≡ Menu

Brădățan în NYTimes

click AICI

 • Dezideriu Dudas

  Scriam despre materialul anterior al d-lui Costica Bradatan : « Smerenia, umilinta ( Mijloace )…., reprezinta “pavajul” cel mai bun spre COMPASIUNE ( Scop ), un concept de data asta mult mai relationat social ».
  Acum provocarea pare a fi si mai complexa : Lipsa de actiune occidentala determinata de posibila insuficienta ontologica de unde procrastinarea, in corelare cu relationarea antonimica orientala subsecventa, nimicnicia, ca fenomen posibil pozitiv in amanarea la nesfarsit a urmaririi unui tel, ar putea reprezenta momentul culminant al retorsiunii binelui.

 • Eduard

  Remarcabil. In lumea noastra, totusi, a aparut si acel ceva care inseamna exact practica de a (nu) face nimic. Pur si simplu.Care nu este amanare, suspendare, procrastinare, ci chiar a face nimic.Fara consideratii intelectuale.
  Sa faci nimic, care nu inseamna sa nu faci nimic, transcende si fiinta si non-fiinta. Si gnosticii, si psihologii, si filosofii.etc
  Dar este drept, asta tine de o imbratisare a ceea ce este, care astfel se reveleaza cu acuitate in practica de a face nimic.
  Remarcabila ideea, si textul. (daca as continua ideea, si practica, dar nu imi permit, mai ales ca poate f interpretat aiurea de unii).Oricum, nu este la indemana.

 • Filip E.T.

  Sa nu fim compulsivi, dar sa fim recunoscatori. Unii oameni nu au stiut ce important a fost efortul lor, altii nu vor sti niciodata de ce nu putut sa multumeasca cui trebuie, si la timp.
  EU multumesc imperativ celor care nu vor sti vreodata ca li s-a multumit.Inainte de orice.
  Misto tocmeala!

 • DG Ontelus

  cioran spune undeva// că istoria este ironia în mers/ astfel avem pe de o parte importanța și energia intelectuală investită în/ literatură în predecembrism iar pe de altă parte estomparea/ până la irelevanță a literaturii inclusiv a criticii literare în postdecembrism/ sau de la rezistența prin cultură la rezistența față de cultură/ este fascinant și trist deopotrivă că instituția literaturii avea/ o prețuire mai mare în totalitarism decât în libertate când majoritatea/ consideră că valoarea și succesul sunt sinonime deși cei inițiați știu că nu este așa/ dar zeul-piață îi contrazice zdrobitor/ câștigul amar al libertății este că te vindecă de iluzii

 • DG Ontelus

  departe// acolo departe mi-e sufletul/ aici sunt umbră doar/ nevrednic pasul îmi este/ și răsuflarea grea/ pe oameni îi salut/ fie vii fie morți/ cât încă-i timp nu prea contează/ abia la urmă/ când se va încheia drumul creației/ vom ști răspuns/ în zbor ori târându-ne/ răbdare ni se cere/ nimic nu e în van/ nici lacrima nici râsul nici indiferența

 • DG Ontelus

  The Beatles, “Something” (1969): “Something in the way she moves/ Attracts me like no other lover/ Something in the way she woos me/ I don’t want to leave her now/ You know I believe and how// Somewhere in her smile she knows/ That I don’t need no other lover/ Something in her style that shows me/ Don’t want to leave her now/ You know I believe and how// You’re asking me will my love grow/ I don’t know, I don’t know/ You stick around now it may show/ I don’t know, I don’t know// Something in the way she knows/ And all I have to do is think of her/ Something in the things she shows me/ Don’t want to leave her now/ You know I believe and how” Songwriter George Harrison

WP Admin