≡ Menu

Centaurul și interesul (tele)național

 

 

Se dă mare. Se dă tare. Se dă rotund. Se dă și mare. Și tare. Și rotund. Se dă cu copitele de frunte. Se dă cu coada de pământ. Se dă pe vorbe. Se dă de după vorbe. Se dă pe degeaba. Se dă ca să se dea, fiindcă altfel nu poate.

Modul de asamblare a jucăriei: jumătatea de om – în față; jumătatea de cal – în spate.

Nenorocirea este că nu își citește cu atenție modul de utilizare și, de cele mai multe ori, gândește cu partea din spate și se exprimă cu cea din față.

În vreme ce se visează temutul Minotaur din Creta, umanoidul ăsta greșit înșurubat a devenit un pupin. Va fi folosit o vreme, după care va fi aruncat de unde a fost recuperat temporar – în labirintul cu coșmaruri.

Să nu vă mirați atunci, că închipuita Maria Callas de azi se va tângui ca Maria Lătărețu, ieri:

 “Pe mine m-ai omorî-tî/da’ cu calu’ ce-ai avu-tî?”

Nimic. Despre cal, numai de bine.

 • Nea Dorine, sunt fascinat de asa numita bionica. e fantastic la ce grad de perfectiune au ajuns gindacii, cameleonii, albinele, furnicile. Ca sa nu uitam, dinozaurii au disparut da gindacii au supravietuit si, ca sa fiu clar, stimez nespus gindacii. Putem nespus de mult sa-nvatam de la gindaci da cred ca a studia creaturiile juma om, juma magar, ma rog, cal, viata e mult prea scurta si nu merita efortu.

  P.S Am o stare de euforie deosebita, Germania a invins Anglia cu 4-1, aici e sarbatoare nationala. Anglia are jucatori mult mai buni decit Germania, da Ge e o ECHIPA, o echipa nu e numai cei 11 de pe teren ci si rezervele, si antrenoru si toata grupa de manageri si doctorii, si maseuorii, si..

 • @) Dorin Tudoran

  Pare a fi portretul unui poet metamorfozat in propagandist si, culmea, cum suna versul din Ursachi, asta “nu i-a folosit la nimic”!

 • Dorin Tudoran

  @ neamtu tiganu # 1

  Germania a jucat foarte bine. La 2-0 putea fi usor 3-0. Dar, la 2-1, a fost clar (jumatate de metru a cazut mingea de sub transversala dincolo de linia portii!) 2-2. Ce se putea intampla dupa 2-2, tine de speculatii. Dar hotia (sau doar prostia) arbitrilor a fost jenanta.

  La fel si in prima repriza Argentina-Mexic. Un ofsaid de doi metri la primul gol. Ca, una peste alta, argentinienii au o echipa mai buna, e adevarat.
  Daca acesta este nivelul arbitrajului, nu inteleg de ce nu au fost acreditati printre “cavalerii fluierului” la acest turneu final si cativa judecatori romani de la Curtile Constitutionala & Suprema…

 • Dorin Tudoran

  @ liviu Antonesei # 2

  Ti-am (mai) mentionat candva ca, initial, versul lui Mihai era “si nu i-a folosit nici ca cat”. Cenzura l-a gasit… cacofonic si prea… dur. Asa s-a ajuns la varianta publicata… Magistrul a trecut de la enervare la amuzamen; inapoi la enerva si iar la amuzament etc.
  D’ale Cenzurii, mon cher!

 • Radu Humor

  Nu inteleg deloc incapatanarea aceasta de a nu permite folosirea camerelor video in fazele controversate :roll:
  Intr-un minut se clarifica totul si dispar suspiciunile si aranjamentele care de abia de acum isi vor face mai bine simtita aparitia.
  Cineva are tot interesul de a putea controla si acest joc in toate “intimatile” lui, dar acuza tocmai progresul stiintei de acest lucru.
  Cand mai ai si niste comentatori nepriceputi iti vine sa iesi din fotoliu nu alceva :mrgreen:
  Mi-am adus aminte de meciul in care a fost eliminata Italia , cel cu Slovacia in care un aparator a respins cu genunchiul de pe linia portii dar deoarece laba piciorului era in spatele liniei portii, comentatorii pana si dupa reluari sustineau ca mingea a depasit cadrul portii :roll:
  Sper ca dupa aceste faze si altele care vor mai fi , sa se admita aceasta proba pe loc cu camerele video si sa dispara si acest bun-plac al arbitrilor ce poate sa se transforme uneori din liber-arbitru, in incatusat arbitru dupa ce se stabolesc clarele intentii de fraudare a unor meciuri ( la noi nu-i cazul) !

