≡ Menu

‘Cause I’m mighty proud of that ragged old flag…

“Where freedom is, there is my nation.”

(Benjamin Franklin)

“Ragged Old Flag”

by Johnny Cash

I walked through a county courthouse square
On a park bench an old man was sitting there
I said, your old courthouse is kinda run down
He said, naw, it’ll do for our little town
I said, your old flagpole has leaned a little bit
And that’s a ragged old flag you got hanging on it

He said, have a seat, and I sat down
Is this the first time you’ve been to our little town?
I said, I think it is
He said, I don’t like to brag
But we’re kinda proud of that ragged old flag

You see, we got a little hole in that flag there when
Washington took it across the Delaware
And it got powder-burned the night Francis Scott Key
Sat watching it writing say can you see
And it got a bad rip in New Orleans
With Packingham and Jackson tuggin’ at its seams

And it almost fell at the Alamo
Beside the texas flag, but she waved on though
She got cut with a sword at Chancellorsville
And she got cut again at Shiloh Hill
There was Robert E. Lee, Beauregard, and Bragg
And the south wind blew hard on that ragged old flag

On Flanders field in World War one
She got a big hole from a Bertha gun
She turned blood red in World War Two
She hung limp and low a time or two
She was in Korea and Vietnam
She went where she was sent by Uncle Sam

She waved from our ships upon the Briny foam
And now they’ve about quit waving her back here at home
In her own good land here she’s been abused
She’s been burned, dishonored, denied, and refused

And the government for which she stands
Is scandalized throughout the land
And she’s getting threadbare and wearing thin
But she’s in good shape for the shape she’s in
‘Cause she’s been through the fire before
And I believe she can take a whole lot more

So we raise her up every morning
We take her down every night
We don’t let her touch the ground and we fold her up right
On second thought, I do like to brag
‘Cause I’m mighty proud of that ragged old flag

HAPPY 4TH OF JULY!

 • Valentin Feyns

  Nu stiu cum sunt altii, dar eu unul nu stau jos cand se canta imnul american

 • Dezideriu Dudas

  Turnirurile dreptului englez al mărilor se terminau cu cuceriri, ale dreptului francez al libertăţii în sânge, ale dreptului american al naţiunii, în glorie…. Trebuia să vină şi vremea turnirurilor dreptului dreptăţii….Mihai Eminescu prevestise asta cu al lui “oţel de lemn”,,….
  La mulţi ani America ! La mulţi ani SUA !

  PS Cine pierdea în turnir era nevoit să-i dea adversarului armura şi calul….Românii sunt pe cale să revoluţioneze ştiinţa dreptului : “ Da’ cu calul ce-aţi avut ? “…. Pădurea Letea pare a fi un fenomen unic în Europa, nu mă încumet să scriu că şi-n America….. E drept, Zavaidoc n-a fost ambasador nici în Franţa, nici în Anglia şi nici n-ar fi scris cineva “Vulpile în vie” pentru el, deşi a ieşit totuşi o “Mărie şi Mărioara”…., care va dura cât “Statuia libertăţii” în SUA…

 • Vasile Gogea

  Emoționant!
  Să fie o zi fastă pentru toată lumea!

 • Juliana Geran Pilon

  Amen.

 • Liviu Antonesei

  Happy 4th of July, America!

 • Pingback: Happy 4th of July, America! | @ntonesei's blog()

 • DG Ontelus

  A revenit disqus la sentimente mai bune. Nu sunt neapărat un proamerican, mai cu seamă ținând cont de unele aspecte negative ale mercantilizării vieții, în general și spiritualității, în particular, aspecte în care contribuția americană a fost și este decisivă. Dar nu se va sublinia niciodată îndeajuns, iar ziua Americii este un prilej nimerit de reamintire, rolul extraordinar jucat de S.U.A. în reconstrucția Europei Occidentale, după 1945 și în finalizarea cu succes a războiului rece, în anul providențial 1989. Cine uită, nu merită, iar acest fapt incontestabil ar trebui să contribuie la unitatea europeană, și nicidecum la accentuarea diferențelor, cum din păcate se întâmplă sub ochii noștri. Francezii și mai ales germanii ar trebui să mediteze mai mult la cauzele celor două războaie mondiale, la experiențele totalitare pe care le-au generat, la capitalul de onorabilitate și prestigiu pe care-l pretind, dar pentru care fac de prea multe ori lucruri cel puțin discutabile. America este fiica Europei, cu cele bune și cele rele, iar relația părinți-copii este dincolo de psihanaliză, este o fatalitate, pe care este bine să o gestionăm corect. Dacă se dorește, dacă nu, egoismele prostești ne vor distruge pe toți.

