≡ Menu

Când eternitatea o ia de la capăt

desen & © - DION

Desen & © – DION

Salut curajul eroic al României de a nu accepta să i se facă bine, nici măcar cu de-a sila. Ea este singura care știe dacă are nevoie să-i fie bine; când, cum și cât să și-l facă.

Asemenea Moldovei, nici România “nu este a mea şi nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noștri”. Ei se vor naște în exil, precum acel Dumnezeu trădat de cerurile-mamă.

Visez să aflu numele celui care, plecând ultimul, nu va stinge lumina. Dacii liberi, care vor redescoperi și moderniza România, nu vor avea niciun motiv să strige: ”Mehr Licht!”

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • DG Ontelus

  r17// tânjesc după dulcea pastramă/ dar huruitul ăsta e totuși ceva nou mult mai agresiv/ te halesc și la urmă-nnebunesc asta dacă mai trăiesc dar parcursul e regesc/ după cum o cere algoritmul împrejurărilor confirm contextul este un pretext al eredității/ de galaxii și oameni și dificultăți tot ceea ce trăim noi pare insignifiant/ au asigurat o glorie nemaiauzită acelui interviu ecoul jocului sublim de/ supuneri civice interesant dezvoltă păi asistăm la o generală repoziționare/ bine vă mulțumesc pentru atenția acordată băi nu ne lua așa că nu e ok

 • Dezideriu Dudas

  Preiau traducerea din Wiki de “ e-republik “ :
  First the Dominant Minority attempts to hold by force—against all right and reason—a position of inherited privilege which it has ceased to merit; and then the Proletariat repays injustice with resentment, fear with hate, and violence with violence when it executes its acts of secession. Yet the whole movement ends in positive acts of creation—and this on the part of all the actors in the tragedy of disintegration. The Dominant Minority creates a universal state, the Internal Proletariat a universal church, and the External Proletariat a bevy of barbarian war-bands. – Arnold J. Toynbee -- A Study of History
  “La inceput Minoritatea Dominanta incearca sa pastreze cu forta – impotriva oricaror drepturi sau ratiuni – o pozitie de privilegii mostenite pe care ea a incetat sa le merite, si atunci Proletariatul: rasplateste nedreptatea cu resentimente, frica cu ura, si violenta cu violenta, cind isi realizeaza actiunea de secesiune. Totusi intreaga miscare se incheie intr-un act pozitiv de creatie – si asta in ce priveste pe toti actorii implicati in aceasta tragedie si dezintegrare. Minoritatea Dominanta creaza un stat universal. Proletariatul Intern o biserica universala, si Proletariatul Extern o serie de cete razboinice barbare.”

  Problema pe care mi-o pun tine de intrebarea daca teoria lui Toynbee se poate aplica separat la cele doua lumi de dinainte de razboiul rece sau e o formula integratoare….In a doua varianta, se intelege ca “sfarsitul istoriei” a fost doar o neantelegere a “barbarului” F.Fukuyama ( una din formele intelegerii termenului de “proletariat extern” ), prea impresionat de maretia “statului universal” si totusi marcat de valorile “bisericii universale”….

 • DG Steelus

  :-)))
  brrrrrr….. ai nevoie de o vodca mai buna. :-)))

 • DG Ontelus

  r21// iluzia imortalizării unui loc și a unui timp în fotografie este înduioșătoare și/ pentru a mai înlătura din efectele devastatoare ale plictiselii/ să dispară din rândurile noastre otrepele mic-burgheze/ un regret fără motiv rațional sau raționalizabil până la capăt/ arta seismograf al sufletului în istorie nu face decât/ mai serviți puțină țuică vă rog pentru răposatul/ frumusețea unui crepuscul din filmul cu Julie Delpy/ voi plânge până voi muri/ de ce e-atâta liniște-n amurg nu știu/ plutea pe mare blând pianul/ picto-delirie/ subiectivitatea/ doar țărâna va putea/ cât despre autismul rețelelor sociale și