 • Si mie imi lasa deciziile arbitrilor un gust amar. Da pe de o parte viata nu e dreapta si pe de alta parte parca exista o compesatie. Golu nemtesc e o compesatie la Wembley 66, eliminarea Frantei e mina dumnezeiasca a lui Henry, astept si mina lui Dumnezeu maradoniana. De altfel cel mai mult m-a intristat mina dumnezeiasca a lui Fabiano, ce frumos ar fi fost daca ar fi recunoscut, atunci cind l-a intrebat arbitru!
  Pe undeva se potriveste la topicu de azi, intre fripturist si erou e doar o clipita.

 • Radu Humor

  Vad ca minotauru/centaurul ( diviziune a unor valute) a prins a avea chip, si inca unul dezgustator si hidos, ramane sa se lamureasca si cealalta creatura juma-de om -- juma -fotoliu(al puterii) a carei fata e cu siguranta si mai hida ( cumplita coincidenta cu realitatea in care-si traiesc libidinosul concubinaj ideologic :mrgreen: ).

  P.S. Caricatura-i deosebit de inteligent realizata , dovada ca se poate ! atunci cand ai ce spune si cu ce te exprima 😉

 • victor L

  Citeva ginduri.
  Centaurul descris de dvoastra, si pe care dl Antonesei il crede poet, il vad destul de des in platourile unei televiziuni.
  E insotit de Sergiu Andon ori de Areta Sandru, de Bogdan Chirieac sau Nistorescu.
  E apocaliptic in previziuni.
  Asa se scriu poeziile.

  Inteleg ca nemtii au abandonat ideia rasei ariene pure, blonde.

 • Radu Humor

  Dovada ca nasc si-n Moldova caricaturisti al caror talent le depaseste pretentiile si nu invers ca prin alte parti 😉

 • Radu Humor

  @ Felicitari !
  Va si vad in finala, pentru ca Argentina mi se pare o echipa care a beneficiat pana acum de toate sansele zeitei Fortuna si cele rezervate de zeul fotbal s-ar cuveni sa nu va ocoleasca pe voi!
  Dupa toate celelalte puteri incontestabile pe care le detine din ce in ce mai clar, ar fi pacat ca Germania sa n-o detina si pe asta fotbalistica !
  Eu va tin pumnii, chit ca voi mai si incasa vreo cativa de la alti simpatizanti 😉

 • li

  @…
  Jumatate om , jumatate magar , un fel de taur mino de romania , il cunoastem de mult timp , dar cel de-al doilea personaj este uimitor , jumatate om jumatate scaun , fara loc de pupat ? Bietul pupin sa pupe fundul scaunului ? Este nedrept ! Domnule Dimitrov remediati greseala imediat !

 • Radu Humor

  Era adresat lui @NT !
  Mi-am adus aminte cum pe vreme impuscatului, cred ca la mondialul din 1974 sau la europene vizionam in grup un meci al RFG si m-a surprins neplacut ca un sefulet local, neamt get-beget, tinea in gura mare cu alta echipa decat cea a consagvinilor lui numai de frica sa nu aiba neplaceri ca tine cu nemtii !
  Ce vremuri domnilor, si unii deja le-au uitat, sau se fac ca nu-si mai aduc aminte de ele, asa ca nu m-as mira ca Istoria enervata sa le aduca aminte revenind de ce fost si s-o (re)traim si noi cei care vrem s-o pastram doar de exemplu, de asa_nu !

 • Dorin Tudoran

  @ All/Toți

  Nu comand caricaturi penrtu un subiect anume. Niciunul din cei trei graficieni care mi-au facut onoarea sa isi deschida o pagina a lor pe acest site — Ion Barbu, Daniel Ionescu-Dion si Alex Dimitrov -- nua primit asemenea cereri din partea mea.

  Caricatura lui Alex. Dimitrov este realizata de mult. Tot ce am facut a fost sa aleg o caricatura din cele trimise in urma cu cateva saptamani.

 • Dorin Tudoran

  @ neamtu tiganu # 6

  Chiar ma bate gandul sa scriu un text despre prietenul si (scurt timp) chiar antrenorul meu, Constantin (Titi) Teasca si despre articolele pe care apoi le-a transformat intr-o carte in care a incercat sa demonstreze (cu ajutorul fizicii, matematicii etc.) ca golul lui Hunt, din 1966, nu a fost valabil, migea cazand din transversale in fata ori pe linia portii si nu in sparele ei, cu intreaga circumferinta.

