≡ Menu

Crima de sub-lezmajestate se prescrie – No kidding!

udrea sutienAm trăit s-o văd și pe-asta, după ce, timp de un deceniu, am văzut-o pe cealaltă!

Doi aprigi băsiști (timp de un deceniu) ne spun, la spartul târgului băsist, următoarele despre pupila cu aspirații prezidențiale și despre protectorul ei:

1.“…dacă ar prezenta produsele cosmetice ale unei mari firme de cosmetice, cred că şi-ar atinge gradul de competenţă maximă.”

No kidding!

Mulțumim pentru opinie. Alții spun acest lucru de un deceniu și au fost, permanent, bumbăciți de presa băsistă pentru o asemene crimă de sub-lezmajestate!

34

2. “autoritarismul de tip băsist bazat pe forța serviciilor și a instituțiilor cheie”

No kidding!

Mulțumim pentru informație, deși e veche de un deceniu, vreme în care cei care observau propensiunea spre autoritarism a președintelui Băsescu erau bumbăciți în fel și chip – mai academic, mai eseistic, mai filozofic, mai golănește etc. – de băsiști clocotitori.

Acum, când serviciile nu vor să presteze servicii și pentru pupilă, ba chiar o deservesc, prezidențialul ochi magic se supără iar băsiști, până mai ieri învolburați, sunt loviți, subit, de independență.

Haida-de!

06.07

Supărat nevoie mare că azi serviciile refuză să presteze servicii în favoarea pupilei, ochiul magic prezidențial anunță că luni, după alegeri, va vorbi cu serviciile.

Despre ce?

Să le reproșeze că se amestecă în politică? O fac din decembrie 1989.

Să le acuze de lovitură de stat? Nu mai suntem în 2012, așa că riscă să i se răspundă: “Ciocu’ mic, Majestate!”

Să le reamintească o lege sfântă a statului de drept de tip băsist – serviciile lucrează doar pentru mine și protejații mei?

Riscă să i se răspundă: “No kidding!”

Progresul de la viziunea lui Ludovic al XIV-lea despre stat (“Statul? Statul sunt eu!”), la statul de drept în viziunea lui Traian Băsescu (“Statul de drept? Statul de drept suntem noi – Traian și Elena!”) este apoteotic.

I’m not kidding!

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Poate aceste persoane care au revelaţii de ultim moment sunt, în continuare, în misiune.

 • Anamaria Beligan

  Spot on, as usual!!!!!

 • nc

  Nu l-am votat pe Băsescu în 2004. După cîte contre a pus în guvern, pe vremea lui Constantinescu şi cînd am văzut de cine e înconjurat (Berceanu, de ex.), n-am împărtăşit nici măcar o clipă entuziasmul celor care-l vedeau mare reformist.

  Entuziasmul faţă de Iohannis mă duce cu gîndul la 2004, pentru că chiar dacă e o altă structură (am revăzut interviul cu Eugenia Vodă de acu’ vreo 10 ani şi apoi pe cel de pe Hot News de luna asta), şi pare capabil să pună piciorul în prag, mi-e imposibil să-mi imaginez cum rezolvă cu ăia din jurul lui, care-l văd doar ca pe un instrument care să decidă în favoarea lor. Actul ratat al Andreei Paul, cu: „Votaţi Ponta”, mie tocmai asta mi-a spus: că pentru ea Iohannis e tot un fel de Ponta, adică o interfaţă. Poate greşesc… Poate-şi doreşte să iasă Ponta pentru că e nesigură, îi e frică de Iohannis ca preşedinte. 🙂

  Oricum, de data asta o să mă duc la vot (prima dată la prezidenţiale din ’96 încoace), în primul rînd pentru că parcă aş da credit intuiţiei dvs. şi a d-lui Antonesei, apoi din curiozitate, să văd ce pîrghii va folosi Iohannis pentru a corecta sistemul, în a-l lua de pe arătură şi a-l pune pe şine…
  Nu mă gîndesc decît la momentele în care va trebui să decidă în interes public, şi nu în al găştii de hiene pe care o are în spate…

  PS: A trebuit să-mi fac un alt cont, precedentul fiind banat. E o eroare, sau chiar am „aterizat” pe lista neagră?

  Ultimul meu comentariu (la postul „Potera electorală”) a inclus un link către faza cu Vanghelie înjurîndu-i şi ameninţîndu-i pe Ponta şi Ghiţă. Poate a părut tîmpită ideea, însă intenţia mea a fost să semnalez că mediul în care urma să se desfăşoare Iohannis era chiar acela exemplificat de comportamentul lui Vanghelie. Apăruse deja postarea dvs. de susţinere faţă de candidatura lui Iohannis, dar parcă nu mi-a venit să intervin direct peste acea declaraţie de încredere, speranţă…

