≡ Menu

Bolnăviorii

BLOG-MARSARIER-447x500

Sănătoși tun, câtă vreme trag tunuri de zeci și sute de milionae, devin de o fragilitate uluitoare, când începe legea să le numere ouăle de aur. Cefe mai groase decât o turmă de porci sunt lovite de anemie, voiajori mondiali se declară în moarte clinică, mafioți care ne spuneau că-i doare-n cur de lege se declară loviți de hemoroizi pe creier, distinși colaboratori ai conturilor secrete își pregătesc dosare de chiori, purtând ochelari doar cu o singură lentilă etc.

De la șefi de clanuri la impresari de stele sportive, de la foști miniștri la generali în rezervă, de la judecători la procurori, de la doctori celebri la pacienți și ei celebri, de la Gigi Becali la Cristi Borcea, de la parlamentari născuți din spuma mării la alegători cu tarafuri electorale, și de la atâția alții la atâția alții, cel mai plăpând semn de existență din partea legii provoacă anevrisme, varice, rupturi de coloană cervicală, pancreatite, infarcte și prăbușiri spectaculoase ale sistemului de imunitate.

În așteptarea meciului Portugalia vs. SUA, prietenul Mitică și subsemnatul răsfoim presa electronică românească. El în față cu o Bamberg Camila Camila, eu – cu o Colorado Indica. Aflăm de pățaniile dlui Mircea Băsescu, agresat în mod necivilizat cu un șantaj mai lung decât drumul dintre Rio de Janeiro și São Paulo, care și pe jos poate fi străbătut în mai puțin de un an juridic, darămite cu un Mercedes 550.

Nu-mi plac pariurile, dar îi spun lui Mitică: ”Maitre, pe cât că, dacă-i dă arest preventiv, Mircea Băsescu se cere la infirmerie?”

Mitică râde, mai ia o gură de bere, după care zice: ”Coane, la cât sunt ăștia de bolnăviori, n-ar fi exclus un 2:1 pentru SUA. Facem pariu?” “Facem. Dar să nu ne-audă nici dna Nuland, nici dl Gitenstein, nici dna Macovei. Deal?” “Deal?”

10.31

Nu trece o noapte și, răsfoind din nou presa electronică românească, aflăm că:

“Mircea Băsescu ar putea ajunge din arestul Poliţiei Captalei, unde se află în acest moment, la Spitalul Penitenciarului Jilava. Fratele preşedintelui are afecţiuni cardiace, potrivit Romania TV, acesta fiind operat acum cinci ani la inimă. Mircea Băsescu este şi în acest moment în atenţia medicilor care îl monitorizează, fiind totodată dependent de medicamente, scrie sursa citată.“

Ne pufnește râsul. Mitică, om cu frică de boli cardio-vasculare, își revine rapid și zice: “Coane, de fapt nu-i de râs. Dacă omu’ e bolnav, pe bune?”

“Nu știu, maitre. Cu bolile nu-i de glumit. Dar am și eu o întrebare pentru tine – tu crezi că pe Mircea Băsescu l-au monitorizat doar doctorii?” “Nu, coane, cred că l-au monitorizat  și băieții de la 2 și un sfert.” “Pe ce te bazezi, Mitică?” “Pe cererea pe care vrea să o trimită Tăriceanu serviciilor secrete.”

“Și, dacă o trimite, crezi că-i răspunde cineva la cerere, dacă nu e scrisă pe hârtie roz?“ “Nu știu, coane… Să nu dea vreo molimă și prin servicii… Cu atâția bolnăviori, cine să-i răspundă lui Tăriceanu, pe orice hârtie ar scrie, mai ales că Maior e deja general și se pregătește să devină președinte civil? Încercăm și altceva?” “Da”

“O Bohemia și o Antarctica.”

“Să fim sănătoși, maitre!” “Să fim, coane!”

dt_signature2-e1270748737227[1]

 • mihai rogobete

  Like !

 • @) DT

  Foarte corect si misto scris. As avea doar o mica adaugire -- asta cu boliele celor retinuti, condmnati si inchisi are deja o tarditie post-revolutionara de un sfert de veac. Primii care si-au gasit noiam de boli au fost cei din lorul CePeX, cu exceptia notabila a lui Dinca, care s-a declarat pur si simplu invins…

 • @LA

  pe graba -- ion dinca s-a declarat invins, in vreme ce tudor postelnicu s-a declarat un idiot. amandfoi au avut dreptate, cu un bonus pentru cel de al doilea. mai vorbim p[este cateva zile.

 • OntelusDG

  ,,Stam sara la fereastă,
  Iar stelele prin ceață
  Cu tainică dulceață
  Pe ceruri izvorea.

