≡ Menu

De la “Dragă Stolo” la ”Dragă Cristi” – un partid de trei lulele

10.16

Mai întâi a grăit dna Elena Băsescu – fostă europarlamentară, în prezent – europarticulară:

“Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu știe despre ce este vorba: organizațiile au ‘probleme’ în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru”.

Replica dnei Elena Udrea a lăsat-o pe dna Elena Băsescu cu buzele umflate:

”Din faptul că dna Băsescu, fiind mai departe de partid în ultima perioadă, nu a fost prezentă la şedinţele noastre, probabil cineva i-a transmis un mesaj greşit.

Din respect pentru Traian Băsescu nu îi voi răspunde Elenei Băsescu. Vă rog să înțelegeți că Elena Băsescu este o persoană diferită de Traian Băsescu, chiar dacă este fiica acestuia.

Traian Băsescu poate să spună orice și oricând, dar una este ceea ce spune domnul Băsescu și alta este ceea ce spune Elena Băsescu.”

Noi știm de mult că dna Elena Băsescu nu este dl  Traian Băsescu, dar asta nu este suficient – ar trebuie să afle și dânsa acest lucru. De la dl Traian Băsescu.

Dar și dna Elena Băsescu ar avea dreptate dacă ar considera că dna Elena Udrea nu e dl Traian Băsescu, nu?

Din respect pentru dl Traian Băsescu,  nu pentru dna Băsescu, dna Udrea nu vrea să lase, totuși, impresia că dna Băsescu e o mincinoasă și revine cu o variantă care ar trebui să împace și capra, și varza:

“Marţea viitoare vom avea un nou Colegiu şi vom vota asupra candidatului PMP la prezidenţiale. Nominalizările sunt Cristian Diaconescu şi cu mine./…/ Dacă partidul mă votează, voi candida.”

Dna Udrea este o femeie deșteaptă. Aș fi spus foarte deșteaptă, dacă nu ne-ar lua de proști, inclusiv pe cei care nu suntem membri ori simpatizanți PMP.

De când se votează un candidat al unui partid la prezidențiale, după ce a fost deja anunțat – oficial și prin voce președintelui partidului – numele candidatului?

Să fie acest vot al Colegiului PMP organizat cu scopul de a-l nominaliza a doua oară pe dl Diaconescu?

La ce i-ar folosi acestuia două nominalizări?

I-ar spori șansele să intre în turul doi? Atunci să fie nominalizat de trei ori, ca să și câștige alegerile.

nutzi

Dar să-i dăm cuvântul chiar dlui Diaconescu:

“Am vazut pe posturile de televiziune tot felul de oameni din PMP, nou veniți în politică, care mint cu nerușinare și în legătură cu numărul de semnături și în legătură cu încrederea publică. În momentul în care te duci la televizor și minți generând o stare de confuzie în interiorul partidului aflat în campanie electorală se creeaza un prejudiciu de imagine care trebuie sancționat. Voi cere PMP sa ia măsuri împotriva lor, așa cum se intampla în orice partid disciplinat.”/…/”Consider candidatura mea un angajament față de țară, pe care am să mi-l respect în orice condiție. ” 

Chiar “în condiția” în care marțea viitoare Colegiul PMP – Surprise! Surprise! – o nominalizează, prin vot, pe dna Udrea drept candidat la prezidențiale?

Domnul Diaconescu ar trebui să-și amintească acel ”Dragă Stolo”, pentru a înțelege un eventual ”Dragă Cristi.”

09.26

Pentru a clarifica lucrurile, poate că președintele Traian Băsescu va ține o conferință de presă în care ne va spune cum stau, de fapt, lucrurie. Adică – cine minte.

Nu cred că dna Udrea ar avea ceva împotrivă, fiindcă tocmai ne-a reamintit că “Traian Băsescu poate să spună orice și oricând.”

Un partid de trei lulele: P.M. & P.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 

 

 

 

 • Gheorghe Campeanu

  Totusi ce se va intampla daca marti seara PMP il “desurubeaza” pe domnul Diaconescu (cu toate semnaturile acumulate) si o desemneaza pe doamna Elena Udrea drept candidata partidulu la alegerile prezidentiale? In atari conditii apar mai multe dileme dificil de rezolvat. Cum nu ma pricep la politica luptelor intestine din RO, am doua-trei inevitabile nedumeriri.