 • No Name / DP

  Oamenii astia, la care va referiti si care traiesc niste cutremuratoare revelatii de ultima ora, sunt orice altceva numai retardati nu, desi, dupa cat de greu le-a picat fisa… mai c-ai fi tentat sa crezi ca, din dpdv intelectual, sunt cumplit de inegali, ca le-ar lipsi, cum s-ar spune, cel putin una dintre multiplele forme de inteligenta umana, cea care in popor e responsabila de “slabiciunea” numita orbul gainilor. Cred insa ca asta ar fi o abordare mult prea simplista, cand vine vorba despre intelectuali ce-mi par mai degraba dotati cu echipamente de gandire sofisticate. Uneori, parca as zice ca domnul Basescu (pe un canal media ori pe mai multe), ca basisitii care se debasesizeaza in serie si in paralel au fost, de fapt, niste fani mascati ai Antenei 3, ca-l plagiaza astazi pe Gadea et comp. fara a mentiona, macar la bibliografie, sursa. Mai am o explicatie, oarecum mai poetica: ei s-ar putea sa fi trait in lungul vis al unei nopti de vara, atinsi fiind, ca Titania, de floarea nazdravanului Puck. Ramane insa o nelamurire majora: in cazul asta, cine sa fi fost Oberon?

 • mariana

  Ati uitat limba romana de cind v-ati instalat, confortabil, in Australia, lasind in Romania un tata dejo-ceausesco-iliesco-pontist, o sora pedelie si un cumnat liberal. V-o reamintiti numai cind e de publicat vreo carte, ca merge mai usor, gratiei paternelului, cu editurile din Romania decat cu cele din Tara Cangurilor. Si bine faceti, va aprob din toata inima.

 • anghel merchel

  Da, dar nici cu ceilalti nu mi-i rusine, cu ceilalti, care se inversuneaza si acum, la sparul tirgului, impotriva in curind viitorului ex-presedinte jucator; ei ne reamintesc de magarul tragator de copite in leul mort.

 • Odet de Crescent

  Am o mai buna explicatie ( de tip maniheist, binar, salbatic): toti cei ce gindesc altfel si au alte optiuni -- inclusiv politice -- decat noi sint niste dobitoci patentati … chiar si cand, la spartul targului, nu se delimiteaza sau reorienteaza in functie de noul invingator, inclusiv gentlemanii, care, de felul lor, sustin doar cauze dinainte pierdute.

 • No Name / DP

  Cred ca ati bagat de seamna ca nu despre optiuni politice e vorba, ci despre argumentarea lor. Una e sa spui “votez cu ala fiindca nu pot sa-l sufar pe celalalt” (nu c-ar fi criteriul de lauda dupa care sa-ti dai votul!) ori votez cu ala fiindca intr-acolo ma poarta interesul personal, ori, in mod onest, votez cu ala fiindca, pana la proba contrarie, imi pare mai demn de incredere decat ceilalti, si alta e sa spui “votez cu ala fiindca-i ultra, e foarte, e prea, e extra, e singurul, e providentialul, e THE ONE-ul din Matrix etc. etc, iar toti aia care-i gasiti vreun nod in papaura sunteti nistre frustrati, niste orbiti de patima chioara, consumati de neputinta si ura, spalati pe creieri de Gadea et comp. Sunt sigura ca intelegeti si dvs diferenta!

 • No Name / DP

  La etc. etc. a se citi: antieuropeni, antiamericani, cu nostalgii dupa Rusia si prochinezi! Haideti sa vorbim totusi serios cat de cat…

 • Shadow

  @Dle Tudoran
  buna “satira” :-). Un amestec intre “ochiul magic” al lui sauron si monarhia absolutista. Reintorsi la vremurile prezente si iesind complet din “literatura fantasy” prezidentia absolutista romaneasca a devenit pt un scurt moment “bicefala” 🙂

 • Shadow

  @Dle Tita
  persoanele in misiune nu au revelatii, ei au totdeauna “certitudini”. 🙂

 • Anamaria Beligan

  Văd că atacul la persoană e la mare modă, dacă a ajuns chiar și pe acest blog. Îmi pare sincer rău pt acreala dv -- vorba australianului, get a life.

 • St.+James

  @ no_name/DP
  Dumneavoastra v-ati prins despre ce cauza mareata e vorba ? Ca eu nu ! 🙂
  Mai mare pacatul de asa povestioara frumoasa cu ronini (un scenariu pe gustul meu, marturisesc), atunci cand nu se intrevad nici cauza, nici cavalerii.

 • No Name / DP

  Nu, nu m-am prins, dar ma consolez cu gandul ca nici dumnealor nu le este prea clar! :-))

 • neamtu tiganu

  @ t.+James, cea mai mareata cauza e basismu!

 • andrei freshu

  @Mariana
  Uite ca stie doamna si limba romana, nu numai australiana. Nu merita atacul AD PERSONAM.

 • Odet de Plescoy

  Si inca cum!

 • No Name / DP

  Da, dar tocmai definerea basismului mi-a fost, imi este si-mi va fi neclara. Genul proxim ar fi totusi clasa politica, or dl TB s-a plasat intotdeauna in afara sau deasupra ei, de unde a caracterizat-o cum i-a venit la gura (nu zic ca nu ar fi nimerit-o!). Cand insa vine vorba de diferenta specifica, mi se intuneca mintea, ca dl Basescu diferit e pana-n panzele albe -- si-n bine (excelent chiar la zicale si cimilituri!), si-n rau, si-n ipocrizie, si in teatralism, si in tupeu, si-n parvenitism, si-n curaj, si-n lacomie, si-n cinism si-n badaranie…

 • PaduchelePlesuv

  Versuri clasice: “La vremuri noi / Tot noi!”

