≡ Menu

Creșterea și descreșterea doamnei Calistru

Când a băgat mâna în buzunarul statului, doamna Calistru a dat de ceva lung și fierbinte, mare și tare, înălțător și viager, cum singură avea să mărturisească în fața instanței despre acea întâlnire de grad zero care-i schimbase viața; y compris moartea.

A strâns bine ce a apucat, până ce degetele sale au devenit totuna cu ce-i pregătise destinul. Unii spun că sfârșitul a prins-o cu mâna aproape topită pe biela-manivelă de stat. Când judecătorul a întrebat-o ”Doamnă, ce-a fost în capul dumitale?”, doamna Calistru și-a dat ochii peste cap și a murmurat ca doar pentru ea: ”Înălțătorul”. ”Ce?”, a spus judecătorul, care nu înțelesese nimic. ”El, Înălțătorul”, a șoptit doamna Calistru.

Verdictul a fost pe măsura dorinței de purificare a societății năclăite doctrinar. După pronunțarea lui, o anumită parte a presei a perpelit-o pe doamna Calistru, la foc moale, pe toate părțile. Unii – pe partea ce  și-o trăsese din acțiunea “Helvetica”, alții – pe partea reținută din aranjamente transcontinetale. Mai toți – pentru piscina cu taxă de intrare exorbitantă, Riga Crypto & Lapona Enigel, instalată în sufragerie și achitată din fonduri nipone oferite pentru eradicarea sărăciei în regiunile istorice ale cnezatelor și voievodatelor românești.

Aproape că îți vine să te-ntrebi: ”Săraca, doamna Calistru, chiar așa de-a dracu’ o fi fost?”

Legenda spune că celula ei era tapetată cu pagini din cele douzeci și opt de ediții ale îndrumarului anonim ”Cum să giugiulim calistrele” și cu coperțile mai puțin numeroaselor ediții ale studiului lui Eric Fromm ”Brabantul sau Berbantul?”. Dar ce a produs uluirea presei, de toate felurile și toate culorile, a fost un exemplar adnotat, ba chiar și comentat pe zeci de foi goale din Monitorul oficial, al celebrului ”Incrementa atque decrementa Aulae Hotzomanicae”.

Ilustrație & Copyright 2011 - DION

Agenția de presă ”Pe surse relativ curate” a prezentat stenogramele secției de Economie-Finanțe a Academiei Române în care președintele sesiunii extraordinare afirmase, fără ezitare: ”Chiar dacă eu și doamna Calistru am fost inamici politici, trebuie să spun că, de n-ar fi fost vorba despre o persoană de-acum decedată, doamna Calistru ar fi devenit colega noastră și, într-o zi, s-ar fi cuvenit să fie numită președinta, dacă nu cumva chiar calistra onorabilei noastre instituții”.

Unanimitatea cu care a fost întâmpinată declarația academicianului intact a devenit studiu de caz pentru studenții interesați de felul în care știința trebuie să fie, întotdeauna, deasupra pasiunilor; chiar și a celor politice.

Ce pare cu adevărat  bizar este că, de la o vreme, tocmai existența doamnei Calistru este pusă la îndoială, dar pentru asta nu este nevoie să fie inventată, așa cum s-a întâmplat în cazul altor produse celebre. Nici măcar nu ar fi chemat-o Calistru. Și odată ce această versiune distorsionată a realității a prins în sânul maselor largi și disperate, hărmălaia a pus din nou stăpânire pe toate straturile societății. Nostalgia după “Epoca Calistru” s-a transformat într-o epidemie zonală care îngrijorează profund Parlamentul European.

Fundătura în care a intrat, încă o dată, țara l-a obligat pe profesorul Lazariade să amintească poemul lui Kavafis, ”Așteptându-i pe barbari”. Nemaisosind, aceștia din urmă lăsaseră cetatea fără cea mai realistă dintre soluții.

Faptul că noi am avut-o pe doamna Calistru și n-am știut cum să profităm de ea a făcut-o pe dânsa să profite de tot ce i-a plăcut și pe noi să dovedim că suntem încremeniți în proiectele altora. După care, doamna Calistru a dispărut  în legendă și ne-a lăsat în tranziția noastră perpetuă: de la o fi fost la n-o fi fost și retur.