  Incontinenta este un betesug care desi nu pune (neaparat) viata in pericol, este in acelasi timp afurisit de greu tratabil, chiar si cind este localizat doar la stiloul cu care se scriu texte incandescente si apeluri neinfricate la lupta. Dar, poate pina se gaseste leacul, exista inca un ragaz sufiecient de lejer pentru a rescrie critica mai
  mult decit oportuna a “samanismului” (tot “peronist” ?). Daca tot apare prilejul mai sus mentionat, ma intreb cum ar arata lista din paragraful:

  “În clipa de față, există trei oameni politici care îmi par a întruchipa aceste valori non-negociabile: Monica Macovei, Cătălin Predoiu și Cristian Diaconescu. Lista este, neîndoios, mai lungă, i-am amintit doar pe cei direct implicați în actuala cursă
  electorală. În ce mă privește, îi consider credibili și onorabili pe aceștia.”

  Va fi oare extinsa lista prin includerea numelui Elena Udrea printre cei care ” imi par a intruchipa aceste valori” (se poate vedea cu ochiul ‘gol’ ca a fost abil lasata deschisa) sau i se va amputa un ‘membru’, recte Cristian Diaconescu? Si, daca doamna Udrea castiga sufragiile partidului, se modifica/amplifica setul de valori? Daca da, urmeaza si o reajustare a testului obligatoriu de adeziune publica la “aceste valori” pe care s-ar parea ca trebuie sa-l treaca domnul Klaus Iohannis?

  Cred ca dupa ce se aseaza lucrurile si PMP intra pe drumul spre victori electorala, tratamentul incontinentei poate sa inceapa. Buena suerte!

 • Pai, da. Procesul desemnarii noului candidat al PMP e ca si inchis, lista samanului neperonist ramane deschisa pana a treia zi de dupa alegeri.

 • Nici iarna nu-i ca vara.

 • Vasile Gogea

  Prea multe… Elene şi nici un Paris! (Ce-i drept, nici Traian nu e Priam!)

 • marea proglema, dom tudorane, cu aceasta adevarata duamna a mopului romunesc, e nu cine o va sprijini pe dinsa, in aceasta atit de dorita, vaz, catindatura, nici daca printre acestia se va afla, in cele din urma si’n cele din urna, domnul acual diktator, ci pe cine se va hotari dinsa sa sprijine’n turu’ doi, ca sa’i transfere -- nu’i asa? -- bagajul ‘mneaei de simpatie publica, dobindit cu atitea eforturi si ceva fonduri.

  il pling p’acela!

 • Tu insumi

  !Evita volvera!

 • Gheorghe Campeanu

  Impide el volver del gran chaman Peron? El tratamiento o el control de si mismo?

 • Peron nu inseamna doar Juan sau Evita Peron, inseamna si peronul din gara pe care asteapta multi sa vina acceleratul sau marfarul…

 • Tu insumi

  Como diria el pequeno chaman Slavoj Zizek, deberiamos expectar la segunda muerte del esposo de Evita Duarte Peron/Madonna, la de su significado o, quizas, la de su simbolo.

 • Bogdan Cojocaru

  Probabil urmează “Adio PMP” după care Base se va retrage la mănăstire. Goodbye cruel world, Goodbye!

 • nc
 • Bogdan Cojocaru

  Ce mai, Kill Bill vol.2 dar vitzavercea!

 • Am reamintit, de mai multe ori, in ultimul an: “Gala Bute/încă pute!”
  Dar fiecare episod de felul acesta nu e deschis cu totul, inainte de a-i veni randul. Importan este cine hotaraste cand si de ce vine randul.

  Nici pana acum, nu avem opinia presedintelului in legatura du declaratiile trioului EBA-Diaconescu-Udrea.

  Numele dnei Udrea nu apare — inca; poate aparea in orice clipa — pe lista candidatilor “de incredere si onorabili” stabilite de “o anumita parte a presei”.

  Asa cum am scris, l-am intalnit pe dl Diaconescu, am stat de vorba si mi-a facut o impresie foarte buna. Citesc acum ca nu merita sa fie umilit in acest fel.

  Stiu si eu ce sa zic? Cand te hotarasti sa intri intre falcile unui malaxor politic de felul Traian Basescu-Elena Udrea, trebuie sa fie foarte bine pregatit si constient de riscuri dintre cele mai diverse.

 • Bogdan Cojocaru

  Se pare că nu Ponta ci Diaconescu o va lua pe urmele lui Geoana. Așa șah mat mai rar. La rege și la nebun. Și poate Base își încheie șlițul cu ocazia asta. Are niște gusturi marinarul, ceva de speriat. Deci ați avut dreptate din nou.

WP Admin