 • Dezideriu Dudas

  @ Odet de Crescent
  @ Odet de Plescoy

  Sa nu va pierdeti ! Tineti-o tot asa ! Tara va va fi recunoscatoare !

  Semnez : O dete de gard, ca un pro(u)st

  P.S. Cum mai scriam pe-aici, e greu sa-mi dau singur capuri in gura…Mai ales ca nici “nu trag pe nas “ ( atunci eram pierdut ! )…Prea ar crede d-nul Tudoran ca sunt chiar de la “Primarie” sau de la “Militie” daca as trece asa ca “gasca prin apa “desi pe-aici mlastinile tin in loc si vulcanii … Care “Primarie”, care “Militie”
  ? Cei “cu voia”….
  Puteti incerca si invers. Laudati-ma ! Poate va reuseste ! Ati uitat vorba, “cand se duce parca vine” ? Puneti-o din nou la treaba daca doriti ca “nemurirea” sa (va) tina….Sau tocmai asta faceti ? Daca da, “mai bagati” si de la “piosi si evlaviosi”…”Se vand” mai bine acum…Am si “pe partea asta” incarcatura antroponimica si inaintasi celebri ca Deziderius Erasmus si Dezideriu Sarbu. Ultimul, din pacate, dupa ce (isi) revine din mantinela istoriei…., ocultat pana la deschiderea din 1989. “Deschidere care va inchide” mai mult decat a deschis daca acum nu continuam sa speram…Revenind la “normalitate”, ”inchiderea pentru a te deschide” a lui Noica poate fi leimotivul care va salva Romania !

  ( Minieseu antroponimic relationat : “ De la Carnatul de Plescoy & Crescent la Salvarea Romaniei “ )

 • Luke of Crescent and Plescoy

  Imi cer scuze, d-le inginer Dezideriu Dudas, daca v-am jignit cu ceva. Nicneimul Odet de Crescent/Plescoy l-am folosit, pornind de la schmburile de mesaje cu d-l Gheorghe Campeanu, admirator al lui Proust si calator in Franta pe urmele acestuia, fara sa ma gandesc prea mult, amintindu-mi personajul Odette de Crecy, iubita rafinatului Charles Swann. Daca as fi stiut ca un forumist din zona se prenumeste si Odet, cautam altceva: Guermantes, Charlus, Saint-Loup, Morel, Legrandin, Verdurin, Elstir, Vinteuil, Albertine, etc. A fost fara intentie. MEA CULPA, MEA MAXIMA CULPA!
  (Sinteti un tip inteligent si foarte cultivat, asa ca va spun: In Francia nimeni nu se supara, poate doar profesorii de literatura, cind liceenii glumesc declarand ”J’ai fait Proust et Kafka dans ma culotte.”)
  Toate cele bune!

 • neonil

  Un politician normal prin urmare, de-l comparam cu omologii sai hexagonali. Sa zicem cu Chirac sau cu Sarkozy, ca nu e gagicar de doua lulele ca Hollande, ci fidel carnatilor de Plescoi. Chirac folosea Les Renseignements generaux (serviciile) pentru a avea informatii despre colegul sau de partid Sarkozy cel hiperactiv, acesta din urma ii striga unui nene ce refuza sa-i stringa mina: ”Casse-toi, pauvre con!” (Sterge-o, gaozarule!), isi insura fiul slab la invatatura cu fata unuia din cei mai bogati din zona, are necazuri cu finantarea campaniei electorale ultime s.a.m.d.. Base, cu bune si cu rele prin urmare, ca toti cei de profesiunea lui.

 • Vad abia acum mesajul dumneavoastra pentru Dna Anamaria Beligan.
  Daca-l vedeam la timp, nu-l accepta. Fiindca este inacceptabil!

 • Regret ca n-am vazut la timp comentariul semnat de
  “mariana” si-mi prezint scuze pentru ca l-am gazduit din neatentie.

 • Dezideriu Dudas

  Cand ziceam si eu ca “m-am sacrificat pentru binele patriei”,
  ca un “adevarat patriot”, cum bine zice dom’Neamtu ( pot sa pun si eu sacosa la
  coada dom’Neamtule ? ), dvs. v-ati predat ! Dom’Inimarea tot nu ma crede dar iata
  ca din nou trebuie sa exclam : Nu mai e dreptate pe lume !

 • Dacă ai ști cu ce amărăciune îți dau dreptate.
  Nu prea îmi convine, da’ mi-am luat porția de flegme, mi-am rătăcit onoarea pierdută și nu mi-o reperează don Mitică.
  Ce mă mîhnește e faptul că nimeni nu-și cere scuze.

 • Cetateanul tur(tz)mentat

  Dar crima de lez-sublenjerie? Se mai prescrie?

WP Admin