 • DG Ontelus

  domnu comandant// sunteți prea înalt/ sper că e doar șpalt/ face de-un asalt/ pantalon bufant/ noaptea mai tresalt/ e-un coșmar din kant/ te dai și savant/ ești chiar dezarmant/ și deloc șarmant/ fii te rog distant/ e mai elegant/ zisă de-un servant/ în restaurant/ ăla-i elefant/ da nu-i relevant/ poate deprimant/ oricum tot galant/ viața ni-i liant/ calm și eclatant

 • Pingback: Dorin Tudoran – Cînd eternitatea o ia de la capăt… | @ntonesei's blog()

 • Lil’thing

  E greu sa fii parte dintr-un chin cand prin vene istoria te hraneste cu ADN de renuntare. Nu invatam pe nimeni nimic caci refuzam sa vorbim pe limba prostilor, dar e bine ca sunt acolo, are cine duce in carca.

 • David A

  Cu respect vă informez că România nu poate refuza, voi sau ști singură, dar nici în grup. Înalt aliat, cu pungi de oxigen plantate anume din producție. Nu poate nici măcar fi, dacă avangarda proletară mult avansată, aproape cercetașă a interlopilor în stat nu îi publică un cod-două pur etic. Să știe ce e ăla răul, că binele este sarcina susnumitei bande, și anume substituirea oricărei forme de autoritate, publică inevitabil, cu organe bișnițare. Protocoalele lor nu sunt decât forma terminală a subminării voluntare a unui stat deja infectat cu interimari, detașați și acoperiți față de orice lege non-secretă.
  Dar România aproape că nici nu mai poate exista. Mereu în afara sa, aici nu se poate adăuga nimic, în afară de un TeDeum deplin conspirat.
  Cât despre numele ultimului samaritean (necorupt cu bani, putere, filantropii abile) care va economisi curentul băeților deșteptați la apelul operativului depășit bine( de vreo stivă de decenii normale), afară de microelectronica (luată pe datorie, sau prin extorcarea impozitelor mult prea naționale), speranța este o iluzie neinformată, deși bine intenționată. Pentru că și acela va avea doar un universalist și arhiumanitarist nume de cod.

 • DG Ontelus

  nu puteam// să fac mai bine decât acea persoană/ simbolic și nostalgic e/ legatarul meu testamentar/ în acest caz și nu doar hardul bate softul/ de altfel când ai cunoașterea pe dvd/ ignoranța nu avea unde să stea mai bine/ și atunci a ales genomul uman/ munții rodnei borsec apusenii săpânța/ ‘e aproape ca nimicul singurul lucru făr de pată’

 • Raoul

  Înțeleg că un atentat terorist a avut loc în Londra, tocmai în fața Parlamentului.
  Toată lumea a sărit în aer, a înțeles, a vituperat, a început să amenințe, mă refer la români, dar și ei copiază probabil atitudini care neagă realul.
  Orice profesionist poate spune că aceasta este ori o întâmplare, ori o diversiune. În orice caz, conotează că teroriștii nu pot face față celor care se pricep.
  Deci este un semn foarte bun.
  Profesioniștii care, cum spunea o adolescentă română, nu fac față unor locuri “frecventate de accidente” (Sursa TVR1, ieri, 21 martie2017), nu pot fi găsiți printre proști. Care nu recunosc niciun fel de atentat la prostia lor.Nota Bene.

 • Raoul

  Pretextul potrivit pentr o stare de urgență care nu figurează nicăieri.Dar se înscrie în voința celor care cred că pot, pe de o parte, face război competitorilor economici,pe de altă parte incita la alianțe non-monetare, non-strategice, dar je m’en fichiste de tip limerick. Hai-hui! (care mint porcește un public căruia i se rupe)
  Adev[rul este că tipii, mari reformatori la SIE, se joacă cu focul. Pe care nu-l vor mai putea recunoaște, vreodată. Și este serios!

