≡ Menu

Cariere și cariere; bronzuri și bronzuri.

Patriarhul Bisericii Române Ortodoxe, Daniel, ne anunță că lucrările la transatlanticul Catedrala Mântuirii Neamului sunt în întârziere cu două luni.

Unul dintre motive ar fi acela că piatra necesară mozaicului urmează să fie adusă – oho! – tocmai din Bulgaria.

Asta îmi spune că în vreme ce în România carierele politice cresc în progresie geometrică, carierele de piatră au dispărut cu totul.

Pentru reducerea întârzierii, propun ca în loc de pietre bulgărești, de la Vratza, să fie folosite noile modele de cărămidă foarte refractară lansate la “Gaudeamus” de firma “Năstase & Voiculescu”, fostă Fabrica de cărămidă Argila Roșie – București.

Cum și sucursala “Adrian al lu’ Severin” finalizează un tip de cărămidă cu mare rezistență la frig, căldură, adevăr și bun-simț, nu văd de ce am avea nevoie de bulgari.

Desen & © - DION

Desen & © – DION

Un alt motiv al întârzierii ar fi acela că ușile de bronz sunt turnate – oho! – tocmai în Germania. Tot pentru reducerea întârzierii, propun ca ușile să fie turnate la Turnătoriile Felix, de turnători certificați de Securitate, la noi, în Românika profundă, prin topirea bronzurilor de tip Iulian Vlad, Tudor Postelnicu, Aristotel Stamatoiu, Gheorghe Tăbăcaru, George Homoștean, Ilie Merce, Marian Ureche, Gheorghe Dănescu etc.

În sfârșit, Întâistătătorul BOR a menționat că unul dintre clopote – cel principal — va suna “numai la zile mari și duminica, nu peste săptămână. Să nu deranjăm activitatea din parlament și din clădirile din jur.”

Mila creștinească arătată de Patriarh pentru somnul “de peste saptamana” al domnilor Liviu Dragnea,  Călin Popescu – Tăriceanu, Crin Ștefănescu ba și al miniștrilor Olguța Vasilescu, Petru Daea sau Carmen Dan von Teleorman dovedește că mult visata “reconciliere națională” se apropie.

Totuși, cusurgiu cum sunt, mă las hărțuituit de teama că somnul unora naște monștri. Drept e, nici când stau de veghe, țărișoarei nu-i merge prea bine.

Dracu’ știe — Doamne, iartă-mă! — cum o fi mai bine. Despre rău, știm totul. Și ceva în plus.

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • Vasile Gogea

  …ce rîs „omeric” l-ar fi încercat pe nenea Iancu!

 • Pingback: Dorin Tudoran: Cariere și cariere; bronzuri și bronzuri | @ntonesei's blog()

 • DG Ontelus

  ‘exegi monumentum’// înțelegând consistența de fum a modernității/ comparate cu zidul chinezesc piramidele egiptene catedralele gotice/ autoritățile vremelnic îngăduite de către Dumnezeu în sfera laică și cea bisericească/ reflectând și la episoadele seismice noiembrie patruzeci și martie șaptezeci și șapte/ au purces întru edificarea casei poporului și a catedralei mântuirii neamului/ iar dacă în legenda monastirii argeșului ana lui manole e sacrificată/ rafinamentul metalurgic al oțelurilor speciale și moderne a presupus/ o instalație progresistă a turnătoriei șarjat-generalizate/ astfel încât antichității și medievalității li s-a făcut dreptate/ deși vorba poetului ‘toate-s praf lumea-i cum este și ca dânsa suntem noi’

 • Cinicul de serviciu

  Nu cred ca e cazul sa relansam “Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici” o idiotenie lansata de Taxi impreuna cu Gabriel Liiceanu et al.
  Daca (si accentuez, Daca) Bucurestiul trebuia sa constuiasca o catedrala, ea nu putea fi decat majestuasa. Daca trebuie sa avem o noua catedrala (si proiectul nu e nou, el dateza din timpul lui Carol I) ea trebuie sa fie majestuasa, sa impresioneze, sau sa nu fie deloc. Cine a vazut catedrale gotice din Franta, Germania sau Anglia, ca sa nu mai vorbim de San Pietro, intelege ca a construi o bisericuta din lemn in centrul Bucurestilor e o gluma. Concluzia mea este ca domnii din clipul Taxi de fapt nu vor nici un fel de catedrala. Este un punct de vedere valabil, dar de ce trebuie sa ne ascundem in spatele degetelor si sa n-o afirmam raspicat?

