAL-500x388sau

CABINETUL-UDREA-copy-500x388

Suveranul Pontif, Papa Francisc, l-a primit pe Suveranul Poncif, Victor Ponta. A fost discutat viitorul relațiilor dintre Sfântul Scaun și Sfântul Scaun al lui Băsescu, după ce actualul Servus Servorum Dei – Papa Traianus Primus & Secundus – va fi îmbălsămat și sanctificat; în ordinea menționată – nu invers.

Suveranul Poncif i-a oferit Suveranului Pontif un tricou al lui Gică Hagi pentru Căpitanul Gărzii Elvețiene a Vaticanului.

Suveranul Pontif i-a oferit Suveranului Poncif un tricou al lui Messi pentru Ghiță Mureșan.

La întrebarea Suveranului Poncif în legătură cu adevărul despre Papesa Ioana, Suveranul Pontif a răspuns că este o legendă.

Aflată de față, europarlamentara Corina Crețu a răsuflat ușurată și a mai prins ceva culoare roz în obrăjori.

Întoarsă la Bruxelles, i-a transmis Vivianei Reding următorul WikiLeaks bine securizat:

“Degeaba vă sprijiniți pe Monica Macovei. Nici ea, nici EBA, nici măcar Elena Udrea n-are șanse să pună mâna pe ferula papală.

Eu sunt prea ocupată cu funcția de punct cardinal în PSD.

Sincerely yours.”

Întrebată cum a fost în cripta Basilicii Sfântului Petru, ministrul Mediului a răspuns prompt și pe un ton grav: “Dormeau adânc sicriele de plumb.”

Răspunsul despre Pietà n-a fost cu nimic mai prejos: “Marmura aia m-a înmărmurit.”

 

06.08

Cunoscut într-o viață anterioară drept Antipapa Felix al VI-lea, Dan Voiculescu-Deveselu nu se sinchisește nici de ce-a fost, nici de cine e, nici de ce va deveni. Are propriul scut anti și pro ce-a fost, a fost; cine-o fi, o fi.

Odată pitit în spatele scutului antirachetă, e la vedere doar pentru spovedanii (administrate de firma de călugări, nu neapărat budiști, Andon & Gâdea) și pentru microfonul postului de radio Romantic, de unde cântă, zi și noapte, Que sera, sera/Whatever will be, will be,/The future’s not ours to see,/Que sera, sera”.  Intrarea e gratuită.

Ieșirea – pe scut ori în Bentley – e altă poveste.

01.21

 

 

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Ontelus DG

  Foamea și frica, înțelese polisemantic susțin suferința omenească, legitimând lumescul, adică aparența, efemerul, în dauna transcendentului. Dacă anonimii își manifestă cvasi-instinctual foamea și frica, haitele elitelor de orice fel, maculând spiritualitatea, le adaugă ingredientul ,,voinței de putere”. Mințind deliberat și manipulând în privința griului șobolăniu al realității, elitele sunt responsabile de aneantizarea ideii de valoare în lumea actuală. În rest, ,,vine, vine primăvara,/ se așterne-n toată țara,/ floricele pe câmpii/ hai să le-adunăm, copii!”

 • @) Dorin Tudoran

  As spune ca ai gasit cel mai bun ton pentru a vorbi despre politichia noastra de interior, cu vagi aere externe uneori… Excelent, desigur, dar ne-ai cam invatat cu asta…

 • Pingback: Delir de grandoare « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET()

 • Interesanta prezentarea acestei comedii a erorilor, poate si a erorilor.
  Dl Tariceanu cade victima a doua erori proprii mari cit roata carului: prima, aceea de a nu sti ca, in PNL, fiecarui fruntas national i se spune ceea ce vrea el sa auda si a doua ca, repezindu-se sa isi faca direct partid, dl Tariceanu, asemenea ofiterului italian din anecdota, a auzit strigatele admirative “ma che bella voce!” ale soldatilor. Cum intretinerea unui partid serios costa cam 3-4 milioane de euro anual, ma intreb cam de pe unde banii.
  Marko Bela: regret ca al nostru Caragiale nu a pus in Scrisoarea pierduta nici o replica in gura unui maghiar. Pariez ca ar fi fost exact fraza rostita de Marko Bela pe care o citati.
  Suveranul Pontif si Suveranul Poncif: interesant, doar ca astfel de vizite ies, in realitate, din cadrul glumei. O fi devenind dl Ponta -- si el -- cavaler de Malta?
  Corina Cretu: este febletea mea in politica, ma fac ca nu am citit nimic.
  Dna Macovei nu este insa febletea mea, asa incit ma intreb de ce dna eurojustitiar tace in legatura cu modul in care Iulia Timosenko a fost eliberata si, apoi, iute de-invinuita? Si oare ce se va intimpla in Ucraina dupa dezincriminarea incheierii de contracte paguboase pentru stat?
  Stiu prea putine lucrui despre dna Plumb si poate ca este mai bine asa.
  Parca dl Voiculescu are de ascultat o sentinta in curind, nu?