Locul de baștină al doamnei Calistru a ridicat în centrul urbei o statuie în care doamna apare cum singură s-a descris: strângând cu mana ei pasionată acel ceva lung și fierbinte, mare și tare, înălțător și viager, cum numai în buzunarul unui pantalon de stat se poate găsi.

Într-un album apărut în condiții grafice excepționale la Institutul și Muzeul Român pentru Cercetări despre Cercetări asupra Cercetării ce conduce la Cercetarea Cercetării Fundamentale (IMRCCCCCF), monumentul îi este atribuit celebrului sculptor anonim Alfons Brebu și se numește, simplu – așa cum simplă este și situația descrisă mai sus – “Calistru”.

 

 • Nicolae Prelipceanu

  Să fie? Să nu fie? O fi ea? N-o fi ea?

 • Dorin Tudoran

  @Nicolae Prelipceanu

  Ea e: o proza estivala, ca vara este prea cald pentru realitati…

 • Zitta

  @ Dorin Tudoran: Amintiri despre viitor?
  Ați devenit … futurolog?
  E! Ați prins-o!
  Sau e … mai multe?

 • Dorin Tudoran

  @Zitta

  “Fictiuni” estivale…

 • Domnule Tudoran,

  Bine le-ati mai potrivit, in sarade estivale, e drept, dar, cum bag sama, le-ati nimerit exact pentru cine s-au potrivit, fiindca, evident, domana Calistru nu poate fi nimeni alta decat… insasi doamna Calistru. (Ca tot romanul, poet -- nascut, nu facut -- era cat p-aci sa scap o rima la… “Calistru”.)

  Si “profesorului Lazariade” i-ati aplicat o lovitura, de cred ca-i vine bietului om sa se lase de analize, basme, munci si zile, nopti si eresuri. Cat despre seful Marelui Institut de Cercetare a Cercetarii Cercetarilor s.a.m.d., ma sparie gandul, zau asa, imaginandu-mi-l cum… Dar, vorba dumnealui: aici toate comentariile se suspenda, in mod echidistant si democratic!

 • divanuriletomitane

  Draga Domnule Tudoran,

  Vad o oarecare similitudine cu acea perioada in care participarea noastra pe blogurile dvs. era marcata de faptul ca eram convinsi ca marea problema e la noi, nu intelegem marile “fineturi” ale democratiei si economiei de piata, si speram ca procedand precum mamelucii, exceptis excipiendis, vom afla in sfirsit ceea ce ne va salva…Realitatea insa ne-a aliniat abrupt la un adevar care ne-a relevat ca un “car de vorbe” nu inseamna mai nimic atat timp cat “bata crizei” a demonstrat tuturor ca toata civilizatia devine nula si nu mai poate preveni nimic, cu atat mai putin a apara ceva….Ba, mai mult, exceptand Germania ( o exceptie ce provoaca frisoane istorice….), mai toate civilizatiile ( aici in sens de state dezvoltate ), prin subventiile ascunse, incrucisate sau « « privatizate », demonstreaza pe zi ce trece ca parca exista o relatie directa intre gradul de civilizatie manifestat prin nivelul de trai remanent si nivelul datoriilor statelor respective….

  Am inceput asa, deoarece, in acest context, a ne mai mira de « Calistra » noastra, cand totusi nu cred ca a fost printre fondatorii « DALI –ului » bucurestean care a inceput sa « democratizeze » Romania prin « implementarea » economiei de piata in primul rand prin parcari si gunoaie, cele mai sigure arme impotriva tehnocratiei tehnice, spre slava « tehnocratiei de tehnocratie »…., pare a fi o mica figura de stil in marea dilema in care se zbate Romania…., de sute de ani…. : Cine sunt mai nocivi tarii, « fanariotii » sau « boierii nostri » ? Sau cum tot scriu pe acest blog, « ai lor » sau « ai nostri » ? E drept, « Calistra » a recuperat rapid si ceea ce scrieti dvs. e perfect justificat ….Doar ca drumul nu duce niciunde. CALISTRE sau CALISTRII se vor gasi intotdeauna….Acel institut deconspirat de dvs., IMRCCCCCF ( iar i-ati lovit ca un « dusman al poporului »…), componenta « aparare nationala », se ocupa si de astfel de teme majore si cardinale pentru « tarisoara »….Ca viitor presedinte al Academiei Romane … « Proaste » ( parfrazarea lui Fane Spoitoru, cu a lui celebra butada : « Romania, ce mai tara proasta »…), va asigur ca ma intereseaza viitoarea « grea mostenire »….Ref. la « ai lor » insa, in mod cert Academia Romana nu ar mai parea asa proasta pentru ei….In acest caz, rolul lui « Fane Spoitoru », mutatis mutandis, fiind luat de agentiile de rating….