 • DG Ontelus

  Tatăl, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și mama, Uniunea Europeană au divorțat anul trecut. Fiica, S.U.A., deși emancipată de multă vreme resimte, totuși, șocul despărțirii părinților și acceptă, dar nu doar din această cauză, drept avocat al cauzei sale o persoană excentrică, Președintele Donald Trump. Acesta, voluntarist nu-și propune împăcarea părinților, intuind și știind, deopotrivă, că părinții nu mai puteau conviețui sub același acoperiș, din cele mai diverse motive. Dar marcat și el de eșecul celor care i-au dat viață aceleia cu care a încheiat un contract de reprezentare juridică, pentru patru ani cel puțin, Președintele încearcă să realizeze efectiv măcar unele dintre proiectele cu care a convins partea care l-a angajat. O dificultate majoră, obiectivă pentru atingerea clauzelor contractuale este generalizarea turbulențelor pe plan mondial. Principal subiect de drept internațional, Președintele este chemat să propună soluții și să urmărească îndeplinirea lor, reușita fiind aparent doar a sa și a fiicei speciale pe care o reprezintă, dar fatalitatea biologică, istorică, umană făcându-l să înțeleagă, în cele din urmă, că binele său și al familiei excepționale căreia îi este purtător de cuvânt este, de fapt, indisolubil legat de binele comunității internaționale din care familia respectivă face parte și pe care, într-o măsură apreciabilă, a înzestrat-o și cu lucruri bune și cu lucruri rele, așa cum se întâmplă în viață, cel mai adesea.

 • DG Ontelus

  În limbaj diplomatic, dar cu propensiuni metaforice, secretarul de stat american Rex Tillerson a caracterizat drept ,,alchimie pozitivăˮ prima întâlnire directă dintre Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump și Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la Summitul G20 de la Hamburg, Germania, întâlnire care a durat mai mult de două ore. Pentru pacea mondială este un semn bun, date fiind capabilitățile militare ale celor două state. Rușii își întrețin orgoliul de putere care negociază direct cu Washington-ul dosarele internaționale sensibile, americanii își apără și cultivă interesele strategice. Să sperăm că Europa nu va pierde din această reuniune, fiindcă au apărut unele Casandre, care cobesc în sensul accentuării diviziunii Vest-Est, prin atenția specială pe care Președintele american a acordat-o Poloniei, aflate în conflict deschis cu Bruxelles-ul. Este adevărat că excentricitatea și imprevizibilitatea numărului unu mondial intrigă, scandalizează, accentuează relevanța politicului, în general și a relațiilor internaționale, în particular, dar încet-încet lucrurile intră pe un făgaș relativ previzibil și stabil, deși policentrismul lumii actuale este mai intens decât acum trei decenii, deci și posibilitățile de tensiune.

 • DG Ontelus

  Confirmând cele intuite în legătură cu adaptarea Președintelui Donald Trump la rigorile pe care le presupune statutul său excepțional, comunicatul final al Summit-ului G20, desfășurat în aceste zile la Hamburg, Germania, consemnează poziția diplomatică adoptată de Statele Unite ale Americii, după retragerea din Acordul climatic de la Paris, în sensul găsirii de soluții care să compatibilizeze angajamentul pentre reducerea emisiilor poluante, creșterea economică și satisfacerea cererii crescânde de energie. Menajarea tuturor susceptibilităților este o operațiune tot mai dificilă pe scena internațională, dar tocmai acesta este rostul diplomației, și anume acela de a găsi un limbaj comun pentru interese și viziuni diferite, chiar contradictorii.