 • Raoul

  Înțeleg că un tip, pe care eu l-aș lăuda în genral, și ăsta este cuvântul, în general, tot laudă parteneriatul inteligenței SIE-MI6. (și mănâncă din Germania, Franța, nu pentru Estul din care face parte mai mult decât s-ar putea crede)P.lus ceva marini, care depind de americani, că altfel cad în primul pub rusesc din București.
  Păi să ne gândim. Suntem cinstiți, dar nevasta noastră este plătită cu sume absolut exorbitante la Eximbank. Cinstit.
  Păi eu devin ce sunt. Fără să fim degustători care sunt deja în vizorul unor oameni cinstiți cu adevărat. Adică șmecheri.

 • Raoul

  Ce legătură are SIE cu MI6, și ambele cu SUA lui Trump? Rușii. Profesioniști. Eu sunt fan rus, plus israelian. Cei care îi fac pe toți acești inteligenți să vorbească aiurea…..
  Din păcate sunt și rămân român. Regret enorm, dar așa pot fi unic!

 • Raoul

  Marile puteri se acuză de diverse lucruri. Dacă ești în regulă, taci. Până se hotărăsc șefii.
  Eu nu sunt în regulă. Pe mine mă interesează ceva ce nu poate fi atins , în condițiile umane, și nu mă refer la război.
  Există un echilibru escrocat, dar util. Asta mă interesează.
  România joacă un rol care care îi depășește posibilitățile, cred cei care au planificat asta. EU nu cred asta.
  Considerând noua burghezie românească, important este să nu fii înțeles.În rest, un domn cam enervant, pe care l-am caracterizat drept nefast, inutil în ochii multor concetățeni, o clona a clonei noastre românești, un afacerist care a pierdut cam mulți bani în ultimul an, prea mulți,
  Cred că este cazul să fim principiali. Dl. Trump nu ne adaugă nimic, dar de fapt nimeni nu vrea asta. Toată lumea vrea ca Dl Trump să ne bage în seamă, să ne ajute, să-i invite pe securiști la conferințe, să uite niște transferuri de fonduri, să ne transmită salutări.
  Asta va face Dl. Trump. Ne va transmite salutări.Perfect.
  Dar EU, cam domesticit de două organe esențiale ale statului român, prin toate metodele de care Dl. Trump se plânse fără să știe amploarea supraveghierii de care a avut parte (oare știe Dl. Trump că există microfoane care se închid când simt că cineva le încearcă câmpul?), pot spune simplu:

  Analizați România și veți înțelege cum funcționează marile scheme ale unor servicii esențiale.

  Tot ce depășește asta înseamnă accident.EU sunt protejat, încă, dar asta nu va mai dura.În lumina evenimentelor care vin.

 • Raoul

  Să vă ajut. Pro-occidentalii, proamericani, sau ceva, ori sunt idioți, ori au interese personale, carieriste, ori sunt infiltrați.
  Eu mizez pe infiltrare. Ambasadorul american, fiind foarte inteligent, a fost dus pe la diverse ferme, universități, instituții. Uneori s-a invitat singur.
  Hans Klemm nu știe cum poți folosi, în stilul pe care KGB-ul actual nu îl mai folosește, cum se va va vedea la actul final al distrugerii URSS-ului, oameni care să îți spună ce vrei să auzi și, un pic enervant, bine distribuit, și ce vrei să nu auzi.
  Eu propun ca Hans Klemm să se ducă în Indonezia, va fi mai relaxat dimpreună cu nevasta lui cu tot. Și noi la fel. Cu Victoria Nuland cu toth.

 • Dezideriu Dudas

  In sfarsit, au intrat Iesii….Intr-o consonanta miraculosa, “stratul global” al nationalismului s-a intalnit, “sublim”, cu “redefinirea atitudinii cosmopolite ca forta modelatoare” ( Radu Boroianu – “ Limba latină, prima instituție a Europei. Propunere proiect EUNIC”). ’Geaba a mizat Noica in 1978 pe A-horetie, unu-n in 1998 pe A-catholie, daca nu venea un “manecognitiv” care sa mizeze in 2017 pe A-TODIEtie….Cum ar veni, de doua ori, dupa 20 de ani….Mai jos, explicitarea PS-ului de la “ Banca Internationala a Romaniei “. ” E pur si…Mehr Licht “…. :