  Logic, nu cred ca vom ajunge vreodata la vreun rezultat semnificativ, in lipsa solidarizarii « prostilor »… Exact ceea ce pare a fi imposibil, inclusiv in manifestarile « certocratilor » si a « certocratelor »….

  In mod « real », nu cred ca se vor decela altfel de pozitii decat pro-calistre sau anti-calistre, exceptand “jocul de glezna” din vechea “rezistenta”. E drept, cu mai mult talent, tinand cont de miza resurselor de la dregatoria cea mai mare de la curtea lui Voda…La sfarsitul luptei insa, deja se va prefigura o noua « calistra » sau un nou « calistru », sau actuala va capata dimensiuni faraonice…Precum in situatiile de dinaintea marilor crize….Sper ca totusi va exista si intelepciunea caii de mjloc….Fara a intra in nici un conflict cu « vechii combatanti » din Romania, de dinainte si de dupa 1945, de dinainte si de dupa 1989….Trebuie luptat cu Realitatea ( nu TV…) si ceilalti ar trebui sa ne urmeze, nu noi sa le urmarim ratacirile sau tremurul nervos….

  Cu bine,
  Dezideriu Dudas

 • Draga Dorin,
  am citit de mai multe ori aceasta “summer fiction” (prozatorul care mai agonizeaza in mine da semne ca ar vrea sa se mai… prozuiasca!) si, pina la urma, am “vazut” ce mi se parea ca suna cunoscut (stilistic): “Adio, Europa!”, a lui I. D. Sîrbu. (Calistra o fi ruda, de caracter, cu… Kaimakov!)

 • Radu Humor

  Mda ! Caldura mare !
  Nu degeaba isi plimba Boc familia cu elicopterul SRI ( contracost fireste, mai ales ca la ei contracostul e suportat tot de noi, sau , ma rog, de unul care cotizeaza)!
  Dar de castigat in urma fondurilor europene, nu castiga decat cei care intocmesc documentatiile :
  Indiferent daca se aproba sau nu proiectul, firma, portocalie de regula, percepe in avans 5 % din suma totala solicitata de viitorul beneficiar. Asta in afara unei taxe de consultanta de 1000-2000 Ron .
  Pana la urma, cu tot cu comisioane ajungi sa-ti dai seama ca te costa cam tot atat ca atunci cand ti-ai fi platit singur lucrarea.
  Ca sa nu mai vorbim de faptul ca banii ajung uneori si dupa 2-3 ani ( in functie de executarea lucrarii sau achizitionarea aparaturii ).
  Platile se fac direct la cei care executa lucrarile sau livreaza utilajele, numai comisioanele si spagile intra direct la cei de care depinde intreaga actiune de ‘”ajutorare” !
  Ceea ce mi se pare normal .
  Anormal mi se pare ca noi sa viram anual la UE 3,2 mld euro ( vreo 13 mldde cand am intrat) si sa tragem in toti acesti 4 ani, ceva sub un miliard . Si asta ajuns in % de 90 % la romanii portocaliu colorati .
  O adevarata afacere .
  Numai ca nu pentru noi !

 • Radu Humor

  Cum cred ca domnul Liviu Ioan Stoiciu mai intra uneori pe aici, l-as ruga sa-mi spuna de ce nu se poate posta pe blogul dlui ( s-a scos codul, dar nu intra comentariile).
  Scuze pentru off topic !

 • Dorin Tudoran

  @Vasile Gogea

  Poti sa stii? O fi.

 • lucid

  Articol cu miza mica spre micutza. Macar Carta cu “Baroane” a sarit pe fatza la jugulara suinului cu cel mai mare tonaj lipidic pedeserist.
  Personally, eu as fi mai degraba ingrijorat de declaratzia lui Obama ca incepand din 2 august nu mai garanteaza plata cecurilor de asigurari sociale. Nu contest ca si noi in Ioropa avem emotzii cu sora mai mare Italia, dar parca sa auzi ca Marea Arhitecta a Universului democratziei pre-emptive self-defence-ata in atatea tzari nenorocite de prea mult petrol ale lumii nu-si mai poate sustzine pensionarii….