  Citeam pe-o carte veche,
  Cu mii de negre gânduri
  Și literile-n rânduri
  Prinsese a juca.

  Jos lacul se-ncrețise
  Sub purpură târzie
  Și valuri verzi de grâie
  Se legăna pe lan.

  O stea din cer albastru
  Trecu a ei icoană
  Din fața apei plană
  În fundul diafan…

  Și cred pe înțeleptul
  Ce-l văd că-n carte zice
  Că-n lume nu-i ferice,
  Că toate-s năluciri…

  Deodată la ureche-mi
  Aud șoptind copila…
  Iar vântu-ntoarce fila
  Cu negrele gândiri.”
  (Mihai Eminescu, ,,Lectură”)

 • Dana(Mara)

  http://webtv.realitatea.net/live
  emisiune interesanta la ora 22 cu marturiile unui fost procuror despre practicile si presiunile interlopilor.

 • Dezideriu Dudas

  …“ Maior e deja general și se pregătește să devină președinte civil? “…

  Pana atunci, era normal sa-si probeze onoarea la militari…Acestia (i-)au “dat voie”. Vedeti mai jos “ordinul de zi pe unitate” :
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17513312-george-maior-fost-ales-presedinte-onoare-academiei-stiinte-militare.htm

  Care-i legatura cu “bolnaviorii” ? Vremurile au evoluat…, nu mai e deajuns doar cu “picioarele in ghips”…Evoluasera ele si intre timp…, vezi cazul gen. V. Stanculescu !

  Asta-i varianta “alor lor”…

  Varianta “alor nostri” este : Poate era bine ca gen. V.Stanculescu sa nu-si fi bagat piciorul in ghips…

  “Varianta justitiei”, care ar fi…, atat timp cat inca nu se poate evalua decisiv cu cine trebuia sa colaboreze gen. V.Stanculescu la revolutie ?…D-na Monica Macovei, tot incearca sa ne convinga, indirect, ca gen. V.Stanculescu ar fi trebuit sa se puna la dispozitia Marii Adunari Nationale…Poate nu e timpul pierdut pentru spiritul “gen. V.Stanculescu”……

  Ne aflam intr-un cerc vicios perfect. Nu vad o iesire fara a tine cont de “disidenta solitara” a lui Mihai Botez…Devenita si mai greu de realizat acum, atat timp cat nu esti agresiv impotriva partidului opozant, sau impotriva functionarilor corupti, alaturi de alti corupti “de profesie” gen politisti, medici, profesori…ba si membri ai clerului…”Coruptii” au si ei explicatia lor : poporul nu este civilizat si nu este la inaltime…iar politicienii sunt de vina pentru toate, exceptandu-i pe sefii lor directi, care sunt “baieti de zahar”… Toata lumea e de vina si, mai mult, nici strainatatea nu vrea sa faca ordine si dreptate la noi in tara ! Cum poti sa intreprinzi ceva sau sa ramai calm cand toata lumea este revoltata impotriva vinovatilor din jur iar, daca e vorba de a face ceva, stiu toti ca nu se poate face nimic iar revolta amintita se transforma brusc intr-o apa linistita si adanca…! Raman revoltati si pot face multe doar romanii care pun faianta si gresie prin occident, sau romancele care au grija de varsta a 3-a occidentala… “ A fi disident”, nu se mai poate… decat daca esti si solitar , asa ca pana si Mihai Botez a devenit pleonastic, cum mai patim si noi pe-aici…, chiar daca el post-mortem … Si, in plus, mai mult, pari a fi “cu capul”…, adica ne-bun…Dupa 25 de ani, ofensiva “oamenilor de bine” pare a se apropia de final ! Desi, de prin 2012, se simte si o ofensiva “banditeasca”…

 • Liviu Antonesei, just for the record: Dincă nu a fost în lotul C.P.Ex. A fost lotul separat Postelnicu-Dincă-Bobu-Mănescu
  http://documente1989.wordpress.com/2014/01/09/sentinta-in-procesul-postelnicu-bobu-dinca-manescu/

 • Pingback: CORUPTIA DIN SPATELE ANTICORUPTIEI. Scandalul BERCEA MONDIALUL – BASESCU MIRCEA – opinii. Incruscrirea elitelor cu interlopii/ “Anticoruptia” prinsa in “frangrant”/ Presedintele STIETOT isi face SELFIE in altarul statul()