  “ Prima mea reactie a fost ca viziunea lui Einstein poate feri realitatea de o auto-inducere a neputintei, datorita faptului ca declupeaza atat religia cat si stiinta de la ultimul nivel al realitatii introducand interstitiul INCERTITUDINII….Din pacate George Soros nu a ajuns pana aici si prin conceptul de “reflexivitate gandire -realitate” a facut un experiment nefericit care, in lipsa autoritatii ( constanta si la Einstein ), poate crea entropii sociale uriase. Va trebui sa inteleaga careva in ce masura Karl Popper chiar a gandit consonant cu pasul imaginat de George Soros, pas care a facut istorie in geografia finantelor globale…

 • Raoul

  Bre’ ești total. Ca Vasilică Sarcă. Global.
  Altfel, eu am luat niște bani de la Soros, și nu îmi pare rău, că statul român nu m-a vrut decât virgulă nonnecesară ca spion. Le place, îi știu, șobolanii sunt setați.
  Dl Trump îi va distruge sau va fi distrus.
  Nimic nu este mai simplu ca asta. (indiferent ce alte politici, aberații, frumuseți va mai duce Dl Trump oportun numit și Donald.Eu apriez pe un bombardament masiv, care nu va rezolva nimic, doar va câștiga timp).
  Eu nu mai am valori.

 • Raoul

  Tovarășu, lasă vrăjeala. Noi suntem net superiori. Putem furniza date pur factuale, cum escrocii de americani au fost plimbați de nasul lor prost de organele sfătuite spre lovitură de stat de către Federal B. OFFFF ce jale și ce chin (de investigații).
  La ruși, ori israelieni, asta se lăsa cu o întîlnire comunitară.
  Interesant este că, în lipsa autorității popperiene, fără dovezi, rahat!, se va ajunge la aceeași formă de petrecere.Cu ochelari prea negri pentru ochii verzi implicați!

 • Raoul

  B-07-AAI. WV Golf, negru. Care se vrea Volgă neagră. 24 febr 2017.
  Securitatea externă, care se pupă cu cea internă , în sensul că noi, care nu știm cine este Constantin, la numerele 14-16, ca pe Aleea Privighetorii,
  nefericiții noi cetățeni iubiți am mers cu un taximetrist bântuit de fantomele recuperatorilor care rup mâini și picioare, pentru o datorie din Constanța.
  Eu zic anume că mulți vor fi hărtăniți. Partea kaghebistă care nu face diferența dintre SIE și SRI.
  Mai vreți?
  S-ar putea ca alții să ne ajute. Și nu va fi frumos.

 • Raoul

  Între orele 16h30 și 16h50.Pot să furnizez și nr. kaghebistului local, zis taximetrist. Ca la PacePa. Este ultima oară când tolerez așa ceva.
  Deci, tovarășu DDudaș, ori sunteți kaghebist, ori ați greșit.Sunt mulți care mă iubesc, și tare, dar de-acum se va schimba sensul.
  Eu nu cred că ați greșit.Mai gândiți-vă când lurați cu dracul umanizat.

 • Raoul

  Vreau doar să spun că, deși nimeni nu are alt curaj afară de acela de a mă amenința, cu participări extraordinare, -- nu ca pe vremuri, când eram sunați de basarabeni tocmiți de SIE, în scop de, să citez, “test de stress”, “greșeală” recunoscută de organe SIE recunoscute din comunitățile securizate din Spania,
  am învățat că javrele se joacă. Întâi se joacă, apoi devin serioși, în fine mor.
  Am trecut prin prea multe să mă mai joc. Prea mult timp. Cine vrea să facă ceva, să facă. Dacă ei consideră încă, anume, că amenințarea este faptul însuși, energetic-simbolic, este bine. Eu nu mă dau înapoi. Nu mă voi apăra.
  Propun gunoaielor SIE-SRI să fie ce sunt. Să omori un om este ceva extrem. Ei sunt niște gunoaie, cu tot cu familiile lor. Să devină oameni. EU știu că nu pot. De aceea vor muri, pe rând, și în mod ciudat.
  Atât.

WP Admin