 • Dorin Tudoran

  @lucid
  Ei, da, nu are oricine curajul lui MC. In orice ca, eu, unul, nu il am.
  Suntem ingrijorati si fara indemnul dumneavoastra, dar cum unii dintre noi avem dubla cetatenie, dupa ce America da faliment (parca am scris un lung text pe tema asta, dar erati probabil plecat intr-o delegatie portocalie…), ne intoarcem in Romania si traim din pensiile grandioase asigurate de premierul dvs. preferat -- Emil Boc.

 • mariana

  Citind primele randuri ale textului, mi-a trecut prin cap intr-un prim moment ca se face reclama la Sigari cubani (Cohiba, etc. si mai ales, Romeo y Julieta). Mai putin nocivi, dar tot la mari neplaceri pot duce…
  M-a dezmeticit rapid locul inadecvat de pastrare a lor, mai ales daca aprinse !
  Si atunci:
  Di base , è solo invidia !
  (unde “di base” inseamna: in fond, de fapt.)

 • lucid

  D T: delegatziile mele nu sunt portocalii ci albastre de douasprezece ori instelate, de-aia ma si ingrijoraeza PIIGS-ii. Cat despre pensia la care nadajduitzi p-acilea, ea nu poate fi decat venitul minim garantat ( lege data intr-adevar de Boc, dar cu care eu unul nu sunt deloc de acord), caci am auzit ca statele lui nenea Iancu T de dinainte de 1985 au fost arse de rivulutzionarii scriitori in decembrie 89 ca sa se piarda urma vesnicelor lor “imprumuturi” pentru mult-gradata lor hrana spirituala. Asa ca tot in deal-ul ala atat de asteptat din House of Representatives punetzi-va nadejdea.

 • Dorin Tudoran

  @lucid
  In spirit, zau, arata portocalii delegatiile dvs. De cate ori va reintoarceti in patria muma, va burzului’i la “dusmanii” oranjadei.
  Operati in multe din judecatile pe care le faceti pe baza de zvonuri: nu stiu ce s-a ars de catre “rivulutzionarii” de la Uniunea Scriitorilor, dar stiu ca la plecare din Romania (iulie 1985) nu aveam nici macar un ban datorie la Fondul Literar. Una dintre conditiile necesare obtinerii pasaportului era sa dovedesti ca nu ai “datorii la stat”. Am vandut totul, am platit toate datoriile, am prezentat tzidula. Multumit?

 • @Dorin Tudoran Domne ce grijulii sunt unii ca americanii nu vor avea din ce sa-si cumpere hamburgerul natinalist si capitalist uitand ca sub magistrala conducere a celor pe care ii sustine, in romania , ciorba de stevie si de stir a devenit o delicatesa.

  Si acum revenind la subiect se pare ca pentru Doamana Calistru este mai aproape de adevar 1984 si Ferma Animalelor unde nu asa 2 picioare rau 4 picioare bun. Inca nu este timpul pierdut , dar mai ales am vazut cum pe la anumite alte insititute rescriere istoriei (in general personala ) este un fapt divers. Asteptam cu interes infintare MInisterului Adevarului de nunde sa reiasa ca doar cei alesi nu au fost comunisti sau sustinatori ai comunismului.

 • lucid

  D T: Evident, caci statul social(ist) lua si in plus peste “datorii”. Si totusi purceaua nu se simte bine nici in cotetzul USA nici in cel EU. Tocmai citeam o analiza apocaliptica a lui Jacques Attali (din “aripa sefarda” a finantzei mondiale, caci deocamdata “aripa ashkenazi’ are inca pasaportul retzinut in New York) cum ca iesirea din criza e in realizarea unitatzii de monolit impotriva unui dusman comun: Middle East (aici e batuta shaua sa priceapa…) sau Marea Chinei de Sud (asta e groasa rau!) pentru USA si RUSIA pentru Ioropa. Pai sa nu-l crezi pe Basescu nostradamus?

