≡ Menu

Come healing — la plecarea lui Leonard Cohen

COME HEALING

O gather up the brokenness
And bring it to me now
The fragrance of those promises
You never dared to vow

The splinters that you carry
The cross you left behind
Come healing of the body
Come healing of the mind

And let the heavens hear it
The penitential hymn
Come healing of the spirit
Come healing of the limb

Behold the gates of mercy
In arbitrary space
And none of us deserving
The cruelty or the grace

O solitude of longing
Where love has been confined
Come healing of the body
Come healing of the mind

O see the darkness yielding
That tore the light apart
Come healing of the reason
Come healing of the heart

O troubled dust concealing
An undivided love
The heart beneath is teaching
To the broken heart above

Let the heavens falter
Let the earth proclaim
Come healing of the altar
Come healing of the name

O longing of the branches
To lift the little bud
O longing of the arteries
To purify the blood

And let the heavens hear it
The penitential hymn
Come healing of the spirit
Come healing of the limb

O let the heavens hear it
The penitential hymn
Come healing of the spirit
Come healing of the limb

SONGWRITERS
COHEN, LEONARD / LEONARD, PATRICK

 • Vasile Gogea

  Ne rămîn glasul și vocea -- vibrația sonoră și substanța inefabilă a unei mari conștiințe, nu doar artistice…
  Umanitate pierde, însă, un exemplar unic!

 • Valentin Feyns

  Asa e.

 • Cristi

  Glasul, vocea, cantecele, versurile ne raman. Pierdem ce ar mai fi putut crea. Si dupa cum am vazut cu cateva saptamani in urma, probabil ar mai fi putut crea.

 • neamtu tiganu

  Si eu ca si-ntrega suflare elitara, intelectuala mondiala am fost socat de cistigarea de catre Trump a alegerilor americane. Si eu ca si-ntrega suflare..etc…etc.. sunt ingrijorat de catastrofele care se vor tine-n lant de acum incolo. Deja in Germania a aparut gripa aviara, Cohen a murit, ma astept sa vina marea foamete. Simtindu-ma raspunzator de fericirea familie mele, am trecut peste faptul ca sunt amenintat de colesterol, care a ajuns la 215, m-am hotarit sa fac ceva, nu pot sta cu mina-n sinul doamnei, trebuie sa actionez. M-am gindit sa fac un org. sa intru intr-o organizatie civila, ceva, sa scriu la gazeta de perete, dar mi-am dat seama ca asta nu ajuta la nimic, asa ca m-am hotarit, impreuna cu citiva prieteni, sa facem cirnati.

 • Valentin Feyns

  Hallelujah! (sper ca ortografia e corecta)

 • DG Ontelus

  “This Side Of Paradise” – Mann, Pattenden, Thomas (from “The Roaring Silence” album, 1976, Manfred Mann’s Earth Band)// “Life passes slowly just this side of paradise/ Eyes watching skies with salt water rain/ There you stay watching day follow day/ Living lonely and only just this side of paradise/ Oh it’s easy to see when the moon passes by/ And a cloud dies in a clear black sky/ Living lonely and only just this side of paradise/ Oh it’s easy to see when the moon passes by/ Like a leaf spin slow slow/ Maybe that’s where the sun and the rain live together/ Maybe it’s time to get up and move out forever”

 • DG Ontelus

  în ceas de seară// negreșit va veni/ mă va atenționa/ câteva clipe/ apoi hulpavă mă va lua/ și mă va duce de aici/ în lumea aceea la care ades/ mi-a stat gândul/ făcându-mă să nu văd/ la doi pași de mine/ să fii pregătit îmi șoptește/ am fost mereu pregătit/ și pentru că știe și ea asta/ o voi aștepta probabil mai mult/ se va lăsa așteptată/ ca o mare doamnă care a fost și este/ de când lumea și pământul

 • DG Ontelus

  diversitatea morții// moarte naturală/ a muri de râs/ a muri de durere/ a muri de frică/ a muri de frig/ a muri cu zile/ moarte spirituală/ moarte sufletească/ moarte duhovnicească/ a muri de necaz/ a muri în chinuri/ a muri de dor/ a muri pe loc/ a muri puțin câte puțin/ a muri pur și simplu/ moarte nefirească/ a muri păcatului/ a muri de rușine/ a muri fără lumină nespovedit și neîmpărtășit/ a muri în somn/ moarte grea/ moarte ușoară/ moarte pentru moarte/ a fi dator cu o moarte/ a muri lumii/ moarte extatică/ a muri neîmpăcat/ pedeapsa cu moartea/ a muri împăcat/ moarte socială/ iluzia morții

WP Admin