 • Dorin Tudoran

  @ victor L # 8

  Nu banuiesc cine este “centaurul” pe care il vedeti impreuna cu Sergiu Andon, Areta Sandru, Bogdan Chireac si Cornel Nistorescu.

  Nu am fost niciodata pe un platou de televiziune cu cei numiti, in afara unei singure emisiuni de acum doi ani, realizata de Robert Turcescu, in care l-am intalnit dupa multa, multa vreme pe Cornel Nistorescu.

 • Florin Iaru

  @Victor L
  Vă aștept în continuare scuzele. Am avut dreptate, repet, dar dreptatea mea a fost amuțită de cele 15 miliarde de euro împrumutate cu inconștiență. Aveam de la dvs. pretenția de a face ciocul mic, nu de alta, dar faceți parte din partida care a învins România.
  Cît despre reaua dvs. intenție, ar trebui să pomeniți și de Cristia Preda, și de Radu F Alexandru, și de denunțarea Curții Constituționale. Ce poate fi mai necinstit decît să mă legați de PSD?
  Știu, însă, că puțina cinste doare. Dar ce contează, dacă “partidul e-n toate, e-n cele ce sînt și-n cele ce mîine vor rîde la soare”?

 • Florin Iaru

  @Dorin
  Victor L pe mine mă acuză, nu pe tine.
  Cînd o să meargă la televiziune, să-și expună părerile, vom mai vorbi și-l vom lega de parul indubitabil al celorlalți invitați. Așa mi se pare corect. E ușor, acuns în găoace, să te dai principial. Dar eu știu locul ideal de unde poți judeca lumea, fără să fii văzut: ușa de la baie!
  Și să precizez: dl Emil Boc m-a recuzat de două ori ca invitat. Altfel -- a declarat domia sa -- nu intră în studio, dacă sînt și eu acolo. Nu c-aș fi mare sculă de basculă.

 • napocitania napocala

  dom’ tudoraneeee,

  tzinetzi’o tot asa !

  (deci ne’ncalica cominternistii, ai ?)

 • napocitania napocala

  da’ rocea’i d’acor ?

 • Off topic dar in legatura cu comentariile: in fotbal nu se mai poate fara arbitru cu reluarea fazei, ca si in american foot(?)ball, hokey si rugby. Sustin acest lucru de foarte multa vreme. Este culmea ridicolului ca un intreg stadion si un miliard de oameni (practic toata omenirea minus arbitrii)sa stie in timp real daca a fost sau nu gol.

  In ce priveste pupinii doar atat: un jucator sau un arbitru care greseste este cu mult peste un pupin. Un portar corean sau un arbitru uruguayan nu are timp de reflectie. Si nu prea profita de pe urma greselii.

 • mihai rogobete

  E clar: est-etica sportivă are şi un capitol de mahalagioale.

 • radu

  @victor l
  Cred ca ati gresit blogul.
  Va recomand pentru racorire blogul lui IT Morar sau Cristian Patrasconiu

 • maxyn

  Mă colindam prin net , m-am împedicat, am cetit. Am holbat şi … Am rămas. Mersi.
  Tot aici. @ neamtu tiganu . Îmi cer pardoane . Ca să leg noţiunile “parlament” şi “borcan” am folosit părerea d-ră despre “gândaci” şi am plaghiat-o pentru “Timpul” lui nea Tănase…

 • Shadow

  @dle Tudoran

  ca vorbiti de nea titi va referiti la “papusarii”. Spumoasa carte de fotbal :-).
  Eram elev de liceu cand am citit-o imprumutata de la colegul meu de banca(azi un “nume” in ziaristica sportiva italiana). Imi e dor de vremurile alea.

  @florin Iaru

  victorL este mebru al “partidei” respective? Nu stiam.

 • radu

  Ps
  Desenul e exceptional!

 • Dorin Tudoran

  Shadow # 24

  Da, Nea Titi a fost o mare figură. Mi-l reamintesc ținând prelegeri de una și de alta…. Păcat că a ratat câteva meciuri cheie, eșecuri care l-au scos din cărți pe perioade lungi… Știa ce vrea de la o echipă, știa cum să o pună în teren, dar nu putea, nu înțelegea uneori că nu are toți jucători de care avea nevoie spre a-i duce la cap planurile…

Next post:

Previous post:

WP Admin