 • Dorin Tudoran

  @lucid
  Nu stiu daca JA si DSK sunt cu adevarat exponentii celor pe care le sugerati, dar un monolit politic impotriva Orientului Mijlociu nu poate reyolva crizele financiare ale Americii, Europei etc. Poate rezolva (cat de temeinic, greu de prognozat) alte lucruri…

 • mariana

  Unii sunt in respiratie artificiala, Italia se zbate in ape tulburi, altii cu greu se mentin pe linia de plutire. Aerul este fierbinte. Ploaia de vesti de toate felurile, toate proaste, iti cad in jur precum caramizile. Aici, pe blog, s-a inceput cu o proza estivala si s-a ajuns la obisnuitele, exasperante “analize politice”…
  Va salut, sa ne vedem cu bine. Daca cer si un zambet din cand in cand, este prea mult ?

 • Gheorghe Campeanu

  Total nevinovat (ignar) in ce priveste guerilla din culisele politicii romanesti, ma tot luptam sa deslusesc snoava si personajul (personajele) din pamflet, citind diverse comentarii. Marturisec ca inca bajbaiam. Nu mai conteaza, caci recentele postari introduse de rezidentul oaspete ‘lucid” in ale geoploiticii, m-au readus pe Pamant. Kакой стратег ! Si iata ca de la proclivitatile doamnei Calistru, am fost ‘extrapolati’ gratie amicului nostru analist, de la traducerea pentru uzul nostru a declaratiilor lui Obama, la dedesubturile infruntarii cu Orientul Apropiat si China, precum si, in generosul sau avant, la o foarte utila tangenta despre afiliatiile etnic/religioase ale lui Jaques Attali si Dominque Strauss-Khan (in realitate ambii sant sefarzi). Mai, sa fie! Multumesc.

 • Nu stiu cine punea, chiar aici!, in cumpana superbul text “Creșterea și descreșterea doamnei Calistru” cu “Baroane!”, inclinand balanta, culmea, in favoarea celui din urma. Ma rog, de gustibus… cu toate ca, mutatis mutandis, e ca si cum intre “Palnia si Stamate” si “Mitrea Cocor”, ai alege penibilul tribut-rebut sadovenian.

  Ce ti-e si cu oamenii inteligenti care, vorba lui Belu Zilber, cad la partid cum cade un barbat la muiere.

 • adrian

  Nu cumva @lucid, cel cu marea finanta evreiasca, e din aripa antisemita a oranjadei? Il urmaresc de ceva vreme si-mi pare ca face cam des confuzia intre Capitan si un anume comandant de nava anticomunist si proamerican (inca) de la Anvers.

 • Dorin Tudoran

  @adrian
  Nu cred. Mi se pare doar ca patosul cu care il apara si ni-l “explica” pe Traian Basescu produce un “efect optic” de felul celui mentionat de dvs.

 • Gheorghe Campeanu

  @adrian

  Daca am fost cumva cryptic in interventia mea, doresc sa clarific remarca facuta mai sus: departe de intentia mea sa sugerez o trimitere la un posbil derapaj anti-semit in postarea lui @lucid. Era doar ultimul ‘articol’ de pe lista de tangente lipsite de relevanta (in aprecierea mea) pentru tema pamfletului. Un posbil trompe-l’œil, cum propune gazda? Eventual. Pina la proba contrarie, cred ca turul de forta geopolitic era mai degraba o variatiune in stilul cu care doreste sa ne epateze interlocutorul dl-ui Tudoran (uneori la obiect, alteori, inutil), decit o manifestare de anti-semitism latent.

 • mihai rogobete

  Antiromânismul nu vă dă alergie, dle. Câmpeanu?

 • Gheorghe Campeanu

  @ mihai rogobete

  Antiromanismul? Cultural, politic, istoric? Cu toata straduinta si cu respectul cuvenit, mi-e teama ca nu inteleg intrebarea Dvs., dl-e. Rogobete. Ce are antiromanismul cu schimbul de idei la care ma refer mai sus? Antiromanismul cui? Al clasei politice din Romania, al adminstratiei Obama sau al celor doi reprezentanti ai elitelor financiare din Franta cu care ne confrunta @lucid? Va referiti la @lucid, la @adrian sau la mine? Sau doar pur si simplu?! Sint convins ca nu la gazda noastra va gandeati.
  Efectiv nu vad procedeul logic prin care ajungeti Dvs. sa introduceti acest nou element (de posibila discordie) intr-o conversatie axata pe cu totul alt traseu.

 • mihai rogobete

  Nu v-am pus nicio întrebare, dle. Câmpeanu; v-am reproşat maniera insidioasă, provocând, cu antiromânismul, reacţii antisemite. Hoţii şi incompetenţii sunt hoţi şi incompetenţi: nici antiromâni, nici antisemiţi. Sau persecutaţi politic.