 • Dra Kulay

  @MariusMioc
  AS FOR Emil Bobu, ceausesc al Sucevei, a nu se uita ca in toamna anului de rascruce, prin noiembrie mi se pare, se ducea incognito la ghicitorul Grigore Onoi din comuna bucovineana Botosana (satul natal al romancierului Radu Mares ot Cluj) si-l iscodea despre viitorul slujbei sale de prim-secretar. Ghicitorul, cu mina pe Biblie si ajutat de sora-sa, il vestea ca peste o luna urma sa ramina somer. Bobu pleca trintind usa gospodarului, dar, in decembrie 1989, o lua, sontac-sontac, pentru o scurta vreme, pe calea spinoasa a pandaimosului de lux…

 • Dat fiind că problemele revoluţiei din 1989 sînt de mult lămurite, nemaifiind necesare nici un fel de clarificări suplimentare, am lansat un nou sait despre istoria românilor, care să trateze şi alte subiecte decît decembrie 1989: http://istoriaromaneasca.wordpress.com/
  Pentru început, un moment interesant din istoria scumpei noastre patrii: Asasinatele de la Jilava, Strejnicul şi Snagov din 26-27 noiembrie 1940, alea în care legionarii i-au omorît pe Nicolae Iorga, Virgil Madgearu şi alţi foşti demnitari ai regimului Carol al 2-lea. Totul, explicat pe baza documentelor procesului din 1941, în care regimul Antonescu a trimis în judecată, condamnat şi, în cazul unora dintre inculpaţi, executat, pe legionarii implicaţi în respectivele asasinate.
  http://istoriaromaneasca.wordpress.com/2014/06/15/asasinatele-de-la-jilava-snagov-si-strejnicul-1-cuvint-inainte/

 • St.+James

  @ Dana(Mara) + all

  Multumesc pentru link !
  La schimb un film despre Brazilia sau … . Da’ hai sa n-o lungesc. Este unul comercial, menit sa aduca incasari, probabil genul pe care si dvs. il evitati (eu n-am mai calcat intr-un cinematograf de vreo 10 ani !), insa cred ca reuseste sa aminteasca destul de bine de filmele lui Costas Gavras. Poate si datorita faptului ca regizorul provine din zona filmului documentar.

  rel="nofollow">

 • Dana(Mara)

  http://www.realitatea.net/jocurideputere.html
  iata si inregistrarea emisiunii din 22, -- a doua parte de la cca.o ora si min.5 . (Interesant si portretul profesional al dnei Macovei pe care il schiteaza acest procuror)

 • Maria R.

  Domnule Tudoran,zicerea dvs.despre Romania cea interesanta fiindca nu se intampla ceea ce trebuie,este la ora actuala acoperita cu asupra de masura.
  Multe si sincere multumiri pentru Certocratia dvs.si a prietenilor dvs.,ajutor consistent ptr.cei care vor sa inteleaga lucrurile asa cum sunt,nu doar cum vor sa para…

 • Dana(Mara)

  rel="nofollow">https://
  (Belgravistan!) simpatica reclama!

 • Prîslea cel nevolnic și ouăle-i de aur!

 • dumitru ungureanu

  @ Dra Kulay -- Nu-i şi Gheorghe Flutur din Botoşana/ care lumina aducea de la Ierusalim cu aeroplana?

 • Culai

  Culai, deci, cătră Dra … Kulay : Că, ce-i Kash-Wan, in tudom. Deci, Salve!
  Am bănuiala că voiaţi a ştire cum s-a purtatu Bobu_Malak printre nemţeni. Păi, ateu-ziditor de biserico-catedrale papi-ostăşeşti, pe la adunări generale-şi trimitea malacii din gardă-nainte, să-i facă-cale… Aşa am priimit un pumn în piept de la unul, la Vînători, că am zburat fără suflare peste trei scaune, de la cel din margine! Nici măcar nu le stam în cale malacilor Bobului… Iată, de ce-i aşa de tare-iubescu-i, nemaivoindu-i decît: beliţi, stîrpiţi de pe faţa Terrei, cu tot cu pe cine-i “apără” de nevinovaţi!
  Culai, deci, nu Dra… lui.

 • Culai

  Şi, fiindcă mi-e lene-a da’napoi, postez-ici exergu-otic cestiunea’telectuală, de care nici…unde nu mă doare.