 • DG Ontelus

  Zece nume proprii pentru umanitate: Platon, Euclid, Leonardo da Vinci, Don Quijote, Johann Sebastian Bach, Louis Pasteur, Thomas Alva Edison, Albert Einstein, Ingmar Bergman, Tim Berners-Lee

 • DG Ontelus

  Organizațiile funcționale care cuprind state recunoscute internațional constituie cea mai mare provocare pe care umanitatea o cunoaște pe timp de pace. Inițiativa interbelică a omului politic polonez J. Pilsudski, privind Europa Centrală, numită Intermarium, care viza statele dintre cele trei mări ce delimitează regiunea, Baltică, Adriatică, Neagră se dorea o contrapondere la expansionismul german și rus. Câtă vreme nucleul european franco-german militează pentru o integrare europeană care nu prea ține cont de doleanțele esticilor, nevoiți să se situeze mai multe decenii sub influența sovietică, S.U.A., principal actor mondial pot fi interesate strategic în această zonă europeană, defavorizată istoric și geografic și să contribuie la revitalizarea proiectului polonez interbelic. Este o situație extrem de sensibilă, sub multe aspecte, cert este că aranjamentul post-1989 se rescrie sub ochii noștri. Putem constata, cu amărăciune, că orgoliile naționale, în forma lor distructivă reînvie pe acest continent, din care au izbucnit ororile secolului trecut, iar dacă ne gândim și la reașezările din Asia, în principal, dar și din Africa și America Latină, secundar, avem un context internațional cumplit. Dacă am avea și oameni de stat pe măsura acestor provocări complexe, într-o conexiune parțial predictibilă, am fi mai liniștiți. Însă magnitudinea metamorfozelor din interiorul statelor și, apoi, din organizațiile regionale, continentale, mondiale cărora le dau viață este colosală și, ca de atâtea ori în trecut, tocmai când crezi că ești la cârmă, afli noi și noi provocări, motive de îngrijorare. Joncțiunea dintre capitalism și democrație împrumută ceva din întâlnirea neverosimilă dintre mecanica newtoniană și aceea cuantică.

 • DG Ontelus

  Shania Twain, “Whose Bed Have Your Boots Been Under?” (1995) Songwriters Robert John Lange, Shania Twain “Whose bed have your boots been under?/ Whose bed have your boots been under?/ And whose heart did you steal I wonder?/ This time did it feel like thunder baby?/ Whose bed have your boots been under?/ Don’t look so lonely don’t act so blue/ I know I’m not the only girl you run to/ I know about Lolita your little Spanish flame/ I’ve seen you around with Rita the redhead down the lane/ Whose bed have your boots been under?/ And whose heart did you steal I wonder?/ This time did it feel like thunder baby?/ And who did you run to?/ And whose lips have you been kissin’?/ And whose ear did you make a wish in?/ Is she the one that you’ve been missin’ baby?/ Well whose bed have your boots been under?/ I heard you’ve been sneakin’ around with Jill/ And what about that weekend with Beverly Hill/ And I’ve seen you walkin’ with long legs Louise/ And you weren’t just talkin’ last night with Denise/ Whose bed have your boots been under?/ And whose heart did you steal I wonder?/ This time did it feel like thunder baby?/ And who did you run to?/ And whose lips have you been kissin’?/ And whose ear did you make a wish in?/ Is she the one that you’ve been missin’ baby?/ Well whose bed have your boots been under?/ Come on boots/ Oh yeah/ Bring it boys/ So next time you’re lonely don’t call on me/ Try the operator maybe she’ll be free/ Whose bed have your boots been under?/ And whose heart did you steal I wonder?/ This time did it feel like thunder?/ Whose bed have your boots been under?/ And whose heart did you steal I wonder?/ And this time did it feel like thunder baby?/ And who did you run to?/ And whose lips have you been kissin’?/ And whose ear did you make a wish in?/ Is she the one that you’ve been missin’ baby?/ Well whose bed have your boots been under?/ I wanna know whose bed baby/ Whose bed whose bed/ Oh oh baby (whose bed whose bed)/ Tell me whose bed I wanna know (whose bed whose bed)/ You better start talkin’/ Or you better start walkin’”