 • Gheorghe Campeanu

  Draga dl-e. Rogobete, tot nu inteleg ce va starneste acest puseu de manie, in aceeasi masura ‘pe linga’ subiectul comentariilor mele ca si demonstratia de virtuozitate geopolitica al lui @lucid fata de pamfletul dl-ui. Tudoran. Desi scurta dumneavoastra interventie anterioara imi era adresata pe nume si se incheia cu un semn de intrebare, Dvs. sustineti ca NU mi-ati “pus nicio intrebare”. Nu-mi ramine decit sa conchid ca intentia era una pur retorica. Drept care, voi considera si sapuneala cu ceeace percepeti Dvs. ca antiromanism provocator de anti-semitism, drept o imprecatie din aceeasi regiune stilistica (retorica). Raman nedumerit, dar imi voi reveni, mai ales acum cand echipa de fotbal feminin a US s-a calificat pt. finala.

 • mihai rogobete

  Mda, m-am cam aprins. Dar m-am săturat de culturangeală, de mahalagismul cultural, porivit căruia “n-ai dreptate, ba fiindcă eşti român, ungur, jidan, ba … tuberculos”. Chiar suntem atât de naivi, încât să nu realizăm grosolănia stratagemei? Nici nu se va putea face dreptate, cât acuzatul se dă persecutat tebece, sau acuzatorul care-şi iubeşte tradiţiile şi valorile naţionale poate fi socotit antisemit pentru că nu şi-a făcut tratamentul cu penicilină.

 • mariana

  @ Dnei. Calistru :

  rel="nofollow">

 • mihai rogobete

  Când gravitatea acuzaţiei de antisemitism -- în spatele căreia pândeşte nimicitorul negaţionism -- nu mai face necesară nicio argumentaţie, ce să mai spunem despre părelnicul “antisemitism latent”, care, ca orice insinuare, numai de demonstraţie nu se împiedică pentru a convinge. Abil, nu?

 • Gheorghe Campeanu

  Pentru ultima oara, draga d-le. Rogobete,

  Recunosc ca de data asta m-ati pierdut definitv. Imi dau seama ca omul la suparare poate spune vrute si nevrute oricui i-a iesit in cale, si consider ca este dreptul Dvs. sa utilizati unilateral toate eufemismele ba chiar si epitetele din vernacularul maniei, pe care le gasiti de cuviinta. Chestiune de optiune, chiar daca de fapt nu ma cunoasteti. Eu sant credincios unui stil de comunicare evident mai putin intemperat si dramatic decit al Dvs..

  Totusi, asa cum eu pot accepta dreptul Dvs. de a fi manios fara obiect, va rog sa aveti amabilitatea, in pauzele dintre admonestarile cu care ma onorati, sa acceptati la randul Dvs. ca acest intermezzo a iesit deja din registrul bunei cuviinte, si ca a devenit mai mult decat inutil: este clar ca nu “vorbim” unul cu celalt, ci unul la celalalt (unul striga, celalalt face apeluri la temperanta si ratiune). V-am marturisit deja ca nu vad ce ar fi putut declansa reactiile intempestive din postarile de mai sus, si ramin surprins in continuare, dar acum dupa recidivele pe acelasi ton reprobativ , nu vad nici rostul alimentarii unei galcevi totusi imaginare, fara adversar, pe teme ce par a va fi mahnit iremediabil.

  Nu imi pot imagina ca aprecierile cu “hotii”, “incompetentii” si cei “persecutati politic” ma vizeaza (inca o data, nu ma cunoasteti), si sper, ca nici nu au fost insirate pentru beneficiul lui @lucid.

  Ce voi retine eu din acest rendezvous virtual cu Dvs., este aprecierea pentru modul in care cineva total strain mie, poate avea disponibiliate pentru grija fata de sanatatea unui alt semen al sau. Cum altfel pot descifra intrebarea (retorica, e drept) despre alergie? Va doresc un weekend placut care sa va mai insenineze.

 • mihai rogobete

  Ironiile mă plictisesc, dle. Câmpeanu şi nici după castraveţi latenţi, nu mă prăpădesc. Multă sănătate!

 • Florin Iaru

  Să fiu al naibii dacă am înţeles ceva!

 • Dorin Tudoran

  @Florin Iaru
  Mai bine!

WP Admin