 • DG Ontelus

  (supra)viețuitori// ironică alunecare spre filetism a bisericii poloneze/ și spre ecumenism a bisericii românești/ după rezistența poloneză sub ateism/ și colaboraționismul românesc în aceeași perioadă/ vorba populară spune încurcate sunt căile Domnului/ pe oameni îi încurcă acela viclean într-un mare fel/ dar fără ființarea lor pătimașă nu s-ar putea finaliza nicio ispitire/ și mai cu seamă fără îngăduirea lui Dumnezeu/ Acela Care le știe pe toate mai dinainte/ trimițându-Și Fiul pentru a noastră mântuire

 • Dezideriu Dudas

  TCF -- 13
  Janos Kis era numele identitatii false a autorului cartii mentionate in comentariul TCF-11 , cel care nu a fost preluat ca si comentariu la aceasta postare a dvs. Paradoxal, acea tehnica i-a salvat familia, tatal sau fiind avocat, in consecinta familiarizat cu domeniul drepturilor civile….. Voi reveni, inclusiv cu comentariul TCF-11, cand voi avea demonstratia facuta ( « El explica, « matematic », unde Uniunea Europeana greseste prin politicile economice pe care le promoveaza -- voi reveni cat de curand cu matricizarea demonstratiei -» / Din Comentariul TCF-11 ). Intre timp insa am citit si un fel de esentializare a teoriei ( la un moment dat tatal avocat i-a dat fiului, care avea 14 ani atunci, sarcina de a transmite o comunicare oficiala, scrisa, dar i-a solicitat ca verbal sa fie anuntati destinatarii ca ar fi extrem de grav daca o vor respecta ! ). Odata VERBA NON ACTA a salvat mare parte din ceea ce se mai putea salva….Acum, insa, trebuie revenit la ACTA NON VERBA….

 • DG Ontelus

  compromițând un compromat al sovromurilor divizia tudor vladimirescu redactează un memoriu către arlus// dorim să menționăm că lawrence eagleburger a achiesat propunerilor/ bipartite tripartite cvadripartite infinitpartite/ schimbul de replici informații bunuri servicii oameni state organizații galaxii prostii/ pe tito îl sacrificăm/ ho și min atenție la vietnam birthday nam-nam spune peter sellers în the party/ ușor cu allende pe scări/ enver hodja la salon sau la saloon/ gomulka ce face gomulka/ ai ai ai djugasvili/ radek dubcek husak/ imre nagy/ interpelări de la stasi honecker nu mai răspunde/ tao mao rao/ sandiniștii manuel noriega/ gherila farc/ guevara castro belafonte/ agenda albastră pentru marți seara/ da cu piramidă și piramidon/ mais georges marchais/ antonio gramsci palmiro togliatti loja pedoi/ munchen șaptezeci și doi/ luați mâinile de pe coreea spuneau ei dar chick corea ce bine cânta/ asasinarea lui olof palme benazir bhutto yitzhak rabin/ memoriul continuă dar cenzorii l-au redus la atât/ și nu uitați amendamentul jackson-vanik

 • DG Ontelus

  simpatizanți ai oengeului amicii urss descoperă julesvernian niște cablograme terraleaks// în septembrie optzeci și nouă la băile herculane/ am citit la familia la care stăteam în gazdă istoria rpr a lui roller/ tare de tot/ componenta slavă covârșea latinitatea/ acum analizând la rece/ anonimatul medieval e corelat geostrategiei no man’s land-ului de aici/ spațiu de tranzit pentru migrații/ totuși state feudale abia în secolul paispezece/ prima universitate la o mie opt sute șaizeci/ oare de ce retoric vorbind și-au retras rușii trupele în cincizeci și opt/ și diversiunea continuată a planului valev/ și râca eternizată din exil la fel ca-n țară/ și câte și mai câte/ evident smartfoanele rezolvă toate problemele reale ori imaginare

Next post:

Previous post:

WP Admin