 • DG Ontelus

  de-ale axonilor// cu beatles rita-mi stă în minte/ nu mă gândesc la președinte/ de la pink floyd am aflat/ cum strălucește-un diamant/ genesis anglia vindea/ și pe vulcan sublim dansa/ cânta-n pădure jethro tull/ walhalla accesa total/ zorii delirului cu yes/ iar camel gâștii îi da ghes/ king crimson scria epitaf/ încă în viață van der graaf/ marillion party-n grădină/ joplin cu mercedes să vină/ castele-n spania cu hendrix/ hey jo deep purple dă remix/ manfred mann focul solar/ led zeppelin kashmir bazar/ black sabbath ațâță paranoia/ nazareth visează cum li-i voia/ scorpions încă iubește/ iar queen chiar totul își dorește

 • DG Ontelus

  Top 40 Music imho// J.S. Bach, The Beatles, Pink Floyd, Genesis, Mozart, Beethoven, Jethro Tull, G. Bregovic, ABBA, G. Moroder, J. Hendrix, The Doors, Tangerine Dream, Yes, Electric Light Orchestra, Focus, Van der Graaf Generator, Manfred Mann’s Earth Band, Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, Queen, Amsterdam Klezmer Band, Handel, Monteverdi, Pergolesi, Vivaldi, Haydn, P. Cowley, A. Wagner, Gentle Giant, Camel, Sparks, Marillion, Purcell, Albinoni, F. Zappa, E. Presley, L. Cohen, Rush

 • DG Ontelus

  playlist 1// Adrian Wagner – Clear Sky/ Electric Light Orchestra – Here Is The News/ Blondie – Heart Of Glass/ Berlin – Matter Of Time/ Magazine – Burst/ Lynyrd Skynyrd – Free Bird/ The Beatles – Something/ Pink Floyd – Time/ Focus – Eruption/ Jethro Tull – Back To The Family/ Missing Persons – Words/ Kim Wilde – Kids In America/ Boney M – Rasputin/ Amsterdam Klezmer Band & Shantel – Sadagora Hot Dub/ Nicu Vladimir – Drumule, fumule/ Dorin Liviu Zaharia – Ziua bradului de noapte/ Sfinx – Focuri vii/ Sideral – Archaeopteryx/ Genesis – Heathaze/ Toto Cutugno – Il treno va

 • DG Ontelus

  playlist 2// Duran Duran – Rio/ Sandra – Hi Hi Hi/ Alphaville – Dance With Me/ Tangerine Dream – Dolphin Dance/ Queen – Bohemian Rhapsody/ Nicolae Guță & Prințesa de Aur & Don Genove & Sușanu – Mă mănâncă palma stângă/ Omega – Hazug Lany/ Rammstein – Stripped/ Yes – Going For The One/ Manfred Mann’s Earth Band – Davy’s On The Road Again/ Eruption – Runaway/ ABBA – I Am The City/ Deep Purple – A 200/ Madonna – Oh Father/ Goran Bregovic & Iggy Pop – In The Death Car/ Rush – Fly By Night/ Beethoven – Moonlight Sonata/ Roxy Music – If There Is Something/ Leonard Cohen – Dance Me To The End Of Love/ Luv – Trojan Horse/ Erol Evgin – Sevdan Olmasa/ Shantel – Andante Levante/ Caravan – In The Land Of Grey And Pink/ Venus – Disco Espagnol/ Kaoma – Lambada/ Nazareth – Lonely In The Night/ Lepa Brena – Ljubim Te Ja/ Sweet – Love Is Like Oxygen/ Gigliola Cinquetti – Alle Porte Del Sole/ Rolling Stones – Satisfaction