 • Incultura Pontaica

  E revoltator, doamnelor si domnilor! Un prim-sinistru care nu are cunostinte minimale de istoria fotbalului si ofera unui papa de origine argintina tricou cu figura lui Hagi, prezentat, acesta, drept omolog dunareano-carpatic al brazilianului Pele, lusofon de felul sau si din alta generatie, iara nu drept omolog al marelui Maradona! Vai, vai, vai, timpul se-apropie si, vorba Magistrului Ursachi, una-doua-i sfintul Procopie…

 • @Dorin Tudoran

  Excelent tratamentul aplicat de dvs. delirului de grandoare al politicanului roman. Cu o singura flo(a)re(ta) insa, nu cred ca se face primavara. In lipsa aplicarii la timp a unor sustinute tratamente adecvate, delirul unora, incurajat probabil de falsi floretisti, a apucat sa se sistematizeze binisor. Si, cu cat mai sistematizat, cu atat mai bizar. Stiut e ca tematica delirurilor a suferit si sufera si ea un continuu proces de updating. Asa s-a ajuns de la Incubus la ET, de la cuplul Napoleon si Josephine la tandemul Putin -- Medvedev. Unii isi inchipuie ca o miscarica mica-mica, telecomnadata de la Cotroceni, ar putea deveni in cateva luni un fel de vimana cu doua statii terestre: una la Palatul Victoria si alta la palatul prezidential.

  http://www.revista22.ro/--basescu-nu-spun-ca-nu-ma-vad-primministru-in-tandem-cu-boc-la-presedintie-daca-iohannis-ar-candida-independent-ar-cistiga-ar-avea-si-votul-meu-vreau-sa-cresc-pmp--38732.html

  P.S. Eu, una, nu mai inteleg nimic. Am impresia ca acestor domni, fosti sau prezenti la varful politicii romanesti, “flacara violet” le-a consumat orice putere de judecata. Niciunul nu explica pe intelesul meu ce l-a apucat de actioneaza asa cum actioneaza, drept pentru care, daca ar mai fi un motiv pentru care sa ma alatur unui protest, acela ar fi unul si numai unul : desenarea unui dreptunghiulet in plus pe buletinul de vot, in care sa fie trecuta explicit si optiunea NICIUNUL (dintre candidati)! Nu vot alb, nu butetin acoperit cu mascari ori stampilat aiurea, ci o optiune clara, ca o plama sonora pe grosul obraz clasei politice.

 • Şerban Foarţă

  Aflăm din surse autorizate că Divus Traianus Imperator ar fi preferat ca hagialâcul ( > Hagi) să fi avut loc conform cutăror strofe sadice din şăgalnica Chanson Dada:

  l’ascenseur portait un roi
  lourd fragile autonome
  il coupa son grand bras droit
  l’envoya au pape à rome

  […]

  mais l’époux le jour de l’an
  savait tout et dans une crise
  envoya au vatican
  leurs deux corps en trois valises

  P.S. Cât despre transpiratele tricouri ale cutăror jucători de fotbal, se pare că au devenit la fel de sfinte ca faimosul Giulgiu din Torino!

 • ş. f.

  Erratum: în interiorul parantezei din r. 2: (cf. Hagi).

 • Şerban Foarţă

  Aproposito de Sân’ Procopie (evocat mai în amonte)… E patronul pontagiului, fireşte: St. Procopy & Paste !

 • neamtu tiganu

  misto textu, absolut misto…
  P.S Tricourile imi amintesc de Real-Schalke, 6-1, asta mi-a dovedit ca exista Ingeri..

 • Luke O’Pitsoo

  @Serban Foarta. Viktor Pontakovici, Julie Timoschenko
  St. Procopy & Paste = Saint Procopy & Saint Paste? Sau Saint Procopy & Paste? Nu astept raspuns la intrebare, dar ma gandesc la, din ”Aventurile bravului soldat Svejk”, nebunul ce se credea, de unul singur fireste, Sfintii Chiril si Metodiu.

 • Mara DONNA

  @NO NAME/DP
  In triunghiuletul de pe buletinul de vot, menit nici-nicistilor, un hedonist pisicher din antica Grecie ar fi desenat, in loc de mascari, doua litere, doar doua: un omega miculut, iar dedesubtul acestuia, intre cele doua volute, un iota ferm, ca sa nu-i zicem imbirzoiat. Cu acest inteles, prea putin esoteric: Omega e gasca politicara, iota, electorul liber, iar mesajul, in functie de gustul fiecaruia, TE IRRUMO! sau TE PAEDICO! In latina, ca sa-l priceapa si romanii nestiutori de KOINE DIALEKTOS.

 • Daniel PrepeLeak

  @All
  Viktor Pontakievici: chevalier de Malte ou de Courlande?

 • Şerban Foarţă

  Dragă Luka Lukici,

  există şi sfinţi siamezi: Marx & Engels, bunăoară.

  Cât despre Siamezii samoezi/ îşi sunt şi extremi şi mezi!

  Salut voios,

  Şerban Nikolaievici, cavaler de Malta/Yalta

 • @Șerban Foarță
  Unde-a mers mia, merge si suta. Unde-a mers Yalta, merge si Malta.

 • oktav votka

  @DT
  Manechin Popescu-Tariceanu: e si multa candoare in delirul sau de grandoare.

 • @Mara DONNA #11

  In nou-introdusul insemn electoral, eu as pastra de la dvs. cele doua litere -- cu semnificatia, dimensiunile si in pozitionarea grafica propusa, dar as schimba putin sensul interpretarii, mai pe intelesul contemporanilor* : I do not have an iota of confidence in you anymore!

  * In ultimii ani, am cunoscut multi tineri care compuneau cu usurinta un text in limba engleza, dar se poticneau rau de tot cand aparea nevoia de-a scrie ceva in limba romana.

WP Admin