  “Între ’telectualii-tip’ Eba ori Mişel-Întîiu de ar fi să aleg…
  … pe toţi i-aş trata cu detaşare ţăran-muncitoare: că Intelect-ual nu înseamnă studii şi diplome; Cap să ai!… Că de certifi-zertificaţi şi diploma-tunaţi e Lumea lăhuză de urlă, pentru imensele milioane de proşti-fumuraţi cu’telecte patalamale la care au pus-o-n travaliu universecuritarii bolînd-pecuniari. Dar, şi mai şi, postuniversecuritarii globalioţi!
  Nici măcar toţi acei care au patalamale de … scriitori (după halul în care-au ajuns să declaseze Scriitura) nu pot fi confundaţi cu Inte-lecţii. Cine se tot laudă că-i in-te-lectual (scriitor, poet, politician) e prost ca noaptea; că „cinele” acela cinic ori tembel n-a învăţat lecţia de umilinţă a Mîntuitorului, cînd l-a pus la punct pe fariseu: Nu eu am zis că sunt, ci tu ai zis-o!…
  Pesemne, sigur, şi alţii…
  Şi-autolăudacii iştia, de’ntelectuali, ori de’nteligentsi (că le put de vreo 2-3 decenii diacriticele), de ar fi ameninţaţi cu potenţa… ştreangului, crucii, rugului – abia atuncea să-i vezi cum subit, illico, parşiv, pipilindu-se-n budigăi se or leapăda de-ncrezuteală: mai ceva, ca… şopîrlele de cozi şi cocomuniştii de carnete, la hotarul crîncenat-anului 1989-90. Ori ca declasanta clasă politik-trucă, de cînd se ştie/laudă ea a se tot partinici…
  Noi ştim de cîndu, dar nu le-o dăm nici cu sula… iliească-n coastă, nici cu mura-n gura-le larg, in-telectual căscată.

  Spune dl DT, imediat după diatriba cîmpeană la adresa intelectualilor, despre „propunerea președintelui PNL ca Regele [x] să candideze la funcția de președinte al …mânie[i]” …
  În cazul că tot cîmpeanul liberal bătea cîmpii cu ce n-ar trebui să facă intelectualii: politică; înseamnă că rexul de el şi alţii ca el agreat e un politikuc ideal, lipsit total de ce i-ar fi trebuit: şi la 23 august’44, cînd ne-a vîndut prima oară: şi la 31 decembrie’47, cînd ne-a vîndut pentru-a doua… Iată-n cine cîcîmpenii – sau cacîmpenii, totuna -- îşi pun nădejdea: într-un vînzător şi plus un fain negociant!… Dac-a primit înapoi nu chiar tot ce-a pretins.

  Numai odăjdierii au priimit şi ce nu li se cuvenea, după Sacra Secularizare Cuzistă, dar şi alte justificate naţionalizări. Şi mai cer bani de la săraci, pentru biserici, monastiri şi catedrale … şi cu draci. Ornanţi nu doar iconic.
  Nu-mi ziceţi intelectual, că mă jigniţi! Tij, nici politician!
  Culai Gînditoriu, ot Haha-Mangia-Pinalta”

 • Cinic

  Sint pur si simplu depasit! oricit de cinic m-as declara,nu pot sa pricep cum un om cu fratele arestat si ginerele cu chemare la ”trebonal”,uitind cauzele cu casa din mihaileanu si flota si creditu preferential de la CEC ,se declara nu numai nevinovat si neutru,da si anticorupator principal!Asta ne crede prosti pe toti??
  Bai frate,pai daca stiai de anu trecut ca e santajat,nu l-ai intrebat: bine mai frate, cu ce te santajeaza?? ce iti cere ?nici nu mai era cazu de lacramatie la politie din moment ce nu ai nici o buba in cap! pentru omisiunea asta din activitatewa lui e indrreptatita suspendarea,dupa cita gargara a facut cu anticoruptia9ca sa aduc aminte doar de cazu primarului din volunrari,care desi nu avea procese pe rol,isi permitea sa o ameninte pe sotie,ca vezi ca poate nu-ti mai gasesti sotu acasa,ca ti-l aresteaza astia,pentru cite bube are in cap! da de frac-su cu sesizare de 3 ani nu zise niic!

 • neamtu tiganu

  @cinic, frate, frate da brinza-i pa bani, zice o vorba din batrini, ca cine n-are batrini sa-si cumpere, zic nemtii dupa ce i-a salvat (polonezu) Klose (36 de ani).

  P.S as pune un pariu ca USA-Deutschland se va termina egal, da, ce frumos ar fi sa cistige una sau alta si Portugalia-Ghana sa faca egal!? Ar fi o lume frumosa, nu-i asa?

 • @neamtu tiganu
  usa vs deutschland nu se va termina la egalitate

 • “Bolnaviorii” astia sunt plini de contradictii, pas de a-i intelege. Incalca hiperenergic si in forma continuata unele dintre cele zece porunci (mai ales pe a VIII-a!), dar tin toate posturile si bat matanii in biserici de zici ca sunt cele mai religioase fiinte de pe pamant. Daca nu ar surveni cate un arest in viata lor evlavioasa, nici n-ar realiza cat de bolnavi sunt, intr-atat de absorbiti sunt de propriile salturi peste poarta Legii.

 • De douazeci de ani se tot repeta ca e nevoie de spitale si infirmerii. Si, nimic, domnule!

WP Admin