 • DG Ontelus

  playlist 11// Paul Mc Cartney – Maybe I’m Amazed/ Radiohead – Creep/ Nirvana – In Bloom/ Elton John – Candle In The Wind/ Karen Cheryl – Pense à moi quand même/ Gary Puckett – Take A Letter Maria/ Chris Isaak ‎– You Owe Me Some Kind Of Love/ Carpenters – We’ve Only Just Begun/ Sheena Easton – Sugar Walls/ Glenn Medeiros – Lonely Won’t Leave Me Alone/ Toyah – Bird In Flight/ Paolo Conte – Nord/ Thea – Thuis Was Ik Maar Thuis/ Patricia & Luciano – E De Chocolate/ Andy Gibb – Desire/ Catherine Ferry – Manille/ Ricky Nelson – Never Be Anyone Else But You/ Rin Tin Tin – Shake It/ Frank Ryan – Sensational/ Jimmy Buffett – Bigger Than The Both Of Us/ A-Ha – Take On Me/ Henry Gorman Band – Chase The Night Away/ Spectra – Take Good Care Of My Baby/ Fleetwood Mac – Oh Diane/ Bryan Ferry – Limbo/ Nat King Cole – Unforgettable/ Gino Vanelli – Living Inside Myself/ The Outsiders – What Makes You So Bad You Weren’t Brought Up That Way/ Village People – Do You Wanna Spend The Night/ Wendy & Lisa – Are You My Baby

 • DG Ontelus

  Se poate urmări cu folos intelectual și sufletesc diminuarea până la dispariție a dimensiunii spirituale, metafizice din discursul public. Oricum, modernitatea, din cauza originii sale de tip luciferic, privește cu mefiență, dacă nu chiar cu ostilitate propensiunile întru mister ale umanului. Simpla menționare a unor teme și personalități cu orizont metafizic stârnește ridicări de sprânceană, dacă nu și mai mult din partea gardienilor revoluției mentalitar-progresiste. Întrucât dogma oficială nu recunoaște decât fizica, adică exclusiv universul celor trei dimensiuni, la care se adaugă pârdalnica temporalitate, nesfârșit prilej de isterie ori obnubilare, referentul metafizic devine, astfel, pură ficțiune, fiind declasat la nivelul floricelelor stilistic-estetizante ale artei literare. Aporiile mecanicii cuantice sunt abil ocultate, deosebirea calitativă dintre forma psihologică a trăirii și conținutul său simbolic-spiritual este sistematic ignorată ori deturnată în zone ce se pretează formalizării-cuantificării-algoritmizării. Nu care cumva omul, pe scară largă, să înțeleagă că, dincolo de superficialul perceptibil, se ascunde un cosmos semantic colosal și să strice, astfel, jocurile cu mărgica ale profesioniștilor adicțiilor de tot felul. Dar nu este deloc cazul să ne supărăm din această cauză sau, și mai rău, să politizăm chestiunea: dimpotrivă, lucrurile se așează, de fiecare dată, în așa fel încât ceea ce pare să se piardă oficial se câștigă, și încă într-un mod incredibil, pe căi underground. Fiindcă place sau nu, ceea ce trăim este rodul misterului și nicidecum invers.

 • DG Ontelus

  destin// cu tactica dobândită în război/ meșterii developau filmul tăcuți/ văzuseră multe în viața lor/ dar ceea ce se putea observa aici întrecea cu mult orice imaginație/ pietre flori animale se amestecau alandala/ cu felurite creații omenești încât la final/ mulțumeai Cerului că ororii i s-a pus capăt/ spre dimineață au convocat o nouă întâlnire/ realizând că de fapt au greșit și că ordinea inversă a evenimentelor/ era cea valabilă în plus pricepeau că/ nici ceea ce experimentaseră în conflict nu mai era de ajuns/ și că viața nu are cum să fie înghesuită/ în niște căsuțe artificiale planul trebuia modificat radical/ pentru a face față noii realități imprevizibile/ undeva în decor un ochi bănuit dar imposibil de probat/ înregistra totul pentru ca la momentul hotărât înaintea marii Creații/ lucrurile să fie date în vileag altminteri se știe că hazardul e cheia lumii

 • DG Ontelus

  don quijote// dulcineea e un exemplu de frumusețe/ cu atât mai frumoasă cu cât această frumusețe perisabilă este/ și altfel nici nu poate fi de ce/ pentru că este întocmai așa/ nu am cuvinte să o descriu/ frumusețea cuvintelor e de alt tip ce nedreptățește/ farmecul dulcineii prințesa inimilor visul oricărui băiat/ plâng nu pentru că dulcineea e trecătoare toți suntem la fel/ ci fiindcă mă tulbură frumusețea ei cu toate că așa e făcută lumea/ plâng deoarece sunt slab și nu pot fi decât slab/ atunci când văd strălucirea ei altfel firească/ dar totuși atât de tulburătoare magică are un magnetism care mă seduce/ dacă nu mai funcționează acesta de regulă sunt trist/ deși am aflat și alte lucruri intelectuale gen demne de atenție și reflecție/ stricăciunea dulcineii este și a trupului meu/ moartea ei este și moartea mea/ până atunci o suferință senină trăim/ a fi adică a suferi

 • DG Ontelus

  contemplație// vedeam pământul în eter/ mereu e-așa dar nu mă gândisem astfel la el/ conștiincioasă gravitația își face treaba/ având grijă ca la nivelul nostru de realitate lucrurile să nu o ia razna cu adevărat niciodată/ deși ne plângem de multe orbi ce suntem/ plutirea eterică a lumii cea mai poetică imagine/ e chiar banala realitate astronomică/ și atunci descoperi linia continuă dintre frumos și adevăr/ după ce-am înțeles minunăția creației sau mi se pare c-am înțeles-o/ nu mai vreau nimic oameni buni priviți cerul/ vă veți regăsi sufletul

 • DG Ontelus

  melomanul// în fundal se auzeau acordurile inconfundabile din ‘child in time’ deep purple/ își făcuse un fișier cu mp3-uri de suflet pe care le ascultase de sute de ori/ de când cu youtube discogs rateyourmusic și progarchives/ aflase de existența a zeci de stiluri muzicale sute de artiști/ mii de albume zeci de mii de piese trecuse prin febra topurilor a listelor/ informându-se despre ceea ce putea fi definit fără greș ca adicție sonoră/ fiindcă fie subwoofer-ul de un kilowatt îi furniza niște bași teribili/ fie la căști profesioniste urmărea rifurile de chitară ori vibrațiile instrumentelor electronice cu clape/ în viziunea lui decada magnifică era cuprinsă între/ o mie nouă sute șaizeci și șapte și șaptezeci și șase adică de la/ the beatles ‘sgt. pepper’s lonely hearts club band’ și pink floyd ‘the piper at the gates of dawn’/ până la rush ‘2112’ ori manfred mann’s earth band ‘the roaring silence’/ îl interesau hibridizările fuziunea dintre classical rock world electronic/ combina audiția repetată a capodoperelor cu explorarea noutăților/ absorbind extatic cele mai variate și neobișnuite sunete muzicale

 • DG Ontelus

  libertatea// nimic nu e mai de preț ca libertatea/ garanție a umanului așa imperfect și frumos cum este/ doar când o pierzi știi ce înseamnă așa că bucurați-vă fraților și surorilor de libertate/ dar nu vă pierdeți rogu-vă din suflet rușinea vinovăția care pot părea limite ale liberului arbitru/ când de fapt sunt condiții fără de care acesta devine sclavie/ și îi face pe oameni să fie mai jos decât animalele/ mare șansă avem să fim liberi și pace să fie să nu ne batem joc de ea/ ci să o apărăm cu grijă și inteligență deși feluri aiuritoare de satrapi/ ar vrea s-o curme dar nu vă temeți cine a prins gustul libertății nu se mai poate înjosi/ viața și-ar da-o pentru ea în bucurie să ne exprimăm să acționăm să călătorim/ să muncim să ne rugăm să plângem să râdem tocmai fiindcă viața ne e limitată

WP Admin